Dodaj do ulubionych

Platna milosc

16.08.16, 11:47
Zaczyna sie wyjasniac dlaczego Trump lubi putinowska Rosje. Okazuje sie, ze jego glowny doradca Paul Manafort bral juz od Rosjan pieniadze. Dostal juz ponoc 13 mln US$ za doradzanie Janukowiczowi.

Widze tu silna przewage naszego rodzimego nacjonalisty. On nawet konta w banku nie umie otworzyc:)

PF
Obserwuj wątek
    • bywszy10 Re: Platna milosc 16.08.16, 11:49
      nic za darmo!
      • dicksmith Re: Platna milosc 17.08.16, 00:29
        Tobie wolno tak mówić, Bywszy, bo wy nie wierzycie w królestwo niebieskie, tylko w królestwo na Ziemi po wsze czasy na które wciąż czekacie.
    • felusiak1 Okazuje się, ze nadal wierzysz kłamcy 16.08.16, 13:35
      Herr Pitzke pracuje w pocie czoła nie wiadomo dlaczego. Przecież niemcy nie glosują w amerykańskich wyborach.
      • czuk1 Re: Okazuje się, ze nadal wierzysz kłamcy 16.08.16, 13:41
        Rusolub jest rusolubem w każdym miejscu, czasie i warunkach.
      • polski_francuz Re: Okazuje się, ze nadal wierzysz kłamcy 16.08.16, 14:33
        Dziennikarz opiera sie na dostepnych danych. Ma pewnie sympatie i antypatie. Nie sadze, zeby klamal. Allez felusiak, idz se postrzelaj troche...

PF
        • felusiak1 Re: Okazuje się, ze nadal wierzysz kłamcy 17.08.16, 01:36
          ""Dziennikarz opiera sie na dostepnych danych.""

$ra a nie opiera się. "Dziennikarz" a raczej felietonista opiera się na tzw. hatchet pieces tym razem z NYT. Zapomniał jedynie napisać za co Hillary wzięła 500 tys w 2015 w Moskwie. No ale NYT też o tym zapomniał a ze genose Pitzke przepisuje to efekt widoczny.
          Kazdego dnia mainstreamowe media dostarczają nam porcję coraz to nowych oskarzeń pod adresem Trumpa. Kazdego dnia niezliczone sondaże przekonują nas o tym, ze Clintonicha ma 10-15 procent przewagi. Na jej wiece przychodzi 100-150 osób. Na wiece Trumpa przychodzi 15 tysiecy.
          PS. Artykuł w NYT byl w dziale Politics a nie News zatem był to felieton a genose Pitzke przekazuje to jako hard news. Jeszcze nie rozumiesz, ze urabiaja twoją opinię? Znajdź jeden artykuł Pitzke krytyczny wzgledem Hillary Clinton.
        • felusiak1 Re: Okazuje się, ze nadal wierzysz kłamcy 17.08.16, 01:37
          ""Nie sadze, zeby klamal. ""

Przecież pokazałem ci czarno na bialym, ze Pitzke łże a ty ciagle swoje.
      • sharia1 Re: Okazuje się, ze nadal wierzysz kłamcy 17.08.16, 00:48
        Ale Ameryka glosuje w niemieckich co na jedno wychodzi.
    • kylax1 Ale co w tym dziwnego? 16.08.16, 14:48
      Jego rolą jest doradzanie klientom i za to dostaje pieniądze. Jakby doradzał np. rządowi Wielkiej Brytanii, to znaczyłoby, że jest agentem brytyjskim?
    • malkontent6 Re: Platna milosc 16.08.16, 16:03
      Milczy na ten temat RT.com więc informacja jest albo nieprawdziwa albo mało ważna. :)
      • pijatyka Re: informacja albo nieprawdziwa albo mało ważna 18.08.16, 16:14

...a zmiana - akurat teraz - szefa kampanii to czysty przypadek ;)

Przez ostatnie dwa miesiące kampanią Donalda Trumpa kierował doświadczony republikański strateg Paul Manafort. Starał się on złagodzić wizerunek miliardera i nadać kampanii bardziej umiarkowany ton by poszerzyć potencjalny elektorat kandydata republikanów. W takiej roli Donald Trump nie czuł się jednak dobrze co powodowało chaos w przesłaniu do wyborców i spadek notowań Donalda Trumpa w sondażach.

Na początku tygodnia miliarder oświadczył, że nie zamierza się zmieniać i pozostanie sobą. Wczoraj powierzył kluczową rolę w kampanii Stephenowi Bannonowi, który kieruje konserwatywnym serwisem internetowym Breitbart News. Portal ten znany jest z niechęci do elit, opowiada za bardziej restrykcyjną polityką imigracyjną, krytykuje poprawność polityczną i ostro atakuje demokratów.

wiadomosci.com/trump-zmienia-szefa-kampanii-wyborczej/
    • wojciech.2349 Re: Platna milosc 16.08.16, 17:38
      polski_francuz napisał:
      > Widze tu silna przewage naszego rodzimego nacjonalisty. On nawet konta w banku
      > nie umie otworzyc:)
      ---------------------------------------
      Tusk też tego nie potrafi.
      Widzisz to co chcesz zobaczyć.
      • polski_francuz Re: Platna milosc 16.08.16, 22:28
        Mam gdzies Tuska. Robi swoj job, nie robi fal, i jak dla mnie wszystko jest OK. Jarek zabiera sie za rzeczy, ktorych nie rozumie, dzieli Polakow, promuje swojego brata, bylego bylejakiego prezydenta, zeszmaca swiety polski patriotyzm swoimi akcjami, otacza sie glupkami na wszystkich stanowiskach.

Tak to widze.

Obym sie myslil.

PF
        • wojciech.2349 Re: Platna milosc 16.08.16, 23:16
          polski_francuz napisał:
          > Mam gdzies Tuska. Robi swoj job,....
          -------------------
          Pomorze z własną administracją, pieniądzem i wojskiem?
          Nawet polscy "kolarze" się na tego wiejskiego kawalera wpienili.
          • polski_francuz Re: Platna milosc 16.08.16, 23:23
            Wojciechu. Jestem Polakiem i jestem z tego dumny. I kto jest akurat u wladzy w Polsce jest gra w tym zadna role. Mamy szczescie, ze udalo sie Polsce zintegrowac Kaszubow jak Tusk, Tatarow jak nie wiem kto, czy polskich Litwinow jak Ty i ja...

Ide spac.

Pozdro

PF
            • wojciech.2349 Re: Platna milosc 18.08.16, 20:47
              polski_francuz napisał:
              > Wojciechu. Jestem Polakiem i jestem z tego dumny. I kto jest akurat u wladzy w
              > Polsce jest gra w tym zadna role. Mamy szczescie, ze udalo sie Polsce zintegrow
              > ac Kaszubow jak Tusk, Tatarow jak nie wiem kto, czy polskich Litwinow jak Ty i
              > ja...
              >
              > Ide spac.
              >
              > Pozdro
              ------------------------
              PF-ie,
              Tusk to człowiek indyferentny moralnie, społecznie i państwowo.
              Zobacz do czego doszło w Polsce nie tak dawno:

LGBT nie będzie głosować na PO? Krystian Legierski: "Jakoś zniosę Macierewicza"
              natemat.pl/142733,lgbt-nie-bedzie-glosowac-na-po-komorowski-zachowuje-sie-jak-obudzony-niedzwiedz
          • pijatyka Re: Pomorze 18.08.16, 21:16

Tobie już raczej nic, Wojtuś... #FiksumDyrdum
            • wojciech.2349 Re: Pomorze 18.08.16, 21:23
              pijatyka napisała:
              > Tobie już raczej nic, Wojtuś... #FiksumDyrdum
              -------------------
              Google, wyszukiwarka z tego forum.
              Poszukaj.
    • dicksmith konto w banku 17.08.16, 00:25
      > Widze tu silna przewage naszego rodzimego nacjonalisty. On nawet konta w banku
      > nie umie otworzyc:)

Bo widzisz, jakby ci to PF wyjaśnić, ludzie z misją dziejową już tak mają że czegoś całkiem prostego nie potrafią. Przykładów jest więcej. W Australii przez 10 lat premierem NSW był Bob Carr, który wbrew swemu nazwisku nie miał prawa jazdy i nie umiał prowadzić samochodu. Niemiecki wynalazca silnika samochodowego - Wankel - też nie umiał jeździć samochodem. To że Jarosław Mądry nie ma konta bankowego, to jedna z jego zalet!
      • wojciech.2349 Re: konto w banku 18.08.16, 16:27
        Dick,
        chodzi o pewien niuans. Kaczyński i Tusk pobierali pobory z kasy sejmowej w gotówce.
        Fakt ten zinterpretowano negatywnie w odniesieniu do Kaczyńskiego, a identycznej sytuacji nie widziano w odniesieniu do Tuska.

I to jest irytujące.
    • mara571 naprawde ci wspolczuje PF 17.08.16, 22:02
      nadal wierzysz w stare wiadomosci. Prezes ma juz od dawna konto w banku. Prawa jazdy nadal nie ma i mial nie bedzie, ale teraz mu nie jest potrzebne: czas w samochodzie moze lepiej wykorzystac na lekture lub obserwacje.
      Nie ze wszystkim sie z prezesem zgadzam, ale to jedyny czlowiek, ktory ma jakis plan dla Polski i Polakow. Tych z dolnych i srednich sfer.
      • malkontent6 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 00:21
        mara571 napisała:

> to jedyny czlowiek, ktory ma jakis plan dla Polski i Polakow.

Jego plan to pomnik Lecha Kaczyńskiego w każdej parafii.
        • wojciech.2349 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 18:11
          malkontent6 napisał:

> mara571 napisała:
          >
          > > to jedyny czlowiek, ktory ma jakis plan dla Polski i Polakow.
          >
          > Jego plan to pomnik Lecha Kaczyńskiego w każdej parafii.
          ----------------------------
          Mara nie rzuca słów na wiatr.
          Argumentuj staranniej.
          • malkontent6 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 21:11
            Ja też argumentuję starannie. 10. każdego miesiąca Jarek bierze udział w imprezie na cześć brata. Na Krakowskim Przedmieściu. Paranoja i Schizofrenia.
            • wojciech.2349 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 21:16
              malkontent6 napisał:
              > Ja też argumentuję starannie. .... Paranoja i Schizofrenia.
              -------------------
              Widzę.
      • czuk1 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 09:18
        mara571 napisała: Nie ze wszystkim sie z prezesem zgadzam, ale to jedyny czlowiek, ktory ma jakis plan dla Polski i Polakow. Tych z dolnych i srednich sfer.

Setki odpowiedzialnych polityków i naukowców mają kompleksowe plany dla Polski.
        Sfera Kaczyńskiego to zapyziałe , konserwatywne środowisko zatrzymanych w rozwoju
        polityków. A on sam skażony jest nocnymi marami o wielkiej socjalistycznej, narodowej i
        konserwatywnej Polsce rządzonej przez niego autarkicznie , bez osobistej odpowiedzialności,
        z tylnego siedzenia.
        Miliony zaczadziałych i kupionych Polaków ułatwiają mu spełnianie marzeń odbywanych poprzez zachamowanie rozwoju i unowocześniania Polski.
        • uu1 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 17:40
          czuk1 napisał:

> A on sam skażony jest nocnymi marami o wielkiej socjalistycznej, narodowej i
          > konserwatywnej Polsce rządzonej przez niego autarkicznie , bez osobistej odpowiedzialności,
          > z tylnego siedzenia.
          autarkiczny (język polski)
          przymiotnik
          (1.1) gospodarczo samowystarczalny
          > Miliony zaczadziałych i kupionych Polaków ułatwiają mu spełnianie marzeń odbywa
          > nych poprzez zachamowanie rozwoju i unowocześniania Polski.
          ???
          --------------------------------
          • czuk1 uu1 ... wyjaśniam 18.08.16, 21:07
            uu1 zwróciła mi uwagę na to, że słowo "autarkiczny" przeze mnie użyte jest niewłaściwie:
            >....." autarkiczny (język polski) przymiotnik (1.1) gospodarczo samowystarczalny "...
            Cytuję synonimy do słowa „autarkiczny”
            autonomiczny, autonomistyczny, dyskrecjonalny, niepodległy, nieskrępowany, niezależny, niezawisły, samodzielny, samofinansujący się, samoistny, samorządny, samowystarczalny, suwerenny, swobodny, udzielny, usamodzielniony, własnowolny, wolny,
            Wyjaśniam - słowo "autarkiczny" użyłem w znaczeniu , jak w w/w wykazie synonimów - te słowa pogrubione. A więc użyłem właściwie słowo "autarkiczny" do określenia zachowań JK. Nie miałem na myśli , że JK jest "gospodarczo samowystarczalny"

Pisałem : Miliony zaczadziałych i kupionych Polaków ułatwiają mu spełnianie marzeń
            > odbywanych poprzez zachamowanie rozwoju i unowocześniania Polski.
            na to uu1 - napisała ???
            --------------------------------
            • uu1 Re: uu1 ... wyjaśniam 18.08.16, 21:28
              Myślę, że lepszym byłby autorytarny.
              > Miliony zaczadziałych i kupionych Polaków ułatwiają mu spełnianie marzeń
              > odbywanych poprzez zachamowanie rozwoju i unowocześniania Polski.
              Nie chodzi o błąd ortograficzny tylko o sens zdania. Co to znaczy spełnianie marzeń
              odbywanych ...

--------------------
              • czuk1 Re: uu1 ... wyjaśniam 18.08.16, 21:40
                uu1 napisała:

> Myślę, że lepszym byłby autorytarny.
                > >
                > Nie chodzi o błąd ortograficzny tylko o sens zdania. Co to znaczy spełnianie
                > marzeń odbywanych ...

Zgadzam się - dokładniej obrazuje słowo - autorytarny.
                Masz i tu rację. Zdanie winno brzmieć :
                Miliony "zaczadziałych i kupionych" Polaków ułatwiają Kaczyńskiemu spełnianie marzeń
                okupionych zahamowaniem rozwoju i unowocześniania Polski.

Dziękuję za uwagi
                • uu1 Re: uu1 ... wyjaśniam 18.08.16, 21:43
                  miłego wieczoru :-)
                  • czuk1 Re: uu1 ... wyjaśniam 18.08.16, 21:50
                    uu1 napisała: miłego wieczoru :-)

Nawzajem :)
        • lont12 chamowanie rozwoju 19.08.16, 00:19
          za dużo chamstwa i tyle
        • mara571 rozbawiles mnie 19.08.16, 19:28
          czuk1 napisał:

> Setki odpowiedzialnych polityków i naukowców mają kompleksowe plany dla Polski.
          > Sfera Kaczyńskiego to zapyziałe , konserwatywne środowisko zatrzymanych w rozwo
          > ju
          > polityków. A on sam skażony jest nocnymi marami o wielkiej socjalistycznej, nar
          > odowej i
          > konserwatywnej Polsce rządzonej przez niego autarkicznie , bez osobistej odpowi
          > edzialności,
          > z tylnego siedzenia.
          > Miliony zaczadziałych i kupionych Polaków ułatwiają mu spełnianie marzeń odbywa
          > nych poprzez zachamowanie rozwoju i unowocześniania Polski.

Jak to sie dzieje, ze mimo tych setek politykow i naukowcow ani kropka N ani PO nie posiadaja programow? Ponoc je teraz pisza.
          Radze poczytac o konserwatyzmie, bo mylisz pojecia. Trwanie przy tradycyjnym modelu rodziny, narodu, panstwa i utrzymanie wlasnosci prywatnej to sa podstawy konserwatyzmu. To zupelnie nie przeszkadza w akceptacji postepu technicznego, nowych technologii. Najnowoczesniejszym panstwem swiata jest konserwatywna Japonia.
    • malkontent6 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 00:03
      Rzadko się z tobą zgadzam, Ewciu. To jest własnie ten rzadki przypadek, gdy przyznaję PiS rację.
      • teen69 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 16:48
        Każdy w Polsce noszący skarpetki do sandałów jest określany mianem: kretyn. przygłup i podobnie I to nawet z gazetach sprzedawanych za pieniądze. Widziałem bodaj 2 dni temu zdjecie Prezesa IV RP wysiadajacego z samochodu właśnie z sandałkach ze skarpetkami. Złosliwi pisali, ze to oznaka stopy cukrzycowej przed amputacją. Może zwykła podagra. Ale bez recepty lekarza na noszenie takiego zestawu to ciężko wytłumaczyć i anulować opinie o nosicielach sandałków na skarpetkach.. Pewnie PIS ogłosi, nowa ustawę. Noszenie skarpetech w sandałkach jest patriotyczne.
        • polski_francuz Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 16:59
          Potwierdzam. Niemcy zwracaja na tel detal uwage. I, w ogole, w Niemczech to jak sie ubierasz mowi duzo o Tobie. W Polsce nie jest to az tak wazne. I zauwazylem, ze w latach 70-tych i ja sam grzeszylem skarpetkami do sandalow:)

PF

• lont12 skarpetki do sandałów 19.08.16, 00:22
            są jak najbardziej wskazane, bo tak jest higieniczniej, pod warunkiem że białe, rabinackie
          • mara571 i co z tego, ze zwracaja uwage na skarpetki? 19.08.16, 19:34
            starsi panowie chodza jak chodzili w cieple dni po ulicach w sandalkach i skarpetkach i co gorsza w szortach.
            PS Zdjecia, ktore z zapalem analizujecie pochodza z urlopu. Nie moge sobie przypomniec, aby prezes pojawil sie w sandalach w Sejmie czy siedzibie partii.
    • czuk1 Re: naprawde ci wspolczuje PF 18.08.16, 21:19
      ola.z.opola napisała:
      > Mnie na tym scieku nic juz nie dziwi. Bylas nawet dla tego belkotu forumowego aktywisty troche wspanialomyslna.

Ona jest człowiekiem , ty łaszadź która mówi.
    • felusiak1 Poszło w niepamieć 19.08.16, 01:50
      Już nikt nie pisze o milionach od Janukowycza dla Manaforta.
      Jeszcze raz okazało się, ze była to czysta bzdura, która nie chwyciła. Dzisiaj propagowane są inne niechwytliwe bzdury. A jutro bedą nowe aż do wyborow.
      • wojciech.2349 Re: Poszło w niepamieć 19.08.16, 20:38
        felusiak1 napisał:

> Już nikt nie pisze o milionach od Janukowycza dla Manaforta.
        > Jeszcze raz okazało się, ze była to czysta bzdura, która nie chwyciła.
        -----------------------
        Hm,
        fakty.interia.pl/raporty/raport-usa-wybory2016/aktualnosci/news-usa-manafort-zrezygnowal-z-udzialu-w-kampanii-trumpa,nId,2255063
        • felusiak1 Re: Poszło w niepamieć 20.08.16, 01:49
          Zapewniam cię , ze ta bzdura nie chwyciła i jego rezygnacja nie ma nic wspólnego.
          Nie ma najmniejszej mozliwości aby Manafort wziąl cokolwiek w gotówce. Za takie male pieniadze nie ryzykowalby wielu lat wiezienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka