Gość: Corp.? NO!!! Orwell przewraca się w grobie, a Hitler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 06:11 strzela szampanem.. Kapitaliści, megaspekulanci, zbrodniarze wojenni, handlarze bronią, fanatycy protestanccy, syjoniści i rasiści wygrali te wybory. Ze szkodą dla społeczeństwa, gospodarki; teraz już zglobalizowanych. Jak długo jeszcze spekulanci będą nas niszczyć ekonomicznie w pełnym poczuciu swobody i bezkarności? Jak długo bandziory w rodzaju Busha i jego kumpli pozwalać sobie będą na wszystko plując światu w twarz? Drążąc temat znalazłem na razie to: www.attac.pl/? Podatek dla spekulantów to niezła idea.. A USA da sie bojkotować; olewając ich towary itd. Ale nie sądzę, że w Polsce, bo tu potrzeba trochę inteligencji, a to już jak wiemy dobro w naszym kraju wysoce deficytowe. I ta właśnie smutna teza tłumaczy niepojętą minoderyjną miłość Polaka do USA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki Hipokryzja lewactwa IP: 206.54.158.* 04.11.04, 06:19 Corp.? : "Jak długo jeszcze spekulanci będą nas niszczyć ekonomicznie w pełnym poczuciu swobody i bezkarności? Wy lewactwo jedno: pomstujesz na spekulantow. A kto finansowal wasze lewackie strony internetowe (moveon.org) jak nie najwiekszy spekulant na swiecie, George Soros ? Jecie z jego reki, jak pieski. A kto finansowal wypociny Moore'a ? Lewaccy hipokryci. Na pohybel wam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Orwell przewraca się w grobie, a Hitler IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 06:20 Gość portalu: Corp.? NO!!! napisał(a): A USA da sie > bojkotować; olewając ich towary itd. **************************** O to martwić się nie trzeba. Bez subwencji rządowych ich towary nie są konkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Corp? - NO!!! a do Pacewicza wraca mi 'krzta' szacunku.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 06:13 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki Hu kers ? Szacunek raz stracony - przepada. IP: 206.54.158.* 04.11.04, 06:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Owszem. Bush go nie odzyska. Ani nie kupi. IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 06:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewaki.do.paki O Twoj szacunek z pewnoscia nie zabiegal IP: 206.54.158.* 04.11.04, 06:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Owszem. Na krechę niczego nie dam. IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 06:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewaki.do.paki Nie schlebiaj sobie. Nikt Cie o to nie poprosi. IP: 206.54.158.* 04.11.04, 06:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Nie schlebiam. Ale naprawdę zabiegi Busha mam w... IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 06:50 zgadnij, gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki Maruda "sfrusciła" sie. Keep your cool, man. IP: 206.54.158.* 04.11.04, 06:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Bynajmniej. To tylko Twoja opinia. IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 07:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rawicz Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.238.117.23.adsl.inetia.pl 04.11.04, 06:29 Będzie, co będzie, nie ma co zgadywać. Dla mnie istotne jest to, że wszelkie nadzieje, iż Amerykanie nie są narodem INFANTYLNYM I PROWINCJONALNYM prysły bezpowrotnie. Noc cóż – takich ma obywateli i takiego przywódcę, i to oni wspólnymi siłami będą swą wolę narzucać światu, o którym ani nie mają pojęcia, ani go nie są w stanie zrozumieć. Mnie nic nie obchodzą podatki, "walka o pracę", całodzienna harówka, poziom życia tak "wysoki", że większość Ameryki nigdy na urlop nie jeździ, no może na emeryturze itd. itd. Wolę dorobić się mniej, ale żyć przyjemniej. Amerykanie wolą być niewolnikami dorobku jakże iluzorycznego. Mam to jednak gdzieś. Żyjcie sobie jak chcecie. Natomiast obawiam się o to, co ten infantylny i prowincjonalny, zadufany w sobie moloch zgotuje mnie tu, w Polsce i w okolicy. Czy rozwali dokumentnie Europę, żeby mu nie przeszkadzała w samowładztwie. Przeciw komu obrócą się Chiny, które dziś Amerykanie emablują tylko chyba po to, żeby w następnym pokoleniu stały się one mocarstwem, przy którym Ameryka będzie niczym. To są pytania moje – nie Amerykanów, dla których takie rozumowanie jest zbyt męczące. Dla ich prezydenta zresztą też. Widać to było w telewizji. Wystarczy mieć oczy otwarte. Bye, bye, Ameryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z CA Flip-Flopper Kerry IP: *.west.biz.rr.com 04.11.04, 06:43 Pamietasz panie P. jak Twoj Flip-Flopper glosowal nad powiekszeniem NATO i wprowadzeniem Polski do sojuszu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Flip-Flopper Kerry IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 06:48 Gość portalu: Gosc z CA napisał(a): > Pamietasz panie P. jak Twoj Flip-Flopper glosowal nad powiekszeniem NATO i > wprowadzeniem Polski do sojuszu ? *********************** Kerry przegrał. Temat zamknięty. Teraz myślimy o tym jak się ustrzec przed końskimi zalotami Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 06:45 Gość portalu: Rawicz napisał(a): > Będzie, co będzie, nie ma co zgadywać. Dla mnie istotne jest to, że wszelkie > nadzieje, iż Amerykanie nie są narodem INFANTYLNYM I PROWINCJONALNYM prysły > bezpowrotnie. Noc cóż – takich ma obywateli i takiego przywódcę, i to oni > > wspólnymi siłami będą swą wolę narzucać światu, o którym ani nie mają pojęcia, > ani go nie są w stanie zrozumieć. > Mnie nic nie obchodzą podatki, "walka o pracę", całodzienna harówka, poziom > życia tak "wysoki", że większość Ameryki nigdy na urlop nie jeździ, no może na > emeryturze itd. itd. Wolę dorobić się mniej, ale żyć przyjemniej. Amerykanie > wolą być niewolnikami dorobku jakże iluzorycznego. Mam to jednak gdzieś. Żyjcie > > sobie jak chcecie. > > Natomiast obawiam się o to, co ten infantylny i prowincjonalny, zadufany w > sobie moloch zgotuje mnie tu, w Polsce i w okolicy. Czy rozwali dokumentnie > Europę, żeby mu nie przeszkadzała w samowładztwie. Przeciw komu obrócą się > Chiny, które dziś Amerykanie emablują tylko chyba po to, żeby w następnym > pokoleniu stały się one mocarstwem, przy którym Ameryka będzie niczym. To są > pytania moje – nie Amerykanów, dla których takie rozumowanie jest zbyt mę > czące. > Dla ich prezydenta zresztą też. Widać to było w telewizji. Wystarczy mieć oczy > otwarte. Bye, bye, Ameryka. ******************************* Ciekawa opinia. Jej słuszność zdają się potwierdzać opinie zagorzałych buszystów na forum GW. Takie jakieś wątłe i bez przekonania. Chyba sami nie za bardzo wierzą w pomyślność tej prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: 206.54.158.* 04.11.04, 06:48 Gość portalu: maruda napisał(a): [Opinie] takie jakieś wątłe i bez przekonania. Marudo, nie w Tobie tkwi sila opiniotworcza na tym forum. Zatem i Twoje oceny opinii innych sa na miare dlugosci Twojego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 06:51 Gość portalu: lewaki.do.paki napisał(a): > Gość portalu: maruda napisał(a): [Opinie] takie jakieś wątłe i bez przekonania. > > > Marudo, nie w Tobie tkwi sila opiniotworcza na tym forum. Zatem i Twoje oceny > opinii innych sa na miare dlugosci Twojego nosa. ***************************** Na razie nie mamy o czym dyskutować, bo Twój nick jest znany zaledwie od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki Maruda prowadzi dochodzenie nt mojego nicka IP: 206.54.158.* 04.11.04, 06:56 Skieruj swe tworcze aspiracje na inne tory, Marudo. Nie trac czasu na rzeczy tak malo produktywne. Wydaje mi sie, ze wyprowadzona zostalas z rownowagi. Polecam herbatke z melisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Raczej nie. Uważam Cię za nowicjusza. IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 07:30 Gość portalu: lewaki.do.paki napisał(a): > Skieruj swe tworcze aspiracje na inne tory, Marudo. > Nie trac czasu na rzeczy tak malo produktywne. > > Wydaje mi sie, ze wyprowadzona zostalas z rownowagi. Polecam herbatke z melisy. ***************************** Nie wiem w czym pomaga Ci herbatka z melisy, ale ja nie muszę stosować środków uspokajających. Rozważamy kwestię opiniotwórczości, a Ty ją próbujesz kształtować opinię zaledwie od wczoraj i wychodzisz z założenia, że wszyscy muszą. Ja nie mam potrzeby urabiania ludzi i ich sądów. Mam, natomiast, pełne prawo do wyrażania własnych. I z niego korzystam. Myli Ci się przedstawianie opinii z indoktrynacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki A jednak dalej nie rozumiesz. Szkoda. IP: 206.54.158.* 04.11.04, 07:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 06:55 > Mnie nic nie obchodzą podatki, "walka o pracę", całodzienna harówka, poziom > życia tak "wysoki", że większość Ameryki nigdy na urlop nie jeździ, no może na > emeryturze itd. itd. Wolę dorobić się mniej, ale żyć przyjemniej. Amerykanie > wolą być niewolnikami dorobku jakże iluzorycznego. Mam to jednak gdzieś. Żyjcie > sobie jak chcecie. Tylko utrzymujcie postęp technologiczny jak dotychczas a od czasu do czasu przyjedźcie do tej cywilizowanej Europy obronić ją przed nią samą. Bo, co prawda nie jesteście w stanie zrozumieć co powoduje miłującymi pokój narodami europejskimi, że co 50 lat wywołują większą lub mniejszą wojnę na własnym kontynencie - niemniej wasza pomoc w jej kończeniu jest cenna. A co do uwagi o Chinach - mógłbyś opowiedzieć jaką to spójną i roztropną politykę prowadzi wobec Chin Europa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marudamaracje Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.04, 07:38 Gość portalu: Jaś napisał(a): > powoduje miłującymi pokój narodami europejskimi, że co 50 lat wywołują większą > lub mniejszą wojnę > na własnym kontynencie - niemniej wasza pomoc w jej kończeniu jest cenna. Wywolywac wojny co kilka lat na innym kontynencie mozna tez. Robi to z powodzeniem USA, ktorej zostalo na wszystkich troje przyjaciol: Rosja, Izrael i Rydzykowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RichUSA Piotr Pacewicz Idiota IP: *.proxy.aol.com 04.11.04, 06:49 Piotrze, widze ze nie rozumiesz polityki amerykanskiej. Przemawiasz tak samo jak demokratyczni i liberalni wrogowie Prezydenta Busha i przedstawiciele maszyny propagatowej ktora po wygraniu kursu prezydenckiego nagle zamilkla. Powtarzasz slowo w slowo negatywna propagande nie rozpoznajac pozytywnych stron i osiagniec naszego wspanialego Prezydenta. Nie byles w Nowym Yorku kiedy Twin Towers sie palily, nie ogladales zgrozy i krzyku przerazonych i umierajacych, nie ogladales dziesiatki mlodych ludzi ktorzy wyskakiwali z okien wiezowcow w ramiona przedwczesnej smierci unikajac plomieni. Piotrze, nie rozumiesz Ameryki, powtarzsz slowa senatora Kierry ktoremu amerykanie nie zaufala i jako rezult Prezydent Bush ponownie zostal przewodnikiem tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.proxy.aol.com 04.11.04, 06:50 "Wybór Busha jest sprzeczny z głosem większości światowej opinii, która powiedziała Bushowi nie." Czy ktos piszacy takie zdanie ma pojecie o demokracji i demokratycznych wyborach. Gazeto, Wy nie jestescie juz smieszni lecz zrobiliscie sie zalosni. Wstyd mi za Was, mimo wszystko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 06:53 ość portalu: czytelnik napisał(a): > "Wybór Busha jest sprzeczny z głosem większości światowej opinii, która > powiedziała Bushowi nie." > > Czy ktos piszacy takie zdanie ma pojecie o demokracji i demokratycznych > wyborach. > Gazeto, Wy nie jestescie juz smieszni lecz zrobiliscie sie zalosni. Wstyd mi za > > Was, mimo wszystko pozdrawiam. ************************************ Zastanów się. Czy wybór Busha przez połowę Amerykanów ma oznaczać, że cały świat ma mu wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 07:06 > Zastanów się. Czy wybór Busha przez połowę Amerykanów ma oznaczać, że cały świa > t > ma mu wierzyć? A przeprowadzono gdzieśna świecie wybory, w których Bush przegrał? Niezadowolenie elit pisujących komentarze do gazet nie jest równoznaczne z "głosem większości światowej opinii". Ból publicystów, którym wydawało się, że Kerry wygra jest ich prywatną sprawą, zaś nakręcanie opinii publicznej apokaliptycznymi wizjami jest szkodliwą przesadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 07:44 Gość portalu: Jaś napisał(a): A przeprowadzono gdzieśna świecie wybory, w których Bush przegrał? **************************** Na przykład w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejMarek Szkoda, że ........ IP: 67.175.98.* 04.11.04, 06:57 Co to w morde za dziennikarstwo??? Czy w Polsce nie ma juz ludzi ze srednim poziomem inteligencji, ze to toleruja. Mam inne sugestie artykulow dla tego Pana: 1. Szkoda, ze Polska zostala napadnieta przez Niemcy w 1939. 2. Szkoda, ze w Polsce nie ma ropy naftowej. 3. Szkoda, ze cesarstwo rzymskie bylo w Rzymie a nie w Warszawie. etc, etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedyne mocarstwo ten pacewicz to jakis glupi emeryt IP: *.client.comcast.net 04.11.04, 07:25 takich dyrdymalow ospalego umyslu to nie czytalem dawno. teraz wszyscy beda calowac busha po dupie, pamietajcie nastepne 4 lata to nie w kij dmuchal, chiny juz to zrobily wysylajac list z gratulacjami, reszta glupkow lewakow jak sie spozni to dostanie poteznego kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: ten pacewicz to jakis glupi emeryt IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 08:29 Gość portalu: jedyne mocarstwo napisał(a): > takich dyrdymalow ospalego umyslu to nie czytalem dawno. teraz wszyscy beda > calowac busha po dupie, pamietajcie nastepne 4 lata to nie w kij dmuchal, chiny > juz to zrobily wysylajac list z gratulacjami, ********************************** Chiny w ten sposób delikatnie przypomniały o terminach wykupu obligacji rządu USA, których większość skupiły banki azjatyckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacewicz Szkoda że Piotr Pacewicz to taki bałwan IP: *.icpnet.pl 04.11.04, 07:46 Szkoda że Piotr Pacewicz to taki bałwan Odpowiedz Link Zgłoś
thory Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac 04.11.04, 07:51 > Środowisko GW jest mi obce, ale w 100% zgadzam się z opinią P. Pacewicza Psia kość. Uwielbiam GW za całokształt. Skończyłem lubić pana Pacewicza. A rebours: Środowisko GW było mi bliskie, jednak nie zgadzam się z opiniami P. Pacewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta.... Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: 212.244.126.* 04.11.04, 08:32 Panie Pacewicz, powinien pan stanąć przy murze płaczu i rzewne łzy tam wylewać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.zus.pl 04.11.04, 08:34 Wciskasz kit kolego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Dobrze, że nie wygrał Kerry... IP: *.zus.pl 04.11.04, 08:47 Przynajminiej z kilku powodów (>3). 1. Niekonsekwencja, stąd paradoksalnie nieprzewidywalność. 2. Poglądy zwiewne jak chorągiweka - podejrzewam że bardzo podatna na podmuchy francuskie. 3. Człowiek nazywający siebie wierzącym (Kerry katoli co różni podkreślali) z liberalnymi poglądami - toż to dopiero dziwaczny twór. 4. Scenariusz w Iraku niwiele by się zmienił za jego prezydentury co sugeruje Pacewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atlantyk Świetny i zdumiewający tekst IP: 62.233.201.* 04.11.04, 08:48 Pacewicz w prostych słowach zawarł prawdę oczywistą dla przytłaczającej większości Europejczyków, w tym na szczęście także Polaków. Tylko dlaczego dopiero teraz czołowi publicyści GW zaczynają mówić ludzkim głosem? Bo i tak jest już po herbacie? Coś mi tu pachnie, delikatnie mówiąc, nieszczerością. Ale lepiej późno niż wcale. Najbardziej zabawny jest entuzjazm naszej tzw. "lewicy". Taka z nich lewica, jak z Hitlera socjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk O jak mi szkoda 04.11.04, 08:59 ..że nie wygrali ci dzięki którym przez całe lata 90te nic nie zrobiono z bliskim wschodem. Jak mi szkoda, że nie wygrali ci którzy udawali, że problemów nie ma i zamiatali je pod dywan. Ci którzy dla wszystkich mieli dobre słowo.. ojejej.. fajny by był taki Kerry, tu by popuścił tam by dał spokój, z tym by się dogadał a innego przekonał. Taaak ... więc ten przekonany, nakłoniony do wspólpracy, ..robiłby dalej swoje po cichu i.... brał kasę od stanów (bo o to przecież w "przekonywaniu" chodzi). są czasy kiedy trzeba byc zdecydowanym i i stanowczym bo koszty wojny mogą być w długim okresie niższe niż pokoju - przykro, ze w takich czasach żyjemy, dostrzegli to prości Amerykanie, nie dostrzega tego Pan Pacewicz i część zblazowanych amerykańskich elit. Jestem za Bushem, chociaż mam świadomość że robią przy nim interesy różne środowiska, mam równiez świadomosć - że "jego" poglądy sa po części poglądami neokonserwatystów z Wolfowitzem na czele, a po cześci wynikiem spojrzenia na świat oczyma protestanckiego integrysty. Ale wolę jasne i sprecyzowane poglądy, wyraźny kierunek w polityce niż bełkot i kompromis z każdym kto tylko ma jakieś wpływy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: 212.160.172.* 04.11.04, 09:33 A ja sie ciesze, bo nie widze szczerosci w polityce lewackiej Europy i pseudo mocarstw Europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo I bardzo dobrze, Pacany, a "litki" zdychają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:36 Zarówno Pacewicz jak i całą reszta, to demoliberalna skotniała załoga, która niemal dla nikogo nie jest reprezentatywna! Nie zauważacie barany, że wasz gó..arski szał trwający od 1968 (na zachodzie) się kończy? Naprawdę trzeba być prostakiem, by wierzyć, że jest inaczej. Ameryka wybiera co chce i jakoś jest moim zdaniem mądrzejsza niż francuskie cioty. Elity wybrzeży? Cha, cha, to znaczy kto? Madonna, Britney, Stone, może Carrey? Cha. A poważnie? Może tzw. elita pracująca w gazetkach? Boże,przecież to nie różniąca się niczym zgraja debili naśladujących pseudomyślicieli z Europy. Dobrze, że Ameryka ma ich gdzieś. Jeśli myślicielem jest sukinsyn piszący kocopały w którymś Timesie, a jego "intelektualizm" polega na odróżnianiu Homera od homara, gdy reszta to klepanie tych samych lewackich, komunistycznych bzdetów to ja dziękuję. "Opiniotwory", bo ja ich elitą nie nazwę, to absolutne dno. Tylko naśladują, rzeczywiście inteligentnych, kilkudziesięciu europejskich czy nawet amerykańskich myślicieli. Sami tworzą bandę "użytecznych idiotów", których znamy z połowy XX w. Pacewicz też się do nich zalicza? A już najprzykrzejsze jest, że do wspomnianych idiotów (często sprzedawczyków opłacanych przez ZSRR) zaliczały się naprawdę wielkie umysły. Niestety, ich jedynym posagiem jest walka o małżeństwa pedałów. To dopiero postęp! A Pan, Panie Pacewicz, sam jesteś egzotyką, skamieliną, która jak dawna gombrowiczowska Polska zdycha i zdechnąć nie może. Na tym świecie nic, na tamtym nie ma na co liczyć, czasem tych użytecznych idiotów żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Paulo 200% racji i takie posty jak Twoj sa potrzeb IP: 64.28.22.* 04.11.04, 10:14 Pacewicz a z nim cala Wybiorcza za ten szpagatowy tekst dostala po lbie o ile nie liczyc malej gromadki pozytecznych debili.Im sie roi ,ze jako elity moga sobie pozwolic na orzekaniu co jest dobre a co zle.A takiego palanta.Zadziwia tylko weglarska wiara Wybiorczej,mimo tak wyraznego spadku sprzedazy,utraty wplywow przez ich srodowiska.Zostali wydymani przez neokomuchow i obecnie rzna upudrowana ciocie,ktora widziala lepsze czasy.Im sie wciaz wydawalo,ze idealy z lat 60 prof.Marcuse sa dla wszystkich obowiazujacym kanonem.Chcieli dalej robic socjalizm z ludzka twarza ale wymyslili sobie,ze dla picu nie beda tego nazywac socjalizmem.Mam nadzieje,ze doczekam plajty.A wtedy porozlicza ich wszystkich Bertelsman,bo tam to chodzi nie o socjalizm ale tylko o kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Paulo 200% racji i takie posty jak Twoj sa po IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 10:53 Gość portalu: Grisza napisał(a): > Pacewicz a z nim cala Wybiorcza za ten szpagatowy tekst dostala po lbie o ile > nie liczyc malej gromadki pozytecznych debili.Im sie roi ,ze jako elity moga > sobie pozwolic na orzekaniu co jest dobre a co zle.A takiego palanta.Zadziwia > tylko weglarska wiara Wybiorczej,mimo tak wyraznego spadku sprzedazy,utraty > wplywow przez ich srodowiska. ************************* Powtarzaj co rano: kocham Busha, kocham Busha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac TO TRAGEDIA nie szkoda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:48 Niestety to jest TRAGEDIA, oczywiście dla całego świata - może nawet dla USA. Amerykanie zsuwaja się na margines i mogą doprowadzić do coraz większej izolacji. Może to początek końca imperium? Kiedyś Rzym też wydawał się wieczny. A co my możemy zrobić? Całkiem wiele choć potrzeba konsekwencji. Wystarczy osłabić bushowską amerykę. I to bronią ich samych (często nawołują do 'kupowania tylko amerykańskich rzeczy') - nie kupować nic, co jest powiązane z USA. Bush jest kukiełką wielkich korporacji - nawet własny naród sprzeda za zyski firm farmaceutycznych (amerykanie jeżdżą do Kanady by kupować te same lekarstwa o połowę tańsze, nie wspomnę o szczepionkach przeciw grypie). To AMORALNY IGNORANT, którego pozbędą się jak tylko poczują problemy. Mamy wielkie możliwości - amerykanów jest tylko 280 miliomnów, na świecie 6 miliardów zasila kasy amerykańskie kupując ich rzezczy, produkowane przez ich firmy. WYSTARCZY TYLKO CHCIEĆ!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Polemika IP: 57.66.193.* 04.11.04, 09:54 Autor jest chyba dzieckiem. 1. Prezydent ponosi odpowiedzialnosc za interwencje w Iraku. To jest truizm, zgola niepotrzebny. Irak ma sie stac krajem demokratycznym ustabilizowanym, a swiatowy terror ma poniesc kleske. Zastanawiam sie na jakiej planecie zyje autor i czy znana jest mu historia narodow zyjacych na planecie Ziemia. Sama EU budowala swoje struktury w bolach przez dziesieciolecia. Dlaczego z Irakiem mialoby byc inaczej? dlaczego demokracja i porzadek mialyby pojawic sie na po 2 miesiacach a nie po 20 latach? Podobnie ze stabilizacja i swiatowym terrorem. 2. "Wybór Busha jest sprzeczny z głosem większości światowej opinii, która powiedziała Bushowi nie." To jest juz zenujace. Wiekszosc dzieci wierzy, ze Sniety Mikolaj mieszka na biegunie polnocnym. Czy to sprawia, ze SM rzeczywiscie tam mieszka? Czy to, ze wiekszosc mowi Bushowi nie, oznacza automatycznie, ze wiekszosc ma racje? 3. "Wynik wyborów jest triumfem Ameryki konserwatywnej (...)" - rozumiem, ze autor stara sie postawic znak rownosci miedzy "konserwatywny" i "glupi" czy "zasciankowy". Zdaniem autora Europa uczynila wielki krok na przod w stosunku do tej konserwatywnej czesci Ameryki. Pytanie czy "na przod" jest tak na prawde zawsze "do przodu". Patrzac na Europe, jej bezplciowe i zagubione spoleczenstwo, mozna wyciagnac wniosek, ze tak powinna wygladac przyszlosc swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Re: Polemika-zgoda IP: 64.28.22.* 04.11.04, 10:29 oczywiscie bo celem wszystkiego lewactwa jest stworzenie gumowego czlowieka,ktory utraci swoja indywidualnosc i duchowosc.Taki nowy czlowiek ma prawo co najwyzej roznic sie reaktywnoscia na roznego rodzaju laskotki jak;kuchnia(ma lubic potrawy mlodoego Kuronia a jesli jest bardziej wyrafinowany to Bikonta),seks(goraca aprobata dla upodoban homoseksualnych),rozrywki(do kina tylko na bezjajeczne filmy o rozterkach zboczencow).Takiego czlowieka pragnali stworzyc lewicujacy mysliciele z XX Europy Zachodniej.A te gowniane eksperymenty myslowe to ich nie bolaly ,bo kliniczna czesc eksperymentow odbywala sie na wschodzie.Za te uslugi Moskwa slala KP Francji wagony zlota.Pacewicz et consortes wszystko to rozumieja i teraz boja sie co to bedzie za wielka bieda.A nie trzeba bylo wachac sie z komuchami.Sluzby, pozal sie Boze specjalne,teczki,komisja historyczna Judasza Kozlowskiego.To wszystko teraz trzeba bedzie z siebie wyczkac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Polemika-zgoda IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 10:57 Gość portalu: Grisza napisał(a): > oczywiscie bo celem wszystkiego lewactwa jest stworzenie gumowego > czlowieka,ktory utraci swoja indywidualnosc i duchowosc. (...) Takiego czlowieka pragnali stworzyc lewicujacy mysliciele z XX > Europy Zachodniej. ***************************** Kontrola, kontrola i jeszcze raz kontrola. Na lotniskach i gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.11.04, 10:19 W ostatnim zdaniu artykulu kluczowe jest slowo "obiecywal". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no halal Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: 219.88.134.* 04.11.04, 10:28 osamabinladen podziela opinie pacana podobnie jak ponad bilion jihadowcow i komunistow etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.pcz.czest.pl 04.11.04, 10:33 Srodowisko GW jest mi obce i w 100% NIE ZGADZAM SIE z opinia p. Pacewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 10:37 Szkoda, ze zwyciężyły wartości i zasady moralne, patriotyzm i honor? Panie Piotrze, jestem daleki od stwierdzenia, że jest Pan zwolennikiem "bylejakości" - co reprezentował Kerry- ale własnie taki jest wydźwięk Pana felietonu. Tym felietonem nie może się Pan pochwalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: owszem zwyciezyly zasady procesu czarownic z IP: 195.136.193.* 04.11.04, 16:58 salem malpiego procesu i Komisji McCarthey'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjolog Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.tele2.pl 04.11.04, 10:37 Ta reelekcja zaogni sytuacje na swiecie. Pogorszy naszą pozycję w Europie, a to Europa jest naszym naturalnym środowiskiem geopolitycznym.Wzmocni Putina i autorytaryzm w Rosji. Umocni fundamentalizm (wszelki). Poparcie Polaków dla Busha to kolejny dowód na to, że w Polsce pseudo-lewica zajęła 'bazę', a pseudo- prawica 'nadbudowę'. Serdecznie pozdrawiam P.S. Niestety, na początku GW popierała atak na Irak (czyli Busha), wbrew Janowi Pawłowi II, George Sorosowi i Danielowi Cohn-Benditowi (używam tych 3 nazwisk jako symboli chrześcijaństwa, wizji społeczeństwa otwartego i idei pokolenia 68). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO koszały Pacewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:19 Pan Pacewicz przyzwyczaił nas już do tego iz spod jego pióra żadna sensowna mysl wyjść nie może. Jego tezy to piramidy nonsensu. Pan Pacewicz pisze dla wierszówki którą dostaje za każdą linijkę niezależnie od tego czy w tej pisaninie jest jakiś sens czy go nie ma. Opowieści o tym że Bush zaognia sytuację w świecie mozna byłoby wziąć za jakiś żart gdyby nie fakt iż Gazeta nie pretenduje do miana pisma satyrycznego. Tym niemniej poziomem swoich komentarzy uż dawno osiągnęła poziom brukowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observator Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 04.11.04, 10:44 Nie zgadzam sie z tym artykulem. Busch oprocz roznych zalet zrobil jedna rzecz oddalil ataki terorystyczne od Ameryki. Ok zgadzam sie ze od czasu do czasu uprowadza kogos w Iraku, zginie zolnierz itp ale globalnie od 11/09 nic w stanach sie nie wydarzylo, co uznaje za jego sukces. Uwazam rowniez, ze nie ma szans na zlagodzenie konfliktow cywilizacyjnych oraz porozumienie miedzy islamem a zachodem i tylko takie dzialania zapobiec teroryzmowi w Ameryce i w innych krajach, gdyby rzady tych krajow byly konsekwentne a nie populistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 04.11.04, 11:05 Chłopie! Co z tego, że oddalił ataki terrorystyczne od Ameryki, kiedy sprowadził je na Europę. Ciebie to nie obchodzi, ważne że wy czujecie się bezpieczni, prawda? Ale obchodzi to mnie, bo ja zyję tutaj i czuję się mniej bezpiecznie. Czy to do Was dociera? Obchodzi was tylko wasz własny tyłek, nie widzicie, jakie zagrozenie sprowadza ten kretyn na inne kraje i narody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Szkoda, że wygrał Bush - komentarz Piotra Pac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 10:46 To nie jest dobry felieton Panie Piotrze, ale cóż, różne są punkty widzenia. Teraz, korzystając z dobrego przykładu Amerykanów, czas na Polskę i Europę. Odpowiedz Link Zgłoś