Gość: ali Prowokacja obliczona na glupich dobrego serca IP: *.102-131-66.mc.videotron.ca 31.10.04, 03:44 - ta pani dobrowolnie bierze udzial w PRZEDSTAWIENIU, - to nie jest juz Polka i wyraznie wystepujepo po stronie Irakijczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Po co ten szum IP: *.18.akron.wroc.pl 31.10.04, 04:37 Jestem ciekaw kiedy dziennikarze zrozumieja ze nie nalezy tych informacji umieszczac w mediachJezeli by ja porwali i nigdzie(procz Al dzaziry) nie pojawila sie zmianka o porwanej polce to pewnie by ja poscili po tygodniu i stwierdzili by ze nie ma sensu porywac ludzi bo i tak to nic nie zmieni. A tak media strasza opinie publiczna w polsce i polacy zaczynaja sie buntowac i wywierac presje na rzad aby szybko skonczyc wojneTak wlasnie terorysci przy pomocy mediow wygrywaja te wojne Niestety musze stwierdzic ze moja ulubiona gazeta zachowuje sie jak brukowiec i przoduje w pomocy dla terrorystow:(Nigdzie nie ma tyle o tej polce co wGazecie No ale rozumie trzeba zarobic troche:(Sila wyrzsza - pieniadz <nie> Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota zydy z zydorczej IP: *.sup.waw.pl / *.rev.sup.waw.pl 31.10.04, 11:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. Re: zydy z zydorczej IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.04, 12:49 smierdzacy prowokator z smierdzacej prowokatorni ... obrzydzenie bierze :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMERF MADRALA Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.qc.sympatico.ca 31.10.04, 04:43 Proponuje pie..ac bombe w Irak tak zeby nic nie zostalo. I na tym bedzie koniec. To takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % TERAZ PRZYPOMNIAŁA SOBIE,ŻE JEST POLKĄ? IP: *.radioalfa.com.pl / *.crowley.pl 31.10.04, 05:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Zadam wybrania mnie prezydentem III Rzczp. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 31.10.04, 05:26 Wiekszosc zycia spedzilem w Polsce, nigdy nie bylem zonaty z Amerykanka, wiem, ze beze mnie Polacy nie dadza sobie rady. Jedyne o co prosze to zabranie do Polski wszystkich nielegalnych Polakow w USA. Inaczej rzad USA nie pozwoli mi zostac polskim prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: TERAZ PRZYPOMNIAŁA SOBIE,ŻE JEST POLKĄ? IP: *.chello.pl 31.10.04, 10:38 Racja. jaka z niej Polka??? i jeszcze przyznala by sie do prawdziwego wieku. przeciez ona ma 7 dych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.icpnet.pl 31.10.04, 07:02 Niie ma się co rozczulać nad tą Panią. Amerykanie zrzucają bomby z dziesiątek kilometrów wysokości. I nikt ich nie pyta o ofiary. Siły zbrojne Wolnego Iraku powinny same zadecydować, co zrobić z niebezpieczną dla narodu irackiego czynną nazistką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-stereotyp Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: 80.51.27.* 31.10.04, 07:04 Żadnych głośnych rozmów z terrorystami. Natomiast musimy rozmawiać, zwodzić terrorystów aby dać czas naszym (koalicji) na odnalezienie porwanej oraz jej odbicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.tnt20.chiega.da.uu.net 31.10.04, 15:11 Widac ze dla polskich politykow, jak i wielu uczestnikow tej dyskusji wazniejsze jest lizanie dupy Bushowi niz uratowanie ludzkiego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judasz Re: Matka porwanej zaapelowała ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 07:20 Matka porwanej zaapelowała ... a by nie wycofywać wojsk , wyrodna matka teraz wiem czego skorzystała z okazji wyszła za mąż i uciekła z domu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Matka porwanej zaapelowała ... 31.10.04, 07:30 A właśnie że nie - taka jest właśnie rówznica pomiędzy ludźmi z tamtego pokolenia, wychowanych jeszcze w kulcie patriotyzmu, a pokoleniem wspólczesnym. Po prostu - Matka Polka. Postawa godna najwyższego szacunku. Jest to budujący przykład, niestety , niezrozumiały dla wspólczesnych, pochloniętych rozrywkami dnia dzisiejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: Matka porwanej zaapelowała ... IP: 82.135.171.* 31.10.04, 18:12 W kommunistycznej literaturze Rosii bylo takie opowiadanie o Pawle Morozowym, ktory "rozkulaczyl" swego ojca, t.j. zawiadomil dla NKWD gdzie ojciec chowa zboze i inne rolnicze zapasy. Ojciec zostal rozszczelany, a Pawel - przykladem dla pionierow :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Matka porwanej zaapelowała ... IP: 209.16.201.* 31.10.04, 20:26 Ale zes blysnal.. Moze masz wiele zalet, ale intelektem to nie grzeszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz z terrorystami nie ma rozmow, dziwne, jest tam tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:14 dlugo i wiedzala co moze ja spotkac (vide kłos), zostac dopasc zarkawiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaloguj sie Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:42 najpierw sprzedawala wizy za lapowki, wiec oszukiwala rzad polski, ktorego teraz prosi o pomoc. ja postuluje do porywaczy o jak najszybsze sciecie ku..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIE..ĆTERRORYZM NIEWIERNI DO GAZU POGANOM ŚMIERĆ IP: *.qdnet.pl 31.10.04, 08:42 WYKASTROWAĆ SKU..SYNÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Dylemat IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.04, 09:13 Napozniej teraz okazalo sie, ze to nie jest zabawa i konsekwencje wlasnego nieprzemyslanego akcjonizmu sa bardzo realne. Teraz wlasnie zobaczym czy polski rzad jest w stanie uratowac wlasna obywatelke, czy jest sparalizowany wlasnnym brakiem koncepcji i krotkowzrocznoscia. Zyczyl bym sobie madrosci i profesjonalizmu prezydenta polski i osob odpowjedzialnych za zycie i zdrowje pani Teresa Borcz-Khalifa i to jest wyjatkowa mozliwosc pokazania, ze polacy sa w stanie chronic polakow i nie akceptuja putinowskiej metody uwalniania zakladnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dylemat 31.10.04, 09:17 Polacy uwolnili polskiego zakładnika(z pomocą Amerykanów ;), "nie polską" zakładniczkę mamy gdzieś. Chyba z perspektywy Niemiec nie widzisz różnicy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: Dylemat IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.04, 10:01 Te wasze wypowjedzi sa zenujace (nie polska zakladniczke mamy gdzies!), swiadcza one o braku elementarnj wyobrazni, niskolotnosci i braku loyanosci do wlasnego narodu i respektu do wlasnego kraju. Tylko tempi i glupi ludzie okreslaja wlasnego rodaka, ktory zdecydowal sie mieszkac lub zyc w innym kraju i wsrod innych ludzi jako obcego! ... typowe myslenie niewolnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do maaac Re: Dylemat IP: *.anon-online.org 31.10.04, 20:14 z perspektywy Niemiec nie widzimy roznicy, widzimy zycie czlowieka, ktory zdezydowal sie z milosci zyc w innym kraju. W naszych oczach pani Matka tej pani nie zasluguje na okreslenie prawdziwej Matki. Matki stoia do swoich dzieci w dobrych i zlych chwilach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.cablep.bezeqint.net 31.10.04, 09:30 chciała Araba to teraz ona ma. ona się poddała samemu, nikt ją nie porwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert ustępstwa terrorystom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.04, 09:49 Jeżeli dzisiaj władze polskie ustapiłyby i postapiły zgodnie z żądaniem terrorystów, to jutro żaden Polak gdzeikolwiek w swiecie nie mógłby byc pewny, ze nie zostanie porwany dla spełnienia jakichś innych żądań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankucz Re: ustępstwa terrorystom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:19 Oczywiście - masz racje w tym wypadku tylko odwet może być skuteczny, może wreszcie młodzi ludzie wezmą sprawy w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: 209.16.201.* 31.10.04, 19:31 A skad wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
grunwald11 Re: Nowe nagranie z porwaną Polką 31.10.04, 09:43 Można by w końcu zdecydować się, czy można być lojalnym obywatelem kilku Państw. Jeśli ta Pani wybrała świadomie obywatelstwo Iraku, to powinna automatycznie podziękować za polskie. Nie można siedzieć równocześnie na dwóch stolkach, gdyż z obywatelstwem są związane obowiązki oraz przywileje. Jesli naprzykład dwa kraje, których obywatelstwo posiadamy, są w stanie wojny to wzgędem którego Państwa mamy być lojalni? Jeśli spojżymy na naszą nieodległą historię, okres II wojny światowej, to wszyscy obywatele polscy o niemieckich korzeniach, którzy podpisali Volkslistę czy też Reichlistę, nie zrobili nic złego, oni byli zwykłymi Patriotami obu Narodów, z tym tylko że w różnych okresach. Wybór obywatelstwa irackiego oraz przejście na islam, świadczy o tym że ta Pani świadomie zrezygnowała z wszystkiego co Ją łączyło z Polską. Ciekawe że nikt z dziennikarzy nie napisał czy ta Pani ma dzieci? Jeśli tak, to w jakim duchu je wychowała? Czy na Polaków czy też na Irakijczyjów? Bądźmy konsekwentni we własnym działaniu, za czyny trzeba brać odpowiedzialność, tym bardziej, że ta Pani jest dorosłą osobą. Musimy uszanować Jej wybór. Uważa się za Irakijkę, to nie mamy prawa wtącać się w wewnętrzne sprawy Narodu irackiego, niech sami rozwiążą ten problem. Grunwald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do Grunwald11 Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.anon-online.org 31.10.04, 19:51 Hallo Grunwald11, to nie wyglada tak w praktyce, jak ty twierdzisz. Mimo ze od przeszlo 20 lat jestem obywatelka innego panstwa, w prawie polskim jestem nadal obywatelka polska. Zaznaczam wyjechalam z Polski legalnie, z jednej strony jest to dobre, z drugiej nie. Co powiesz na to? Odpowiedz Link Zgłoś
grunwald11 Re: Nowe nagranie z porwaną Polką 31.10.04, 21:01 Thea, nie zrozumiałaś mojej opini, ja nie neguję że w prawie polskim mamy kuriozalne przepisy, ustosunkuj się do mojego toku myślenia. Nie rozumię co to znaczy wyjechać legalnie. To tylko Ty masz prawo decydować gdzie chcesz mieszkać i za kogo chcesz się uważać. Dla mnie troszkę dziwne że można być lojalnym obywatelem Państwa polskiego i równolegle lojalnym obywatelem Państwa niemieckiego. A co było w przypadku II wojny światowej. Jak można na przykład popełnić bigamię i być wiernym dwójce żon? Grunwald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do Grunwald11 Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.anon-online.org 31.10.04, 21:20 Wiesz co Grunwald11, co mi da taka lojalnosc, nakarmi mnie, utrzyma moja rodzine, przeleje mi pieniadze na konto? Moja ojczyzna jest moj dom, tu czuje sie wygodnie swobodnie, zbudowalam te wygode sama. Taka lojalnosc jaka opisujesz patriotyzm to przezytek, mieszkamy w wspolnej Europie. Nawet i w Niemczech powiem jestem i czuje sie Europejka. Natomiast nie pozwole Niemcowi zle i nieprawdziwie mowic o Polsce, jak Polakom o Niemczech. Ale jak jest prawda,chocby bolesna, to niestety trzeba ja potwierdzic. Historia, wieczna szabelka w reku to nie moj przypadek, nie nakarmi mnie i nic mi nie da, wiec swiety czas zamknac ten kapitel i rozpoczac na nowo. Kazde pokolenie na swoje prawa i nie nalezy obarczac nastepnych pokolen historia jaka byla wojna. Wojna jest okrutna dla kazdego!!! Czas skonczyc i powiedziec nigdy wiecej!!! Widzisz Grunwald11 tym sie roznimy, ja nauczylam sie zyc innym swiatem, tego nauczyl mnie "ten zly Zachod" jak wielu uczestnikow tego forum twierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hazardzista Utną jej głowę?... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.04, 09:51 ... ciekawe czy już ktoś przyjmuje zakłady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Utną jej głowę?... IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 31.10.04, 10:02 Niech małżonek Irakijczyk ją uwolni... sama sobie nagrzebała! Nie wierzę w to porwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.media4.pl 31.10.04, 10:02 Oczywiscie gdyby to była Twoja matka, napisałbyś to samo tak? Dajcie spokój z tą hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankucz Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:05 Sprawa jest prosta dajcie mi adresy irkijczyków w Polsce. Z tym arbskimi bydlakamiu, trzeba stosować tą samą metodę co oni inaczej niczego nie są wstanie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wikary Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:10 Wprawdzie pomysł jankucza nie jest miły Bogu ale mógłby być skuteczny.Incjatywa powinna jednak wyjść od "młdych gniewnych" Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek14 Re: Nowe nagranie z porwaną Polką 31.10.04, 10:18 Mysle ze nie powinnismy wycowywac swoicz wojsk a walczyc z teroryzmem Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:24 Każdy widzi, że to "porwanie" to jedna wielka fikcja. Obywatelka iracka pochodzenia polskiego wystąpiła przed kamerami wzywając do wycofania wojsk polskich z Iraku. I tak to należy odebrać. Może zresztą było inaczej, ale nawet matce tej Pani specjalnie nie zależy - w końcu nie widziała jej 20 lat. Wojska polskie i tak trzeba wycofać zanim naprawdę kogoś porwą - nie daj Boże małe dziecko. I trzeba zrobić to TERAZ żeby nie było podejrzeń o tchórzostwo tak jak w przypadku Hiszpanii (Zreszta bez sensu bo zamach z 11 marca nie miał nic wspólnego z Irakiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abp Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:27 Aranscy terorysci twierdą,że jest to wojna religijna. To kłamstwo , gdyby tak było powinni ją przenieć do Watykanu a nie mordować ludzi w USA. Biały tatko miałby wreszcie okazję do wykazania się i dokonania cudu ( aby zostać św trzeba dokonać cudu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: 209.16.201.* 31.10.04, 19:34 Gratuluje wynikow tej walki. Tylko tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myśliwy Marucha Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:32 No to dajcie zaraz te adresy arabskich .... w Polsce. Dubeltówkę jescze mam, bezpieczne miejsce na hotel dla zakładników też młodzi silni igniewni do pomocy potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat Jej problem ..w iraku zginelo 100.000 irakinczykow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.04, 10:57 to jest prawdziwy problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrawieArab Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 11:07 Arabi to specyficzna nacja pomieszanie skrajnego prymitywizmu z wyjątkowo wyrafinowanym cwaniactwem plus okrucieństwo, brak szacunku do zawartych umów ,terminów itd itp. Nawet po najkorzystniej zawartym interesie musisz się liczyć z tym, że otrzymasz cios nożem w plecy. Ma racje jankucz skuteczne w walce z terorystami arabskimi może okazać się tylko to może przemawiać do ich wyobrażni. proszę zwrócić uwagę na nast fakt mamy w Posce sporą ich liczbę ale jak dotych czas ani jeden nie ruszył ryjem aby zaapelować do swoich braci o uwolnienei polki. Może warto się " zająć " jkimś polskim mułą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH.. IM W DUPE QRW [...] IP: *.qdnet.pl 31.10.04, 19:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Jaka ona Polka? IP: 213.241.2.* 31.10.04, 13:38 Jak w temacie. Maz islamczyk, ona tez ... Nie wydaje mi sie, aby byla Polka. Powinna pomyslec o tym 30 lat temu. Poza tym, gdzie jest jej maz?????? Media o tym nie mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alsram [...] IP: 195.205.16.* 31.10.04, 13:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Jaka ona Polka? Qrwa islamska IP: 209.16.201.* 31.10.04, 16:35 A moze jest ona lesza Polka niz ty Polakiem? A moze lepszymi Polkami byly licze warszawianki ktore jeszcze nie tak dawno dawaly sie kazdemu cudzoziemcowi za dziesiec czy pietnascie dolarow, albo ciuch z Pewexu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSADŹ ALSR W DUPE [...] IP: *.qdnet.pl 31.10.04, 19:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: ALSRAM JA NA CIEBIE SRAM CH,JU ŻYDOWSKA QRWO IP: 209.16.201.* 31.10.04, 20:19 Widac jakie prymitywy i chamy to pisuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIEPRZYĆ FORUM TY NĘDZNA QRWO WRACAJ DO SWOJEGO ALFONSA IP: *.qdnet.pl 31.10.04, 20:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: TY NĘDZNA QRWO WRACAJ DO SWOJEGO ALFONSA IP: *.anon-online.org 31.10.04, 20:46 Jak ta pania tak okreslasz, to czym jestes ty ...? Skad bierzesz sobie prawo nie znajac czlowieka na te okreslenie, jestes z ta oceanu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 14:17 Uważam,że tojest prowokacja ze strony tej "polki".Przecież od tej polskości upłyneło 30 lat,mąż,przebywanie.Jej to odpowiadało i odpowiada.Ja nie wierzę ani jednemu jej slowu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.tnt20.chiega.da.uu.net 31.10.04, 15:22 Widze, ze kazdy argument jest dobry aby uzasadnic nasze wasalstwo w stosunku do USA, nawet jezeli jest to kosztem zycia kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.tnt20.chiega.da.uu.net 31.10.04, 15:26 Smieszne, nawet ekstrema islamska uwaza ja za Polke, a my ja tutaj statusu Polki pozbawiamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Nowe nagranie z porwaną Polką IP: *.anon-online.org 31.10.04, 15:59 Ludzie powstrzymajcie sie z opinia o tej pani. Ciekawa jestem waszych reakcji bedac na miejscu tej pani. To ze nie odwiedzila swojej rodziny przez 20 lat - sadze ze byly do tego powody, gdyby nie bylo ich, to by na pewno mamusie odwiedzila. Nie moge zrozumiec pozycji jej mamuski, dlaczego nie zainteresowala sie corka i nie odwiedzila jej w Iraku, to moze miala by calkiem inne zdanie o jej sytuacji. Trudno cos na ten temat powiedziec, moze gral faktor finansowy role - kraj bardz piedny, zniszczony przez sankcje i tyrana. Dla mnie to nie jest matka skoro nie walczy i nie domaga sie uwolnienie jej corki, ktorej dala zycie. Dzieci sie nie prosza sie same na swiat!!! W Polsce wydaje sie lepiej pieniadze cudzych jak wlasne, sam wiem jak to jest, mieszkam poza granica Polski i czesto stawia mi sie ten zarzut dlaczego czesciej nie przyjezdzam. Zdaniem Polakow, powinno sie odwiedzac rodzine co miesiac. Na pytanie, dlaczego sami nie przyjada do mnie, to otrzyma sie odpowiedz: wiesz wiele to kosztuje? Mnie tez to kosztuje, wiecej jak rodakow. Malo wiecie tez na temat islamu, roli kobiety w tej kulturze, wiec nie wrzeszczcie i nie mowcie tego czego nie wiecie. Wiem, co pisze, nie bronie tej kultury, nie jestem zwolenniczka jej, ale widze na codzien, czym kobieta jest u fanatykow i jakie kobiety fanatyczki w tej kulturze sa. Nie sadze, zeby porwana Polka byla fanatyczka, ale znajdowala sie w kregu ich. Jak nie macie stycznosci jeszcze (dzieki Bogu) z ta kultura, radze poczytac sobie na ten temat troszeczke wiecej, to sie przyda i rozszerzy wasz horyzont. Poczekajcie jeszce troche, przyjda i do was, wtedy bedziecie mogli sie na ten temat wypowiadac. Dobrze jest krzyczec jak sie siedzi w bespiecznym miejscu a w dodatku z daleka od niebespieczenstwa. Zreszta co robi polskie wojsko w Iraku, byla ta inwazja zgodna z ONZ? Mysle, ze Polska jako panstwo cywilizowane z taka historia powinno sie zastanowic i wiedziec w jakim celu przeprowadzono te nielegalna inwazje? Ciekawe jak i kiedy zakonczy sie ta wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak nic jej nie zrobią, wypuszczą IP: *.com.pl 31.10.04, 14:19 jak w temacie. porywacze porwali jakas kobiete pewnie nie do konca zdajac sobie sprawe ze jest ona Irakijka a do tego wpolpracowala ze sluzbami specjalnymi Iraku. Co teraz porywacze maja zrobic ? Popelnili glupote i ida w zaparte. Ale koniec koncow przeciez nic jej nie zrobią. Za pare dni zwyczajnie ją wypuszcza, moglbym sie o to zalozyc gdyby bylo gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bauch a może to uprowadzenie jest upozorowane? 31.10.04, 16:00 Zastanawiam się, czy komuś mogło przyjść do głowy, że uprowadzona Polka po prostu pomaga w ten sposób swoim irackim przyjaciołom... No bo jeśli: 1) wyjechała z Polski ponad 30 lat temu 2) ostatni raz rozmawiała telefonicznie z rodzoną matką ponad 2 lata temu (a nie widziała jej jeszcze dłużej) 3) przeszła na Islam, ma męża irakijczyka 4) zna różne dialekty irackie 5) mieszka od ponad 30 lat w tej samej ubogiej dzielnicy Bagdadu i zapewne przyjaźni się z wieloma osobami z dzielnicy 6) ma przyjaciół irackich (i przyjaźni się również z wysokimi duchownymi irackimi), którym pomagała wielokrotnie pracując m.in. w ambasadzie polskiej 7) nienawidzi Amerykanów 8) nie chciała wrócić nigdy do Polski.... to.... może to uprowadzenie jest upozorowane, żeby jeszcze dodatkowo poruszyć opinię publiczną w Polsce? Może sama wpadła na taki pomysł, żeby pomóc swoim przyjaciołom irackim i Irakowi, który tak bardzo ukochała. Może to po prostu od początku do końca polityczna gra na uczuciach i emocjach obywateli Polski. Co o takim scenariuszu sądzicie? Bo ja jakoś nie mogę do końca uwierzyć, że porywa się osobę tak bardzo zaangażowaną w sprawy tamtego kraju... może się mylę, ale taka właśnie myśl przyszła mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: a może to uprowadzenie jest upozorowane? IP: *.anon-online.org 31.10.04, 16:08 Wszystko mozliwe, szkoda tylko tych ktorzy cierpieli z powodu tyrana, a teraz musza cierpiec i umierac z powodu agresora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali prowokacja obliczona na glupich dobrego serca IP: *.102-131-66.mc.videotron.ca 31.10.04, 16:59 dziekuje za rozwiniecie mojej mysli z wczorajszego postu: - ta pani dobrowolnie bierze udzial w PRZEDSTAWIENIU, - to nie jest juz Polka i wyraznie wystepujepo po stronie Irakijczykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: prowokacja obliczona na glupich dobrego serca IP: *.anon-online.org 31.10.04, 18:00 a ty co robisz w Kanadzie, nie bierzesz udzialu w zyciu publicznym, nie jestes zwiazana z Kanada, siedzisz napewno z transparentem przy ulicy "Uwaga ja jestem Polka i nic mnie co Kanadyjskie nie obchodzi"? Ladnie sie krzyczy kiedy siedzi sie w bespieczenstwie - typowe dla tego kontynentu. Nie wydawaj opini o innych, kiedy nie znasz ich sytuacji. Trudno jest cos na ten temat przedwczesnie powiedziec skoro nie zna sie faktow, w kazdym badz razie chodzi o zycie czlowieka i to jest obojetnie jakiego wyznania. Nie jestem fanatyczka, mam uznanie dla obcych religi, ale nie dla falszywego fanatyzmu, ktory jest tylko plaszczykiem dla innych dzialalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: prowokacja obliczona na glupich dobrego serca IP: 209.16.201.* 31.10.04, 19:21 Ty bys oczywiscie inaczej w tej sytuacji inaczej zaspiewal do kamery, bohaterze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do Jacka Re: prowokacja obliczona na glupich dobrego serca IP: *.anon-online.org 31.10.04, 19:26 Do kogo to sie tyczy i co chcesz przez to powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: prowokacja obliczona na glupich dobrego serca IP: 209.16.201.* 31.10.04, 19:52 Do autora (autorki?) ostatniego tekstu. Nie widzialem, zeby np. Amerykanie czy Brytyjczyk mowili cokolwiek innego do kamery niz to czego oczekiwali porywacze zanim ci ostatni poderzneli im gardla. Jedyne co wiekszosc dyskutatow na tym forum potrafia to zniewazac starsza przerazona osobe ktora prawdopodobnie czeka smierc. W takich sytuacjach czasem wstydze sie byc Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do Jacka Re: prowokacja obliczona na glupich dobrego serca IP: *.anon-online.org 31.10.04, 20:01 Tak, masz racje. Nie wstydze sie tego ze pochodze z Polski, nigdy tego sie nie zapieralam, ale nie moge zrozumiec tej polskiej bezdusznosci, bezuczuciowosci tego moralu i tej mentalnosci. Rozumiem wypaczenia socjalizmu, ale to juz tyle lat temu na tym forum wypowiada sie mlode pokolenie, co mozna oczekiwac od tego mlodego pokolenia z takim pogladem? Szabelka, przemoc, zadnego ludzkiego (moze to za ostro)uczucia w glowie - jaka przyszlosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j OPERACJA IRACKA WOLNOSC IP: *.mad.east.verizon.net 31.10.04, 18:34 tajnedokumenty.com/irak.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Czy nie warto podsumowac co wiemy? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 31.10.04, 21:06 Wyszla za maz za Irakijczyka Przeszla na islam Wyjechala z Polski i najwyrazniej nie utrzymywala kontaktow z rodzina. Pracowala dla polskiej ambasady ale zostala zwolniona dyscyplinarnie za lapowki (czy szpiegostwo?). ----- Otoz mysle ze pomimo polskiego obywatelstwa z racji urodzenia, pani ta ma tak malo wspolnego z Polska ze nawet jej wlasna matka mysli ze to problem arabski. Nie wiadomo nawet czy tasma nie jest sfingowana, bo Pani Byrcz-Khalifa nie okazywala strachu w przeciwienstwie do P. Hassan. ------ Moim zdaniem jest malo prawdopodobne zeby jej zyciu cos zagrazalo. Po kiku tasmach po prostu ja zwolnia bo ma o wiele wiecej wspolnego z islamistami niz z Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do AA Re: Czy nie warto podsumowac co wiemy? IP: *.anon-online.org 31.10.04, 21:25 Jestes przy niej, ze tak twierdzisz. Och jaki poglad masz na zycie i ludzi mieszkajacych w innych krajach. Jestes naprawde ograniczony(a). Radze ci poczytac troche na temat islamu, roli kobiety i zdobyc porcji tolerancj dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Co powiedziala Matka? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 31.10.04, 21:59 Widzisz Thea, doskonale znam kraje islamu i role w nich kobiety (przeraza mnie ona). A teraz bez wykrecania co powiedziala jej matka: "Ona nie jest niczemu winna. Ukrywac sie za plecami kobiet, ja nie wiem co to za rodzaj mezczyzn. Stawianie warunkow przez porywanie kobiet, tego nie ma w zadnej religii." Tej biednej katolickiej kobiecie nie miesci sie w glowie postepowanie islamskich macho. Niewatpliwie, przymierza standarty innej religii do islamu. Nie jest to zadna "wyrodna matka". To kobieta z zasadami i zdrowym rozsadkiem. The hostage's mother appealed for her release. "She is guilty of nothing. Hiding behind women, I don't know what sort of men these are. Making demands (by kidnapping) women, no religion has that," Halina Borcz told PAP news agency. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do AA Re: Co powiedziala Matka? IP: *.anon-online.org 31.10.04, 22:28 widzisz, wirtualna prasa w Polsce nie pisze o tym, nie ogladalam wiadomosci z BBC, ale czytalam wczesniej wypowiedz dla prasy polskiej jej matki i mnie ta wypowiedz przerazila. Gdybym (ja osobiscie) nie miala kontaktu z moim dzieckiem, probowala bym sie dowiedziec co jest powodem tego i jak wyglada pozycja mojego dziecka w tym kraju na ktory sie moje dziecko zdecydowalo, sama wiesz (napewno mieszkasz w kraju gdzie widzi sie na codzien ich zwyczaje i fanatyzm)jak wygladaja prawa kobiet u nich - przytlacza jak to sie widzi. Ale to jest ich rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandalf Re: Czy nie warto podsumowac co wiemy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 21:32 a ja mam jedno pytanie (z ktorego wynika wiele watpliwosci): Gdzie jest i co robi w celu jej uwolnienia jej kochany irakijski malzonek i rownie irakijska jego rodzina ? Bo jakos nie slyszalem ZADNEJ wypowiedzi z ich strony !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do gandalf Re: Czy nie warto podsumowac co wiemy? IP: *.anon-online.org 31.10.04, 21:40 Pytanie za pytanie: odpowiedz mi co robi polskie wojsko w wojnie ktora nie otrzymala mandatu ONZ? Jest to legalna wojna w cywilizowanym swiecie, czy podbojowa? O czyje interesy tam chodzi? Na jakiej postawie prawdy(?)ja rozpentano? Polska tez byla kiedys pod uciskiem i jakos sie z niego wyzwolila, chyba to cos za siebie mowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandalf Re: Czy nie warto podsumowac co wiemy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 21:58 Thea ! Na pytanie daje sie odpowiedz, a nie nastepne pytanie!!! poza tym jest to pytanie typu radia Erewan : "A u was to murzynow linczuja ..." . A ja nie slyszalem NIGDZIE w zadnych mediach slowa o jej mezu i jego rodzinie i ewentualnych staraniach o uwolnienie zony, synowej i... mozna wymieniac do oporu. Jesli chodzi o twoje hurrapatriotyczne opowiesci, to znajac (srednio) historie walk Polski o niepodleglosc i wolnosc nie spotkalem sie nigdzie z tym , aby Polacy porywali CYWILOW i grozili (nawet okupantom niemieckim w czasie ostatniej wojny) ich zabiciem w przypadku nie spelnienia okreslonych zadan ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Czy nie warto podsumowac co wiemy? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 31.10.04, 22:02 Na razie wyglada na to ze jej maz zajmuje sie innymi zonami i nie ma czasu na najstarsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czy nie warto podsumowac co wiemy? IP: 209.16.201.* 31.10.04, 22:15 My prawie nic nie wiemy na temat jej zycia prywatnego.Tylko tyle ze sie chyba nie ulozylo, skoro maz daleko. A moze probowal znalezc dla nich miejsce w Europie Zachodniej bo chcieli uciec z Iraku. Mozemy tylko spekulowac. Ale...co to ma do rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś