banderom.nie 29.11.15, 23:43 Wybitny reżyser,legenda radzieckiego i rosyjskiego kina.W Polsce był znany z takich filmów,jak "Szczęśliwego Nowego Roku",z Barbarą Brylską w głównej roli; "Niebiosa obiecane" i inne. Niech spoczywa w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Zmarł Eldar Riazanow 29.11.15, 23:56 banderom.nie napisał(a): > Wybitny reżyser,legenda radzieckiego i rosyjskiego kina.W Polsce był znany z ta > kich filmów,jak "Szczęśliwego Nowego Roku",z Barbarą Brylską w głównej roli; "N > iebiosa obiecane" i inne. > Niech spoczywa w spokoju. "Szczęśliwego Nowego Roku" z Barbarą Brylską w głównej roli oglądałam dwa razy w wersji oryginalnej i mogłabym pewnie z ochotą obejrzeć po raz trzeci. Przeuroczy, zabawny i jednocześnie mądry film - z jednej strony lekki, typowo rozrywkowy, a z drugiej strony głębszy w swym przekazie. Prawdziwa perełka kinematografii. Drugiego filmu ("Niebiosa obiecane") nie znam, mogę tylko zakładać, że też był dobry. Niech mu ziemia lekką będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Mam pytanie, Igorze 30.11.15, 00:09 Czy to rzeczywiście tak w czasach ZSRR było, że klucze do mieszkania pasowały do mieszkań w blokach w różnych miastach i można się było pomylić? Odpowiedz Link Zgłoś
banderom.nie Re: Mam pytanie, Igorze 30.11.15, 00:48 eva15 napisała: > Czy to rzeczywiście tak w czasach ZSRR było, że klucze do mieszkania pasowały d > o mieszkań w blokach w różnych miastach i można się było pomylić? Teoretycznie to moglu się zdarzyć,ponieważ zamki w drzwiach byli typowe,a kombinacje w kluczach mieli ograniczenia,to, powiedzmy, co stutysięczny zamek miał swojego brata bliźniaka. Kiedy my mieszkali w Jakucji,to u nas zamiast zamka w drzwiach był haczyk,na który drzwi zamykali się.Złodziejów nie było,ale czasami wiał mocniejszy wiatr,na ta okoliczność haczyk i był potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Mam pytanie, Igorze 30.11.15, 01:00 Zapewne haczyk przy drzwiach spełniał również istotne funkcje grzewcze, o ile właściwie odczytuję intencje tego opisu. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
banderom.nie Re: Mam pytanie, Igorze 30.11.15, 01:07 johnny-kalesony napisał: > Zapewne haczyk przy drzwiach spełniał również istotne funkcje grzewcze, o ile w > łaściwie odczytuję intencje tego opisu. Mógłbyś powstrzymać się ze swoimi mądrościami? Miej szacunek do zmarłego,przecież nikt nie zmuszał ciebie zaglądać do tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Zmarł Eldar Riazanow 29.11.15, 23:59 Osobiscie byl mi nie znany www.filmweb.pl/person/Eldar+Riazanow-84165 Odpowiedz Link Zgłoś
banderom.nie Re: Zmarł Eldar Riazanow 30.11.15, 00:53 szwampuch58 napisał: > Osobiscie byl mi nie znany. Poznaj : ???? ???????, ????? ?? ?????? ??? ???? Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 zmarł Eldar Riazanow (Szusterman) 01.12.15, 07:30 Эльдaр Рязaнoв рoдилcя 18 нoября 1927 гoдa в гoрoде Сaмaре (где жили рoдители мaтери) в cемье рaбoтникoв coветcкoгo тoргпредcтвa в Тегерaне Алекcaндрa Семёнoвичa Рязaнoвa и Сoфьи Михaйлoвны Шycтермaн (1902—1969) Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Eldar Riazanow o Rosji 01.12.15, 15:07 www.youtube.com/watch?v=VSN2O2Begy4 Odpowiedz Link Zgłoś