Dodaj do ulubionych

Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michnika

IP: *.tkg.bc.tac.net 23.09.04, 23:46
A CIEBIE KTO KUPIL?!
Zaprzedales sie syjonistom?!
Jaki w tym interes polski, aby bronic czy kamuflowac kolonialna polityke
Israela w 21 w.
I to dla Polakow, ktorzy podobnie jak Palestynczycy walczyli z okupacja i
zaborami.
Wstyd i hanba dla ciebie i twojej gazetki szmatlawej!
Obserwuj wątek
    • Gość: Arczyslaw Media nie na sprzedaż - a redaktor naczelny? IP: *.sympatico.ca 24.09.04, 00:13
      "....gazetą, która kształtuje język debaty publicznej, a jej misją jest uczciwa
      informacja, rzetelna obrona wolności i prawdy".
      A co zrobila panska "Gazeta" panie Adamie by wypelnic "misje" uczciwej
      informacji kiedy poparl Pan z fotela Redaktora Naczelnego "GW" bezprawna napasc
      USA na Irak, pod falszywym pretekstem zagrozenia za strony nieistniejacej Broni
      Masowego Razenia. Czy oglosil Pan sprostowanie? Czy przeprosil Pan, wzorem "New
      York Times" i "Washington Post" swoich czytelnikow za wprowadzenie ich w blad?
      Czy wzial Pan odpowiedzialnosc za "ksztaltownie opini spolecznej" opartej na
      klamstwach junty Busha? Dlaczego nie stanal Pan w obronie swoich kolegow z
      redakcji Al-Jazeera, ktorzy wlasnie w imie wolnosci i prawdy dostarczali
      informacji o prawdziwym przebiegu tej wojny i ktorym to prawo brutalnie
      odebrano? Dlaczego nie stosuje Pan tych samych kryteriow do oceny "mediow"
      pompujacych syjonistyczna propagande i obslugujacych wielkomocarstwowa polityke
      amerykanskiego "sojusznika"?
      Juz czas na rachunek sumienia.
      • Gość: Albin Re: Media nie na sprzedaż - a redaktor naczelny? IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 00:43
        tak, GW stoi wielkim rozkrokiem miedzy wspomninana przez pana Michnika
        dziennikarska rzetelnoscia i reprezentowaniem pogladow pewnych grup
        politycznych. Cos innego jeszcze bardziej mnie zastanowilo w wypowiedzi
        redaktora, mianowicie slowo:pieniadze,pieniadze,pieniadze...trzy razy
        pokreslone, z niejaka pogarda w stosunku do wartosci materialnych, czlowieka,
        nasyconego do obrzydzenia szmalem.
        I to jeszcze ten napad na swiat biznesu, czy p. Michnik, odchodzi od zasady, ze
        swiatem kieruja pieniadze i ma zamiar podarowac ubogim swoj pakiet akcji i czyz
        sam nie podgrzwea na swoich lamach takich czy innych akcji spekulacyjnych na
        rynku? Do wielkich rozbieznosci slowa i czynu w senie poltycznym, doszla jeszcze
        demagogia gospodarcza, tak, pieniadz smiedzi, w szczegolnosci, gdy nie chodzi o
        wlasne pienadze.

• Gość: chinczak [...] IP: 219.131.2.* 24.09.04, 05:14
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Eva Do Arczyslawa IP: *.pool.mediaWays.net 24.09.04, 12:01
        Faktem jest, ze krytyka Michnika w tym felietonie jest sluszna. Podobnie jak
        faktem jest, ze krytyka USA odnosnie Rosji tez czesto jest sluszna. Tyle, ze
        Michnik i Stany moga sobie krytykowac, ile chca. Zachowania takie jak te, ktore
        pan opisal i szereg innych, odbieraja i Michnikowi i USA wiarygodnosc. Krytyka
        niewiarygodna staje sie niepowazna i nabiera akcentow przesmiewczego kabaretu.

> Juz czas na rachunek sumienia.

A niby jak A. Michnik ma to zrobic?? Na taka sytuacje Niemcy maja trafne
        powiedzenie: "Rechnung ohne Wirt", czyli rachunek bez gospodarza. Tu tym
        brakujacym gospodarzem jest wlasne sumienie.
      • Gość: Michnik Re: Media nie na sprzedaż - a redaktor naczelny? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 24.09.04, 19:30
        > Juz czas na rachunek sumienia.

Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Sum Mienie OK - konto rośnie.
    • Gość: . Czy to znaczy, ze Michnik chce Bertelsmannowi IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.09.04, 00:49
      zwrocic jego cichy acz wielce pokazny wklad kapitalowy z lat 1992-93?
      • Gość: WanKuwer Cox Media, nie Bertelsmann, Pani Gabrielo IP: *.sympatico.ca 24.09.04, 01:35
        Strategicznym inwestorem Agory byl (i chyba jest) koncern Cox Enterprises z
        Atlanty.

Pozdrawiam. Ciesze sie, ze Pani sie nieco czesciej pokazuje. A moze wroci Pani
        do pisania pod wlasnym nazwiskiem?
        • Gość: edek Re: Cox Media, nie Bertelsmann, Pani Gabrielo IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 01:45
          cox odskoczyl, sprzedal pakiet akcji, razem z czlonikiom zarzadu, gdzies na
          poczatku wrzesnia.
          • Gość: . O tym nie wiedzialem, a Bertelsmann to CICHY i IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.09.04, 02:47
            bardzo stary udzialowiec - powtarzam od kaliegos 1992-93. Cox byl sciema, bo
            jego pakiet zawsze byl symboliczny, chyba nawet nie mial 10%
        • Gość: . Nie jestem Gabriela,a Cox - na znikomym procencie, IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.09.04, 02:46
          ten z Ohio, to GLOSNY udzialowiec, nie zas ten zupelnie cichy - nie podaje tego
          co w prospekcie Agory na Gieldzie Warszawskiej kazdy glupi moze sobie wyczytac.
          I na polskich stronach Agory.
          • Gość: WanKuwer Agora to spolka gieldowa. Informacje o strukturze IP: *.sympatico.ca 24.09.04, 03:04
            kapitalowej sa publicznie dostepne. O ile pamietam, wystartowali na gieldzie
            londynskiej, wiec przejrzystosc informacji jest pelna - Pani jako Brytyjka wie
            to doskonale.

Cox Enterprises bardzo wczesnie zainwestowal w Agore, gdzies na poczatku lat
            90. Ta wlasnie ta inwestycja umozliwila Agorze bardzo wysoka wycene rynkowa, a
            co za tym idzie - dynamiczny rozwoj bez wiekszych klopotow finansowych.

O pieniadzach Bertelsmanna w Agorze nie slyszalem i watpie, zeby to byla
            prawda. To konkurenci.

Pozdrawiam Pania. Prosze nie odrzucac mojej rady - Gabriela Casey to
            najbardziej rozpoznawalny nick forum.
            • Gość: . To nie sa konkurenci, udzialy Coxa sa zadne. IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 11:46
              Pozdrawiam Wandeczke Kuwerska; Bertelsmann dal "pozyczke", tak sie to nazywalo,
              ktos mi bliski byl przy tym.
              • Gość: WanKuwer Re: To nie sa konkurenci, udzialy Coxa sa zadne. IP: *.sympatico.ca 24.09.04, 12:46
                Vancouver
                • Gość: . Tylko tobie wolno plcie i nazwiska mylic? IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 19:37
                  • Gość: WanKuwer Re: Tylko tobie wolno plcie i nazwiska mylic? IP: *.sympatico.ca 24.09.04, 20:11
                    Trudno. Z nieklamanym zalem musze uszanowac Pani incognito. To zreszta nie ja
                    pierwszy zauwazylem. Widzialem pare dni temu, ze Eva o tym samym pisala. Za
                    duzo tu tych kropek, pojedynczych i podwojnych, a Gabriela Casey byla tylko
                    jedna. Zaczynalem forum od Pani polemik. Ale moze i kropka lepsza od fatso...

Pzdr Vncvr
                    • kropekuk Do kobiet ci wyraznie teskno- znajdz sobie jakas . 25.09.04, 00:51
                      Tylko nie taka w burce, ktora latos u was w Kanadzie modna - kupisz kota w
                      worku.
                      PS: Nie jestem jedna z wielu kropek - jestem niepowtarzalny, tylko nie zawsze
                      chce mi sie logowac.A Eva powtarza za rachelka -szmatelka, ktora razem z reszta
                      pogrobowcow Hitlera w tym miesiacu robi ze mnie Gabriele (w poprzednim bylem
                      Maurycym, wlascicielem biura przekladow w Jeleniej Gorze) - w glowie sie
                      holocie nie miesci, ze wiecej osob moze antysemitow nie lubic, nie majac z
                      zydostwem nic wspolnego...
                      • Gość: WanKuwer Dlaczego? IP: *.sympatico.ca 25.09.04, 01:14
                        Dlaczego Pani sie tak bardzo nie zgadza na powrot? Czy cos sie stalo? Mialem
                        Pania zawsze za osobe niepodatna na forumowa plwocine. Czy sie myle?

Za rade dziekuje. Od wielu lat jestem zwiazany z ta sama, bardzo piekna i godna
                        podziwu kobieta. Mam wiecej niz na to zasluguje.

