borrrka 15.03.24, 10:27 Tylko pozornie temat krajowy, bo każde jego słowo wplywa na losy świata. Zakończyłem robotę i siadłem w fotelu. Będę spijał z ust. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borrrka Komendant już przyjechal 15.03.24, 11:31 borrrka napisał: > Tylko pozornie temat krajow Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: W samo południe 15.03.24, 13:23 Muszę cię borrrka zmartwić. Pani przewodnicząca komisji nie panuje nad sytuacją. Prace komisji przypominają przekrzykiwania się przekupek na targu, a przesłuchiwany poseł niejaki Kaczyński Jarosław jeszcze dokłada do pieca. Tam potrzebny jest najpierw dobry wychowawca, który zapanowałby nad tym towarzystwem niedostosowanych społecznie przedstawicieli partii o nazwie PiS. Jednak takowego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: W samo południe 15.03.24, 16:59 Typowe POPiS pierdoly,stary dziadyga swoje a reszta tej ferajny przerazonych debili udaje gupa neo Qrwizja cenzoruje bezczelnie Czlonki bez kondoma Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: W samo południe 15.03.24, 17:27 Trudno jest prowadzić proces o morderstwo w przypadku braku morderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Felek, ja praszu Tiebia... :) 15.03.24, 17:43 felusiak1 napisał: > Trudno jest prowadzić proces o morderstwo w przypadku braku morderstwa. Felek, ja praszu Tiebia... :) - komunisci nie takie rzeczy potrafili... ("cel uswieca srodki") a wspolczesna Unia Europejska z radoscia czerpie z ich najlepszych wzorow... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felek, ja praszu Tiebia... :) 15.03.24, 19:45 Nie tylko Unia. U mnie też czerpią. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k no to uwazaj, co bedzie... 15.03.24, 22:17 felusiak1 napisał: > Nie tylko Unia. U mnie też czerpią. no to uwazaj co bedzie: Carska Rosja (opresyjna i autorytarna) - za nielegalne posiadanie broni - kara: 2 lata wiezienia. Zwiazek Radziecki - dajacy wolnosc obywatelom : - za nielegalne posiadani broni - kara : 8 lat lagru. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Narod glosowal za rozrywka, to ja ma. 15.03.24, 17:04 Donek tylko te rozrywke zaordynowal, - slusznie przewidujac, ze dostanie dzieki temu 5 minut oddechu. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: W samo południe 15.03.24, 22:31 Wątek nadaje się na FŚ tylko dlatego że oskarżycielem jest światowiec Donek. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Żal mi się zrobiłó 16.03.24, 00:26 Nigdy nie ukrywałem swej sympatii do komendanta. Ale przyznam, że w pewnym momencie spektaklu z żałosnym dziaduniem, zrobiło się przykro. Toć to już tak niewiele rozumie, a źli ludzie naigrywają się! Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: W samo południe 16.03.24, 13:22 Sluchalem obszernych fragmentow z tego przesluchania (u nas zaczelo sie ono o 7-mej rano) oraz w przerwie na lancz. Nigdy juz wiecej nie zamierzam sluchac wypowiedzi Kaczynskiego - cynicznego czlowieka pogardzajacego innymi ludzmi. To tak jak siedziec na krawedzi bagna, zeby obejrzec jakis film na wielkim ekranie. Dopiero po spektaklu dostrzega sie, ze cale wlasne ubranie przesiaknelo bagiennym zapachem, ktory jest czlowiekowi tak potrzebny do szczescia jak piate kolo u wozu (bagno to eufemistyczne okreslenie, szambo byloby pewnie bardziej trafne). Ale jeszcze mniej ciekawe wrazenie niz sam bohater przesluchania wywarli na mnie jego obroncy siedzacy w lawach komisji. Ci wiecznie rozgdakani i przeszkadzajacy w prowadzeniu przesluchania ludzie, plaszczyli sie i niemal pelzali u stop swojego idola, calowali mu niemal czubki butow. Polska ma mnostwo wspanialych ludzi, wspanialych aktorow, ludzi kultury i sztuki. Ale ma rowniez (czyzby "dla rownowagi", "na druga noge"?) na przeciwleglej szali roznych "cinkciarzy", karierowiczow, "plazow", miala "szmalcownikow". Taka "lyzka dziegciu" w beczce miodu wystarczy, zeby cala taka beczke odstawic w kat piwnicy i czerpac miod z innych beczek, nawet mniej smaczny ale bez dziegciu. Tym bardziej, ze to nie jedna lyzka tylko jakas jedna trzecia calej zawartosci beczki. "At the time of my visit, the Italians were working their way through their forty-eight government in forty-five years. The country has the social structure of a banana republic, yet the amazing thing is that it thrives. It now has the fifth biggest economy in the world, which is simply staggering achievement in the face of such chronic disorder. If the Italians had the work ethic of the Japanese they could be masters of the planet. Thank goodness they don't. They are too busy expending their considerable energies on the pleasurable minutiae of daily life - on children, on good food, on arguing in cafes - which is just how it should be." (Bill Bryson, "Neither Here Nor There. Travels in Europe", 20215) Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Ponure dziedzictwo pańszczyzny 17.03.24, 12:38 Lubię nazywać po imieniu: Kreatorem polskiej polityki jest inteligencja, inteligencja wielkomiejska . To widać, to słychać, to czuć. Ciągle marny jest wkład polskiej wsi, całkowicie zindoktrynowanej przez Kościół. Dla jasności - nie jestem typem a priori nienawidzącym "czarnych", ale Kościół ma zły okres. PiS epatujący "żoliborskim inteligentem", działa jednak w oparciu o relikty pańszczyzny - o następców Jakuba Szeli, czy włościan odwożących do cyrkułu złapanych powstańców (styczniowych). Nota bene, komendant nie ma nic wspólnego z żoliborską inteligencją w klasycznych, przedwojennym znaczeniu. Tak więc kacznik na dzień dobry odrzucil główny zasób myśli politycznej Polski - komendant w dalszym ciągu usiłuje tworzyć nowe elity. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Komendant był przyćpany? 18.03.24, 14:59 Źli ludzie piszą, iż komendant był na prochach. Nie, że przyćpany, ale uspokajających, żeby go nie chwyciła k.rwica, jak był mawiał mój kapral Wojtek z MON-u. I nie można opcji wykluczyć, bo jakiegoś spektakularnego w.urwu nie odnotowano :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: W samo południe 18.03.24, 16:40 youtu.be/6WL36Ckd4lw?si=Mlo3LhpaWlvf_6hx Odpowiedz Link Zgłoś