Dodaj do ulubionych

dożywocie za zaimki

05.12.25, 11:49
irladzki nauczyciel Enoch Burke spędził 400 dni w więzieniu i spędzi tam różwnież najbliższe święta.
Jakiej zbrodni dopuścił się ów nieszczęśnik?
Otóż odmówił zwracania się do ucznia zaimkiem they, który to uczeń nie uznał się za chłopaka.
Sąd stwierdził, że będzie siedział tyle aż zmieni poglądy a jak nie zmieni to dożywocie.
Możemy być dumni z UE.
No cóż, muzułmanie masowo przybywają i się rozmnażają i w końcu utną łeb tej unijnej dumie właśnie.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Oni czy on? 05.12.25, 12:29
      perla.roztocza napisał(a):

" Otóż odmówił zwracania się do ucznia zaimkiem they, który to uczeń nie uznał się za chłopaka."

Uwazaj, bo glupota to niebezpieczna choroba :) Chyba zes analfabeta? To napisz once again w zrozumialy sposob.

PF
      • perla.roztocza Re: Oni czy on? 05.12.25, 12:45
        polski_francuz napisał:

> Chyba zes analfabeta?

umiem pisać i czytać czyli chyba nie.
        Z liceum wyrzucili mnie w 3 klasie (niepełnej) i w papierach stoi - wykształcenie podstawowe.
        Więc mam urzędowy dowód na brak analfabetyzmu.
        I bardzo się cieszę, że mnie wyrzucono co uchroniło mnie przed zostaniem takim profesorem jak ty.
        Bo to by była moja klęska życiowa, o obciachu nie wspominając.
        No i jako profesor nie zrobiłbym biznesu tylko żył z jałmużny, z pensji znaczy się właśnie.
        • polski_francuz To nie forsa 05.12.25, 14:26

" No i jako profesor nie zrobiłbym biznesu tylko żył z jałmużny, z pensji znaczy się właśnie."

ale dorobek naukowy czynia profesora Profesorem...

PF
          • perla.roztocza Re: To nie forsa 05.12.25, 14:59
            polski_francuz napisał:

> ale dorobek naukowy czynia profesora Profesorem...

dorobek czyli wynalazki, nowe teorie, odkrycia itd.
            Masz coś takiego na sumieniu?
            A poza tym, ty i ja jeszcze z dawnych czasów wiemy, że "profesor" to twoje pseudo formowe jest właśnie.
            • polski_francuz Dorobek 05.12.25, 15:38

" dorobek czyli wynalazki, nowe teorie, odkrycia itd."

to w dzisiejszym swiecie naukowym artykuly i ich jakosc. Jakosc sie mierzy liczba cytowan. Czesto uzywa sie Hirsch factor; h, czyli liczba artykulow cytowanych, h - razy...

Proponuje na tym zakonczyc ten dialog forumowy.

PF
            • j-k perla.robocza. - bzdurzysz. 05.12.25, 15:47

> A poza tym, ty i ja jeszcze z dawnych czasów wiemy,
              że "profesor" to twoje pseudo formowe jest właśnie.

bredzisz.

znam Profesora P_F i jego droge zawodowa.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

J.K.
              Doctor "Zachodni"

i dlatego "Dr."

a nie "dr".

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

• polski_francuz Re: perla.robocza. - bzdurzysz. 05.12.25, 15:59
                j-k napisał:

" znam Profesora P_F i jego droge zawodowa."

no to wiesz, ze mnie wyrzucono z pracy pod pretekstem, zem za stary :)

Pozdro

PF
              • perla.roztocza Re: perla.robocza. - bzdurzysz. 05.12.25, 16:09
                j-k napisał:

> bredzisz.

ty to tak na serio doktorze?
                Nie wierzę, że nie znasz instrukcji obsługi pyskówek forumowych właśnie.
                • j-k perla.robocza. - nie znam. 05.12.25, 16:13
                  > ty to tak na serio doktorze?
                  > Nie wierzę, że nie znasz instrukcji obsługi pyskówek forumowych właśnie.

nie znam.
                  gdyz nie biore w nich udzialu.
            • 1.melord Re: To nie forsa 09.12.25, 01:00

> A poza tym, ty i ja jeszcze z dawnych czasów wiemy, że "profesor" to twoje pseu
              > do formowe jest właśnie.

Skoro wspominasz dawne czasy to powinienes pamietac,ze bodajze na forum aktualnosci,ktos zamiescil oficjalna strone francuzkiego uniwersytetu gdzie p-f figurowal jako pracownik pod wlasnym nazwiskiem wraz ze zdjeciem ....okolo 15-20 lat temu wlasnie.
              Te "dawne czasy" to rowniez "dokopywanie sie" przez niektorych wscibskich do danych personalnych uczestnikow forum na podstawie wpisow zamieszczanych przez "ofiare" (Ciebie tez przeswietlali)

W przypadku P-f ,wspomnial,ze pracuje na uniwersytecie we Francji i to juz wystarczylo.
              Podobnie bylo z innym uczestnikiem forum o nicku "you know who"-profesorem z Kanady
              (dla przypomnienia pisal sporo na temat wypadku Tupolewa w Smolensku...i nie tylko)

Z calym szacunkiem perla...jestes kumaty facet,piszesz ciekawie ale czasami przeginasz w tym przypadku solidnie wlasnie,
              • polski_francuz Stare dzieje 09.12.25, 08:59
                1.melord napisał(a):

" Skoro wspominasz dawne czasy to powinienes pamietac ,ze bodajze na forum aktualnosci, ktos zamiescil oficjalna strone francuskiego uniwersytetu gdzie p-f figurowal jako pracownik pod wlasnym nazwiskiem wraz ze zdjeciem ....okolo 15-20 lat temu wlasnie."

Nie pamietam tej historii ale zdjecie sprzed 15 - 20 lat moge tylko pochwalic, jako pracownik wywalony z pracy przez starosc :)

PF
              • perla.roztocza Re: To nie forsa 09.12.25, 09:31
                1.melord napisał(a):

> Z calym szacunkiem perla...jestes kumaty facet,piszesz ciekawie ale czasami prz
                > eginasz w tym przypadku solidnie wlasnie,

no nie, nawet na forum piekło zamarza.
                Nie traktujmy drobnych złośliwości poważnie.
                O PeeFie wiem tyle co PF sam o sobie napisał bo ja nie grzebię w życiorysach.
                Dlatego też nie wiem dokładnie czym PF się zajmuje, czy jest profesorem, albo doktorem na dodatek habilitowanym, a może poprzestał na magistrze i wykonuje pracę laboranta.
                Natomiast wiem, że radzi sobie w życiu. I tyle.
                A to, że mnie prześwietlano to ja wiem.
                Problem tylko w tym, że ja nie miałem przełożonych czy czegoś takiego jak umowa o pracę, więc donieść na mnie można było tylko do mnie.
                Co prawda poznano mój lubelski i warszawski adres, o łódzkim nie wspominając, ale jakoś żaden typ mnie nie wizytował, co zresztą było oznaką resztek rozsądku.
                Słowem, nie neguję czyiś dyplomów ale to nie znaczy, że będę leżał plackiem na ich widok.
                Niemniej lubię formowe złośliwości, a już szczególnie bluzgi, bo na forum to nieszkodliwe jest dla konkretnego delikwenta właśnie.

• boavista4 Re: Oni czy on? 05.12.25, 17:10
          Pefcia to klasyczny alfabeta i tytułowany profesor półgłówek, dunce, moron, imbecile, simpleton, numbskull, blockhead, dolt.
        • taki-sobie-nick Re: Oni czy on? 08.12.25, 20:59

> polski_francuz napisał:
          >
          > > Chyba zes analfabeta?
          >
          > umiem pisać i czytać czyli chyba nie.
          > Z liceum wyrzucili mnie w 3 klasie (niepełnej)

Oooo, a za co?

> No i jako profesor nie zrobiłbym biznesu

Ten biznes polega na pisaniu na forum świat?
          • perla.roztocza Re: Oni czy on? 08.12.25, 21:23
            taki-sobie-nick napisała:

> Oooo, a za co?

za upór i brak postępów.

> Ten biznes polega na pisaniu na forum świat?

a rozumiesz co to jest czas przeszły?
            Teraz już nie muszę zasypiać na stojąco aby zarobić miesięcznie pół miliona zł.
            Tak, wiem, dla zdecydowanej większości to sumy nierealne ale ja i tak byłem z takimi zarobkami cienki Bolek przy innych.
            Teraz zaś mogę pisać i na stu forach bo mam biznes pasywny zwany nie wiem czemu dochodem pasywnym, o ile wiesz co to znaczy właśnie.
            • mateusz572 Re: Oni czy on? 09.12.25, 09:07

> a rozumiesz co to jest czas przeszły?
              > Teraz już nie muszę zasypiać na stojąco aby zarobić miesięcznie pół miliona zł.
              > Tak, wiem, dla zdecydowanej większości to sumy nierealne ale ja i tak byłem z t
              > akimi zarobkami cienki Bolek przy innych.
              > Teraz zaś mogę pisać i na stu forach bo mam biznes pasywny zwany nie wiem czemu
              > dochodem pasywnym, o ile wiesz co to znaczy właśnie.

To ty perełko chwaląc się takimi zarobkami i pomieszkiwaniem przez długi okres na Sycylii wyrazie nam wskazujesz jaki to biznes zaprowadził cię na te piedestały bogatego rentiera.
              Narkobiznes?
              • perla.roztocza Re: Oni czy on? 09.12.25, 09:37
                mateusz572 napisał:

> To ty perełko chwaląc się takimi zarobkami i pomieszkiwaniem przez długi okres
                > na Sycylii wyrazie nam wskazujesz jaki to biznes zaprowadził cię na te piedesta
                > ły bogatego rentiera.

ja jestem klasa średnia, jeżeli dla ciebie to bogactwo to współczuję pracy na etat lub niskiej emerytury.

> Narkobiznes?

zabójstwa na zlecenie.
                Byłem cynglem sycylijskiej mafii i zdmuchiwałem takich za których mi zapłacono właśnie.
                • mateusz572 Re: Oni czy on? 09.12.25, 10:11

> ja jestem klasa średnia, jeżeli dla ciebie to bogactwo to współczuję pracy na e
                  > tat lub niskiej emerytury.

Czyli tzw. nowobogacki. Współczuję.
                  Poza tym kasa to nie wszystko.

> zabójstwa na zlecenie.
                  > Byłem cynglem sycylijskiej mafii i zdmuchiwałem takich za których mi zapłacono
                  > właśnie.

To ty groźny facet jesteś. ;-)
                  Lubisz te klocki. ;-)
                  Ostatnio coś lubisz Niemców na forum zdmuchiwać.
                  Zważ, że oni nie ostrzą zębów na nas. Patrz na wschód i szykuj się jak polskim jesteś cynglem.
                  • perla.roztocza Re: Oni czy on? 09.12.25, 12:58
                    mateusz572 napisał:

> Czyli tzw. nowobogacki. Współczuję.

czemu współczujesz?
                    Lepiej być nowobogackim niż nowo biednym.

> Poza tym kasa to nie wszystko.

ja mam szczęście i w pieniądzach i w miłości, bo miłość bez pieniędzy prowadzi do nędzy.

> To ty groźny facet jesteś. ;-)

spokojnie mateuszku, dopóki nikt nie zapłacił za twoją pustą główkę jest absolutnie bezpieczny w moim otoczeniu.

> Lubisz te klocki. ;-)

lubię

> Ostatnio coś lubisz Niemców na forum zdmuchiwać.

nie prowadzę księgowości w tej dziedzinie ale kilku pewnie można by poszukać na cmentarzach.

> Zważ, że oni nie ostrzą zębów na nas.

ostrzą, ostrzą, myślisz, że zapomnieli o naszych terenach piastowskich?

> Patrz na wschód i szykuj się jak polskim
                    > jesteś cynglem.

obecnie mieszkam na wschodzie więc nie muszę patrzeć, a jeżeli już to na F16, które mi latają nad chałupą właśnie.
      • stefan4 Re: Oni czy on? 05.12.25, 13:56
        polski_francuz:
        > napisz once again w zrozumialy sposob.

Lepiej nie, bo znowu dostaniemy ideologię zamiast relacji.

Ten zaciekły religiant trafił do pierdla nie za zaimki tylko za ,,trespassing '' oraz za ,,contempt of court ''.

Najpierw wywalili go ze szkoły m.in. za to, że zwracał się do chorych uczniów (to była szkoła przyszpitalna) niezgodnie z jej zasadami oraz za ,,gross misconduct at a school religious service (and other events) '' (nie wiem, na czym polegający). Potem on to olał i nadal przychodził do szkoły. Potem szkoła uzyskała sądowy nakaz, że facet ma się trzymać z daleka. A on ten nakaz wielokrotnie olewał, przez trzy lata.

Za olewanie zakazu wchodzenia na teren szkoły zarobił jakieś mandaty, ale nadal się nie podporządkował. Był już zamknięty za nieposłuszeństwo wyrokowi sądowemu i ciągle nic. Uparł się przy swoim apostolstwie antytransdżenderowym. No to teraz siedzi — jak każdy przyzwoity męczennik.

- Stefan
        • polski_francuz Telling the story 05.12.25, 14:24
          stefan4 napisał:

" Najpierw wywalili go ze szkoły m.in. za to, że zwracał się do chorych uczniów (to była szkoła przyszpitalna) niezgodnie z jej zasadami oraz za ,,gross misconduct at a school religious service (and other events) '' (nie wiem, na czym polegający). Potem on to olał i nadal przychodził do szkoły. Potem szkoła uzyskała sądowy nakaz, że facet ma się trzymać z daleka. A on ten nakaz wielokrotnie olewał, przez trzy lata."

Spasiba tawariszcz historia dosc skomplikowana ale moze BBC pokazuje Irlandie jak ruskie media Polske :)

PF
          • stefan4 Re: Telling the story 05.12.25, 15:22
            polski_francuz:
            > Spasiba tawariszcz

Не стоит благодарить...

polski_francuz:
            > moze BBC pokazuje Irlandie jak ruskie media Polske :)

W tym artykule nie widzę niczego uwłaczającego Irlandii.

- Stefan
            • boavista4 Re: Telling the story 05.12.25, 17:23
              Jaki sens ma poprawka, która mówi, że mamy prawo do noszenia broni, jeśli nie mogę chodzić od domu do domu i strzelać śrutami w każdego dmuchanego świątecznego ,dziadka mroza, którego zobaczę?
              Słuchaj, nie muszę spędzać wieczorów na jeździe po okolicy moim Silverado z 2003 roku, strzelając amunicją o dużej mocy w nadmuchiwane Grinchy. Robię to jako służbę dla mojej społeczności. Jestem po prostu zwykłym, krwistym Amerykaninem, który próbuje zrobić swoją część, by pozbyć się tych potworności. Wieszanie dmuchanych figurek do udekorowania na święta to jak świętowanie rocznicy przez pocałunek z siostrą. To obrzydliwe i nawet nie ma sensu. Co do diabła ma wspólnego mały żółty obcy zwany "sługą" z narodzinami naszego Zbawiciela? Mam pełne prawo moralne i prawne, by wyrzucić cały magazyn do tego dmuchanego cyrku, który próbuje zepsuć Boże Narodzenie. Jeśli nie możemy wyjść i przynajmniej spróbować uratować świąt z .30-06, to czy w ogóle jesteśmy w Ameryce?
              babylonbee.com/news/whats-the-use-of-having-a-2nd-amendment-if-im-not-allowed-to-drive-around-the-neighborhood-gunning-down-christmas-inflatables/
        • felusiak1 Re: Oni czy on? 05.12.25, 18:39
          stefek, stefek, tyle emocji i kompletna niewiedza. Nie masz najmniejszego pojecia o british common law.

Ten artykuł w BBC to bezwartościowy slowotok majacy na celu wskazanie jak masz mysleć.

because of his gross misconduct at a school religious service (and other events) and the manner in which he conducted his objection to transgenderism.

So what was that gross misconduct? O tym nie ma słowa.
          • felusiak1 No i stefek jak zwykle schowal sie do dziury 08.12.25, 21:14
            On doskonale wie ale ta wiedza nie pasuje mu do światopogladu.
      • boomerang Re: Oni czy on? 05.12.25, 20:51
        Napisał w zrozumiały sposób. Dla mnie zrozumiały. Fakt że nie jestem z Unii.
    • boomerang Re: dożywocie za zaimki 06.12.25, 01:15
      Innymi słowy zlekceważył unijny prikaz. Jak Unia każe to trza się słuchać, zwłaszcza że nauczyciel nie prowadzi własnej działalności gospodarczej tylko za pracę na froncie ideologicznym płaci mu Unia właśnie, w tym przypadku Unia w przebraniu irlandzkiego rządu. Podobnież z każdą pracą nauczycielską, również tą na państwowym uniwersytecie. Pewnie stąd uniwersytety europejskie to dziś siedliska neomarksizmu.
      • stefan4 Re: dożywocie za zaimki 06.12.25, 09:58
        boomerang:
        > Innymi słowy zlekceważył unijny prikaz.

Nie unijny, tylko:
            • wyleciał z pracy, bo notorycznie nie stosował się do poleceń
              pracodawcy;
            • poszedł siedzieć, bo wielokrotnie naruszył sądowy zakaz
              wstepu na teren szpitala z tą szkołą.
        Czy poza Unią odbyłoby się to inaczej?

boomerang:
        > Pewnie stąd uniwersytety europejskie [...]

W tej sprawie nie ma nic ani o uniwersytetach, ani o prześladowaniach Aborygenów przez najeźdźców z anglosaskich więzień.

- Stefan
    • petronella.kozlowska perla.roztocza napisał(a): 06.12.25, 05:49
      Ludzie poniżeni:

Mieszkaniec Berna trafia do więzienia po nienawistnym wpisie – prawicowcy go za to chwalą

E. B.* został skazany za dyskryminujący wpis na Facebooku. Zamiast zapłacić grzywnę, trafił do więzienia. Jest chwalony w środowisku anty-woke, skomentował to nawet Elon Musk – ale fakty mówią co innego.

W grudniu 2022 roku E. B.* opublikował na Facebooku następujący wpis:

„Jeśli po 200 latach wykopiesz osoby LGBTQI, znajdziesz wśród szkieletów tylko mężczyzn i kobiety. Wszystko inne to choroba psychiczna, którą pielęgnuje program nauczania”.

Po kilku skargach berneńskie sądownictwo zareagowało: został skazany za dyskryminację i podżeganie do nienawiści i ukarany grzywną w wysokości 500 franków szwajcarskich. Złożył apelację – ale Sąd Okręgowy Emmental-Oberaargau podtrzymał wyrok i nałożył również 600 franków szwajcarskich tytułem kosztów sądowych.

Ponieważ uważa, że ​​kara ta narusza jego wolność słowa, odmawia zapłacenia kary i zapowiedział, że zamiast tego 2 grudnia pójdzie do więzienia na dziesięć dni.

www.20min.ch/story/wie-ein-hasspost-aus-bern-zur-globalen-desinformationsstory-wurde-103442500
      • felusiak1 Re: perla.roztocza napisał(a): 06.12.25, 06:59
        Przeczytaem kilka razy i nie mogę znaleźć ani dyskryminacji ani nienawiści.
        Znalazłem, ze Zachód oszlał.
        • petronella.kozlowska felusiak1 napisał: 06.12.25, 13:48
          Zachód zwariował kompletnie.

W tym przypadku Szwajcaria idąca za walniętym mainstreamem UE.
    • senioryta13 Re: dożywocie za zaimki 06.12.25, 11:52
      > Jakiej zbrodni dopuścił się ów nieszczęśnik?
      > Otóż odmówił zwracania się do ucznia zaimkiem they, który to uczeń nie uznał się za chłopaka.

Strach pomyslec, jak swiat bedzie wygladal jak taki chlopak-kobita dojdzie kiedys do wladzy.
      Czy wasza wyobraznia potrafi siegnac az tak daleko?

• felusiak1 Re: dożywocie za zaimki 08.12.25, 23:33
        Do tego czasu Irlandia będzie muzułmańska i wszyscy bedą chodzić jak po sznurku. Mordy w kubeł i nie bulgotać.
        • boavista4 Re: Dziś święto Górników, świętej Barbary 09.12.25, 00:04
          A wiec do kopalni i do tańca , Barburka !

youtu.be/aUIhf5Q6U-k?list=RDaUIhf5Q6U-k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka