Dodaj do ulubionych

Podziwiam tą kobietę za odwagę

21.12.15, 21:47
Czy ma szanse Sahra Wagenknecht stać liderem niemieckiego narodu?Pytam o to,przede wszystkim, naszych forumowych "Niemców"

p.s.jak na Niemkę jest dość ładna
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 22:22
      Nie nie ma szans na zostanie liderem, nie jest podporządkowana jedynie słusznemu systemowi i to ją dyskwalifikuje.
      Szkoda, bo to rzadki przypadek ciekawego, inteligentnego, dobrze wykształconego polityka i w dodatku z kręgosłupem moralnym.

Sahra Wagenknecht jest pół-Iranką, jej ojcem był Irańczyk, po którym podobno słuch wszelki zaginął. Nazwisko ma po matce Niemce, jeśli dobrze pamiętam, to pisownia imienia Sara -w jej przypadku Sahra - jest irańska.
      • banderom_nie Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 22:39
        eva15 napisała:

> Nie nie ma szans na zostanie liderem, nie jest podporządkowana jedynie słusznem
        > u systemowi i to ją dyskwalifikuje.

Tak i przypuszczałem.Bardzo szkoda.

> Szkoda, bo to rzadki przypadek ciekawego, inteligentnego, dobrze wykształconego
        > polityka i w dodatku z kręgosłupem moralnym.

Tak samo ją postrzegam.

> Sahra Wagenknecht jest pół-Iranką, jej ojcem był Irańczyk, po którym podobno sł
        > uch wszelki zaginął. Nazwisko ma po matce Niemce, jeśli dobrze pamiętam, to pis
        > ownia imienia Sara -w jej przypadku Sahra - jest irańska.

To tłumaczy skąd ma taką urodę :-)
        • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 22:56
          > To tłumaczy skąd ma taką urodę :-)

To prawda, nie tylko karnację (barwę skóry, włosów) ale i rysy twarzy ma nieeuropejskie.
      • pijatyka Ruskie trolle w "podziwie" dla kacapiej V kolumny 22.12.15, 12:51

LOL
        • banderom_nie Moje uzyteczne pijaczynko 22.12.15, 20:13
          Zaczynam po woli doceniać twój wysiłek.Ale napisze więcej,jak będzie trzeba podbić wątek do góry:-)
    • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 22:26
      banderom_nie napisał(a):

> p.s.jak na Niemkę jest dość ładna

??? Jak się mieszka w GB, to lepiej milczeć o urodzie Niemek, bo ktoś może zacząć dyskusję o urodzie Angielek:-).
      Młode Niemki zachodnie wcale nie są brzydkie, zobacz ile wśród znanych modelek jest Niemiek.

www.google.de/#q=deutsche+ber%C3%BChmte+models
      • banderom_nie Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 22:44
        eva15 napisała:

> ??? Jak się mieszka w GB, to lepiej milczeć o urodzie Niemek, bo ktoś może zacz
        > ąć dyskusję o urodzie Angielek:-).

Bardzo chętnie wezmę udział w takiej dyskusje.

> Młode Niemki zachodnie wcale nie są brzydkie, zobacz ile wśród znanych modelek
        > jest Niemiek.

Być może duży wkład (dosłownie) mieli rosyjskie żołnierze? :-)
        • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 22:54
          > Bardzo chętnie wezmę udział w takiej dyskusje.

Lepiej nie, Angielki to straszydła, poczwary. Anglicy zresztą też.

> Być może duży wkład (dosłownie) mieli rosyjskie żołnierze? :-)

??? Rosyjscy żołnierze w Niemczech Zachodnich w latach 70.- 90. ubiegłego wieku? To przecież są młode lub dość młode Niemki Zachodnie. Chyba przeginasz z tą potęgą Rosji:-))))).

Jeśli ktoś miał wkład to Włosi, Jugosłowianie, Hiszpanie, Polacy:-).
          • banderom_nie Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 23:24
            eva15 napisała:

> Lepiej nie, Angielki to straszydła, poczwary. Anglicy zresztą też.

Nie tylko,sporo i ładnych jest.

> ??? Rosyjscy żołnierze w Niemczech Zachodnich w latach 70.- 90. ubiegłego wieku
            > ? To przecież są młode lub dość młode Niemki Zachodnie. Chyba przeginasz z tą p
            > otęgą Rosji:-))))).

Chyba nie załapała żartu.Mnie chodziło o tych rosyjskich żołnierze,które "gwałcili" wszystko co rusza się w podbitej Germanii.

> Jeśli ktoś miał wkład to Włosi, Jugosłowianie, Hiszpanie, Polacy:-).

Czyli ładne Niemki,to produkt uboczny związków mieszanych :-)
            • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 23:50
              Do pewnego stopnia tak jest. Wystarczy pomyśleć, ile Polek i Jugosłowianek wyszło na Niemców Zach., a Słowianki są ładne:-)).

Ale - najsławniejsze modelki niemieckie w zdecydowanej większości nie są z małżeństw mieszanych...
        • nie-tak Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 23:01
          banderom_nie napisał(a):
          > Być może duży wkład (dosłownie) mieli rosyjskie żołnierze? :-)

banderom_nie jak wiemy z historii i niedawnych czasów amerykańscy tez nie próżnowali, oni nie byli gorszymi od rosyjskich.
          • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 23:09
            No i rosyjskich w Niemczech Zach. nie było a amerykańscy byli.

Sama znam 3 mieszane niemiecko-amerykańskie pary.
            • nie-tak Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 23:52
              eva15 napisała:

> No i rosyjskich w Niemczech Zach. nie było a amerykańscy byli.
              >
              > Sama znam 3 mieszane niemiecko-amerykańskie pary.
              --------------------
              Chodziło mi o wstydliwy temat który do tego roku był ukrywany, mówiło, pisało się o rosyjskich, o amerykańskich się milczało, a tu okazało się ze amerykańcy dorównywali wręcz prześcigali wszystkich w tych czynach.
              ............................................................
              lese / czytaj: Zwei Mustereuropäer, die Europa nicht braucht
              www.nachdenkseiten.de/?p=28670
              www.zlv.lu/spip/spip.php?article15666
              • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 00:28
                Wiem, gwałty amerykańskie to prawda, którą przemilczano. Ale ona dotyczyła pierwszych lat powojennych, a modelki, o których piszę urodziły się znacznie później.
          • banderom_nie Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 23:25
            nie-tak napisała:

> banderom_nie jak wiemy z historii i niedawnych czasów amerykańscy tez nie próżn
            > owali, oni nie byli gorszymi od rosyjskich.

Ale zachodnia propaganda o tym nic nie wspomina.
            • nie-tak Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 00:00
              banderom_nie napisał(a):
              > Ale zachodnia propaganda o tym nic nie wspomina.
              ------------------
              W tym roku pojawiły się w mediach (TV) pierwsze jaskółki tego, zarówno o gwałtach jak i brutalności amerykańskiej armii.
              Szkoda że nie znasz j. niemieckiego, jak byś znal podesłała bym ci reportaż telewizyjny na ten temat.
    • jorl Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 23:32
      Moze ja?
      Mysle ze teraz troche czasu bede mial a wiec tym postem zaczynam:
      1. Wagenknecht jest, jak Eva napisala, mieszanka. W DDR bylo sporo z krajow 3 Swiata na uniwestytetach itp i stad te dzieci. Sam znam takie dziecko (i jej matke z DDRu) gdzie ojciec byl z Senegalu. Tez wyjechal. Ale krzyzowki z poludniowcami, dziewczyny, starzeja sie szybko. Co najmniej ja tak wiedze, najpierw ladne potem szybko mniej.
      2. Brzydkie Niemki. Znane osady ludzi z Ostbloku. Ja chodze na moja zumbe do Szkoly Tanca Tanzschule. Tam maja kursy i innych tancow, duzo. Chodza tam mlode Niemki, mnostwo slicznych dziewczyn. Skad te opinie o brzydocie Niemek? Chyba stad ze te ladniejsze jezdza samochodami a nie UBahn i Polacy i inni z Ostbloku widza tylko te brzydsza, biedniejsze bo sa sami biedni. A do Tanzschule chodza, trzeba placic, i chciec poza disco inne tance sie nauczyc, te z lepszych rodzin. KInderstube. Dodam jak juz o dziewczynach, mam u siebie czlowieka w pracy, inzynier juz ponad 40l, jezdzi od czasu do czasu do Polski turystycznie. A wiec przed kilku laty widzial stada szczuplych ladnych Polek, byl teraz, w tej samej okolicy i twierdzi ze staly sie grube i brzydkie. Zasadnicza zmiana. Moje dziewczyny,z Polski naturalnie, to sa te biedne wiec sa szczuple a wlasciwie chude. Przy mnie sie podkarmiaja, jest takie Prawo Jorla, po paru miesiacach znajomosci ze mna o jeden numer ubranie sa dla nich wieksze potrzebne. Ale te moje staja sie nie za grube bo byly chude.
      3. Spowrotem ta Wagenknecht. Mam jej 2 ksiazki. Akurat nie jestem w domu, corki chalupypod Berlinem pilnuje bo wyjechali na urlop a niedaleko ich domu oboz dla uchodzcow, wiec tytulu nie podam. Jedna byla dobra, na polski tytul jakos "doktryny w czasach walki systemow". Historia rozwalenia komuny przez panstwa kapitalistyczne. To bylo dobrze, chodz nie do konca, napisane. Ale dla niej system kapitalistyczny, prywatna wlasnosc srodkow produkcji, jest zly. Ona nie rozumie jak optymalnie ludzkosc musi byc wpieta w system produkcyjny aby byla najwyzsza mozliwa produktywnosc. Ale nic dziwnego jest filozofem z wyksztalcenia, jakby dziesieciolenai pracowala w kapitalizmie, na kierowniczych stanowiskach to by wiedziala dlaczego ludzie dobrze albo zle pracuja. Jej poglady sa w gospodarce prymitywne, dlatego uchowaj Boze jakby miala duzo do gadania. No i oczywiscie ne bedzie miala wiele do gadania i bardzo dobrze. Tzw dobry czlowiek, tacy ludzi by gospodarke rozwalili. Niemcy ale wiedza dobrze ze kapitalizm trzeba miec, jestem spokojny ze bedzie dalej.

Mam pare postow do odpisania wroce do nich, Swieta troche czasu.
      • jorl Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 21.12.15, 23:38
        Ciocia Wiki wie jak ksiazke przeczytalem: Ta calkiem dobra:
        Antisozialistische Strategien im Zeitalter der Systemauseinandersetzung: Zwei Taktiken im Kampf gegen die sozialistische Welt. Pahl-Rugenstein, Bonn 1997, ISBN 3-89144-205-X.

Ta druga jak amam byla tak nedzna ze tytulu nie rozpoznam. Napewno slusznie
        • caesar_pl Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 17:28
          Ona nie ma szans ale pani Petry z AfD ma wielkie szanse.Ta ma pysk i o to chodzi...Moze za parenascie lat bedzie Kanclerka Niemiec.
          www.afd-brandenburg.de/event/frauke-petry-im-brandenburger-wahlkampf/
          bedziemy na nia glosowac gdyz nie ma alternatywa po za ta alternatywa.CDU i SPD sie jej boja jak ognia.
          www.tagesschau.de/inland/parteienfinanzierung-afd-103.html
          Bundestag wprowadzil zmiane w ustawie by wykonczyc AfD finansowo.Lenie Posly-Osly zdobyly sie na ekstra posiedzenie by ta zmiane wprowadzic.Ruki .cuki ,pare dni wystarczylo na zmiane.Wazniejsze zmiany ustaw czekaja latami w kolejce ....Oni maja juz teraz gacie pelne smrodu....
      • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 00:03
        1. Ojciec Sahry był studentem w Berlinie Zach. , nie w NRD. Do NRD przełaził sobie swobodniee i tak poznał matkę Sahry.

3. Sahra skończyła co prawda filozofię, ale potem od 205 r. zajęła się ekonomią i zrobiła z ekonomii doktorat (2013 r. w Chemnitz). O ekonomii ma naprawdę pojęcie znacznie większe niż większość jej kolegów-polityków.
        • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 00:05
          Sorry:

od 2005 r. zajęła się ekonomią.
        • eva15 Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 00:24
          P.S. Nie wiem, jak było, ale podejrzewam, choć mogę się mylić, że ojciec Sahry był z rozdania szacha Pahlawiego. Był studentem w Niemczech Zach. pod koniec lat 60., więc podejrzenie samo się narzuca, że jego rodzina należała do elit związanych z systemem szacha. To by też wyjaśniało, czemu potem zniknął.
        • jorl Eva 22.12.15, 21:41
          eva15 napisała:

> 1. Ojciec Sahry był studentem w Berlinie Zach. , nie w NRD. Do NRD przeł
          > aził sobie swobodniee i tak poznał matkę Sahry.

OK, mieszkal w Berlinie Zachodnim. Mi osobiscie bardziej odpowiadaja blondynki jak czarne chociaz przyznaje ze brzydka nie jest i dla mnie. Zwlaszcza jak byla mlodsza. Wiem wiem, jestem moimi mlodkami zepsuty. Obecna kochanka ma 26 lat, poprzednia 22l...

> 3. Sahra skończyła co prawda filozofię, ale potem od 205 r. zajęła się ekonomią
          > i zrobiła z ekonomii doktorat (2013 r. w Chemnitz). O ekonomii ma naprawdę poj
          > ęcie znacznie większe niż większość jej kolegów-polityków.

I ona filozofuje na temat gospodarki, dobre polaczenie. Taki Schröder przeszedl droge w prywatnej gospodarce od dolu, od Lehry i wiedzial jak Agenda 2010 zrobic. Tu nie trzeba nauki do tego. O tym mowie ze Niemcy, ci zachodni, widza z codziennego zycia ze w gospodarce trzeba pracowac i ze tylko z pracy cos jest. Do podzialu. I ze prywatna ludzka inicjatywa jest najcenniejsza, czyli wlasnie kapitalizm. Po prostu Eva nie wiesz jak konkurencja zmusza ludzi do ciezkiej pracy, nic innego tego tak nie potrafi. Taka walka o zycie, twarda, trudna.
          Ale zgadza sie ze stada poslow w Bundestagu tez pojecia o gospodarce nie maja. Wiec i nic dziwnego ze SPD jak zaczelas psuc ja od Brandta czasow, ca. 1970 to dopiero Schröder z tego g.. ja wyciagnal. Tez pomysly jak Wagenknecht byly wprowadzane w zycie i pogarszalo sie tylko. W Niemczech mogloby byc jak w Francji jest teraz.
          Pisalem druga ksiazka Wagenknecht bylo wlasnie filozofowanie na temat gospodarki. Niech dalej to robi ale bez wplywa na gospodarke.
          • karbat Re: Eva 22.12.15, 21:58
            jorl napisał:

> Tez pomysly jak Wagenknecht byly wprowadzane w zycie i pogarszalo sie tylko. W >Niemczech mogloby byc jak w Francji jest teraz.

placa minimalna to byla wylacznie idea Linke , - Wagenknecht .
            TYLKO pod wplywem tej partii , - SPD przeforsowala ten temat przeciw CDU .

gdyby SPD nie przeforsowala tego tematu placy minimalnej , - mialaby dzis z 18 % .

wiesz doskonale jak konserwatysci pyskowali , plakali jak to wzrosnie bezrobocie
            ile to firm pojdzie z torbami w niemczech, na wskutek wprowadzenioa placy minmalnej ...

i jak to bezrobocie mialo wzosnac wg ekonomistow konserwatywnych z CDU ,
            a ono dzis .... wrecz spadlo ... - mozna odniesc wrazenie,
            ze ekomomia to hooj , a nie nauka przez duze N .

