Dodaj do ulubionych

nie rozumiem.na czym polega klasa?+

25.08.16, 15:24
1.
Pokazał w ten sposób klasę na tle innych światowych przywódców - był najwyższym rangą zagranicznym gościem jubileuszu.
Jak mozna pokazac klase na tle innych przywodcow,kiedy ich nie bylo?
2.
Przemowienie bylo bardzo filuterne.
Ciekawie co na to ukrainscy maczo kiedy ich do dziewczyny przyrownali?
3.
W niektorych krajach przyjeli by to przemowienie jako bardzo sekstyczne.
Wiecej sie nie chce rozwodzic.
A noz moderator sie podnieci.
Obserwuj wątek
    • pimpus18 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 25.08.16, 16:41
      O co ci dziadek chodzi?

W końcu w tym wieku powinnieneś coś wiedzieć.
      • bywszy10 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 25.08.16, 17:33
        gowniarze z ... powylazili.
        Nic nie rozumieja.
        nu,i tlumacz takiemu.
        pimpusiowi sadelkowatemu.
      • szwampuch58 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 25.08.16, 20:29
        o Dupe....tfu Dude, przepraszam
    • wojciech.2349 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 25.08.16, 20:27
      "Jak mozna pokazac klase na tle innych przywodcow,kiedy ich nie bylo?"

Ano można.
      Pomyśl.
      • bywszy10 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 26.08.16, 09:43
        mja zaleta jest to,ze malo mysle.
        Tym zwabilem moja pzyszla zone.
        • bywszy10 Re: Prosze o pouczenie+ 26.08.16, 10:04

• czuk1 Re: Prosze o pouczenie+ 26.08.16, 15:15
            bywszy10 napisał(a):
            ... daleko zaszłeś. Piszesz do nas po rosyjsku. Czyli zasrywasz forum "Świat" - zgodnie z zaleceniem igora - założyciela forum "Rosja i świat" (preambuła tego forum).
      • czuk1 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 26.08.16, 09:57
        wojciech.2349 napisał(a): "Jak mozna pokazac klase na tle innych przywodcow,kiedy ich nie bylo?" Ano można. Pomyśl.

Pokazał klasę.... jadąc. Pokazał tym uczciwy, niezmienny , konsekwentny stosunek Polski do Ukrainy.
        • bywszy2 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 26.08.16, 13:45
          tzn.pojawienie sie Ukrainie to jest to samo co pokazac klase?
          to wystarczy?
          • czuk1 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 26.08.16, 15:19
            bywszy2 napisał: tzn.pojawienie sie Ukrainie to jest to samo co pokazac klase?
            > to wystarczy?
            Nasz Prezydent klasę+ pokazuje na codzień. Nie musi wyjeżdżać na Ukrainę.
            Wyjechał. Potwierdził klasę+
            • bywszy2 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 26.08.16, 16:35
              polscy przemytnicy tez pokazuja klase wyjezdzajac na Ukraine i odwrotnie.
              • czuk1 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 26.08.16, 16:47
                bywszy2 napisał:
                > polscy przemytnicy tez pokazuja klase wyjezdzajac na Ukraine i odwrotnie.

Przemyt .... to jak najstarszy zawód, jest wszędzie.
                • bywszy2 Re: ale tez jest klasa!?+ 26.08.16, 17:14
                  a co do rankingu "najstarszosci" zawodu mozna podyskutowac.
    • czuk1 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 26.08.16, 10:21
      Nie pouczenie.... lecz odpowiedź.

bywszy10 napisał(a):

> 1.
      > Pokazał w ten sposób klasę na tle innych światowych przywódców - był najwy> ższym rangą zagranicznym gościem jubileuszu.
      > Jak mozna pokazac klase na tle innych przywodcow,kiedy ich nie bylo?
      A no tym, że był - jako wiarygodny sąsiad - w ważnym momencie w historii Ukrainy ... na 25-leciu jej powołania. I dobrze , szczerze życzył narodowi ukraińskiemu wyzwolenia się z rosyjskiej strefy wpływów , wyswobodzenia się od rosyjskiego agresora
      > 2.
      > Przemowienie bylo bardzo filuterne. Jakie to ma znaczenie. Nie było złe..... wg mnie.
      > Ciekawie co na to ukrainscy maczo kiedy ich do dziewczyny przyrownali?
      > 3.
      > W niektorych krajach przyjeli by to przemowienie jako bardzo sekstyczne.
      Co to jest sekstyczne ? W których to niektórych karajach ?
      > Wiecej sie nie chce rozwodzic. I słusznie.
      > A noz moderator sie podnieci.
      Do czego miałby sie tu przyczepić moderator. Akurat ty boisz sie moderatora.
      Login zmieniasz i "działasz".... tj. wydaje ci się , że wiele tu działasz.
      • bywszy2 Re: klasa?+ 26.08.16, 13:02
        1.
        u mnie to pojecie ma inny zakres.
        Dlatego nie pojmuje.
        Wiarygodnoasc (w naszych czasach) miedzy sasiadami?
        Zmiluj sie panie:
        podaj przyklad!
        2.
        Porownanie potomkow Ilji Muromca z niewinna dziewica?
        Trzeba bylo by o to Ukraincow zapytac:co oni na to oraz co do wiarygodnosci.
        3.
        Np. wSzwecji!
        To bylo by w ich oczach rownorzedne z lapaniem niewinnego dziewczecia za ...!
        Za to mozna posade utracic.
        3a.
        "Do czego miałby sie tu przyczepić moderator. Akurat ty boisz sie moderato
        > ra.
        > Login zmieniasz i "działasz".... tj. wydaje ci się , że wiele tu działasz."
        Moderator ma mnie na oku.
        I od czsu do czasu uprzedza,ze cos za czest kasuje.
        Moze i ma za co,ale w tej materii nie jestem z nim/nia w zgodzie
        A zaczelo sie od czasu,kiedy s...synstwu antysemickiemu z Nad Wisla godnie sie odpowiadalo.
        Zakazano mnie wpierw startowania nowych watkow oraz odpowiadania na smierdzace watki zalozone przez innych.
        Przyznam,ze ostatnio sie humory im poprawily:
        od czasu do czasu wolno sie mnie odszczekac.
        A dla zalozenia nowego watka musialem przeprowadzic szereg innych operacji.
        P.S
        Nie rozumiem czemu in russkije literki sie nie podobaja:
        zamieniaja je na pytajniki?
        To jest zjawisko klasy
        • czuk1 Re: klasa?+ 26.08.16, 15:47
          bywszy2 napisał:> 1. u mnie to pojecie ma inny zakres. Dlatego nie pojmuje. Wiarygodnoasc (w naszych czasach) miedzy sasiadami? Zmiluj sie panie: podaj przyklad!

Podaj ten swój zakres. Również w naszych czasach - wiarygodność=wiarygodność, między sąsiadami w szczególności. Jeśli uważasz , że jest inaczej .... tzn. przesiąkłeś rosyjskim fałszem, obłudą. Może podaj przykłady braku wiarygodności Niemiec czy Rosji w stosunkach między sąsiadami.

> 2. Porownanie potomkow Ilji Muromca z niewinna dziewica? Trzeba bylo by o to Ukraincow zapytac:co oni na to oraz co do wiarygodnosci.
          Ty namawiasz aby nasz Prezydent w Kijowie Ukraińcom legendy o silnej Ukrainie opowiadał, zamiast uczciwie pokazywać jej delikatność i słabość faktyczną. Znowu obłuda przez ciebie przemawia.

> 3.> Np. wSzwecji! To bylo by w ich oczach rownorzedne z lapaniem niewinnego dziewczecia za ...! Za to mozna posade utracic.
          Żartujesz. Gdyby coś nietaktownego było w przemowieniu Prezydenta w Kijowie.... media
          by o tym trąbiły.

ad 3a. Zwierzenia Twoje o przygodach z moderatorami są pouczające.
          • bywszy2 Re: klasa?+ 26.08.16, 17:01
            Kolasa?
            Mozna ja pokazac w tancu towarzyskim.
            .
            Odrazu juz obluda rosyjska.
            Mnie wystarcza obluda nierosyjska:
            najazd na Czechy 1968
            a przed tym Zeligowskiego na Litwe
            Najazd na Ukraine Skoropadzkiego
            Najazd Tuchaczewskiego na Polske wraz z Niemcami
            Najazd Polski na Czechy wraz z Niemcami
            Najazd na Finlandie
            Najazd Zwiazku na Polske wraz z Niemcami
            Wszystkie radzieckie najazdy wyzwolencze od Baltyku po Rumunie.
            W swietle powyzszego jest latwo stwierdzic czyj to falsz.
            Zwlaszcza po przypomnieniu sobie operacji "Wisla" czy wyczyszczeniu PRL z zydowstwa.
            Dochodza glosy o konfliktach z prawoslawnymi i grekokatolikami
            No ijedno z najwiekszych falszerstw nierosyjskich:
            przysiega wojska na rzecz braterstwa z Armia Radziecka.
            To ja mialem podac panu przyklady niewiarygodnosci?
            Pan nie podal przykladow wiarygodnosci - przerzucil pan na mnie.
            2.
            Jezeli obluda do mnie przemawia,to moge stwierdzic,ze niektorzy maja krzywe nogi.
            Ja pana prezydenta do niczego nie namawiam.
            Nie ja go wybieralem,a wiec nie musi on spelniac wole niewyborcy.
            Panie szanowny z Ukraina mialem wiele wspolnego.
            I moge stwierdzic,ze moze byc wszystkim tylko nie delikatna.
            A czy slaba?
            Czy ona otrzymala do wsparcia brygade pancerna US?
            O to wszystko Ukraincow zapytac trzeba.
            "Ukraincy nie swinie-swoj rozum maja"
            3.
            Uwazam,ze bardzo nietaktownie porownac np.ukrainskiego kibola czy "potomka banderowcow" z niewinnym dziewczencem.
            3a.
            Co do zwierzen dot.przygod z moderatorami:
            nie odbiegaja filozofia i czynami kacapskiego moderatora Forum Rosja i Swiat,w ktorym bez zenady mieszaja Polske z blotem.
            • bywszy2 Re: klasa?P.S+ 26.08.16, 17:05
              "Najazd Tuchaczewskiego na Polske wraz z Niemcami"
              nieudolnosc w stukaniu w klawisze.
              Odbylo sie to bez Niemcow.
              Przy tym de Gaule udzial bral po stronie polskiej.
              W pierwszy ze dzien pobytu w Polsce zostal doszcetnie okradziony.
            • czuk1 Re: klasa?+ 26.08.16, 18:27
              Kolasa? Mozna ja pokazac w tancu towarzyskim. - nie panimaju.
              .
              Odrazu juz obluda rosyjska. - co widzę , to piszę.
              Mnie wystarcza obluda nierosyjska: - okej.Znaczy się polska.
              najazd na Czechy 1968 - w Polsce zniewolonej, niesuwerennej, w zgodzie z Układem Warszawskim.
              a przed tym Zeligowskiego na Litwe - Zgoda. Błędy w polityce zagranicznej sanacyjnej Polski.
              Najazd na Ukraine Skoropadzkiego - nie znam tego fragmentu historii.
              Najazd Tuchaczewskiego na Polske wraz z Niemcami - a co tu ma Polska ?
              Najazd Polski na Czechy wraz z Niemcami - Zgoda. Błędy w polityce zagranicznej sanacyjnej Polski.
              Najazd na Finlandie - to "dzieło" ZSRR
              Najazd Zwiazku na Polske wraz z Niemcami - sam piszesz, nie ma co wyjaśniać
              Wszystkie radzieckie najazdy wyzwolencze od Baltyku po Rumunie. - to mało ?
              W swietle powyzszego jest latwo stwierdzic czyj to falsz. - nikogo nie sądziłem, pisałem ogólnie , prosiłem o przykłady z Niemiec i Rosji.
              Zwlaszcza po przypomnieniu sobie operacji "Wisla" - żadna obłuda ta operacja "Wisła", bo miała konkretne cele`- zakończenie wojny z Ukraińcami i zagospodarowanie ziem odzyskanych .
              czy wyczyszczeniu PRL z zydowstwa. - tu obłuda Gomułki, przerzucanie odpowiedzialności za błędy władzy PRL na Żydów (na urzedach)
              Dochodza glosy o konfliktach z prawoslawnymi i grekokatolikami - też obłuda, pod tym kryła się faktycznie walka "komunistów" z wyznaniami (z kosciolami).

No ijedno z najwiekszych falszerstw nierosyjskich:
              przysiega wojska na rzecz braterstwa z Armia Radziecka - to tylko fakt historyczny wymuszony sytuacją Polski, brakiem jej suwerenności . Polska była faktycznie pod rosyjską okupacją. Zarówno Manifest PKWN jak i rota przysięgi były pisane w ZSRR. To dowód na podporządkowanie Polski i rosyjska obłuda, wymuszona na Polakach.
              To ja mialem podac panu przyklady niewiarygodnosci?
              Pan nie podal przykladow wiarygodnosci - przerzucil pan na mnie.
              2.
              Jezeli obluda do mnie przemawia,to moge stwierdzic,ze niektorzy maja krzywe nogi.
              Ja pana prezydenta do niczego nie namawiam.
              Nie ja go wybieralem,a wiec nie musi on spelniac wole niewyborcy.
              - tak to jest w sprawach polskich, po polsku, z krytyką i zaleceniami dla Polaków pisze obcokrajowiec a potem ma pretensje, że go traktuje się jak Polaka. Rodzi się pytanie - co pan tu robi, jakie (czyje) zadania wykonuje ?
              Panie szanowny z Ukraina mialem wiele wspolnego. - c.d. to jakieś spekulacje nt. Ukrainy.
              3.
              Uwazam,ze bardzo nietaktownie porownac np.ukrainskiego kibola czy "potomka banderowcow" z niewinnym dziewczencem. - może raczej nietrafne
              3a.
              Co do zwierzen dot.przygod z moderatorami:
              nie odbiegaja filozofia i czynami kacapskiego moderatora Forum Rosja i Swiat,w ktorym bez zenady mieszaja Polske z blotem.
              Zgoda. Tym bardziej , że forumowicze z Rosji piszą na obydwu forach
              • bywszy2 Re: nasze bledy i wypaczenia i zlosliwosc innych+ 26.08.16, 22:01
                1.
                " Kolasa? Mozna ja pokazac w tancu towarzyskim. - nie panimaju."
                Nigdy nie bylem donosicielem i dlatego jestem niesprawny w stukaniu w klawisze:
                Mialo byc:
                Klasa? Mozna ja pokazac w tancu towarzyskim.
                Pan moze nie ponimajet ale z pewnoscia zrozumial - udaje swietoszka.
                2.
                Mnie wystarcza obluda nierosyjska: - okej.Znaczy się polska."
                Wcale nie znaczy:
                moze byc chinska,slowacka,malzenska i nawet swinska.
                3.
                "najazd na Czechy 1968 - w Polsce zniewolonej, niesuwerennej, w zgodzie z Układem Warszawskim."
                Jak zgodnie z Uchwala,to godne podziwu.
                Tym bardziej,ze odbyl sie na prosbe towarzyszy rzadowych i partjnych tej republiki.
                Tylko dlaczego zniewolonej i niesuwerennej?
                Przeciez Polak Gomulka byl nagoniaczem tej wyprawy.
                4.
                "a przed tym Zeligowskiego na Litwe - Zgoda. Błędy w polityce zagranicznej sanacyjnej Polski. "
                Oczywiscie,ze bledy.Wypaczen wtedy nie bylo
                5.
                "Najazd na Ukraine Skoropadzkiego "
                Polska montowala sojusz antyrosyjski pod hegemonijej polskiej.
                Zajela Kijow.
                Dostala w kuperek.
                I razem z de Gaulem doczekala sie cudu nad rzeczka.
                6.
                "Najazd Tuchaczewskiego na Polske wraz z Niemcami - [b] a co tu ma Polska "
                patrz p.5
                7.
                "Najazd Polski na Czechy wraz z Niemcami - Zgoda. Błędy w polityce zagranicznej sanacyjnej Polski."
                Znowu bez wypaczen.
                8.
                "Najazd na Finlandie - to "dzieło" ZSRR"
                Pan jest przewrazliwiony.
                Przeciez nie pisze,ze to dzielo polskie.
                9.
                "Najazd Zwiazku na Polske wraz z Niemcami - sam piszesz, nie ma co wyjaśni
                > ać

zgodnie z p.7 mozna bylo by podciagnac pod bledy
                10.
                "Wszystkie radzieckie najazdy wyzwolencze od Baltyku po Rumunie. [b]- to mało ?"
                znowu pan przewrazliwiony.
                Przeciez ja nie jestem przeciwko,tylko pisze o wyrozumialosci sasiedzjkie,w ktora bardzo watpie.
                11.
                "Zwlaszcza po przypomnieniu sobie operacji "Wisla" - żadna obłuda ta operacj
                > a "Wisła", bo miała konkretne cele`- zakończenie wojny z Ukraińcami i zagospoda
                > rowanie ziem odzyskanych
                "
                mozna bylo powiedziec w swietle tego,ze operacja podzialu Polski i Niemcami odbyla sie po to by nie petala sie miedzy nogami.
                A pozatym Zwiazkowi chodzilo o to by wyzwolic chlopa ukrainskiego od polskich panow.
                Wszystko mozna wytlumaczyc w odpowiedni sposob.
                Zwlaszcza jak pieknie wytlumaczyl marszalek polskiego sejmu:
                powstanie to uchrnily Niemcy i Francje przed radzieckim komunizmem.
                Zpomnial o DDR.
                12.
                " czy wyczyszczeniu PRL z zydowstwa. - tu obłuda Gomułki, przerzucanie odpowiedzialności za błędy władzy PRL na Żydów (na urzedach)"
                To obluda Polaka Gomulki.
                Operacja zostala przeprowadzona rekami Ukrainca Mietka Moczara.
                13.
                "Dochodza glosy o konfliktach z prawoslawnymi i grekokatolikami - [b]też obłuda,
                > pod tym kryła się faktycznie walka "komunistów" z wyznaniami (z kosciolami).[/
                > b]"
                Konflikty odbywaja sie obecnie.
                Papiez usiluje ochladzac umysly.
                14.
                "No ijedno z najwiekszych falszerstw nierosyjskich:
                > przysiega wojska na rzecz braterstwa z Armia Radziecka - to tylko fakt histo
                > ryczny wymuszony sytuacją Polski, brakiem jej suwerenności . Polska była faktyc
                > znie pod rosyjską okupacją. Zarówno Manifest PKWN jak i rota przysięgi były p
                > isane w ZSRR. To dowód na podporządkowanie Polski i rosyjska obłuda, wymuszona
                > na Polakach.
                "
                Ma pan na to dowod,ze byly pisane w ZSRR.
                Przy pierwszej okazji generalicja zdradzila wojsko(zostawila ja na pastwe) oraz rzad.
                Gdzie jest gwarancja,ze nie zrobi tak samo z nastepnym Paktem?
                15.
                " - tak to jest w sprawach polskich, po polsku, z krytyką i zaleceniami dla Po
                > laków pisze obcokrajowiec a potem ma pretensje, że go traktuje się jak Polaka.
                > Rodzi się pytanie - co pan tu robi, jakie (czyje) zadania wykonuje ?
                "
                Czy tylko panu wolno zajmowac sie glupotami.
                Pozatym tutaj jest forum Swiat a nie Kraj.
                16.
                "Rodzi się pytanie - co pan tu robi, jakie (czyje) zadania wykonuje ?[/b]"Jako bywszy obywatel radziecki,polski a obecnie szwedzki zbijam sobie banialuki.
                Nie chce spelniac zadania zony katoliczki - ubzdurala sobie,ze moim zadaniem dzisiaj jest mycie okien.
                17.
                "Uwazam,ze bardzo nietaktownie porownac np.ukrainskiego kibola czy "potomka band
                > erowcow" z niewinnym dziewczencem. - może raczej nietrafne "
                co najmniej smieszne i upokarzajace.
                18."Co do zwierzen dot.przygod z moderatorami:
                > nie odbiegaja filozofia i czynami kacapskiego moderatora Forum Rosja i Swiat,w
                > ktorym bez zenady mieszaja Polske z blotem.
                > Zgoda. Tym bardziej , że forumowicze z Rosji piszą na obydwu forach"
                Polacy pisza tam tez.
                • czuk1 Re: nasze bledy i wypaczenia i zlosliwosc innych+ 26.08.16, 23:56
                  bywszy2 napisał:

1. Klasa? Mozna ja pokazac w tancu towarzyskim.
                  Pan moze nie ponimajet ale z pewnoscia zrozumial - udaje swietoszka.
                  Naprawdę nie wiem o co chodzi.

2. Wcale nie znaczy: > moze byc chinska,slowacka,malzenska i nawet swinska. Zgoda.

3. Jak zgodnie z Uchwala,to godne podziwu. Tym bardziej,ze odbyl sie na prosbe towarzyszy rzadowych i partjnych tej republiki. Tylko dlaczego zniewolonej i niesuwerennej?
                  Przeciez Polak Gomulka byl nagoniaczem tej wyprawy.
                  Gomułka był rezydentem ZSRR , zarządzającym Polską wg wskazówek sowieckich sekretarzy KPR. Wiemy jak funkcjonowały UW i RWPG.

4. Oczywiscie,ze bledy.Wypaczen wtedy nie bylo . Zgoda.

5. Polska montowala sojusz antyrosyjski pod hegemonicznej polskiej. Dostala w kuperek.
                  I razem z de Gaulem doczekala sie cudu nad rzeczka. Zgoda.

6. "Najazd Tuchaczewskiego na Polske wraz z Niemcami - - jeśli to ok. 1920 roku , to była bolszewicka nawała/obłuda na Europę.- .

7. "Najazd Polski na Czechy wraz z Niemcami - Odebranie Zaolzia. Znowu bez wypaczeń, obłudnie i bezprawnie. Do dziś Polacy wstydzą się tego zaboru.

8. "Najazd na Finlandie - Pan jest przewrazliwiony.- była to wredna agresja ZSRR na słabszego sąsiada. Za karę wojny fińskiej ZSRR nie wygrał.

9. "Najazd Zwiazku na Polske wraz z Niemcami - zgodnie z p.7 mozna bylo by podciagnac pod bledy. To błędy !!! a nie ukartowana wspólna inwazja ZSRR i hitlerowskich Niemiec z realnym zamiarem podzielenia się Polską i wymordowania narodu polskiego i żydów.

10. "Wszystkie radzieckie najazdy wyzwolencze od Baltyku po Rumunie.
                  - znowu pan przewrazliwiony. Raczej wkurzony za taką ocenę.
                  Przeciez ja nie jestem przeciwko,tylko pisze o wyrozumialosci sasiedzjkie,w ktora bardzo watpie. Trudno wybaczać wieloletnie zniewolenie Polski przez ZSRR. Trudno to Polakom
                  zapomnieć. Choćby dlatego, ze następca ZSRR podobnie postepuje sąsiadami.

11. "Zwlaszcza po przypomnieniu sobie operacji "Wisla" - mozna bylo powiedziec w swietle tego,ze operacja podzialu Polski i Niemcami odbyla sie po to by nie petala sie miedzy nogami. A poza tym Zwiazkowi chodzilo o to by wyzwolic chlopa ukrainskiego od polskich panow. - wg mnie ocena dokonana przez pana jest błędna, nie rozwijam.
                  Wszystko mozna wytlumaczyc w odpowiedni sposob. - ale szczyty obłudy, kłamstwa, rozboju, zbrodni ludzkości ... serwuje światu do dziś Rosja.

Zwlaszcza jak pieknie wytlumaczyl marszalek polskiego sejmu: powstanie to uchrnily Niemcy i Francje przed radzieckim komunizmem. Zapomnial o DDR. - chyba mówił o 1920 roku i bitwie warszawskiej. Wtedy nie było DDR . ;)

12." czy wyczyszczeniu PRL z zydowstwa. - > To obluda Polaka Gomulki.
                  > Operacja zostala przeprowadzona rekami Ukrainca Mietka Moczara. - nie będę się upierał, że było inaczej.

13. "Dochodza glosy o konfliktach z prawoslawnymi i grekokatolikami - Konflikty odbywaja sie obecnie. Papiez usiluje ochladzac umysly. - Putin buntuje do zwady patriarchów wszech Rusi i kijowskiego. A więc rosyjska obłuda, prowokacja.

14. przysiega wojska na rzecz braterstwa z Armia Radziecka -Ma pan na to dowod,ze byly pisane w ZSRR --- w początku lat 90-tych te sprawy były dokładnie dokumentowane w polskich mediach...

15. Czy tylko panu wolno zajmowac sie glupotami. Poza tym tutaj jest forum Swiat a nie Kraj. - tylko ja nie atakuję Rosji, lecz bronię Polskę przed propagandą rosyjską ....szkodliwą dla Polski. Robię to dorywczo, z patriotyzmu, bez przygotowania zawodowego do wojny hybrydowej w sieci. By zwrócić uwagę na istnienie siatki trolli

16. Jako bywszy obywatel radziecki,polski a obecnie szwedzki zbijam sobie banialuki.
                  Raczej bąki (takie jest polskie przysłowie).
                  Bywszy napisał też : Nie chce spelniac zadania zony katoliczki - ubzdurala sobie,ze moim zadaniem dzisiaj jest mycie okien. - nie jestem w stanie i w potrzebie tego sprawdzać. Jest polskie przysłowie - pokorne ciele dwie matki ssie.

17. "Uwazam,ze bardzo nietaktownie porownac np.ukrainskiego kibola czy "potomka ba,
                  co najmniej smieszne i upokarzajace. - mam inne zdanie. Ten fragment przemówienia Prezydenta był rzeczowy, uczuciowy i braterski - wspólczujący Ukrainie.
                  18."Co do zwierzen dot.przygod z moderatorami: nie odbiegaja filozofia i czynami kacapskiego moderatora Forum Rosja i Swiat,w ktorym bez zenady mieszaja Polske z blotem.
                  Zgoda.

• bywszy2 Re: znowu pan przewrazliwiony+ 27.08.16, 07:30
                    nie zajmuje sie ocenami.
                    nabijam sie tylko z dobrych szczerych(raczej zlych) stosunkow sasiedzkich.
                    Przeciez o tym i wiode z panem dyskusje.
                    A pan to nagina na bledy jednej strony i zlosliwoasci tej drugiej.
                    Zabawne,ze Polacy moga sie mylic,a Rosjanie zajmowac sie obluda.
                    Tym mnie pan osobiscie uraczyl.
                    A ja zwykly przecietny Bywszy,ktorego daleki krewny przyjal na siebie cierpienia za wszystkie bledy i wypaczenia wszystkich malpoludow tej planety.
                    Ale chociaz to moj krewny,to moim zdaniem jednak glupi byl i cierpial nadarmo:
                    popelniajacych bledow jest coraz wiecej.
                    "dobrosasiadow" - coraz wiecej
                    dziwewic - czasami sie zdarzaja:w postaci ludu o bogatej przeszlosci.
                    • czuk1 Re: znowu pan przewrazliwiony+ 27.08.16, 10:17
                      bywszy2 napisał:
                      > nie zajmuje sie ocenami. -
                      • czuk1 Re: znowu pan przewrazliwiony+ 27.08.16, 10:31
                        bywszy2 napisał: znowu pan przewrazliwiony+

Muszę odpowiedzieć dodatkowo : uwrażliwiony jestem - faktycznie - na wciskanie na forum wszelkiej natarczywej (niezgodnej z moimi przekonaniami) propagandy na tematy polskie i światowe. I "klawiatura" mnie zaraz swędzi.
                        Z kolei moje przewrażliwienie, uporczywość i drobiazgowość ... to pozostałość urzędniczego zawodu, i niestety ...... starości. ;)
                        • bywszy2 Re: czy pan zawsze musi na cos zwalac?+ 27.08.16, 11:05
                          Teraz na starosc!?!
                          P.S
                          Jako bywszy mieszkaniec Ukrainy i Rosji.
                          Bywszy obywatel ZSRR,Polski(polski ponad 40 lat nie jest moim jezykiem "urzedniczym")
                          obecny obywatel Krolewstwa Szwecji,od ktorego przejal pewne zasady wspolzycia z ludzmi,
                          uwazam,ze jestem bardziej objektywny i ostrozny w zabieraniu glosu na pewne tematy.
                          A wychodzac z zalozenia,ze ani Russkije ani Polaki nie sa pepkami swiata ulatwia mnie
                          mozliwosci kpin z pewnych zasa i pretensji.
                          Kazdy ma swoje zdanie na rozne tematy,a to nie znaczy,ze sa obludnikami czy wypelniaja czyjes zadanie.
                          • bywszy2 Re: sprostowanie panskiego zdania+ 27.08.16, 11:10
                            przemowienie bylo nie z okazji 1920,jak pan sugeruje,
                            [url=https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,150682,20485467,marszalek-kuchcinski-powstanie-uchronilo-niemcy-a-moze-i-francje.html#BoxNewsLink[/b]]a z okazji Drugiego Powstania Waszawskiego.[/url]
                            Uwazam,ze to wystapienie rozruszalo moja wyobraznie na temat poswiecenia tysiecy ludzi.
                            • czuk1 Re: sprostowanie panskiego zdania+ 27.08.16, 17:37
                              Myślałem, że pan się pomylił pisząc - " powstanie to uchrnily Niemcy i Francje przed radzieckim komunizmem.", że miał pan na myśli inwazję sowiecką na zachód Europy, na początku 20 wieku, zakończoną bitwą warszawską. To ta bitwa (jak twierdzi część historyków polskich) która uchroniła Europę przed komunizmem.
                              Nie wiedziałem, że marszałek Kuchciński mówił takie brednie o rzekomej roli PW. Wyszło to jak sugerowanie. Nic bardziej mylnego.

• bywszy2 Re: mnie osobiscie to zatkalo+ 27.08.16, 20:05
                                Wystartowalem nawet watek naten temat z umieszczonym tym linkiem.
                                Przysiegam,nie doloczylem zadnego komentarza.
                                Watek zostal natychmiast zlikwidowany.
                                Takie juz jest to zycie.
                                P.S
                                A czy to prawda,ze wg.Konstytucji marszalek to druga osoba w panstwie?
                                P.S1
                                Czy pan to wlozy w katalog bledow czy wypaczen tzn.obludy?
                                • czuk1 Re: mnie osobiscie to zatkalo+ 27.08.16, 23:00
                                  bywszy2 napisał: mnie osobiście to zatkalo -
                                  Przesłuchałem to "przemówienie" dopiero dziś ,nie znałem go wcześniej . Marszałka - który głosił to przemówienie, też coś zatkało, przerwał tę mowę na ułamek sekundy, i następnie (jak by pogubił się) zaczął mówić te brednie.
                                  PW nie zatrzymało na długo Sowietów nad Wisłą . Sojusznicy Polski zatrzymali swoją ofensywę nad Wisłą (odpoczywali), zamiast wspomóc powstańców ,choć byli na Pradze.
                                  Nie uznawali AK i rządu londyńskiego. Pozwolili więć Niemcom na rzeź i niewolę powstańców , na wyburzenie Warszawy. Po upadku powstania, już 17 stycznia sowieci weszli do ruin Warszawy. I dalej sobie szli aż nad Łabę, by z koalicjantami z Zachodu w maju zakończyć IIWŚ , przyjąć kapitulacje Niemiec i podzielić państwo niemieckie i jego stolicę , na strefy okupacyjne, w tym DDR.
                                  O tym każde dziecko wie. [b]Jak więc można było (mam na myśli marszałka Sejmu) oplatać takie bajki.

I dalej : Wystartowalem nawet watek naten temat z umieszczonym tym linkiem.
                                  > Przysiegam,nie doloczylem zadnego komentarza
                                  .
                                  ---
                                  • bywszy2 Re: mala poprawka+ 28.08.16, 09:16
                                    "Sojusznicy Polski zatrzymali s
                                    > woją ofensywę nad Wisłą (odpoczywali), zamiast wspomóc powstańców ,choć byli n
                                    > a Pradze."
                                    1.
                                    ZSRR i POlska nie byli sojusznikami.
                                    Tymbardzie,ze Polska nie istniala a ZSRR z rzadem londynskim sie nie lubieli(sam pan to napisal)
                                    2.
                                    Tak jest.Watek usunieto,chociaz nie bylo zadnego podchwytliwego komentarza.
                                    • czuk1 małe wyjaśnienie 28.08.16, 12:49
                                      bywszy2 napisał: ZSRR i POlska nie byli sojusznikami. Tymbardzie,ze Polska nie istniala a ZSRR z rzadem londynskim sie nie lubieli(sam pan to napisal).
                                      Polska jako państwo nie istniała. Zgoda. Dlatego ja opisałem sytuację istniejącą. Stalin nie uznawał polskiego rządu emigracyjnego i AK. Uznawał jako zalążki nowej Polski wszystkich tych którzy walczyli u boku Sowietów. Stalin miał i realizował wizję nowej Europy, w tym Polski w granicach ustalonych w Jałcie. Armia Czerwona "wyzwalała" już tereny Polski , przy pomocy dwóch armii wojska polskiego funkcjonujących /wydzielonych/wyodrębnionych w sowieckich wojskach. W czasie powstania warszawskiego w składzie tych armii, na Pradze kwaterowali też polscy żołnierzy.
                                      • bywszy10 Re: małe wyjaśnienie 28.08.16, 13:59
                                        ale ZSRR sojusznikiem polski nie byl.
                                        W sietle wystapienia marszalka sejmu powstanie bylo skierowane przeciwko ZSRR a przyswiecal PW cel uchronienia Niemiec przed komunizmem.
                                        Zolnierze polscy(chyba jednak tylko jedna a nie dwie armii),owszem kwaterowali ale nic nie zdialali.
                                        Co do tematu tego "kwaterowania" sa rozne zdania.
                          • czuk1 Nie zwalam na starość, wyjaśniam sobie i innym 27.08.16, 17:49
                            bywszy2 napisał: czy pan zawsze musi na cos zwalac?+... Teraz na starosc!?!

To jest niezrozumienie i nieobiektywna sugestia.
                            Nie po to publicznie przyznaję się do zachowań typowych dla starych ludzi.... by tym samym publicznie uwolnić się od odpowiedzialności za te zachowania. Uważam, że nie każdy ma odwagę przyznać się do swoich wad i przewin.
                            • bywszy2 Re: Nie zwalam na starość, wyjaśniam sobie i inny 27.08.16, 20:06
                              a jakie to sa typowe zachowania staruszkow?
    • bywszy2 Re: troszke pani chyba przesadzila+ 26.08.16, 20:26
      jest to niemozliwe,by syn profesora AGH zakonczyl ksztalcenie sie szkola podstawowa.
      Tutaj pies jest gdzies inny pogrzebany.
      • mara571 chyba czytasz za duzo szwedzkiej prasy 28.08.16, 13:50
        i nie dotarlo do ciebie, co sie w ostatnich latach z Ukraina i na Ukrainie dzialo.
        Krotko: kiedy Ukraincy wybrali na urzad prezydenta Juszczenke zdecydowano w Unii, ze dobrze by bylo wlaczyc Ukraine do Unii, czy wyjac ze strefy wplywow Moskwy. To bylo wazne przede wszystkim dla Niemiec (otwieral sie duzy rynek zbytu i mozliwosc zlokalizowania roznych montowni, ktore beda dostarczac produkty pod marka niemieckich koncernow. Przygotowywano uklad stowarzyszeniowy z Unia. Ostatnia wiadomosc przed referendum w Holandii mowila o naciskach J. Buzka, aby wprowadzic prawo do wolnego obrotu ziemia na Ukrainie (czytaj prawa zakupu) dla obywateli i firm z Unii.
        Dodam, ze blogoslawienstwo z Waszyngtonu dla tych dzialan tez bylo.
        Potem karta sie odwrocila: prezydentem zostal prorosyjski Janukowicz, byl Majdan, zmiana ekipy w Kijowie, Krym, przegrana przez Ukraine wojna w Donbasie.
        Jeszcze w czasie protestow na Majdanie Europa i USA wspieraly przeciwnikow Janukowicza, dzisiaj ten zapal zniknal, bo Europa ma wazniejsze/pilniejsze problemy.
        Ukraina jest wlasciwie panstwem upadlym, chociaz nie do konca. Rosja na razie nie moze sobie pozwolic na kolejny atak.
        Dla Polski jest wazne, aby Ukraina mozliwie dlugo pozostala niezaleznym panstwem a nie stala sie republika wchodzaca w sklad FR. Jesli Rosja zaatakuje Ukraine bedziemy mieli pare milionow uchodzcow i rosyjskie czolgi za Bugiem.
        Nie wiemy czy prezydent mial ochote pojechac na uroczystosci czy nie: musial.
        Jego wizyta byla pierwszym od miesiecy wydarzeniem, ktore nie podzielo polskiej klasy politycznej. Pomijam glosy obozu narodowcow i kresowiakow.
        • czuk1 wtrącę swoje zdanie 28.08.16, 14:22
          mara571 napisała , m.in:
          > Dla Polski jest wazne, aby Ukraina mozliwie dlugo pozostala niezaleznym panstwem
          a nie stala sie republika wchodzaca w sklad FR.

---
          • mara571 znasz pojecie "racja stanu" ? 28.08.16, 15:12
            polska racja stanu wymaga w chwili obecnej poparcie dla niepodleglosci Ukrainy i odsuniecie historycznych obrachunkow na dalszy plan.
            Szczerze powiem: nie wierze, ze uda sie Ukraincom stworzyc normalnie funkcjonujace panstwo, ktore ograniczy korupcje, odbuduje zniszczona infrastrukture, opanuje inflacje itd.
            • czuk1 Re: znasz pojecie "racja stanu" ? 28.08.16, 15:17
              mara571 napisała: znasz pojecie "racja stanu" ?

Tak. Racja stanu.... to oczywiste. Ale też , w jakimś tam zakresie , interes narodowy i gospodarczy.
              • mara571 Re: znasz pojecie "racja stanu" ? 28.08.16, 15:53
                to sie miesci w pojeciu racja stanu.
                • bywszy2 Re: Pani Maro,jako znawce szwedzkiej prasy+ 28.08.16, 17:08
                  prosze jednak o wyjasnienie na czym polega
                  ta klasa
                  Pozatym jestem zafascynowany gestem poteznego i dobrego wujaszka,ktory pod wplywem dobrodusznego humoru porownal potomka Ilji Muromca z niewinnym dziewczecem.
                  Pozatym czego jest wart ten gest w swietle dobrosasiedzkich stosunkow:

wyborcza.pl/1,75398,20436098,sejm-przyjal-uchwale-w-sprawie-wolynia-ze-stwierdzeniem-o-ludobojstwie.html#TRrelSSToraz
                  wyborcza.pl/7,75399,20496067,ukraina-parlament-rozwazy-rezolucje-o-ofiarach-ludobojstwa.html#TRrelSSTczy
                  wyborcza.pl/magazyn/1,124059,20605197,jurij-szuchewycz-wolyn-ludobojstwem-ile-wam-kreml-zaplacil.html#TRwknd#BoxGWImg---
                  Да здравствует мир во всем мире!
                  Да здравствует дружба между народами!
                  I oby mnie zona katolicka zawsze kochala!
                  Radziecki Jewriej.Polski Zyd(niezyd),Szwed bez przynaleznosci - Bywszy.
    • felusiak1 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 28.08.16, 17:40
      To bardzo proste. W samolocie są trzy klasy (w szkołach jest ich wiecej). W pierwszej klasie można leżeć, w premium economy siedzenia są nieco szersze i kolana nie wbijają się w siedzenie a w economy pasazerowie są upchani jak korniszony w słoiku.
      • wojciech.2349 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 28.08.16, 18:11
        felusiak1 napisał:
        > To bardzo proste. ....w economy pasazerowie są upchani jak korniszony
        > w słoiku.
        --------------------------------
        Obama jest demokratą.
        Lata jak ogórek.

Wy Jankesi bywacie śmieszni.
      • bywszy2 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 28.08.16, 19:11
        felusiak1 napisał:

> To bardzo proste. W samolocie są trzy klasy (w szkołach jest ich wiecej). W pie
        > rwszej klasie można leżeć, w premium economy siedzenia są nieco szersze i kolan
        > a nie wbijają się w siedzenie a w economy pasazerowie są upchani jak korniszony
        > w słoiku.
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        nu a ktora wykazal sieprezydent?
        • felusiak1 Re: nie rozumiem.na czym polega klasa?+ 28.08.16, 19:18
          nu a ktora wykazal sie prezydent?

premium economy.

bywszy, tu nie ma o czym dyskutować. koń już dawno zdechł a ty ciagle go dobijasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Powiązane tematy
  • Najciekawsze
  • Aktywne