Dodaj do ulubionych

Minelo 60 dni

04.05.26, 02:47
Watek zalozylem na prosbe....

kogo jeszcze poproszono?
Obserwuj wątek
    • boavista4 Re: Minelo 60 dni 04.05.26, 03:33
      Popatrz, młody kołchoźniku
      Twój PGR, wielki, szybki
      Kombajnista z traktorzystą
      Na wykopkach robią striptiz

Taki moment, taka chwila
      Chronią pracę od marazmu
      Tylko Ty, jako jedyny
      Nie dostałeś dziś orgazmu

Popatrz młody robotniku
      Jak surówka spływa z pieca
      Jak Twój kumpel brygadzista
      Przy wytopie się podnieca

Taki moment, taka chwila
      Chronią pracę od marazmu
      Tylko Ty, jako jedyny
      Nie dostałeś dziś orgazmu
    • igor_2025 Re: Minelo 60 dni 04.05.26, 09:34
      1.melord napisał(a):

> Watek zalozylem na prosbe....

Zostal zdublowany,

> kogo jeszcze poproszono?

Czyzby Ciebie rowniez poprosilem? Bylem pewien, ze prosilem o to monalise , felusiaka i jorla.Jorl nie mogl, poniewaz ma bana na zalozenie watkow, monalisa gdzies zniknela, a felus po dlugim namysle zalozyl. Ale nie za cholere nie moge sobie przypomniec, zeby Ciebie o to prosilem. Ale jesli tak bylo, to bardzo dziekuje.
      Postaram sie wykorzystac ten watek do innego tematu.
    • igor_2025 Re: Minelo 60 dni 04.05.26, 10:06
      1.melord napisał(a):

Nie musialbym prosic o zalozeniu watku nikogo, gdyby nie dzialania cenzury. Jest absurdem, ze jedni forumowicze moga zakladac watki, a inni sa tego pozbawieni.
      • 1.melord Re: Minelo 60 dni 04.05.26, 10:28
        Nikt mnie nie prosil,zrobilem to dla zartu gdy felusiak zdublowal ten watek...bylem trzeci
        • igor_2025 Re: Minelo 60 dni 04.05.26, 10:39
          1.melord napisał(a):

> Nikt mnie nie prosil,zrobilem to dla zartu gdy felusiak zdublowal ten watek...b
          > ylem trzeci

I bardzo dobrze zrobiles.
    • igor_2025 Minelo 60 dni, a juz jest zle dla USA 04.05.26, 11:41
      Dopiero gdy stalo sie jasne, ze kowbojski skok na Iran nie przyniósl natychmiastowego zwyciestwa, na pierwszy plan wysunely sie dwa kluczowe pytania: jak dlugo to wszystko potrwa i jakie beda szkody dla samych Stanów Zjednoczonych, poniewaz straty wszystkich uczestników lancucha eksportu i importu ropy, gazu, nawozów i kwasu siarkowego doslownie natychmiast sie pojawily.
      Wydanie Bloomberg opublikowala wlasny wskaznik biezacego stanu rolniczo USA. Wynika z niego, ze liczba bankructw gospodarstw rolnych w stosunku rok do roku wzrosla o 46 proc, przy czym ta negatywna dynamika utrzymuje sie trzeci rok z rzedu, czyli przeslanki pojawili sie jeszcze w koncu prezydentury Bidena.
      Analitycy Bloomberga szacuja równiez, ze do konca pierwszego pólrocza 2026 roku na terenie Stanów Zjednoczonych bedzie dzialac 1,9 miliona gospodarstw rolnych. Liczba ta wydaje sie imponujaca, ale tylko jesli nie zdaje sie sobie sprawy z tego, ze jest to najgorszy wskaznik w historii panstwa pólnocnoamerykanskiego.
      Przewidujac logiczne pytania, Bloomberg natychmiast podaje glówne przyczyny spadku. Koszt oleju napedowego, który jest szacunkowa podstawa finansowa kazdej produkcji rolnej, wzrósl w Stanach Zjednoczonych o 54,4 procent w ciagu zaledwie roku. W zwiazku z tym (ale nie tylko) 70 procent ankietowanych amerykanskich rolników stwierdzilo, ze z powodu gwaltownego wzrostu cen towarzyszacych nie beda w stanie w pelni wprowadzic niezbednych ilosci nawozów w okresie uprawy i pierwotnej wegetacji.Z pewnoscia mozliwa jest tutaj manipulacja zarówno ze strony Bloomberga, tradycyjnie glównego rzecznika partii Demokratycznej, jak i rolników celowo zageszczajacych farby w nadziei na uzyskanie pewnych korzysci i preferencji. Jednak niedobór nawozów zdecydowanie wystepuje.

Wykorzystalem sztuczna inteligencje do napisania tego postu.

• polski_francuz Myslec po swojemu 04.05.26, 12:52
      1.melord napisał(a):

" Watek zalozylem na prosbe.... kogo jeszcze poproszono?"

Odkurzajac podlogi mialem czas przemyslec Twoje wpis. Zacznijmy od tego, ze kazdy ma swoje poglady i je prezentuje. Ale sa tacy, ktorzy staraja sie swoje poglady narzucic innym. I ilosc tworzonych watkow czy roznorodnosc traktowanych tematow o tym swiadcza.

Mozna sie spytac czy tacy influencerzy pracuja w tym temacie czy tez ich charakter jest taki? Moim zdaniem, i chodzi tu o ruskich, jedno i drugie. Chca sie bowiem zaliczyc do klasy wyzszej niz Polacy i za wszelka cene staraja sie to pokazac. Sprecyzujmy, ze osobiscie uwazam ruskich za masowych mordercow a putina za gowniarza podobnego do hitlera. Tylko, ze pewnie tylko tak mozna utrzymywac wieloetniczne panstwo razem.

W koncu, sasiadow ma sie takich jakich sie ma i uwazam za polski sukces, ze na zachodzie mamy juz porzadnych ludzi. Teraze pozostal juz tylko wschod do popracowania nad...

PF
      • stefan4 Re: Myslec po swojemu 04.05.26, 13:56
        polski_francuz:
        > osobiscie uwazam ruskich za masowych mordercow

A ja stanowczo sprzeciwiam się wydawania wyroków na całe narody z tego powodu, że mieliśmy nieszczęście częściej spotykać się z nasłanymi na nas łajdakami niż z ludem. Zajrzyj w Rosji w jakiś oddalony od polityki zakątek i ulegnij jakiemuś wypadkowi — jestem przekonany, że łatwiej uzyskasz bezinteresowną pomoc niż w USA.

polski_francuz:
        > a putina za gowniarza podobnego do hitlera.

Ani Putin ani Hitler to nie gó‍wniarze. Gó‍wniarzem można nazwać Trumpa, któremu narcyzm i demencja nie pozwalają zdać sobie sprawy ze znaczenia swoich czynów. Gó‍wniarzem był zapewne Henryk Walezy, który chciał być królem Polski, ale po 4 miesiącach od koronacji odwidziało mu się i zwiał. Gó‍wniarzem był Kaligula. Hitler i Putin to wielcy zbrodniarze, w pełni świadomi zła, które czynią i za które pierwszy sam sobie wymierzył karę śmierci, a drugi jeszcze czeka na sprawiedliwość, na razie prowadząc kryminalną wojnę.

- Stefan
        • polski_francuz Re: Myslec po swojemu 04.05.26, 19:28
          stefan4 napisał:

" A ja stanowczo sprzeciwiam się wydawania wyroków na całe narody z tego powodu, że mieliśmy nieszczęście częściej spotykać się z nasłanymi na nas łajdakami niż z ludem."

Zgoda, ale wydaje mi sie to oczywiste.

"Ani Putin ani Hitler to nie gó‍wniarze. Gó‍wniarzem można nazwać Trumpa, któremu narcyzm i demencja nie pozwalają zdać sobie sprawy ze znaczenia swoich czynów. Gó‍wniarzem był zapewne Henryk Walezy, który chciał być królem Polski, ale po 4 miesiącach od koronacji odwidziało mu się i zwiał."

Pewnie moj jezyk polskie troche zwietrzal. Wazne jest zrozumienie sensu. I ten sens pewnie rozumiesz. I o to biega :)

PF
    • igor_2025 melord, co Ty narobiles! :-) 04.05.26, 16:00
      Przez Twoj zarcik, nasz forumowy francuz dostal kolenej sraczki slownej.
      • monalisa2016 Re: melord, co Ty narobiles! :-) 04.05.26, 17:08
        igor_2025 napisał:

> Przez Twoj zarcik, nasz forumowy francuz dostal kolenej sraczki slownej.

Pefcia jest nieszczesliwa ofiara tak zwanego u nas Massenbildung ktore od dlugiego czasu testuje sie na spoleczenstwach.

Die Massen (liczba mnoga) = masowe zgromadzenie ludzi / tlumy, itd
        Die Bildung = edukacja /nauka

Do czego to prowadzi, kazdy powinien wiedziec z historii

Nie znalazlam polskiego odpowiednika do tego wyrazu, wiec zacytuje wraz z tlumaczeniem co to znaczy. Jezyk niemiecki jest precyzyjny potrafi jednym wyrazem okreslic to co np. w jezyku polskim trzeba okreznie tlumaczyc.

Cytat z KI/AI

"Massenbildung beschreibt in der Psychologie und Soziologie den Prozess, bei dem sich eine ungeordnete Menge von Individuen zu einer psychologischen Masse zusammenschließt. Dabei entsteht eine temporäre Einheit mit gemeinsamen Gefühlen und Gedanken.

Kernmerkmale der Massenbildung:
        Verlust des Individuums: Die Persönlichkeit des Einzelnen tritt in den Hintergrund; es entsteht eine "seelische Einheit".
        Emotionale Ansteckung: Gefühle und Verhaltensweisen übertragen sich schnell, oft irrational.
        Erhöhte Suggestibilität: Massen sind leicht beeinflussbar und handeln oft impulsiv.
        Anonymität: Der Einzelne fühlt sich anonym, was zu Handlungen führen kann, die er allein nicht vollziehen würde."

Tlumaczenie:

W psychologii i socjologii formowanie się tłumu opisuje proces, w którym zdezorganizowana grupa jednostek łączy się w psychologiczną masę. Tworzy to tymczasową jedność, opartą na wspólnych uczuciach i myślach.

Kluczowe cechy formowania się tłumu:

Utrata jednostki: Osobowość jednostki schodzi na dalszy plan; pojawia się „psychologiczna jedność”.

Zarażanie emocjonalne: Uczucia i zachowania są przekazywane szybko, często irracjonalnie.

Zwiększona podatność na sugestię: Tłumy łatwo ulegają wpływom i często działają impulsywnie.

Anonimowość: Jednostki czują się anonimowe, co może prowadzić do działań, których nie podjęłyby same.
        • igor_2025 Re: melord, co Ty narobiles! :-) 04.05.26, 19:29
          monalisa2016 napisał(a):

> Pefcia jest nieszczesliwa ofiara tak zwanego u nas Massenbildung ktore od dlugi
          > ego czasu testuje sie na spoleczenstwach.

Ja go postrzegam prosciej - on na forum stara sie byc tym, kim w zyciu realnym tylko moze pomazyc.
          Gdy czytam to co on pisze, to odrazu rzuca sie w oczy, jak maly on ma zapas slowny, to pierwszy sygnal, ze czlowiek malo czyta.
          Zreszta nie jest on godzien naszej uwagi.Niech zyje w swoim swiecie, gdzie on jest taki, jaki mialby byc zgodnie z marzeniami jego rodzicow.
          • engine8t Re: melord, co Ty narobiles! :-) 05.05.26, 00:19
            igor_2025 napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
            >
            >
            > > Pefcia jest nieszczesliwa ofiara tak zwanego u nas Massenbildung ktore od
            > dlugi
            > > ego czasu testuje sie na spoleczenstwach.
            >
            > Ja go postrzegam prosciej - on na forum stara sie byc tym, kim w zyciu realnym
            > tylko moze pomazyc.
            > Gdy czytam to co on pisze, to odrazu rzuca sie w oczy, jak maly on ma zapas slo
            > wny, to pierwszy sygnal, ze czlowiek malo czyta.
            > Zreszta nie jest on godzien naszej uwagi.Niech zyje w swoim swiecie, gdzie on j
            > est taki, jaki mialby byc zgodnie z marzeniami jego rodzicow.

Masz caje na odlegosc widac cze nie mial szkolenia w tej branzy i pisze co mysli oraz ni ema sztabu za soba w Olgino co mu podsuwa gotowe odpwiedzi i analizy.
            • 1.melord Re: melord, co Ty narobiles! :-) 05.05.26, 02:11
              Hmm nic takieggo niepozadanego sie nie stalo
              jesli juz kogos winic za zamieszanie to felusiaka,ktory "sprowokowal" mnie do otworzenia trzeciego watku w tym temacie
        • polski_francuz Pisze bo musze 04.05.26, 19:36
          monalisa2016 napisał(a):

" PF jest nieszczesliwa ofiara tak zwanego u nas Massenbildung ktore od dlugiego czasu testuje sie na spoleczenstwach."

Raczej nie daje sie przekonac na przejmowanie FS przez ruskich. Troche nostalgii i duzo znajomosci tych co tu pisza.

PF
          • igor_2025 Re: Pisze bo musze 04.05.26, 19:40
            polski_francuz napisał:

> Raczej nie daje sie przekonac na przejmowanie FS przez ruskich.

Czlowiek dobrze wyksztalcony napisalby to po innemu:

Raczej nie moge sie zgodzic na przejmowanie FS przez ruskich.

Pefcia, nie musisz mnie dziekowac. Polski jezyk jest dosc trudny, nawet dla Polaka, ktory zmywa podlogi w jakims francuskim laboratorium.
            • engine8t Re: Pisze bo musze 05.05.26, 00:17
              igor_2025 napisał:

> polski_francuz napisał:
              >
              > > Raczej nie daje sie przekonac na przejmowanie FS przez ruskich.
              >
              >
              > Czlowiek dobrze wyksztalcony napisalby to po innemu:
              >
              > Raczej nie moge sie zgodzic na przejmowanie FS przez ruskich.
              >
              > Pefcia, nie musisz mnie dziekowac. Polski jezyk jest dosc trudny, nawet dla Pol
              > aka, ktory zmywa podlogi w jakims francuskim laboratorium.

Ja tez sie nie zgadzam ze Ruscy przejmuja FS ale ze od czasu do czasu rzucaja tu wieksze oddzialy to sie nie da zaprzeczyc.

• igor_2025 Re: Pisze bo musze 05.05.26, 00:28
                engine8t napisał:

> Ja tez sie nie zgadzam ze Ruscy przejmuja FS ale ze od czasu do czasu rzucaja t
                > u wieksze oddzialy to sie nie da zaprzeczyc.

Nie wiem jaki paszport Ty masz,ale ja mam polski,i to byl moj swiadomy wybor. To forum byl kiedys bardzo fajna platforma dyskusyjna, gdzie nikt nikomu nie wytykal narodowosci, ale z czasem stalo sie to miejsce zakompleksionych miernot, ktore boja sie dyskusji, i wszedzie widza ruskich agentow. Niestety, cenzura im pomoaga, i w ten sposob forum zostal zniszczony. To forum "swiat", a nie kolko anonimowych rusofobow.
                • engine8t Re: Pisze bo musze 05.05.26, 00:41
                  igor_2025 napisał:

> engine8t napisał:
                  >
                  > > Ja tez sie nie zgadzam ze Ruscy przejmuja FS ale ze od czasu do czasu rzu
                  > caja t
                  > > u wieksze oddzialy to sie nie da zaprzeczyc.
                  >
                  > Nie wiem jaki paszport Ty masz,ale ja mam polski,i to byl moj swiadomy wybor.
                  > To forum byl kiedys bardzo fajna platforma dyskusyjna, gdzie nikt nikomu nie wy
                  > tykal narodowosci, ale z czasem stalo sie to miejsce zakompleksionych miernot,
                  > ktore boja sie dyskusji, i wszedzie widza ruskich agentow. Niestety, cenzura i
                  > m pomoaga, i w ten sposob forum zostal zniszczony. To forum "swiat", a nie ko
                  > lko anonimowych rusofobow.

MAsz Pilsk paszport a gdzie mieszkasz? W Polsce?
                  Nie paszport decyduje o tym kim jestes. A ty jestes Rusjaniem z Polskim paszportem czego nawet nie ukrywasz.
                  To byl Twoj swiadomy wobor tylko jakie byly powodu tego swiadomwgo wyboru?
      • polski_francuz Hm 04.05.26, 19:32
        igor_2025 napisał:

" Przez Twoj zarcik, nasz forumowy francuz dostal kolenej sraczki slownej. "

Kto tu ma sraczke slowna w pisaniu i tworzeniu (with the little help of forced friends). Policz slowa moje i twoje jesli umiesz liczyc :)

PF

• igor_2025 Re: Hm 04.05.26, 19:44
          polski_francuz napisał:

> Kto tu ma sraczke slowna w pisaniu i tworzeniu (with the little help of forc
          > ed friends
          ). Policz slowa moje i twoje jesli umiesz liczyc :)

Ty nawet nie wiesz co to jest sraczka slowna. To nie ilosc slow, a okreslenie, oznaczajace potok chaotycznych, nieprzemyslanych i zazwyczaj bezwartosciowych slow.
          I walsnie tym cechuja sie zazwyczaj twoje posty. A juz ten pierwszy twoj post w tym watku, calkowicie pasuje do tego okreslenia.
          • engine8t Re: Hm 04.05.26, 19:59
            igor_2025 napisał:

> polski_francuz napisał:
            >
            > > Kto tu ma sraczke slowna w pisaniu i tworzeniu (with the little help o
            > f forc
            > > ed friends
            ). Policz slowa moje i twoje jesli umiesz liczyc :)
            >
            > Ty nawet nie wiesz co to jest sraczka slowna. To nie ilosc slow, a okreslenie,
            > oznaczajace potok chaotycznych, nieprzemyslanych i zazwyczaj bezwartosciowych
            > slow.
            > I walsnie tym cechuja sie zazwyczaj twoje posty. A juz ten pierwszy twoj post w
            > tym watku, calkowicie pasuje do tego okreslenia.

Chyba sie tutaj Igor zapedziles za daleko?
            • igor_2025 Engine, to cos innego 04.05.26, 21:17
              engine8t napisał:

> Chyba sie tutaj Igor zapedziles za daleko?

Nic podobnego, ten forumowicz wykazuje sie zwierzeca rusofobia od bardzo wiele lat. Nawet inni forumowicze wskazuja jemu na to. Przeczytaj jego post w tym watku.
              • engine8t Re: Engine, to cos innego 05.05.26, 00:11
                igor_2025 napisał:

> engine8t napisał:
                >
                >
                > > Chyba sie tutaj Igor zapedziles za daleko?
                >
                > Nic podobnego, ten forumowicz wykazuje sie zwierzeca rusofobia od bardzo wiele
                > lat. Nawet inni forumowicze wskazuja jemu na to. Przeczytaj jego post w tym wa
                > tku.

Rosja na ta opinie przeciez ciezko pracuje wykazujac sie zwierzeca agresja. Kto i kiedy uwazal Rosje za przyjazny kraj? Wszyscy dookola drzeli drza ze strachu.
                Nwet Niemcy Wschodnia Europa pokoachala a Rosji jakos nie?
                Pokaz mi jeden kraj ktory naprawde - nie marinetkowy rzad ale ludzie, kochali czy kolchaja Rosje?
                Wiele "kochalo" bo musieli udawac i jakakolwiek opozycja byla krwawo tlumiona.
                Niekoniecznie tyczy to wszytkich Rosjan ale jak spojrzysz to wiekszosc Rosjan to slepo popieraja Rosyjska polityke i wierza w "dobroc" i dobre intencje Rosji - m in dlatego ze boja sie donosicieli jednak kto tylko ma opcje uciekac to ucieka.
                Ile jeszcze teraz jest zwolennikow CCCP?
                Moja matka przezyla okupacje Nimiecka i Rosyjska i zawsze mowila ze Niemcy byli profesjonalynym zolnierzami - robili to co im wladza nakazywala ale nikt nie szedl dalej a Rosjanie to byla dzicz - kradli, gwalcili, zabijali dla rozrywki.
                Ja mieszkalem w miescie gdzi polowa to byli rosyjscy zolnierze stacjonujacy w Polsce w latach jeszcze 70-tych. Byli wsrod nich dobrzy ludzie ale wiekszsc niestety to byla dzicz ktorej nie dalo sie kontrolowac inaczej tylko batem bo oni nie rozumieli inaczej. Wychidzili do miast i robili awatury i jak sie zawidomilo policje wojskowa to ci szybko przyjezdzali, brali karabiny za lufe i wlili swoich zplnierzy w glowe a potem wrzycaali na ciezaroke jak swinie.
                Jak swoich tak traktujesz to jak bedziesz traktowal obcych?
                Ukrainscy banderowcy tez mordowali ale mieli cel i zabijali tych ktorych uwazali za worgow a Rosjanie zabijali tego kogo sie dalo i kogo mozna bylo obrabowc bo nie tylko im na to wladza pozwilala ale wrecz nagradzala.

Wiec sie nie dziw ze takie sa opinie - sama Rosja i sami Rosjanie sobie na nia zapracowali i jak na razie nigdzie nie widac aby sie cokolwiek zmienialo.
                • igor_2025 Engine, chyba zartujesz 05.05.26, 00:31
                  engine8t napisał:

> Rosja na ta opinie przeciez ciezko pracuje wykazujac sie zwierzeca agresja. Kto
                  > i kiedy uwazal Rosje za przyjazny kraj? Wszyscy dookola drzeli drza ze strachu

Daj spokoj z takimi pie...mi. Rosja nie jest ani gorsza, ani lepsza od innych krajow.
                  • engine8t Re: Engine, chyba zartujesz 05.05.26, 00:49
                    igor_2025 napisał:

> engine8t napisał:
                    >
                    >
                    > > Rosja na ta opinie przeciez ciezko pracuje wykazujac sie zwierzeca agresj
                    > a. Kto
                    > > i kiedy uwazal Rosje za przyjazny kraj? Wszyscy dookola drzeli drza ze s
                    > trachu
                    >
                    >
                    > Daj spokoj z takimi pie...mi. Rosja nie jest ani gorsza, ani lepsza od innych k
                    > rajow.

Tak by sie chcialo aby bylo bo w sumie ma wszytko aby taka byc.
                    Rosja chyba juz byla na tej drodze w latach 90-tych ale jakos zdecydowala ze to nie droga ktora chca isc.
    • bywszybywszy Re: Nu,i nu+ 05.05.26, 00:28
      igor_2025
      Re: Minelo 60 dni
      04.05.26, 10:06
      1.melord napisał(a):

Nie musialbym prosic o zalozeniu watku nikogo, gdyby nie dzialania cenzury. Jest absurdem, ze jedni forumowicze moga zakladac watki, a inni sa tego pozbawieni.

------------------------------------------
      Чья бы корова мычала,а твоя бы молчала!
      Zapomniales ... jeden,jak na forum przez ciebie zalozyles,panoszyles sie jak prawdziwa swolocz?
      • 1.melord Re: Nu,i nu+ 05.05.26, 02:15
        bywszy czego tutaj szukasz,nie musisz sie niezdrowo podniecac, nikt nie wspomnial slowem o zydach
        idz spac,juz po polnocy
        • bywszybywszy Re: Nu,i nu+ 05.05.26, 02:24
          1.melord napisał(a):

> bywszy czego tutaj szukasz,nie musisz sie niezdrowo podniecac, nikt nie wspomni
          > al slowem o zydach
          > idz spac,juz po polnocy

//////////////////////////////////////////////////////
          To jakiego ty tutaj pilnujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka