03.01.16, 12:19
Horst Seehofer premier Bawarii jest wychwalany za "twardy" stosunek do uchodzcow. Jest zatem "propolski"?

A teraz Horst sie wypowiedzial przeciwko sankcjom wobec Rosji. jest zatem "antypolski"?

Ani "propolski" ani "antypolski", unser lieber Horst jest glownie probawarski. A w koncu, popatrzmy sie na Horsta oczami Kazmierczakowej, ktora musi czesac od sasa do lasa i ktorej byliby bardzo na reke Polacy dajacy sie bardziej lubic.

PF
Obserwuj wątek
    • czuk1 Rozkrok przejściowy.... mam nadzieję 03.01.16, 12:39
      To chyba realia gospodarcze i społeczne Bawarii zmuszają premiera Bawarii do takich działań.
      Może i wewnętrzna/niemiecka partyjna walka polityczna odgrywa tu rolę.
      Faktem jest, że Niemcy (choć niewątpliwie w swoim gospodarczym i demograficznym interesie) przeliczyły się i skala imigracji z BW/Afryki przekroczyły potrzeby/możliwości Niemiec. Land Bawaria nie uzyskał odpowiedniej pomocy z rządu federalnego i jest wielki
      problem. Myślę , że wyjdą jakoś z rozkroku.

A prorosyjskie zachowania (prawdopodobnie w interesie Bawarii) .... świadczą jedynie o dużej autonomii niemieckich landów i braku subordynacji w ramach UE. Zdanie Bawarii
      - choć zauważalne - nie miało wpływu na decyzje UE w sprawie utrzymania sankcji w stos. do Rosji.
      • polski_francuz Re: Rozkrok przejściowy.... mam nadzieję 03.01.16, 13:12
        Bawarczycy do Polakow sa dosc podobni i mysla glownie o sobie. A Niemcy maja przynajmniej trzy bieguny: polnocny, wschodni (podobny w pogladach do Horsta) i poludniowy (Horst wlasnie).

Co sankcji, to zobaczymy jak sie rozloza sily. Ale Polska stracila na wadze europejskiej. Niestety.

Co do emigrantow, to opinie pani Merkel ja kosztowaly spadek popularnosci z 80 do 60+% czyli prawie 20 punktow.

Zobaczymy co dalej.

PF
        • nie-tak Re: Rozkrok przejściowy.... mam nadzieję 03.01.16, 13:20
          polski_francuz napisał:
          > Co do emigrantow, to opinie pani Merkel ja kosztowaly spadek popularnosci z 80
          > do 60+% czyli prawie 20 punktow.
          >
          > Zobaczymy co dalej.
          ----------------------
          Zobaczymy co dalej:
          www.youtube.com/watch?v=2tjY_T3ZYA4#t=22
          ............................................................
          lese / czytaj: Zwei Mustereuropäer, die Europa nicht braucht
          www.nachdenkseiten.de/?p=28670
          www.zlv.lu/spip/spip.php?article15666
          • nie-tak Re: Rozkrok przejściowy.... mam nadzieję 03.01.16, 14:19
            Pefcia zamilkłeś na zaprowadzanie przez Kazmierczakową "proeuropejskich wartości" z czterema żonami?
            :-)))))
            Jeszcze raz link:
            www.youtube.com/watch?v=2tjY_T3ZYA4#t=22
    • amunicyjny1 Re: Rozkrok 03.01.16, 14:50
      Horst Seehofer premier Bawarii jest wychwalany za "twardy" stosunek do uchodzcow. Jest zatem "propolski"?
      -A teraz Horst sie wypowiedzial przeciwko sankcjom wobec Rosji. jest zatem "antypolski"?

Dziwne pytanie . Pan Horst, jest pro niemiecki i to jest jego psi obowiązek
      • indeed4 Francuzik czyta tylko leady 03.01.16, 15:01
        i znów nic nie rozumie

CSU przy okazji kontrowersyjnych tematów stara się akcentować swoją niezależność od większej partii siostrzanej - CDU. W kryzysie migracyjnym CSU domaga się zaostrzenia polityki wobec uchodźców.

Normalna walka partyjna.
        • czuk1 Re: Francuzik czyta tylko leady 03.01.16, 15:43

Też tak myślałem. Przeważył interes partyjny CSU. Wpadkę Merkel skrupulatnie wykorzystał.
          A swoją drogą ma rację. Interesem Niemiec nie jest (wg mnie) przyjęcie aż 800 tys. imigrantów.
        • nie-tak Re: Francuzik czyta tylko leady 03.01.16, 16:28
          Poszczać przed siebie bezowocne slogany każdy może nawet Horst Seehofer.
          Gdyby mu bardzo zależało wystąpił by już dawno z kolacji.
    • nie-tak Re: Rozkrok 03.01.16, 18:12
      Pefcia o taki rozkrok ci chodzi?
      www.express.de/koeln/koeln-sexuelle-uebergriffe--opfer-erzaehlt-vom-horror-am-hauptbahnhof-23252186
    • xystos Re: Rozkrok 03.01.16, 18:26

My dla Bawari wszystko,nietylko bliskowschodnich muslimow,dodamy
      im Cyganow i Zydow ,a to wszystko za friko
      z serc naszych szczerych !

ZEN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka