felusiak1 20.04.25, 01:12 Składam wam, bezbożnikom Wielkanocne życzenia. Wesolych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boavista4 Re: Bezbożnicy 20.04.25, 01:19 Nawzajem , Ale rowniez niektorzy forumowicze obchodza Passover. A dla nich tez zyczenia na wesola ucieczke z Egiptu, albo Ameryki. Gdzie Zlowrogi Donald panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bezbożnicy 20.04.25, 01:26 Passover był ponad tydzień temu. Felusiak obchodził. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Bezbożnicy 20.04.25, 02:40 Na poniedziałek Wielkanocny, znany w polskiej tradycji jako śmigus-dyngus lub lany poniedziałek :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Bezbożnicy 20.04.25, 06:22 felusiak1 napisał: > Składam wam, bezbożnikom Wielkanocne życzenia. Wesolych Świąt. I nawzajem! Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bezbożnicy 20.04.25, 06:55 Wypraszam sobie. To że jestem poganinem wcale nie oznacza że jestem bezbożnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Bezbożnicy 20.04.25, 08:09 Jako bezbożnik bardzo dziękuję za życzenia świąteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wesolych Swiat 20.04.25, 09:02 felusiak1 napisał: " Składam wam, "bezbożnikom" Wielkanocne życzenia. Wesolych Świąt." To troche/bardzo prowokujacy tytul. W najlepszym razie to dluga rozmowa. W kazdy razie bylismy i czoraj na dluzszej mszy i dzisiaj tez idziemy niezadlugo. A zatem Wesolych Swiat kolezankom i kolegom forumowym. PF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wesolych Swiat 20.04.25, 09:51 a ja zaśpiewałem dziewczynie piosenkę Czerwonych Gitar "no bo ty się boisz mszy" Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Co na mszy? 20.04.25, 10:25 boomerang napisał: " a ja zaśpiewałem dziewczynie piosenkę Czerwonych Gitar "no bo ty się boisz mszy " Pomyslmy troche o spiewajacych macho jak Krzysiu K. czy Johny L. Po co sie oni pchali do Stanow? Powinni zostac w Europie...😪 PF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Co na mszy? 20.04.25, 10:39 Z PRLu tych tragicznych postaci, które trafiły do USA, było więcej: Kasia Sobczyk, Maciek Kosowski (Dwudziestolatki) albo wręcz Kazek Deyna... Niemen też tam trafił i nagrał nawet płytę z muzykami z Mahavishnu Orchestra, ale się nie dał wrobić. Podziwiam Felusiaka i Malkontenta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Co na mszy? 20.04.25, 12:02 boomerang napisał: > Podziwiam Felusiaka i Malkontenta ;) Dziękuję. Wiem, że zasługuję na podziw. :) Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bezbożnicy 20.04.25, 09:42 Narwałbym pogańskich bazi, ale w Australii nie rosną. Za oblanie sąsiada wodą można tu trafić za kratki. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Zalany? 20.04.25, 09:58 boomerang napisał: " Narwałbym pogańskich bazi, ale w Australii nie rosną. Za oblanie sąsiada wodą można tu trafić za kratki." Lany to poniedzialek chyba? O ile pamietam. Poczekaj zatem do jutra:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Zalany? 20.04.25, 10:06 a od innej znów dziewczyny dostałem takie życzenia: W poniedziałek lany zajączek zalany. Kury z nim tańcują, jajka mu malują. Kogut wciąga kreskę - podkręca imprezkę. Cała sala się buja, DJ gra Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Zalany? 20.04.25, 13:04 boomerang napisał: > a od innej znów dziewczyny dostałem takie życzenia: A ja W.App dostalem dzisiaj od Mojej takie cos. Screen. Dla wyjasnienie tej jej nazwy. Najpierw imie, wiek ale w chwili poznania, potem miejscowosc w tym przypadku pierwszego spotkania. Musialem moje dziewczyny aby ba Sima pasowaly kodowac z Max. Iloscia informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Bezbożnicy 20.04.25, 13:11 Smacznych jajek wielkanocnych życzę, także polskim Amerykanom, których kury nioski odradzają się, a także dla wszystkich Polaków na ziemskim padole. P.S. Polakom w Australii zazdroszczę, że takie duże samorodki złota tam mają. U nas nad Kaczawą i Bobrem takich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Wesolych Swiat 20.04.25, 18:26 felusiak1 napisał: > Wielkanocne życzenia. Wesolych Świąt. Dolaczam sie do zyczen Wesolych Swiat i smacznego jajka. Z Dyngusem to roznie na Zachodzie bywa, pewnie tradycja pozostala juz tylko w Polsce. Mnie zostaly tylko fajne wspomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wesolych Swiat 20.04.25, 18:52 Potwierdzam dyngus to polska tradycja ktora zostala zbeszczeszona w latach 90 tych Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Wesolych Swiat 22.04.25, 06:01 Szczegonie w te swieta zmartwychwastanie pamietajmy ze tak jak Pan Zmartwychwstal , tak i Ameryka bedzie wielka znowu! Niech te wszystkie wrogi USA pmietaja , ze Pan jest z nami, i to nietylko Pan ale coraz wiecej wiernych sie do nas pzrylacza, Wegry, Slowacja, Serbia, Rosja, Monaco, Andora, Watykan, MAGA to w naszym zastosowaniu Zmartwychwstanie, A dla nas Polakow - Unia Slowian Znowu Odrodzona, USZO ! Posluchajcie mlodego Slowianina! Barron Trump Expresses His Love for America Through the Song "Land of the Lord "|Ai Cover| Odpowiedz Link Zgłoś