• jorl karbat 22.12.15, 22:05
              Jestem przeciwnikiem placy minimalnej. Stanowczym. Napewno w Niemczech. Narazie nie zdazylo to gospodarki wyraznie popsuc ale tez i dlatego ze zapewne chytrze jest to omijane. I takie prawa nie zaraz ale z opoznieniem beda szkodzic.
              Masz sam karbat problem z placa minimalna? W firmie gdzie pracuje nikt nie ma nizszej placy, bez zarzadzen panstwowych. Ale dla zatrudnienie tych uchodzcow ta placa minimalna bedzie bardzo szkodzila. Mam nadzieje ze jakos to omina i nie bedzie obowiazywala w praktyce.
              Wlasnie tak zaczela SPD za Brandta, powolutku ale skutecznie psuc gospodarke.
            • eva15 Re: Eva 22.12.15, 22:06
              Wzrostem bezrobocia straszyli ekonomiści opłacani przez banki i/lub koncerny. Liczyli na to, że skutecznie wystraszą. Nie udało się, no i szybko się okazało, że było to kłamstwo.

Jorl nie jest w stanie zrozumieć podstawowej rzeczy - największy rozwój gospodarczy był w Niemczech w latach wysokich świadczeń socjalnych i wysokich pensji, to bowiem dodatkowo napędzało popyt.
              Dla jorla trzymanie ludzi za mordy na misce ryżu czy kartofli to gwarancja sukcesu, a to nieprawda. Najniższe standardy socjalne są w Afryce i co z tego?
              • jorl Re: Eva 22.12.15, 22:21
                Typowe bzdury "ekonomistow" jak Wagenknecht i Grüne. Idiotyczne argumenty do tego.
                Naprawde dzieki minimalnej placy podniosla sie Tobie pensja eva? U mnie w firmie nikomu.
                Ale uchodzcom bys dawala socjal bo przeciez za minimalna place tak latwo ich sie nie da zatrudnic. Ale za nizsza juz tak. Sama wrzeszczac ze uchodzcy chca na socjal ale nie dajesz im za 6? na godzine pracowac.
                Wy filozofi-ekonomisci, najpierw psujecie a potem sie dziwicie ze ludzie na socjalach siedza.
                • brat_kryzysa Janusz to ty ?;) 22.12.15, 22:31
                  podzielam poglady i zbiezne one z Korwinem
                  • jorl Re: Janusz to ty ?;) 22.12.15, 22:49
                    Ja nie zaden Korwin, to ze moje poglady gdzeis sa z nim zbiezne w wielu punktach sa rozbiezne.
                    Nikt nie ma moich pogladow, tylko ja sam.
                    Korwin jest niezlym prymitywem, nie rozumie gospodarki tej nowoczesnej. W koncu skad ma ja rozumiec. Tez chyba filozof i do tego z kraju Montowni im. balcerowicza. O przemysle Zereo pojecia
                    • brat_kryzysa Re: Janusz to ty ?;) 22.12.15, 22:59
                      Moze i filozof ale wyznaje zelazna zasade "odpie...a sie od przemyslowcow i ludzi kreatywnych"
                      Mnie wkoorwia jak ktos pcha sie paluchami poza obreb swojego ciala w dziedziny gdzie nie ma najmnijszego pojecia o co chodzi, tak jak to maja w zwyczaju zaczadzeni jakakolwiek ideologia politycy.....swiat by se poradzil bez nich...wrocic do pierwowzoru kapitalizmu ot co, gdy cywilizacja, miasta , wsie rozrastaly sie nie hamowana niewidzialna reka socjalizmu
                • nie-tak Re: Eva 22.12.15, 22:31
                  Minimum socjalne musi być w przeciwnym wypadku będzie dokładać państwo, co to oznacza? Bogaty będzie bogatszym okradając państwo, raczej nas wszystkich gdyż państwo utrzymuje się z naszych podatków, jak inaczej to nazwać?
                  • jorl Re: Eva 22.12.15, 22:44
                    n-t jak zwykle tepa Twoja wypowiedz. Wole doplacac do pracujacego aby mial poziom socjalu jak placic mu caly socjal. Twoje propozycje skutkuja calym sojalem tylko ze Ty na dzien naprzod myslec nie potrafisz.
                    Zapisz sie do Wagenknecht bedziecie tam pasowac.
                    • nie-tak Re: Eva 22.12.15, 22:48
                      Jorn twoich neoConskich bzduar nie da się czytać, sam widzisz ze nie tylko ja to stwierdzam.
                      • jorl Re: Eva 22.12.15, 22:51
                        n-t myslisz ze jak wszyscy inaczej uwazaja jak ja to oni maja racje???? U mnie nie ma dermokracji, u mnie wiekszosc nie znaczy ze ma racje.
                        Mi wystarczy ze Tylko ja mam racje, wszyscy inni mi zwisaja. I powiewaja. Z ich racjami i pogladami.
                        • nie-tak Re: Eva 22.12.15, 23:05
                          Jorn człowiek który chwali się tytułem ing. powinien umieć analitycznie myśleć i wyciągać wnioski, co widzimy u ciebie w każdej dziedzinie, zarówno rozeznania w przemyśle czy w finansach?
                          Bez odbioru, dyskusja z tobą prowadzi w drogę jednokierunkowa czyli do nikąd.
                • eva15 Re: Eva 22.12.15, 22:52
                  Po raz kolejny pokazujesz, że jesteś inżynierem do roboty, a nie do rozumienia mechanizmów rządzących kapitalizem neoliberalnym. Guzik rozumiesz.

Danie pracy nowym "azylantom" poniżej stawki minimalnej spowoduje dwojakie implikacje:

1) oni wypchną z rynku pracy Niemców i starych, dłużej żyjących w Niemczech migrantów, którzy pracowali dotąd za płacę minimalną. Ci ludzie pójdą więc najpierw na bezrobocie, potem na HIV, czyli będą żyć na nasz koszt

- owi "azylanci" pracując za 3-4-5 euro w porywach może 6 euro/godz.(choć w 6 euro mocno wątpię), nie będą w stanie się z tego utrzymać, czyli dostaną dopłaty wyrównawcze z HIV, czyli będą żyć na nasz koszt

Jedyny wygrany z tej sytuacji to tzw. inwestor, zwany wcześniej kapitalistą - wygrany na nasz koszt. Ty się z tego jak niemądry cieszysz, bo nie rozumiesz, że na twój koszt, ktoś pomnoży swoje zyski. Jakby to było tylko na twój koszt, to należałoby ci się za naiwność. Niestety to jest także na mój koszt.

• eva15 Re: Eva 22.12.15, 23:01
                    I jeszcze jedno - wypchnięcie Niemców na socjal oraz praca dla przybyszów za 3-5-6 euro za godzinę są gwarantem nędzy na starość, czyli zamiast emerytów mogących się utrzymać z emerytury najpóźniej za 20-30 lat nasze dzieci dostaną wielomilionową armię starych, skrajnie ubogich ludzi, których będzie trzeba utrzymać, no chyba, że proponujesz eutanazję.

To, co się wyprawia, to afrykanizacja Niemiec, to tylko kwestia czasu, jeśli nic się nie zmieni. Merkel i spółka ściągną Niemcy do standardów 3. świata.
                    • brat_kryzysa Re: Eva 22.12.15, 23:06
                      Zlikwidowac system emerytalny jest rozwiazaniem, w try miga zlikwidujesz niz demograficzny
                  • jorl Re: Eva 22.12.15, 23:02
                    eva15 napisała:

>
                    > Danie pracy nowym "azylantom" poniżej stawki minimalnej spowoduje dwojakie impl
                    > ikacje:
                    >
                    > 1) oni wypchną z rynku pracy Niemców i starych, dłużej żyjących w Niemczech mi
                    > grantów, którzy pracowali dotąd za płacę minimalną. Ci ludzie pójdą więc najpie
                    > rw na bezrobocie, potem na HIV, czyli będą żyć na nasz koszt
                    >

bezczelnosc twoja Eva nie ma granic. Przeciez pisze caly czas ze zla rzecza jest placa mnimalna. Wiec dlaczego piszesz o tych co ja dostaja? Powinno jej nie byc.

Masz zadanie domowe. Przeprowadz rozumowanie jak wyzej ale bez placy minimalnej.

Najpierw napsuliscie gospodarke placa minimalna a potem opowiadasz co sie stanie z tymi co place minimala dostaja.

jak to nazwac? Tepota? bezmyslnosc?
                    • eva15 Re: Eva 22.12.15, 23:17
                      Skoro znów robisz się chamski, to ci odpiszę twoim językiem:
                      to ty jesteś wyjątkowo tępy. Nic nie rozumiesz z tego, co piszę, bo niczego nie rozumiesz z ekonomii. Ty jesteś trybikiem do roboty po to, by ten system utrzymać, a nie do tego, by jego złodziejską logikę zrozumieć.

Płaca minimalna OGRANICZA dopłaty z H IV, bo daje dochód wystarczający jako tako na przeżycie. Likwidacja płacy minimalnej spowoduje wypchnięcie jej dotychczasowych biorców z rynku pracy na rzecz nowych przybyszów. Ci wypchnięci ludzie (Niemcy, starzy migranci) przejdą po roku ALG na H IV, a co nowi "azylanci" będą brać znacznie większe dopłaty z H IV, bo za 3-5 euro/godz. wyżyć się na pewno nie da.
                      Skutkiem tego ilość biorców H IV znacznie wzrośnie. Znacznie wzrośnie także ilość nędzarzy na starość.
                      • brat_kryzysa Re: Eva 22.12.15, 23:25
                        " przejdą po roku ALG na H IV, a co nowi "azylanci" będą brać znacznie większe dopłaty z H IV, bo za 3-5 euro/godz. wyżyć się na pewno nie da"
                        Strasznie przeceniasz nowyc imigrantow sugerujac ze beda oni barziej pracowici i bardziej oszczedni od Niemcow ;PP
                        • eva15 Re: Eva 22.12.15, 23:33
                          Zupełnie nie rozumiem, o co Ci chodzi. Chyba nie pojąłeś, o czym ja piszę.
                  • brat_kryzysa Re: Eva 22.12.15, 23:05
                    "Jedyny wygrany z tej sytuacji to tzw. inwestor, zwany wcześniej kapitalistą - wygrany na nasz koszt"
                    W socjalizmie takie zjawizko zachodzi, w prawdziwym kapitalizmie nie ma dla niego miejsca z proste przyczyny , nie ma bezrobocia i to pracodawca musi sie starac o pracownika.Wyobrazas sobie EVa ze to pracownik dyktje warunki jednoczesnie nie posiadajac zadnych praw pracowniczych??
                    • jorl Re: Eva 22.12.15, 23:12
                      Nawet kapitalista niekoniecznei jest wygrany. Bo jak bedzie mniej placil ludziom to bedzie mial tansze produkty i jak zyje w warunkach konkurencji bedzie musial je taniej sprzedawac. I wtedy ja mam je taniej do kupienia.
                      To jest moj zysk nie kapitalisty tak naprawde.
                      Nie wiem czy to takie trudne? ja wiem dla ludzi ktorzy w kapitalizmie nie pracuja za trudne. Eva do takich nalezy, ona gdzies sie szweda przy uniwerystecie wiec prace jakby panstwowe czyli komuna.
                      By glosowala na Wagenknecht ale teraz uchodcy ja jej obrzydzili
                      • eva15 Re: Eva 22.12.15, 23:27
                        Jeszcze nie pojąłeś głuptasiński, że gospodarka niemiecka czerpie siłę z eksportu, Gdyby czerpała ją z rynku wewnętrznego, niskie płace byłyby znacznie większym hamulcem niż są.

Poza tym nie kumasz, że niskie płace zaczęły się wraz z wprowadzeniem euro, wcześniej nie były potrzebne. Niemcy za czasów DM były wysoce konkurencyjne przy wysokich płacach. Szwajcaria jest taką po dziś dzień, bo nie przyjęła euro, ma swoją walutę.

Znam tak uniwersytet jak i prywatną gospodarkę kapitalistyczną, w obu mam niezły staż i dobry materiał porównawczy. Guzik o mnie wiesz, ale filozofujesz i bawisz się w analityka. .

Na die Linke w życiu nie głosowałam, znów guzik kumasz.
                        • nie-tak Re: Eva 22.12.15, 23:31
                          Mimo wysokostopowej waluty DM, wysokich cen niemieckich produktów byli mistrzami świata w eksporcie, ale co temu człowiekowi tłumaczyć skoro on prostych związków nie rozumie?
                          • nie-tak Re: Eva 22.12.15, 23:32
                            oczywiście powinno być.
                            Mimo wysokostojacej
                          • eva15 Re: Eva 22.12.15, 23:40
                            No właśnie, były wówczas:

-wysokie płace
                            -wysoki kurs DM
                            -wysokie ceny na niemieckie produkty

i mimo to, gospodarka kwitła, PKB rósł jak na drożdzach, zwykli ludzie zamożnieli, a Niemcy były mistrzem eksportu przez dziesięciolecia prawie bez przerwy, chyba tylko 2-3 razy ustąpiły USA i były na 2. miejscu.

Euro skończyło z tymi "zboczeniami".
                            • brat_kryzysa Re: Eva 22.12.15, 23:52
                              Bo nastal socjalizm, wyobraz sobie ze to wysokie płace
                              > -wysoki kurs DM
                              > -wysokie ceny na niemieckie produkty
                              moze byc samoistnie generowane i nie potrzeba w takich warunkach narzucac placy minimalnej
                              • nie-tak Re: Eva 23.12.15, 00:05
                                brat_kryzysa napisał:
                                > moze byc samoistnie generowane i nie potrzeba w takich warunkach narzucac placy
                                > minimalnej
                                ---------------------------
                                Niemcy sprowadzili sobie przybyszów gdyż brakowało im rak do pracy zapotrzebowanie na niemieckie towary było wielkie zarówno wewnątrz jak i zewnątrz kraju ale zapomnieli im powiedzieć ze ich czas jest ograniczony, tym razem nasza pani ćwiczy to samo nie tylko na Niemczech ale na całej Europie.
                              • eva15 Re: Eva 23.12.15, 00:11
                                Samoistnie? No właśnie w tym, cały problem, że nie ma takiej możliwości odkąd Niemcy są w euro. Oni stracili kontrolę nad własną walutą, a to tak jakbyś swój krwioobieg oddał w obce ręce, niech inni decydują, jak ma płynąć w Twoim organiźmie Twoja krew:-) .
                            • nie-tak Re: Eva 22.12.15, 23:54
                              Bienenmarkt funkcjonował, produkcja rosła, jakość pasowała, mimo wysokostajacej waluty DM wszystko funkcjonowało, Niemcy byli mistrzami w każdej dziedzinie a co teraz mamy?
                              Resztę wole przemilczeć jak zawsze to robię.

Pamiętam jak dziś zakupy moich rodziców (moje ulubione zajedzie z tamtych czasów :-)))), pełny wózek i z 100 DM wypłacili im jeszcze resztę na kasie, a co teraz mamy za 100 €?
                              Pełny wózek dobrej żywności w dobrym supermarkcie np. szwajcarski Coop?
                              • eva15 Re: Eva 23.12.15, 00:16
                                Zła, chora waluta zniszczy długofalowo nawet najlepszą gospodarkę. I ciągłe obniżanie płac nic tu na trwałe nie pomoże, stworzy tylko dodatkowe problemy (ze starymi, biednymi ludźmi) w przyszłości.
                                • nie-tak Re: Eva 23.12.15, 00:30
                                  Naturalnie ze tak będzie a nie inaczej, jak wcześniej pisałam na prostym przykładzie pełnego wózka zakupów, a co mówić o zabezpieczeniu na podeszłe lata czy choroby?
                                  Idziemy nie tylko w Niemczech ale wszyscy w unii w bardzo złym kierunku, to widzi się na przykładach zadurzenia państw mimo kwitnącego i bogacącego się przemysłu.

• kylax1 Ale bełkot. 22.12.15, 13:14
        Poszczekałeś już sobie na wszystkie kraje na wschód od Odry i jesteś z siebie zadowolony. Wracaj pracować na amerykańskiego pana. :)
    • tojabogdan liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 12:46
      jeśli partia, którą ona reprezentuje, osiąga w skali całej bundesrepubliki 10%, to jest już wyjątkowy sukces. W poszczególnych krajach związkowych NRD popularność jest o wiele wyższa.
      Mialem kiedyś okazję, przed wiecem wyborczym jej partii, porozmawiać z nią. Sprawia wrażenie wyjątkowe. Jest elokwentną, podobnie jak jej aktualny mąż, ma sporą wiedzę i jest konsekwentna politycznie. Bardzo dobrze wypada w talkshowach, które w Niemczech prowadzone są bardziej rzeczowo, mimo emocji, niż u nas.
      • karbat Re: liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 12:59
        nie ma szans .najmniejszych nie jest pragmatyczna . jest zabetonowana w swoich skrajnychpogladach , dot zwlaszcza polityki zagranicznej kraju. Zaden Niemic tego
        nie kupi co ona proponuje ! . zaden rozsadny Niemiec ;) .

milon uciekinierow , azylantow rokrocznie w Niemczech , ona
        gdyby tylko mogla przyjela by ich z dwa miliony rokrocznie .

Merkel mowi non stop o braku gornej granicy dla uciekinierow, azylantow ...w Niemczech , Europie . takie politykierskie ble ble ble
        gdyz zaraz dodaje, ze zrobi wszystko co w jej mocy i robi niemalo, by zatrzymac naplyw uciekinierow do Niemiec i Europy .

jej hobby na dzis ... jak wpakowac krajom europy wschodniej ,
        dziesiatki tysiecy uciekinierow , mocno nad tym sie pracuje w jej gabicnecie .
        • banderom_nie Re: liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 17:20
          karbat napisał:

> nie ma szans .najmniejszych nie jest pragmatyczna . jest zabetonowana w swoich
          > skrajnychpogladach , dot zwlaszcza polityki zagranicznej kraju.

W czym wyraza sie ta skrajnosc?

> Zaden Niemic tego
          > nie kupi co ona proponuje ! . zaden rozsadny Niemiec ;) .

Chciałbym,żeby rozsądnych Niemców było jak najmniej.:-)

> milon uciekinierow , azylantow rokrocznie w Niemczech , ona
          > gdyby tylko mogla przyjela by ich z dwa miliony rokrocznie .

A to coś nowego dla mnie.Czy mógłbyś więcej o tym napisać,najlepiej z podaniem źródła?

> Merkel mowi non stop o braku gornej granicy dla uciekinierow, azylantow ...w N
          > iemczech , Europie . takie politykierskie ble ble ble
          > gdyz zaraz dodaje, ze zrobi wszystko co w jej mocy i robi niemalo, by zatrzym
          > ac naplyw uciekinierow do Niemiec i Europy .

Merkel dopiero teraz zaczęła coś mówić o ograniczeniach w przyjęciu uchodźców,wcześniej ona czekała na nich z niecierpliwością:-)

> jej hobby na dzis ... jak wpakowac krajom europy wschodniej ,
          > dziesiatki tysiecy uciekinierow , mocno nad tym sie pracuje w jej gabicnecie .

Generalnie pytałem o inną kobietę,ale jak już wspomniałeś o Merkel i jej chęci wcisnąć uchodźców innym ,to nie uważam jej zachowanie za naganne.Ona,jako przywódca Niemiec,zasadniczo powinna dbać wyłącznie o dobro tych,kogo reprezentuje.

• eva15 Re: liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 20:32
            banderom_nie napisał(a):
            > > milon uciekinierow , azylantow rokrocznie w Niemczech , ona
            > > gdyby tylko mogla przyjela by ich z dwa miliony rokrocznie .
            >
            > A to coś nowego dla mnie.Czy mógłbyś więcej o tym napisać,najlepiej z podaniem
            > źródła?

Niestety to prawda. Prawie cała die Linke i Sahra też jest za tym, by wpuścić wszystkich muzułnmanów, którzy chcą przyjechać. Nawet gdyby była jeszcze bardziej inteligentna i wygadana, mojego głosu nie dostałaby nigdy w życiu.
            • banderom_nie Re: liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 20:41
              eva15 napisała:

> Niestety to prawda. Prawie cała die Linke i Sahra też jest za tym, by wpuścić w
              > szystkich muzułnmanów, którzy chcą przyjechać. Nawet gdyby była jeszcze bardzie
              > j inteligentna i wygadana, mojego głosu nie dostałaby nigdy w życiu.

Ja rowniez uważam,ze Europa powinna przyjąć wszystkich uchodźców i stworzyć dla nich odpowiednie warunki.
              Czy mam Tobie przypomnieć ostrzeżenie Kaddafiego?
              Nawarzyli piwo,to teraz czas pic.Sahra po prostu jest za sprawiedliwość dziejowa.Jak wiele Niemców protestowało przeciwko bombardowań Libii,Jugosławii,Iraku? Jak wiele Niemców występowało przeciwko temu,co zachód zrobił w Syrii?
              • eva15 Re: liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 21:40
                A co z GB? Bombardowała jak opętana, a teraz nie wpuszcza uciekinierów. Jakoś o GB nie wspominasz:-).
                GB jako największy kolonizator w historii oraz jeden z największych bombardujących niewinne narody współcześnie powinna się chyba najbardziej ze wszystkich, oprócz USA, na uciekinierów otworzyć.
                Niemcy ani Libii ani Iraku nie bombardowali, to tak dla przypomnienia:-).
                • banderom_nie Re: liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 22:07
                  eva15 napisała:

> A co z GB? Bombardowała jak opętana, a teraz nie wpuszcza uciekinierów. Jakoś o
                  > GB nie wspominasz:-).
                  > GB jako największy kolonizator w historii oraz jeden z największych bombardując
                  > ych niewinne narody współcześnie powinna się chyba najbardziej ze wszystkich, o
                  > prócz USA, na uciekinierów otworzyć.
                  > Niemcy ani Libii ani Iraku nie bombardowali, to tak dla przypomnienia:-).

Nie tylko GB nie przyjmuje,USA rowniez ich nie chcą.Anglosasi dymią Europe,a Europa tylko pyta - czy ta pozycja,która my zajęli,jest wystarczająco wygodna dla was?
                  Niestety,Ewo,za nadstawianie tyłka tez przychodzi czas na zapłatę :-)
                  • nie-tak Re: liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 22:34
                    banderom_nie napisał(a):
                    za nadstawianie tyłka tez przychodzi czas na zapłatę :-)
                    ---------------
      • banderom_nie Re: liderem nigdy nie zostanie 22.12.15, 17:12
        tojabogdan napisał:

> jeśli partia, którą ona reprezentuje, osiąga w skali całej bundesrepubliki 10%,
        > to jest już wyjątkowy sukces. W poszczególnych krajach związkowych NRD popular
        > ność jest o wiele wyższa.

Ale ona jest młoda,dlaczego nie dajesz jej szanse?:-)

> Mialem kiedyś okazję, przed wiecem wyborczym jej partii, porozmawiać z nią. Spr
        > awia wrażenie wyjątkowe. Jest elokwentną, podobnie jak jej aktualny mąż, ma spo
        > rą wiedzę i jest konsekwentna politycznie. Bardzo dobrze wypada w talkshowach,
        > które w Niemczech prowadzone są bardziej rzeczowo, mimo emocji, niż u nas.

Kiedyś miałem podobna okazje spotkać się z Kwaśniewskim przy takiej samej okazji.Bylem nim oczarowany,chociaz nie moglem oprzeć się wrażeniu,że uczestniczyłem w przestawieniu.Czy nie miałeś podobnego wrażenia?
        • tojabogdan Kwaśniewski to stary wyjadacz, 22.12.15, 19:48
          jego nawet Monika Olejnik nie jest w stanie zbić z tropu.
          Wageknecht nigdy nie weszłaby w jakieś ponadnarodowe interesy, co robi Kwaśniewski.
          Wageknecht jest autentyczna.
          Swego czasu próbowano ją w Niemczech ujaić, bo była członkiem platformy komunistycznej, (frakcji PDS) którą urząd ochrony konstytucji uważał za ekstremistyczną.
          Za swoją pracę doktorską dostała bardzo dobrą ocenę. Kwaśniewskiemu nie chciało się nawet skończyć studiów.
          • banderom_nie Re: Kwaśniewski to stary wyjadacz, 22.12.15, 20:10
            tojabogdan napisał:

> jego nawet Monika Olejnik nie jest w stanie zbić z tropu.
            > Wageknecht nigdy nie weszłaby w jakieś ponadnarodowe interesy, co robi Kwaśniew
            > ski.
            > Wageknecht jest autentyczna.
            > Swego czasu próbowano ją w Niemczech ujaić, bo była członkiem platformy komunis
            > tycznej, (frakcji PDS) którą urząd ochrony konstytucji uważał za ekstremistyczn
            > ą.
            > Za swoją pracę doktorską dostała bardzo dobrą ocenę. Kwaśniewskiemu nie chciało
            > się nawet skończyć studiów.

Czy na zachodzie tylko cwaniaczki maja szanse? :-(
    • brat_kryzysa One jest wrecz niesamowita! 22.12.15, 17:42
      CZesto ogladam ja z wielkim podziwem, niezalezna, nieustraszona, elokwentna....boska kobieta :)
    • xystos Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 17:46
      Madre slowa ale niema szans-Die Linke ma swe korzenie w bylej DDR,katolickie poludnie
      niebedzie na nia glosowac ..to jakby Tusk
      chcial wygrac na Podhalu.

ZEN
      • karbat Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 20:02
        banderom_nie napisał(a):
        > karbat napisał:

> > nie ma szans .najmniejszych nie jest pragmatyczna . jest zabetonowana w s
        > woich skrajnych pogladach , dot zwlaszcza polityki zagranicznej kraju.

> W czym wyraza sie ta skrajnosc?

totalny pacyfizm , w zyciu nie pomogla by Francuzom w ich walce z ISIS .

> > Zaden Niemiec tego nie kupi co ona proponuje ! . zaden rozsadny Niemiec ;) .

> Chciałbym,żeby rozsądnych Niemców było jak najmniej.:-)

ty mozesz sobie chciec co tylko chcesz .
        Niemiec to Arbeit i pragmatyzm . ( zniesc sankcje dla Rosji )

> > milon uciekinierow , azylantow rokrocznie w Niemczech , ona
        > > gdyby tylko mogla przyjela by ich z dwa miliony rokrocznie .

> A to coś nowego dla mnie.Czy mógłbyś więcej o tym napisać,najlepiej z podaniem
        > źródła?

ona w temacie azylantow jest b. radykalna od Merkel . przyjela by ich wiecej ,
        gdyby to od niej zalezalo , sa jej liczne wypowiedzi w TV , prasie .

> Merkel dopiero teraz zaczęła coś mówić o ograniczeniach w przyjęciu uchodźców,w
        > cześniej ona czekała na nich z niecierpliwością:-)

tak . i pomimo , ze non stop powtarza , mowi ; zadna gorna granica dla azylantow , uciekinierow !, - robi wszystko co moze , by skutecznie zatamowac zalew uciekinierow .
        p . jak sie poniza ui wchodzi do doopy Turkowi .
        Obecnie ona wysyla nawet dziesiatki tysiecy azylantow do domow .
        co wczesniej nie bylo do pomyslenia . tj . pragmatyzm ,Merkel .
        lapie ich gdzie tylko moze , bilet i wio , domu , wypad z Niemec .

> Generalnie pytałem o inną kobietę,ale jak już wspomniałeś o Merkel i jej chęci
        > wcisnąć uchodźców innym ,to nie uważam jej zachowanie za naganne.Ona,jako przyw
        > ódca Niemiec,zasadniczo powinna dbać wyłącznie o dobro tych,kogo reprezentuje.

ona zapraszala sobie azylantow , chce ich integrowac , jej sprawa .
        ale wciskanie azylantow na sile innym . to dranstwo . sama niech sobie zje ta zupe .

a jak Polska dostanie azylantow , - to wiekszosc z nich ucieknie z Polski do Niemiec ,
        Austrii , Szwecji , jak chcesz temu zaradzic ...

integrowanie np wyksztalconych Syryjczykow , - to dranstwo .
        Niemiec okrada inne kraje z potencjalu inteligencji .
        Niemiec powinien sam robic dzieci , je wychowac , ksztalcic , a nie okradac innych .

to raczej qrefskie , a nie moralne podejscie do tematu . wyeksploatowac innych .

Wagenknecht , b, atrakcyjna ,inteligentna , elokwentna kobieta , to sloneczko na tle wiekszosci niemiecch politykierow , wieprzow .
        Na Wagenknecht , nigdy bym nie zaglosowal .

nie odpowiada mi jej skrajnie lewicowy , pacyfistyczny program .
        Ona jest super do cywilizowania kapitalizmu , ale jej skrajne lewiciowe
        poglady nie maja szansy bycia w otaczajacej rzeczywistowci .

za duzy manm respekt do i przed malymi, srednimi firmami niemieckimi .
        robiacymi ca 70 % niemieckiej gospodarki , tam sie ostro pracuje na swoj chleb.
        • banderom_nie Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 20:22
          karbat napisał:

> totalny pacyfizm , w zyciu nie pomogla by Francuzom w ich walce z ISIS .

Zachód nie walczy z ISIS,dzieckiem USA.Pozoruje walkę i dlatego Niemcy powinni od tego trzymać się z daleka lub wejść w koalicje z Rosja.

> ty mozesz sobie chciec co tylko chcesz .
          > Niemiec to Arbeit i pragmatyzm . ( zniesc sankcje dla Rosji )

Czy Niemcy(pragmatyki) już znieśli sankcje dla Rosji?

> ona w temacie azylantow jest b. radykalna od Merkel . przyjela by ich wiecej ,
          > gdyby to od niej zalezalo , sa jej liczne wypowiedzi w TV , prasie .

Właściwie z tego,co udało się mnie znaleźć,to ona oskarża za kryzys emigracyjny USA i uważa,ze to USA powinni ponieść koszty z tym związane.Ja za tym jestem obydwu rękoma.
          • nie-tak Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 20:30
            banderom_nie napisał(a):
            > Właściwie z tego,co udało się mnie znaleźć,to ona oskarża za kryzys emigracyjny
            > USA i uważa,ze to USA powinni ponieść koszty z tym związane.Ja za tym jestem o
            > bydwu rękoma.
            -----------------
            Racja ze oskarża ale nie zatrzymała by przypływu gości.

• banderom_nie Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 20:44
              nie-tak napisała:

> Racja ze oskarża ale nie zatrzymała by przypływu gości.

każdy,kto ucieka od wojny,którą rozpętał zachód w ich krajach,powinien dostać w Europie azyl na ten czas,dopóki w ich krajach nie zapanuje pokój.
              • nie-tak Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 21:05
                banderom_nie napisał(a):

> nie-tak napisała:
                >
                > > Racja ze oskarża ale nie zatrzymała by przypływu gości.
                >
                > każdy,kto ucieka od wojny,którą rozpętał zachód w ich krajach,powinien dostać w
                > Europie azyl na ten czas,dopóki w ich krajach nie zapanuje pokój.

----------------------------
                Igor z wytłuszczonym drukiem bym się zgodziła ale tu nie chodzi o to: na czas, tylko na stałe z możliwością sprowadzania rodzin.

Mojego głosu mimo ze tez ja podziwiam nie dostanie.
                • banderom_nie Re: Podziwiam tą kobietę za odwagę 22.12.15, 21:08
                  nie-tak napisała:

> Igor z wytłuszczonym drukiem bym się zgodziła ale tu nie chodzi o to: na czas,
                  > tylko na stałe z możliwością sprowadzania rodzin.

Prawdziwi wojenne uchodźcy wrócą do domów przy pierwszej okazji,gdy tylko będą pewni tego,ze nic im tam nie grozi.
                  Ja odróżniam uchodźców od ekonomicznych migrantów.Mam nadzieje,ze Sahra rowniez.
    • wasyl_szuja Z której strony ona piękna bandera? 22.12.15, 20:30
      A do powiedzenia ma to co wy, czyli karteczka od oficera prowadzącego.
      Ale ta kobyła dostaje za to większe pieniądze. Czy to cię nie wkurza? ;)
      • banderom_nie Re: Z której strony ona piękna banderom_nie? 22.12.15, 20:48
        wasyl_szuja zapytało,jak zwykle,byle co:Z której strony ona piękna banderom_nie?

Ty tego,swinojobie,nie potrafisz zrozumieć.Dla was,banderowców,jak na świnie nie ma sadła,grubości minimum 10 cm,to ona do niczego nie nadaje się.Sahra jest kobieta i dlatego ty nie jesteś dostrzec jej piękna.
        • wasyl_szuja Z której strony ona piękna bandera? 22.12.15, 22:12
          Dział zoofilii to twoja broszka, nie moja :)
      • karbat Re: Z której strony ona piękna bandera? 22.12.15, 20:58
        Wagenknecht odcinajaca sie od polityki azylanckiej Merkel ( ideologia jej nie puszcza )
        Wagenknecht, - pragmatyczne podejscie od polit. zagranicznej ( ideologia jej nie puszcza )

Wagenknecht powinna obnazyc poltyke SPD na pasku CDU .
        Wagenkneht koncentrujaca np . na zagadnieniach socjalnych, niemieckiej biedzie ,
        i tzw np Buergerrente i....
        jej partia ma w Niemczech z 15 %. i jest niepodwazalna trzecia
        sila polityczna w kraju . pozostawiajaca w polu zielonych pedofili . o FDP nie mowiac .

placa mninimalna , dodatek emerytalny dla matek wychowujacych dzieci , - to zasluga wylacznie partii Linke , - p. Wagenknecht . tak mocno podlozyla ogien pod doopymi
        kadrom z SPD . tzo byla jej idee , wymusila to niejako na nich . na tym grubasie ,
        ktory chce byc kanclerzem buaaaahahahaha.

Gabriel rosci sobie stanowisko kanclerza , -
        widac jakich poyebow bez wyobrazni maja w tej partii .

• jorl k1 22.12.15, 21:48
      kylax1 napisał:

> Poszczekałeś już sobie na wszystkie kraje na wschód od Odry i jesteś z siebie z
      > adowolony.
      Mysle ze to do mnie k1, prawda?

Nie spodobalo sie Tobie o dziewczynach w Niemczech i w Polsce, szerzej w Ostblocku?
      Wiem, ale trzeba was na ziemie sprowadzac bo glupoty opowiadacie.
      Dodam, poznalem chyba przed 10 laty dziewczyne Polke, przyjechala do Berlina pracowac. Putzfrau naturalnie. Miala tez zdanie ze Polki sliczne Niemki brzydactwa. Zdanie Ostblocku po prostu. Poszla kiedas na disco w berlinie, spotkalem ja pozniej, odwolala swoje twierdzenia. Bo na tym disco widziala stada ladnych Niemek.

Glupota rzadzi swiatem, ja staram sie ja w miare czasu prostowac

>Wracaj pracować na amerykańskiego pana. :)

Pracuje na wielu, w pierwszym rzedzie na moich bylych wspolplemiencow, na USA tez, fakt. Ale praca na koncu daje przewage na niepraca. Wiem ze to dla Ciebie, jako typowego Polaka, niejasne ale moze innym razem.
      • wasyl_szuja Re: k1 22.12.15, 22:11
        Pamiętaj, że wiele Niemek to tak naprawdę Turczynki ;)
        • banderom_nie Re: k1 22.12.15, 22:29
          kilunia po raz kolejny zapomniało przelogować się.
          • wasyl_szuja Bandera... 22.12.15, 22:57
            Ja tylko włączyłem się do rozmowy. Czy mam to robić bardziej widowiskowo, czyli "uwaga wszyscy! Dopisuję się do dyskusji, chociaż pytanie lub uwaga była nie do mnie"?
            • banderom_nie Kilunia moja kochana 22.12.15, 23:32
              Nie tłumacz się,każdemu może to zdarzyć się,zwłaszcza,jak pisujesz pod tyli nickami.
                • banderom_nie Kilunia moja kochana 22.12.15, 23:43
                  kilunia napisał:

> Ty już wiesz co to znaczy

Tak wiem,ze ty jesteś kilunia.Ten sam styl i te same upodobania.
        • jorl Re: k1 22.12.15, 22:29
          wasyl_szuja napisał:

> Pamiętaj, że wiele Niemek to tak naprawdę Turczynki ;)

Ty mi nie mow droga szujo co ja mam pamietac.
          Ale OK, co chciales przez to powiedziec?

1. Ze Niemki jak sa ladne to dlatego ze Turczynki?

2. Ze brzydkie Niemki to Turczynki?

Wyrazasz sie beznadziejnie.

Ale ja odpowiem.
          ad 1. Turczynki maja czarne wlosy i garbate nosy. Z daleka mozna rozpoznac. Nawet jak sie na blondynke chca zrobic to maja wlosy nie blond a zolte. Ja, pisalem, wole jasne, czyli napewno zadna Turczynka mnie nie zmyli
          ad. 2 To samo, mowimy o rdzennych Niemkach, wiec brzydactw Turczynki odrzucam w tych rozwazaniach

Wystarczy drogi szujo? naucz sie precyzji jak piszesz do mnie. Wiem, nie potrafisz, widac w calej twojej tworczosci
          • wasyl_szuja Re: k1 22.12.15, 22:55
            To tam w Niemczech przerzuciliście się z cyrkli na kątomierze? ;)
            Nie wiem z której strony one brzydkie:
            c1.staticflickr.com/7/6044/5913052092_52a6cfbf08_b.jpg
            i.imgur.com/NJG6x1I.jpg
            f9vision.com/wp-content/uploads/2014/04/The-Most-Beautiful-Turkish-Girl-HD-Wallpaper.jpg

Tyle, że wpisałem "turkish girl", u was to może więcej tych mieszanek.
            • jorl Re: k1 22.12.15, 23:04
              Dobra drogi szujo, napisz moze czy chodzilo Tobie o Pkt. 1 Czy Pkt.2
              • wasyl_szuja Re: k1 22.12.15, 23:08
                Wpisałem "german girl":
                image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/182872/182872,1238862528,2/stock-photo-german-girl-in-typical-bavarian-dress-27916417.jpg
                • jorl Re: k1 22.12.15, 23:13
                  Pkt. 1 czy Pkt. 2 z mojego postu? Za tepy aby nawet ze sciagawka zrozumiec?
                  • wasyl_szuja Re: k1 22.12.15, 23:16
                    Za tępy by wyciągać wnioski? ;) Może ty tam tej putzfrau wiadro z wodą nosisz? ;)
              • gerlalt Re: k1 22.12.15, 23:13
                Jorl ależ ty pie...sz:) Jest takie powiedzonko: gdy na pastwiskach krowy są ładniejsze od kobiet wiedz, że jesteś w Niemczech:) jak mniemam nie powstało przed prawie 200 laty ot tak sobie:) Są ładne niemki jedna na sto:)? Obracam się w różnych kręgach i widzę co jest więc panie nie pitol.
                • jorl Re: k1 22.12.15, 23:15
                  No to obracasz sie wsrod brzydali. Ja widze tez i inne. A i w Polsce widze.
                • brat_kryzysa Re: k1 22.12.15, 23:22
                  2 tyg temu imprezowalem w Berlinie, Niemki bardzo ladne, kilka ciapatych lasek tez ladnych wylowilem....generalizowanie jest zwykla glupota
                  • nie-tak Re: k1 23.12.15, 01:40
                    brat_kryzysa w każdym kraju są piękne i mniej piękne panie jak i panowie.
                • banderom_nie Re: k1 22.12.15, 23:42
                  gerlalt napisał(a):

> Jorl ależ ty pie...sz:) Jest takie powiedzonko: gdy na pastwiskach krowy są ład
                  > niejsze od kobiet wiedz, że jesteś w Niemczech:) jak mniemam nie powstało przed
                  > prawie 200 laty ot tak sobie:) Są ładne niemki jedna na sto:)? Obracam się w r
                  > óżnych kręgach i widzę co jest więc panie nie pitol.

Jorl twierdzi,ze ładne Niemki jeżdżą samochodami,a brzydkie są na ulicach.
                  Generalnie mam takie same wrażenie o Niemkach,co i ty,gerlalt, sa Niemki ładne,ale większość są po prostu brzydkie.Podobnie jest w Wielkiej Brytanii.Tu większość kobiet wyglądają ohydnie,do tego wprawie nie dbają o siebie,ale nie brakuje i ładnych.Ale ich zaczynasz zauważać dopiero po jakimś czasie,ponieważ na początku rzucają się w oczy tylko te monstrualne potworę,o wadze daleko za 100 kg.
                  • nie-tak Re: k1 23.12.15, 00:09
                    banderom_nie i wszyscy inni z forum, muszę nauczyć was kultury wysławiania się:
                    - nie ma brzydkich kobiet, są ładne i mniej ładne
                    - nie ma brzydkich mężczyzn, są ładni i mnie ładni

Capito? :-)))
                    • gerlalt Re: k1 23.12.15, 00:14
                      Osobiście uważam, że jestem brzydki ale mniej ładny brzmi nieźle ;-P Miłej nocy
                      • nie-tak Re: k1 23.12.15, 00:36
                        gerlalt napisał(a):

> Osobiście uważam, że jestem brzydki ale mniej ładny brzmi nieźle ;-P Miłej nocy
                        ---------------------
                        Mylisz się, spytaj się mojej "prawej reki", on ci powie prawdę ze wybrał sobie najładniejszą z najładniejszych, przynajmniej mnie tak czaruje. :-))))

• nie-tak Re: k1 23.12.15, 00:37
                          I co?
                          Musze w to wierzyć.
                          :-))))
                    • banderom_nie Re: k1 23.12.15, 16:14
                      nie-tak napisała:
                      > - nie ma brzydkich kobiet,

Zazwyczaj tak mówią mężczyźni,które lubią wypić,dodając przy tym - Nie ma brzydkich kobiet,tylko czasem alkoholu brak.Również tak mówią brzydkie kobiety.Mam nadzieje,nie-tak,ze przez ciebie przemawia wyłącznie poprawność polityczna :-)
                      Co do mężczyzn - jak mężczyzna jest chociażby odrobinę ładniejszy od małpy,to go można śmiało nazwać pięknym.
    • jorl Eva 24.12.15, 10:25
      eva15 napisała:

> Skoro znów robisz się chamski, to ci odpiszę twoim językiem:
      > to ty jesteś wyjątkowo tępy. Nic nie rozumiesz z tego, co piszę, bo niczego ni
      > e rozumiesz z ekonomii. Ty jesteś trybikiem do roboty po to, by ten system utrz
      > ymać, a nie do tego, by jego złodziejską logikę zrozumieć.

Jak Schröder. Ktory pracowal w kapitalizmie od malego i wiedzial jak trzeba ludzi pogonic do roboty. Stad Agenda 2010 ktora ostatnio juz zaczeto psuc wprowadzajac place minimalne. Ja pracuje, po wyjezdie z komuny, zawsze w kapitalizmie. Czystym.
      Ty natomiast zyjesz tak naprawde nie ze swojej pracy. Siedzisz na jakis panstwowych zleceniach, nic dziwnego ze masz czas siedziec godzinami na forum

> Płaca minimalna OGRANICZA dopłaty z H IV, bo daje dochód wystarczający jako ta
      > ko na przeżycie. Likwidacja płacy minimalnej spowoduje wypchnięcie jej dotychcz
      > asowych biorców z rynku pracy na rzecz nowych przybyszów. Ci wypchnięci ludzie
      > (Niemcy, starzy migranci) przejdą po roku ALG na H IV, a co nowi "azylanci" będ
      > ą brać znacznie większe dopłaty z H IV, bo za 3-5 euro/godz. wyżyć się na pewno
      > nie da.

Bezmyslnosc. Placy minimalnej nie powinno byc. Twoje rozumowanie jest idiotyczne. Jak by placy minimalnej nie bylo to by tym "starym" obnizono pensje aby byla rynkowa. I by mogli dalej pracowac. Dociera?
      Ciekawi mnie Twoja schizofrenia. Z jednej strony uwazasz ze ci nowi przybysze nic nie umieja ale z drugiej strony uwazasz ze wypra starych. Nie dociera do Ciebie ze liczy sie jeszcze jakosc pracy? I ze w gospodarce rynkowej placa zalezna jest od jakosci pracy a wiec produktywnosci pracownika?
      Czyzbys uwazala ze Syryjczyk przyjdzie i bedzie lepiej od Ciebie pracowal? Moze, bo zle pracujesz i korzystasz z panstwowych przepisow Ciebie chroniacych. Wiec i nie chcesz ich likwidacji.
      Dlaczego ja zarabiam wiecej jak moi chlopcy? Dlaczego zamiast zatrudnic Syryjczyka na moje miejsce ,placac mu ulamek tego co ja mam, podsuwa mi wlasciciel firmy nastepne umowy abym, mimo ze mam od paru lat pelna emeryture, dalej pracowal? Za duze pienieniadze?
      Ale g..nych pracownikow ci nowi slabi bo z prymitywnego kraju wyrzuca jak bede place minimalne. Jak byjej nie bylo zarabialiby ci g..i po prostu mniej.
      Do tego ceny na towary by sie obnizyly wiec dla wszystkich przy tych samych placach byloby taniej. Mozna mniejsze doplaty dawac.

Ty Eva jestes jak Mara, narodowa-socjalistka. Socjalistka bo panstwo ma nos wsadzac w place, wszedzie, narodowa bo chrzescijanstwo dla Ciebie to duzo lepsze jak inne religie. Zascianek.

> Skutkiem tego ilość biorców H IV znacznie wzrośnie. Znacznie wzrośnie także ilo
      > ść nędzarzy na starość.

Na emeryturach tez mozna pracowac. Ja tak robie i co? Moj brat w Monachium te ma pelna, co prawda mala, emeryture i pracuje na 1/2 etetu u swojego pracodawcy dalej. Swiat sie zawali jak nie bedzie emeryt siedzial caly dzien z nosem w TV a pojdzie do roboty? Dluzej sie zyje wiec i dluzej na siebie pracowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka