Dodaj do ulubionych

Opozycjoniście Wiktorowi Juszczence trudno będz...

01.11.04, 18:24
Juszczence rzeczywiście będzie bardzo trudno. No ale nikt mu nie kazał pchać
palca między drzwi i wtrącać się do rozgrywek między Kuczmą a opozycją. Mógł
siedzieć cicho, włos z głowy by mu nie spadł, może nawet by dostał jakieś
stanowisko w instytucjacj WNP. A tak - klops. No i ta żona-Amerykanka, która
zapewne donosi do CIA na wszystkie plany męża. Nie do pozazdroszczenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Polonia na Ukrainie nie chce Banderowca Juszczenki IP: *.client.mchsi.com 01.11.04, 19:13
      • Gość: qaz Re: Polonia na Ukrainie nie chce Banderowca Juszc IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 19:25
        W końcu ktoś to zauważył. Bo polskie "wolne" media o tym milczą. Polacy na
        zachodzie Ukrainy boją się Juszczenki i nacjonalizmu ukrainskiego, który za nim
        idzie.
        • Gość: Tomson Co chcesz? Polskie gazety bronią interesów IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.11.04, 20:44
          amerykańskich czy też swych zachodnioeuropejskich właścicieli, dobro Polski i
          Polaków wszyscy (władza,media) mają w dupie. Podejście do wyborów na Ukrainie
          jest tylko przykładem wielu złych rzeczy które robione są w imię dobra Zachodu
          (głównie USA), a wbrew interesom Polski.
          • Gość: michal Re: Co chcesz? Polskie gazety bronią interesów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.04, 21:04
            Podejście do wyborów na Ukrainie
            > jest tylko przykładem wielu złych rzeczy które robione są w imię dobra
            Zachodu
            > (głównie USA), a wbrew interesom Polski.

Glupstwa opowiadasz. Zachod olewa wybory na Ukrainie, bo uwaza ten kraj za
            rosyjska strefe wplywow. Dopiero powazne manipulacje wynikami, albo jakas duza
            rozroba moglaby zwrocic uwage tamtejszej opinii publicznej na Ukraine. Polskie
            media sa przychylne Juszczence, bo panuje przekonanie, ze wezmie on korzystny w
            polskim mniemaniu kurs prozachodni. Zadnego spisku ani cudzych interesow tu nie
            ma.
            • Gość: qaz Prozachodni nie znaczy korzystny ... IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 21:10
              dla Polski, a już na pewno zły dla Polaków mieszkających na Ukrainie. Ale
              przecież Polacy mający inne zdanie niż Michnik to głupcy albo zdrajcy. O ich
              interesy nie warto się upominać.
              • Gość: Rysiu Re: Prozachodni nie znaczy korzystny ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:05
                Do ku.. nedzy! Czy Ukraina jak czesc imperium rosyjskiego to lepiej z punktu
                widzenia polskich interesów???? Przestancie pie..ć!!!
                • Gość: Tomson No i co z tego?Czasy złej carskiej Rosji skończyły IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.11.04, 22:10
                  się blisko 100 lat temu. Dziś Rosja jest o wiele lepszym rozwiązaniem niż
                  Zachód, z Rosją można współpracować, Zachód widzi w nas tylko rynek zbytu dla
                  masowo produkowanych tanich bubli i niewolniczą siłę roboczą dla ich
                  megakoncernów. Ponadto Polakom pod każdym względem bliżej do Rosji niż do
                  Zachodu.
                  • Gość: qaz Na pewno bliżej do Rosji niż do Niemiec IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 22:26
                    To nie Rosja zgłasza wobec nas pretensje ale Niemcy. Polska znowu zaczyna
                    prowadzić politykę dwóch wrogów, '39 rok nas niczego nie nauczył. Co do USA na
                    które tak wielu liczy to zapominają oni, że jankesi jeśli będą musieli wybierać
                    to zawsze wybiorą Rosję albo Niemcy a nie nas, warchołów [państwo o słabej
                    gospodarce i armii, bez surowców].
                    • Gość: Leszek Re: Na pewno bliżej do Rosji niż do Niemiec IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.11.04, 11:38
                      Wiesz co, Moskalu z Lublina, jestes wyjatkowo bezczelny. Ja wiem i ty dobrze
                      wiesz, czego nas nauczyl rok 1939. Zwlaszcza dzien 17 wrzesnia
                      • Gość: qaz [...] IP: *.lublin.mm.pl 02.11.04, 12:44
                        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: ZZZ W interesie nie-komuchow jest... IP: *.cable.mindspring.com 03.11.04, 03:37
                          jeden komuch qaz a ile potrafi napsioczyc.
                          W interesie nie-komuchow jest zeby Ukraina byla niezalezna od Rosji, jezeli
                          odrodzi sie ZSRR to bedzie chcial siegnac dalej, i do nas, a komuchom takim jak
                          qaz to raj, nic sie nie robilo i sie niezle zylo towarzyszu, co?
                          • Gość: che guevara Człowieku, ci co się opie..li za komuny IP: 217.153.221.* 03.11.04, 14:42
                            to były ten sam motłoch co robił burdy w 1970 i 1981 roku.
                        • Gość: Pragmatyk Hej, ja tez z Lublina a blizej mi do Zachodu IP: *.azvu.nl 03.11.04, 10:00
                          Lepiej zyc na przedmiesciach Berlina niz na przedmiesciach Moskwy. O Polsce od
                          morza do morza i wlasnej bombie atomowej mozemy chwilowo zapomniec. Ale jak
                          bedziemy ciezko pracowac i przestaniemy trwonic pieniadze na gornictwo i PKP,
                          to kto wie, kto wie...
                  • Gość: Misiek Polska ma malo z Rosja wspolnego IP: 80.240.162.* 01.11.04, 23:20
                    > Ponadto Polakom pod każdym względem bliżej do Rosji niż do Zachodu.

Moze takim "Polakom" jak Ty. Polska jest krajem kultury lacinskiej.
                    U nas lud zawsze mogl usunac/zmienic wladce. Widziales ile pieczeci jest
                    pod paktami zawieranymi przez naszych krolow w XIV-XVw. ?

To jest zupelne przeciwienstwo wyroslej z bizantyjsko-grecko-mongolskiej
                    tradycji Rosji.

Mamy cos wspolnego z europejskimi panstwami ruskimi: Rusia Kijowska i Nowogrodem
                    Wielkim ale nie z euroazjatycka Rosja.

> się blisko 100 lat temu.

Powiedz to mojemu dziadkowi ktorego pare razy "wyzwalano" w ciagu ostatnich 100
                    lat. W 1944 "wyzwolono" go rowniez z zegarka i oszczednosci ...

> Dziś Rosja jest o wiele lepszym rozwiązaniem niż
                    > Zachód, z Rosją można współpracować,

G... prawda. Wspolpracowac to sobie mozemy z Hiszpanami, Wlochami itp.
                    Dla Rosji nigdy nie bylismy i nie bedziemy rownoprawnym partnerem.

Po zdominowaniu Ukrainy zajma sie nami z pelna sila.
                    • Gość: Rysiu Re: Polska ma malo z Rosja wspolnego IP: *.investa.gda.pl / 213.77.37.* 02.11.04, 15:58
                      No wreszcie ktos sensowny. Belkot niektórych na granicy wyznań wariata.
                      Pozdrawiam
                  • Gość: marioosh głupim polakom najpewniej jest bliżej... IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 02.11.04, 08:19
                    tym z psychiką niewolnika też
                    • Gość: Tomson Tym z głupkom z psychiką niewolnika bliżej do IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 15:54
                      Zachodu, dla tych odpadów-gó..jadów największy honor to bycie wasalami
                      Zachodu. Marzą oni o tym by usługiwać Stanom Zjednoczonym i by UE wyglądała tak
                      samo beznadziejnie jak NAFTA, gdzie Meksyck (=Polska) to jedna wielka farma
                      niewolników dla amerykańskich (=zachodnioeuropejskich) koncernów.
                      • Gość: ZZZ ty sie do kolchozu nadajesz z tym mysleniem IP: *.cable.mindspring.com 03.11.04, 04:14
                        ty palancie na zachodzie wielka polityka wielka polityka, ale popatrz na
                        zwyklych ludzi - o ile nie urodzili sie z dwiema lewymi rekami (bez urazy
                        lewaku) to moga sobie znalezc prace jaka chca, moga wiazac koniec z koncem nie
                        kradnac i nikogo nie calujac w dupe, co jest twoim nalogiem.
                        • Gość: che guevara Na Zachodzie mogą, ale w zniewolonych krajach IP: 217.153.221.* 03.11.04, 14:44
                          postkomunistycznych NIE!

Gość portalu: ZZZ napisał(a):

> - o ile nie urodzili sie z dwiema lewymi rekami (bez urazy
                          > lewaku) to moga sobie znalezc prace jaka chca, moga wiazac koniec z koncem nie
                          > kradnac i nikogo nie calujac w dupe, co jest twoim nalogiem.
                  • Gość: Jaco Re: No i co z tego?Czasy złej carskiej Rosji skoń IP: 217.8.163.* 02.11.04, 15:14
                    Gość portalu: Tomson napisał(a):

> się blisko 100 lat temu. Dziś Rosja jest o wiele lepszym rozwiązaniem niż
                    > Zachód, z Rosją można współpracować

Bez urazy ale jesteś naiwny, żeby nie powiedzieć głupi.
                    • Gość: Tomson Takie, za przeproszeniem, pieprzenie durnot bez IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 16:14
                      argumentów nic nie znaczy.
                      Nie masz nic na poparcie swojego polaczkowato-szowinistycznego bełkotu, więc
                      zamilcz.
                      • Gość: ZZZ A nie wiesz co bylo pomiedzy carska rosja... IP: *.cable.mindspring.com 03.11.04, 04:27
                        a rokiem 1991??? jasne ze tobie komuchu to bylo jak woda rybie, teraz jak trzeba
                        sie wziac za uczciwa robote to ci kurna nie odpowiada
                  • Gość: jarek-Zyd ne telus Tak bo czasy dobrych stalinistow jeszcze trwaja? IP: *.fastres.net 03.11.04, 09:56
              • Gość: niezapowiedziany Re: Prozachodni nie znaczy korzystny ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:32
                bzdury gadacie. bylem 2 lata temu na Ukrainie. Wtedy przez ten kraj przetaczaly
                sie fale demonstracji przeciwko Kuczmie (100 tys. w Kijowie
                skandujacych "Kuczmu het'". We Lwowie slyszalem co mowia o nim ludzie (po
                polsku :)). Rowniez teraz slyszalem kilka wypowiedzi Polakow mieszkajacych w
                Zachodniej Ukrainie i oni rowniez sa za Juszczenka.
                • Gość: qaz Re: Prozachodni nie znaczy korzystny ... IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 22:49
                  Jak wygra prowaszyngtoński Juszczenko to o Cmentarzu Orląt Lwowskich możemy
                  zapomnieć. Już nikt nie bedzie powstrzymywał faszystów z UNA/UNSO. Szkoda, że
                  GW nie pisze co wygadywał Juszczenko czy Julia Tymoszenko na wiecach we Lwowie
                  i na zamknietych spotkaniach z aktywistami tego ruchu.
                  • Gość: kot_filemon Re: Prozachodni nie znaczy korzystny ... IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 02.11.04, 11:56
                    Gość portalu: qaz napisał(a):

> Jak wygra prowaszyngtoński Juszczenko to o Cmentarzu Orląt Lwowskich możemy
                    > zapomnieć. Już nikt nie bedzie powstrzymywał faszystów z UNA/UNSO. Szkoda, że
                    > GW nie pisze co wygadywał Juszczenko czy Julia Tymoszenko na wiecach we
                    Lwowie
                    > i na zamknietych spotkaniach z aktywistami tego ruchu

Milsi ci, rusofilu, faszyści od Żyrinowskiego? Rety, gdzie ja trafiłem???
                    • Gość: ZZZ nie jestes sam IP: *.cable.mindspring.com 03.11.04, 04:23
                      Gość portalu: kot_filemon napisał(a):
                      > Milsi ci, rusofilu, faszyści od Żyrinowskiego? Rety, gdzie ja trafiłem???

Zobacz ze tu tylko dwie osoby na jadna nute spiewaja: Tomson i qaz.
                      ZSSRR i PZPR im sie dobrze wspomina stad taka zacieklosc w ich postach. Nikt
                      inny czsu nie ma zeby bronic swoich opinii, ale te lewaki sa przyzwyczajone zeby
                      nic nie robic - wiec maja czas na to.

pozdrawiam.
            • Gość: wnh Re: Co chcesz? Polskie gazety bronią interesów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:19
              zgoda! ale tu piszą matoły, przeświadczone o globalnym spisku żydowsko-
              masońskim...
          • Gość: jarek-Zyd ne telus a Polacy na Ukrainie kogo interesow bronia - IP: *.fastres.net 03.11.04, 09:54
            Rosyjskich?
        • Gość: Leszek Re: Polonia na Ukrainie nie chce Banderowca Juszc IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.11.04, 11:36
          O obawach Polakow z zachodniej Ukrainy otwarcie mowil TVP w dzienniku, moj ty
          Moskalu z Lublina
    • Gość: Consolation Biedny ten Juszczenko, oj biedny IP: 150.254.176.* 01.11.04, 19:32
      Tak się biedaczysko będzie musiał trudzić, a na nikogo liczyć nie może, poza
      panem Radziwinowiczem, ktory wspiera go jak może, ale niestety On niewiele może.
      Oj Boże, Boże.
    • Gość: pierdusow Re: Opozycjoniście Wiktorowi Juszczence trudno bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:34
      Janukowicz, musisz zastopować tego agenta CIA. Precz z Buschem i jego pachołkami!
      • Gość: xyz Re: Opozycjoniście Wiktorowi Juszczence trudno bę IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 19:38
        Ocztwiscie, wspolczujemy biedakowi Juszczence.Ale ma bobata zone amerykanke, dobry zawod od malwersacji finansowych.Jakos se poradzi. A co z biedna osierocona Ukraina?
        • Gość: ws xyz opowiedz cos o sobie IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 19:48
          "> A co z biedna osierocona Ukraina?"

Dlaczego osierocona?
          Przeciez matuszka Rassija jeszcze zyle!

xyz, opowiedz cos o sobie.
          Jestes prawdziwy Ruski, co sie tak dobrze polskiego nauczyl czy Polak na
          kontrakcie?
          Pytam ze zwyklej ciekawosci.
          • Gość: xyz Re: xyz opowiedz cos o sobie IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 20:01
            Jestem Polak free lanced, bez kontraktu.Poszukuje pracodawcy.
            • Gość: ws Re: xyz opowiedz cos o sobie IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 20:09
              A co robisz w Rosji?
          • Gość: qaz ws, a ty jesteś prawdziwy Polaczek IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 20:01
            czy też polskiego uczyłeś się w jesziwie [tam ponoć najwięksi Polacy pobierają
            nauki].
            • Gość: ws a ty jestes prawdziwy glab IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 20:10
              Nie odzywaj sie jak cie nikt nie pyta.
              • Gość: qaz Nie, ja nie jestem polaczkiem IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 20:12
                • Gość: ws To tez IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 20:18
                • Gość: Leszek Re: Nie, ja nie jestem polaczkiem IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.11.04, 11:42
                  Przynajmniej szczerze, moskalu
              • Gość: xyz A co, masz jakas propozycje? IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 20:13
                • Gość: ws Jak mi powiesz co umiesz to moze IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 20:17
                  A tak na powaznie:
                  Ja pytam sie tylko z ciekawosci corobisz w Rosji.
                  Nie chce wcale ci nic insynuowac.
                  • Gość: xyz Re: Jak mi powiesz co umiesz to moze IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 20:20
                    Z wyksztalcenia i zawodu jestem architekt.Mam pracownie w Moskwie.
                    • Gość: ws Re: Jak mi powiesz co umiesz to moze IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 20:24
                      Ja jestem Grafikiem w Berlinie.
                      Architekture troche w Gdansku studiowalem.
                      A co cie do Moskwy zagnalo?
                      Wiecej zlecen, czy zona?
                      • Gość: xyz Bystry jestes! IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 20:28
                        Z robota narazie tu niezle.Znam kilka kolegow Zydow, ktore musieli tu wrocic z Berlina z braku pracy.
                        • Gość: ws Re: Bystry jestes! IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 20:30
                          "> Z robota narazie tu niezle.Znam kilka kolegow Zydow, ktore musieli tu wrocic z
                          > Berlina z braku pracy.
                          "

Niedlugo przeniosa sie do Szanghaju.
                          • Gość: xyz Re: Bystry jestes! IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 20:33
                            Powodzenia! Jestem bardziej umiarkowany.
                        • Gość: ws Wes Brot ich ess, des Lied ich singe IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 20:34
                          To takie stare niemieckie przyslowie.
                          Po polsku to mniej wiecej:
                          Wlazles miedzy wrony, musisz krakac jak i one.
                          • Gość: xyz Re: Wes Brot ich ess, des Lied ich singe IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 20:37
                            Wcale nie, poprostu urodzilem sie wrona biala.A piesni spiewam rozne, zaleznie od okolicznosci.
                            • Gość: ws Re: Wes Brot ich ess, des Lied ich singe IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.04, 20:46
                              Nie wiem, jak wygladales zaraz po urodzeniu ale rzucilo mi sie w oczy, ze posty
                              moich rodakow z USA naogol strasznie probuszowskie sa.
                              A teraz rodak z Moskwy proputinowski.
                              Czy ci Polacy koniecznie takie Zeligi (Zelig, to tytulowy bohater filmu Allena -
                              mam nadzieje, ze znasz) musza byc?
                              • Gość: xyz Procz przekonan mam tez inne wzgledy IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 21:01
                                W tem sposob latwiej jest pobudzic dyskusje.Procz tego, rzeczywiscie, poza Polska pewne rzeczy inaczej wygladaja.
                    • Gość: Leszek Re: Jak mi powiesz co umiesz to moze IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.11.04, 11:44
                      A twoj koles z Wielkiej Brytanii (podpisuje sie "..") pisal juz raz, zes ty
                      agent wywiadu. Aha, pewnie opracowujesz budownictwo socjalizmu...
                      • Gość: xyz Re: Jak mi powiesz co umiesz to moze IP: 212.46.253.* 02.11.04, 20:09
                        Agent? Jeszcze nie! Narazie tylko szukam stosownego pracodawce.Leszku, co tek ujadasz? Zbadaj tarczyce.
    • Gość: michal Re: Opozycjoniście Wiktorowi Juszczence trudno bę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.04, 20:57
      Czuje ze glosy komunistow przewaza szale na korzysc Janukowycza i wygra on
      minimalna wiekszoscia. Opozycja w takim przypadku na pewno bedzie kwestionowala
      wyniki i dazyla do uniewaznienia wyborow. Bedzie sie dzialo na Ukrainie za 3
      tygodnie, oj bedzie.
    • Gość: Travel Wyłania się obraz zakłamanego systemu... IP: *.amwaw.edu.pl 01.11.04, 21:17
      Obecny obóz tzw. władzy chwyta się najbrudniejszych metod utrzymania się u
      żłoba.
      W Polsce takie manipulacje NIGDY by już nie przeszły bezkarnie.
      Lekcja z 1989 roku, kiedy to przepadła lista krajowa ( PZPR-rowska ) w
      "częściowo" wolnych wyborach do sejmu, a w drugiej turze wybierali się ci z
      "miejsc kontraktowych" przy niziutkiej frekwencji, była ostatnią próbą
      manipulacji wyborczej na większą skalę. To daje wyobrażenie, jak daleko
      jesteśmy.

Dobrze, że ludzie Juszczenki podliczają samodzielnie głosy na podstawie wyników
      komisji obwodowych. W przypadku prób zfałszowania bedzie to dodry dokument dla
      instytucji międzynarodowych.

Obawiam się, że przewaga Juszczenki przeraża rządzących oligarchów, nie byli
      przygotowani na taką porażkę.

Janukowycz: poparcie mediów, MSW, administracji (często na polecenie
      przełożonych, jawne poparcie Kremla...

Juszczenko: nieobecny w mediach, atakowany przez zakłamanych i dyspozycyjnych
      funkcjonariuszy władzy, ale autentyczny i prawdziwy.

Wyniki zaś, nawet te oficjalne, podejrzewam, że zafałszowane, ŁEB W ŁEB.

Przez te trzy tygodnie Ukraina nie będzie już taka, jak była. Elektorat Wolnej
      Ukrainy poczuł swoją siłę, a ponieważ zwycięstwo jest o krok, zmobilizuje siły
      jeszcze bardziej i...WYGRA.

A Janukowycz....no cóż...

WALIZKA - DWORZEC - MOSKWA!!!

PS 1. interesująco wypada geografia wyborcza. Zachodnia i środkowa Ukraina za
      Juszczenką, a za Janukowyczem tylko krańce wschodnie. Podział idzie wyraźnie,
      polaryzacja jest ogromna.

PS 2.W Polsce też granice "obszarów" o odmiennych preferencjach pokrywaja się z
      granicami dawnych zaborów, co ukazuje, że jeszcze są pozostałości porosyjskiego
      marazmu i niszczenia społeczeństwa obywatelskiego pod carskim knutem,
      Nawet w referendum europejskim to było wyraźne.
      • Gość: Rysiu Re: Wyłania się obraz zakłamanego systemu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:09
        Wreszccie jakas senswona opinia w miejsce bełkotu
        Mysle ze waga tych wyborów dla Polski jest nie do przecenienia. Rosja z Ukraina
        = Imperium. Tylko wolna i niepodległa Ukraina może dac nam bezpieczne granice
        na wschodzie.
        • Gość: xyz Re: Wyłania się obraz zakłamanego systemu... IP: *.Moscow.dial.rol.ru 01.11.04, 22:57
          Bezpieczenstwa sie osiaga przez uwzglednienie innego, nie zas jego zignorowanie.Zamiar zabiezpieczyc sie przed Rosja przez sklocenie jej z Ukraina jest bardzo blizkowzroczny.
          • Gość: michal Re: Wyłania się obraz zakłamanego systemu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.04, 23:11
            Nikt nie mowi o skloceniu Rosji z Ukraina. Chodzi o to, by Ukraina nie stala
            sie od Rosji zbyt zalezna. Krotkowzroczne byloby dopuszczenie do takiej
            sytuacji. Ukraincy zreszta sa tego swiadomi.
          • Gość: Leszek Re: Wyłania się obraz zakłamanego systemu... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.11.04, 11:49
            Czto ty, polskogo uze zabyl? "Blizkowzroczny" - czto eto?
            • Gość: xyz Re: Wyłania się obraz zakłamanego systemu... IP: 212.46.253.* 02.11.04, 20:13
              Lesiuniu,z Rosyjskiego pewnie miales dwoje? I co gorsze, jestes dumny ze swego nieuctwa.
              • Gość: ZZZ a co ma piernik do wiatraka? IP: *.cable.mindspring.com 03.11.04, 04:50
                z poprzedniego watku wynika ze zachowales jeszcze cechy ludzkie zyjac w Moskwie.
                Nie bedac homo-sovieticus (co zakladam), co ci przeszkadza niezalezna Ukraina?
                I tylko nie przytaczaj wypowiedzi rosyjskich "obserwatorow" ktorzy mowia ze na
                Bialorusi wszystko bylo "tak jak powinno byc".
                Co masz do powiedzenia na zarzuty ze Juszczenko nie ma czasu antenowego TV
                dopuki pierwsza tura nie jest roztrzygnieta? Cze pro-zydoska GW zmysla w tym
                momencie?
              • Gość: stalin Re: Wyłania się obraz zakłamanego systemu... IP: 62.242.162.* 03.11.04, 11:19
                o sawiecka sobaka znowu na forum ,architekt komunizmu ,he,he
    • Gość: Travel TAK! JUSZCZENKO! www.razom.org.ua IP: *.amwaw.edu.pl 01.11.04, 21:34
      www.razom.org.ua/
      Aktualne informacje.
      • Gość: teka Re: TAK! JUSZCZENKO! www.razom.org.ua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 00:16
        Ciekawa strona, profesjonalnie przygotowany serwis po ukrainsku, rosyjsku i angielsku. W razie klopotow z dostepem kopia na stronie www.razom.info/
    • Gość: kr Zycze Juszczence i Ukraincom powodzenia! IP: *.abhsia.telus.net 02.11.04, 03:18
      Czeka ich trudne zadanie. Mozna przypuszczac,ze Juszczenko mial znaczna przewage
      jezeli rzadzacy Ukraina godza sie na druga ture. A wiec ciagle jest szansa dla
      niezaleznej Ukrainy!
    • Gość: Sozzini Brawo Ukraina! IP: 80.50.177.* 02.11.04, 12:55
      Wszystkiego najlepszego życzę Ukraińcom!
      Jestem dumny, że mam szansę być świadkiem narodzin świadomości, tożsamości,
      obywatelstwa i odpowiedzialności publicznej u naszych sąsiadów na wschodzie.
      Demokracja polska i ukraińska, którym tak daleko jeszcze do utrwalonych
      demokracji zachodnich, wywodzą się z tego samego pnia i bardzo cieszy fakt, że
      korzenie naszej demokracji nie były wcale tak bardzo zatrute, że dawne wieki
      owocują dziś i dają świadectwo trudnej, ale nie w pełni bezsensownej historii.
      Możemy się gniewać w Polsce na czasy demokracji szlacheckiej, która na trwałe
      wniosła w nasze publiczne życie anarchię i brak poszanowania struktur
      państwowych. Możemy sie gniewać na kult "towarzystwa" zaporoskiego i jego
      ideałów stepowo-wojennej demokracji, która została zamordowana w bratobójczych
      walkach, a potem pod butem carskim. Możemy się na to wszystko gniewać, ale ileż
      dumy wlewa w serce fakt, że my w Europie Centralnej, na dawnym obszarze
      jagiellońskim, tez potrafimy. Spójrzmy jak bardzo obecna demokracja polska
      różni sie od białoruskiej, czy rosyjskiej, a teraz doszlusowała do nas jeszcze
      Ukraina. Na pewno będzie jeszcze dużo problemów z demokracją, zarówno w Polsce,
      jak i na Ukrainie, ale fakt "wyższej cywilizacji politycznej" bardzo dobrze
      świadczy o dorobku naszych przodków jak i polsko-ukraińskiego współistnienia.
      Chciałbym podsumować stwierdzeniem, porównując demokrację w Polsce i na
      Ukrainie z demokracją w Rosji nasuwa się zgrabna, choć trochę humorystyczna
      konkluzja, a mianowicie, że nawet car Piotr Wielki nie zaszczepił
      tyle "cywilizacji" swojemu krajowi, co te wąsate pijaki i warchoły, które
      kiedyś albo razem wyprawiały się na bisurmana, albo wodziły razem za łby.
      Ha! To by było na tyle. Braciom Ukraińcom, z mołojeckim pozdrowieniem,
      przesyłam jeszcze gorące życzenia jak najrychlejszej i najściślejszej
      współpracy z Polakami na forum UNII EUROPEJSKIEJ. Jeszcze zadziwimy razem
      Europę!
      • Gość: Tomson Niedobrze się robi od tej twojej głupawej IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 16:07
        naiwności... :o<

Gość portalu: Sozzini napisał(a):

> Wszystkiego najlepszego życzę Ukraińcom!
        > Jestem dumny, że mam szansę być świadkiem narodzin świadomości, tożsamości,
        > obywatelstwa i odpowiedzialności publicznej u naszych sąsiadów na wschodzie.
        Nie bądź żałosny, tak cię raduje że Ukraińcy stają się takim samym stadem
        baranów jak Polacy i idą za debilem który pcha Ukrainę w otchłań unicestwienia
        narodowej gospodarki?

> Demokracja polska i ukraińska, którym tak daleko jeszcze do utrwalonych
        > demokracji zachodnich, wywodzą się z tego samego pnia i bardzo cieszy fakt, że
        > korzenie naszej demokracji nie były wcale tak bardzo zatrute, że dawne wieki
        > owocują dziś i dają świadectwo trudnej, ale nie w pełni bezsensownej historii.
        O tak, skrajny nacjonalista Juszczenko napewno nawiąże do tradycji swych
        faszystowskich poprzedników.

> Możemy się gniewać w Polsce na czasy demokracji szlacheckiej, która na trwałe
        > wniosła w nasze publiczne życie anarchię i brak poszanowania struktur
        > państwowych. Możemy sie gniewać na kult "towarzystwa" zaporoskiego i jego
        > ideałów stepowo-wojennej demokracji, która została zamordowana w bratobójczych
        > walkach, a potem pod butem carskim. Możemy się na to wszystko gniewać,ale ileż
        >
        > dumy wlewa w serce fakt, że my w Europie Centralnej, na dawnym obszarze
        > jagiellońskim, tez potrafimy.
        Co potrafimy?? Jesteśmy najbardziej gó..anym społeczeństwem w całej Europie. W
        Polskich rękach niema NIC, rozumiesz NIC!!! Ani przemysłu, ani kapitału. Ludzie
        zyją w nędzy by różne Kulczyki i inni złodzieje mogli na spółę z zachodnimi
        koncernami bogacić się kosztem nędzy społeczeństwa. Z czego ty czujesz taką
        dumę oszołomie?

> Spójrzmy jak bardzo obecna demokracja polska
        > różni sie od białoruskiej, czy rosyjskiej, a teraz doszlusowała do nas jeszcze
        > Ukraina.
        Tam jest silna władza i silne państwo, co jest podstawą do budowania szczęścia
        obywatelskiego, w Polsce mamy ultraliberalizm i anarchię która służy tylko
        grupce złodziei-oligarchów.

> Na pewno będzie jeszcze dużo problemów z demokracją, zarówno w Polsce
        >
        > jak i na Ukrainie, ale fakt "wyższej cywilizacji politycznej" bardzo dobrze
        > świadczy o dorobku naszych przodków jak i polsko-ukraińskiego współistnienia.
        > Chciałbym podsumować stwierdzeniem, porównując demokrację w Polsce i na
        > Ukrainie z demokracją w Rosji nasuwa się zgrabna, choć trochę humorystyczna
        > konkluzja, a mianowicie, że nawet car Piotr Wielki nie zaszczepił
        > tyle "cywilizacji" swojemu krajowi, co te wąsate pijaki i warchoły, które
        > kiedyś albo razem wyprawiały się na bisurmana, albo wodziły razem za łby.
        Ale te pijane warchoły doprowadziły do całkowitego upadku potężne micarstwo
        jakim była swego czasu Rzeczpospolita, a ten "niecywilizowany" car Piotr Wielki
        zrobił ze swojego państwa mocarstwo.
        Ty jesteś chyba jakiś masochista jeśli widzisz przyjemność w unicstwieniu swego
        pańśtwa.

> Ha! To by było na tyle. Braciom Ukraińcom, z mołojeckim pozdrowieniem,
        > przesyłam jeszcze gorące życzenia jak najrychlejszej i najściślejszej
        > współpracy z Polakami na forum UNII EUROPEJSKIEJ. Jeszcze zadziwimy razem
        > Europę!
        Chyba raczej rozmieszymy do rozpuchu, naszym serwalizmem wobec USA, zacofaniem
        i typowo polaczkowatą głupotą.
        • Gość: oli tomson - paszoł won sowiecki pachołku IP: 213.17.128.* 03.11.04, 09:34
          Tam jest silna władza i silne państwo, co jest podstawą do budowania szczęścia
          > obywatelskiego

spytaj kogoś stamtąd, gdzie jego zdaniem jest więcej szczęścia obywatelskiego
        • Gość: masarnia Re: Niedobrze się robi od tej twojej głupawej IP: 62.242.162.* 03.11.04, 13:41
          Tomson a ty nie w chlewie,trzeba ci znowu ryja zadrutowac bo ryjesz,ty czerwono
          swinio swieta juz tuz,tuz szykuj sie na swiniobicie.
    • Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Opozycjoniście Wiktorowi Juszczence trudno bę IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.11.04, 20:03
      Ale mozna tez powiedziec ze ludzie co glosowali na tych drobnych kandydatów
      glosowali na kogo badz aby nie na wladze. I paradoksalnie czesc ich glosów moze
      przypasc Juszczence ( bo wola kazdego niz Kuczme i Janukowycza). Tak jak bylo w
      Polsce w 1995 roku gdzie wiele osób glosowalo na Kwasniewskiego aby nie na
      Walese ( nawet czesc tych co poparli w 1 turze Olszewskiego)
    • Gość: che guevara Ukraińcy i tak wolą Janukowycza, zamiast IP: 217.153.221.* 03.11.04, 14:45
      zaprzedanej proamerykańskiej szmaty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka