Dodaj do ulubionych

Rosyjska dywersja

07.05.24, 17:30
Lubat, gdzie jesteś? Chciałbym porozmawiać z tobą albo z kimś innym z komsomołu. Wiem, że czasami zaglądasz na Forum Świat.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30947125,rosyjska-dywersja-w-polsce-trwa-tylko-tego-nie-zauwazamy.html#e=CapIco
Osobom z krótkim stażem na FŚ wyjaśniam, że chodzi mi o aktywną swego czasu grupę entuzjastów Rosji i wszystkiego co rosyjskie. Ja na nich mówiłem - komsomolcy. Nie wiem dlaczego zrezygnowali z uczestnictwa w dyskusjach, z całej ekipy został tylko jorl.
Obserwuj wątek
    • j-k Rosyjska dywersja - ja bym sie zaczal bac,... 07.05.24, 17:54

jak tam u Was wygra Trump - to przeciez tez nie bedzie jasne, czy o wlasnych silach ?....
      • malkontent6 Re: Rosyjska dywersja - ja bym sie zaczal bac,... 07.05.24, 18:34
        Jego przeciwnicy twierdzą, że Trump jest człowiekiem Putina, CNN przez kilkanaście godzin dziennie próbuje go zmieszać z błotem a mimo to w przedwyborczych badaniach jego popularność jest na ogół wyższa niż Józia Bidena.
        • princesswhitewolf Re: Rosyjska dywersja - ja bym sie zaczal bac,... 07.05.24, 19:31
          bo przecietny Amerykanin jest o wiele glupszy od przecietnego Europejczyka czyli wyobraz sobie jaki tam jest stan umyslow
          • malkontent6 Re: Rosyjska dywersja - ja bym sie zaczal bac,... 07.05.24, 20:52
            Mało wiesz o USA. Twoje "tam" to moje "tutaj". Tak, od kilkudziesięciu lat mieszkam w Hameryce.
          • boomerang Re: Rosyjska dywersja - ja bym sie zaczal bac,... 22.05.24, 22:35
            > przecietny Amerykanin jest o wiele glupszy od przecietnego Europejczyka

tylko teoretycznie, bo to głupi Amerykanie wymyślają te wszystkie nowe technologie, a mądrzy Europejczycy tylko naśladują jak te barany
        • j-k "dziadek, jest lepszy od pradziadka" 07.05.24, 23:56
          malkontent6 napisał:
          a mimo to w przedwyborczych badaniach jego popularność jest na ogół wyższa niż Józia Bidena.

"dziadek, jest lepszy od pradziadka"

z dwojga zlego wole , naturalnie, Donalda.

ten jeszcze potrafi samodzielnie myslec - przynajmniej niekiedy.
    • princesswhitewolf Re: Rosyjska dywersja 07.05.24, 19:33
      ciekawe jak ta grupa entuzjastow Rosji odnajdzie sie w Polsce jak Rosja zacznie wysylac rakiety na Polske...

• polski_francuz Wstyd 07.05.24, 19:45
      malkontent6 napisał:

" Lubat, gdzie jesteś? Chciałbym porozmawiać z tobą albo z kimś innym z komsomołu. Wiem, że czasami zaglądasz na Forum Świat."

Normalny czlowiek by sie wstydzil za takie postepowanie jakie prezentuje panstwo rosyjskie. Jesli Lubat jest normalny to sie wstydzi. Wielu Rosjan opuscilo ich kraj i pozostalo za granica. Pozostaje na forum Jorl, i przyznam sie, trudno mi przychodzi by go zrozumiec. Moze wiek? Moze poglady zbyt "utwardzone". Hard to say...

PF
      • malkontent6 Re: Wstyd 07.05.24, 20:46
        polski_francuz napisał:

> Jesli Lubat jest normalny to sie wstydzi.

Lubat wypowiada się w komentarzach pod artykułami na tematy rosyjskie na stronie GW. Jest bardzo pro-rosyjski.
    • amg10 Re: Rosyjska dywersja 07.05.24, 21:57
      jorl, malkontent uwaza cie za komsomolca. Ma on racje ??

Mnie sie wydaje, ze nie ma. I ty nic mu nie odpowiesz na taki zarzut ?
      • malkontent6 Re: Rosyjska dywersja 08.05.24, 00:26
        amg10 napisał(a):

> jorl, malkontent uwaza cie za komsomolca. Ma on racje ??
        >
        > Mnie sie wydaje, ze nie ma. I ty nic mu nie odpowiesz na taki zarzut ?

Jorl zareagował na moją opinię o nim ale niestety cenzura usunęła jego wypowiedź i moją odpowiedź. :(
    • de_oakville Re: Rosyjska dywersja 07.05.24, 23:54
      malkontent6 napisał:

> Lubat, gdzie jesteś? Chciałbym porozmawiać z tobą albo z kimś innym z komsomoł
      > u. Wiem, że czasami zaglądasz na Forum Świat.

O forumowych "komsomolcach" zarowno przeszlych jak i o wspolczesnych mozna powiedziec tylko jedno:

"Ktos, kto ma nas*ane w glowie nic cennego nam nie powie."
    • malkontent6 Lubat się odezwał 08.05.24, 04:36
      malkontent6 napisał:

> Lubat, gdzie jesteś? Chciałbym porozmawiać z tobą albo z kimś innym z komsomoł
      > u. Wiem, że czasami zaglądasz na Forum Świat.

Lubat jak zwykle na posterunku w pełnej gotowości do obrony dobrego imienia swojej ojczyzny. Wpisał się pod tym artykułem:

"lubat
      wczoraj

To nie rosyjska dywersja trwa w Polsce, tylko pranie mózgów Polaków i znieczulanie ich, by nie bolały coraz większe wydatki na Ukrainę. Bo wicie, rozumicie, ten wredny Putin. I jeśli nie zapłacicie, to on przyjdzie do ciebie."
    • mateusz572 Re: Rosyjska dywersja 22.05.24, 13:32
      Teraz komsomolcy z ich wodzem krwawym carem moskiewskim zaczynają rozpracowywać inne kraje, które będą następnym celem.
      Okazuje się, że imperialna Moskwa przygotowuje grunt pod następne podboje.
      Przyczyną wcale nie musi być obrona rosyjskojęzycznych obywateli danego kraju, ale także błędy na mapach, których nie zawierają poprawione przez krwawego cara, moskiewskie mapy.
      A co, nie może sobie Moskwa zmienić map na bardziej dla nie korzystne?
      I co jej zrobicie?
      Może się na przykład okazać, że Zalew Wiślany w większym stopniu należy do Moskwy niż do Polski co wynika z poprawionych według moskiewskiego widzimisię map.
      Rosja chce zmiany granic morskich z Litwą i Finlandią. O co chodzi?
      Jak nie wiecie o co chodzi to chodzi o to, że Moskwa ma inne widzimisię na mapy i granice na nich.
      Tak więc nie zakończono jeszcze jednej krwawej jatki wywołanej przez Moskwę, a już szuka się następnych przyczyn do rzezi.
      Czymś przecież trzeba zająć otumanione społeczeństwo moskiewskie, posłusznie udające się na rzez, bo taką wolę ma krwawy car moskiewski wraz ze swoją bandą rzezimieszków.
      • boomerang Re: Rosyjska dywersja 22.05.24, 22:39
        ta małpa myśli

• mateusz572 Re: Rosyjska dywersja 24.05.24, 08:06
          boomerang napisał:

> ta małpa myśli
          >

Należałoby na końcu zdania postawić znak zapytania.
          Drugie pytanie o czym myśli?
      • mateusz572 Re: Rosyjska dywersja 24.05.24, 08:14
        Tutaj troll niejaki jk 2007 przedstawiał nam, że Moskwa chce rozmawiać o zmianie granic. Pytam po co? Mało im terenu?
        Zresztą wcale nie rozmawiają, działają z pozycji siły jak to chanat moskiewski ma w zwyczaju.
        Tekst link
        ONETWIADOMOŚCIŚWIAT
        Napięcie na granicy estońsko-rosyjskiej. To prowokacja
        Usunięcie przez pograniczników rosyjskich boi granicznych na rzece Narwa, znajdujących się po stronie Estonii, było oczywistą prowokacją – oświadczyły w czwartek władze w Tallinie. Rosyjscy pogranicznicy usunęli 24 z 50 boi, jakie na rzece oddzielały Rosję i Estonię.

321
        Dzisiaj, 06:42

Słyszeliście tutaj o rozmowach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka