Dodaj do ulubionych

Amerykanie emigrują?

07.04.26, 21:22
Na prośbę Igora zakładam wątek o rozczarowanych Amerykanach, którzy opuszczają USA i rozpoczynają nowe życie w innym kraju. Podstawą do tego wątku jest przesłany przez Igora artykuł:

wiadomosci.onet.pl/politico/rozczarowanie-w-usa-amerykanie-uciekaja-z-kraju-zaczelismy-bac-sie-wychodzic-z-domu/dcrrjtz?utm_source=forum.gazeta.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

Pozwolę sobie napisać pierwszy komentarz - jako naturalizowany obywatel USA, który mówi po angielsku z obcym akcentem nie boję się wyjść z domu, nie boję się krytykować Trumpa... :)
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: Amerykanie emigrują? 07.04.26, 22:08
      malkontent6 napisał:

> Na prośbę Igora zakładam wątek o rozczarowanych Amerykanach, którzy opuszczają
      > USA i rozpoczynają nowe życie w innym kraju. Podstawą do tego wątku jest przes
      > łany przez Igora artykuł:
      >
      > wiadomosci.onet.pl/politico/rozczarowanie-w-usa-amerykanie-uciekaja-z-kraju-zac
      > zelismy-bac-sie-wychodzic-z-domu/dcrrjtz?utm_source=forum.gazeta.pl_viasg_wiado
      > mosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
      >
      > Pozwolę sobie napisać pierwszy komentarz - jako naturalizowany obywatel USA, kt
      > óry mówi po angielsku z obcym akcentem nie boję się wyjść z domu, nie boję się
      > krytykować Trumpa... :)

A ja, jako naturalizowany obywatel z obcym akcentem, boję się głośno skrytykować Trumpa w rejonie, gdzie prawie dwa lata po wyborach niektórzy jeżdżą pick-upami z wielką flagą amerykańską i wielkim napisem „Trump” na budzie.
      • obrotowy Zmien region 07.04.26, 22:11

> A ja, jako naturalizowany obywatel z obcym akcentem, boję się głośno skrytykowa
        > ć Trumpa w rejonie, gdzie prawie dwa lata po wyborach niektórzy jeżdżą pick-upa
        > mi z wielką flagą amerykańską i wielkim napisem „Trump” na budzie.

zmien Region

Stany like Texas - ci nie sluza...
        • felusiak1 Re: Zmien region 07.04.26, 22:15
          On mieszka na Long Island. W Texasie to ja mieszkam, na wsi.
          • obrotowy Znam region :) 07.04.26, 23:19
            felusiak1 napisał:
            > On mieszka na Long Island. W Texasie to ja mieszkam, na wsi.

To ja z grubsza viem - Felek...

PS. bylem na Long Island w roku... 2003...

ale specjalnie mi sie tam nie spieszy - chociaz jezyk hiszpanski niezle rozumiem :)

• bmc3i Re: Znam region :) 08.04.26, 02:30
              obrotowy napisał:

> felusiak1 napisał:
              > > On mieszka na Long Island. W Texasie to ja mieszkam, na wsi.
              >
              >
              > To ja z grubsza viem - Felek...
              >
              > PS. bylem na Long Island w roku... 2003...
              >
              > ale specjalnie mi sie tam nie spieszy - chociaz jezyk hiszpanski niezle rozumie
              > m :)

16% ludności LI stanowią Latynosi. To nie aż tak dużo.
      • malkontent6 Re: Amerykanie emigrują? 07.04.26, 22:31
        bmc3i napisał:

> A ja, jako naturalizowany obywatel z obcym akcentem, boję się głośno skrytykowa
        > ć Trumpa w rejonie, gdzie prawie dwa lata po wyborach niektórzy jeżdżą pick-upa

Rozmawiałeś z nimi?
        • bmc3i Re: Amerykanie emigrują? 08.04.26, 02:31
          malkontent6 napisał:

> bmc3i napisał:
          >
          > > A ja, jako naturalizowany obywatel z obcym akcentem, boję się głośno skry
          > tykowa
          > > ć Trumpa w rejonie, gdzie prawie dwa lata po wyborach niektórzy jeżdżą pi
          > ck-upa
          > > mi z wielką flagą amerykańską i wielkim napisem „Trump” na budzie.
          >
          > Rozmawiałeś z nimi?

Nie, jak przejeżdża obok, to trudno z nim rozmawiać. A na czole na ulicy nikt nie ma napisane.
      • senioryta13 Re: Amerykanie emigrują? 07.04.26, 23:10
        bmc3i napisał:

A ja, nieopatrznie wypowiedzialam sie glosno o demokratach, baba zagrozila mi, ze odejdzie od stolika jak jeszcze dopowiem jakis fakt z 'zycia demokratow.' Baba mieszka pol roku w stanach i pol roku w Mexyku, Amerykanka zupelnie oderwana od rzeczywistosci.
        • bmc3i Re: Amerykanie emigrują? 08.04.26, 02:34
          senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
          >
          > > A ja, jako naturalizowany obywatel z obcym akcentem, boję się głośno skry
          > tykowa
          > > ć Trumpa w rejonie, gdzie prawie dwa lata po wyborach niektórzy jeżdżą pi
          > ck-upa
          > > mi z wielką flagą amerykańską i wielkim napisem „Trump” na budzie.
          >
          > A ja, nieopatrznie wypowiedzialam sie glosno o demokratach, baba zagrozila mi,
          > ze odejdzie od stolika jak jeszcze dopowiem jakis fakt z 'zycia demokratow.' Ba
          > ba mieszka pol roku w stanach i pol roku w Mexyku, Amerykanka zupelnie oderwana
          > od rzeczywistosci.

Znając Twoją twórczość na forum, to co opowiadałaś tam, miało niewiele wspólnego z rzeczywistością. Nic dziwnego więc, że nie chciała dłużej tego słuchać. Póty wiadro nosi, póki się ucho nie urwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka