Dodaj do ulubionych

Panstwa ekshibicjonistyczne i panstwa dyskretne

12.01.18, 18:23
Panstwem ekshibicjonistycznym som (zaczne uzywac PiSowni, tak jak Chiny kontynentalne zaczely uzywac (simplified Chinese: 汉语拼音; traditional Chinese: 漢語拼音 abbreviated to pinyin -) USA.

Obecny prezydent USA ma standartową odpowiedz na swoje kretynskie tweety – ”nie chce naszym przeciwnikom pokazac, co mam na mysli.”

Krotko mowiac – (in brief) – co w glowie to na jezyku.

A wlasnie jego ”stream of conscousness” –( james joyce – Irland) tweety pokazuja swiatu , co ich commander in chief czuje i mysli w rzeczywistosci – (real time).
Podobnie – nepotyzm. Jego syn Jared Kushner jest ortodox. Zydem, ktory dzieli zycie rodzinne z premierem Izraela B.N. – ksywa - Bibi.’’

No i zgadnij tutaj, kto wymyslil i sterowal ISIS albo antyiranską strategie. Persowie mowią jezykiem Farsi- są niezwykle uzd0lnieni i ambitni. Bliscy kuölutrze i mentalnosci zachodniej. Prosze nie mylic ich z Iranczykami, ktorymi moga byc arabowie, turkmeni, kurdowie i chazarzy – jezyk dari.

Polska PiSowska.
Bredzi o rechrystianizacji, drugich Japoniach, zielonych wyspach i ladunkach wybuchowych w samolocie pod smolenskiem.
Zamiast stulic pysk, przyjac 10 000 chrzescijan z Syrii/puli migrantow i ”robic swoje”.

----------------------------------------
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
Feliz a?o nuevo 2018 a todos!
Boas Festas!
Obserwuj wątek
    • zeitgeist2010 panstwa dyskretne 12.01.18, 18:36
      Na przeciwleglym ´biegunie mamy panstwa dyskretne.

Rosja.

Trzyma swoje karty przy piersiach. Nikt nie wie , co robia i jakie maja zamiary. Zamiast mowic , dzialają. Do tego doprowadzili do doskonalosci sztuke konstruowania ”wsi potemkina”. MOwią, cokolwiek, aby zmylic przeciwnika. A ”robia swoje.”

Szwecja.

Wysyla na widok starszą , zaklopotaną nauczycielke, ktora zaklada kondom na ogorek. (prosze zadnych skojarzen z Magdaleną!! Okej ?) bo inaczej zaczne walic po mordzie!!!!.

Do tego stosunek heteroseksualny miedzy normalnym mezczyzną i kobietą. Pozniej ABBA spiewa lamaną angielszczyzną kilka szlagierow i swiat ”goes viral!”

A jednoczesnie stalinistyczny kaganiec na wolna prase i polityke , wyrazajaca wole i uczucia wiekszosci spoleczenstwa.

W szwecji nie istnieje pole blogowania i dyskutowania pod artykulami prasowymi!
      • engine8 Re: panstwa dyskretne 12.01.18, 18:41
        A Chiny?
        • zeitgeist2010 Chiny panstwo super dyskretne 12.01.18, 19:02
          engine8 napisał(a):

> A Chiny?

Nie moge w to uwierzyc ale przed 4 laty bylem w beijing i mieszkalem z kobieta w jednym mieszkaniu, ktora nie mowila po ang. porozumiewalismy sie po mandarin.

Gdy wyjezdzalem , obrazilem ja na smierc, bo zadzwonilem do swojego kumpla chinczyka mowiacego po szwedzku i ang, gdy zamowiona taxowka nie przybyla na czas.

Nie do wiary, ale wyjasnilem o co chodzi po chinsku i ona wziela w rece moja walizke wylecclism na zewntarz. Weszla na srodek drogi, i zatrzymla pierwsza lepsza taxowke.

Dojechalem na lotnisko na czas. Ucialem sobie swietna pogawendek po chinsku z kierowca.

Ale to juz inna historia …
        • zeitgeist2010 Re: Comments are disabled for this video ;) 12.01.18, 19:32
          zeitgeist2010 napisał:

> bydlo, cattle, Vieh. Wielu Europejczykow walczy przeciwko temu. Demokratycznie i intelektualnie.
          >

nie znajacym szwedzkiego powiem po prostu ze the 2 wredne mordy mowia ze raporty o gwaltach, strzelaninach i rzucaniach kamieni na samochody policji i straz pozarnej sa nie prawda.

pole komentarzy jest zastopowane.
          > !
          • felusiak1 miotasz się nie wiadomo dlaczego 13.01.18, 01:42
            no i piździsz jak pokrecony.
            ps. u nas zamówiona taksówka przyjeżdża na czas i nie ma potrzeby korzystania z chińskich dziewczyn.
      • wtop.ek Re: panstwa dyskretne 12.01.18, 21:03
        co jak co, ale angielszczyzna ABBY była bardzo dobra
        • wtop.ek Re: panstwa dyskretne 12.01.18, 21:08
          www.youtube.com/watch?v=1HnOFwqpLRQ
      • polski_francuz Pomowmy o Iranie 16.01.18, 14:33
        Panuje tam system w ktorym religijni maja duzo do powiedzenie malo mowiac. I blokuja reformy gospodarcze. I ludzie sie buntuja. Zaliczylbym Iran do krajow do ekstrowertycznych (sie uzewnetrzajacych) bo ludzie pokazuja co maja do powiedzenia. I jak im cene za kielbase podnosza to protestuja. Te porownanie z cenami kielbasy to oczywiscie porownanie z Polska. Bo w podobnej kategorii widze Polakow.

PF
        • bywszy2 Re: ciekawe?+ 16.01.18, 14:51
          polski_francuz napisał:

> Panuje tam system w ktorym religijni maja duzo do powiedzenie malo mowiac. I bl
          > okuja reformy gospodarcze. I ludzie sie buntuja. Zaliczylbym Iran do krajow do
          > ekstrowertycznych (sie uzewnetrzajacych) bo ludzie pokazuja co maja do powiedze
          > nia. I jak im cene za kielbase podnosza to protestuja. Te porownanie z cenami k
          > ielbasy to oczywiscie porownanie z Polska. Bo w podobnej kategorii widze Polako
          > w.

> PF
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          Gdzies przeczytalem,ze Solidarnosc zaczela sie od ceny czy braku kielbasy
          • polski_francuz Re: ciekawe?+ 16.01.18, 16:21
            Ano, Gomulka sie na kielbasie posliznal a Gierek sie na kielbase zalapal. I faktycznie, wielu Solidarnosciowcow zaczelo wowczas ich zycie publiczne czy polityczne.

PF
    • jk2007 a Hiszpania? 12.01.18, 19:41
      www.youtube.com/watch?time_continue=82&v=b2c9w-a-Sig
      • zeitgeist2010 Jk2007 12.01.18, 20:03
        jk2007 napisał:

> www.youtube.com/watch?time_continue=82&v=b2c9w-a-Sig

Wiesz, ze uwazam ciebie za jednego a bardziej inteligentych uzytkownikow tego forum.
        Oczywiscie twoj wpis jest jak zwykle w dziesiatke! :) chcialbym naprawde wiedziec kim ty jestes.

Hiszpania podbila i zniewolila pol swiata. Ameryka pld powstala pod ich stopami i … narzadami rozrodzcymi ;)
        w tym sensie sa troche podobni do Rosjan … co ty na to?

Wzieli od UE 5 razy wiecej od Polski i uzyli je na fiko pico. Ale nikt ich o to nie oskarza.

Faszysci, frankistowcy, wczesniej wyzucili na zbita morde berberow, arabow i zydow. Nikt ich o nie posadza o ”ssanie nienawisci do zydow z piersi matek” - ty jk2007 jestes jednym z moich faworytow na tym forum …
        • jk2007 Re: Jk2007 12.01.18, 20:19
          zeitgeist2010 napisał:
          > w tym sensie sa troche podobni do Rosjan … co ty na to?

raczej nie,
          "Испанцы всегда поют о тоскующей страсти, а русские о страстной тоске."
          • zeitgeist2010 "Испанцы всегда поют о тоскующей страсти, а русски 19.01.18, 18:01

jk2007 napisał:

> zeitgeist2010 napisał:
            > > w tym sensie sa troche podobni do Rosjan … co ty na to?
            > raczej nie,
            > "Испанцы всегда поют о тоскующей страсти, а русские о страстной тоске."
              • jk2007 ech! 19.01.18, 19:04

www.youtube.com/watch?v=GnSvD2SeUxE
    • kylax4 Nie państwa są ekshibicjonistyczne, bądź dyskretne 12.01.18, 19:47
      To kultura ludzi je zamieszkująca może być ekstrowertyczna, lub introwertyczna.

Nie wiem, która jest lepsza. Moim zdaniem obie są potrzebne, bo zarówno jedna, jak i druga ma swoje wady i zalety.
      • kylax4 zamieszkujących n/t 12.01.18, 19:48

• jerry1989 Re: Panstwa ekshibicjonistyczne i panstwa dyskret 13.01.18, 01:51
      Hej!

zeitgeist2010 napisał:

> Panstwem ekshibicjonistycznym som (zaczne uzywac PiSowni, tak jak Chiny
      > kontynentalne zaczely uzywac (simplified Chinese: 汉语拼音; traditional Chinese: 漢語
      > 拼音 abbreviated to pinyin -) USA.

-słusznie wskazujesz chiny. są państwem "dyskretnym", nikt nie wie jakie ma zamiary, nie pokazują wszystkich swoich kart.

> A wlasnie jego ”stream of conscousness” –( james joyce – Irland) tweety pokazu
      > ja swiatu , co ich commander in chief czuje i mysli w rzeczywistosci – (real ti
      > me).

-obecna polityka amerykańska wykazuje nadspodziewaną skuteczność. potraktuj te tweety jako część taktyki.

>Persowie mowią jezykiem Farsi- są niezwykle uzd0lnieni i ambitni.

-tak zazwyczaj mówi się o nieudacznikach z aspiracjami. iran aspiracje ma, ale z ajatollahami daleko nie zajadą.

> Polska PiSowska.
      > Bredzi o rechrystianizacji, drugich Japoniach, zielonych wyspach i ladunkach wy
      > buchowych w samolocie pod smolenskiem.

-jak to miło wrzucić 30 lat do jednego gara i podlać sosem swoich fobii ;)

> Zamiast stulic pysk, przyjac 10 000 chrzescijan z Syrii/puli migrantow i ”robi
      > c swoje”.

-stulić pysk powiadasz-pokaż jak to się robi.

pozdrawiam!
      • kylax4 Co do Polski pisowskiej, to on ma rację. 13.01.18, 01:53
        Pisowcy cierpią na zbiorową chorobę umysłową, pomieszaną z fanatyzmem katolickim.
        • jerry1989 Re: Co do Polski pisowskiej, to on ma rację. 13.01.18, 01:55
          Hej!

kylax4 napisał:

> Pisowcy cierpią na zbiorową chorobę umysłową, pomieszaną z fanatyzmem katolicki
          > m.

-ja to obserwuję u pełowców, choćby i tutaj. syndrom oderwania od koryta. ajć.

pozdrawiam!
          • kylax4 Dla mnie PiS i PO to jedno katoprawicowe cholerstw 13.01.18, 02:09
            o.
      • zeitgeist2010 Re: Panstwa ekshibicjonistyczne i panstwa dyskret 16.01.18, 21:38
        jerry1989 napisał:

> Hej!

tjänare!

>
        > -słusznie wskazujesz chiny. są państwem "dyskretnym", nikt nie wie jakie ma zamiary, nie pokazują wszystkich swoich kart.

Takich replik bez zawzietosci powinno byc wiecej.
        >
        >
        >
        > -obecna polityka amerykańska wykazuje nadspodziewaną skuteczność. potraktuj te tweety jako część taktyki.
        >

Tak teoria o zamierzonej taktyce jest w obiegu. Osobiscie w nia nie wierze ale sytuacja makroekonomiczna jest rewelacyjna. Spada bezrobocie. Fakt. Ale ja czekam jak zaglosuje baza trumpa w takich stanach jak Wisconsin, Michigan, Pensylwania.
        >
        > -tak zazwyczaj mówi się o nieudacznikach z aspiracjami. iran aspiracje ma, ale
        > z ajatollahami daleko nie zajadą.

Islam to nieszczescie ktore nawiedzilo ten uzdolniony indoeuropejski narod. Tym niemniej jada juz od 30 lat i nie zanosi sie na to ze ich ktos zatrzyma z zewnatrz.
        DLa mnie Pers jest bliskim czlowiekiem. Arab saudyjczyk , wahabita nie za bardzo.

>
        > -jak to miło wrzucić 30 lat do jednego gara i podlać sosem swoich fobii ;)

Juz w innym miejscu przyznalem sie do bledow i wypaczen. Wiele sie wydarzylo za PO.

a i katastrofa smolenska kryje wiele zagadek. Np. duza ilosc malych fragmentow wraku na setki metrow PRZED brzoza? albo w ogole takie kompletne zniszczenia wraku i ludzi przy podchodzeniu do ladowania na malej predkosci i wysokosci? podobne sytuacje wydarzaly sie w czesniej i skutki byly skromniejsze. ludzie przyzywali.
        >
        > > Zamiast stulic pysk, przyjac 10 000 chrzescijan z Syrii/puli migrantow i”robic swoje”.
        >
        > -stulić pysk powiadasz-pokaż jak to się robi.

Wspolczesna historia rozgrywa sie przed naszymi oczami. Wroble cwierkaja , ze Wegry po cichu zgodzily sie na przyjecie 1300 migrantow.

Formacja PiS-u tez dokonuje dyskretniejszych manewrow. Antonio i El escobar out, Mateusz i Jacek in. Zaczeli w koncu uprawiac sztuke dyplomacji zamiast skowyczenia i warczenia

>
        > pozdrawiam!

hälsar jag med.
    • bywszy2 Re:Europejczyk a nawet Swiatowiec znawca persikow+ 13.01.18, 10:39
      Chiny panstwo super dyskretne
      zeitgeist2010 12.01.18, 19:02
      engine8 napisał(a):

> A Chiny?

Nie moge w to uwierzyc ale przed 4 laty bylem w beijing i mieszkalem z kobieta w jednym mieszkaniu, ktora nie mowila po ang. porozumiewalismy sie po mandarin.

Gdy wyjezdzalem , obrazilem ja na smierc, bo zadzwonilem do swojego kumpla chinczyka mowiacego po szwedzku i ang, gdy zamowiona taxowka nie przybyla na czas.

Nie do wiary, ale wyjasnilem o co chodzi po chinsku i ona wziela w rece moja walizke wylecclism na zewntarz. Weszla na srodek drogi, i zatrzymla pierwsza lepsza taxowke.

Dojechalem na lotnisko na czas. Ucialem sobie swietna pogawendek po chinsku z kierowca.

Ale to juz inna historia …
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Na panskie pytanie,czy korzystalem z socjalu,odpowiedzialem.
      Na moje pytanie,czy juz przestal pan byc zigolo nie raczyl pan odpowiedziec.
      Ten wpis panski traktuje jako potwierdzenie,ze proceduru tego pan nie zaprzestal.
      Ale nie bawem skonczy sie to.
      Starzeje sie pan i sil åanu zabraknie.
      Oczywiscie bez Zydow tez sie nie obeszlo.
      Chociaz pan ten jest raczej zydem,a nie Zydem.
      A najbardziej zadziwiajace jest to,ze typek korzystajacy z rozmowek,przeznaczonych dla zigolo w randze miedzynarodowej,ocenia poziom znajomosci angielszczyzny zespolu ABBA.
      • zeitgeist2010 Re:Europejczyk nawet Swiatowiec znawca persikow - 16.01.18, 21:06
        bywszy2 napisał:

> Na panskie pytanie,czy korzystalem z socjalu,odpowiedzialem.
        > Na moje pytanie,czy juz przestal pan byc zigolo nie raczyl pan odpowiedz iec.
        > Ten wpis panski traktuje jako potwierdzenie,ze proceduru tego pan nie zaprzestal.
        > Ale nie bawem skonczy sie to.
        > Starzeje sie pan i sil åanu zabraknie.

Odpowiedz na pytanie zajmie mi 10 sekund. Nigdy nie bylem i nie jestem żigolo.
        Natomiast, zawsze z 3 plci cenilem najwyzej i czulem sie najbardziej spelniony z plcia zenska. To oczarowanie i fascynacja trwa nadal.

Ale nie chodzi ty tylko o erotyke, estetyke i ekscytacje.

Kobiety maja wyzsza inteligencje niz mezczyzni. Obcowanie z nimi rozwija, inspiruje i obdarza natchnieniem. O transach nie mam wiedzy.

Przykladowo najlepiej uczy sie jezykow obcych w … łóżku.

No ale akurat o tym to tez wiecie cos z wlasnego doswiadczenia. Wasz polski jest czasami zaskakujaco zniuansowany.

> Oczywiscie bez Zydow tez sie nie obeszlo.
        > Chociaz pan ten jest raczej zydem,a nie Zydem.

A jakze, Bibi ma ciekawa biografie. Jego nienawisc do palestynczykow zrodzila sie gdy jego jedyny brat, jako jedyny z grupy komandosow zginal w brawurowym odbiciu samolotu na lotnisku w ENtebbe.

A najbardziej zadziwiajace jest to,ze typek korzystajacy z rozmowek,przeznaczonych dla zigolo w randze miedzynarodowej,ocenia poziom znajomosci angielszczyzny zespolu ABBA.
        >

Coz, ”swengelska” jest standardowo znanym zajwiskiem dla ekspertow i zainteresowanych laikow.
        Przyklad z ABBY – ”money, money is not funny”???? - poprawnie powinno byc – fun. No ale wowczas nie byloby rymu…

wymowy juz nie wspomne. ale dla was to i tak chinszczyzna. niczego z tego do was nie trafia.

Tak Persowie a scislej perskie kobiety sa mi od dawna bardzo dobrze znane. Wysoce inteligentne, chca kariery. Mentalnosc zadziwiajaco bliska mojej.
        • bywszy2 Re:odpowiedz godna zigolo+ 17.01.18, 12:20
          I z tego punktu widzenia odpowiedz zostala wykonana.
    • karbat Re: Panstwa ekshibicjonistyczne i panstwa dyskret 13.01.18, 14:59
      okreslanie panstw jako ekshibicjonistyczne , panstwa dyskretne
      jest totalnie bezdenne i bezsensowne .

autor dzieli sie swoimi uwagami , ot takie sobie bicie piany .
      utwierdzanie sie we wlasnych cliche .

o ile w przypadku pojedynczych osob mozna mowic o ekshibicjonizmie , dyskrecji
      o tyle przenoszenie tych pojec na panstwa ... jest wymyslem autora watku .

zgadza sie , ze blondyn z USA jest , w przenosnym slowa tego znaczeniu, ekshibicjonista ,
      ale twierdzenie , ze USA to kraj ekhibicjonistyczny , to brzmi tak samo , ze twierdzenie ,
      ze wszyscy obywatele USA to hotelarze , wlasciciele kasyn ...
      pewenie po ziolach , procentach mozna dojsc do takiego wniosku .

• zeitgeist2010 Re: Panstwa ekshibicjonistyczne i panstwa dyskret 16.01.18, 12:48
        karbat napisał:

> okreslanie panstw jako ekshibicjonistyczne , panstwa dyskretne jest totalnie bezdenne i bezsensowne .
        > autor dzieli sie swoimi uwagami , ot takie sobie bicie piany .utwierdzanie sie we wlasnych cliche .
        > o ile w przypadku pojedynczych osob mozna mowic o ekshibicjonizmie , dyskrecji
        > o tyle przenoszenie tych pojec na panstwa ... jest wymyslem autora watku .
        >
        > zgadza sie , ze blondyn z USA jest , w przenosnym slowa tego znaczeniu, ekshibicjonista ,
        > ale twierdzenie , ze USA to kraj ekhibicjonistyczny , to brzmi tak samo , ze twierdzenie , ze wszyscy obywatele USA to hotelarze , wlasciciele kasyn ...
        > pewenie po ziolach , procentach mozna dojsc do takiego wniosku .

"Po ziolach, procentach … " to mi sie podoba! Mozna przetestowac i jedno i drugie a moze i cos trzeciego by sie znalazlo ale wniosek bedzie ten sam: jak najbardziej mozna uzyc metafory "ekshibic …" - damn what an awkward word! Kontra "dyskretny".

Chodzi po prostu o metaforyczne sformulowanie stylu prowadzenia polityki i to zarowno wewnetrznej jak i zewnetrznej.

Mowienie o Hiszpanach jako o baristach albo Grekach jako oszukancach i leniuchach byloby sieczka.

Podane przeze mnie przyklady USA i innych mowia same za siebie.

Mozna tą teze tylko poglebiac.

Neoliberal szwedzki Fredrik Reinfeldt zrobil wielka sprawe z otwarcia granic i serc dla Bl. Wschodu. Zachowal sie nietypowo po szwedzku mianowicie ekshibicjonistycznie.

Najblizsze wybory przegral z kretesem.

Jego nastepcy Socjaldemokraci wrocili do tradycyjnej dyskrecji. Oficjalnie mowili o otwartych granicach i sercach a w rzeczywistosic przeprowadzili polityke partii antyimigracyjnej.
        Prawdziwa ciekawostka jest dworzec kolejowy w Kopenchadze, gdzie kontrola przy przesiadce do pociagu przez Öresund wyglada jak na lotnisku.
        Historycznie dzialania dyskretne sa bardziej typowe dla Szwecji niz pokazowka.

Historycznie Polska byla krajem ekshibicjonistycznym ale ostatnie ruchy polityczne Kaczora nosza znamiona dyskrecji i ukrytych intencji i celow. Bardzo mi sie to podoba.
        Przeciwnicy zagraniczni sa skonsternowani. A opozycja sie doslownie samounicestwia.
    • blueelvic2 Jestem ciekawy, co bys powiedzial ... 13.01.18, 15:08
      gdybym ocenil pierwszy rok prezydentury Trumpa jako jeden z najlepszych w historii?

Nie, nie, nie ... to wcale nie jest zart. Z jednej strony mamy Trumpa tweetujacego, nieswiadomego, zagubionego ze swoimi nieprzemyslanymi komentarzamy, ale z drugiej strony, niezaleznie od tego czy podoba ci sie to, czy nie, to mamy do czynienia z jego rzeczywistymi osiagnieciami, ktore zawarl w swoim programie wyborczym.

Zreszta, napisze o tym watek.
      • karbat Re: Jestem ciekawy, co bys powiedzial ... 13.01.18, 17:25
        blueelvic2 napisał(a):

> gdybym ocenil pierwszy rok prezydentury Trumpa jako jeden z najlepszych w histo
        > rii?

ja bym powiedzial , ze nie znasz historii ( USA )

ty mozesz sobie oceniac co i jak chcesz, jak ci sie tylko podoba . twoj problem .

inaczej powiem . moze dotrze .
        o tym czy miales dobre zycie mozesz powiedziec .... znajac swoj koniec .
        • felusiak1 Re: Jestem ciekawy, co bys powiedzial ... 13.01.18, 17:38
          dlaczego twoim zdaniem blue nie zna historii USA i co dobre lub gorsze zycie blue ma do historii USA?
          • karbat Re: Jestem ciekawy, co bys powiedzial ... 13.01.18, 19:38
            felusiak1 napisał:

> dlaczego twoim zdaniem blue nie zna historii USA

*Trump , miniony rok , najlepszym prezydentem USA . *
            blue nie zna szczegolow , dokonan bylych kilkudziesieciu prezydentow USA
            - napisalem skrutowo , - nie zna historii ( prezydentow ) USA .
            nie jest w stanie znac , nie jego wina , to problem dla specjalistow

>i co dobre lub gorsze zycie blue ma do historii USA?

Trump ,- obiektywnie docenic jego dokonania
            ( jakim byl prezydentem ) mozna Tylko po jego zakonczonej kadencji !!

za duzy przeskok myslowy , moja wina .
            napisalem , nawiazujac do Trumpa ..

czy Trump byl dobrym prezydentem , (czy tez mialo sie dobre zycie )
            moze stwierdzic tylko ten , ktory zna swoj koniec .

• blueelvic2 Smieszna ta twoja argumentacja, ... 13.01.18, 19:42
              ze az glupia.

Zapraszam na Watek o Trumpie. Wlasnie tam bedziesz mogl sie wykazac swoja wiedza.

Zapraszam.
        • blueelvic2 Czy ty twierdzisz, ze znasz historie USA ... 13.01.18, 19:39
          ja bym powiedzial , ze nie znasz historii ( USA )

Takie robisz wrazenie. No to powiedz o jakiej historii mowisz?

ty mozesz sobie oceniac co i jak chcesz, jak ci sie tylko podoba . twoj problem
          > .

Czytam co mowia ludzie tacy jak na przyklad Liz Mair Opinion Contributor...

A kto inspiruje twoja opinie?

o tym czy miales dobre zycie mozesz powiedziec .... znajac swoj koniec .

Innymi slowy: dzien sie chwali po zachodzi slonca. Tak, ... i dobrze to sobie zapamietaj.
          • karbat Re: Czy ty twierdzisz, ze znasz historie USA ... 13.01.18, 20:03
            blueelvic2 napisał(a):

> ja bym powiedzial , ze nie znasz historii ( USA )

> Takie robisz wrazenie. No to powiedz o jakiej historii mowisz?

nie znasz historii kilkudziesisciu prezydentow USA , - nie znasz historii USA

czyli nie mozesz dzis obiektywnie oceniac jego dokonan w porownaniu
            z poprzednimi prezydentami USA . czy jest najlepszym prezydentem USA .

> o tym czy miales dobre zycie mozesz powiedziec .... znajac swoj koniec .

> Innymi slowy: dzien sie chwali po zachodzi slonca. Tak, ... i dobrze to sobie z
            > apamietaj.

DOKLADNIE , przeciesz to Mowie ! w poprzednich swoich wpisach !

i kwestionuje !
            jakim prawem twierdzisz ze Trump (jego dokonania ,)
            czynia go najwiekszym prezydentem USA .

albo zachodzi nieporozumienie , albo pieprzysz bez sensu . z nudow .

• blueelvic2 Czy ty naprawde jestes idiota? 13.01.18, 20:12
              Dlaczego cytujesz moja wypowiedz wybiorczo? Zalosne.

Przestan bredzic i insynowac na moj temat.

Podalem tobie link: Czytam co mowia ludzie tacy jak na przyklad Liz Mair Opinion Contributor...

Nawet tam nie zajrzales i goowno wiesz w tym temacie. Kropka. Dalem tobie wskazowke gdzie mozesz sie wykazac wiedza. Dlaczego tam nie idziesz? Nie znasz angielskiego, prawda?

No wlasnie i tu mamy problem.
    • yurek11111 Re: Panstwa ekshibicjonistyczne i panstwa dyskret 13.01.18, 17:42
      Przy dygresji przyjecia 10 000 chrzescijan z Syrii mam pytania zeit....
      Czy ktos pyta uchodzce /migranta w ktorym kraju europejskim on chce zamieszkac , bo ponoc unijne wartosci to poszanowanie prawa wyboru jednostki ludzkiej , w tym przypadku mamy do czynienia z potraktowaniem jednostki ludzkiej jako przedmiotu a nie podmiotu no i jak tych 10 000 ludzi z rozdzielnika utrzymac w Polsce wbrew ich woli - na lancuchach?,znane sa juz przypadki przyjecia rodzin syryjskich do Polski , ktore dlugo nie pomieszkaly i pomimo stworzenia im przyzwoitych warunkow egzystencji opuscili Polske i powedrowali tam gdzie chcieli zyc, a rade o 'stuleniu pyska' unijnym komuchom tez mozna zapodac...

Re : Polska PiSowska.
      Bredzi o rechrystianizacji, drugich Japoniach, zielonych wyspach i ladunkach wybuchowych w samolocie pod smolenskiem.
      Zamiast stulic pysk, przyjac 10 000 chrzescijan z Syrii/puli migrantow i ”robic swoje”.
      • zeitgeist2010 to tak jakby czytali nasze wpisy ... 16.01.18, 13:02
        yurek11111 napisał:

> Przy dygresji przyjecia 10 000 chrzescijan z Syrii mam pytania zeit....
        > Czy ktos pyta uchodzce /migranta w ktorym kraju europejskim on chce zamieszkac , bo ponoc unijne wartosci to poszanowanie prawa wyboru jednostki ludzkiej , wtym przypadku mamy do czynienia z potraktowaniem jednostki ludzkiej jako przedmiotu a nie podmiotu no i jak tych 10 000 ludzi z rozdzielnika utrzymac w Polsce wbrew ich woli - na lancuchach?,znane sa juz przypadki przyjecia rodzin syryjskich do Polski , ktore dlugo nie pomieszkaly i pomimo stworzenia im przyzwoit ych warunkow egzystencji opuscili Polske i powedrowali tam gdzie chcieli zyc, a
        > rade o 'stuleniu pyska' unijnym komuchom tez mozna zapodac...
        >

Przyznam sie do niescislosci. PO bylo odpowiedzialne za z"ielone wyspy" itd. a nie PiS. Do tego spedzilem ostatnio troche czasu na studiownaie katastrofy smolenskiej i rzeczywiscie jest kilka obiektywnie dziwnych zjawisk.

Na biezaco widac, jak rozni aktorzy "zamykaja troche mordy".

Widac to chocby na przykladzie Junkersa, ostatnich dzialan Kaczora i jego teamu (kolejne dyskretnie schowanie Antoniego), wypowiedziach Oettingera i Gabriela.

Europa otwiera kanaly na poprawe.

Tym bardziej ze Trump wrzeszczy jeszcze glosniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka