Dodaj do ulubionych

Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie firmy!

11.07.21, 10:58
To najnowszy pomysł pisich.
Zamknąć TVN w Polsce, podobno główną amerykańską inwestycję w Bolandzie.
Za inicjatywą stoi poseł Suski, nie od dziś odpowiedzialny za intelekt w Sejmie.
Obserwuj wątek
    • pijatyka Nie będzie jankes pluł nam w twarz... 11.07.21, 11:33

...ni dzieci nam tumanił! ;-)

> Za inicjatywą stoi poseł Suski

Z własnej inicjatywy to Suski może sobie najwyżej w nosie podłubać, a nie projekty ustaw składać...

• borrrka A sądzisz, że poseł Suski miewa wlasne? 11.07.21, 11:54
        Raczej "po konsultacji" z Jarkiem, a celem jest przysłonienie "wejścia smoka" w wykonaniu Donka.
        • pijatyka Re: Raczej "po konsultacji" z Jarkiem 11.07.21, 12:41

To właśnie napisałem ;)

Jarek każe, Marek musi.

• szwampuch58 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 11:34
      Kultowy dzban polski
      youtu.be/iFx0Vb12aN0
    • herr7 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 12:10
      1. W tym samym czasie minister Błaszczak ogłasza chęć zakupu 250 Abramsów dla polskiej armii - jest to zapewne przejaw skrajnego antyamerykanizmu.
      2. TVN to jak wszyscy wiemy stacja słynąca z bezstronności i obiektywizmu!
      3. Kontrola nad głównymi mediami i bankami przez obcy kapitał nie ma żadnych negatywnych skutków ubocznych, gdyż jak wiemy wszyscy się ze wszystkimi kochamy i tak już będzie po wieki wieków.
      4. 447 to jak wszyscy wiemy jest amerykańska ustawa mająca na celu dbanie do dobrostan kaszalotów u wybrzeży Chin.
      5. Radosław Sikorski w swoich szczerych wyznaniach nagranych przez "kelnerów" u Sowy nie narzekał na to, że robimy za darmo lody Amerykanom i wychodzi z nas cała nasza "murzyńskość".
      • szwampuch58 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 12:29
        1:50 ze zlomu bez serwisu i amunicji,podobno jest finansowo wykolnane
      • buldog2 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 20:52
        Te Abramsy są nieodnawialne, m. in. ze względu na silniki.
        • pijatyka Re: Abramsy są nieodnawialne 12.07.21, 17:28

Bynajmniej - rozbierają je na kawałeczki i przywracają do stanu >>jak z salonu<<

Inna sprawa że dla kraju trzeciego, takiego jak Polska, kolejny model czołgu do obsługi to tylko problem (a tej fabryki ze Stanów do Polski przecież nie przeniosą)

• buldog2 Re: Abramsy są nieodnawialne 30.09.21, 11:52
            Nic na temat przywracania do stanu "jak z salonu" tam nie ma. Za to skądinąd wiadomo, że silników tak remontować nie będą, to raz. W prasie światowej mnóstwo zdjęć Abramsów zniszczonych w Iraku, to dwa. Nie mówię, żeby nie popierać sojusznika, ale nie dawać sobie wciskać kitu i robić wodę z mózgu.
            • pijatyka Re: mnóstwo zdjęć Abramsów zniszczonych 30.09.21, 19:04

Te zniszczone też ściągają, rozbierają i odnawiają.

Temat ich odnawiania sam poruszyłeś - a ja z kolei nic nie pisalem na temat sensowności, racjonalności czy oplacalności ich zakupu przez Polskę (osobiście uważam to za bezsens)
    • boomerang Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 12:44
      To Amerykanie wynaleźli te numery. Jakieś 30 lat temu Australijczyk Rupert Murdoch był zamuszony przez prawo amerykańskie przyjąć obywatelstwo USA po to tylko żeby jego biznes, kanały telewizyjne, mógł tam legalnie funkcjonować. Nihil novi towarzyszu Borrrka.
      • kylax4 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 12.07.21, 17:18
        Czy w USA panuje jedyna, słuszna ideologia katolicko-socrealistyczna, jak nad Wisłą? Nie, USA to kraj demokratyczny i media prezentują poglądy z całego spektrum od lewa do prawa. Zatem nie pisz durnych argumentów.
        • felusiak1 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 24.07.21, 09:17
          kajlaks zapytał: Czy w USA panuje jedyna, słuszna ideologia katolicko-socrealistyczna, jak nad Wisłą?

Tak z tym, że nie jest to ideologia katolicko-socrealistyczna. Media prezentują poglady jednostronne. W zasadzie robią propagande. Głowne media zawsze były lewicowe ale zachowywaly pozory. Teraz uprawiają lewacką narrację. Reklamy też się zmienily. Sami czarni i homoinni. Robią mi wyklady jak żyć, kogo lubić, nie lubić i jak sie zwracać do chlopców w spódnicach. Przesy zaczyna powodować odruch wymiotny.
          • kylax4 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 24.07.21, 13:17
            Felusiak, czarni, czy osoby LGBT to ułamek wszystkich reklam w USA. A już Cię to boli.
            • felusiak1 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 24.07.21, 20:28
              Ty o tym nie masz najmniejszego pojęcia.
              I nie boli mnie. Nie ma co boleć. Tylko ciagnie na wymioty.
              To jest jak z lóżkowymi scenami w filmach. Są albo zrobione ze smakiem albo ordynarne.
    • senioryta13 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 13:51
      borrrka napisał(a):
      > To najnowszy pomysł pisich.
      > Zamknąć TVN w Polsce, podobno główną amerykańską inwestycję w Bolandzie.

Jezeli ta wasza TVN dziala podobnie jak nasza MSNBC to kazdy rozsadny nawet nie zauwazy jej braku.
      • senioryta13 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 14:02
        zreszta w Polskiej tv tak wszyscy okropnie jakaja sie , jakby przyszli hienemedina.
        Nie da sie tego sluchac, nie ma plynnosci wypowiefzi.
      • szwampuch58 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 14:09
        m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/tvn24-w-maju-wyprzedzil-tvp-info-w-4-polsat-news-dogania-informacyjna-stacje-tvp-w-16-49
        • senioryta13 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 14:16
          Wiesz co ci powiem?
          Nawet zagladac tam nie bede, nie mowiac o czytaniu, potrafisz chyba stressing w kilku slowach artykul, tak wypada.

• amunicyjny1 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 14:38
            senioryta13 napisał:

> , potrafisz chyba stressing

On prabobli spróbować, jak on bak
            • senioryta13 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 14:51
              amunicyjny1 napisał(a):

> senioryta13 napisał:
              >
              > > , potrafisz chyba stressing
              >
              > On prabobli spróbować, jak on bak

Sorry, mialo byc streszczenie.
              Dzieki za korekte.
              Jak widze security czuwa.
      • borrrka A co to jest? 11.07.21, 14:34
        Nie przeżywam specjalnie sytuacji mediów amerykańskich, poradzą sobie beze mnie.
        Ameryka jest daleko i nawet brak dowodów, że rzeczywiście istnieje.

A TVN mi pasuje, no... jak długu nie ma przymusu oglądania.
        • senioryta13 Re: A co to jest? 11.07.21, 14:40
          borrrka napisał(a):

> Nie przeżywam specjalnie sytuacji mediów amerykańskich, poradzą sobie beze mnie
          > .
          > Ameryka jest daleko i nawet brak dowodów, że rzeczywiście istnieje.
          >
          > A TVN mi pasuje, no... jak długu nie ma przymusu oglądania.

A komu non stop obrabia cztery litery ?
          • pijatyka Re: A komu obrabia cztery litery? 11.07.21, 14:47

Każdemu, komu trzeba.

A "non stop" to w ogóle tylko w KurWizji.

• senioryta13 Re: A komu obrabia cztery litery? 11.07.21, 14:53
              pijatyka napisała:

>
              > Każdemu, komu trzeba.
              >
              > A "non stop" to w ogóle tylko w KurWizji.

CNN, podobno jest taka, ale nie jest.
              A ta Kur....to ktora to ?
              • pijatyka Re: A ta Kur....to która to? 11.07.21, 22:23

Dawniej - publiczna TVP; aktualnie - wydział propagandy KC PiS (KURskiego teleWIZJA)

• kylax4 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 16:13
        Putinowski troll
        • senioryta13 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 11.07.21, 18:15
          kylax4 napisał:

> Putinowski troll

Takie sa wlasnie skutki ogladania MSNBC ,
          Co jeszcze mowia ?
          • kylax4 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 12.07.21, 17:19
            Czy na następcach parlera, czy jak to się tam teraz nazywa, nadal głoszą, że szczepionki zawierają chipy, a Putinowi zależy na dobru Zachodu?
            • senioryta13 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 12.07.21, 18:34
              kylax4 napisał:
              > Czy na następcach parlera, czy jak to się tam teraz nazywa, nadal głoszą, że
              > szczepionki zawierają chipy, a Putinowi zależy na dobru Zachodu?

Wyobraz sobie, ze ja nic o tym nie wiem.
              Za ktoryms razem sprobuja moze to zrobic.
              Zaszczepiles sie ?
              • kylax4 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 23.07.21, 15:35
                Obiema dawkami
    • de_oakville Wszystko uklada sie w logiczna calosc 11.07.21, 15:17
      wiesci24.pl/2021/07/11/rosyjskie-powiazania-partii-kaczynskiego-mamy-prawo-o-to-pytac/
      • amunicyjny1 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 11.07.21, 15:48
        de_oakville napisał:

> wiesci24.pl/2021/07/11/rosyjskie-powiazania-partii-kaczynskiego-mamy-prawo-o-to-pytac/

Pociesz się ,według naszej najnowszej historiografii, cała wierchuszka solidarności to byli ludki kontrolowane przez SB. więc co nam szkodzi jeden gazetowy kaczy szpion?
        • de_oakville Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 12.07.21, 12:10
          amunicyjny1 napisał(a):

> Pociesz się ,według naszej najnowszej historiografii, cała wierchuszka solidarn
          > ości to byli ludki kontrolowane przez SB. więc co nam szkodzi jeden gazetowy ka
          > czy szpion?

Warszawa byla za cara trzecim czy czwartym co do wielkosci miastem Imperium Rosyjskiego. Paradoksalnie, dopiero po zniszczeniach II-giej Wojny Swiatowej warszawskie tramwaje przeszly na "normalna" (europejska) szerokosc torow. Bo wczesniej, rowniez podczas okupacji hirlerowskiej, jezdzily po szerokich (rosyjskich) torach. Takie jeszcze mozna zobaczyc w bruku - nieuzywane - w zakamarkach ulicznych w okolicy Hali Mirowskiej, na zachod od niej. Dla Rosjanina o pogladach imperialnych - Polska to niemal taka sama historyczna czesc slowianskiego imperium, jak Ukraina. Czy sadzisz, ze po roku 1989 zaczeli nagle myslec inaczej? Uwazam, ze sie mylisz. SB sama stworzyla "gnój" wokol Wałęsy, zeby ludzie, ktorzy wierza, ze podlosc w ludzkim charakterze jest bardziej dominujaca cecha niz uczciwosc (pewnie sadza "po sobie") uwierzyli w to. Przeciez oni manipuluja ludem jak chca. Wystarczy napisac, ze Tusk mowi po niemiecku i to juz jest dobry powod do tego, zeby jego intencje byly "podejrzane". Na takim mentalnym gruncie Rosja odnosi zwyciestwa i trudno sie dziwic. Pomaga jej w tym KK. Europa dla wielu jest zbyt odlegla mentalnie, zbyt madra i zbyt rozsadna, zeby wydawala sie "swoja".
          • amunicyjny1 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 12.07.21, 12:36
            Na takim mentalnym gruncie Rosja odnosi zwyciestwa i trudno sie dziwic.

To nie Rosja, to my sami. Szukanie winnych wokół siebie jest kojące dla serca, ale prowadzi na manowce
            Łatwo obudzić potwory, w imię divide et impera. Tylko co dalej?

Masz bliski przykład, USA.

Normalne studium psychologiczne jak z działającego systemu politycznego zrobić małpi sracz. Długo zajęło?, W imię czego tak podzielono ludzi ?
          • amunicyjny1 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 12.07.21, 12:49
            de_oakville napisał:

> Paradoksalnie, dopiero po zniszczeniach II-giej Wojny Swiatowej wars
            > zawskie tramwaje przeszly na "normalna" (europejska) szerokosc torow. Bo wczesn
            > iej, rowniez podczas okupacji hirlerowskiej, jezdzily po szerokich (rosyjskich)
            > torach. Takie jeszcze mozna zobaczyc w bruku - nieuzywane - w zakamarkach ulic
            > znych w okolicy Hali Mirowskiej, na zachod od niej.

szeroka byla chyba pierwsza, najstarsza linia łącząca dworzec Petersburski (Wileński) z dworcem Kolei Warszawsko-Wiedeńskiej
            • de_oakville Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 30.09.21, 11:36
              amunicyjny1 napisał(a):

> szeroka byla chyba pierwsza, najstarsza linia łącząca dworzec Petersburski (Wil
              > eński) z dworcem Kolei Warszawsko-Wiedeńskiej

Mylisz sie. Cala siec tramwajowa przedwojennej Warszawy, notabene miasta majacego wtedy wiecej mieszkancow niz Rzym czy Madryt (dzis miast 3 - 4 milionowych), byla szeroka, czyli "rosyjska".
              Dopiero po zniszczeniach wojennych przebudowano ja na europejska. Moze dlatego, ze do Warszawy sciagnieto sporo tramwajow ze zdobytego przez Armie Radziecka Berlina. A do Trojmiasta sciagnieto z Berlina wagony tamtejszej szybkiej kolei miejskiej (S-Bahnu) - jezdzily w Gdansku i Gdyni jeszcze w latach 60-tych (po przestawieniu metody zasilania z "trzeciej szyny" na gorna siec trakcyjna).
          • kylax4 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 12.07.21, 17:20
            Polski KK to agentura Kremla, otwarcie opłacana przez Rosję i całkowicie wykonująca polecenia służb rosyjskich.
            • amunicyjny1 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 12.07.21, 17:30
              kylax4 napisał:

> Polski KK to agentura Kremla, otwarcie opłacana przez Rosję i całkowicie wykonu
              > jąca polecenia służb rosyjskich.
              >

Powiedz to swojej babci.
              • kylax4 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 23.07.21, 15:36
                Dzień dobry Wania.
      • kylax4 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 11.07.21, 16:14
        I właśnie dlatego Kaczyński i PiS tak nienawidzą TVN. Ta stacja zadaje niewygodne pytania i drąży w poszukiwaniu faktów na temat prezesa i spółki
      • felusiak1 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 24.07.21, 09:35
        Wstydziłbyś się oakvil wklejać tego typu propagande.
        Nie wiem co tobie i innym odbilo, że straciliście szacunek dla samych siebie.
        Rozumiem, ze PiS wam nie pasuje ale nie rozumiem jaka jest przyczyna awersji.
        Wyciagacie bzdury o lamaniu praworzadności, konstytucji, sadow i cholera wie czego jeszcze.
        Tak naprawdę wasza awersja jest kulturowa. Rzecz w tym, że nie potraficie jasno zdefiniować.
        Uważacie się za bardziej wartościowych, inteligentnych, lepiej wykształconych, obytych a ty wiocha i drobnomieszczaństwo podcięlo wam skrzydelka. A bylo wam juz tak dobrze, tak blogo, szybowaliście tak wysoko, ze nie zauwazyliście niezadowolenia tych chodzacych po ziemi.
        • de_oakville Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 24.07.21, 13:41
          felusiak1 napisał:

> Wstydziłbyś się oakvil wklejać tego typu propagande.

Niczego sie nie wstydze. Pisze, to co mysle na podstawie wlasnych obserwacji i odczuc, a jezeli tak sie sklada, ze pokrywa sie to z jakas "propaganda" to nie jest moja wina. Uwielbiam kraje o zdrowych stosunkach spolecznych, to znaczy takich, gdzie z nowo spotkanym nieznajomym mozesz sobie rozmawiac tak jak ze starym znajomym. Bez uprzedzen i podejrzenia, ze masz do czynienia z jakims cwaniakiem, oszustem itd. Bo tacy tez sa, ale zdecydowana mniejszosc. Taki kraj, to (ogolnie biorac) na przyklad Kanada. Przeszkadza mi sztuczne dzielenie ludzi na "prawdziwych" i "nieprawdziwych" Polakow, poglady nacjonalistyczne, faszystowskie i tym podobne. Wynikaja one z zagubienia, nieobycia, strachu, ciasnego umyslu. A PiS dzieli Polakow na "zdradzieckie mordy" i innych, tych poslusznych. Jestem wierzacy, ale nie odpowiada mi agresywny polski fanatyczny kler, mieszajacy sie do polityki. I co najwazniejsze dla mnie, to wszystko nie jest w stanie obrzydzic mi mojej wiary w takiej formie, w jakiej ja mialem, kiedy emigrowalem z Polski. Bez niej nie dalbym rady. Zadni ludzie nie sa mi w stanie tego wszystkiego obrzydzic, jak bardzo by nie chcieli. A to jest ich celem - dzielic spoleczenstwa, ugruntowac niewiare w cokolwiek u tych, co jej nigdy nie posiadali, oraz obrzydzic ja tym, co ja maja. Ja z kolei nie rozumiem jak mozesz byc po tamtej stronie. No, ale zyje juz dostatecznie dlugo, ze podobne niespodzianki mnie nie dziwia,
          Nie traktuje jednak ludzi o innych pogladach za jakichs "wrogow". Chyba, ze oni zaczna mnie traktowac jako wroga, ktorego nalezy w jakis pognebic.
          • yabbaryt Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 24.07.21, 14:44
            'Przeszkadza mi sztuczne dzielenie ludzi na "prawdziwych" i "nieprawdziwych" Polakow, poglądy nacjonalistyczne, faszystowskie i tym podobne' .
            Moher, biomasa, hołota przekupiona za pięćset plus', PISdy' To takie dość popularne okreslenia w ustach tej bardziej europejsko-teolerancyjnej części polskigo społeczeństwa okreslające stronę konserwatywną społecznego sporu. Krótkie programy społeczno polityczne takie jak 'je.b.a.c PIS to codzienność, której doświadczamy.
          • felusiak1 Re: Wszystko uklada sie w logiczna calosc 24.07.21, 20:48
            Potwierdziłeś moją tezę. Przeszkadza ci "sztuczne dzielenie ludzi na "prawdziwych" i "nieprawdziwych" Polakow" i nie przeszkadza ci kiedy ty dokonujesz podzialu na tych światlych, obytych i wyksztalconych i zagubionych, nieobytych, przestraszonych i tych z ciasnym umysłem. Teraz wkleileś paszkwil pomawiajacy Naczelnika o bycie rosyjskim agentem. Nie ma na to cienia dowodu ale ty piszesz to co myslisz. Dajesz takiemu kitowi wiare?
            Nie rozumiesz jak moge być po tamtej stronie? Nie zrozumiesz bo ja nie jestem po zadnej stronie.
            Mnie ten konflikt nie dotyczy ale obserwuję i widzę. "Zdradzieckie mordy" są na rowni z ".ebać pis".
            Prosilem wiele razy żeby ktoś przedstawil mi konkretne przyklady łamania konstytucji i praworzadności i nadal czekam. Kilka osob przedstawilo liste oskarżeń ale nie podalo przykladow.
    • borrrka Jestem dość pamiętliwy i ... 11.07.21, 19:52
      Nazwisko Giertych ma taką, a nie inną konotację.
      Ale mecenas Jarka zna i bez wątpienia ceni :), więc gdy twierdzi, iż ostatni numer z TVN, to na poważnie, coś w tym jest.
      Jęśli kaczy Jarek wydumał takie niewiarygodne posunięcie, jak pójście przeciw USA, no pewnym ich regułom gry, to strasznie się sypie na Nowogrodzkiej.
      Jest gorzej, niż myślałem:)
      • borrrka Re: Jestem dość pamiętliwy i ... 11.07.21, 20:00
        twitter.com/i/status/1411620837350903810
      • buldog2 Re: Jestem dość pamiętliwy i ... 11.07.21, 22:28
        Podzielam opinię Giertycha i twój komentarz wyżej.
        Sypie się konstrukcja myślna agenturalnej jaczejki i zorganizowanej grupy przestępczej PIS.
        • 1.melord W USA wlascicielem stacji TV musi byc Amerykanin 12.07.21, 09:54
          On 4 September 1985, Murdoch became a naturalized citizen to satisfy the legal requirement that only US citizens were permitted to own US television stations.

W Polsce opozycja nawet Georgette Mosbacher (byla namiestnik) wyciagnela z zapomnienia by bronic TVN ,ktory jest w rekach " jej" ludzi

• borrrka Cytuję, bo oddaje moje przekonania 12.07.21, 12:19

Tomasz Urbaś
      @TomaszUrbas
      ·
      11 lip
      Zaprawdę powiadam Wam, że byłem młody i głupi Uśmiechnięta twarz z otwartymi ustami i śmiejącymi się oczami
      Wierzyłem w inteligencję, pracowitość i przedsiębiorczość większości Polaków.
      Kaczyński otworzył mi oczy. Masa ciemnoty, lenistwa i zawiści wyniosła go do władzy i doprowadziła do konfrontacji z Zachodem.
      • szwampuch58 Re: Cytuję, bo oddaje moje przekonania 12.07.21, 12:24
        Tomek naiwny jak dziecko ale ma plusa bo dojrzal
      • europitek Re: Cytuję, bo oddaje moje przekonania 26.07.21, 11:58
        > Wierzyłem w inteligencję, pracowitość i przedsiębiorczość większości Polaków.
        > Kaczyński otworzył mi oczy. Masa ciemnoty, lenistwa i zawiści wyniosła go do
        > władzy i doprowadziła do konfrontacji z Zachodem.

No to teraz macie problem. Ale to raczej efekt Waszej własnej ciemnoty w kwestii zrozumienia stosunków społecznych i ich konsekwencji.

• borrrka Wolne żarty 26.07.21, 13:59
          Na poziomie prywatnym nie muszę udawać szacunku dla hołoty.
          A ja reprezentuję swe prywatne poglądy i prowincjonalne prostactwo nazywam po imieniu.
          • europitek Re: Wolne żarty 26.07.21, 15:26
            borrrka napisał(a):
            > Na poziomie prywatnym nie muszę udawać szacunku dla hołoty.

Nie chodzi o to żeby go udawać, ale żeby go mieć bez udawania. Nie musisz się z nią zgadzać, czy aprobować jej zachowań, ale to już trochę inna sprawa.

> A ja reprezentuję swe prywatne poglądy i prowincjonalne prostactwo nazywam
            > po imieniu.

Ale dlaczego tylko prowincjonalne? "Na salonach" znajdziesz mnóstwo prostactwa obyczajowego i intelektualnego, które od typowej hołoty różni się tylko statusem majątkowym i społecznym.
            • borrrka Bo takie są wyniki badań 26.07.21, 17:52
              Prowincja, niskie wykształcenie, podeszły wiek.
              Oczywiście, jest to uogólnienie, ale jakieś kryteria trzeba przyjąc - wśród seweryna dominują prowincjonalne matoły.
              Nad grobem.
              A że można tysiące przykładów przeczących mojej tezie wyszukać, to chyba oczywiste.
              • europitek Re: Bo takie są wyniki badań 26.07.21, 19:58
                borrrka napisał(a):
                > A że można tysiące przykładów przeczących mojej tezie wyszukać, to chyba
                > oczywiste.

Zatem zdajesz sobie sprawę, że Twoja teza jest nader wątpliwa? Trudno inaczej ją ocenić, jeśli masowe występowanie zaprzeczeń jest oczywiste.
    • yurek_1111 [...] 12.07.21, 15:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • borrrka To już mieszkańcy Polski zadecydują 12.07.21, 15:16
        Co nam konieczne, jeśli pozwolisz.
      • boavista4 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 12.07.21, 16:34
        Przeczytałem co niektóre posty i taki jest mój komentarz. Niektóre media, zaliczane do polskich, sa finansowane przez zagranicznych grandziarzy, a więc są politycznym i ideologicznym narzędziem obcych interesów.
        Co do szerokotorowej kolejki w Warszawie, szkoda ze Oakville nie rozwinął ten temat w kilkotomowe dzieło, Ja jestem Krakus i Lwowiak od pokoleń, dlatego dla mnie jeden jest standardem, a nie warszawska tandeta!
        • de_oakville Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 30.09.21, 12:47
          boavista4 napisał(a):

> Co do szerokotorowej kolejki w Warszawie, szkoda ze Oakville nie rozwinął ten
          > temat w kilkotomowe dzieło, Ja jestem Krakus i Lwowiak od pokoleń, dlatego dla
          > mnie jeden jest standardem, a nie warszawska tandeta!

Cos takiego!? A ja nie jestem ani Krakus ani Lwowiak. Pochodze od małpy i nie przyznaje sie ani do Lwowa ani do Krakowa. Najwyzej do jakiejs drewnianej wioski ("djerjewni") lezacej w "bagnach Prypeci". To nie moi przodkowie zbudowali Kosciol Mariacki czy Zamek w Malborku. Widza te arcydziela moje oczy i sie tym interesuja. Moje cialo zas nie przyznaje sie do ich zbudowania i do posiadania z nimi cokolwiek wspolnego. I ma calkowita racje.
      • kylax4 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 12.07.21, 17:21
        "Repolonizacja", czyli promowanie poglądów rosyjsko-katolicko-średniowiecznych polanych sosem biurokratycznego marazmu socrealistycznego? Bo to są poglądy PiSu
      • szwampuch58 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 12.07.21, 19:42
        Salonem swirow czubek pisowski sie podpiera,buhahahaha cudne
    • szwampuch58 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 15.07.21, 12:51
      Padli na pysk dosc szybko,hehehehe
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27331304,ustawa-lex-tvn-juz-nieaktualna-posel-pis-komentuje.html#s=BoxOpImg4
    • borrrka Łapówka dla wuja Sama 24.07.21, 08:43
      Nie ulega wątpliwości, że wielki, przepłacony i ... nieoczekiwany kontrakt na czołgi Abrams ma "osłodzić" atak na amerykańską TVN.

A co tam.
      Nie ze swoich kupują!

A poważnie, to ostatnie kacze podrygi i PiS zdycha w szaleństwie godnym Szekspira.
      • boomerang Re: Łapówka dla wuja Sama 24.07.21, 08:57
        Niech wezmą przykład z Australijczyka nazwiskiem Rupert Murdoch, krtóry jakieś 30 lat temu przyjął obywatelstwo USA po to tylko żeby jego kanał telewizyjny mógł w USA legalnie funkcjonować. Niech ci Amerykanie teraz poproszą o obywatelstwo któregoś v krajów UE, niekoniecznie Polski, i wszystko będzie OK. Takie jest prawo, i polskie, i amerykańskie.
        • borrrka Szarża jest tak głupia 24.07.21, 09:02
          Że godna Kimów koreańskich.
          Prawdziwego zagrożenia dla TVN przecież nie ma.
          Piękna agonia pisich!
          • szwampuch58 Re: Szarża jest tak głupia 24.07.21, 14:43
            PiS-owcy są mocni jedynie w gębie. Gdy na horyzoncie pojawi się realna groźba odcięcia od zagranicznych funduszy, to podwiną ogon.
            • borrrka Już podwijają 24.07.21, 15:41
              To widać na każdym kroku.
              Zresztą, mówiąc szczerze, tylko imbecyl nie widzi, że to się kończy, więc boją sie odpowiedzialności.
              • boomerang Re: Już podwijają 25.07.21, 01:15
                Takie samo jest prawo i sprawiedliwość zarówno w Polsce jak i w USA i należy je respektować towarzyszu borrrka.
                • czizus Re: Już podwijają 26.07.21, 13:11
                  boomerang napisał:

> Takie samo jest prawo i sprawiedliwość zarówno w Polsce jak i w USA i należy je
                  > respektować towarzyszu borrrka.
                  >
                  To dlaczego PIS i jego delegatura - KRRiT nie respektują prawa? Przecież prawo odnośnie udzielenia koncesji nie zmieniło się więc ta koncesja dla TVN24 już dawno powinna być udzielona tak jak udzielano poprzednie. Tyle tylko, że ta delegatura czeka na stosowny rozkaz Kaczyńskiego ale go nie ma i delegatura nie wie co robić. W USA też tak działa prawo?
    • szwampuch58 Re: Już podwijają 26.07.21, 13:23
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27368666,sedziowie-sn-panuje-atmosfera-wyczekiwania-na-dyspozycje-polityczna.html#s=BoxOpImg1
    • borrrka Koniec TVN 24? 27.07.21, 13:38
      Paradoksalnie to chyba dobrze.
      Najbardziej ograniczony seweryn, czyli większość elektoratu PiS, zauważy, że jego wybrańcy boją się prawdy.
      Jaśniej już nie można tego ukazać.

Kiedyś za komuny było takie hasło im gorzej, tym lepiej.

Jakieś deja vu ogarnia starszych obywateli?
      • czizus Re: Koniec TVN 24? 27.07.21, 13:46
        borrrka napisał(a):

> Paradoksalnie to chyba dobrze.
        > Najbardziej ograniczony seweryn, czyli większość elektoratu PiS, zauważy, że je
        > go wybrańcy boją się prawdy.
        > Jaśniej już nie można tego ukazać.
        >
        > Kiedyś za komuny było takie hasło im gorzej, tym lepiej.
        >
        > Jakieś deja vu ogarnia starszych obywateli?

Niech zamykają. Amerykanie przeniosą się do Czech i będą nadawać stamtąd. Tak jak w swoim czasie RWE z RFN. To będzie już taki wielki krok do PIS-owskiego grobu o zamknięte drzwi do amerykańskich instytucji dla PIS-OWSKICH komunistów.
        • pijatyka Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 10:43

Na razie wystarczyła holenderska koncesja ;)

• szwampuch58 Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 10:47
            "Powtorka z rozrywki".....TVN-7 na szabelki wzieli
            • peace2u Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 11:26
              Koncesja naziemna TVN7 kończy się 22.02.22. Jedna trzecia Polaków odbiera tylko telewizję naziemną. Stratę widzów TVN7z pewnością by odczuł.
              • szwampuch58 Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 11:42
                Nooo,ale nie odczuje bo znowu z machania szabelka nici
                • peace2u Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 11:49
                  Zobaczymy. To będzie łatwiejsze od nieprzyznania koncesji satelitarnej i tak naprawdę o to idzie cała gra. O koncesję naziemną.
                  • peace2u Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 11:55
                    ATM rozrywka pupilek poprzedniej krajowej rady radiofonii i telewizji już w tym roku stracił koncesję naziemną
                  • szwampuch58 Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 12:27
                    Mozliwe,bo sciana wschodnia matecznik ciemniakow pisowskich nie dorosla do obslugi koreanskich odbiornikow telewizyjnych
                    • peace2u Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 12:54
                      W Czechach aż 65 procent ludzi używa tylko telewizji naziemnej.
                      • szwampuch58 Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 13:08
                        U Pigmeji jaki procent?
                        • peace2u Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 13:11
                          Pomiędzy 0 a 100
                          A skąd te zainteresowanie Pigmejami?
                          • szwampuch58 Re: Amerykanie przeniosą się do Czech 30.09.21, 13:19
                            Przeciez" wrednymi" Pepikami nie bede sie interesowal
              • pijatyka Re: Stratę widzów TVN7 z pewnością by odczuł 10.12.21, 11:50

Zobaczymy, co PiSuar odczuje, jak Amerykanie się odwiną... (bo już raczej tracą cierpliwość)
                • europitek Re: Stratę widzów TVN7 z pewnością by odczuł 10.12.21, 15:44
                  Pewnie nas zbombardują albo przynajmniej obłożą sankcjami jak "Nordstream 2". Strach pomyśleć co mogą wymyśleć.
    • de_oakville KK "jezyczkiem u wagi" 30.09.21, 12:37
      Donald Tusk odpowiedzial niedawno na pytanie jednego z internautow:
      "Czy pan naprawde wierzy, ze PiS chce wyprowadzic Polske z Unii Europejskiej?"
      Tusk odpowiedzial: "Ja w to nie wierze, ja to wiem na pewno. Znam tych ludzi, znam ich poglady i nie raz slyszalem ich wypowiedzi z bliska." (tak mniej wiecej odpowiedzial Tusk).

Po roku 2000 przyjezdzalem regularnie do Polski i obserwowalem niebywale zmiany na korzysc. Ich symbolem stal sie dla mnie bardzo dlugi budynek stojacy naprzeciwko Dworca Wschodniego w Warszawie. Zbudowany "za komuny", po latach stal sie poczernialy i brzydki jak "skora ropuchy". Przemalowywano go pozniej, juz w Polsce unijnej, na ladny jaskrawy kolor, ale trawalo to etapami. Sfotografowalem ten budynek na pewnym etapie przemian - jego polowa byla jeszcze czarna i brzydka a druga polowa kolorowa i ladna. Obecnie caly budynek jest juz oczywiscie ladnie wygladajacy. I to jest symbol przemian w calej Warszawie i w calej Polsce. I nie tylko "fasadowy" jak w nielicznych miejscach "za komuny" przed dozynkami. Wtedy byly w budynkach staroswieckie, czesto "zasikane" windy.
      Dzis sa czyste windy "szwajcarskie" i klatki schodowe czyste i przyjemne. Oczywiscie jest to roznica pomiedzy PRL-em a Polska w Unii. Istnieja powazne obawy, ze Polska bez Unii upodobni sie powoli do PRL-u. Poczatkowo tylko mentalnie, a pozniej rowniez i fizycznie, czego symbolem jest ow budynek.

Jak to sie jednak dzieje, ze wiekszosc Polakow chce nalezec do Unii, a rzadzi partia, ktora ma tylko 30% poparcia i ktora chce ta unie maksymalnie ludziom obrzydzic i miec calkowicie nieskrepowane rece w niestosowaniu sie do europejskiego prawa, bedacegp przez wieki wytworem najwyzszej kultury i cywilizacji na swiecie? Stworzonego przez madre narody?

Jest jasne, ze "jezyczkiem u wagi", ktory na to pozwala jest polski Kosciol Katolicki, majacy ogromne wplywy w spoleczenstwie i cieszacy sie nadal jego ogromnym zaufaniem. Nie jest to juz jednak kosciol Jana Pawla II-go, niewatpliwie patrioty, ktory chcial dla Polski i Polakow jak najlepiej. Jest to kosciol "Ojca Dyrektora", majacego jakies potajemne powiazania z Rosja.
      • szwampuch58 Re: KK "jezyczkiem u wagi" 30.09.21, 12:43
        Korupcja polityczna w wysokosc 500+ oraz emerytura dla mlodych staruszkow to sprawia
    • szwampuch58 Re: Wstajemy z kolan i likwidujemy amerykańskie f 01.10.21, 21:15
      Kto.....kryminalisci?
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27640378,superwizjer-tvn-o-czlowieku-kaminskiego-i-wielkim-przemycie.html#s=BoxOpImg1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka