Dodaj do ulubionych

Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę

04.06.21, 20:01
Oto wypowiedź pana Terleckiego, wice-marszałka z szeregów PiS:
jeśli Cichanouska „chce reklamować antydemokratyczną opozycję w Polsce”, to „niech szuka pomocy w Moskwie”.

Zdenerwowanie pana marszałka wywołało spotkanie Cichanouskiej z Rafałem Trzaskowskim.
Piękna sprawa, godna wypowiedzi marszałka Karczewskiego (też przypadkiem PiS!) o ciepłym czlowieku Łukaszence.

www.rp.pl/Prawo-i-Sprawiedliwosc/210609759-Cichanouska-spotkala-sie-z-Trzaskowskim-Terlecki-To-niech-szuka-pomocy-w-Moskwie.html
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 04.06.21, 20:22
      O tym bohaterze uprowadzonego z" polskiego" samolotu co udziela godzinego wywiadu telewizyjnego i gani Polske ni nie rzekl?
    • czizus Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 04.06.21, 22:12
      No taki jest PIS, taka jego uroda. Jak Tusk po niemiecku życzył dobrze CDU w czasie ich zjazdu to został wyzwany przez elity PIS-owskie od zdrajców. Dno!! Ale głupkowaty elektorat PIS-owski dumny bo przywalili Niemcom.
      • borrrka Odrażające 04.06.21, 22:36
        Białoruś przeżywa bardzo trudne chwile i z sąsiedniego kraju zamiast wsparcia, słyszy z najwyższego szczebla słowa drwiny.
        Jestem sympatykiem Białorusi - to taka druga Polska, choć trochę bardziej flegmatyczna.
        I pisi pokazują swą prawdziwą naturę.
        W tym czasie w więzieniach Białorusi oszalały ze strachu dyktator torturuje politycznych.
      • kylax4 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 05.06.21, 21:01
        W normalnych sytuacjach nie naśmiewam się z czyjegoś wyglądu, ale jak widzę mordę Terleckiego, to mnie nie dziwi jego zachowanie.....
    • felusiak1 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 05.06.21, 02:20
      Tem pan Terlecki zamiast piździć farmazony powinien byl przyjąc bialorusinke w Sejmie z honorami tak jak zrobil to Duda. Spotkanie z opozycja jest jak najbardziej na miejscu. Pan Terlecki powinien to pochwalić wraz z Naczelnikiem.
      • borrrka A toć Terlecki reprezentuje demokratycznie wybrany 05.06.21, 09:41
        PiS i wolno mu wszystko robić!
        Nie oburza Cię ta iście bezczelna próba ograniczania poczynań zbawców narodu?
        Ich seweryn "wyłonił"!
        Co tam jakaś Cichanouska.
      • czizus Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 05.06.21, 10:02
        felusiak1 napisał:

> Tem pan Terlecki zamiast piździć farmazony powinien byl przyjąc bialorusinke w
        > Sejmie z honorami tak jak zrobil to Duda. Spotkanie z opozycja jest jak najbard
        > ziej na miejscu. Pan Terlecki powinien to pochwalić wraz z Naczelnikiem.
        >
        >
        No wreszcie jakiś normalny i rzeczowy wpis. Trochę późno ale ważne że wchodzisz na właściwą drogę.
        • felusiak1 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 05.06.21, 21:11
          Już zszedłem. Kiedy to pisalem nie wiedzialem, że gówniarz Trzaskowski zaprosil Cichanouską na partyjny jubel i ona przyjela zaproszenie. W tym kontekscie Terlecki ma 50% racji. Szkoda mi tej dziewczyny, że dala się wplatać w szuwary. Powinna byla podziekować i wyplatać sie dyplomatycznie z pułapki. Musi sie dużo uczyć i mieć lepszych ludzi woko siebie.
          Te drugie 50% racji Terleckiego jest w formie. To można bylo zakomunikować w bardziej dekoracynym stylu. Szczegolnie zjechać Trzaskowskiego, wytłumaczyć matolowi zeby zachowywal decorum.
          • buldog2 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 06.06.21, 12:02
            Może mieć Terlecki żal, że poszła na partyjną imprezę, ale nie może oczekiwać, a tym bardziej wymagać, żeby zaraz po przybyciu do Polski zwracała na to uwagę.
            Ale czy Terlecki to samo powiedziałby, gdyby Cichanouska pojawiła się w PISiej telewizji? Nie. No to nie możesz mieć pretensji do Cichanouskiej, że poszła na imprezę Trzaska, ani tłumaczyć i usprawiedliwiać zachowania Terleckiego.

Ani tej autoreklamy Kaczyńskiego:
            Przyjrzyjcie mi się, bo patrzycie na Łukaszenkę!

Ani rok późniejszej zapowiedzi wyborczej:
            Ludzie powinni się bać!
            • felusiak1 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 06.06.21, 18:34
              Może trzymajmy sie faktow. Cichanouska nie poszła na partyjna imprezę.
          • czizus Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 06.06.21, 12:38
            felusiak1 napisał:

> Już zszedłem. Kiedy to pisalem nie wiedzialem, że gówniarz Trzaskowski zaprosil
            > Cichanouską na partyjny jubel i ona przyjela zaproszenie. W tym kontekscie Ter
            > lecki ma 50% racji. Szkoda mi tej dziewczyny, że dala się wplatać w szuwary. Po
            > winna byla podziekować i wyplatać sie dyplomatycznie z pułapki. Musi sie dużo u
            > czyć i mieć lepszych ludzi woko siebie.
            >
            Na matola to ty mi wyglądasz. Trzaskowski miał prawo zapraszać Cichanouska gdzie chciał, bo i on i cała opozycja wspierają Białorusinów w ich walce o niepodległość i nikt z rządu czy PIS-u w ogóle, nie będzie decydował kogo, kiedy i gdzie ma zapraszać Trzaskowski. Zachowanie Terleckiego nawet Duda nazwał niepoważnym, . . . . . ,dla mnie jest chamskie, szkodliwe i niekompetentne, . . . . . czyli takie PIS-owskie.
            • felusiak1 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 06.06.21, 18:36
              No popaczty się. Napisałem rzeczowo i już prawie wchodzilem na wlasciwa drogę i jednak wygladam na matola. Jeszcze napisz, ze jako zarobkowy emigrant nie mam prawa pisać na polskie tematy bo nic dla Polski nie zrobilem.
    • borrrka Źli ludzie mówią, że te nerwy 05.06.21, 09:44
      To reakcja na zapowiedź powrotu Donka do polskiej polityki.
      Pisi panicznie boją się Tuska.
      Już zaczęla sie histeria strachu.
      • polski_francuz Re: Źli ludzie mówią, że te nerwy 05.06.21, 09:47
        Sorry borka, nie zauwazylem Twego watku i zalozylem nowy. Za kare ide scinac zywoplot.

PF
        • borrrka Dwa lata temu obciąłem krzywo 05.06.21, 10:06
          I domowy gauleiter stracił do mnie zaufanie - nie powierza mi tak odpowiedzialnych zadań.

A wątków anty-pisowskich nigdy za dużo, szczególnie gdy idzie o swobody Wielkiego Księstwa Litewskiego!
    • lubat Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 05.06.21, 12:56
      Jaką opozycjonistkę?! Przecież to jest prezydętka;)
      • borrrka Będziesz bronił Baćki, Lubacik? 05.06.21, 13:08
        Niezbyt pewna sprawa.
        To przyszły kolega Janukowycza , bo widzę jak krytycznie jest komentowany w Moskwabadzie.
        To jednak kompromitacja dla znanego w świecie demokraty, kremlowskiego Wowy.
      • jabbarytt Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 05.06.21, 17:57
        Marszalkimuss trochę przegiął ale końcu mamy wolność słowa. Jednak panią Ciechanowską nie należy traktować jako opzycjonistke tylko jako prezydenta sąsiedniego państwa.
        • danillko Nie trochę, tylko całkiem przegiął 05.06.21, 20:42
          Dlatego nawet od Dudusia dostał publiczny opier...l
          Prezydent wyraził przekonanie, że “pani Swiatłana Cichanauska doskonale wie, że na polskiej scenie politycznej wszyscy poważni politycy i ugrupowania są po stronie wolnej i demokratycznej Białorusi”.

„Wewnętrzne spory u nas mało Ją interesują. I w Jej sytuacji to chyba racjonalne zachowanie” - czytamy.

jabbarytt napisał:

> Marszalkimuss trochę przegiął ale końcu mamy wolność słowa. Jednak panią Ciecha
          > nowską nie należy traktować jako opzycjonistke tylko jako prezydenta sąsiednieg
          > o państwa.
          • jabbarytt Re: Nie trochę, tylko całkiem przegiął 05.06.21, 21:07
            PAD po raz kolejny pokazał klasę polityka dużego formatu. Niestety w kraju mało mamy polityków posiadających podobne cechy.
            • buldog2 Re: Nie trochę, tylko całkiem przegiął 06.06.21, 19:45
              Żadnej klasy nie pokazał.
              Skłamał na temat własnego ugrupowania, które służy Putinowi, co mnie nie dziwi.
        • felusiak1 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 05.06.21, 23:05
          Zatem pan Trzaskowski nie powinien był zapraszać prezydenta na partyjne harce.
          Nikt nie zaszkodził tak jak Trzaskowski. Niepotrzebne wplatywanie w polski tygiel.
          Ale tak zwana opozycja nie posiada self awareness
          • felusiak1 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 05.06.21, 23:57
            A Terlecki też nie posiada self awareness bo te sprawy można zalatwić dyskretnie.
            • boomerang Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 06.06.21, 00:19
              Pycha syna pianisty jazzowego jest przeogromna. Sam przypomina muzyka jazzowego grającego megalomańską solówkę, nie zwracając uwagi na kolegów z zespołu, ani tym bardziej na publiczność.
    • borrrka Optymistycznie 06.06.21, 10:31
      By nie otwierać nowego wątku, tu wyrażę swój optymizm:)

Powrót Tuska do polityki krajowej, to koniec PiS.
      I oni o tym wiedzą.

Donek to uosobienie kompleksów Jarka i zaprzeczenie pod każdym względem.
      Ja kaczą mentalność trochę znam - chodziłem z nimi do Lelewela, a mieszkałem też w pobliżu - Żoliborz to była mała dzielnica i dzieci z reguły się jakoś znały..
      No, po prawdzie do innej klasy chodziłem, a kontaktowi specjalnie nie byli.

To konfrontacja szkolnej ofermy ze "swoim" chłopakiem z podwórka.
      Sportowiec amator versus zwalniany z wf a dziś dychawiczny i zaniedbany do bólu.
      Konspira z górnej półki i przespanie stanu wojennego.

Powrót Tuska na białym koniu, spóźniony ale nigdy za późno na rozgonienie watahy.
      I dla jasności: nie chodzi o przekonanie elektoratu wsi i miasteczek.
      Ci od dawna pod kreską.
      Chodzi o skuteczne zjednoczenie szarpanej małymi ambicjami opozycji.
      A tu Donek nie ma sobie równych.
      Będzie git.
      • boomerang Re: Optymistycznie 06.06.21, 10:36
        Będzie git.

Jeśli przestanie seplenić i zgubi to niezbyt polskie R, a ponadto wytatuuje sobie kropkę w okolicy oka, to wtedy może i będzie git.
        • borrrka Tu również punkty na korzyść Donka 06.06.21, 10:40
          Wolski gowor Kaczyńskich zawsze zdumiewał, zważywszy iż powstanka starachowicka była ... polonistką.
          • boomerang Re: Tu również punkty na korzyść Donka 06.06.21, 10:52
            a na Tuska w szkole wołali Kaczor
      • lubat Re: Optymistycznie 06.06.21, 11:00
        borrrka napisał(a):

> Powrót Tuska do polityki krajowej, to koniec PiS.
        > I oni o tym wiedzą.

"Błędny Tusk na kulawym koniu"

strajk.eu/bledny-tusk-na-kulawym-koniu/

> I dla jasności: nie chodzi o przekonanie elektoratu wsi i miasteczek.
        > Ci od dawna pod kreską.
        > Chodzi o skuteczne zjednoczenie szarpanej małymi ambicjami opozycji.
        > A tu Donek nie ma sobie równych.
        > Będzie git.

Zaserwuję Ci na to kilka narodowych mądrości:
        - Nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki,
        - I Herkules doopa, kiedy wrogów kupa,
        - Więcej wodzów, niż wojowników (więc konkurencją nie będzie dopuszczona)
        • borrrka Tusk jest o dwie klasy wyżej 06.06.21, 11:25

Niż ci wszyscy kacykowie.
          A poprze go bardzo szeroki elektorat.
          Oczywiście nie "seweryn" pińćset plus :)

PS. Powiedzenie o "wodzie" jest głupie.
          W życiu i polityce decyduje determinacja.
      • czizus Re: Optymistycznie 06.06.21, 12:43
        borrrka napisał(a):

> By nie otwierać nowego wątku, tu wyrażę swój optymizm:)
        >
        > Powrót Tuska do polityki krajowej, to koniec PiS.
        > I oni o tym wiedzą.
        >
        > Donek to uosobienie kompleksów Jarka i zaprzeczenie pod każdym względem.
        > Ja kaczą mentalność trochę znam - chodziłem z nimi do Lelewela, a mieszkałem te
        > ż w pobliżu - Żoliborz to była mała dzielnica i dzieci z reguły się jakoś znały
        > ..
        > No, po prawdzie do innej klasy chodziłem, a kontaktowi specjalnie nie byli.
        >
        > To konfrontacja szkolnej ofermy ze "swoim" chłopakiem z podwórka.
        > Sportowiec amator versus zwalniany z wf a dziś dychawiczny i zaniedbany do bólu
        > .
        > Konspira z górnej półki i przespanie stanu wojennego.
        >
        > Powrót Tuska na białym koniu, spóźniony ale nigdy za późno na rozgonienie watah
        > y.
        > I dla jasności: nie chodzi o przekonanie elektoratu wsi i miasteczek.
        > Ci od dawna pod kreską.
        > Chodzi o skuteczne zjednoczenie szarpanej małymi ambicjami opozycji.
        > A tu Donek nie ma sobie równych.
        > Będzie git.

Pięknie napisane. Podpisuję się pod twoim postem borrrka obiema rękoma!!!
    • buldog2 Re: Marszałek atakuje białoruską opozycjonistkę 06.06.21, 11:42
      Nie ma znaczenia co ten bałwan napisze. Wszyscy oni to tylko bezwolne pieski i kukiełki prezesa. Prezesa i Putina.
      • borrrka Dlaczego? 06.06.21, 11:51
        Nawet jako emanacja jarkowa szkodzi skutecznie dobrej "sprawie".
        A że czuć rękę "mistrza", to fakt.
        • buldog2 Re: Dlaczego? 06.06.21, 19:50
          Pod tym względem, to tak. Ale wszystko musi być dobrze nagłośnione i skomentowane przez media i opozycję. Bez tego nic, a nawet z tym nie jestem pewien, czy piselektorat został przekonany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka