superspec 08.05.16, 13:47 Co Wy na to? Mnie to się wydaję Prawdą. www.wprost.pl/swiat/10005930/Zblizenie-NATO-do-granic-Rosji-przypomina-o-poczynaniach-nazistowskich-Niemiec.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasyl_szuja Rosja ma monopol na bezpieczeństwo? 08.05.16, 14:12 A sama co robi?: www.defence24.pl/365172,rosyjska-bron-jadrowa-w-kaliningradzie-kwestia-godzin-komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rosja ma monopol na bezpieczeństwo? 08.05.16, 14:27 III zasada dynamiki (zasada akcji i reakcji) Każdej akcji towarzyszy reakcja równa co do wartości i kierunku, lecz przeciwnie zwrócona. Lecz należy pamiętać, że te siły się nie równoważą (gdyż działają na różne ciała). ------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl_szuja Słuszna uwaga. 08.05.16, 14:30 Dlatego zgodnie z tą zasadą, NATO powinno odpowiedzieć na rosyjską akcję. Jest akcja, jest reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No właśnie. Rosja podskakuje, NATO reaguje. 08.05.16, 14:54 Jeżeli na blacie prostokątnego stołu napisać 6, to jeden z obserwatorów będzie widział 6, a drugi w tym samym czasie 9. ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: No właśnie. Rosja podskakuje, NATO reaguje. 08.05.16, 16:27 Tylko wtedy, gdy robisz konkretne niejawne założenia co do ich połozenia względem stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No właśnie. Rosja podskakuje, NATO reaguje. 08.05.16, 17:11 europitek napisał: > Tylko wtedy, gdy robisz konkretne niejawne założenia co do ich połozenia względ > em stołu. Jeżeli nie masz pod ręką drugiej osoby, sam sprawdź - jawnie. ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: No właśnie. Rosja podskakuje, NATO reaguje. 08.05.16, 17:26 Sprawdziłem z dwoma innymi osobami i wszystkie one mówią tak samo jak ja: jest "6". Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No właśnie. Rosja podskakuje, NATO reaguje. 09.05.16, 17:08 europitek napisał: > Sprawdziłem z dwoma innymi osobami i wszystkie one mówią tak samo jak ja: jest "6". Nie mogło być inaczej skoro staliście po tej samej stronie. --------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Cohen to wielki fan Rosji. 08.05.16, 14:47 Jego poglądy są proputlerskie. Nikt nie koncentrowałby sił wokół Rosji, gdyby Rosja nie napadała na swoich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cohen to wielki fan Rosji. 08.05.16, 14:56 kylax1 napisał: > Jego poglądy są proputlerskie. Nikt nie koncentrowałby sił wokół Rosji, gdyby R > osja nie napadała na swoich sąsiadów. Słusznie. Powinna wziąć przykład z Imperium Dobra i napadać na innym kontynencie. ------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Nikt nie koncentrowałby sił wokół Rosji 08.05.16, 15:09 I - nawet teraz, po kacapim najeździe na Gruzję i Ukrainę - nie koncentruje, niestety. NATO rozmieszcza jakieś symboliczne rotacyjne bataliony (w odpowiedzi na rozlokowane kacapskie dywizje), Niemcy jak pijany płota trzymają się jakiejś starej umowy, którą Rosja sama dawno podeptała, największre natowskie ćwiczenia to nadal (licząć sprzęt i żołnierzy) ułamek rosyjskich...itd. I to wszysztko przy permanetnym darciu mordy o rusofobach i zagrożeniu Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Po prostu NATO nie chce niepotrzebnie zaogniać 09.05.16, 17:02 sytuacji. Zachód zdaje sobie sprawę z własnej przewagi, dlatego reaguje spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Cohen to wielki fan Rosji 08.05.16, 15:16 ...rozjechany rok temu w debacie ;) youtu.be/rX_HuMiP8v8 Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Naukowo dowiedziono, że 08.05.16, 14:59 ...i na Zachodzie nia brakuje (użytecznych) idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Naukowo dowiedziono, że NATO prowokuję Rosję! 08.05.16, 15:10 superspec napisał: > Co Wy na to? Mnie to się wydaję Prawdą. Ostatnio potwierdził to H.Kissinger. ------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Naukowo dowiedziono, że NATO prowokuję Rosję! 08.05.16, 16:30 Coś mi się wydaje, ze w sprawach rosyjskich, jak w przypadku tego stołu i "6", masz jakieś niejawne założenia, które sztywno ustalają punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Naukowo dowiedziono, że NATO prowokuję Rosję! 08.05.16, 17:25 europitek napisał: > Coś mi się wydaje, ze w sprawach rosyjskich, jak w przypadku tego stołu i "6", > masz jakieś niejawne założenia, które sztywno ustalają punkt widzenia. Napisz co Ci się wydaje niejawne a chętnie odpowiem. Opieram się na faktach i z ogromną ostrożnością podchodzę do wszelkich propagandowych spekulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor_jerofiejew SSowiety same sobie to zrobily 08.05.16, 16:51 Wyczuwam sarkazm Tyle ze moSSkale byly otoczone ktore wczesniej pod okupacja ZBIRa Po kilku dekadach tej " niewymuszonej wspolpracy" dowiedzieli sie ze sa poprostu dojeni na wszystkie strony , demoludy i republiki , zywily , ubieraly i utrzymywaly zbrodniczy SSocjalistyczno-komuniSStyczny system ktory NIE MIAL prawa dalej tak funkcjonowac Swiat szedl na do przodu i sie rozwijal , a w SSocjalizmie nadal kartki na buty , slonina na gazecie , kufajka , podle jedzenie , tandetne ubranie i kolejki ,kolejki ,kolejki po doslownie wszystko Kto byl w USA czy w Europie zachodniej odrazu na dworcu sie przekonywal ze mial pecha ze urodzil sie za drutami obozu SSocjalistycznego ,bez przyszlosci i perspektyw na przyszlosc Wiec niech SSowiety przestana nudzic , bredzic , straszyc i szantazowac NIKT NIE CHCE miez z nimi wiecej do czynienia i odganiamy sie od moSSkwy jak od smierdzacego gov..a To nie NATO sie zbliza do nieludzkiej ziemi , a te wczesniej okupowane kraje maja dosc i same deklaruja przynaleznosc do cywilizowanego swiata Uni Europejskiej i NATO To nie jest 'ZMOWA ' przeciw rucholom , to jest chec zycia w WOLNOSCI , a ZBIRy jak chce to niech sie kisza w swoim grajdole bez kanalizacji z dziura w zemi zamiast sedesu w pijanych zwidach o ' wielkosci SSojuza" - jak zwylkle Tfujjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Naukowo dowiedziono, że NATO prowokuję Rosję! 09.05.16, 16:47 I propaganda podobna Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Naukowo dowiedziono, że NATO prowokuję Rosję! 09.05.16, 16:54 Rosję prowokuje NATO samym swoim istnieniem. Ale Rosję prowokuje również polska czy ukraińska niepodległość. No więc jaka wynika z tego konkluzja? Odpowiedz Link Zgłoś