rgds Vncvr
                      • Gość: Eva Re: Do kobiet ci wyraznie teskno- znajdz sobie ja IP: *.pool.mediaWays.net 25.09.04, 14:53
                        nie powtarzam za rachelka-szmatelka, moja uwage zwrocil post "." z IP bodaj
                        urr.com albo cos w tym rodzaju. Tak czy owak potwierdzil on moje wlasne powoli
                        kielkujace podejrzenia. Ukryc wlasny styl myslenia, sposob uzasadniania,
                        slownictwo, temperament, sympatie i antypatie mozna tylko wtedy, gdy posty sa
                        krociutkie. W czestych i dluzszych to wychodzi i uklada sie w pewna calosc. Moja
                        uwage przykulo podawanie sie za Anglika. Mam dziecko i wiem, ze zeby nie wiem
                        jak sie starac, nie da sie w sposob doskonaly przekazac jezyka zagranica. Mojemu
                        dziecku nie wychowanemu w Polsce, mimo iz mowi swietnie po polsku, zawsze bedzie
                        brakowac zwischenrufow z np. staropolskim zwrotami(np.wacpan powinien)
                        odniesieniami do jezyka ulicy, literatury czy slangow srodowiskowych i grup
                        wiekowych (np. wapniaki,zgredy, wejscie smoka, albo: "koncz pan wstydu
                        oszczedz"). Bardzo wnikliwie obserwuje te zjawiska, bo mnie to wrecz fascynuje.
                        Stad tez nikt mi nie wmowi, ze Meerkat sie wychowal poza Polska, albo, ze pan(i)
                        jest Anglikiem (-ielka).

Ale czy to cos zlego byc Gabriela? Przeciez to zadna wstydliwy choroba, a imie
                        wrecz bardzo ladne i biblijne.
                        • Gość: . Nigdy nie stukalem tu z amrykanskich serwerow. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.09.04, 16:41
                          Zawsze mialem BT, cos mi sie zdaje, ze wasza Gabi stukala z NTL - bylo cos na
                          temat amerykanskich inwestycji na Wyspach... Dobrze nie pamietam, bo rzadko
                          wowczas tu bywalem.
                          Co sie tyczy opanowania polskiego to polecam pani teksty Klausa Bachmanna,
                          wiecej - prosze sie go - jako Niemka - spytac skad jego polszczyzna i czy
                          pamieta z Warszawy sprzed 2000 Anglika z rownie dobrym polskim jak i jego
                          (wierze, ze poznane wowczas moje nazwisko zachowa pani dla siebie). Bachmann
                          pisuje aktualnie do Tyg. Powszechnego od czasu gdy pozarl sie z Wybiorcza
                          (rozczarowal sie chlopak...Sam jest chadek); wyklada na jakieks slaskiej
                          uczelni.
    • Gość: Gieniek [...] IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 01:37
    • Gość: Kanon Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 02:45
      Słuszna racja!
    • Gość: Stary Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 24.09.04, 06:30
      Idż się z nimi napij wódy , to im pomożesz , tak jak to robiłeś z bandytami.
    • Gość: Grisza I takie rzeczy pisze ten doktryner IP: 64.28.22.* 24.09.04, 09:03
      To albo ten facet juz nie wie gdzie stapa,albo w usilowaniach robienia ludziom
      wody z mozgu zatracil juz kompletnie realizm.Ale u komunistow zawsze cos bylo
      inaczej: ....mowili partia,mysleli Lenin... i zawsze cos bylo nie tak jak w
      rzeczywistosci.Ten typ mentalnosci pozostal widac jeszcze Sloneczku Karpat z
      dawniejszych lat.Tak trzymac towarzyszko Gazeta Wybiorcza.
      • Gość: jjuru Re: I takie rzeczy pisze ten doktryner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:18
        lkjoopf.v[/// [/f][r'r]
    • Gość: wojty [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:38
    • Gość: Kowalski Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:59
      Jak czytam Michnika to robi mi sie niedobrze. Jakoś nie panuję nad tym. Jak
      facet zamieszany w aferę Michnika-Rywina-Millera śmie pisać coś per "my, ludzie
      mediów", tokować na temat etosu itd ? Michnik jest przegraną, skompromitowaną
      żydokomuną i żadne jego ględzienie czy ględzenie jego nadwornych przydupasów
      tego nie zmieni.
    • Gość: loniek Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 10:19
      Michnik podstępnie wykorzystując Millera - utrącił ustawe medialną,
      która miała polską pracę chronić przed wykupieniem przez różnych łachmytów - co
      Polskę mają gdzieś, chodzi im tylko o szmal i wpływy - a na dodatek wbił
      jeszcze Millerowi nóż w plecy... A teraz występuje jako adwokat polskich
      mediów, których już nie ma. Hucpa clasica! Dominacja "Wybiórczej" na rynku jest
      mu niezbędna by zrealizować przepowiednie Urbana (patrz: "Jajakobyły..."),
      który Adasiowi, jeszcze gdy był uczniem, przepowiedział: "Będziesz premierem!"
      I tak właśnie się stanie - zobaczycie - będzie "nasz premier" (tzn "z naszych)
      i Wasz prezydent. Tzn. prof. Maciej Gierytch, do którego jeszcze w szkole
      jeździliśmy do Kórnika koło Poznania oglądać gruszki wyhodowane na wierzbie.
      Profesor tej sztuczki nauczył synka, dzięki czemu pos. Gruszka z ZSL tańczy,
      jak mu pos. Giertych zagra. Wszystko po to, żeby Kwasa - kłamczuszka -
      skompromitować, a prezydentem uczynić swojego Tatuśka).
      Tako rzecze Wam Loniek (też Moniek). Zapamiętajcie!
      PS. Boję się, żeby tylko Gruszka, który wygląda na PRL-owskiego milicjanta, nie
      kazał służbom specjalnym mnie wyśledzić i ujawnić, kogo jeszcze mogę wydmuchać.
      Waserman - jako konkurent Giertycha - będzie się pewnie o tym wpisie pozytywnie
      wyrażał. Ale to jeszcze większa poruta, bo jak wiadomo, plus od Wasermana
      oznacza syfa...
      Ten Waserman, to też model: Jak Siemiątkowski pozwalniał UOP-ków z naboru
      Maciarewicz, to Waserma krzyczał, że to skandal bo ze swą wiedzą mogą stać się
      groźnymi gangsterami albo pójść na służbę do mafii... Racja - łobuzów oraz
      ludzi o skłonnościach bandyckich najlepiej mieć właśnie w służbach specjalnych.
      Tak było w PRL, gdzie "wystarczyło w MSW krzyknąć na korytarzu a znalazłby się
      legion chętnych do załatwienia Popiełuszki. Ale po co wobec tego - głupolki i
      oszołomy - było rozwiązywać ZOMO?
      Chociaż dziś, gdy kraj opanowała gra "w policjantów i złodziei" - mógłby zrobić
      z tym porządek już tylko Dzierżyński.
      • Gość: Grisza Loniek!!! Posunales ladnie jak Mateusz Jagnie.Braw IP: 64.28.22.* 24.09.04, 11:59
    • Gość: Miłka Re: wyborcza na sprzedaż IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 10:39
      Czytając, myślałam, że się popłaczę. Co za tekst, panie Michnik, istne cudo!

Teraz, jak rozumiem, będzie drukował pan u konkurencji (ma się rozumieć, że nie
      u Rapaczyńskiej) artykuły o brudnych interesach właścicieli Agory i ich
      powiązaniach z Kwaśniewskim. Chętnie się dowiem, dlaczego Wybiórcza traktuje
      go jak świętą (nomen omen) krowę i każdą wpadkę przerabia na sukcesik.
      Jako pierwszy proponuję temat: manipulacja wokół sondaży. Skoro już pod
      pańskim nosem (ha ha ha) krasnoludki w czerwonych czapeczkach wypisują, że mimo
      tego, iż napad na Irak i wynajem polskiego wojska do ochrony prywatnych
      interesów Chaneya popiera jedynie mikroskopijna część naszego społeczeństwa –
      to jest to jednak ta część z w y ż s z y m w y k s z t a ł c e n i e m. A
      gdzie informacja, że towarzystwo to kształciło się jeszcze na za komuny w
      czerwonych przybudówkach? Małe zamroczonko, coś akurat we łbie zaiskrzyło?
    • Gość: Dzieciak Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:04
      Ufam Panu, Panie Michnik. Dzięki obecności takich ludzi jak Pan, czuję sie
      nieco bezpieczniej: to między innymi Pan tworzy siłę przeciwstawiającą się
      wypaczeniom systemu, takim jak chociażby panująca obecnie pandemia arywizmu.
      Boję się tylko jednego - jeśli nie uda się ukształtować kolejnego pokolenia
      ludzi zdolnych do w miarę bezstronnego obracania informacjami, jeśli nowe media
      będą tworzone przez krwiożerczych yuppies, którzy dla pieniędzy zapewne bez
      problemu wpiszą się w odziedziczoną nomenklaturę i omamią nas sztuką obłudnej
      mimikry, może dojść do sytuacji, gdy czwarta władza stanie się li tylko iluzją,
      fasadowym tworem, w rzeczywistości będącym jedną z macek ekonomiczno-
      politycznego potwora.
      • Gość: Grisza Zgadzam sie z Panem Panie Dzieciak IP: 64.28.22.* 24.09.04, 12:17
        Adam Michnik ma ambicje i chec zapewnienia wszystkim zbiorowego poczucia
        bezpieczenstwa,zgodnie z kodem genetycznym wg. ktorego zbudowane jest DNA pana
        Adama.I rowniez zgodnie z tym kodem Sloneczko Karpat jest okropnym doktrynerem
        i do tego jeszcze traconym megalomania.Bo umiescil te wypociny w rubryce
        opinie ,analizy,swiat a powinien w rubryce Ryki;wiadomosci lokalne.
    • Gość: auto Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: 195.229.241.* 24.09.04, 12:45
      jesli ktos atakuje michnika w ten spsob musi niezla ilosc rubli za to dostawac
    • Gość: auto Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: 195.229.241.* 24.09.04, 12:49
      Do kolegi zarabiajacego w rublach (tego co tak zajdle krytykuje michnika) naucz
      sie polski najpierw Izrael sie pisze po polski przez Z nie S. Piszesz ze
      gazetka szmatlawa ale co dzien jestes pierwszy z komentarzem chyba ze nie
      czytasz tylko komentujesz. OK praca to praca - ile rubli dzis zarobiles?
      • Gość: xyz Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: *.Moscow.dial.rol.ru 24.09.04, 19:14
        Jakie pretensje masz do rubli? Bardzo, musze powiedziec, przyzwoity pieniadz. Stanowczo wole rubli od Michnika!
    • Gość: pizarro Michnik nigdy nie był dzienniakrzem ! IP: *.torun.mm.pl 24.09.04, 13:18
      Po co te puste słowa? Przeciez p. Michnik zaprzedał ideę, misje gazety
      obywatelkskiej i zrobił z gw tubę własnych i nie tylko pomysłow!Michik ,który
      nigdy nie był dziennikarzem ale politykiem zamiast czynić z naszej, polskiej,
      obywatelksiej gw organu prasowego gazety obywatelksiej uczynił gw swoim,
      prywatnym głosem oraz sobie , podobnie myslacym!Dokonał OKROPNEJ ZBRODNI na
      społeczenstie obywatelskim, przejął tę gazetę i wykorzystał jak POLITRUK
      POPRAWNOŚCI li tylko do swoichcelów, które skrzętnie ukrywał!!
      Dzisiaj p. Michnik poucza kapitał frans=cuski jak i co ma czynic ze swoja
      własnością le Figaro!Panie Adamie momentami gubie się w ocenach pana
      zachowania! Tak jak kiedyś organy pod tytułem "proletariusze
      wszystk...krajów łączcie się" uważali nas , Polaków za idiotów tak i dzisiaj
      pan czyni! Czy nie zauważył pan, że mimo trwającej obróbki, indoktrynacji m.in.
      przez gw Polacy maja odronbinę zmysłu i krytycznej oceny a p. nadal jak politruk
      chce ogłupiać opinie publiczna udzerzając w tony fałszywe!?
    • Gość: Grisza Alez ten hipokryta wierzy w to co pisze IP: 64.28.22.* 24.09.04, 13:41
      i w danej chwili tak rzeczywiscie mysli i wydaje mu sie ,ze oto przemowila
      Krynica Prawdy.Wszelka krytyka jest wiec nieuzasadniona i w dodatku
      krzywdzaca.Ten paskudnik probuje przeskoczyc nad sloganem drugiego ganiusza
      wszechczasow ,ze kto ma media ten ma wladze.Tak trzymac Panie Michnik.A jeszcze
      trzeba zwrocic uwage na ekonomiczny aspekt sprawy;Polakow jest okolo 40
      milionow.Niech ,kazdy czy dzieco,czy dorosly przymusowo zaplaci panu Adasiowi
      50 groszy dziennie za oddychanie to jaka kasa jest w tym jego obywatelskim
      trudzie?
    • Gość: logo [...] IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 14:03
    • hummer A ciebie kto kupił 24.09.04, 14:16
      Może powiesz, nie będziemy się domyślać. Wyborcza już dawno przestała być gazetą lepszą od Faktu. Tendencyjne teksty np. brak informacji o tym, że premier Iraku zastrzelił własnoręcznie z zimną krwią 6 osób. I to nie stary Husajn lecz ten nowy przywieziony jak Bierut od innego Pana.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14238840&a=14238840
    • Gość: JA Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: *.swipnet.se 24.09.04, 14:33
      Dla zydow sie licza tylko
      pieniadze panie Michnik i dla
      pana tez, sprzedaliscie jezusa
      i teraz sprzedajecie Polske.
      • Gość: pfu Judasz IP: *.ottawahigh.com / 66.158.79.* 24.09.04, 19:48
        Gość portalu: JA napisał(a):

> Dla zydow sie licza tylko
        > pieniadze panie Michnik i dla
        > pana tez, sprzedaliscie jezusa
        > i teraz sprzedajecie Polske.

Mam nadzieję, że tak jak Judaszowi tak i Panu objawią się jelita - Panie Michnik.
    • wielki_czarownik Panie Michnik! 24.09.04, 14:45
      Powiedz to Pan swoim kolegom z dodatku wrocławskiego. Niech się Pan ich spyta o manipulację przy opisywaniu "Masy krytycznej".
    • Gość: Miłka Re: Media nie na sprzedaż IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 15:38
      A oto jakie dziennikarstwo uprawia się pod nosem Michnika:

Dzisiaj w Telewizyjnej Szacki ocenił nowe autorskie programy publicystyczne.
      Okazuje się, że najgorszy z towarzystwa: Olejnik, Durczok, Żakowski, Najsztub,
      jest ten ostatni. Dlaczego? Otóż podczas rozmowy z Kwiatkowskim, położył się na
      leżance, srodze tym uczynkiem pana prezesa poniżając.
      Ale (uwaga!) program u prezydenta był już „o niebo lepszy”, „rozmowa się
      kleiła”, a „obydwa wątki (o p o t r z e b i e s t a c j o n o w a n i a
      w Iraku i stylu prezydentury) były ciekawe”.
      Nieważne, że akurat NIC o powyższej potrzebie w rozmowie NIE BYŁO. Najsztub
      krytykował Kwacha ile wlezie, aż ten nabzdyczył się niczym Wałęsa.

A co parówę tak wkurw.ło? Najsztub stwierdził min., ze porównanie inwazji na
      Irak z „umieraniem za Gdańsk”, to perfidne nadużycie (w końcu Hitler na Ruskich
      też napadł tylko prewencyjnie, hahaha), że cała ta inwazja to komuchowata
      ściema i gruby BŁĄD polityczny.

No i klepanie się po dupskach, jak to bywało za afery Rywina, od razu się
      skończyło. Teraz Michnik kocha Kwiatkowskiego, a programy Najsztuba okazują się
      do bani.

Ps. Polecam Smoczyńskiego z ostatniego numeru Przekroju.
    • Gość: Kanadol Juz sie sprzedales! IP: *.tkg.bc.tac.net 24.09.04, 18:59
      Kiedys, za komuny, propaganda mowila, ze jaka tam wolnosc prasy na Zachodzie.
      Wiadomo, w czyim jest posiadaniu, jaka strone tryzma i co glosi.
      I bylo w tym troche racji. Tu w Kanadzie zorientowalem sie po jakims czasie
      czytajac calkowicie stronnicze wypowiedzi na temat sytuacji bliskowschodniej.
      Oczywiscie okazalo sie, ze wlascicielem jest osobnik pochodzenia zydowskiego,
      ktory dumnie nosi gwiazde Davida w klapie. Posiada on chyba z polowe mediow w
      polowie Kanady.
      Teraz czytam michinkowke i widze, ze przerosla nawet tutejsza prase w tym
      wzgledzie.
      Dla mnie konflikt palestynko-izraelski jest wlasnie papierkiem lakmusowym na
      rzetelnosc dziennikarska i prawde.
      • Gość: Eva Re: Juz sie sprzedales! IP: *.ifm.uni-mannheim.de 24.09.04, 19:14
        Mozesz mi, prosze, przedstawic krotka analize rynku medialnego w Kanadzie (ile
        stacji tv, jakie stosunki wlasnosciowe w tv oraz w prasie, zwiazki z USA, etc).
        Dziekuje z gory.
        • Gość: Kanadol Israel Asper IP: *.tkg.bc.tac.net 24.09.04, 19:53
          Bo o nim tu mowa (i jego rodzinie) jest wlascicielem CanWest, ktora posiada
          glowne dzienniki, mase publikacji i TV stacji w Zachodniej Kanadzie:

www.canwestglobal.com/publishing.html
          Gosc nie kryl sie (zmarl niedawno, a paleczke przejeli synowie - nowa generacja
          i widac lekka poprawe) wcale z sympatiami do Israela. Jego sprawa.
          Ale jaki w tym interes kanadyjskiego czytelnika?
          Jaki w tym interes polskiego czytelnika, aby byl poddany tej syjonistycznej
          propagandzie warszawskiego, czy innego.
          Gdzie bezstronnosc?
          • Gość: Eva Re: Israel Asper IP: *.ifm.uni-mannheim.de 24.09.04, 19:57
            dziekuje za informacje
      • piotr.kraczkowski "Papierkiem lakmusowym" 24.09.04, 20:51
        Gość portalu: Kanadol napisał(a):

> Dla mnie konflikt palestynko-izraelski jest wlasnie papierkiem lakmusowym na
        > rzetelnosc dziennikarska i prawde.

To nie tylko dla pana:
        Oszukiwanie czytelnikow i widzow na korzysc Izraela
        oznacza, ze sa oni oszukiwani w bardzo wielu innych
        sprawach z Izraelem zwiazanych.
        To postawa wyzszosci wobec "niedojrzalego" czytelnika
        i widza: dziennikarz (cenzor) uwaza, ze wie lepiej
        niz wyborcy, ktorym pozostawia sie do poznania
        sprawy bez wiekszego znaczenia.
        W ten sposob demokracja zamieniana jest w
        iluzje demokracji.

Zarzuty wobec Michnika warto uzupelnic obserwacja,
        ze np. Wprost jest supersyjonistycznym i antypolskim
        pismem, ktore pozoruje patriotyzm wykorzystujac - po
        czesci faktyczne - problemy stosunkow polsko-niemieckich
        by latwo zdobywac wiarygodnosc, ktora wykorzystuje
        nastepnie do upychania prosyjonistycznych i proamerykanskich
        bredni. Na koszt Polski i Polakow.

Piotr Kraczkowski
        www.geocities.com/pkraczkowski/evitae.htm
        www.geocities.com/pkraczkowski/europa/gpatent.htm#rob
        www.geocities.com/pkraczkowski/politik/gisrael.htm#jaz
    • Gość: MM Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 24.09.04, 19:15
      Hi hi hi,

I kto to mowi? Michnik?

Zobaczmy tez co robi Rupert Murdoch z posiadanymi przez siebie stacjami Fox
      oraz gazetkami typu New York Post. Zreszta to nic dziwnego, gosc drukuje to co
      chce - tylko po co te gornolotne slowa i udawanie ze wierzy sie w jakies wyzsze
      idealy. Panie Michnik, to po prostu jest biznes, jak kazdy inny. Pan o tym wie
      najlepiej.
    • Gość: Podsumowanie Po takich uwagach gdyby Pan miał cześć IP: 211.20.131.* 24.09.04, 19:57
      strzeliłby se Pan w ten łeb - Panie Michnik - z dwururki, by nie chybić i nie obciążać NFZ.
      • Gość: Eva Re: Po takich uwagach gdyby Pan miał cześć IP: *.ifm.uni-mannheim.de 24.09.04, 19:58
        On napewno prywatnie ubezpieczony
        • Gość: Adam do Evy Re: Po takich uwagach gdyby Pan miał cześć IP: *.ubu.ac.th / 202.28.50.* 24.09.04, 20:10
          A czy to ważne, im szybciej ten "człowiek" zejdzie tym lepiej dla świata. A na co jest ubezpieczony to już ... ludzi obchodzi. Miał szansę (czytaj talent) nie wykorzystał jej. Zmarnował dar Boga - do piekła z nim.
          • Gość: Eva do Adama Wygonic z raju Adama (Michnika oczywisciwe )? IP: *.ifm.uni-mannheim.de 24.09.04, 21:05
            • wroc1 To już nie nasza sprawa. Pozostawmu to Bogu 25.09.04, 00:37
              Jednak obserwując Panie inteligentne listy - Pani Ewo - nie dziwię się, że dla Ewy Adam (nie Michnik) stracił głowę. Podejrzewam, że też mógłbym być zagrożonym wypędzeniem z raju, po zjedzeniu jabuszka z pani dłoni.
              • wroc1 Przepraszam za literówki Pani Ewo 25.09.04, 00:40
                Późna pora, a i parę piwek wypitych swoje robi. Proszę mi nie mieć tego za złe.
                • Gość: Eva Re: Przepraszam za literówki Pani Ewo IP: *.f.dial.de.ignite.net 25.09.04, 01:14
                  dziekuje za mily komplement, zycze smacznego piwa
                  • Gość: Arczyslaw Dla Ewy IP: *.sympatico.ca 25.09.04, 02:11
                    W ramach podziekowan za mile uwagi i zawsze interesujace komentarze, przesylam
                    informacje opisujaca ostatnia "afere" dotyczaca wlasnie imperium medialnego
                    rodziny Asperow (CanWest Global, zalozyciel Izrael "Izzy" Asper), ktorzy nie
                    cofaja sie nawet przed faszerstwm by dostarczyc czytelnikom swoja, pro-
                    izraelska interpretacje wydarzen. CanWest Global jest przykladem jakim
                    zagrozeniem dla demokracji jest integracja mediow (np. mariaz TV z prasa) nie
                    mowiac juz o "koszeryzacji" tychze. Milej lektury:

"One of the world's leading news agencies, Reuters, said CanWest newspapers
                    have been altering words and phrases in stories dealing with the war in Iraq
                    and the Israeli-Palestinian conflict. Reuters told CBC News it would complain
                    to CanWest about the issue.
                    The global managing editor for Reuters, David Schlesinger, called such changes
                    unacceptable. He said CanWest had crossed a line from editing for style to
                    editing the substance and slant of news from the Middle East.
                    "If they want to put their own judgment into it, they're free to do that, but
                    then they shouldn't say that it's by a Reuters reporter," said Schlesinger.
                    As an example, Schlesinger cited a recent Reuters story, in which the original
                    copy read: "...the al-Aqsa Martyrs Brigades, which has been involved in a four-
                    year-old revolt against Israeli occupation in Gaza and the West Bank."

In the National Post version of the story, printed Tuesday, it became: "...the
                    al-Aqsa Martyrs Brigades, a terrorist group that has been involved in a four-
                    year-old campaign of violence against Israel."
                    Neither the National Post nor CanWest returned calls.
                    But the Ottawa Citizen, another CanWest paper, has admitted to making erroneous
                    changes in a story about Iraq from another leading news agency.
                    Last week, the Citizen inserted the word "terrorist" seven times into an
                    Associated Press story on the Iraqi city of Fallujah, where Iraqi insurgents
                    have been battling U.S.-led occupation forces.

In an interview, Ottawa Citizen editor Scott Anderson conceded fighters in
                    Fallujah were not terrorists but said CanWest has a policy of renaming some
                    groups as terrorists”.

• Gość: Eva Re: Dla Ewy IP: *.pool.mediaWays.net 25.09.04, 14:38
                      dziekuje za list i za ta info. Niestety im wiecej sie czyta tym smutniejszy
                      staje sie obraz rzezcywistosci. Przejrzalam ostatnimi dniami kilka US-artykulow
                      na temat gopspodarki i nt. polityki gospodarczej Busha. Meerkat powiedzialby, ze
                      to lewicowcy i dlatego strasza, a to wcale nieprawda. Zwalanie na jakas
                      pokrecona lewice jest juz tylko chowaniem glowy w piasek, no i przede wszystki
                      odwracaniu uwagi od naprawde istotnych problemow. A tych rzeczywiscie coraz
                      wiecej i Bush napewno ich nie rozwiaze, bo to on sam je w duzym stopniu tworzy.
                      • Gość: Arczyslaw Re: Dla Ewy IP: *.sympatico.ca 25.09.04, 21:00
                        Pozwole sobie tylko dodac, ze proces koncentracji mediow w USA zostal juz w
                        duzej mierze zakonczony i linia podzialu przebiega raczej miedzy
                        mediami "korporacyjnymi" a tzw. mediami niezaleznymi (zarowano prawicowymi jak
                        i lewicowymi). Fakt, ze niektore media "korporacyjne" nadal promuja i sprzedaja
                        wartosci "lewicowe" (pokoj zamiast wojny, wspolpraca zamiast dominacji, wolnosc
                        zamiast okupacji, poszanowanie praw czlowieka zamiast tortur, liberalizm
                        zamiast elitaryzmu czyste srodowisko zamiast przemyslowego zanieczyszczania
                        itd) dowodzi tylko tego, ze ciagle jest popyt na te wartosci. No i na szczescie
                        mamy Internet, ostatni bastion wolnosci slowa, ktory staje sie coraz lepsza
                        alternatywa i konkurencja dla mediow instytucjonalnych. Tak trzymac.
      • Gość: aby Re: Po takich uwagach gdyby Pan miał cześć IP: *.2plk.w / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:19
        Gazeta Wyborcza jest wybiórcza, stronnicza, nadaktywna tam, gdzie bardziej
        pożądany byłby dystans i wstrzemiężliwość. Ale te cechy, a jest ich więcej,
        wytwarzają pewien krytyczny dystans u czytelnika. GW odsłania się na krytykę
        prowadząc to forum, z którego można dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy, jak
        choćby w dyskusji powyżej. Druga duża polska gazeta wypada pod każdym względem
        nieporównanie gorzej. Nie chodzi tylko o to, że nie stwarza czytelnikom forum
        krytyki i wymiany poglądów, a opinie, które drukuje to prawie wyłącznie radosne
        przyklaskiwanie lub pohukiwania w stylu "śmielej, śmielej towarzyszu Wiesławie".
        Wybiórczość i wyniosłe samozadufanie tamtej gazety nie mają sobie równych.
        Gazeta Wyborcza, co by nie powiedzieć, dostrzegła problemy pracowników
        hipermarketów, problemy Górnego Śląska (tak jak opisywał je niedawno Michał
        Smolorz), publikuje regularnie komentarze Stieglitza, itd, itd - sprawy i
        nazwiska, które dla Rzeczpospolitej po prostu nie istnieją. To też może warto
        wziąć pod uwagę oceniając Gazetę i jej redaktora naczelnego.
        • Gość: Eva Re: Po takich uwagach gdyby Pan miał cześć IP: *.d.pppool.de 25.09.04, 19:17
          To prawda, pomysl z tym przejrzystym forum jest naprawde doskonaly. I nie zmieni
          tego fakt, ze jest on rowniez GW bardzo przydatny.
          • Gość: Adam Forum jak formum - Pani Evo IP: 62.70.1.* 25.09.04, 20:37
            Co z tego, że istnieje forum skoro teksty Gazety jak były jednostronne tak są. Natomiast należy się cieszyć, że na forum odpadli płatni pisarze poza Meerkatem. Nawet dyskusja do tego wątku świadczy o zmienie nastawienia czytelników. Gdyby podobny temat byłby poruszony 2 lata temu, podejrzewam, że Michnik byłby wielbiony tak jak był był swego czasu. Ale sprawę posuło np opisywanie partyzantów jako terrorystów. Ktoś kto walczy na swojej ziemi to pratyzant - i nic mnie nie przekona by nazwać go terrorystą. Mogę się nie zgadzać z jego intencjami ale to jego udeptana ziemia więc każdy porządny człowiek albo zrelacjonuje fakt (nie nazywając ich terrorystami) albo zamilknie. Czy wład Dakula był terrorystą? Nie, choć wyciął las, by wpić na pal pokonanych muzułmanów. Ale robił to u siebie i to oni do niego przyszli. A wpijanie na pal nie miało nic innego na celu jak zastraszenie innych.
            Michnik zaś napisałby:

Turcy zginęli na palu

Pochądzący z Transylwanii terrorysta - Wład Drakula - zabił w bestialski sposób, 16000 tysięcy pojmanych wczoraj jeńców Otomańskich, którzy przyjechali do Rumunii, z pokojową misją stabilizacyjną. Wszyscy zostali wbici na pal. Pokojowo nastawiony sułtan odrzuca jakiekolwiek rozmowy z władem. Jego misja wprowadzania demokracji w Rumunii będzie kontynuowana nadal. Jednocześnie wicesułtan skrytykował Polskę, że nie partycypuje w odbudowie Ruminii.
    • guru_ji Re: Media nie na sprzedaż - komentarz Adama Michn 26.09.04, 04:30
      Gość portalu: Kanadol napisał(a):
      [ciach]

Kanadol, nie panadol!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka