Dodaj do ulubionych

Zydzi ponad prawem

IP: *.216-194-1-151.nyc.ny.metconnect.net 04.05.02, 23:26
Oto jak najwieksi zlodzieje i aferzysci swiata unikaja odpowiedzialnosci
prawnej. Ciekaw jestem czy Polska w ramach wzajemnosci odmawia ekstradycji tych
ktorzy maczali rece w holokauscie?

Nie wspomne juz ile pospolitych zydowskich kryminalistow czy mordercow lub
handlarzy narkotykow ucieklo do Izraela przed odpowiedzialnoscia karna.

Po dziewięciu latach starań Polska zrezygnowała z żądania ekstradycji Andrzeja
Gąsiorowskiego, drugiego obok Bogusława Bagsika szefa spółki Art "B",
oskarżonego w pierwszej wielkiej aferze gospodarczej III RP -
pisze "Rzeczpospolita".

Izrael stawiał coraz to nowe warunki. Ostatecznie zażądał gwarancji, że
ewentualny wyrok Gąsiorowski odsiedzi w tamtejszym, a nie w polskim więzieniu.
Według prokuratora Andrzeja Kępińskiego, polskie przepisy nie dopuszczają
takiej możliwości wobec naszych obywateli, a Gąsiorowski wciąż ma polskie
obywatelstwo - tłumaczy dziennik.

"Z tego powodu uznaliśmy, że dalsza wymiana korespondencji nie ma sensu i
zaprzestaliśmy starań" - powiedział gazecie prok. Kępiński.
Obserwuj wątek
    • viri-palestyna Re: Zydzi ponad prawem 04.05.02, 23:32
      Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Oto jak najwieksi zlodzieje i aferzysci swiata unikaja odpowiedzialnosci
      > prawnej. Ciekaw jestem czy Polska w ramach wzajemnosci odmawia ekstradycji tych
      >
      > ktorzy maczali rece w holokauscie?
      >
      > Nie wspomne juz ile pospolitych zydowskich kryminalistow czy mordercow lub
      > handlarzy narkotykow ucieklo do Izraela przed odpowiedzialnoscia karna.
      >
      > Po dziewięciu latach starań Polska zrezygnowała z żądania ekstradycji Andrzeja
      > Gąsiorowskiego, drugiego obok Bogusława Bagsika szefa spółki Art "B",
      > oskarżonego w pierwszej wielkiej aferze gospodarczej III RP -
      > pisze "Rzeczpospolita".
      >
      >
      > Izrael stawiał coraz to nowe warunki. Ostatecznie zażądał gwarancji, że
      > ewentualny wyrok Gąsiorowski odsiedzi w tamtejszym, a nie w polskim więzieniu.
      > Według prokuratora Andrzeja Kępińskiego, polskie przepisy nie dopuszczają
      > takiej możliwości wobec naszych obywateli, a Gąsiorowski wciąż ma polskie
      > obywatelstwo - tłumaczy dziennik.
      >
      > "Z tego powodu uznaliśmy, że dalsza wymiana korespondencji nie ma sensu i
      > zaprzestaliśmy starań" - powiedział gazecie prok. Kępiński.
      Czemu ten Sejm taki leniwy i nie zmieni przepisow.
      Moze poslowie chca dodatkowej zaplaty za godziny nadliczbowe??
      Nie kumam w czym problem.
      pozdrawiam

• Gość: MeF Re: Zydzi ponad prawem IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 23:37
        A ja cię odsyłam do " Rzeczypospolitej". Oprócz Gąsiorowskiego III RP odmówiono
        ekstradycji tylko Wolińskiej i Morela( dane za MSZ RP)
        • cornio Re: Zydzi ponad prawem 04.05.02, 23:44
          Gość portalu: MeF napisał(a):

> A ja cię odsyłam do " Rzeczypospolitej". Oprócz Gąsiorowskiego III RP odmówiono
          >
          > ekstradycji tylko Wolińskiej i Morela( dane za MSZ RP)

wiecej antyizraelskiego wrzasku to wam pomoga jeszcze bardziej.A wolinska to
          akurat kolezanka partyjna waszych ministrow i prezydenta-do nich pretensje.
        • viri-palestyna Re: Zydzi ponad prawem 04.05.02, 23:47

> A ja cię odsyłam do " Rzeczypospolitej". Oprócz Gąsiorowskiego III RP odmówiono
          >
          > ekstradycji tylko Wolińskiej i Morela( dane za MSZ RP)
          Widocznie byly jakies powody ze Izrael odmowil ekstradycji.Czy w Polsce sadzi sie
          sprawcow mordu w Jedwabnem?To sa juz starcy,ktorzy jedna noga w grobie sa.
          Wolinska to chyba w Angli mieszka??

• Gość: MeF Re: Zydzi ponad prawem IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 00:10
            viri-palestyna napisał(a):

> Gość portalu: MeF napisał(a):
            >
            > > A ja cię odsyłam do " Rzeczypospolitej". Oprócz Gąsiorowskiego III RP odmó
            > wiono
            > >
            > > ekstradycji tylko Wolińskiej i Morela( dane za MSZ RP)
            > Widocznie byly jakies powody ze Izrael odmowil ekstradycji.Czy w Polsce sadzi s
            > ie
            > sprawcow mordu w Jedwabnem?To sa juz starcy,ktorzy jedna noga w grobie sa.
            > Wolinska to chyba w Angli mieszka??

Oczywiście że były. Gąsiorowski i s- ka ukradli Polsce 4 mld zł ( milard
            dolarów)- według danych oficjalnych. Powód żeby Gąsiorowskiego w Polsce nie
            sądzić to antysemistyzm ( obywatel Izraela). Sprawcy mordu w Jedwabnem dożywają
            emerytury w Niemczech a ich pomocnicy w Polsce odsiedzieli od 2 do 14 lat ( teraz
            już umarli).
            Wolińska mieszka w Angli ale powód odmowy ekstradycji ten sam ( antysemityzm).
            >
            >

• viri-palestyna Re: Zydzi ponad prawem 05.05.02, 00:17

> viri-palestyna napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: MeF napisał(a):
              > >
              > > > A ja cię odsyłam do " Rzeczypospolitej". Oprócz Gąsiorowskiego III RP
              > odmó
              > > wiono
              > > >
              > > > ekstradycji tylko Wolińskiej i Morela( dane za MSZ RP)
              > > Widocznie byly jakies powody ze Izrael odmowil ekstradycji.Czy w Polsce sa
              > dzi s
              > > ie
              > > sprawcow mordu w Jedwabnem?To sa juz starcy,ktorzy jedna noga w grobie sa.
              > > Wolinska to chyba w Angli mieszka??
              >
              > Oczywiście że były. Gąsiorowski i s- ka ukradli Polsce 4 mld zł ( milard
              > dolarów)- według danych oficjalnych. Powód żeby Gąsiorowskiego w Polsce nie
              > sądzić to antysemistyzm ( obywatel Izraela). Sprawcy mordu w Jedwabnem dożywaj
              > ą
              > emerytury w Niemczech a ich pomocnicy w Polsce odsiedzieli od 2 do 14 lat ( ter
              > az
              > już umarli).
              > Wolińska mieszka w Angli ale powód odmowy ekstradycji ten sam ( antysemityzm).
              Ale Zydzi Ci mozg opentali ze zapomniales o waznej dla Ciebie rocznicy
              www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_020504/plus_minus_a_8.html

• Gość: MeF Re: Zydzi ponad prawem IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 01:02
                Znam. Nie rozumiem o co ci chodzi.
        • Gość: y-t Re: Zydzi ponad prawem IP: *.tnt1.auburn.wa.da.uu.net 04.05.02, 23:50
          MeF - czy to najnowsza Rzeczpospolita pisze ???
          • cornio Re: Zydzi ponad prawem 04.05.02, 23:55
            Gość portalu: y-t napisał(a):

> MeF - czy to najnowsza Rzeczpospolita pisze ???

Najnowsza nie bo na jego zadupie gazety docieraja z opoznieniem.
            • kmiotek2 Re: Zydzi ponad prawem (dla cornio) 05.05.02, 02:25
              he he, a na moje zadupie dowiezli Rzeczpospolita,
              cornio - teraz to oni internetem dowoza,
              no ale ty pewnikiem w metropolii wielgachnej zyjesz i nie wiesz jak to znalezc,
              ja nie jezdem skapy i chociaz kawalek ci dam do poczytania
              • cornio Re: Zydzi ponad prawem (dla cornio) 05.05.02, 03:02
                kmiotek2 napisał(a):

> he he, a na moje zadupie dowiezli Rzeczpospolita,
                > cornio - teraz to oni internetem dowoza,
                > no ale ty pewnikiem w metropolii wielgachnej zyjesz i nie wiesz jak to znalezc,
                >
                > ja nie jezdem skapy i chociaz kawalek ci dam do poczytania

Dobry chlopak jestes ale jak to zrobisz na odleglosc ok. 4000 km
                • kmiotek2 Re: Zydzi ponad prawem (dla cornio) 05.05.02, 03:12
                  hmmmm - 4000 km mowisz, kawal drogi,
                  a no jakos poprobuje tyj nowoczesnosci i internetem wysle, jak bys chcial
                  wiyncej to mow,

NIE UDAŁO SIĘ DOPROWADZIĆ DO EKSTRADYCJI

Salomona Morela, komendanta obozu pracy dla Niemców z okresu powojennego, który
                  miał m.in. bić więźniów i przetrzymywać ich w nieludzkich warunkach - Izrael
                  odmówił wydania go, gdyż według tamtejszego prawa zarzuty stawiane ściganemu
                  nie są zbrodnią ludobójstwa i w związku z tym już się przedawniły;

Heleny Wolińskiej, byłej stalinowskiej prokurator, której zarzucono bezprawne
                  pozbawienie wolności ze szczególnym udręczeniem generała AK Augusta
                  Fieldorfa "Nila" - wniosek o ekstradycję wysłano do Wielkiej Brytanii w 1998 r.
                  i od tamtego czasu wciąż nie ma odpowiedzi.

Choć adwokaci przestępców, którzy uciekli za granicę, prześcigają się w
                  wyszukiwaniu kruczków prawnych uniemożliwiających ich ekstradycję do kraju,
                  większość prędzej czy później trafia przed oblicze polskiego wymiaru
                  sprawiedliwości.

Są jednak wyjątki. Po dziewięciu latach nasz kraj zrezygnował ze starań o
                  wydanie Andrzeja Gąsiorowskiego, gdyż Izrael zażądał gwarancji, że ewentualny
                  wyrok odsiedzi on w tamtejszym więzieniu.

Ucieczka za granicę to częsty sposób na uniknięcie odpowiedzialności karnej,
                  zwłaszcza przez osoby, które na nielegalnej działalności miały zbić największe
                  majątki. Najgłośniejszym ostatnio uciekinierom - szefom firmy Colosseum -
                  zarzuca się oszustwa na 345 mln zł. Obrońcy Józefa Jędrucha twierdzą, że
                  przebywa w RPA, ale według innych źródeł może też ukrywać się w Izraelu. O
                  Piotrze Wolnickim wiadomo jedynie, że przekroczył granicę, wykorzystując
                  podwójne obywatelstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka