Dodaj do ulubionych

Jutro PiS wypowie wojnę USA

11.08.21, 01:07
Wojnę o TVN24.
Dziś uczestniczyłem w najmniejszej w Bolandzie demonstracji poparcia dla Discovery - 9 osób w wielkopolskim miasteczku nad jeziorem.
Jutro chcę widzieć na jeziorze USS Ronald Reagan - powitam chlebem i solą.

A poważnie, odleciały zupełnie jarkowe chłopaki:)
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 01:23
      Tak twierdzi pożal się boże opozycja, a Jarek nic nie wie.
    • engine8 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 03:34
      Polska przeciez juz nie ma nic do stracenia.
      • europitek Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 11:40
        Ale jak pokonamy USA to będziemy mieli świetną kolonię!!! Trumpa (nasz człowiek) zrobimy namiestnikiem i będzie git!
        • amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 11:51
          europitek napisał:

> Ale jak pokonamy USA to będziemy mieli świetną kolonię!!! Trumpa (nasz człowiek
          > ) zrobimy namiestnikiem i będzie git!

Wice namiestnikiem panie europitek. główny fotel Tusk sobie zaklepał .
          • europitek Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 12:20
            amunicyjny1 napisał(a):
            > Wice namiestnikiem panie europitek. główny fotel Tusk sobie zaklepał .

Tusk jako zdeklarowany defetysta najwyżej może zostać u namiestnika doradcą do spraw "haratania w gałę".
            • amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 12:25
              europitek napisał:

> amunicyjny1 napisał(a):
              > > Wice namiestnikiem panie europitek. główny fotel Tusk sobie zaklepał .
              >
              > Tusk jako zdeklarowany defetysta najwyżej może zostać u namiestnika doradcą do
              > spraw "haratania w gałę".

To może Rysiek Czarnecki? Dorobił by se trochę. Drugie trochę przyciął by se na biletach
              • europitek Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 13.08.21, 02:24
                amunicyjny1 napisał(a):
                > To może Rysiek Czarnecki? Dorobił by se trochę. Drugie trochę przyciął by se na
                > biletach

Niestety oprócz zalet, które wymieniłeś ma też parę wad osłabiających jego kandydaturę (nie był preziem w Zakałużu, nie jest rudy i jeszcze parę). Nie ma też na swoim koncie dokonań typu zniesienie wiz, przemówienie na rocznicę powstania czy zahamowanie "NS2". Ewentualnie nadałby się na prezesa amerykańskiego związku piłkarskiego.
                • boomerang Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 13.08.21, 02:29
                  no i nie uczestniczył w odsłonięciu pomnika Karla Marxa w Trewirze, gdy płomienne przemówienie wygłosił delegat Unii Jean-Claude Juncker
                  • europitek Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 15.08.21, 05:04
                    No właśnie, same wtopy.
    • felusiak1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 05:51
      Jesteś wdziecznym odbiorcą propagandowego kitu w gestej mgle.
      • 1.melord Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 06:07
        POzal sie Boze opozycja(wspolczesna Targowica), Polske uratuje....
        • stavros2002 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 07:11
          Na australijskie zmywaki zawsze można liczyć. Z zapartym tchem śledzą wydarzenia w Polsce i wiedzą gdzie stali oni, a gdzie stało ZOMO. Szkodo, że nie macie normalnego życia u siebie, ale to normalne dla emigracji pierwszego pokolenia...
          • boomerang Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 10:23
            rusku nie udawaj Greka
            • amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 10:35
              boomerang napisał:

> rusku nie udawaj Greka
              >

Następny wykrywacz?
              • boomerang Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 10:43
                Wykrywacz ci tej obelgi, rzuconej jego osobie, nie daruje.
                • amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 10:49
                  Jaka obelga, toż to pochwała czujności, taka robota to nie jest łaty chleb.
                  • boomerang Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 11:00
                    Obgadaj to z nim, a nie ze mną.
                    • amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 11:04
                      boomerang napisał:

> Obgadaj to z nim, a nie ze mną.
                      >

Niestety, skończyła mi się.
                      • boomerang Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 11:57
                        Znajdziesz następną, tylko musisz mieć przy sobie jakieś banknoty.
          • 1.melord Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 13:10
            stavros2002 napisał:

> Na australijskie zmywaki zawsze można liczyć.

niesmialo zaprotestuje...po 40 latach zmywania jestem juz starszym zmywakowym ($30/godz)

widze ,ze cholernie zazdroscisz mi tego zmywaka...juz ktorys raz z kolei
            moze kiedys i do ciebie szczescie sie usmiechnie?
            • amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 14:05
              1.melord napisał(a):

>
              > niesmialo zaprotestuje...po 40 latach zmywania jestem juz starszym zmywakowym (
              > $30/godz)
              >
              Uuuuu, u was to dopiero paragony grozy w restauracji ....
              • a.jej.rkoniak Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 14:37
                biorąc pod uwagę średnie zarobki, to nie przyjdzie zwariować. Ponadto możesz się nawpie..ć u Azjatów za małe pieniądze, jeśli ci rodzina w Polsce nie pomoże.
      • amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 11:21
        Ja bym radził amerykańcom wykazać rozsądek, i się poddać. Bo jak nie..to jeszcze im podeślemy paru Felusi i senioritek. Nie humanitarne, ale na wojnie żartów nie ma.
    • yabbaryt Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 07:18
      Nie wyobrażam sobie życia bez wolnych mediów i wolnosci słowa. Bez nich nigdybym sie nie dowiedział że jestem cyt:
      -patologią, która sie sprzedała za flaszke i 500+
      -PISdą
      -biomasą
      Takimi słowami okreslają mnie głównie wyznawcy TVN lub GW.
      Wolność słowa to prawa obywateli a obywatele to jak wiadomo korporacje i ich pracownicy i te prawa wyłącznie im przysługują. Biomase to mozna co najwyżej zaorać jako nawóz postepu. No więc brońcie sobie waszych mediów, obrońców i to potężnych pewnie nie zabraknie. Ale ja postoję.

• amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 07:33
        A panowie i panie, to tak nie za bardzo politykę do głowy biorą?
      • lubat Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 10:24
        @yabbaryt
        Bardzo trafna ocena.
        Dodałbym jeszcze "niezależne" media. Bo jak wiadomo media w ogóle nie zależą od poglądów właściela, sponsorów, ogłoszeniodawców, itd.;)
    • borrrka Jarek się bawi 11.08.21, 10:12
      Widać wyraźnie, że na niczym mu specjalnie nie zależy - może na władzy, ale dlatego, że to dostęp do zabawek.
      Panowie forumowicze zza siedmiu mórz też się bawią, bo co ich rusza Bolanda?
      Jak będzie źle, poleją krokodylich łez, bo uciekać już nie muszą - zrobili to 40 lat temu.
      • boomerang Re: Jarek się bawi 11.08.21, 10:30
        Jak będzie źle, poleją krokodylich łez

Nie będzie znowu źle, bo nie wybiorą wracającego z Zachodu błędnego rycerza na białym koniu.
      • europitek Re: Jarek się bawi 11.08.21, 12:08
        borrrka napisał(a):
        > Widać wyraźnie, że na niczym mu specjalnie nie zależy - może na władzy, ale dla
        > tego, że to dostęp do zabawek.

Ktoś musi zapłacić za odpuszczenie "NS2" i "małego misia" Bidena z Putinem. Ciekawe też czy ucierpią zakupy gazu w Zakałużu i od kogo kupimy technologię do planowanej elektrowni jądrowej?
        Co do "Widać wyraźnie, że na niczym mu specjalnie nie zależy" to powiedziałbym raczej, że nie zależy mu na bezmyślnym podlizywaniu się wszystkim dookoła Polski. Trumpa "kupili" sobie do spółki z Dudą, gdy dali mu sposobność podbudować się na początku jego kadencji... i wyciągnęli z tego konkretne korzyści dla kraju. Biden sam wybrał inną drogę, więc jego administracja musi się liczyć z drobnymi przykrościami.
        Amerykanie niech się cieszą, że Kaczor nie wpadł na pomysł kupienia jakiejś amerykańskeij gazety lub stacji telewizyjnej, bo wtedy zrobiłoby się ciekawie. W sumie, zamiast "Abramsów" można było sobie wybrać coś innego...
        • amunicyjny1 Re: Jarek się bawi 11.08.21, 12:21
          europitek napisał:

. Cie
          > kawe też czy ucierpią zakupy gazu w Zakałużu

Normalne grzeszysz klawiaturą...USA mogło by użyć gazu jako środka nacisku...
          • europitek Re: Jarek się bawi 13.08.21, 02:39
            Nie mogłoby, bo zaraz zgłosiliby się Arabowie te swoim towarem. Zresztą dwa kontrakty i tak dostali, a mają gazu sporo. Dodatkowo jest jeszcze "Baltic Pipe" do złoży gazu kupionych przez "Orlen".
            Nacisk gazowy to już za chwilę będzie nierealny.
      • a.jej.rkoniak Re: Jarek się bawi 11.08.21, 14:42
        wprowadzenie stanu wojennego przekonało mnie, że w Polsce nic się nie zmieni
        żeby nie marnować życia wyjechałem na Antypody i była to najlepsza decyzja mojego życia.
        Tylko wolaki trwają w przeświadczeniu, że bycie chłopem pańszczyźnianym jest stanem naturalnym od boga danym. Wczoraj mieliśmy spis powszechny. Cała rodzina z dumą wpisała - no religion.
        • amunicyjny1 Re: Jarek się bawi 11.08.21, 15:38
          a.jej.rkoniak napisał(a):

> wprowadzenie stanu wojennego przekonało mnie, że w Polsce nic się nie zmieni
          > żeby nie marnować życia wyjechałem na Antypody i była to najlepsza decyzja moje
          > go życia.
          > Tylko wolaki trwają w przeświadczeniu, że bycie chłopem pańszczyźnianym jest st
          > anem naturalnym od boga danym. Wczoraj mieliśmy spis powszechny. Cała rodzina z
          > dumą wpisała - no religion.

Wyjechałeś, zarobiłeś, żyjesz dostatnio. Ale niczego się nie nauczyłaś. Jeżeli my jesteśmy wolakami, to ty tym bardziej
          • a.jej.rkoniak Re: Jarek się bawi 12.08.21, 01:15
            nie musiałem się dokształcać, wyjechałem wykształcony i mądry. Jedyna moja wada to nienawiść do korupcji i skorumpowanych ludzi. A tego w Polsce nie brakuje. Nigdy nie byłem wolakiem, stąd nim nie jestem. Wolak to schamiały Polak, a ja nie jestem chamem, jak kilku tutaj.
        • borrrka Re: Jarek się bawi 13.08.21, 08:34
          To oczywiście bardzo indywidualna ocena - co uważamy za marnowanie życia. Ja na przykład uważam emigrację za pójście na łatwiznę, a to jest śmiertelnie nudne.
          A wiem o czym piszę.
          • amunicyjny1 Re: Jarek się bawi 13.08.21, 08:42
            borrrka napisał(a):

>
            > przykład uważam emigrację za pójście na łatwiznę, a to jest śmiertelnie nudne

Zależy co mamy do osiągnięcia, co nas zadowoli. Mistrzowie kręcenie regipsów, a może droga tej murzynki że Szwecji, która tak wkurza sinioritkę.
    • boomerang Re: macie takie instrukcje trampkarze? 11.08.21, 10:21
      jacy my? rozumiem że za tobą stoi pewne ugrupowanie
    • boomerang Re: to ty mi powiedz 11.08.21, 10:59
      Widzę że szwankuje ci twoje IQ. Sądzę że twoi przełożeni też to zauważają.
    • boomerang Re: oczywiście, że nie 11.08.21, 11:04
      Folia aluminiowa to nic w porównaniu z tymi sztućcami aluminiowymi z których korzystałeś aż do upadku PRL. To się ci musiało rzucić na mózg.
      • europitek Re: oczywiście, że nie 11.08.21, 11:47
        Nadmiar glinu w organizmie nie jest zdrowy.
    • oszol.lom.z.rm Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 11:28
      nie USA tylko demokratom dupokratom
    • de_oakville Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 11:48
      borrrka napisał(a):

> A poważnie, odleciały zupełnie jarkowe chłopaki:)

To samo nasuwa mi sie na mysl. Przeczytalem juz wiekszosc wpisow w tym watku, atakujacych Twoj wpis, i nie moge sie nadziwic. Kiedy mieszkalem w PRL-u wydawalo mi sie, ze za "DNA" mentalnosci wielu ludzi w Polsce odpowiedzialny jest Zwiazek Radziecki i dlugie lata stalinowskiej propagandy. Teraz widze, ze u wielu z nich, to ich wlasne myslowe "DNA". Moze w zwiazku z tym Polske czeka w przyszlosci podzial na PRD i PRF - "Polska Republike Demokratyczna" i "Polska Republike Federalna", Warszawe Wschodnia i Warszawe Zachodnia.

"Ponad nami absurdu obłoki
      wielkie hasło do boju nas rzuca,
      bo jak spadać to z koni wysokich
      - rzekl liliput wiadajac na kuca."

(W.Młynarski, "Monolog nieduzy")

• amunicyjny1 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 12:10
        de_oakville napisał:
        Twoj wpis, i nie moge sie nadziwic. Kiedy mieszkalem w PRL-u wydawalo mi sie, ze za "DNA" mentalnosci wielu ludzi w Polsce odpowiedzialny jest Zwiazek Radziecki i dlugie lata stalinowskiej propagandy. Teraz widze, ze u wielu z nich, to ich wlasne myslowe "DNA".

Ojej, ludzie mają poglądy.Genialne odkrycie po 50 latach myślenia.
      • europitek Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 12:13
        de_oakville napisał:
        > podzial na PRD i PRF - "Polska Republike Demokratyczna" i "Polska Republik e
        > Federalna", Warszawe Wschodnia i Warszawe Zachodnia.

Tobie chyba ta ostatnie marzy się w granicach z 1937 r.?
      • czizus Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 12:26
        de_oakville napisał:

> borrrka napisał(a):
        >
        > > A poważnie, odleciały zupełnie jarkowe chłopaki:)
        >
        > To samo nasuwa mi sie na mysl. Przeczytalem juz wiekszosc wpisow w tym watku, a
        > takujacych Twoj wpis, i nie moge sie nadziwic. Kiedy mieszkalem w PRL-u wydawal
        > o mi sie, ze za "DNA" mentalnosci wielu ludzi w Polsce odpowiedzialny jest Zwia
        > zek Radziecki i dlugie lata stalinowskiej propagandy. Teraz widze, ze u wielu z
        > nich, to ich wlasne myslowe "DNA.

Ta cała sytuacja z TVN ale i rządami PIS-U i poparciem społecznym jakie cały czas mają pokazuje prawdę o polskim społeczeństwie. W tych 34% jest to społeczeństwo o poglądach socjalistyczno - komunistycznych ale chodzący do kościoła, bliżej im do Rosji niż do UE i Zachodu w ogóle. I tyle. Takim ludziom nie przeszkadza łamanie konstytucji, niszczenie praworządności, skłócenie ze wszystkimi sojusznikami, gigantyczny nepotyzm czy wszelkiej maści afery korupcyjne bo to "nasi" no i dostali 500+. A już jakieś wolne media, . . . . . , to dla nich abstrakcja.
        Jednak wyraźna większość jest prozachodnia, prounijna, chce nowoczesnego państwa mocno zintegrowanego z Europą a nie ciemnogrodu jaki proponuje i już mocno realizuje PIS.
        Wierzę, że wygramy.a zdrajcy polskiej racji stanu staną na przed niezależnym Trybunałem Stanu.
        • borrrka Jeśli już szukać uogólnień... 11.08.21, 14:56
          To niewykształcony, nieudaczny, zależny od parafii.
          To jasno wynika z badań socjologicznych.
          Kaczyński rzuca ochłapy nieudacznikom i gra na ich kompleksach.

Plus jakiś % zdolny za kasę do wszystkiego.
          Oczywiście, w dużej populacji będą liczne wyjątki, ale statystycznie bez znaczenia.
          • europitek Re: Jeśli już szukać uogólnień... 13.08.21, 02:48
            Powiem Ci, że mnie rozczarowałeś, bo myślałem, że jesteś euroentuzjastą a tu wylazł eurosceptycyzm - delikatnie mówiąc. PiS wyprodukował przepis dający przewagę unijnym podmiotom gospodarczym a Tobie się to nie podoba, że mają mieć teraz lepiej.
      • polski_francuz Test milosci Ojczyzny 11.08.21, 12:42
        de_oakville napisał:

Kiedy mieszkalem w PRL-u wydawal o mi sie, ze za "DNA" mentalnosci wielu ludzi w Polsce odpowiedzialny jest Zwiazek Radziecki i dlugie lata stalinowskiej propagandy. Teraz widze, ze u wielu z nich, to ich wlasne myslowe "DNA". Moze w zwiazku z tym Polske czeka w przyszlosci podzial na PRD i PRF - "Polska Republike Demokratyczna" i "Polska Republike Federalna", Warszawe Wschodnia i Warszawe Zachodnia.

Ano, dostajemy obraz zwierciadlany tego jacy jestesmy. Po czesci, na szczescie. I duuuzo pracy czeka tych ktorzy Ojczyzne kochaja by ja choc troche poprawic.

Moge tylko, za Gierkiem, powtorzyc: Pomozecie:)

Pozdro

PF
        • boomerang Re: Test milosci Ojczyzny 11.08.21, 12:54
          Moge tylko, za Gierkiem, powtorzyc: Pomozecie:)

ale plama
    • boomerang Re: sierioża ty widelce przecież zabraleś 11.08.21, 12:00
      Sztućce srebrne zabrałem i kilka monet 10 zł z Kościuszką.
    • yabbaryt Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 12:29
      O tym że Jarek odleciał to ja słyszałem nie raz. Pierwszy raz to było jak go Wałesą wyrzucił z Kancelarii. Od tego czasu Kaczor cały czas stacza się na dno i jak widać końca tego dna nie widać.
    • boomerang Re: sierioża ty z IQ nie masz nic wspołnego 11.08.21, 12:37
      Zdaje się że mnie cenzurujesz, bo już ci odpisałem wcześniej że przyleciałem do Australii ze srebrnymi sztućcami i monetami 10zł z Kościuszką. Srebro zabija wirusy.
    • boomerang Re: a poza tym ty nie ogarniasz nawet forum 11.08.21, 13:09
      nawet jeśli się jednorazowo pomyliłem to tobie nie powinno to przeszkadzać, a wręcz przeciwnie
    • a.jej.rkoniak Re: a poza tym ty nie ogarniasz nawet forum 11.08.21, 14:28
      pszepraszam rze siem ftrancam, ale
      www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7486059/
    • a.jej.rkoniak Re: potencjalnie tak 11.08.21, 14:53
      ...We evaluated a plethora of AgNPs of different sizes and concentration and observed that particles of diameter around 10 nm were effective in inhibiting extracellular SARS-CoV-2 at concentrations ranging between 1 and 10 ppm while cytotoxic effect was observed at concentrations of 20 ppm and above...
      uwaga o szkodliwości słuszna (także dla środowiska).
      Ale twierdziłeś, że Ag działa tylko na bakterie ....Każde białko zawierające atomy siarki będą niszczone. Sprawdzone.
    • borrrka Pycha mnie oszołomiła 11.08.21, 15:31

Napisałem, że uczestniczyłem w najmniejszej demonstracji w Kraju, a była mniejsza !
      W Rypinie demonstrowała 1 osoba.
      Brawo ta dziewczyna!
      • boomerang Re: Pycha mnie oszołomiła 12.08.21, 08:48
        to jest kompromitacja tej kobitki
        • europitek Re: Pycha mnie oszołomiła 13.08.21, 02:52
          Nie wiem skąd obaj wzięliście podejrzenie, że to "dziewczyna" lub "kobitka"? Wypadałoby najpierw ją spytać do jakiej płci się poczuwa, bo może ją obrażacie posądzając o żeńskość.
    • szwampuch58 Re: Jutro PiS wypowie wojnę USA 11.08.21, 19:57
      Pacholki ruskie walcza
    • borrrka A więc wojna! 11.08.21, 21:40
      A więc wojna. Z dniem dzisiejszym wszelkie sprawy i zagadnienia schodzą na plan dalszy. Całe nasze życie publiczne i prywatne przestawiamy na specjalne tory. Weszliśmy w okres wojny. Cały wysiłek narodu musi iść w jednym kierunku. Wszyscy jesteśmy żołnierzami. Musimy myśleć tylko o jednym: walka aż do zwycięstwa.

Nie mam zwyczaju występować pod pięcioma nickami, więc donoszę.
      Z nieznanych przyczyn przestał działać mój loging "borrka", a próbując odzyskać konto zablokowałem je ostatecznie.
      Mam nowy nick borrrka.
      Ale to ja:)
      • borrrka A teraz trzeba się wycofać z podkulonym ogonem 11.08.21, 23:06
        Dolary przeciw tugrikom, że pisi wycofają się z antyamerykańskiej ustawy?
        To nie na ich głowy walczyć z Ameryką:)
        Geniusz Żoliborza już zapewne coś wymyślił.
        Wspomnicie me słowa, a jak nie ... sam przypomnę:)
        • amunicyjny1 Re: A teraz trzeba się wycofać z podkulonym ogone 12.08.21, 09:12
          borrrka napisał(a):

> Dolary przeciw tugrikom, że pisi wycofają się z antyamerykańskiej ustawy?
          > To nie na ich głowy walczyć z Ameryką:)
          > Geniusz Żoliborza już zapewne coś wymyślił.
          > Wspomnicie me słowa, a jak nie ... sam przypomnę:)

Ja ci przypomnę.
          • europitek Re: A teraz trzeba się wycofać z podkulonym ogone 13.08.21, 02:55
            Chyba już ją uchwalili w Sejmie i czeka na podpis Dudy. Strasznie się przy tym kotłowali, więc może źle usłyszałem w tym morzu wrzasków.
      • szwampuch58 Re: A więc wojna! 12.08.21, 08:40
        Histeryzujesz,kup czipsy i przed telewizor zaczynaja
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27443474,sekretarz-stanu-usa-gleboko-zaniepokojony-nowelizacja-kpa.html#s=BoxMMt3
      • boomerang Re: A więc wojna! 12.08.21, 08:47
        dla kogo pracujesz borka, przyznaj się.
        Moje wypowiedzi tutaj są kasowane gdy tylko otworzysz oczy z rana.
      • borrrka "A więc wojna!" odnosi się do Ameryki 14.08.21, 13:18
        Moim zdaniem, to przejaw zbiorowego szaleństwa pisich.
        I mam nadzieję, że zapłacą slono za swą glupotę.

To posunięcie z granicy sekt i zbiorowych samobójstw wskazuje już na obłęd.
    • boomerang Re: jednorazowo? 11.08.21, 23:33
      ty jednak nie ogarniasz internetu i nie rozumiesz jak funkcjonuje, znając życie to masz jakiegoś bota na kompie

i tego bota unieszkodliwia VPN
    • a.jej.rkoniak Re: A teraz trzeba się wycofać z podkulonym ogone 12.08.21, 01:22
      TVN stał się wrogiem, gdy jarkowi smród koło dupy się zrobił. Powinieneś pamiętać, że media australijskie (niektóre) dogadały się z gugle, pejsbukiem itd i dostaną forsę. Jako pierwszy kraj.
    • borrrka Bohater negatywny 12.08.21, 08:53
      Negatywnym bohaterem wczorajszych wydarzeń stał się muzykant Kukiz.
      Wystarczy spojrzeć na komentarze pod artykułami GW.

Mnie Kukiz ani ziębi, ani grzeje.
      Bardziej interesują mnie ludzie, którzy wybrali go do Sejmu:
      jak dalece nieodpowiedzialnym trzeba być, by głosować na coś takiego.
      Tu jest ciekawy przyczynek do mentalności seweryńskiej.
      • borrrka Zoszczenko antycypował : 12.08.21, 09:22
        Trzeba nas uczyć, ciemniaków.

Był napisał nowelkę o "ludu pracującym", zakwaterowanym w luksusowy apartamentowcu w Moskwabadzie.
        W krótkim czasie lud nie tylko całkowicie zdemolował burżujskie apartamenty, ale całość podpalił.
        Nowelka kończy sie refleksją jednej z byłych lokatorek, marznącej na mrozie: Trzeba nas uczyć, ciemniaków.

To dobrze pasuje do elektoratu Kukiza i nie tylko.
        Ale ja was, ciemniaki, uczył nie będę.
        Mogę opluć.
        • amunicyjny1 Re: Zoszczenko antycypował : 12.08.21, 09:47
          Tak swoją drogą. Jeżeli konflikt wybuchł by z powodu telewizora, to niestety, ewolucja popełniła gdzieś błąd. A matka natura stoi, drapie się raz w łeb, raz w dupę, i zastanawia się co w tej trzódce poszło nie tak
          Nie rozumiem tej wojny.
          • europitek Re: Zoszczenko antycypował : 13.08.21, 03:02
            amunicyjny1 napisał(a):
            > Nie rozumiem tej wojny.

Czego tu nie rozumieć? Jedni mają władzę a inni koniecznie chcą ją im odebrać, bo dla nich władza to sens życia i źródło dochodów. Dla PO to walka o istnienie, bo kolejnych przegranych wyborów nie przetrwa... a wtedy bida przyjdzie.
            • amunicyjny1 Re: Zoszczenko antycypował : 13.08.21, 06:55
              europitek napisał:

> amunicyjny1 napisał(a):
              > > Nie rozumiem tej wojny.
              >
              > Czego tu nie rozumieć? Jedni mają władzę a inni koniecznie chcą ją im odebrać,
              > bo dla nich władza to sens życia i źródło dochodów. Dla PO to walka o istnienie
              > , bo kolejnych przegranych wyborów nie przetrwa... a wtedy bida przyjdzie.

W takich sytuacjach robię się podejrzliwy. PO, to zgraja głupków nie opozycja, jej priorytety są jasne. Nie wyjaśnia to jednak, motywów Kaczyńskiego, dlaczego tak ryzykuje.Co zyskuje: sam TVN, nie jest warty tego smrodu, co jest ''pod spodem''? O podwyżki nie chodzi, to coś innego.
              • czizus Re: Zoszczenko antycypował : 13.08.21, 10:08
                amunicyjny1 napisał(a):

> europitek napisał:
                >
                > > amunicyjny1 napisał(a):
                > > > Nie rozumiem tej wojny.
                > >
                > > Czego tu nie rozumieć? Jedni mają władzę a inni koniecznie chcą ją im ode
                > brać,
                > > bo dla nich władza to sens życia i źródło dochodów. Dla PO to walka o ist
                > nienie
                > > , bo kolejnych przegranych wyborów nie przetrwa... a wtedy bida przyjdzie
                > .
                >
                > W takich sytuacjach robię się podejrzliwy. PO, to zgraja głupków nie opozycja,
                > jej priorytety są jasne. Nie wyjaśnia to jednak, motywów Kaczyńskiego, dlaczego
                > tak ryzykuje.Co zyskuje: sam TVN, nie jest warty tego smrodu,

To jest kremlowskie punkt widzenia. PO jest zła bo zdecydowanie prounijna i prozachodnia. Kaczyński dobry i dzielny bo antyzachodni i antyunijny a ostatnio również antyamerykański. Czego trzeba więcej? Nie dziwi że amunicyjny otwiera szampana i wypije go razem z europitekiem.
                • amunicyjny1 Re: Zoszczenko antycypował : 13.08.21, 10:21
                  czizus napisał:

> To jest kremlowskie punkt widzenia. PO jest zła bo zdecydowanie prounijna i pro
                  > zachodnia. Kaczyński dobry i dzielny bo antyzachodni i antyunijny a ostatnio ró
                  > wnież antyamerykański.

gdzie żeś to cizusku wyczytał....

Czego trzeba więcej? Nie dziwi że amunicyjny otwiera sza
                  > mpana i wypije go razem z europitekiem.

Nie piję tego gówna, wolę własne wyroby. A z rozsądnym człowiekiem napić się można zawsze.
                • europitek Re: Zoszczenko antycypował : 15.08.21, 05:48
                  czizus napisał:
                  > PO jest zła bo zdecydowanie prounijna i prozachodnia.

PO wcale nie jest taka prounijna a jedynie wykorzystuje Unię do własnego, wewnątrzkrajowego naparzania się z PiS.

> Kaczyński dobry i dzielny bo antyzachodni i antyunijny a ostatnio
                  > również antyamerykański.

Znów hasełka bez pokrycia. Próbujesz ogólnikowych odwołań do emocji, czyli nie masz konkretów w ręku.
              • europitek Re: Zoszczenko antycypował : 15.08.21, 05:26
                amunicyjny1 napisał(a):
                > to coś innego.

Prawdopodobnie celów jest wiele. Jedne mniejsze a inne większe.
                Oprócz sprowadzenia pewnych kłopotów na właścicieli TVN jest tu chyba chęć pokazania małej "figi" amerykańskiej administracji i jeszcze inne drobnostki. Ale jest też ukryta kontra dla Unii, która kilka lat temu odcięła polskie władze od wpływu na transakcję zmiany głównego właściciela TVN. Teraz Komisja Europejska nic przy takim manewrze nie uzyska, bo polskie przepisy dadzą naszym władzom możliwość zablokowania transakcji niezależnie od stanowiska Unii.
                W ten sposób Kaczor pokaże nieskuteczność amerykańskich nacisków i ograniczy wpływy Unii na naszym podwórku.
        • czizus Re: Zoszczenko antycypował : 12.08.21, 10:07
          Swoją drogą to ciekawe gdzie PIS-owskie oszolomstwo zabrnie w tej walce z TVN.
          To jest tak absurdalne że aż niewiarygodne co wyprawia ten szaleniec J. Kaczyński, . . . . . . . i nie ma ani jednego przytomnego w tym PIS który powstrzymał by tego szaleńca. To co się dzieje w Sejmie i w całym kraju to jedna wielka kompromitacją państwa. Zygac mi się chciało jak patrzyłem na tego zestresowanego szaleńca i tchórza e Sejmie z trzęsącymi się że strachu łapkami. Dno!!!

Ps. Kto wybrał tych szaleńców i niekompetentnych frustratow??
          W jakim słabym i głupim kraju ja żyję!!!!
          • stavros2002 Re: Zoszczenko antycypował : 12.08.21, 10:17
            W emigracyjni dziadersi w wieku 65+ się wypowiedzieli tłumnie w tym wątku. I co jeden to komuch zmiksowany z maryjką patronką Polski. Nie dziwne, że ta emigracja sprzeda 30-40 lat jest pośmiewiskiem świata.
          • amunicyjny1 Re: Zoszczenko antycypował : 12.08.21, 10:21
            na tego zestresowanego szaleńca i tchórza e Sejmie z trzęsącymi się że strachu łapkami.

Tchórz przeprowadził taką ustawę....Kaczyńskiemu można sporo zarzucić, ale tchórzem na pewno nie jest. Jest o tego nadzwyczaj konsekwentny, co w polskiej polityce jest ewenementem.
          • borrrka Re: Zoszczenko antycypował : 12.08.21, 16:37
            Nie uogólniaj.
            Zawsze tak było - lumpenproletariat, lumpeninteligencja i dzieci kruchty, to jeszcze nie całe społeczeństwo.
            Kaczyński ich jedynie zorganizował
            • amunicyjny1 Re: Zoszczenko antycypował : 12.08.21, 18:28
              borrrka napisał(a):

> Nie uogólniaj.

Ja?

> Zawsze tak było - lumpenproletariat, lumpeninteligencja i dzieci kruchty,

No to ''wykształciuchy'', że użyje twojej terminologii, powinny wstydzić się jeszcze bardziej. Nigdy nie deprecjonuj przeciwnika. Bo wygrana z takim chwały nie przynosi, za to przegrana, jest cholernym wstydem.
        • yabbaryt Re: Zoszczenko antycypował : 14.08.21, 08:02
          'Trzeba nas uczyć, ciemniaków.' No to mnie zatkało. Ze my to niby ciemny lud którego 'oswieceni'maja czegos nauczyć. Przepraszam ale niby czego? Jak przerżnąć wybory jak sie ma za plecami 95% rynku medialnego. A może nauczycie nas jak pluć na przeciwników?
          Chcę uniknac personalnych ataków wieć powiem tak. Nie ma łatwiejszych przeciwników niz zarozumiali durnie, którym wydaje sie że są mędracami. W przeciwieństwie do durniów którzy wiedzą że są durniami tacy zarozumieli niczego sie nie naucza i ciagle popełniaja te same błedy. I ciągle sa zdziwienie , że dostaja po rzyci. Śmiechu przy tym co nie miara.
    • borrrka Przy wieczornym paciorku... 12.08.21, 11:11
      To jasne, ze marzymy o pozbyciu się tej dyktatury parafialnego prostactwa i jesteśmy już blisko.
      Dziś "układ", to lumpenproletariat, kierowany, czy raczej szczuty, przez lumpeninteligencję.
      Siła destrukcyjna tej mafii jest wyraźnie na wyczerpaniu, a oni w odróżnieniu od komuny, nie mają wielkiego brata.
      Są zupełnie sami, chyba że za wielkiego brata uznamy ojca Tadeusza:)

Co więcej, przynajmniej niektórzy, uwierzyli w swoją misję i tracą czujność rewolucyjną:)

Ale achtung babe!
      Capo di tutti capi, jak kaźdy psychopata czujności nie traci.
      A można mu wiele odmówić - jest senilny i niezbyt lotny, ale ma niebywałą siłę dopięcia.
      I nie przebiera w środkach.

Więc mówię calkiem poważnie.
      Wieczorem po paciorku pytamy:
      Co dziś zrobiłem, by d....ć PiS ?
      • amunicyjny1 Re: Przy wieczornym paciorku... 12.08.21, 11:27
        borrrka napisał(a):

> Dziś "układ", to lumpenproletariat, kierowany, czy raczej szczuty, przez lumpen
        > inteligencję.

Takie wpisy najlepiej służą temu by PIS, stety czy niestety wygrał następne wybory.
        Kaczyńskiego nic tak nie cieszy jak takie opinie. Raz, naganiają mu Klienów. Dwa, utwierdzają go w przekonaniu, że jego przeciwnicy są na etapie dziecięcych wyzwisk, nie jakiegoś programu. Jest nie zagrożony.
        • europitek Re: Przy wieczornym paciorku... 13.08.21, 03:14
          amunicyjny1 napisał(a):
          > Takie wpisy najlepiej służą temu by PIS, stety czy niestety wygrał następne
          > wybory.

Zgadzam się. Z tym, że bardzo pomocne są mu też durne posły i poślice opozycji wygadujące kompromitujące głupoty po telewizorniach. Że też nie mogą sobie wynająć sensownych "suflerów", którzy mieliby w głowach coś więcej niż tylko "wizerunek".

• boomerang Re: Przy wieczornym paciorku... 12.08.21, 12:17
        ja bym się tym akurat aż tak bardzo nie przejmował, warszawski wykształciuchu
        • 1.melord zaslona dymna.. 12.08.21, 22:43
          Podpuscili tych "yenteligentnych" inaczej wyksztalciuchow prymitywna propaganda,wykorzystujac malo istotna stacje telewizyjna TVN
          Glownym celem obrad Sejmu bylo przeglosowanie podwyzek dla poslow,ministrow i reszty biurokratow wyzszego szczebla co sie udalo doskonale,wywolujac sztuczna wrzawe wlasciwie o niczym.
          Nikogo nie oskarza sie o zmiane frontu,nieposluszenstwo,brak dyscypliny partyjnej,protestow rowniez...podwyzka ok 40% stala sie faktem, chwilowy FJN(front jednosci narodowej) w pelni ja zaakceptowal.

• buldog2 Re: sierioża ty z IQ nie masz nic wspólnego 12.08.21, 12:05
      Chodzi o to, że srebrne kule działają na wilkołaki. Jak tak, to i na wirusa. Ale najnowsze trendy to malowanie się farbą z opiłkami metali, może być lakier samochodowy metalik. Działa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka