Dodaj do ulubionych

Bez kompleksów

05.12.25, 11:38
W Kraju i za granicą słychać ostatnio głosy, że polska polityka kompromituje nas:
a to przepychanki z prezydentem, a to wygłupy Brauna, a dziennikarze pracowicie dostarczają paliwa na które żaden polityczny silnik już nie zapali.
Bordello jakie zapanowało w świecie białego człowieka nijak nie jest polską cecha - raczej przeciwnie zachowujemy pewien umiar w porównaniu do angielskiego brexitu, bratniego Rajchu z socjalowym dobrobytem dla somalijskich intelektualistów (dostają więcej, niż uczciwie pracująca rodzina niemiecka, bo są tacy sympatyczni).
Do tego AfD brunatnawe jednak.
Bez dwóch zdań.
Przechodząca na swahili Skandynawia dopełnia czary.

Celowo pomijam kraje za 7 górami i morzami - nie znam się .

My sobie poradzimy, pod warunkiem. że zachodni bądź wschodni "polit-ekonomiści" nie zastosują jakiejś terapii szokowej typu ww2.
Obserwuj wątek
    • jorl11 Re: Bez kompleksów 05.12.25, 12:16
      borrrka napisał:

> Bordello jakie zapanowało w świecie białego człowieka nijak nie jest polską cec
      > ha - raczej przeciwnie zachowujemy pewien umiar w porównaniu do angielskiego br
      > exitu,

Brexit byl bo Ostblokowcy, glownie Polacy okazali sie niedorosli do tamtego systemu i masowo podwieszali sie pod rozne mozliwe socjale. Anglicy popelnili ogromny blad ze od wejscia Ostblokowcow do Unii, tez Polski, 1.5.2004 otworzyli granice dla przybyszow stamtad ktorzy po 12 miesacoch pracy juz mieli prawa do socjali dokladnie takich samych jak tubylcy. A ze dla Polakow te socjale to byly w stosunku do tego jakie mieli nedzne zycie w Polsce a do tego musieli pracowac za najnizsze krajowe w Anglii rzucili sie na nie. Tak ze swoja praca przynosli dla Anglii male PKB bo nedzne pracy a do tego wyciagali socjalami PKB od tubylcow. I po odjeciu tych PKB pozostawalo cholernie malo PKB od przybyszow ujemny jak wszystko policzyc.

Jak sie Anglicy, politycy, zorientowali co sie nawyprawialo, usilowali na szczeblu EU zmienic przepisy aby mozna bylo ograniczyc socjale dla Ostblokowcow do nizszego poziomu jak dla tubylcow. No ale aby na szczeblu Unii to zrobic trzeba bylo zmienic traktaty unijne i to wymagana byla jednomyslnosc. Byly rokowania, wszystkie kraje sie na ta zmiane zgodzily ale tylko jeden, ten z tradycyjnym wetem czyli Polska powiedziala ze NIE. Cammeron (chyba?) to bylo ok 2016r zagrozil ze jak nie bedzie zgody to zrobi referendum o Brexicie ale Polska dalej NIE. Chociaz dla Polski geopolitycznie Anglia w EU byla dobra bo ona wtedy nie chciala glebokiej integracji Unijnej, np zadne € nie chciala a to pokrywalo sie z pogladami polskich politykow rowno praktycznie wszystkich.
      byly wycieki podsluchow z tej „Sowy“ Sikorskiego ktory kpil z Cammerona ze jak dadza gore zlota to Polska sie zgodzi na obnizenie socjali dla Ostblokowcow. Potem bylo referendum i Anglia wyszla z Unii.

Dodam ze teraz jest sytuacja kompletnie inna i trzeba Ostblokowcow z Unii wywalic a Anglie przyjac.

>bratniego Rajchu z socjalowym dobrobytem dla somalijskich intelektualist
      > ów (dostają więcej, niż uczciwie pracująca rodzina niemiecka, bo są tacy sympat
      > yczni).

Klamiesz borrka jak zwykle. ja wiem ze sam okradales mnie bedac na azylu bo naklamales ze Ciebie komuna przesladowala w latach 80tych i kasowales socjal z moich podatkow w Niemczech ale ludzie zyjacy na socjalu maja okreslone dochody z tego. Na osobe odpowiednio, mieszkanie zaplacone jak jest odpowiednio tanie leczanie do tego. Bywa tak ze jak ma taki 5 dzieci to w sumie wyjdzie duzo socjalu na rodzine ale przyrownanie to do niemieckiej rodziny z jednym dzieckiem jest durne. Do tego jak Niemiec by mial dochody z pracy mniejsze jak socjal by mu dal to dostanie doplate z socjali ale na wyzszy poziom jakby bral tylko socjal. Czyli wiecej jak ten Somalijczyk z zona i 5 dziecmi. Bo w takich wypadkach doplaty sa takie aby wlasnie dac wyzsze kwoty jak bylby tylko socjal.
      Wiec jak zwykle klamiesz borrka

> My sobie poradzimy, pod warunkiem. że zachodni bądź wschodni "polit-ekonomiści"
      > nie zastosują jakiejś terapii szokowej typu ww2.

Trzeba was Ostblokowcow z Unii wywalic po prostu, radzcie sobie sami.
      • polski_francuz Swiadectwo do kupienia 05.12.25, 12:24
        jorl11 napisał:

" Klamiesz borrka jak zwykle. ja wiem ze sam okradales mnie bedac na azylu bo naklamales ze Ciebie komuna przesladowala w latach 80tych i kasowales socjal z moich podatkow w Niemczech ale ludzie zyjacy na socjalu maja okreslone dochody z tego. "

Skonczyles elitarny wydzial w politechnice porzadnego kraju i wkrotce dojdzie i do twego lba, ze lepiej sie poczuwac do bycia Poljakiem. Bedziesz, jako zdrajca ojzyzny, potrzebowal swiadectwa polskosci. Mozemy negocjowac bym ci te swiadectwo dal...:)

PF
        • jorl11 Re: Swiadectwo do kupienia 05.12.25, 12:42
          polski_francuz napisał:

> jorl11 napisał:
          >
          >
          > " Klamiesz borrka jak zwykle. ja wiem ze sam okradales mnie bedac na azylu b
          > o naklamales ze Ciebie komuna przesladowala w latach 80tych i kasowales socjal
          > z moich podatkow w Niemczech ale ludzie zyjacy na socjalu maja okreslone dochod
          > y z tego. "

> i wkrotce dojdzie i
          > do twego lba, ze lepiej sie poczuwac do bycia Poljakiem. Bedziesz, jako zdrajc
          > a ojzyzny, potrzebowal swiadectwa polskosci. Mozemy negocjowac bym ci te swiade
          > ctwo dal...:)

Najpierw to wlasciwie chcialem poprawic sie co borrce napisalem. Ze udawal politycznie przesladowanego i dzieki temu w Niemczech zalapal sie na azyl i socjal w latach 80tych. Bo mam zaraz pytanie dlaczego tak sobie z komuna walczyl, walczyl, nagle sie przestraszyl ze walczy i uciekl na azyl. Jak juz zaczal walczyc do do konca. Takim azylantom, to mowiacym, bym powiedzial wracaj do kraju i walcz do konca.

Zreszta znalem osobisci taki przypadek w Niemczech. jedna Polka opowiadala ze na przesluchaniu jak to walczyla z komuna i jej powiedzieli zeby wrocila i dalej walczyla. No bo jak? Powalcze i uciekne bo znudzilo mi sie walczyc? A jak smierc ma takiego spotkac to trudno, zaczal walke to do konca. Wiedziala od poczatku swoje walki ze to moze ja czekac, przeciez dlatego aby tego nie bylo to walczyla, czyz nie?

> Skonczyles elitarny wydzial w politechnice porzadnego kraju

Powaznie Gdanska politechnika to ta elitara? ten wydzia Elektronika? Opowiadales ze Wroclawska no Warszawska a Gdanska?

Moze nie chodzi o elitarnosc politechniki a to jak sie kto na niej uczyl? I jak potem ta wiedze wykorzystywal w swojeJ pracy zawodowej?

Poza tym Polska byla wtedy jak tam zylem w niewoli, ruscy nia tak naprawde rzadzili dopiero po 1989 stala sie wolny. Co najmniej tak slysze na wszystkich falach z Polski teraz.

Ja wiem ze najpierw zaraZ po 1989 mowiono ze demokracje osiagnieto w Polsc, ja mowilem ze kapitalizm, teraz juz nie ze demokracje a wolnosc. Jakos w tych zezenaniach ciagle cos innego
    • polski_francuz Historyczna szansa 05.12.25, 12:18
      borrrka napisał:

" Bordello jakie zapanowało w świecie białego człowieka nijak nie jest polską cecha - raczej przeciwnie zachowujemy pewien umiar w porównaniu do angielskiego brexitu, bratniego Rajchu z socjalowym dobrobytem dla somalijskich intelektualistów (dostają więcej, niż uczciwie pracująca rodzina niemiecka, bo są tacy sympatyczni)."
      .

Dosc podobnie sadze, ze historia daje szanse Polsce i Polakom. Duzo zalezalo od okolicznosci do ktorych zaliczam: polska pracowitosc; przynaleznosc do wspolnoty europejskiej; ukrocenie lba niemieckich nacjonalistow; tepota ruskich niezdolnych do ewolucji systemu...et j'en passe.

Jak sie to dalej potoczy? Pozywiom uwidim :)

PF
      • borrrka Tylko z Giermańcem 05.12.25, 14:25
        Współpraca z Niemcami podstawą naszej wspólnej przyszłości.
        Oni już się na drodze biologicznej pozbyli naleciałości z HJ.
        Stracili nawet w dużym stopniu pasję pouczania wszystkich wokół..
        A w sumie są przecież dobrzy w każdej branży
        .
        Polsko-niemiecka hybryda stanowi wspólny Zukunft Yuropu.
        -

Droga pani z telewizji
        Niewielki móżdżek mam i nie jestem w stanie
        Zdań wielce mądrych tuzin wkuć na pamięć
        Bo pełno w nich trudnych słów
        • polski_francuz Toze 05.12.25, 14:29
          borrrka napisał:

"Współpraca z Niemcami podstawą naszej wspólnej przyszłości. Oni już się na drodze biologicznej pozbyli naleciałości z HJ. Stracili nawet w dużym stopniu pasję pouczania wszystkich wokół... A w sumie są przecież dobrzy w każdej branży"

tak dumaju. Chociaz cena unormalnienia Niemcow byla wysoka...

PF
        • senioryta13 Re: Tylko z Giermańcem 05.12.25, 15:07
          borrrka napisał:

> Polsko-niemiecka hybryda stanowi wspólny Zukunft Yuropu.

dlaczego ty ciagle kaleczysz jezyk polski?
          • polski_francuz Re: Tylko z Giermańcem 05.12.25, 15:42
            senioryta13 napisał:

" dlaczego ty ciagle kaleczysz jezyk polski?"

Wtrace sie tutaj. Moim zdaniem, ten rodzaj pisania pokazuje kreatywnosc i da sie zrozumiec. Mozna przyjac to za jezyk polski upoetyczniony...:)

PF
            • pijatyka Re: da sie zrozumiec 24.03.26, 18:08

No, niekoniecznie - akurat z tym zukunft to bez słownika ani rusz.

• boavista4 Re: Historyczna szansa 05.12.25, 17:43
        OTTAWA – Premier Canady przemówił we wtorek do narodu, ogłaszając mobilizację Kanadyjskich Sił Zbrojnych przeciwko Polsce, którą zamierza najechać i anektować jako część Imperium Kanadyjskiego.

"Uciskanie naszych kierowców ciężarówek dało mi nienasycony smak władzy" – powiedział Premier. "Więc rozkazuję naszym generałom uderzyć w Polskę, bo tak dobrze wyszło to na korzyść Niemiec."

Ministerstwo spraw zagranicznych potwierdziło, że wojska już gromadzą się na granicy polsko-ukraińskiej w przygotowaniu do inwazji lądowej. Putin podobno przestraszył się nagłej imperialistycznej agendy Premiera i rozkazał rosyjskim wojskom wycofać się.

Według źródeł Putin odbył wirtualne spotkanie z prezydentem Trumpem,, aby omówić ostatnie działania Premiera.

"Premier jest dyktatorem" – rzekomo powiedział Trumpowi Putin. "Trochę mnie to przykręca z powodu całej sprawy z Ukrainą, więc postanowiłem to odpuścić."

Kanadyjskie wojska podobno są wyposażane w racje syropu klonowego i kije hokejowe, ponieważ Trudeau nie wierzy w broń ani prawdziwe jedzenie.

W momencie publikacji prezydent Trump z radością ogłosił, że samodzielnie rozwiązał kryzys ukraiński, gdy Kanada anektowała Polskę.
        • boavista4 Re: Historyczna szansa 05.12.25, 17:48
          Wiadomość powyższą została opublikowana w mediach, a ja to troche przekręcałem i uwspółcześniłem.

babylonbee.com/news/trudeau-announces-invasion-of-poland
    • pijatyka Fakt, nie jesteśmy tu oryginalni. 04.02.26, 12:07

.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka