Dodaj do ulubionych

obowiązkowe logowanie

15.11.04, 20:30
administracja wprowadza stopniowo obowiązkowe logowanie dla piszących na
forum.
Logowanie pozwala na:
1. korzystanie ze skrzynki pocztowej o gigantycznej pojemności
2. stały nick chroniony przed fałszywkami
3. korzystanie z opcji "moje forum" czyli kilka pożytecznych możliwości:
- wygaszania nielubianych nicków (na szaro lub całkowicie niewidoczni)
- wyróżniania ulubionych nicków (na zielono)
- szybkiego dostępu do ulubionych forów
- zapisywania i szybkiego dostępu do interesujących wątków
- wyboru koloru "skórki" forum
- powiadamiania sms i mailem o nowych postach w wybranych wątkach
ZA czy PRZECIW?
Wątek wyjaśniający jest na Forum o forum:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=17568358&a=17568358
Mile widziane konkretne wypowiedzi :-)
Obserwuj wątek
    • kropekuk Hahahaha.. Swietny prezencik Gwiazdkowy... 15.11.04, 20:32

• Gość: ANka A co to da w gruncie rzeczy nam? IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 20:32
      tzn. takie ograniczenia mialyby sens, gdyby kazdy mial prawo do jednego loginu.
      Co z tymi co maja ich dziesiatki? Stwarza pozory uczciwosci i ochrony a nie do
      konca tym jest.
      Tak mysle.
      Ale ciekawe co na to inni..
      • kropekuk Sama masz conajmniej dwa. I to cie boli... 15.11.04, 20:34

• Gość: ANka Nie conajmniej i jeden login i nic mnie nie boli IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 20:42
          wogole w sumie interesuje mnie to tylko w kategoriach ´spolecznych´. Rozumiem ze
          tego nie rozumiesz skarbie..
          I jak za kropke robisz to nie gadaj sam ze soba. Bo zaszkodzi twojemu Ego.
          • kropekuk Nie za kropke, tylko za KROPKA; "." to skrot. 15.11.04, 20:45

• kropekuk A teraz niezlosliwie: administrator serwera wie, 15.11.04, 20:43
          skad kto nadaje, kazdy serwer ma unikalny ID kazdego uzytkownika (nie mylic z
          loginem). Stad mozna by takich mnozacych sie wylapywac i redukowac, gdyby
          zaczeli sie nadmiernie klonowac.
          • Gość: ANka Jakos mnoza sie i pod loginami IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 20:48
            co widac slychac i czuc.
            Ze administrator wie, to sie domyslam, bo powinien.
            Tylko trudno mi powiazac ze soba podawane przez ciebie fakty. Administracja
            wzywa do logowania ty twierdzisz ze korzystne maja byc IP serwerow. Wiec jak?
            • kropekuk Nie:mowie o ID(numer identyfikacyjny uzytkownika 15.11.04, 20:54
              danego serwera,IP - niepowtarzalny). Ten pojawia sie adminowi przy logowaniu,
              bedzie mogl go powiazac z danym logonem... Po tych ID policja calego swiata
              lapie przestepcow internetowych. Jak to w detalach wyglada - nie wiem, jakis
              informatych moze nas oswieci.
              • Gość: ANka Tobie w glowie tylko policja i przestepstwa IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 20:58
                mi wystarcza tylko klamstwa. I zamet.
                Za klamstwa i zamet sie nie zamyka. Tylko jeden czlowiek marnuje skutecznie czas
                wielu.
                Ale jak chcecie. Zobacze co ustalicie jak tu wroce. Jesli wroce. Poki co uwazam
                ze takie ograniczenia jesli sie robi trzeba robic z sensem i do konca. W
                przeciwnym razie sa pozorne.
                Zreszta to w sumie nie moja sprawa. Ja tu i tak jestem dorywczo..
              • tebe Re: Nie:mowie o ID(numer identyfikacyjny uzytkown 16.11.04, 13:05
                Szanowny Kropekuku
                Nie ma takiego ID - użytkownika charakteryzuje jedynie IP, do nazwiska można
                dojść jedynie przy współpracy z dostawcą internetu.
                Nazbyt orwelizujesz.
                Pozdrawiam
                P.S. To informacja, nie zaproszenie do dyskusji.
            • the-end A tam zaraz widac:) 15.11.04, 21:00
              Ale, trzeba przyznac, ze czasami to rozmnarzanie sie moze byc zabawne...
        • the-end Dwa to malo:))) 15.11.04, 20:57
          Ile ty masz kropko/kropku? Nie rozsmieszaj nas!
          • kropekuk Jeden. Ten wlasnie. 15.11.04, 21:00

• the-end Ja tez mam jeden:)) 15.11.04, 21:02
              W tym momencie..
              • kropekuk A wiec nie transmituj na innych WLASNYCH WAD ! 15.11.04, 21:04

• the-end Transmituj??? 15.11.04, 21:05
                  A co to?
                  • kropekuk Nie jestem polski native: transmission (np.of 15.11.04, 21:10
                    disease).Jesli znasz lepsze polskie slowo, to podpowiedz...
                    • Gość: ANka To ktorego chciales uzyc i dotyczy dokladnie IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:11
                      tego co masz na mysli jest tez w angielskim i wywodzi sie z niego.
                      Mniejsza o to.
                      • kropekuk Co wy wszystkie takie tajemnicze? Podpowiedz. 15.11.04, 21:15

• Gość: ANka Poszukaj w tematach z mojej dziedziny i percepcji IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:23
                          a nie podpowiem za kare. Bylo na forum nieraz. Zapytaj slodkich kaczorow i
                          Palnicka. Za twoje insynuacje i zonglowanie czyimis osobistymi, zupelnie nie
                          zwiazanymi akurat sprawami - w dyskusji na inny temat, brak wyczucia i stylu to
                          wogole nie powinnam rozmawiac. Wciaz sie ludze ze masz jakas manie i da sie ja
                          jednak uleczyc...Poza tym nigdy nie uslyszalam przepraszam za te bezczelne
                          insynuacje o moich rodzicach czy pracy.. A to zupelnie wystarcza, zeby nie
                          rozmawiac. Wez pod uwage ze w tym swietle widac tez twoje inne wypowiedzi...
                • Gość: ANka yhm, Jesli mozna - ´transmituj´ ?! IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:05
                  Tamto drugie pojecie, ktorego chcialas uzyc jest Ok. To niestety nie ;).
                  Ale to nie czas i miejsce...
                  • the-end Dlaczego nie czas i miejsce? 15.11.04, 21:18
                    To ciekawe, bo transmitowac chyba nawet energii nie mozna, aczkolwiek moge sie
                    mylic..
                    • Gość: ANka Re: Dlaczego nie czas i miejsce? IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:27
                      Chyba mozna. Ale kropkowi nie zaszkodzi sie douczac. A on dobrze wie o co
                      chodzi. Wie ze gdzies dzwonili tylko same skojarzenia slowne nie wystarcza.
                      Czasem chodzi o bardzo konkretna rzecz i konkretny proces i wtedy trzeba uzyc
                      wlasciwego slowa. No dobrze byloby - zwlaszcza jak sie jest takim madrala.
                      To tobie przy nastepnym razie chetnie opowiem jesli cie nagle neurofizjologia
                      zainteresowala ;). W kazdym razie loginu ani nicku nie zamierzam zmieniac,
                      cokolwiek tu sie nie wydarzy i jesli tu zajrze :)
                      • kropekuk Dalej bedziesz projektowala biedronke24? 15.11.04, 21:32

• Gość: ANka Ona moja wlasna. A udalo sie widze, ´przypomniec´ IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:36
                          to i dobrze.
                          Tyle ze biedronki, nie da sie ´projektowac´. Bo to juz inny przypadek.
                          Nie mam czasu na logowanie i musze isc do maluchow. pa.
                          Zreszta jak widze dla mnie - zadna roznica.
                          mam jeden taki - jeden taki. To w sumie wy wybieracie no nie?
                          • kropekuk "Projection" w mym kontekscie jest mniej zreczne.. 15.11.04, 21:40
                            Ale to drobiazg...
                        • the-end Czy po transmitowaniu nastepuje projektowanie? 15.11.04, 21:39
                          Hallo, kropek/kropka!
                          Czy to jest juz jakis cykl???
                          • Gość: ANka Gdzies pomiedzy IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:42
                            kora entorynalna a hipokampem u Kropka tak. Bo nie sadze by w PFC.
                            Ale teraz juz naprawde nie moge. Maluchy mnie zamorduja.
                            Dobranoc.
                          • kropekuk Jak sie nauczysz angielskiego do poziomu choc A- 15.11.04, 21:42
                            level, i to w wersji English English to daj mi znac - powrocimy do tematu...
                            • the-end Jak wpadne na forum English English.. 15.11.04, 21:50
                              To bede sie starac pisac w miare poprawnie, a tutaj jak na razie 'transmitujemy
                              i projektujemy' po polskiemu:))
                              • kropekuk [...] 15.11.04, 21:53
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • Gość: ANka Buahaha jak to mowili starzy gorale.... IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:56
                                  to endzie jest pewien zabieg tzw ukierunkowanej projekcji. Wlasciwej przeuczonym
                                  ´taktykom dyskusji´ ale nie ludziom ktorych interesuje rzetelnosc i prawda.

Inaczej projekcja wlasnych przywar na rywala w dyskusji. Jeszcze inaczej
                                  obciazenie go wyobraznia i inwencja przestepcza wlasciwa tylko nam..
                                  A to dotyczy nic dodac, nic ujac - Kropekuka hi, hi.

I toto jeszcze tak moze dlugo i namietnie i mysli, ze jest zabawnie.. a jest
                                  tylko zalosnie....
                                  • kropekuk ANko, jestes zalosna. I madra inaczej - widze, ze 15.11.04, 22:00
                                    juz nawet nie docieraja do ciebie zyczliwe rady "kokieteczki"...Baba i glupia -
                                    toz to prawdziwa tragedia!BEZ ODBIORU.
                                    • Gość: ANka a ten spam kropekuka nawet pod loginem dopuszczaln IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 22:03
                                      y- i prosze Panstwa - nie trzeba nawet dowodow ;)
                                      Dobranoc tym ktorzy to przetrwali...
                                  • the-end To transmisja czy projekcja? 15.11.04, 22:13
                                    Bo juz nie wiem:))))))))))))
                                    • Gość: ANka dla niektorych psychologow IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 22:19
                                      to skojarzenie z ´przeniesieniem´ a wszystko w jednej zupie sie miesci.
                                      Transmisja moze byc chocby fali. Wtedy masz energie.
                                      Projekcja dotyczy zachowan. Czasem uzywa sie tego pojecia do okreslenia obrazu
                                      rzeczywistosci ´wrazenia´ przechowywanego w mozgu. Wszystko to enigmatyczne
                                      troche. Ale Gabi miala na mysli to enigmatyczne. To znaczy ta Gabi, ktora nia
                                      nie chce byc.
                                      Dobranoc End. Ide do dzieci. Szkoda czasu. Zwlaszcza na cos na co i tak nie masz
                                      wiekszego wplywu a co twojego zycia pewno diametralnie nie zmieni.
                                • the-end No tak, polish jokes... 15.11.04, 21:59
                                  Czy jest cos nowego w tym temacie?
                            • Gość: ANka O ucz sie Endzie- szybko odkryjesz np ze amerykans IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:51
                              ki to taka uposledzona wersja, z zaakceptowanymi bledami. Np pisowni z tam gdzie
                              powinno byc s itd. ;).
                              A tak powaznie to ucz sie jezykow, ktore ci sie przydaja i tylko wtedy gdy
                              bedziesz z nich korzystal, a nie dla pasji.. To zostaw utytulowanym dziennikarzom...
                              Dobranoc End-
                              • the-end Ucze sie cale zycie:)) 15.11.04, 21:56
                                A niemiecki coraz bardziej na czasie.
                                Chyba poprosze o korepetycje w Magdeburgu:)
                                Pozdrawiam:-)
                      • the-end Neurofizjologia jest ciekawa, 15.11.04, 21:44
                        I z checia poslucham, bo lubie sluchac..
                        Natomiast dalej nie wiem, czy transmitowanie jest konkretnym procesem?:)
    • Gość: pytanko Re: obowiązkowe logowanie IP: 209.101.135.* 15.11.04, 20:32
      nawet jestem za, chamskim ludziom byc moze nie bedie sie chcialo logowac,
      tylko byloby dobrze gdyby kropka wyjasniala dlaczego nagla zmiana i czy to jest
      pierwszy krok ku temu zeby forum zrobic odplatne
      • kropekuk Nie wiem, jak w GW, ale w EU na darmowych chatach 15.11.04, 20:37
        dzieki logowaniu sie gadaczy (i calej reszcie: skrzynka etc)wlasciciel portalu
        zarabia na reklamach i ofertach, bezposrednio rozsylanych do delikwentow.
      • kropka Re: obowiązkowe logowanie 15.11.04, 20:47
        to żadna nagła zmiana. To juz stary pomysł, tylko przyszedł czas, żeby go
        skonkretyzować i wprowadzić w życie.
        Odpłatne forum? W życiu Warszawy! Nigdy o tym nie słyszałam, a pomysł
        odpłatności jest całkowicie bez sensu. Portal żyje przecież z reklam, a
        odpłatność zmniejszyłaby liczbę użytkowników, czyli także reklam, czyli bez
        sensu. Administorzy forum nie są samobójcami :-)
        Obowiązek logowania zmniejsza ilość spamów i spamerów. I o to głównie chodzi.
        Sprawdza się na forach, na których juz zostało wprowadzone.
        • Gość: ANka Sprawdza sie? IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 20:52
          A co to za roznica czy ktos odkrywa serwer z ktorego pisze czy loguje sie z
          jakiegos serwera - dla administratora? Przeciez na to samo wychodzi. Dla
          piszacych jak tu sie przekonalam wlasnie tez. Wszyscy swietnie pamietaja jaki
          jest moj login a pytanie zadaja pro forma.. ;).
          Dla reszty to tylko ta roznica ze nie buduja domyslow na podstawie adresu. Dla
          ´stalych bywalcow´ a nie wszyscy to aniolki to zadna zmiana bo loginow ci
          nieanielscy to i tak juz maja porezerwowanych od groma...
        • Gość: aki a iluż to spamerów na FS ????? IP: 80.51.161.* 15.11.04, 20:53
          trąci mi to nachalną propagandą sukcesu
          • kropka Re: a iluż to spamerów na FS ????? 15.11.04, 21:00
            aki, od groma. Pewnie nie widzisz wszystkich, bo wycinam ja, wycinają admini
            zawodowi i Wy sami klikacie w koszyki. Wycina też tzw młot, który leci od razu
            po spamach na wszystkich forach.
            Co 2-3 godziny ktos sprzata forum. A i tak jest pełno smieci :(
            • Gość: aki jak czytam o tych benefitach logowania się to IP: 80.51.161.* 15.11.04, 21:08
              jak bym oglądał poranny teleshop czy telezakupy na któryms z komercyjnych kanałów TV.ten sam styl reklamy
    • Gość: elle Re: obowiązkowe logowanie IP: 195.116.149.* 15.11.04, 20:34
      administracja wprowadza obowiązkowe logowanie tłumacząc , jak wynika z notki
      podanej wyżej - naszym dobrem. Kto w to wierzy. Mile widziane konkretne
      wypowiedzi. Socjalizm i Armia Czerwona tez walczyły o nasze dobro. Pozdro dla
      Adama M.
    • Gość: polit [...] IP: *.dialin.kamp-dsl.de 15.11.04, 20:37
      • kropekuk [...] 15.11.04, 20:40
        • kropekuk No nie,kropka - to slowo "Zyd" jest niecenzuralne? 15.11.04, 20:56
          Przywracaj ten post - to wlasciwa odpowiedz antysemicie wyzej: ocenia fredzia
          poprzez jego kraj, nie zas fredzia slowa.
      • Gość: polit Kto zdjal ? IP: *.dialin.kamp-dsl.de 17.11.04, 21:20
        Podalem konkretne przyczyny dlaczego jestem za zlikwidowaniem niektorych
        skrzynek pocztowych.KROPKKA tu cos nie gra.
    • Gość: aki jesli ktoś mi usilnie wmawia jak to będzie piękni IP: 80.51.161.* 15.11.04, 20:40
      i dobrze tylko i wyłącznie to jestem mocno sceptyczny. a oprócz tego MAM TECHNICZNE KŁOPOTY Z LOGOWANIEM SIĘ.używam jednego nicka bez logowania i sporadycznie innego z logowaniem na innych forach
      VETO
    • Gość: igor Moja firma nie pozwoli na logowanie. Wiec cztery IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 15.11.04, 20:41
      osoby (w zasadzie trzy teraz, bo szef nie wchodzi juz) odpadna. Dla nas to
      tylko forma rozrywki i wsluchania sie w polski wspolczesny jezyk. Niewiele sie
      zmienia i mozna zyc bez udzialu na forum.
      • Gość: dana33 Re: Moja firma nie pozwoli na logowanie. Wiec czt IP: *.broadband.actcom.net.il 15.11.04, 20:49
        ale ja nie chce stracic igora i alfreda!!!!!! za nic na swiecie!!!!!
        kropka!!!!! na pomoc!!!!! :)

p.s. do igora: a co szefowi przeszkadza logowanie?
      • kropka Re: Moja firma nie pozwoli na logowanie. Wiec czt 15.11.04, 20:51
        nie rozumiem. Przeciez logujesz się na forum GW, a nie w swoim komputerze. Poza
        tym jak jesteś zalogowany, to Twoje IP nie jest widoczne. To chyba plus, nie?
        :-)
        • Gość: elle Re: Moja firma nie pozwoli na logowanie. Wiec czt IP: 195.116.149.* 15.11.04, 20:59
          same plusy! Mój Boże..A po 22.00 można siedzieć przy kompie? Bo przyzwoici
          ludzie o tej porze śpią.Więc może by blokować?
        • kropekuk KROPKA : co do gejszy-nedzy? 15.11.04, 20:59
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17672552&a=17673396
        • perryzbojnik Re: Moja firma nie pozwoli na logowanie. Wiec czt 15.11.04, 21:01
          Ja uwazam ze jedyny sposob uratowania tego forum to zalozenie inkubatora.
          Pisano juz o tym. Zanim dany post sie wyswietla przechodzi przez cenzure. Ano
          tak! CENZURE. Jak ktos plecie bezsensowne glupstwa ala Gucio, lub Fredzio, to
          post nigdy z inkubatora na swiat nie wyjdzie...

W sumie proponuje zeby posty znikaly przed raczej niz po...
          • Gość: ANka A jak twoje o widelcach, mozgach IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:04
            i tym podobne Hannibalistyczne to ok? Maja zostac?
            Te sa w porzadku?
            Nie smieca? To ustal od razu co nalezy pisac, ja wtedy z pewnoscia nie bede
            miala najmniejszych problemow z niewracaniem do tego przybytku ;)
            • perryzbojnik o widelcach, nozach i etykiecie przy stole 15.11.04, 21:13
              to temat nie dla mnie a dla kokieteczki. Ja sie tym nie zajmuje.
              Co pisac nalezy, a czego nie - tez nie dla mnie.

Jasne jest tylko jedno. Takie wolne forum prowadzi wprost i bez zboczen (pun
              intended) na smietnik.
              • Gość: ANka a forum ograniczone w ryzach IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:18
                do ´dziel zebranych´.
                No nie.
                Ale chodzi o zasady. Te najbardziej podstawowe. Jak chocby niezmiennosc ubranka
                jesli sie chce do tej samej dyskusji wracac. Jesli jeden ktos je lamie z
                premedytacja to forum i tak pojdzie na smietnik w odczuciu prywatnych ludzi. Tak
                sobie mysle.
                I zycze zebranym milej dyskusji.
        • Gość: igor Moglbym Ci odpowiedziec jako informatyk ale nie IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 15.11.04, 21:17
          wolno mi. Polityke wchodzenia na Internet ustala w firmie jej wlasciciel. Na to
          nic nie mozemy poradzic.
      • Gość: ANka Igor tylko nie mow IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 20:54
        ze szef ten co nie wchodzi to jeden z Fredziow- ten ktory najbardziej trzymal
        sie zasad ;).
        Mysle ze Fredzio mialby problem jednak nie z logowaniem ale z ograniczeniem
        ilosci loginow..
        • perryzbojnik Re: Igor tylko nie mow 15.11.04, 21:05
          Gość portalu: ANka napisał(a):

> Mysle ze Fredzio mialby problem jednak nie z logowaniem ale z ograniczeniem
          > ilosci loginow..

Swieta prawda. ja mam ponad 200 loginow. Oprocz tych ktorzy tu sie popisuja
          bez loginow, cala reszta to ja. JA. Tylko i Wylacznie ja! Fredzio to ja,
          moskowit to ja, pan.scan to ja, gini to ja, dispin to ja, nawet kokieteczka to
          ja. A biedronka24? Tez ja!!! :-)
          • Gość: ANka Chcialbys. Ponoc biedronka byc nie mozesz IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:09
            Przynajmniej ta 24. Musialbys byc administratorem. A to bylaby przepadka.
            Niemniej jednak jesli ktos nazywa sie zbojnikiem a zaklada ze biedronki nazywaja
            sie tak z jakiegos powodu to trudno wykluczyc, ze on tez mial jakis powod ;)
          • Gość: igor przez ten ISP, ktory uzywamy do polskiego forum IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 15.11.04, 21:22
            wchodza tylko cztery osoby: ja (igor)- rano; Gerard - wieczorem. Alfred -
            weekendy. Nasz szef i wspolwlasciciel firmy Amerykanin nie wchodzi od momentu
            rozkrecenia akcji wyborczej, dla ktorej tez INP pracowal przez pewien czas na
            obszarze Indiany i Ohio.
            • Gość: dana33 Re: przez ten ISP, ktory uzywamy do polskiego for IP: *.broadband.actcom.net.il 15.11.04, 21:34
              wlasnie, gerard, bez gerarda tez nie moge sie obejsc..... jak moglam zapomniec
              jego imie????? :)
    • Gość: Nielogujacy sie Logujacego latwo mlotkiem w leb IP: *.telia.com 15.11.04, 20:55
      Goscie nie widza zalogowanych IP ale tym lepiej identyfikuje ich administracja
      i chiiiiba o to chodzi. Nie daj sie na kawal nabrac kolego
      • kropekuk A CO administracja moze? Jesli brak przestepstwa 15.11.04, 21:02
        to nic ci od nikogo nie grozi...
        • Gość: ANka Generalnie to nigdzie nikomu nic nie grozi IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:07
          jak nie zrobil nic zlego. Na drogach tez nie. Tyle ze.. moze wjechac w ciebie
          drugi samochod. I najgorzej jest jesli bylby to samochod ....szeryfa ;)
          Wtedy juz zwykle nic nie daje sie udowodnic. A rzeczywistosc nie ma znaczenia.
          Prawda Jukeju?
      • kropka Re: Logujacego latwo mlotkiem w leb 15.11.04, 21:02
        dla zawodowych adminów to żadna róznica, czy jesteś zalogowany, czy nie.
        Widzą to samo
        • kropekuk Fakt: ID uzytkownika z danego serwera, o czym 15.11.04, 21:05
          mowie ANce wyzej, choc sam na szczegolach sie nie znam.
          • Gość: Olej Kroppekuk sie zaciol IP: *.telia.com 15.11.04, 21:09
            Podarujcie mu troche oleju maszynowego aby sobie nasmarowal kore mozgowa.
            • kropekuk Spieprzaj gdzie pieprz rosnie...Juz ci mowilem, ze 15.11.04, 21:12
              bez logona nawet cie nie obrzuce blotem...
              • Gość: Glupiec Ales ty glupiec IP: *.telia.com 15.11.04, 21:15
                Kocham glupkow w pacanowie.
                • kropekuk Ales ty MUNDRY, misiaczku, ale tys mundry... 15.11.04, 21:16

• krystian71 Re: Spieprzaj gdzie pieprz rosnie...Juz ci mowile 16.11.04, 00:59
                to znaczy ,jestes juz zdecydowanie za logowaniem?
        • perryzbojnik Re: Logujacego latwo mlotkiem w leb 15.11.04, 21:08
          kropka napisała:

> dla zawodowych adminów to żadna róznica, czy jesteś zalogowany, czy nie.
          > Widzą to samo

no to nie rozumiem dlaczego tak czesto ironii od bluzgan nie jestes w stanie
          odroznic {8-P
        • Gość: Kris Re: Logujacego latwo mlotkiem w leb IP: *.cab18.mus.starman.ee 17.11.04, 20:02
          kropka napisała:

> dla zawodowych adminów to żadna róznica, czy jesteś zalogowany, czy nie.
          > Widzą to samo

No to powiedzcie prawde debile, o co wam chodzi,a nie macice jak komuchy za
          najlepszych czasow!Bo cos mi sie zdaje ze swiat coraz czesciej korzysta
          z "demokratycznych wynalazkow"socjalizmu wlaczajac przodujaca demokracje
          swiata,wszystko dla dobra ludu!Nie smieszycie ludzi!Przynajmniej ich uwazajcie.
    • iiivxvi Re: obowiązkowe logowanie 15.11.04, 21:03
      OK. Przechodzę na ten nick. Mój oryginalny jest niestety we wszystkich kombinacjach zajęty.
      • kropka Re: obowiązkowe logowanie 15.11.04, 21:11
        o w mordę! A zapamiętasz go???
        dodaj jeszcze 2 i na końcu. Będzie symetrycznie :-)
        • Gość: ABE Rozumiem, ze logowanie ma na celu IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 15.11.04, 21:19
          ochrone danych osobowych. Co robi GW jesli te dane osobowe sa mimo wszystko
          opublikowane na jej lamach przez jej logujacych sie uzytkownikow, ktorzy
          logujac sie akceptuaj Regulamin i obowiazujece prawa? Czy GW wspolpracuje z
          osoba poszkodowana w kierunku zidentifikowania uzytkownika lamiacego prawo o
          ochronie danych osobowych?

Dziekuje za odpowiedz
          • kropekuk Wlasnie: juz alarmowalem, ze ABE , Cep i spolka 15.11.04, 21:23
            opluskwiaja na necie najwyrazniej istniejaca w realu Gabi C. Albo...Monike R.,
            zone brytyjskiego oficera i byla polske dziennikarke...
            • Gość: ANka a mozna IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:31
              kogos ´opluskwic´ jesli a)
              ten ktos sam oficjalnie nie podal tu na forum swoich pelnych danych
              b) nie glosil pogladow ktore moglyby jego autorytet nadwerezyc?

Tak tylko pytam - pro forma...
              I co to znaczy ´najwyrazniej istniejaca w realu´ i czy takie przestepstwo mozna
              zglaszac ?!
              • kropekuk To Monika R. I mysle, ze to opluskwianie za meza 15.11.04, 21:39
                brytyjskiego majora w przymusie logowania sie niezle dopomoglo: zurnalista
                zurnaliscie oka nie wykole...
                A potem byl jeszcze cees i opluskwianie go wraz z zona przez gini... Starczy.
                • Gość: ANka Jesli to ta postac o ktorej myslimy IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:48
                  to o ile pamietam to nie o majora chodzilo tylko o jezyk tej postaci, jej
                  nawiazania do azbestu (o ktorym to z jej ust mozna bylo sie dowiedziec) do psow,
                  firm, uwag o pracy, o Polakach, posesjach itd...
                  Ale moge sie myslic ;).
                  Pamietam tez ze ta osoba sie LOGOWALA pod takowym imieniem i nazwiskiem.
                  Niejaki cees z kolei (juz go nie ma ?) nadawal czasem z loginem, czasem bez, i
                  obdarzony byl/ jest podobna skromnoscia. Poza tym sympatyczne linki nawet
                  przesylal i czasem smiesznie bylo go poczytac. Chyba mniej ´slow´ uzywa. Czym
                  sie zasluzyl lub tez czym zapracowal na ewentualnych wrogow - nie mam pojecia.
                  Ale co ma do tego u licha logowanie?
                  szalenie tajemnicza sprawa, ale jak mowie - nie moja. Poza tym i tak sie dowiem
                  co sie ustalilo ostatecznie- po fakcie.
                  Dobranoc wszystkim.
                  • kropekuk Monika R. ma to, o czym mowila, Aniu...A nawet 15.11.04, 21:54
                    duzo wiecej...
                    • Gość: ANka I TO ma niewatpliwie wplyw, ba musi miec na IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 22:02
                      przebieg jej dyskusji z innymi?! Jesli ma to na co zasluzyla to juz nie moja
                      sprawa...
                      Monik nie znam i poniewaz to nie moja dziedzina nie za bardzo mnie interesuja.
                      Interesuja mnie prawa uczciwych ludzi, ktorzy nie sa trouble makers, i nie robia
                      wokol siebie zametu na sile. O tych prawa zawsze bede walczyc.. Bo ich prawa to
                      w tym sensie takze moje prawa. To wszystko.
                      I bardzo sie ciesze ze niejaka MOnika z Polski rodem tak dobrze sie miewa, i
                      szalenie mi przykro ze doznaje takowych przykrosci. Nie da sie jednak ukryc ze
                      jej wlasnej glupoty wobec tego nie bylo w tym malo. Nic poza tym - nie wiecej i
                      nie mniej. I jesli ta monika ma dziecko jak o tym pisala- takie malutkie to
                      mysle ze mialaby wiecej siedzac w tym pieknym okresie z nim niz klepiac bzdury
                      na tym forum. Tak sobie mysle generalnie, ale to bez znaczenia...
                      • kropekuk Byla dosc znana dziennikarka w TVP - musialas ja 15.11.04, 22:08
                        nie jeden raz widziec.
                        • Gość: ANka Nic nie musialam i nie musze- pamietac nawet IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 22:24
                          szalenie mi przykro. Poza tym nie powinno to wplynac w zaden sposob na myslenie
                          o pogladach jakiejkolwiek osoby. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Chyba ze ta
                          osoba czyms wybitnym wslawilaby sie oprocz opowiadania o azbestach lub tez czyms
                          wybitnie nieciekawym. A tak przykro mi - etap fascynacji postaciami z radia i
                          telewizji mam juz dawno za soba. Nie wiem nawet czy przechodzilam go
                          kiedykolwiek. O ile pamietam to raczej nie - nawet w stosunku do osob z ekranu
                          kinowego.
                          Juz mowilam - moje autorytety sa realne..
            • Gość: ABE Roznica miedzy fikcja a rzeczywistosci IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 15.11.04, 22:07
              gabrycha, jest taka, ze w rzeczywistosci za namacalne skutki twoich akcji, sa
              dostepne namacalne srodki korekty twoich akcji, a jesli skorygowac ich juz nie
              mozna bo za pozno, to dostepne sa odszkodowania.
              W swiecie fikcji rob co chcesz, i tak ci tego nie opublikuja.
              Ja pytam Kropke o konsekwencje w rzeczywistosci, w ktorej tutaj wszyscy
              funkcjonujemy, ty, vice i inne szuje.
              • kropekuk KROPKA!!! I jak mnie logon chroni od wyzywania od 15.11.04, 22:10
                SZUJ przez te babe?
        • Gość: Cep Re: obowiązkowe logowanie IP: *.aster.pl 15.11.04, 21:19
          Masz rację. Przechodzę na coś krótszego.
    • Gość: aki OBYWATELU logowanie uchroni cię przed IP: 80.51.161.* 15.11.04, 21:17
      zdradzieckimi atakami spamerskiej kliki
      zmieniającej często nicki.SPAMER to wróg niezależnego i demokratycznego FS
      • kropekuk Ale za to dostarczy ci rozkoszy zainfekowanej 15.11.04, 21:20
        poczty. Tak, aki, niektorzy oponenci maja taka "klase" rodem z UBecji.
    • Gość: aki wolą jest michnika logowanie nicka IP: 80.51.161.* 15.11.04, 21:20
      :-/
      • kropekuk A ja bym powiedzial, ze raczej dzialu reklamy: na 15.11.04, 21:25
        skrzynki beda przesylane oferty, ja to przerabiam na czatach brytyjskich -
        skrzynka ci spuchnie.
      • Gość: PP Re: wolą jest michnika logowanie nicka IP: 207.7.207.* 15.11.04, 21:41
        Nianawidzilem kolchozy,komune, "proletariuszy wszystkich krajow laczcie sie,
        Dzisiaj olewam walmarty, neoconow., world governmet,srodkow komunikacji w
        jednych lapkach i pod szkielkiem.

Dzisiaj, jesli ktos chce mi pomoc, to szukam rivolvera. Wszystko w ramach
        pomocy, ulatwiania zycia, demokracji, wyzwolenia islamskich
        kobiet....Woooooon!!!!!!!!!!!!!!

Kszynka pocztowa, ha? Po co szukac w calym internecie, kiedy wszystko bedzie w
        jednej kszynce...A ja nie lubie kszynkow.. Byl tu taki jeden, co mnie chcial
        zapakowac do kszynki i wynalazl regulamin p[/t patriot Act 2", ale sie wycofal
        ze wzgl na stan zdrowia, jak kiedys jego przodki-sekretarze.Wabil sie Janek
        Asscxroft .

Nu, to ja sie odlogowywuje na wsiegda, albo do czasu, gdy zmienia sie regulaminy....

Wpadne,zeby poczytac, ale nigdy ani slowa wiecej.

Buzka.................
    • Gość: IP numer jeden IP zmienia sie szybciej, niz pare majtek... IP: 195.187.51.* 15.11.04, 21:41
      Zara to pokazem.

Jestem za logowaniem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: IP numer dwa Re: IP zmienia sie szybciej, niz pare majtek... IP: *.mexmdf.avantel.net.mx / *.mexmdf.avantel.net.mx 15.11.04, 21:43
        Tera z Meksyki nadajem. Przwedtem bylo z Polski.
        • Gość: IP numer trzy Tera przez Hong Kong zapie..my.... IP: 202.181.215.* 15.11.04, 21:49
          • Gość: ANka tylko jak masz unixa ;) a wiec glownie admini IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 21:53
            zuczkow szarych to nie dotyczy.
            Loginy- jak je masz tez sie zdaje sie dosc szybko zmienia.
            • Gość: IP numer szesc Biedronko, jak zwykle pieprzysz bzdury, kobieto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:26
              Ufff! z powrotem w ojczystych stronach! Poganialem po swiece, ale w kraju zawsze
              najlepiej!

ANko-Biedronko24, kiedy Ty dojrzejesz, panieneczko i przestaniesz wreszcie z
              wielka pewnoscia siebie mowic o rzeczach, o ktorych nie masz zielonego pojecia?

jaki Unix? Co ma wspolnego Unix z IP? Co do Unixa, to dla Pan najwazniejse, zeby
              nie wziac sobie Unixa za meza (Unix i Eunuch po angielsku wymawiaja sie niemal
              tak samo).

Te sztuczki z IP mozna robic tak samo dobrze z maszyny biegajacej pod
              Unixem/Linuxe, MS Windows, albo z Mac-a. Ja tera akurat siedze przy Linuxowej,
              ktora wole z tego powodu, ze mam do dyspozycji 4 ekrany na jednym monitorze
              (standard w wiekszosci implementacji Linuxa), a w MS Windows tego nie ma. Ale za
              mna stoi maszyna z Windows XP i moglbym zrobic dokaldnie te same sztuczki,
              gdybym chcial - w domu zreszta mam wlasnie Windows i tez nadaje z rozmaitych
              serwerow, bo z pewnych powodow (niekryminalnych zapewniam!) musze ukrywac swoja
              tozsamosc.
              • Gość: ANka Jak zwykle mam racje w sprawie niewygodnej IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 22:38
                bo prawdziwej. Z JEDNEGO EKRANU ponoc najlatwiej robic to w Uniksie. Ja go nie
                mam , takze jak widzisz skarbie widac orientowalam sie u ekspertow.. a jakich to
                ci nie powiem i nie pytaj bo moze sie okazac ze to ´twoi´ i co wtedy zrobisz?
                Zdyskredytujesz ich? A fakt jest faktem- sam przyznales.
                Swiec nie poganiaj, uniks - zona jeszcze lepszy - jak widac - niezle sie mozna
                oszukiwac ;). Wiec nie ´tak samo dobrze´. A mowilam o PC tach nie Mac- ach choc
                masz racje - jablka sa popularne u dziennikarzy i tam gdzie skladaja obrazki.
                Jak widzisz wyczula cie swietnie, i nie bez kozery programisci mowia jednak ze z
                linuxa.
                Musialo cie to zabolec bo wielu myslalo ze sie nie da- prawda? Ja tez swojego
                czasu. Ale widzisz ucze sie. Przynajmniej tyle by wiedziec. Nie zawsze by
                korzystac ;).
                Odkad pamietam, to mowie z ´wielka pewnoscia siebie´ wylacznie o rzeczach ktore
                przezylam ;). Tak poza tym to roznie sie jednak od kochanej kropeczki i nie
                wmawiam ludziom ze ´wiem iz prace zdobyli przez uklady´ lub tez ´wiem na co ich
                stac lub nie´. Mysle jednak ze w tej kwestii skarbie to ja nigdy nie ´dojrzeje´.
                Taka roznica. NIe genetyczna wszakze- o nie...

A teraz mam cie dosc i ide spac...
                • Gość: IP numer siedem Re: Jak zwykle mam racje w sprawie niewygodnej IP: *.NIPR.MIL 15.11.04, 23:05
                  Gość portalu: ANka napisał(a):

> bo prawdziwej. Z JEDNEGO EKRANU ponoc najlatwiej robic to w Uniksie. Ja go nie
                  > mam , takze jak widzisz skarbie widac orientowalam sie u ekspertow.. a jakich t
                  > o
                  > ci nie powiem

Nie musisz mowic, bo to tacy eksperci, jak z koziego dupska koscielne organy,
                  skoro Ci takich bzdur nawciskali. System operacyjny nie ma tu nic do rzeczy. Na
                  prezyklad, w najnowszej wesja Mozilli, ktora biega i pod Unixem/Linuxem i pod
                  Windows, przelaczanie na server proxy robi sie w obu tych systemach dokladnie
                  identycznie, bo unixowo-linuxowa i windowsowa wersja sa dokladnie identyczne co
                  do najmniejszego szczegolu.

Ja tez spotkalem niejednego osobnika, pracujacego zawodowy informatyk, i JA
                  musialem tym ludziom objasniac, jak sie wchodzi przez proxy server, choc ja
                  bynajmniej informatykiem nie jestem. Wiec lacno sie moze zdarzyc, ze tzw
                  "fachowiec" czy "ekspert" wcisnie Ci kit i nic wiecej.

A piekielnie uparta jestes i zawsze musisz miec racje, chocby w konfrontacji z
                  oczywistymi faktami. Pod tym wzgledem nie roznisz sie od takich "orlic" jak
                  Gini, ABE czy rachelka. Doktor biologii o psychice aroganckiej
                  sluzacej...Paradne, paradne! Pracuj nad soba, niewiasto, pracuj! Biorac
                  dodatkowo pod uwage, ze nie potrafisz napisac logicznie skladnego tekstu
                  dluzszego, niz dwa-trzy zdania (potem logika wywodu Ci sie sypie kompletnie!) to
                  ja nie rokuje dla Ciebie wielkiej kariery w biologii, o ile nie wezmiesz sie
                  solidnie do pracy nad soba.

A propos, czym, sie rozni "PC" od Maca? Tym, co np. Fiat od samochodu.Tym, czym
                  Boeing, Airbus czy F-16 od samolotu. PC to jest "personal computer" i zarowno
                  Mac, jak i maszyna biegajaca pod Windows i pod Linuxem to sa wszystko PC. Tylko
                  duze workstations albo mainframes nie sa PC, bo ich juz sie na biurku nie
                  postawi raczej. Ale one tez moga biegac pod softwarem z rodziny Windows.
                  Kolejny przyklad, ze z upodobaniem uzywasz slow, ktrorych znaczenia nie
                  rozumiesz. Do polityki, babo, nie do nauki! Na polityka masz fenomenalne
                  zadatki.
                  • Gość: ANka Re: Jak zwykle mam racje w sprawie niewygodnej IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 23:20
                    A milo mi panie nieinformatyku. Ci specjalisci to tez nieinformatycy. W tej
                    dziedzinie tak bywa. Na polityka chlopino sie nie nadaje bo mam za miekkie serce
                    i za czyste rece. Sam powiedziales ze w Linuxie latwiej bo masz jednoczesnie
                    otwarte te okienka zalogowane na roznych serwerach ;). Ja tylko ciebie sluchalam...
                    Ilu ja spotkalam pracujacych w zawodzie, do ktorego sie nie nadaja... Ze nie
                    wspomne o dziennikarzach -ostatnio ;)
                    Doktorem jeszcze nie jestem. ´Psychika aroganckiej sluzacej´ to tylko produkt
                    takiego domoroslego psychologa jak ty...
                    W gruncie rzeczy psychicznie jestem bardzo delikatna- zapytaja o to mojego meza,
                    albo przyjaciol. Twarda jestem tylko wtedy, gdy chodzi o prawde i uczciwosc. A
                    to w mojej dziedzinie sie przydaje. Jeszcze.
                    Co do tekstow to te- co jak dotad pisalam przechodza u tych co mysla logicznie
                    wiec na razie sie nie niepokoje.
                    Gdyby tak bylo w istocie jak piszesz mialabym z tym problemy w zyciu. A nie mam.
                    Mam wiele innych - calkiem banalnych - jak kazdy i malo ´dziennikarskich´.
                    Mowiac Pecet uzylam skrotu tkwiacego w historii tworcow pierwszego pecetu. Wiem
                    co on oznacza. Mac byl odpoczatku nowym systemem i konkurencja, i niestety nie
                    fiatem. Chocby dlatego ze nie mozna go upgradowac, bez wymiany calego komputera...
                    To tak zabciu jakbys porownywal odkurzacz z kasia do usuwania paproszkow ;).
                    A tak na powaznie to jeden i drugi hard ma swoje zalety i wady.
                    Kolejny przyklad, ze wciskasz mi (podobnie jak innym) niezrozumie pojec ktore
                    jak najbardziej rozumiem przykrywajac tym swoje ´wyczyny´.

Dobranoc. I nie maja sensu formalnosci w stylu ´C´ie jak sie kogos na sile
                    probuje obrazic albo mu popularnie mowiac ´nawciskac´.

ach i cos jeszcze..
                    Nie interesuje mnie ´kariera´ a tym bardziej wrozby tylko praca i efekty w tej
                    dziedzinie ktora lubie...
                    • marcus_crassus aniu,dlaczego ty tak lubisz pieprzyc??? 15.11.04, 23:35
                      co ma wspolnego zmiana ip z linuchem czy windowsem????

do tego na prosty zarzut ze jak zwykle walnelas cos ze az zal dupe sciska
                      wyprodukalas sterte bredni.jak sie nie znasz - to nie udawaj ze sie znasz.
                      • Gość: ANka zmien sie we Fredzia, tomka to z toba pogadam IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 23:38
                        w tym stanie w jakim jestes- nie nadajesz sie do dyskusji z kulturalnymi osobami.
                        • marcus_crassus ale ty jestes glupia 15.11.04, 23:40
                          no cholere mialbym ochote z toba biedrona rozmawiac???po tych bzdurach co
                          splodzilas powyzej???

plakac mi sie tylko chce :/
                          • Gość: ANka Juz lepiej IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 23:43
                            Poplacz sobie, i daj mi isc spac.
                        • Gość: ANka Poza tym musze tworzyc to ´stado´ IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 23:41
                          a to trudne zadanie ;)
                          Przypomniales sobie jajcarnie? To dobrze. Pamietaj - zawsze jest inne wyjscie i
                          to do ciebie nalezy wybor - hi, hi...
                  • kropekuk PRZECIEZ ONA NALEZY DO TEGO SAMEGO STADA 15.11.04, 23:28
                    GOLEBIC, szybujacych na skrzydlach swej glupoty...
                    A potem placz i zgrzytanie zebow, ze wyzej sie tu ceni rozmowy z Zydowka dana...
                    • Gość: ANka stad osaczajacego biednego jednego ;) IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 23:35
                      nieszczesnego, samotnego.....
                      Nieinformatyka.
                      Dobranoc. Nawet smiesznie bylo....wyzej sie tu (TU) ceni ( u tego biednego
                      samotnego w glowie) rozmowy z dana (z malej litery) ale za to Zydowka (szalenie
                      wazne dla dalszego rozwoju wypadkow ).... ;)

A end rozmawial ze mna - hi ,hi, hi.

No tak. Ale to przeciez to stado.... Golebic.
                      No i on tez ´musi pracowac nad soba´....
                      To tzw forum wyrocznia- nudzisz sie - zasiegnij opinii o swoich mozliwych
                      przywarach w kontekscie.... panstwa Izrael i jego przyszlosci...
                      hi, hi.
                      • kropekuk Bo "dana33" to jej nick. A jest obywatelka Izraela 15.11.04, 23:44
                        a wiec Zydowka. Znow pieprzysz ANko, zgroza! Malo, ze baba, to jeszcze i
                        glupia...
                        • Gość: ANka To legitymujecie tez tutaj? IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 23:46
                          a niech mnie, nie wiedzialam. Czy dowod musi byc ´nowy´ czy moze byc wysiedziany
                          w kieszeni ze zdjeciem z wasami jeszcze ?
                          • Gość: ANka A tak szczerze to wychodzi na to ze rattler IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 23:53
                            niejaki ma racje.
                            Ludzie jesli przychodza tu to szukac kontaktu z Polska i ludzmi stamtad a nie
                            wszystkiego w swietle Izrael. Jesli ze swiata- to tez roznych opinii a nie
                            skrajnych. Mozna miec tego dosc, chocby sie i bylo swietym, wierzacym w ´narody
                            wybrane´. Ale jestesmy tylko ulomnymi ludzmi. Przynajmniej ci co nimi sa.
                            To wszystko
                            Dobranoc.
                        • marcus_crasuss Re: Bo "dana33" to jej nick. A jest obywatelka Iz 16.11.04, 13:48
                          kropekuk napisał:

>jest obywatelka Izraela a wiec Zydowka.

Oj sukkubus, logiki w tym tyle co zawsze.

I ty o innych piszesz, ze sa malo madre ?
          • Gość: aki zrób IP z yyyyy.... Jemenu IP: 80.51.161.* 15.11.04, 21:55
            :-)
            • the-end A po co z Jemenu??? 15.11.04, 22:27
              Wystarczy sie wypowiedziec np. z adresu student.edu.harvard, po co sie tak
              meczyc, chociaz ten adres jest nierealny, ale co tam mozna troche pomanipulowac
              ludziskami mniej zorientowanymi. A tu przy ruznych tematach takie dziwne adresy
              wyskakuja... Czysta manipulacja, ale nie bez sensu:))
              • Gość: ANka To juz i tak niewazne IP: *.ifn-magdeburg.de 15.11.04, 22:41
                zastanawiam sie ze kropka- autorka watku ani razu na moje dywagacje nie
                odpowiedziala... Ale nad czym ja sie zastanawiam wlasciwie.
                Dobranoc End. Pozdrowienia tam w kraju. Dawno Cie na forum nie bylo. A ja musze
                sie rozstac znow na dluzej bo praca to jednak zajac ;) a swieta blisko i nie
                bedzie tlumaczen ze mam cos jeszcze do zrobienia.
                • the-end Re: To juz i tak niewazne 15.11.04, 22:46
                  No the-end od wczoraj w kraju, bo siedzial ostatnio niedaleko Magdeburga.
                  A na forum rzeczywiscie zadko, ale czasami sie pojawia.
                  No nie tylko the-end, ale jak cenzura zredukuje nicki(?!) to bedzie tylko ten
                  albo nie bedzie go wcale.
                  Pozdrawiam goraco,
                  end
          • Gość: IP numer cztery Tera lecim przez Hiszpanie. O Le!!!! Corrida!!!! IP: *.org, / 80.58.0.* 15.11.04, 22:04
            • Gość: IP numer piec OK, teraz nadaje z Yemenskiego servera, jak kazano IP: 195.94.1.* 15.11.04, 22:09
              A props, calkiem szybki! W Hiszpanii dopiero terzewci server, ktory sprobowalem,
              chosdzil kulturno bystro. Dwa oczen' miedlienno.
              • Gość: aki no rzeczywiscie jak wół pisze IP: 80.51.161.* 15.11.04, 22:22
                yemennet sana. ja tez tak chce.....!!!!!!!!!
    • Gość: igor No zmykam, bo to juz prawie czwarta. Gerard bedzie IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 15.11.04, 21:43
      mile zaskoczony propozycje GW. Wysle e-mail Alfredowi - ucieszy sie chlopak na
      pewno.
    • Gość: lancet Re: obowiązkowe logowanie IP: *.telia.com 15.11.04, 21:58
      kropka napisała:

> administracja wprowadza stopniowo obowiązkowe logowanie dla piszących na
      > forum.
      > Logowanie pozwala na:
      > 1. korzystanie ze skrzynki pocztowej o gigantycznej pojemności
      > 2. stały nick chroniony przed fałszywkami
      > 3. korzystanie z opcji "moje forum" czyli kilka pożytecznych możliwości:
      > - wygaszania nielubianych nicków (na szaro lub całkowicie niewidoczni)
      > - wyróżniania ulubionych nicków (na zielono)
      > - szybkiego dostępu do ulubionych forów
      > - zapisywania i szybkiego dostępu do interesujących wątków
      > - wyboru koloru "skórki" forum
      > - powiadamiania sms i mailem o nowych postach w wybranych wątkach
      > ZA czy PRZECIW?
      > Wątek wyjaśniający jest na Forum o forum:
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=17568358&a=17568358
      > Mile widziane konkretne wypowiedzi :-)
      --------------------------------------------------------------------------------

- Nic nie szkodzi.. Wprowadzajcie.. Potwierdzi to tylko ogolny trend do
      niszczenia tego, co dobrze funkcjonuje i sprawnie dziala.. - Takim
      podrecznikowym przykladem jest zdewastowanie i calkowite unicestwienie
      doskonale dzialajacych "forow" Wirtualnej Polski przed przejeciem owejze WP
      przez TPSA...
      Tak samo bedzie i tutaj.. Straca na znaczeniu i na randze a zacznie sie
      degrengolada.. Okazuje sie ze kontrolowanier forow wcale nie podnosi ich
      poziomu a wrecz odwrotnie.. - znacznie obniza.. Beda to fora owszem..
      wygladzone i uczesane, ale "zdychajace"..

Wasza sila byla wlasnie powszechnosc i roznorodnosc oraz wlasnie to, ze
      cechowala wszystkich spontanicznosc a wiec i naturalnosc i AUTENTYCZNOSC.. -
      Otwieralo sie watek i.. i "sie" pisalo !

- Wiadomo.. kijem Wisly sie zawroci, tak samo i nie odwroci sie pasji
      niszczenia, czyli wg "correct political" nomenklatury - "unowoczesniania"
      i "postempu", chociazby byla to sztuka dla sztuki udziwniania - "bo trzeba isc
      z duchem czasu, a oznaka postepu sa.. zmiany" - Postepu tak.. ale
      nie "postempu". - To tak jak z moim duzym marketem w ktorym robie zakupy..
      Kiedy juz wszyscy przyzwyczaja sie i bezblednie trafiahja przy zakupach we
      wlasciwe miejsce sklepu, nagle ruszaja do akcji "postempowcy", ktorzy uwazaja
      iz "nalezy cos zmienic" i nagle w markecie zaczyna panowac kompletny chaos..
      stoiska poprzestawiane.. ludzie blakaja sie i klna w zywe kamienie, tylko
      kilka "postempowych" polglowkow z duma zaciera lapki, cieszac sie - jaka
      to "frajde" sprawili klientom, ktorzy marzyli przeciez o takich zmianach..
      - Kiedy znowu ludzie sie przyzwyczaja do tego jakie produkty znajduja sie w
      jakim miejscu to... Mam pisac dalej? - Czy wszyscy wiedza ze znowu
      wirus "postempu" swoje zrobil??

- Czyli na forach GW mozna z czystym sumieniem postawic przyslowiowy krzyzyk
      i... czekac az pojawi sie miejsce gdzie bedzie mozna "ad hoc" wyrazic swoja
      opinie lub zdanie, az.. nie zjawi sie jakis "postempowy" pomyleniec i nie
      dojdzie do wniosku iz zbyt dlugo to dobrze dzialalo, wiec..
      - czas na "postemp" i.. zmiany.. O czywiscie zaczynajac od OBOWIAZKU logowania
      sie.. Chec kontrolowania jest silniejsza od logiki i zdrowego rozsadku.. Jest
      to przemozny ipmeratyw dajacy zludne wrazenie iz jest sie demiurgiem i "wladca
      dusz".. - Przypomina sie tutaj pewne zdarzenie.. Otoz w zamierzchlych czasach
      PRLu dzialal w Polsce "Juventur" (obok "Orbisu" i "Gromady"), i pojechala do
      Zwiazku Sowieckiego z owym Juventurem wycieczka studencka - do Moskwy i
      Leningradu.. - Jak to studenci.. przede wszystkim zabrali sie za ocene
      porownawcza(metoda organoleptyczna) naszej "Zwyklej" i "Wyborowej" -
      ze "Stolicznoj" i "Moskownoj".. Wracali w "upojnych" humorach i w Grodnie..
      rozgorzala polityczna dyskusja nt "swobod obywatelskich" - jakby to sie dzisiaj
      rzeklo - w Zwiazku Sowieckim, a glownie nt tego, ze nie wolno bylo poruszac sie
      po terytorium Sowietow bez "propuska" - bez zezwolenia.. Jeden z naszych
      dzielnych studentow postanowil udowodnic ze nic sobie z tych zakazow nie robi i
      ze to niczym nie grozi.. Wyskoczyl z tego pociagu "Przyjazni" i przemycil sie
      ("Polak potrafi"..) do Pociagu odjezdzajacego do Kijowa przez Minsk..
      Oczywiscie podroz nie trwala dlugo i nagle pociag zatrzymal sie na jakiejs
      stacji, weszli do pociagu "panowie" i.. wyciagneli naszego stunedciaka jak
      krolika za uszy z pociagu.. Na przesluchaniu Naczalnik Milicji w tym
      miasteczku, zapytal oczywiscie po co ten nasz rodak chcial jechac do Minska lub
      Kijowa.. Na co chlopak odpowiedzial bezczelnie: - "Bo mialem taka chec".. - "Nu
      kakze tak?" - obruszyl sie Naczalnik.. - "A bo u nas to kazdy jedzie sobie
      gdzie chce" - pouczyl Naczalnika polski student..
      - "TO JA ZE WINOWAT CZTO U WAS TAKIJ BARDAK???" - wsciekl sie "Naczalnik"..

- Oczywiscie zadnego "bardaku" w Gaziecie byc nie moze i logowac sie
      bedsie "obiazatielno"..

lancet

P.S. - "bardak" - to nic innego jak nasz swojski "burdel" - czyli to, co macie
      aktualnie w Kraju..
      • kropekuk Lancet - tu chodzi o szmal za e-offers itp.To samo 15.11.04, 22:06
        jest na zachodnich darmowych chatach - portal z czegos musi zyc, a Agora ma
        ostatnio klopoty. A administrator i tak wiedzial kto jest kto: kazdy na kazdym
        serwerze ma swe niepowtarzalne IP. I to, co robi kolega wyzej, zmieniajac IP,
        ID internetowego nie zaciera. Jasne, wygodniej sie nie logowac i stad byla i
        moja "." zamiast logona.
        • Gość: lancet Re: Lancet - tu chodzi o szmal za e-offers itp.To IP: *.telia.com 15.11.04, 22:44
          kropekuk napisał:

> jest na zachodnich darmowych chatach - portal z czegos musi zyc, a Agora ma
          > ostatnio klopoty. A administrator i tak wiedzial kto jest kto: kazdy na
          > kazdym serwerze ma swe niepowtarzalne IP. I to, co robi kolega wyzej,
          > zmieniajac IP,ID internetowego nie zaciera. Jasne, wygodniej sie nie logowac
          > moja i stad byla i "." zamiast logona.
          -------------------------------------------

- Dlatego tez nic o IP nie wspominalem, kto choby troche mial do czynienia
          niekoniecznie z administrowaniem servera, a chociazby z posiadaniem "bota" na
          IRCu, ten doskonale wie jak to funkcjonuje kiedy ma sie
          uprawnienia "ownera"(flaga +n)- i jakie flagi moze dawac owner i danemu kanalowi
          (forum) i oczywiscie jakie flagi(uprawnienia) moze owner
          dawac "opom"(operatorom, adminom..) Stad tez to OPERATORZY(admini) najlepiej
          wiedza ze np. "lancet" NIGDY nie zmienia nicka ani domeny a wieci IP..

Podobnie sie ma sprawa z innymi uzytkownikami.. Zludne to nadzieje iz moga sie
          ukryc..
          Owszem.. mozna "tunelowac sie" przez telnet lub ssh - jesli ma sie np. "shella"
          lub dostep do czyjegos konta - ale to inna kwestia..

- Swoja droga.. uzbieralo mi sie kilkanascie lub kilkadziesiat najrozniejszych
          kont do ktorych nie mam(nie pamietam) "passwordu".. - na samym tlenie juz
          kilka kont tak sie "zlikwidowalo"..

- Fakt.. ci logujacy sie, to gotowe ofiary tych, ktorzy rozsylaja reklamy i
          anonsuja sie.. Sa bezcenni bo sa potencjalnymi klientami..
          Ja sie na to nie pisze i czasami tylko zakladam DORAZNE konto - tak jak np
          na "Wprost" swego czasu - (tez oczywiscie jako lancet) by napisac jeden lub dwa
          posty i.. nawet nie notuje passwordu..
          Obejdzie sie i beze mnie..

Pozniej juz na takich LOGOWANYCH forach ustala sie "sklad osobowy" - siedza tam
          ci sami.. "Logujaca sie elyta"..
          - Przybyszow traktuje sie jak intruzow, a ci "starzy", nic nowego wniesc nie sa
          w stanie i nie potrafia.. zaczyna wiac nuda i zniecheceniem.. i kazde takie
          forum wypala sie powoli ale doszczetnie.. Na to NIE MA SILY!!- Zawsze jest to
          kwestia czasu.. i nic wiecej..

Dlatego JUZ te fora spisalem na straty, bo to tez tylko KWESTIA CZASU kiedy
          wprowadza obowiazkowe logowanie..

Nieslychanie dlugo i ciezko sie buduje.. Niszczenie za to, przebiega zazwyczaj
          w piorunujacym tempie..

lancet
    • rattler Re: obowiązkowe logowanie 15.11.04, 22:21
      Zalogowalem sie , bo moj serwer podaje malutkie miasteczko gdzie mieszkam ,
      gdzie jestem jedynym Polakiem z pochodzenia , zrobilem to z praktycznych
      pobudek , nikt mnie nie zmuszal i w tym caly pic , moj wybor mam gdzies jaka
      pojemna jest wasza skrzynka , zagladam tam wylacznie jak mnie ktos wyraznie
      poprosi i uzasadni .

Wasza 'opcja' smierdzi political correctness , wasze podkreslanie kolorami ,
      wygaszanie , wyroznianie , smierdzi komuna , a wasze zdanie ZA czy PRZECIW
      wyrazone sms czy mailem , wcale mnie nie interesuje . Mam powyzej uszu ,
      e-mails i sms'ow i co jeszcze , znam pare bardziej interesujacych mnie forums .
      Tu zagladalem tylko dlatego , ze mam kontakt z krajem , nie zawsze taki jak bym
      chcial , ale mialem . Zylem bez was tyle lat , pozyje jeszcze pare na innych
      forach , gdzie ci co decyduja o profilu , jesli nie umia liczyc to maja
      kalkulatory .

Jeszcze sie nie zegnam , popatrze z boku na rezultaty tego experymentu :)

A tak na marginesie : To forum istnieje na solidnym funadamencie love-hate
      relationship , miedzy Polakami i polskimi Zydami i ich sympatykami 'ogryzkami',
      jak ja ich nazwalem w moim slowniku , wyeliminuj ten element i masz cialo bez
      szkieletu . Good luck !

Ten duren , ktory mysli , ze jest inaczej niech liczy posty , prawda jest
      taka : Mozesz zaprowadzic kona do wody , ale nie zmusisz go zeby ja pil !!!

narazie
      • Gość: MILITARY MAN Oj, Rattler, kakoj ty durak... IP: *.NIPR.MIL 15.11.04, 22:39
        On duma, szto jak sie bendzie logowal, to jego dierewnjia bedzie dla innych
        ukryta! A u mienia na ekrenier twoja dierevnia jak byk! Ty idi na rybalku do
        Columbia River lepiej a nie igraj s internetom, durak!

Ja po polski tak otliczno govoryu potomu ze ja byl w Polsze i rabotal ja w
        Sovieckom Pasolstvie attachem ot torgovli (Ha! Ha! Ha!). Tieper ja w Cientrali v
        Moskvie sizu.

• Gość: sp;lit Re: obowiązkowe logowanie IP: *.nas33.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 15.11.04, 23:07
      Jesienia '85 Coca Cola oglosila , ze zmienia logo , kolory i co wazne recepture
      w odpowiedzi na depczaca jej po pietach Pepsi ,... W rezultacie genialne
      pociagniecie reklamowe .

Mam nadzieje , ze jest to podobny trick i podkreslam - Mam jeden nick , nigdy
      nie podszywalem sie , a moje doswiadczenia z logowaniem na poczatku (3 lata)
      skonczyly sie powodzia junk mail , ktora skonczyla sie po zmianie serwera i
      adresu . To co obiecujecie odbiore jako collective punishment i cus jeszcze ci
      powiem kropko ,... Wole zbierac szyszki w lesie jak byc czlonkiem w waszym
      ZMS'sie ,... Nigdy nie zmieniaj konia na drodze , jak kon jest O'k .

uklony

==============================================================================

In 1985, responding to the pressure of the Pepsi Challenge taste tests, which
      Pepsi always won, Coca-Cola decided to change its formula. Bill Cosby was the
      pitchman. This move set off a shock wave across America. Consumers angrily
      demanded that the old formula be returned, and Coca-Cola responded three months
      later with Classic Coke. Eventually, New Coke quietly disappeared.

• zetor2 "lancet" NA "zetorze".. 16.11.04, 19:36
      Wlasnie zalozylem dwa konta.. jedno na Tlenie.. drugie na GW..

Potwierdzily sie moje przypuszczenia..

Wy.. towarzysze "admini" dzialacie na czyjes polecenie.. - nie ze swojej
      inicjatywy...

Szokujace jest juz wypelnianie kwestionariusza przy zakladaniu konta na GW..

- Pomijajac to, iz wpisalem np. takie "kwiatki" jak rok urodzenia 1981 i
      zadeklarowalem sie jako... "EMERYT/rencista", a miejsce zamieszkania "Grecja" -
      to PO JAKA CHOLERE przy zakladaniu konta potrzebna jest MOJA ULICA.. NUMER
      DOMU.. KOD POCZTOWY.. MIEJSCOWOSC.. WYKSZTALCENIE!!! - ZAWOD!! ???

- Oczywiscie doskonale wszyscy wiemy PO CO i KOMU sa te dane potrzebne..
      Szkoda ze nie pytaja jeszcze ile razy sie podmywam, jak czesto kopuluje i Z
      KIM, ktory numer buta nosze i jak czesto skarpetki zmieniam.. - Nie widzialbym
      tez nic niestosownego w zadaniu podawaniu swego telefonu.. danych zony i
      kochanki oraz ilosci dzieci slubnych i nieslubnych jak tez numeru konta
      bankowego.. - Fakt.. ze czlowiek czuje sie nieswojo przy takiej inwigilacji i
      ingerencji w jego prywatnosc - kto ma sklonnosci ekshibicjonistyczne, niech sie
      obnaza.. jego wola.. - ale co do reszty NORMALNYCH ludzi.. raczej bez przesady
      prosze..

"Clou" programu nastepuje w dole strony, gdzie natykamy sie na informacje:

- "Wyrażam zgodę na przesyłanie przez Agorę S.A. treści informacyjnych oraz
      treści o charakterze informacji handlowej pochodzących od Agory S.A lub innych
      podmiotów na adres poczty elektronicznej w portalu Gazeta.pl." - i obok miejsce
      na wstawienie kropki..

- Aaaaaaa... - to "jestesmy w domu"!!!!!! - Wszystko juz jasne i z zakladaniem
      konta i z OBOWIAZKOWYM logowaniem sie.. - Jednak my sie tak latwo nie dajemy i
      probujemy zalozyc konto bez wstawiania kropki obok owegoz tekstu.. - w koncu
      zyjemy w WOLNEJ i DEMOKRATYCZNEJ Jewropie i MAMY PRAWO decydowac o sobie i
      podejmowac WLASNE decyzje.. Wciskamy odpowiedni przycisk i,... i co???
      zalozylismy konto do logowania sie na forumach GW(Agory)?? - Cholere w bok!!
      Dostajemy informacje pozbawiajaca nas wszelkich zludzen: - "Wyrazenie zgody
      jest KONIECZNE do zalozenia konta".. - I tak o to stajemy w obliczu
      niewybrednej manipulacji i ordynarnego szantazu.. I na tym tez bedzie polegal
      PRZYMUS obowiazkowego logowania sie.. - Zeby bylo smieszniej.. MUSZE zakladac
      konto POCZTOWE(bo to o nie chodzi w tej calej zabawie), ktorego NIE POTRZEBUJE,
      a przy zakladaniu.. pytaja mnie O ALTERNATYWNE KONTO!! - sic!! - MUSZE miec
      INNE konto by zadzialalo to nowo zalozone!! - A przeciez WYSTARCZYLOBY ze MAM
      juz konto pocztowe! - Hehehe.. jasne ze moge miec i pietnascie innych kont, tu
      chodzi o to by ZMUSIC mnie do zalozenia konta w Agorze i ZMUSIC do podania
      DANYCH OSOBOWYCH!! - Z jednej strony.. naiwnych nie zabrakuje.. z drugiej
      wzrosnie ilosc kont - a o to chodzi - a mozliwosci MANIPULOWANIA kontami
      (loginami) zarejestrowanymi, jest taka sama jak przy nickach nielogowanych..
      - Z dwiema istotnymi roznicami.. nie mam ZADNEJ pewnosci ze moj nick "lancet"
      nie bedzie zajety, a bedzie zajety na 100 procent wiec strace to co mi
      najwazniejsze.. TOZSAMOSC.. i po drugie.. kiedy pisalem jako "lancet"
      niezalogowany.. przy moim nicku byla moja domena "*.telia.com" i "podrobki" z
      innych domen nie mialy racji bytu.. - co natomiast komu da informacja ze
      jestem "zetor2" - JAKO LOGOWANY.. ?? - w dodatku ten moj alternatywny adres
      e-mailowy jest z.. .tlen.pl!! - a ten logowany to NOSPAM.gazeta.pl??? - W
      dodatku moge sobie zalozyc inne konto jako.. kobieta np. a jeszcze inne i inne
      i inne w/g wlasnego widzimisie? etc.etc.. - I kim bede jako "zetoer2", a kim
      jako "czarna_manka", a kim jako "oborowy".. a kim jako "pedagog" - dajmy na
      to??? - Podajac za kazdym razem zmyslone i nieprawdziwe dane, bo prawdziwych
      NIGDY nie podam - musialbym byc kompletnym idiota by wystawiac sie na takie
      ryzyko i niebezpieczenstwo.. - Jaka jest zatem roznica miedzy tymi, ktorzy
      teraz ukrywaja sie pod roznymi nickami(to cecha osobowosci, mentalnosci i
      psychiki) a tymi, ktorzy beda logowac sie z roznych kont??

To konto zalozylem li tylko po to, by pokazac ile jest warte takie "logowane
      konto" i co sie kryje za wprowadzaniem OBOWIAZKU logowania sie i nigdy wiecej
      nie bede go uzywal, gdyz byloby to w sprzecznosci z moimi pryncypiami.. A wbrew
      temu co twierdzi taki "mocarz" intelektu jak "krystian10".. - z powodu
      OBOWIAZKU LOGOWANIA, ani jeden duren nie zniknie z forum, raczej tylko dobrze
      sie ukryje - oczywiscie jesli zechce mu sie zakladac konto i za kazdym razem
      logowac sie by cokolwiek napisac..

lancet
    • mirmilek obowiązkowe logowanie - A PO CO? 16.11.04, 19:42
      ktos tam pisal, ze istnieje mozliwosc identyfikacji nr karty sieciowej
      uzytkownika. lepiej wprowadzic zasade ograniczajaca liczbe nikow dla jednego nr
      karty sieciowej.

znikna podszywki i klony, bo zmiana ip juz nic nie da, a kto nie bedzie sie
      chcial logowac, ten sie nie zaloguje.

problemem tego forum NIE SA FALSZYWKI. problemem tego forum sa swiry, co maja
      zalogowane 100 nickow i wysylaja wciaz te same wiadomosci albo gadaja same ze soba.
    • andre_234 Re: obowiązkowe logowanie 16.11.04, 19:48
      Mogę podać wszystkie swoje dane aż do trzeciego pokolenia wstecz.
      I tak będę pisał to co chcę
      pzdr
    • bimi Re: obowiązkowe logowanie 16.11.04, 20:16
      kropka napisała:

> administracja wprowadza stopniowo obowiązkowe logowanie dla piszących na
      > forum.
      > Logowanie pozwala na:
      > 1. korzystanie ze skrzynki pocztowej o gigantycznej pojemności
      > 2. stały nick chroniony przed fałszywkami
      > 3. korzystanie z opcji "moje forum" czyli kilka pożytecznych możliwości:
      > - wygaszania nielubianych nicków (na szaro lub całkowicie niewidoczni)
      > - wyróżniania ulubionych nicków (na zielono)
      > - szybkiego dostępu do ulubionych forów
      > - zapisywania i szybkiego dostępu do interesujących wątków
      > - wyboru koloru "skórki" forum
      > - powiadamiania sms i mailem o nowych postach w wybranych wątkach
      > ZA czy PRZECIW?

Jak widać korzyści z logowania są niebagatelne, ale komu właściwie miałoby
      służyć takie "ulepszenie"?
    • Gość: Sentencius luzakom szlaban? IP: *.introweb.nl 17.11.04, 09:56
      Ostatnia ,najwazniejsza ,a nie wymieniona przez kropke opcja jest- blokada
      logina.W praktyce oznacza to karcenie niepoprawnych,zamiast wyciecia ich
      kontrowersyjnego wpisu.Dziwne,ze klonowaniu dotad nie zaradzono.Onegdaj na
      forum Hogi po pierwszym wpisie nick byl podwiazywany pod haslo i w ten sposob
      tzw.account stawal sie unikalny,a co za tym idzie nikt inny, poza osoba znajaca
      haslo nie mogl danego nicka uzywac.Przy tym nie potrzeba bylo podawac swojego
      adresu.Niestety "zlota wolnosc" na forum gazety dobiega konca i sarmacka brac
      bedzie musiala rozgladac sie za innym portalem.Ja juz dokonalem pierwszego
      rekonesansu ,a moze ktos jest w stanie podac liste ciekawych portali?
      • Gość: lancet luzakom szlaban? - CHYBA TUTAJ.. IP: *.telia.com 17.11.04, 14:08

(...)"Niestety "zlota wolnosc" na forum gazety dobiega konca i sarmacka brac
        > bedzie musiala rozgladac sie za innym portalem.Ja juz dokonalem pierwszego
        > rekonesansu ,a moze ktos jest w stanie podac liste ciekawych portali?"
        -------------------------------------------------------------------------------

Dokladnie tak samo mysle i uwazam.. Podawaj wyniki ze swego zwiadu.. Wlasnie
        roznorodnosc "ofert" pozwoli na wykrystalizowanie sie sensownego "jadra"..

- Ja zglaszam pierwsza kandydature.. - Umieszczam tam swoje wypociny bez
        najmniejszych przeszkod.. Po krociutkiej dyskusji(jest tam tez...) wlasciciele
        zniesli jakiekolwiek restrykcje i cenzure i... dobrze na tym wyszli..
        Oczywiscie zalozyc konto i logowac sie - kazdy moze KTO ZECHCE..

Jest to witryna "Internetowej Partii Ludzi Normalnych".

- adres - www.ipln.org
        ------------------------

lancet

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka