amg10 13.06.17, 18:46 wiadomosci.onet.pl/swiat/ke-zdecydowala-o-wszczeciu-procedury-przeciwko-min-polsce/d070192 Ciekawe czym to sadzenie sie skonczy ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwyczajny czyli złodziej oskarża uczciwych 13.06.17, 18:50 no bo, to Niemcy złamały zasady imigracyjne ustalone w Dublinie dla UE. A Węgry, Polska, Czechy chcą przestrzegania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 19:00 Skonczy sie tym ze Polska wezmie ale ci uchodzcy w pare miesiecy uciekna i tak do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Idea polega na tym, aby Polska płaciła 13.06.17, 19:16 za każdą ucieczkę! A więc, albo obozy będą miały straż i druty kolczaste (i krzyk lewaków), albo migranci (może nawet będzie tam jakiś uchodźca) będą systematycznie uciekać, a Polska za każdą ucieczkę zapłaci po 250 000 ojro. Sprawiedliwość po europejsku... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Idea polega na tym, aby Polska płaciła 13.06.17, 19:23 Wiem masz parszywa robote ale nawet kretynizmy trzeba umiejetnie "sprzedawac" a ty walisz ordynarne kupy nienawisci ,zwyczajny wolski rasisto Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Jestem za przyjmowaniem "uchodzcow" :) 13.06.17, 19:33 pod warunkiem, ze UE nam za kazdego zaplaci... a mozemy spac spokojnie - bo w PL nie ma dobrego socjalu, ani dobrze platnej pracy i 90 % "uchodzcow" szybko z PL zwieje. z 80 tys Czeczencow, ktorzy w PL zlozyli podanie o azyl zostalo 8 tys... niedorajdy jakies. - nie potrafili sobie zalatwic kontaktow na Zachodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Jestem za przyjmowaniem "uchodzcow" :) 13.06.17, 19:41 j-k napisał: > pod warunkiem, ze UE nam za kazdego zaplaci... Przeciez Unia to tez i ty. Podziwiam, ze godzisz sie na finansowanie tych "uchodzcow" i ze swojej kieszeni. Czy jest w/g ciebie jakis limit na liczbe uchodzcow ktore Unia powinna przyjac ?? Jeli TAK to jaki to limit ?? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie Jestem za przyjmowaniem "uchodzcow" :) 13.06.17, 19:49 amg10 napisał: Przeciez Unia to tez i ty. Podziwiam, ze godzisz sie na finansowanie tych "uchodzcow" i ze swojej kieszeni. nie godze sie. ale nie mam wplywu na decyzje madame Merkel. - natomiast chcialbym - bodsylala ich jaknajmniej do Polski. nie maja tu czego szukac kasy tu nie ma. nawet dla miejscowych. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Jestem za przyjmowaniem "uchodzcow" :) 13.06.17, 19:47 Co będzie jak Polska powie wysiadamy z tonącej łajby? W Holandii i Finlandii sie rypło, w Holandii nie udało zbudować sie koalicji z względu na różność zdań w sprawie uchodźców, w Finlandii koalicja sie rozpadła ponieważ jeden z czołowych polityków rządu wyraził sie źle o uchodźcach i dostał 25 tysięcy € kary. Jak widać w EU wali sie i pali, jak długo wytrzyma ta unia? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k to nie jest zabawne, niestety... 13.06.17, 19:53 szykuje sie spora awantura... Niemcy i Francja chca sie z Polska podzielic swoim g... ktorego same sobie narobily... nie jestem tu optymista. widze wone polityczna wewnatrz UE. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: to nie jest zabawne, niestety... 13.06.17, 20:11 Narobiła to unia swoimi planami zaludniania obca kulturą Europy. Ządam od Brukseli natychmiastowego oddania pokojowej nagrody Nobla którą sama sobie unia przyznała. Jak spojrzymy na Ukrainę, Syrię, Libię, mieszanie sie w wewnętrzne sprawy Węgier, Polski, Wielkiej Brytanii, Grecji, Hiszpanii, Austrii, itd nie przynosi ona nigdzie pokoju tylko dzieli narody, wiec jest to sprzeczne z pokojową nagrodą Nobla. Jak mogli sami sobie przyznać tę nagrodę, na co to wskazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: to nie jest zabawne, niestety... 13.06.17, 20:34 j-k napisał: > Niemcy i Francja chca sie z Polska podzielic swoim g... ktorego same sobie naro > bily... Niemcy sobie tego g... nie narobily. Niemcom narobiono. > nie jestem tu optymista. > > widze wone polityczna wewnatrz UE. A ja jestem optymista. Polska albo uchodzcow albo po subwencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 22:48 jorl napisał: > Niemcy sobie tego g... nie narobily. Niemcom narobiono. A to Merkel nie jest już Niemką? Fakt - ma polskie pochodzenie... > A ja jestem optymista. Polska albo uchodzcow albo po subwencjach. A to zgodnie z jakim unijnym prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 22:55 Własnie, niech Unia przedstawi najpierw te prawo. www.budapester.hu/2017/06/13/neue-einheit-von-nation-und-regierung Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 23:11 Świętym obowiązkiem Unii była obrona ich granic, co zrobili? Czy nie jest to kryminalne łamanie praw które sami ustalili? Von Storch wyraziła sie dobitnie o Unii i Merkel, cytat z Twittera "Wenn wir in der Neuzeit leben und mit der Steinzeit Kompromisse machen, landen wir im Mittelalter." Beatrix von Storch AfD. „Jeśli żyjemy w współczesnych czasach,zawieramy kompromisy z epoką kamienną, skończymy w średniowieczu”. Beatrix von Storch AfD. Pięknie powiedział o Unii pewien władca: „Gesellschaft, die heute nicht ihre Kinder verteidigen kann, hat kein Morgen“. „Unia, która nie może dziś obronić swoich dzieci, nie ma jutra.” Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 23:14 Europa jest JEDYNYM kontynentem, który nie broni swoich granic. Winna temu jest chora konstrukcja Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 23:17 Nie tylko konstrukcja ale przede wszystkim brak odpowiedzialności, jak oni mogli powierzyć ochronę zewnętrzną Unii Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 23:20 Chronologia sprowadzenia milionów uchodźców. www.youtube.com/watch?v=_2O2nv7ymuk&feature=share Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 23:27 monalisa2016 napisał(a): > Chronologia sprowadzenia milionów uchodźców. > > www.youtube.com/watch?v=_2O2nv7ymuk&feature=share od minuty 9:53 ale warto całos posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 23:36 Dzięki, smutno się tego słucha, ja to wszystko znam i niestety widzę, że to wołanie w puszczy. Jesienią wygrają ci, którzy spowodowali te wszystkie problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Merkel nie jst już Niemką? 13.06.17, 23:40 Wygrają ci których EU wytypuje na władców. Kto wierzy jeszcze w wolne wybory w unii, vide protesty przeciw May w Wielkiej Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Merkel nie jst już Niemką? 14.06.17, 21:05 eva15 napisała: > A to zgodnie z jakim unijnym prawem? Jeszcze do Ciebie Evo nie dotarlo ze prawo sie znajdzie? Kaczynski zachowuje sie jak niesforne dziecko ktore bez klapsa nie zrozumie. Pamietam jak to Kaczynski byl zalamany jak sie okazalo ze Brexit bedzie. Miotal sie jak wsza na grzebieniu ze wina KU biurokratow, jak tak moze byc. Myslal ze to czcze gadanie ze jak Polska nie zgodzi sie na obnizenie Socjalow dla naplywowych z unii w stosunku do tubylcow to Anglia i tak bedzie dalej w Unii. A takiego wala, wychodzi. I to Anglia byla najwazniejszym sojusznikiem Polski w Unii. Tak to rekoma Polakow sie Anglie z Unii wywalilo. www.youtube.com/watch?v=PW9iiUCgVJ4 Myslal tak jak ten Sikorski. Gor Zlota mu sie zachciewalo. Teraz znowu musi dostac po lapach. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Merkel nie jst już Niemką? 15.06.17, 00:25 Prawie wszystkie moje wpisy zlikwidowano, widać jestem groźna intelektualnie i trzeba mnie usuwać. Tak więc twoje wywody zostaną bez polemiki. Ty mainsteramowemu systemowi nie wadzisz gadając bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Merkel nie jst już Niemką? 15.06.17, 00:43 Jorl dlaczego nie otworzono postępowań unijnych wobec Danii, Dania tez odmówiła przyjęcia uchodźców czy to z Włoch czy Grecji, w końcu o co chodzi? Jak to jest z tą wyborczą praworządnością unii? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 20:32 engine8 napisał(a): > Skonczy sie tym ze Polska wezmie ale ci uchodzcy w pare miesiecy uciekna i tak > do Niemiec. Naprawde uciekna? A na jakich zasadach drogi e8? Dostana socjal i prawo pobytu w Niemczech? Ja jakos mysle ze nie dostana. Naturalnie beda sie mogli przez granice do Niemiec dostac, nie jest pilnowana, ale jak sie taki zglosi po socjal, powiedza mu ze ma socjal w Polsce. Odciski palcow sie im pozbieralo wiec nastepne tozsamosci sie im nie da stworzyc. Jak co beda mogli, chowajac sie przed policja, na czarno w Niemczech przebywac. bez grosza jak na czarno nie dorobi. Slysze ze z Czeczencami sie sprawa uporzadkuje. Przechodzili przez Polske, w koncu taka geografia, w Polsce o azyl nie chcieli i sie przeniesli do Niemiec. Ale teraz tym Czeczencom ma sie pozabierac wszeliki prawa do uchodzctwa w Niemczech i odesle sie ich do Polski. Bo Polsce byla pierwszym krajem w ktorym mieli poprosic o azyl. Chyba to wiesz drogi e8, prawda? Zarty sie koncza, Czeczencow do Polski, w koncu Polska kocha Czeczencow, wiec o co chodzi. Sa jeszcze Ukraincy. I oni, przyjdzie czas, beda chcieli azyl. A ze byli w Polsce najpierw to do Polski o azyl. Kiedy ten czas przyjdzie? Jak banderowcy w d... dostana. A to juz sie zbliza. A Arabow sie im wysle i tak. A jak nie beda chcieli to po subwencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 21:18 ja uważam że jak ue wprowadzi na nas sankcje to my powinnismy wprowadzic cła na zachodnie towary ]to zaboli zachód bo jakby ue jako stare cwane lisy do nas dopłacała to by nas w ue nie trzymała a jak juz bedzie poza ue to mozemy tych "naszych"imigrantów zamknąc w osrodkach ogrodzonych specjalnym ogrodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 21:20 fajnnyydammm napisał(a): > ja uważam że jak ue wprowadzi na nas sankcje to my powinnismy wprowadzic cła n > a zachodnie towary > ]to zaboli zachód bo jakby ue jako stare cwane lisy do nas dopłacała to by nas > w ue nie trzymała Zrobcie to, czekam > a jak juz bedzie poza ue to mozemy tych "naszych"imigrantów zamknąc w osrodkach > ogrodzonych specjalnym ogrodzeniem OK, czekam Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 21:24 duma i honor jest wazniejsza niż dobrobyt Nie będzie Niemiec pluc nam w twarz to byłby zaszczyt zdemontować organizację ktora zeszła na manowce Odpowiedz Link Zgłoś
jorl fd 13.06.17, 21:29 fajnnyydammm napisał(a): > to byłby zaszczyt zdemontować organizację ktora zeszła na manowce Ta organizacja to EU drogi fd? Czy nie nie przeceniacie siebie? Ze Unie zdemontujecie? Mozecie sie sami od Unii odmontowac, wolna droga ale dlaczego Unia ma byc przez to zdemontowana? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: fd 13.06.17, 21:35 obawiam sie że nastąpiłby efekt domina? poza tym Polacy tworzą duży popyt w ue jako idealni klienci kupują dużo i niestety na kredyt nie mam nic przeciw eu ale tylko jako strefa wolnego handlu bez żadnych subwencji Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: fd 14.06.17, 12:25 Nie przeżywaj aż tak na okoliczność Unii. Poradzi sobie. Polacy z pensjami 3-4k zł tworzą duży popyt? Widać PISzesz z Białorusi albo Ukrainy, skoro tak to widzisz. Jak będziecie chcieli coś od Unii oddzielić, to możecie siebie - całą ścianę wschodnią, z przodującą gospodarką i kulturom wolskom, z jej niezapomnianom pisowniom i gramatykom. Śmiało, do ostatecznego zwycięstwa. Z ziemi polskiej do Wolski! Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 21:20 czyli kupujemy tylko polskie banany? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 21:23 kapusta zdrowsza Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 21:25 nie zapominaj o polskich" burakach i kartoflach" mamy tego w cholere Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 21:45 Ciekawe jak ukarzą te kraje: Austrię, Węgry, Czechy, Słowację? Przecież cała czwórka odmawia EU posłuszeństwa. :-) Wyrzuca je z Unii? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 21:50 Jako Polak nie interesuje mnie to,starczy mi ze obecna Wolska( nie mylic z Polakami) zachowuje sie jak ostatni ciul Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Nie. Austria i Węgry podobno sie 13.06.17, 22:05 ugiely pod Unii naciskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Errata: Austria i Slowacja podobno sie 13.06.17, 22:09 ugiely pod Unii naciskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Errata: Austria i Slowacja podobno sie 13.06.17, 22:29 amg10 podaj koniecznie źródło twojego info, przeglądam akurat węgierskie media i nic znaleźć nie potrafię na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 W zalinkowanym artykule jest 13.06.17, 22:38 taki fragment: Austria do tej pory nie relokowała ani jednej osoby, a Słowacja zaledwie 16, ale oba te kraje, pod naciskiem KE, zdecydowały się złożyć zobowiązanie do przyjęcia uchodźców. Komisarz z uznaniem mówił o postępowaniu tych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: W zalinkowanym artykule jest 14.06.17, 00:02 jest on w moim otwierajacym poscie cala dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: W zalinkowanym artykule jest 14.06.17, 00:09 gosc88 napisał: > jest on w moim otwierajacym poscie cala dyskusje. ,,,,,,,,,,,,,,,,,, Zapomnij te media. Jak bym czytała Bild, Der Spiegel albo Süddeutschezeitung czy im podobne. To nie sa te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: W zalinkowanym artykule jest 14.06.17, 00:35 monalisa2016 napisał(a): > Zapomnij te media. > Jak bym czytała Bild, Der Spiegel albo Süddeutschezeitung czy im podobne. Nie znam niemieckiego. Ja tam zadnym mediom (bez wyjatku) do konca w 100% nie wierze. Zakladam, ze wszyscy w jakims stopniu uprawiaja swoja propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: W zalinkowanym artykule jest 14.06.17, 13:19 Słusznie, postępuję dokładnie tak samo. Znaczy, były niektóre rosyjskie portale (np. Polit.Ru), którym wierzyłem, ale świat się zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
lecavalier Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 23:44 jorl napisał: > (...) A Arabow sie im wysle i tak. A jak nie beda chcieli to po subwencjach. Na razie nie ma żadnego problemu. Procedura prawna? Proszę bardzo - stajemy do niej. Długotrwały proces i wcale nie jest powiedziane, że zakończy się wygraną KE. Merkelowa jest bardzo słaba i nie ma żadnych możliwości narzucenia Polsce czegokolwiek. Kapujesz Jorl ? ŻADNYCH. A już na pewno nie Kaczyńskiemu, który ma tak ogromne poparcie społeczne. Za 3 tygodnie przyjeżdża do Europy Trump. Co oznacza, że Merkel schowa się biedna w mysią dziurę - bo przecież znowu będzie ją publicznie wyśmiewał. W Hamburgu zarówno Putin jak i Trump (każdy z innego powodu) ustawią Merkelową do pionu i będzie chodzić jak w zegarku. Będą jej pluli w twarz na jej własnym podwórku a ona będzie musiała robić dobrą minę do złej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 13.06.17, 23:55 lecavalier ma co zasłużyła to dostanie, w prawdzie powinna być postawiona do odpowiedzialności karnej, ponieważ złamała wszelakie prawa zarówno z niemieckiej jak i europejskiej Konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 14.06.17, 21:13 lecavalier napisała: > Na razie nie ma żadnego problemu. Procedura prawna? > Proszę bardzo - stajemy do niej. Długotrwały proces i wcale nie jest powiedzian > e, > że zakończy się wygraną KE. Merkelowa jest bardzo słaba i nie ma żadnych możliw > ości > narzucenia Polsce czegokolwiek. Kapujesz Jorl ? ŻADNYCH. A już na pewno nie Kac > zyńskiemu, który ma tak ogromne poparcie społeczne. Subwencje zabrac. > Za 3 tygodnie przyjeżdża do Europy Trump. Co oznacza, że Merkel schowa się bied > na w mysią dziurę - bo przecież znowu będzie ją publicznie wyśmiewał. W Hamburg > u zarówno Putin jak i Trump (każdy z innego powodu) ustawią Merkelową do pionu > i będzie chodzić jak w zegarku. Będą jej pluli w twarz na jej własnym podwórku > a ona będzie musiała robić dobrą minę do złej gry. Prymitywizm. Trump prowadzi polityke aby przestac byc szefem Zachodu. Bo to dla USA konczy sie zle, przemysl upada w USA. Wiec do pionu to nie ma kogo ustawiac, chce aby sie od USA odczepiono, ma wlasne problemy. Ale wlasnie dlatego sie Swiat zmienia i to gwaltownie. Mi sie te zmiany podobaja. A czy Merkel czy inny, wszystko jedno mi. Niemcy nie beda mieli juz nacisku politycznego z USA. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 15.06.17, 00:47 Trump koncentruje sie na polityce wewnętrznej przecież wiadomo co grozi Stanom, my tez nie jesteśmy lepsi ale nasza Mutter Theresa chce ratować świat. Jedną ręką podpisuje sprzedaż broni dla Afryki czy Bliskiego Wschodu a drugą ręka wydaje pieniądze europejskiego podatnika na ratowanie Afryki. Przecież wiadomo o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Jasiu, poczciwcze 14.06.17, 01:14 Ex-prezydent Czech Vaclav Klaus domaga sie wystąpienia Czech z Unii. www.hawr-digital.de/Nachrichten/Tschechiens-Ex-Praesident-Klaus-fordert-EU-Austritt-91450.html Słusznie i prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 14.06.17, 09:10 Prawidłowo. Prawo trzeba przestrzegać ale PIS -debile robią wszystko odwrotnie. Rozwalili Trybunał Konstytucyjny, rozwalają sądy, niszczą samorządy, niszczą niezależność organizacji pozarządowych, z tv uczynili tubę propagandową na wzór tej ze stanu wojennego, psują edukację, zawłaszczają dochodowe stanowiska bez żadnych konkursów chociaż zapewniali że będzie "dobra zmiana", . . . . . . . . ! Kpią sobie na potęgę z prawa krajowego i unijnego i nawet nie próbują rozmawiać z Brukselą tylko demonstracyjnie pokazują, że mają ją w doopie. Coś na wzór Kremla. Idiota, jednocześnie tchórz i wybitny rozmodlony katolik Błaszczak straszy polskie społeczeństwo islamem, sieje do nich nienawiść bo dla niego cały islam to terroryzm. Kłamstwa pomieszane z debilizmem i wrogą nacjonalistyczną propagandą . Więc reakcja Brukseli jest chyba oczywista, tym bardziej że kto jak kto ale Polska powinna wiedzieć co to jest solidarność. No fakt, obecnie rządzący mają nie wiele wspólnego z walką z komuną i tą prawdziwą "Solidarnością". A konsekwencje? Zobaczymy i nawet nie chodzi o kary finansowe(które są absolutnie uzasadnione), ale wkrótce rozpoczyna się debata n/t kolejnego unijnego budżetu, trwa debata n/t Nord Stream II, pojawił się problem z polskimi firmami transportowymi w UE, Polska będzie szukała partnerów do rury gazowej z Danii, będzie szukała poważnych partnerów do nacisków na Rosję i solidarności wobec niej, . . . etc. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 14.06.17, 09:57 wpolityce.pl/swiat/344237-niemiecki-faz-watpi-w-skutecznosc-sankcji-wobec-polski-i-krytykuje-polityke-berlina-ws-imigrantow Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 14.06.17, 10:11 Ciotki Karnowskie zawsze w formie,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Ja tez tak uwazam!!!+ 14.06.17, 11:04 " Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! fajnnyydammm 13.06.17, 21:24 duma i honor jest wazniejsza niż dobrobyt Nie będzie Niemiec pluc nam w twarz to byłby zaszczyt zdemontować organizację ktora zeszła na manowce" <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 1. Wiec honorowo zwrocimy jalmuzne,ktora nam dano. I wyszlemy Organiza cje na ...! 2. Oblejemy Niemcow cieplym ...(jak tutaj niektorzy sie wyslowiaja). 3. Zepchniemy te Organizacje,ktora zaczela schodzic na manowce od czasu jak Polske i jej podobnych przyjeto do tej Organizacji,jeszcze glebiej. A stad nauczka: w przyszlosci nalezy wybierac sobie towarzystwo bardziej oglednie. Ciekawie,ze historia niczego nie nauczyla. Przeciez z historii widac wyraznie ,skad przecieka burdel i zamet. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Twój wpis bywszy jest 14.06.17, 12:25 o tyle fałszywy, że Polacy w zdecydowanej większości popierają polskie członkostwo w UE i nie chcą wychodzić z UE. Część Polaków(tych słabiej wykształconych, głównie mieszkańców wsi) jest zdezorientowana nacjonalistyczno-faszyzującą polityką obecnie rządzących. PIS-propaganda łże i straszy Polaków islamem zrównując cały islam z terroryzmem. Niektórzy dali się nabrać i otumanić. To ci sami którzy twierdzą że nie mamy żadnych korzyści z członkostwa w UE, że wyprzedano majątek narodowy, że staliśmy się marionetką Niemiec a ci którzy myślą inaczej i są prounijni a Niemcy im nie przeszkadzają to "komuniści i złodzieje". No takie podłe czasy nastały w Polsce ale większość utożsamia się z Europą i z wartościami europejskimi a pokażemy to w kolejnych wyborach parlamentarnych i prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Twój wpis bywszy jest 14.06.17, 12:37 Oby....choc mam watpliwosci czy do nastepnych wolnych wyborow dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Twój wpis bywszy jest?+ 14.06.17, 13:04 Dlaczego falszywy? Odpowiadam Polakowi - autorowi wpisu. I to w takm tonie,w jakim on zostal przedstawiony. Wiec w czym polega moje falszerstwo? Pozatym radzilbym panu poczytac: www.parlamentarny.pl/sondaze/ Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Twój wpis bywszy jest 14.06.17, 12:51 Polak nigdy nie będzie chciał być Niemca niewolnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Twój wpis bywszy jest + 14.06.17, 13:01 fajnnyydammm napisał(a): > Polak nigdy nie będzie chciał być Niemca niewolnikiem <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< a kto tylki w Niemczech staruszkom podciera? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Twój wpis bywszy jest + 14.06.17, 13:04 to co innego robią to prywatnie na wlasną rękę a nie jako Państwo Polskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Twój wpis bywszy jest + 14.06.17, 13:07 fajnnyydammm napisał(a): > to co innego robią to prywatnie na wlasną rękę a nie jako Państwo Polskie:) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Wyjasnijn pan roznice miedzy prywatnie glosujacym Polakiem a Panstwem Polskim? Pozatym panstwo Polskie jest dla Polaka czyPolak jest dla Panstwa Polskiego? I skad sie bierze Panstwo Polskie - czy nie z prywatnego Polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Twój wpis bywszy jest + 14.06.17, 13:11 bo głosujący Polak to tylko 1 Polak 1 głos i choćby 10 000 takich Polaków podcierało tyłki Niemcom to będzie to nadal tylko ułamek procenta a nie cały naród bo wiekszosc narodu jak mi mówią znajomi fachowcy nigdy nie wyjechałoby do niemiec bo w Polsce wiekszy luz w pracy i na żąrcie starczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: pan nie odpowiedzial na pytanie + 14.06.17, 13:20 Panstwo Polskie dla Polaka, czy Polak jest dla Panstwa Polskiego? A pozatym: Co sadza "prywatni" Polacy www.parlamentarny.pl/sondaze/ Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Twój wpis bywszy jest 14.06.17, 14:18 fajnnyydammm napisał(a): > Polak nigdy nie będzie chciał być Niemca niewolnikiem To bredzenie wyssałeś z mlekiem matki? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Twój wpis bywszy jest 14.06.17, 14:53 no przecież to jest oczywiste :)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Uwaza pan,ze pan fajny nie ma racji?+ 14.06.17, 16:29 czizus napisał: > fajnnyydammm napisał(a): > > > Polak nigdy nie będzie chciał być Niemca niewolnikiem > > To bredzenie wyssałeś z mlekiem matki? Bo bredzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Ja tez tak uwazam!!!+ 14.06.17, 15:32 bywszy2 napisał: > 1. > Wiec honorowo zwrocimy jalmuzne,ktora nam dano. > I wyszlemy Organiza cje na ...! ----------------------------- Bywszy, Stara UE importuje siłę roboczą, a nowa UE eksportuje. Imigranci (w 95% ekonomiczni) są dla nowych krajów UE zbędni. To tak jakby Rosja pod presją importowała śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Ja tez tak uwazam!!!+ 14.06.17, 16:31 wojciech.2349 napisał(a): > bywszy2 napisał: > > 1. > > Wiec honorowo zwrocimy jalmuzne,ktora nam dano. > > I wyszlemy Organiza cje na ...! > ----------------------------- > Bywszy, > Stara UE importuje siłę roboczą, a nowa UE eksportuje. > Imigranci (w 95% ekonomiczni) są dla nowych krajów UE zbędni. > > To tak jakby Rosja pod presją importowała śnieg. > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< ekonomisci z nowych krajow wola tylki podcierac tym ze starych krajow. Ale jalmuzne honorowo wypadalo by jednak zwrocic! Wtedy honorowo mozna innych opier...! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Ja tez tak uwazam!!!+ 14.06.17, 16:42 Podcieranie tyłków to praca. Szwedzi już zaczynają podcierać wyznawcom Allaha. Masz robotę. Podcieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Jdo tego jeszcze daleko,ale+ 14.06.17, 17:07 wojciech.2349 napisał(a): > Podcieranie tyłków to praca. > Szwedzi już zaczynają podcierać wyznawcom Allaha. > > Masz robotę. > Podcieraj. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 1. Na razie mnie podcieraja ci,ktorzy mnie sie kiedys po 1968 pozbyli. 2. Honorowy Polak,ktory UE lzy,powinien wpierw zwrocic,co mu UE w jalmuzne dala. A potem honorowo moze to UE zniewazac. Ale dopoki ten "honorowiec" z jalmuzny korzysta,powinien buzie trzymac zamknieta na klodke. Jak splaci,to moze pyskowac. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Jdo tego jeszcze daleko,ale+ 14.06.17, 17:13 Zaskoczyłeś mnie. Nie podcierasz wyznawcom Allaha? Może za miesiąc będziesz musiał. Rzeczywistość jest dynamiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Jdo tego jeszcze daleko,ale+ 14.06.17, 17:43 wojciech.2349 napisał(a): > Zaskoczyłeś mnie. > Nie podcierasz wyznawcom Allaha? > Może za miesiąc będziesz musiał. > > Rzeczywistość jest dynamiczna. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Zaskoczylem? A pan juz w podcieraniu do wprawy doszedl? W panskiej sprawie rzeczywistosc ta jest raczej statyczna. Przechodzi wprawdzie z jednego stanu w drugi: Czy z tylkow niemieckich przejdzie pan na tureckie? A niedlugo na rynku u Was pojawia sie i Arabskie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Jdo tego jeszcze daleko,ale+ 14.06.17, 19:07 bywszy2 napisał: > Czy z tylkow niemieckich przejdzie pan na tureckie? > A niedlugo na rynku u Was pojawia sie i Arabskie. ---------------------------------- Dla nas w Polsce Turcja i Arabowie to egzotyka. Taka sama jak Marsjanie. Nie mamy dostępu do ich tej części ciała. Ergo. Ucz się podcierania. Może to Ci się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Jdo tego jeszcze daleko,ale+ 14.06.17, 19:32 wojciech.2349 napisał(a): > ---------------------------------- > Dla nas w Polsce Turcja i Arabowie to egzotyka. > Taka sama jak Marsjanie. > Nie mamy dostępu do ich tej części ciała. > > Ergo. > Ucz się podcierania. Może to Ci się przydać. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Niedlugo Marsjanie u Was sie zjawia. Burko. Po co sie mam uczyc? Specjalisci z Polski przybyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Jdo tego jeszcze daleko,ale+ 14.06.17, 19:39 My w Polsce nie mamy Arabów i Afrykańczyków. Nawet gdybyśmy chcieli nie mamy dostępu do ich tylnej części ciała. Ty masz tę szansę. Podcieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: alez,panie+ 15.06.17, 10:26 wojciech.2349 napisał(a): > My w Polsce nie mamy Arabów i Afrykańczyków. > Nawet gdybyśmy chcieli nie mamy dostępu do ich tylnej części ciała. > Ty masz tę szansę. > > Podcieraj. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Pomyslowosc panskich rodakow nie zna granic. Zawsze znajda wyjscie w upuscie energiiktora ich przytlacza. Wiec znajda jakies wyjscie. A pozatym. Co mam podcierac? Przeciez nie bede zabieral prace panu i panskim rodakom. Wam sie tez cos nalezy. A szczegolnie bydlakowi,ktory sie nazarl,a teraz pragnie demontowac UE. Odpowiedz Link Zgłoś
marklen Re: Polska, Czechy i Wegry w sadzie !! 15.06.17, 06:44 www.youtube.com/watch?v=doWE3l81WHo Kto będzie płacił odszkodowania za zamachy ? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Powołać trybunał do sądzenie Niemiec 15.06.17, 07:21 za złamanie zasad migracji do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Strachy na Lachy, czyli nic nam nie zrobią 15.06.17, 16:48 zresztą, czy UE kiedykolwiek coś zrobiła? wiadomosci.onet.pl/swiat/lexpress-o-procedurze-ke-przeciw-polsce-sankcje-prawie-niemozliwe/rhh9jgb Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Strachy na Lachy, czyli nic nam nie zrobią 15.06.17, 17:02 zwyczajny napisał: > zresztą, czy UE kiedykolwiek coś zrobiła? > > wiadomosci.onet.pl/swiat/lexpress-o-procedurze-ke-przeciw-polsce-sankcje-prawie-niemozliwe/rhh9jgb PIS-owski debilizm w całej okazałości. A jak teraz Polska będzie zabiegać o solidarność europejską w innych sprawach. Np. Nord Stream II czy Rosji w ogóle?? A jak Polska będzie budować sojusze w UE w różnych innych sprawach, bo cały pic efektywności unijnej czy europejskiej polega właśnie na budowaniu takich sojuszy??? Z Węgrami, Bułgarią i Rumunią??? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Bez naiwności, proszę 15.06.17, 17:13 Politycy śmieją się z takich "argumentów". A tak w ogóle, to czy UE kiedykolwiek okazała solidarności z Polską? Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Bez naiwności, proszę 15.06.17, 17:29 zwyczajny napisał: > Politycy śmieją się z takich "argumentów". > A tak w ogóle, to czy UE kiedykolwiek okazała solidarności z Polską? Okazała idioto przyznając nam fundusze unijne. Polska, min. dzięki tym funduszom oraz przemianom po 1989 r. została udanie zmodernizowana głupku. To obecnie piękny, nowoczesny kraj ale psuty przez PIS-debili, nie mających nawet grama udziału w tej modernizacji i w tych przemianach. Stąd chyba ich nienawiść do UE, do Brukseli i do Niemiec jako głównego płatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Bez naiwności, proszę 15.06.17, 19:03 Ciemniaki zawsze coś nienawidzą. Ale skąd ten dług?! Komuchom i Gierkowi tak nie pomagali, a dług pozostawili po sobie nieporównanie mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: jak to co?+ 15.06.17, 19:49 zwyczajny napisał: > zresztą, czy UE kiedykolwiek coś zrobiła? <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< a zrec panu kto daje? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Podwójna miarka unijnych lewaków 17.06.17, 04:20 Austria i Dania nie mają być objęte dochodzeniem... wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/uchodzcy-w-ue-system-relokacji-do-poprawki/p7j4wb3 Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Podwójna miarka unijnych lewaków+ 17.06.17, 05:16 zwyczajny napisał: > Austria i Dania nie mają być objęte dochodzeniem... <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Bo to sa kraje germanskie! A niektorym sie wydaje,ze juz sa Zachodem. Odpowiedz Link Zgłoś