Dodaj do ulubionych

Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych

IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 19:01
antysemitow?

Przeciez Ukraincy, Litwini, Chorwaci, Blitnierzy zachowywali sie wgzledem
Zydow znacznie gorzej - tak podczas drugiej wojny swiatowej jak i przed...
Obserwuj wątek
    • Gość: Pytalnik Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.telia.com 28.11.04, 19:05
      A skad o tym wiesz ze tak uwazaja?
      • kropekuk Bo zapewne sam jest Zydem, zakala porzadnego 28.11.04, 20:06
        Zydostwa...
      • Gość: Perry Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:10
        Gość portalu: Pytalnik napisał(a):

> A skad o tym wiesz ze tak uwazaja?

Na podstawie wypowiedzi POLAKOW na tym tu @#$%^& forum
    • abstrakt2003 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 28.11.04, 19:10

Jesteś niepoprawny, niewiarygodnie upartym GŁUPCEM!
      • Gość: Perry Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:13
        abstrakt2003 napisał:

>
        > Jesteś niepoprawny, niewiarygodnie upartym GŁUPCEM!
        :-)
        niepoprawnym - bez watpienia
        glupcem - zupelnie mozliwe

a moze ja jestym niepoprawny antysemita, juz tak zdaje sie cos w tym stylu
        napisalem na moj poprzedni przedwczesnie na osla lawke wyrzucony watek.

a moze stawiam lustro forumowiczom zadajac im pseudoretoryczne pytania.
        Dobrze sie odbijacie w tym lustrze. Przynajmniej dla mnie. :-P
    • Gość: . Bo Zydzi to rasistowskie piekielniki IP: 216.127.68.* 28.11.04, 19:39
      Oni w każdym kraju wsciskają ludziom, że wy to najgorsi "antysemici", a gdzie indziej nas kochają.
      Tak mówią we Francji, tak w Polsce, tak na Ukrainie, tak na Litwie...
      • Gość: Perry Re: Bo Zydzi to rasistowskie piekielniki IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:14
        z tego co wyczytalem tu na forum, to tylko Polakom "wsciskają"
    • kropekuk Bo im - vide: Niemcy, psychopatyczny antysemityzm 28.11.04, 20:02
      jakos przeszedl, JAKOS DALI SIE ODUCZYC, a Polakom toto pozostalo - wiadomo,
      tak tepe, ze NIEWYUCZALNE!
      • Gość: elle kropekuk, nie mów o sobie aż tak zle, IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:11
        czasem mam o tobie dobre zdanie
        • abstrakt2003 Re: kropekuk, nie mów o sobie aż tak zle, 28.11.04, 20:12
          To zwykły pajac jest!
          • Gość: elle Re: kropekuk, nie mów o sobie aż tak zle, IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:14
            może, ale uogólnia i sam uwierzy, że wszyscy tacy
          • kropekuk Myslisz o zwierciadle Sowizdrzala? A i owszem... 28.11.04, 20:23
            Moze cos i ze Stanczyka? Moze z irlandzkich limerickow?
            A ty sie wyczerpales, jak tandetna chinskia bateryjka: nie masz juz innych
            argumentow, nizli te ad personam: do mnie, do Perry'ego, do innych...
            • abstrakt2003 Re: Myslisz o zwierciadle Sowizdrzala? A i owszem 28.11.04, 20:51
              A to dobre :)
              Widzisz, przy pewnym poziomie absurdu (a ty repezentujesz znacznie wyższy)
              używanie jakichkolwiek merytorycznych argumentów mija się z celem - pozostaje
              jedynie atak ad person!
              • perry.perry Re: Myslisz o zwierciadle Sowizdrzala? A i owszem 28.11.04, 21:53
                atak ad person zawsze jest bez sensu - zdradza tylko poziom intelektualny
                atakujacego. Chyba ze sluzy w celach prowokacji...
        • kropekuk A TY kto? ARABKA? Tak i myslalem... 28.11.04, 20:16

• Gość: elle nie zartuj......... IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:29
          • abstrakt2003 I to był wałasnie przykład merytorycznej 28.11.04, 20:52
            argumentacji w stylu pseudoangielskim!
            GRATULUJĘ hipokryto! :)
            • Gość: elle nie przecz samemu sobie: cóż bowiem znaczy Twe IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:56
              nomen?
              • abstrakt2003 Re: nie przecz samemu sobie: cóż bowiem znaczy Tw 28.11.04, 21:01
                ?
              • abstrakt2003 Re: nie przecz samemu sobie: cóż bowiem znaczy Tw 28.11.04, 21:03
                !
            • moskowit Re:Nu Perry, dorogoj.... 28.11.04, 21:41
              Nu moze nie wszyscy Zydzi, uwazaja Polakow za najgorszych antysemitow....
              I sadze, ze nie wszyscy Polacy to antysemici....

Czytalem wiele wpisow Zydow wypowiadajacych sie pozytywnie i o Polsce i o
              Polakach.... Wiec, moze troche, Perry przesadzasz?
              A moze to znowu twoj slawetny 'kij'? ;)

Z drugiej strony, jak sie czyta wpisy na tym forum, to rzeczywiscie mozna
              odniesc wrazenie, ze wielu Polakow (z jakiegos powodu) nie lubi Zydow.... Ale
              zauwazylem, ze wielu Polakow nie lubi tez swoich wlasnych rodakow....

• moskowit Re:Nu Perry, dorogoj.... PS. 28.11.04, 21:43
                Nu ta poprzednia moja wypowiedz byla do Perry'go....
                Tu znalazla sie przypadkowo.... Czort wozmi :(

• perry.perry Re:Nu Perry, dorogoj.... PS. 28.11.04, 21:57
                  niczego, moskowit.
                  Srazu naszel, potomu czto wsie twoi posty kak tolko wizhu - srazu czitaju :-)

Konieczno eto kak palka w murawiejnik. Ekspierimient. Izdiewajus' nad
                  nasiekomymi :-)

No moj pierwyj wopros, wsie taki niemnogo sierioznyj. Eto zhe wopros, a nie
                  priedlozhenie.
                  • moskowit Re:Nu Perry, dorogoj.... PS. 28.11.04, 23:51
                    Nu ja rad, czto ty moi posty czytajesz :) Ja k sozhaleniju nie takoj
                    wnimatielnyj :(

A nad nasiekomymi nieczego izdiewatsia, ih nado tupit'.... Wot! Nu eto ty sam
                    zponimajesz! Prawda?

Nu wopros ili priedlozhenije? Nie znaju dazhe, czto tiebie skazat'!

Wedlug mnie to zalezy od tego, kto zadaje to pytanie i do kogo ono jest
                    skierowane.... A jesli Polacy sa najwiekszymi antysemitami, to chyba nie
                    liczysz na szczera odpowiedz?

Nu, wsiotaki intieriesno.... imieju w widu kak (niemnozhko sierioznyj)
                    eksperiment :)

• Gość: Perry Re:Nu Perry, dorogoj.... PS. IP: *.dyn.optonline.net 29.11.04, 03:37
                      Bieda w tom, moskowit
                      czto kogda nasza kropka w poniedielnik uwidet eti wsie posty, to wsie w kuczu w
                      musor tak i wybrosit :-)
                      nu niczego
                      po mojemu ekspierimient udacznyj.
      • Gość: Perry Re: Bo im - vide: Niemcy, psychopatyczny antysemi IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:17
        ale enigma polega na tym ze polski antysemityzm przeciez nie byl az na
        tyle "psychopatyczny". Poprostu chyba tylko wstret do Zydow, nie?
        Same slowo "Zyd" jest uzywano obrazliwie. W Rosji tez, ale w Rosji "Zid" to
        nie oficjalan nazwa narodu. A "Jewriej" to nijak nie obrazliwe...
        • kropekuk Polski antysemityzm jest glownie WERBALNY. I 28.11.04, 20:19
          takim byl, ale to typowo polska cecha - cala para idzie w gwizdek...
          • Gość: elle Re: Polski antysemityzm jest glownie WERBALNY. I IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:22
            masz zatyczki do uszu? Jeśli nie, zaopatrz się niezwłocznie!
            • kropekuk Pomysl, mala : to fakt - zaden powod do hanby, ale 28.11.04, 20:25
              za to powod do smiechu z tej polskiej ozorkowej czupurnosci...
              • Gość: elle Re: Pomysl, mala : to fakt - zaden powod do hanby IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:28
                I śmiech niekiedy może być nauką
                kiedy się z przywar, nie z ludzi natrząsa. Krasicki
                • kropekuk Wlasnie: natrzasam sie z przywar. POMUSL, to nie 28.11.04, 20:29
                  boli nawet pieknych pan.
                  • Gość: elle Re: Wlasnie: natrzasam sie z przywar. POMUSL, to IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:36
                    chyba mnie cytujesz. To mi schlebia. Dzięki za komplement, z twoich ust jest
                    tym bardziej ważki. Nie wiem tylko, z czego się bardziej cieszyć..
              • Gość: Perry Re: Pomysl, mala : to fakt - zaden powod do hanby IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:28
                sluchaj, czy Ty przypadkiem chcesz wydrzec berlo polakozerstwa z mojej
                zydoskiej lapy?
    • Gość: elle Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:09
      zapytaj Gucia, on odpowie najdosadniej
      • Gość: Perry Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:19
        Gucio swojej glowy od dupy Maryli nie jest w stanie odroznic. CO on odpowie ma
        tyle znaczenia co przyslowiowy "zeszloroczny snieg"
        • Gość: elle Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 28.11.04, 20:21
          moje wyrazy współczucia dla Maryli
          • Gość: buldi Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:25
            Nie jestem Żydem to nie wiem.
            Wielu Polaków też uważa Żydów za najgorszych.
            Może dlatego?
            • Gość: Perry Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:29
              cos nie bardzo mi to lezy.
              Wielu Ukraincow tez uwaza Zydow za najgorszych...
    • pejs.w.zupie.cebulowej prosze pana, brak dobrej woli na pewno nie po 28.11.04, 20:25
      naszej stronie. jesli czytal pan 'decade of horror' czy 'neighbours' to
      powinien pan wiedziec o kogo i o co chodzi.
      • kropekuk Myslisz o tym polskim plebsie, co Zydow bestialsko 28.11.04, 20:28
        wymordowal w Jedwabnem? Coz, w kazdym narodzie takie bezmozgie prymitywne bydlo
        moze sie trafic, a wasz pech, ze akurat wam sie trafilo... A potem w Kielcach...
        • Gość: Perry Re: Myslisz o tym polskim plebsie, co Zydow besti IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:31
          w Jedwabnym - za wspolprace z Kacapami
          a w Kielcach to zydoskie UB urzadzilo pogrom :-P

Ale przeciez Chmielnicki wymordowal znacznie wiecej...
          • pejs.w.zupie.cebulowej Re: Myslisz o tym polskim plebsie, co Zydow besti 28.11.04, 20:40
            prosze pana, ma pan oczywiscie racje. nie dopowiada pan jednak pewnych faktow.
            otoz chmielnicki rzeczywiscie mordowal zydow, ale jako przywodca kozackiego
            powstania, wyrzynajac wraz z zydami polska szlachte. to bardzo wazny fakt.
            • pejs.w.zupie.cebulowej racje tylko co do chmielnickiego oczywiscie /nt 28.11.04, 20:41
        • pejs.w.zupie.cebulowej prosze pana tak, mysle o tym plebsie przymuszonym 28.11.04, 20:35
          przez niemcow (wg sledztwa ipn) do tego ohydnego mordu. jednak wazniejsze dla
          dyskusji w tym momencie jest to, jak p. gross przedstawil te wydarzenia, jak
          nimi manipulowal, jak zaklamywal pewne fakty, jak pomijaj inne (niewygodne) i w
          koncu jak bezczelnie dopuscil sie uoglnien dotyczacych narodu polskiego, tak
          przeciez przychylnego zydom w czasie wojny.
          na marginesie spytam - pan czytal w/w pozycje?
          • perry.perry Re: prosze pana tak, mysle o tym plebsie przymusz 28.11.04, 22:04
            pejs.w.zupie.cebulowej napisał:

> przez niemcow (wg sledztwa ipn) do tego ohydnego mordu. jednak wazniejsze dla
            > dyskusji w tym momencie jest to, jak p. gross przedstawil te wydarzenia, jak
            > nimi manipulowal, jak zaklamywal pewne fakty, jak pomijaj inne (niewygodne) i
            w
            >
            > koncu jak bezczelnie dopuscil sie uoglnien dotyczacych narodu polskiego, tak
            > przeciez przychylnego zydom w czasie wojny.
            > na marginesie spytam - pan czytal w/w pozycje?
            na marginesie - tak czytalem Sasiadow Grossa.
            Co do narodu polskiego przychylnego zydom w czasie wojny, niesmialo zapytam
            ktorej?
            • veiga Ignorancie i kłamco. 29.11.04, 20:42
              Arnold Mostowicz (prezes Stowarzyszenia Kombatantów Żydowskich): "Żaden naród
              nie złożył na ołtarzu pomocy Żydom takiej hekatomby ofiar jak Polacy, bowiem w
              wielu krajach okupowanych pomoc ta nie niosła ze sobą takiego ryzyka"

Marek Edelman: "Niech pan sobie wyobrazi, że 12 tysięcy Żydów przeżyło w
              Warszawie do Powstania Warszawskiego... żeby 12 tysięcy Żydów przeżyło, musiało
              w to być zaangażowane co najmniej 100 tysięcy osób. Warszawa liczyła wtedy 700
              tysięcy, więc co siódmy Polak był zaangażowany. To bardzo duży procent (...).
              Myślę, że drugiego takiego miasta w Europie nie ma. Zwłaszcza, że tutaj były
              najostrzejsze kary"

Janka Altman (uratowana przez Polaków): "Nie wiem, czy my, Żydzi, wobec
              tragedii innego narodu, zdolni bylibyśmy do takiego poświęcenia"

Michał Schudrich (rabin Warszawy i Łodzi) pytany, czy można oskarżać Polaków o
              współudział w Holocauście: "Już samo pytanie wzbudza mój sprzeciw. Nie można w
              ogóle stawiać takich pytań! (...) To jest nie tylko przeciwko Polsce, lecz
              przeciwko prawdzie i historii. Holocaust był zaplanowany i zrealizowany od
              początku do końca przez Niemców. (...) oskarżanie Polaków o współudział w
              Holocauście jest grzechem"

itd., itp.

I jeszcze pytanie natury osobistej: po co ty UBecki kundlu do internetu
              wchodzisz?
              • Gość: Perry Re: Ignorancie i kłamco. IP: *.dyn.optonline.net 29.11.04, 21:21
                nie jestem ani ignorantem ani klamca.
                Ani tym bardziej UBekiem. Za duzo rodziny stracilem z rak komuchow zeby mnie o
                takie swinstwo oskarzac.

Cytujesz ludzi ktorzy sa bardzo przychylnie do Polakow nastawieni. Mozna sie z
                nimi zgadzac albo nie. Towszystko to "anecdotal evidence".
                Edelman do tej pory w Warszawie siedzi. Trudno go nawet za Zyda uwazac. No bo
                co go laczy z judaizmem? - nic.
                Zeznania milionow Zydow ktorzy wojny nie przezyli - nie istnieja. Pewnie ze CI
                co przezyli sa wdzieczni tym ktorzy ich uratowali. Pewnie ze byli wsrod
                Polakow szlachetni i porzadni ludzie. Alea sprawiedliwych w Jad Waszem zawiera
                wiecej "polskich" drzewek niz z jakiegokolwiek panstwa.

ale

ale zaden inny narod nie mial tylu szmalcownikow.
                W porownaniu z tym jak sie zachowali Bulgarzy albo Serbowie, Polacy nie maja
                sie czym chwalic.

so it goes...
                • antek_cukierman Re: Ignorancie i kłamco. 30.11.04, 00:34
                  To bardzo wzgledna rzecz, te ilosci - nie kwestionujac oczywiscie heroizmu polskich Sprawiedliwych. W stosunku ilosci uratowanych Zydow do populacji ogolem - statystycznie Sprawiedliwych ma najwiecej Holandia. Oczywiscie - uwarunkowania, lagodniejsze represje albo prawie ich brak itd. Dlatego tez licytowanie sie kto ma wiecej/mniej jest bez sensu. Drzewek winno byc chocby 1000 x wiecej dla calej Europy, a najlepiej wcale.

Gość portalu: Perry napisał(a):
                  Alea sprawiedliwych w Jad Waszem zawiera
                  > wiecej "polskich" drzewek niz z jakiegokolwiek panstwa.
                  > > ale
                  > ale zaden inny narod nie mial tylu szmalcownikow.
                  • Gość: Perry Re: Ignorancie i kłamco. IP: *.dyn.optonline.net 30.11.04, 02:29
                    to wszystko prawda,
                    ale ten pajac napisal nie na temat.
                    Wlasnie o to mi troche chodzi. Skad sie wzielo ze Polacy sa uwazani wsrod
                    Zydow za synomim antysemityzmu. Dlaczego Zydzi nie maja wiecej (uzasadnionych)
                    pretensji do Ukraincow lub Litwinow?

a moze jednak na temat...
                    • biedronka24 Wzielo sie stad, ze jak ktos powiedzial 30.11.04, 18:38
                      Zydzi w Izraelu sa z calego swiata. A ci z polski maja wieczne kompleksy i
                      wieczne pretensje. Ci z Rosji czy Ukrainy raczej byli biedni. Tym w Polsce -
                      niektorym lepiej sie wiodlo, moze czasem tez z pomoca ´kontaktow´.
                      Jak chcesz na temat to prosze bardzo.
                      To sa wszystko banalne rzeczy. Ci z zachodu bogatsi zostali na swoich bogactwach
                      i tez im sie dobrze wiedzie. Czesc zapomniala, kim wogole jest.
                      Mysle, ze najmniej ciekawa warstwa to ci swiezo nawroceni. Ci ktorzy ponownie
                      chca wrocic do ´kontaktow´ i na tym sie wzbogacic.
                      Ot i tyle.
                      Proste jak drut.
                      Ci Zydzi ktorych ja poznalam maja wlasnie ogromny szacunek dla Polakow. Ale to
                      byli Zydzi rosyjscy i z Armenii.
                      Reszty nie warto nawet dyskutowac.
                      A dana z tego forum jest po prostu niesympatyczna. Nie wiem kim jest, ale jest
                      arogancka i niesympatyczna. Cos jak kropekuk tylko w innym wymiarze. Nie trzeba
                      jej nawet do tego prowokowac.
                      Kim jest - nie obchodzi mnie. Takich ludzi trudno lubic. Ot i tyle.
                      • dana33 Re: Wzielo sie stad, ze jak ktos powiedzial 30.11.04, 18:47
                        ja cie tak nie obchodze aniu, ze ty nic, tylko piszesz i piszesz o mnie. w
                        prawie kazdym twoim poscie jest jakas wzmianka o niejakiej danusi.... nu,
                        musialam ci dobrze zalezc za skore. ale nic, pisz dalej. mozna sie niezle
                        posmiac.
                        • biedronka24 zalezc owszem jak ktos kto 30.11.04, 18:56
                          naduzyl czyjejs bezinteresownej sympatii. Rozczarowalam sie, bo naprawde w
                          pewnym momencie uwierzylam, w te twoje narzekania o tym jaka biedna jestes. Mimo
                          iz te twoje ´przyzwyczajenia´ przesladowaly cie regularnie. Ale mniejsza o to.
                          Nie, nie tylko o tobie pisze skarbie. O kropekuku tez.
                          Nie mysl ze taka wybitna jestes. On jest bardziej zalosny. Ty bardziej perfidna.
                          Niemniej bladzisz podobnie jak on.
                          Jak to cie smieszy. To sie smieje. Glupi tez sie smieja.
                          • dana33 Re: zalezc owszem jak ktos kto 30.11.04, 19:25
                            ja pisalam o tym, ze jestem biedna???? nu, tys fiznieta aniu auf de gance kopp
                        • Gość: Perry Re: Wzielo sie stad, ze jak ktos powiedzial IP: 160.79.164.* 30.11.04, 19:07
                          dana, wiesz jaka jest roznica pomiedzy kokieteczka a biedronka?
                          kokieteczka nie moze bez pieciu zdan na jeden temat
                          a biedronka nie moze bez jednego zdania na piec tematow.
                          • biedronka24 Perry ostatnia rzecz obiecuje 30.11.04, 19:15
                            wiecej pisac do ciebie nie bede. Wogole nie wiem czy tu - bo fakt, szkoda czasu
                            na takie zabawy.
                            Jak traktujesz powaznie to co napisal np split, z czym nie do konca sie zgadzam
                            ale co moze byc jakims spojrzeniem na jakas nienawisc- to wez pod uwage to, ze
                            ja tez jestem niewygodnym swiadkiem. Tego np iz pare osob tu, Kropekuk, Danusia
                            kreci i bynajmniej wlasnie nie kieruje sie ani zyczliwoscia ani miloscia Polski.
                            A tu masz ten cytat. Nie sadze bys przemyslal, no ale czasem i w zabawie sie to
                            robi.
                            To milej zabawy. Cytat z ciebie

´Wysmieszyc - dyskredytowac niewygodnych swiadkow - to jeden z
                            najstarszych chwytow (ponizej pasa) na swiecie. Mafia robi dokladnie to samo!
                            Uwazam to za hanbe ze zydzi stosuja takie metody wzgledem Polakow´
                            ;)
                            Dobranoc
                          • dana33 Re: Wzielo sie stad, ze jak ktos powiedzial 30.11.04, 19:29
                            :))))
      • Gość: Perry Re: prosze pana, brak dobrej woli na pewno nie po IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:30
        Pojecia nie mam, moze mi to Pan wytlumaczyc?
    • Gość: sp;lit Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.nas33.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.11.04, 20:28
      A znasz moze jakies ktore traktowaly was "dobrze" ? Podaj przyklad , please .

uklony

==============================================================================

Przeciez Ukraincy, Litwini, Chorwaci, Blitnierzy zachowywali sie wgzledem
      Zydow znacznie gorzej - tak podczas drugiej wojny swiatowej jak i przed...

• Gość: Perry Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.dyn.optonline.net 28.11.04, 20:33
        Bulgarzy - Krol nalozyl gwiazde Dawida
        Serbowie - gineli razem w hitlerowskich obozach (Jasenice) Chorwatow.
        Wiekszosc Holendrow, Dunczykow, Szwedow (do przyjazdu Arabow)

Ale ni o to chodzi, Splicie, nie o to mi chodzi :-)
        • Gość: sp;lit Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.11.04, 03:41
          Bo znaja was od podszewki , bo byli swiadkami waszego upodlenia , widzieli na
          wlasne oczy jak sprzedawaliscie jeden drugiego , jak w nazistowskich mundurach
          zydowskiej policji zaganialiscie wlasne rodziny do wagonow , w obozach smierci
          byliscie najgorliwszymi kapo , w woli przetrwania najwiekszymi tchorzami , ze
          wasi rzekomi liderzy opuscili was z tego samego powodu , ze z 6-ciu milionow
          zydow , tylko 600-set postanowila walczyc i zginac z honorem , kiedy reszta
          poszla potulnie jak barany do rzezni ,... Wasi wplywowi na swiecie ratowali
          wlasne dupy , wasi bankierzy finansowali waszego przesladowce . Coz wiecej
          chcesz wiedziec ,...

Poprostu , Polacy to niewygodny , naoczny swiadek , ktorego wiarygodnosc
          staracie sie podwazyc , poniewierajac nim , osmieszajac , bo tylko to wam
          zostalo ,... Robicie zreszta to samo na tym forum z kazdym adversary , ktory
          wam nie przytupuje , robicie to z sasiadami na Bliskim Wschodzie i co ciekawe ,
          im bardziej sie "staracie" i im wiecej blota , tym mniej sypatyzujacych z wasza
          taktyka .

Status ofiary , ktory zmonopolizowaliscie kosztem innych , (kradnac go nawet
          cyganom , pederastom i niedorozwinietym umyslowo i fizycznie) jest fundamentem
          holokaust industry splodzonym przez zio-nazistow , ktorym slepo zawierzyliscie
          z przekonaniem ze upowaznia was do skubania innych .

Wy , ktorych wasi ideologowie "przekonali" o tym , ze caly swiat jest przeciwko
          wam jestescie w oczach 60 % ludzi na swiecie nastepnym straconym pokoleniem i
          wzniecacie nastepna fale niecheci , ktora w odpowiedzi na ich polityke powoli
          przeradza sie w nienawisc ,...

Zyd ma glowe do interesow , ale powinien sie trzymac z daleka od polityki i nie
          naduzywac wplywow jakie daja mu pieniadze , od tego tylko krok do arogancji i
          tylko dwa do katastrofy . Historia dowiodla tego w Niemczech w latach 30-stych
          z wiadomym wszystkim rezultatem .

uklony

Ale ni o to chodzi, Splicie, nie o to mi chodzi :-)
          • Gość: Perry Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.dyn.optonline.net 30.11.04, 04:13
            Mysle ze trafiles w sedno rzeczy!

Wiecej! Jestem przekonany ze masz racje!

Zydzi to rzeczywiscie nadzwyczaj tchorzliwy narod. Czy tam ich bylo 600, czy
            nawet 60 tysiecy (a zapewnie tylu nie bylo!) ktorzy walczycli przeciwko pewnej
            zagladzie nie ma znaczenia w porownaniu z 6 milionami! Poniewaz Polacy Sa
            naocznymi swiadkami tej hanby, Zydzi probuja zrobic z Polakow niewiarygodnych
            swiadkow i dlatego szkaluja ich przy kazdej mozliwosci.

Wiem ze to brzmi troche sarkastycznie, ale ja to pisze szczerze! Jestem
            przekonany ze masz racje. W tym swietle wiele innych na pierwszy rzut oka
            niezrozumialych tendencji zydowskich robi sie latwe do wytlumaczenia.

Do tej pory Twoja byla jedyna odpowiedz ktora miala jakikolwiek sens.
            Musze ja troche bardziej przemyslec i strawic. Moze sie nawet wychrzce!

Niezmiernie wdzieczny
            Perry
            • Gość: sp;lit Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.11.04, 05:02
              Duuuuhhhhhh ,... Co ty dzisiaj pociagasz ? A teraz - Kto jest czyim klonem ?

Ty jego , Perry IP: 160.79.164.* Czy on twoim ?

uklony
              • Gość: Perry Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.dyn.optonline.net 30.11.04, 05:43
                niczego nie pociagam i nie jestem niczyim klonem.
                Uzywam inny IP w pracy a inny w domu.
                Czasami sie loguje - uzywam nicki perry.perry, perryzboijnik i peryzbojnik.

Uwazam ze Twoj poprzedni argument trafil w sedno sprawy. Do tej pory nie
                widzialem tego oczywistego punktu widzenia. Teraz sytuacja jest zupelnie
                jasna. Wysmieszyc - dyskredytowac niewygodnych swiadkow - to jeden z
                najstarszych chwytow (ponizej pasa) na swiecie. Mafia robi dokladnie to samo!
                Uwazam to za hanbe ze zydzi stosuja takie metody wzgledem Polakow. Nie moge
                uwierzyc ze sam na to nie wpadlem. Napewno bylem oglupiony postami na tym
                forum :-)

pozdr
                Perry
            • Gość: sp;lit Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.11.04, 19:02
              Niekoniecznie , jesli wezmiesz pod uwage w jakim ukladzie spolecznym zyli od
              poczatku istnienia jako narod ,... Wiekszosci tych , ktorych wrzucasz do
              wspolnego koszyka nigdy nie dano szansy walczyc o przetrwanie . Kastner nie byl
              jedynym , ktory sprzedal swoich za "swoich" , takich jak on (na mniejsza skale)
              bylo znacznie wiecej w zydowskiej starszyznie i klerze .

Na poczatku wywozki lwia czesc zydow jechala nieswiadomie na smierc , oszukani
              przez swoja starszyzne i przywodcow duchowych , naiwnie wsiadala dobrowolnie do
              wagonow z mysla ze "przesiedlanie" daje im szanse na lepsze zycie . Wbrew temu
              co widzisz na filmach , co zio-nazisci sprzedaja swiatu , na poczatku wywozka
              nie odbywala sie w bydlecych wagonach ,... Ludzie pozegnaniu z przyjaciolmi ,
              rodzina wsiadali bez bicia do osobowych wagonow ze swiadomoscia ze ich jeszcze
              zobacza . Nazisci rowniez nie ploszyli chetnych na nowe zycie , zalecajac
              wybiorke kandydatow przez starszyzne srodowisk zydowskich , gett , na listy w
              ktorych uwzgledniano profesje , wiek . status malzenski etc .

Jesli wezmiesz pod uwage ze od poczatku istnienia jako narod zyli w klanach
              zdani na starszyzne i przywodcow duchownych w codziennym zyciu , to nie
              wszystko jest czarno-biale . Judaism jaki znamy jest zamknietym dla "swiezej
              krwi" wyznaniem , ograniczonym do scislego rytualu , z wymaganiami ingerujacymi
              w codzienne zycie wyznawcow wlacznie z ubiorem , higiena , uniemozliwiajaca
              asymilacje ze spoleczenstwem tam gdzie ich zycie rzucilo . Wez przyklad zydow w
              przedwojennej Polsce , pomijajac aspekty wyznania , zydzi wybrali ksenofobie
              (nie wszyscy) zamiast integracji ,... Getta w miastach , gminy na prowincji ,
              wylacznie zydowskie zrzeszenia , szkoly , sady etc. To wywolywalo niechec i
              jest zrozumiale , bo jesli ci ktos otworzy drzwi , udzieli schronienia to docen
              to i nie przestawiaj mu mebli w domu na drugi dzien bo napewno sobie tego nie
              zyczy .

Twoja konkluzja az sie prosi o interwencje . Nie wszyscy lecieli do rabbi czy
              starszyzny po rade , byli rowniez tacy ktorzy sie wylamali ze schematu i poszli
              na integracje ze spoleczenstwem ,... Ci mieli wieksza szanse przezycia , chocby
              z racji ze nie wyrozniali sie w tlumie . Nierzadko integrowali sie poprzez
              malzenstwa i byli swoimi , mieli dostep do lewych ID kart i szanse na
              przetrwanie . Ci co tego nie zrobili trzymajac sie be kwestionowania zalecen
              rabbiego i judaistycznego kodu ubioru , zarostu , mimo lapanek na ulicach i
              wywozce do obozow , nie mieli zadnej .

Twoje chrzciny , nic tu nie zmienia ,... :)

uklony

Zydzi to rzeczywiscie nadzwyczaj tchorzliwy narod. Czy tam ich bylo 600, czy
              nawet 60 tysiecy (a zapewnie tylu nie bylo!) ktorzy walczycli przeciwko pewnej
              zagladzie nie ma znaczenia w porownaniu z 6 milionami!
              • dana33 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 30.11.04, 19:34
                nu, rozlupaniec, bredzisz i bredzisz. pojecia o zydach i zydostwie nie masz, a
                rozpisujesz sie, jakbys byl wnukiem rabina z kalwarii.....
              • Gość: sp;lit Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.11.04, 20:12
                Ps.

Popatrz na dzisiejszy Israel i co sie zmienilo ,... Liderzy wyznania siedza
                gleboko okopani w kazdym aspekcie zycia przecietnego Zyda i sa niepoodwazalnym
                autorytetem nie wylaczajac IDF . Starszyzne gminy , liderow getta zastapila
                wszystkowiedzaca hunta wojskowa w cywilnym przebraniu i tak jak kiedys w
                diasporze , tak dzisiaj , wiekszosc podaza bez szemrania za nimi , kopiac
                kazdego , kto ma inne zdanie i kazdego kto sie wylamie .

Alexander Macedonski (The Great) pomijajac jego geniusz na polu bitwy podbil
                obszar od polwyspu Iberyjskiego po Indie , nie dlatego ze mial niezliczone
                armie slepych zoldakow , a dlatego ze gdzie postawil stope , tam integrowal ,
                budowal i pozwalal podbitym narodom na lepsze zycie niz znali przed nim . Ta
                opinia o nim szla przed jego legionami , dlatego nikt sie zbytnio nie opieral .

Gdyby zionisci po zwyciestwie nad Arabami na poczatku istnienia Israel'a
                wykazali sie podobnym podejsciem w stosunku do podbitych , nie mieli by wrogow
                zapobiegli nastepnym wojnom i dzisiejszej sytuacji . Pacyfikacja i terror rodzi
                opor , nienawisc , chec rewanzu i kolo sie zamyka .

uklony
                • krystian71 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 30.11.04, 20:28
                  Oni po prostu nie maja instynktu panstwotworczego,zatracili go przez te 2000 lat tulaczki,nie zdaja sobie sprawy,ze nie sztuka jest podbic,lecz sztuka jest utrzymac.To co piszesz o Alexandrze do kazdego panstwa i imperium sie odnosi.Podobnie Rzymianie podbijali atrakcyjnoscia kultury i cywilizacyjnych osiagniec,tolerancja religijna ,przyjmowaniem obcych bogow do swego panteonu,mozliwoscia uzyskania obywatelstwa .To samo dotyczy USa tak latwo wtapiajacego w siebie wszelkich uchodzcow
                  • dana33 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 30.11.04, 23:20
                    uj, krystianek, ale sie usmialam, swietny jestes z tym twoim " Oni po prostu
                    nie maja instynktu panstwotworczego". juz dawno nie slyszalam tak dobrego
                    dowcipu.... jutro cale biuro to uslyszy.... nu, krystianku, to co mysmy
                    zbudowali tu przes krociutki 50 lat, to ci wyobrazni nie starczy, chlopczyku...
                    • krystian71 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 30.11.04, 23:40
                      ciesze sie,ze cie rozbawilem,aletakie jest moje zdanie i zadne chichy tego nie zmienia.Nie potrafilibyscie utrzymac tego skrawka ziemi,gdyby nie amerykanski cycek.Odcieci od niego padniecie w ciagu roku.Panstwo to bardzo delikatna materia na consensusie sie opiera albo na brutalnej sile,ale zawsze celem jego jest zaprowadzenie jakiegos ladu,porzadku,prawa i pokoju.
                      Ile mieliscie lat pokoju przez te piecdzisieciolecie?
                      • dana33 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 30.11.04, 23:48
                        krystianku, brales lekcje u rozlupanca??? ile bral z ciebie za godzine?
                        • krystian71 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 01.12.04, 00:12
                          ej,ty znowu o pieniadzach!
                          Twoich nie chce nawet za darmo,skutki sa wszystkim widoczne
                        • Gość: sp;lit Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.12.04, 00:26
                          Dana "z ciebie" to zydzi biora , ja biore od i za usluge :)))

uklony
                • dana33 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 30.11.04, 23:16
                  widze, rozlupaniec, ze po poludniowej drzemce, naleznej i koniecznej kazdemu
                  panu w ciut starszym wieku, wstales z nowymi silami do pisania bzdur. nu,
                  wyzywaj sie, splicik, wyzywaj sie jak dlugo jeszcze glowa pracuje.
                  • sztuczna.perla Prawdziwą Perlą Dano powinnaś znać Ty. 30.11.04, 23:27
                    Ktoś, że na jednym prywatnym forum z prawdziwym Perłą wraz jesteś Ty, mówił mi.
                    • dana33 Re: Prawdziwą Perlą Dano powinnaś znać Ty. 30.11.04, 23:49
                      aha.... :))))
                  • Gość: sp;lit Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.12.04, 00:11
                    Nic nie widzisz , gdybys widziala to bys wiedziala , ze jak nie mam z kim , to
                    sie nie klade , bo po co ?

uklony

=============================================================================

widze, rozlupaniec, ze po poludniowej drzemce, naleznej i koniecznej kazdemu
                    panu w ciut starszym wieku, wstales z nowymi silami do pisania bzdur.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus Od kiedy, albo to twoim wymyslem jest IP: *.fastres.net 28.11.04, 20:54
      napisz jeszcze ze my was sprzedalismy, ze was mordowalismy i moze ktos w to uwierzy.
      • perry.perry Re: Od kiedy, albo to twoim wymyslem jest 28.11.04, 22:06
        co "od kiedy"

wiekszosc postow na ten temat na tym forum atakuje parchatych ze
        wyszczegolniaja Polske i oskarzaja niesprawiedliwie o antysemityzm.

Zydy parchate maja Polske przeprosic. Zadne inne panstwo jeszcze tak nisko nie
        zeszlo, a moze to mi sie tylko uroilo, co?
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Za co, za pejsy w zupie cebulowej. IP: *.fastres.net 02.12.04, 10:26
    • pejs.w.zupie.cebulowej nadmienie, prosze pana, ze to prawdopodobnie 28.11.04, 20:59
      ostatnia pana prowokacja na tym forum. prosze popatrzec na reakcje zarowno
      zydow jak i polakow. nieladnie sie pan bawisz.

bez pozdrowien.

• perry.perry Re: nadmienie, prosze pana, ze to prawdopodobnie 28.11.04, 22:11
        patrze i widze ze jeszcze sporo trza by bylo popracowac zanim te forum
        pozbedzie sie lobuzerstwa, chamstwa, prostactwa i lajdactwa.

Ale ma pan chyba racje. Po cholere?
        Ile razy sam prosilem parchatych zeby zostawic te forum dla splitow, rattlerow,
        nierzydow, gin, AB, mirmilkow, kanadoli, a nawet Guci...
        Dopiero bylaby tu frajda!
        Marze o tym!

P.S. a "cep w zupie cebulowej" to nie prowokacja?
        • moskowit Re: Nu Perry.... 28.11.04, 23:56
          dorogoj drug, ty jestes optymista....
          Ale naturalnie pomarzyc mozna ;)

PS. Powiedz mi, dlaczego uwazasz, ze to cep w zupie cebulowej?

• Gość: perry Re: Nu Perry.... IP: *.dyn.optonline.net 29.11.04, 03:41
            moskowit napisał:
            > PS. Powiedz mi, dlaczego uwazasz, ze to cep w zupie cebulowej?
            a Freudian Slip :-)
            myslalem czy zalaczyc Cepa, czy zostawic go z litosci poza ta moja lista, no i
            wyskoczyl jego nick.
            mialo byc pejs :-) A moze jednak rzeczywiscie cep?

• biedronka24 typowe dla fobii, ;( 29.11.04, 13:18
              Jak to sie mowi. Nawet w atakach na mnie (tez awansem nota bene bo ja przeciez z
              tego narodu ponoc co to gwiazde Dawida sobie zaklada ;) na dowod solidarnosci ...
              to tez byl i Cep i niejaka Gini. Z ktora nota bene nierzadko sie spieram.
              Jak fobia to dubeltowa - jak to sie mowi. Triple- fobie tez bywaja.
              Generalnie fobie maja to do siebie, ze nie bardzo sie wie co sie chce i od
              kogo... itd...
              Wazne zeby duby smalone byly na czas, regularnie bo to ´temat swiatowy´..
              Zalosne.
              Za to zyczliwosci i normalnej rozmowy ani w zab. Nawet jak sie o kuchni czy
              sniegu rozmawia to w kontekscie ´a u nas to´. Co za malosc i mialkosc...
              Jak o Szwecji to w kontekscie ilosci muzulmanow i antysemityzmu itd..
              A moze tak o God Jul?
              Moze cos o tym co dzieciom na swieta?
              Moze o dobrej woli?
              Zalosne, male - ale czegoz sie spodziewac po ludziach co tlusci sa mimo iz tylko
              jeden gat. czekolady w sklepach..
              Cosik tam u nich nie tak. Komuna jak sie patrzy tyle tylko, ze nie wolno im o
              tym mowic...;)
        • biedronka24 Uaaam. Ale nuda i glupoty. Jak zwykle 29.11.04, 13:12
          Pracuj zesz pracuj perus. Ja wiem jedno. Glupot wiekszych to dawno nie czytalam.
          Zalosny jestes. Z przypisywaniem innym swoich fobii i wymuszaniem na nich
          tlumaczenia sie za nie. Jak tak tu nudno bedzie to faktycznie sam tu w swojej
          moskowitowskiej smietance zostaniesz. I wtedy bedzie Ci bardzo nudno.
          A jako polbulgarka ci tez swoje powiem. Guzik wiesz. W kazdym spoleczenstwie nie
          lubi sie tych co paraja sie monopolami i izoluja. Tam gdzie bylo tego wiecej -
          masz i reakcje spoleczenstwa. Musisz te zimna prawde przyjac do wiadomosci. Jak
          na syt. jaka byla w Polsce to i tak jest dobrze. Jesli wszyscy twoi rodacy sa
          tak zalosnie upierdliwi i tak malo sympatyczni i zyczliwi jak ty to ja uwazam ze
          Polacy sa cholernie cierpliwym narodem ;).
          Mam cicha nadzieje, ze jestes jednak jakims kiepskim niedowartosciowanym
          wyjatkiem. Jak to nasz bohaterek Gabi (co to tylko przywary, hi, hi, ale ludziom
          konotacje i komuchowskie machlojki przypisuje choc sam na takowych tu wylacznie
          bazuje- ale nie on ´tylko przywary´? jak to nasz perrus co to sumieniem jest
          wszystkich ale biedak nie siebie samego i skarbik nie zauwazyl, ze niektorzy
          jego wykrzywione obrazki maja w nosie - bo karykatura musi eksponowac realia a
          nie ´chcialbym aby tak bylo aby moje fobie mialy zaczepienie´ ;),
          jak to nasz zafascynowany potega ´mocarstw wielu´ pan moskowicik.
          Cala sliczna trojca w jednym. Potega, klasa i ... peknac ze smiechu mozna.

Prowokacja?
          Nuda i wciaz to samo. Moglabym robic za nich bo wiem dokladnie co kiedy i ile
          razy dziennie napisza....

No coz. Z pewnoscia nie o tym o czym rozmawialo kilkunastu przedstawicieli jakby
          nie bylo mlodej inteligencji z calego swiata na ostatnim andrzejkowym party...

A smiano sie z rozych rzeczy. Izrael na topie nie byl. Za to USA - o tak- jak
          najbardziej. I tyle. Taka prawda.
      • Gość: kuk Re: nadmienie, prosze pana, ze to prawdopodobnie IP: 207.7.205.* 28.11.04, 22:15
        Uszczypniecia antysemityczne i holocaustyczne od tzw: zydow mam w d.....
        Dla Zydow mam wiele, wiele szacunku
        Nie zamierzam potrzymywac swiecy antysemityzmu i holocastu - zrodelek mamony dla
        tych, ktorzy pomagali Zydow mordowac - przez wlaczanie sie w dyskusje na te tematy.
        Zydzi, a zwlaszcza Ci, ofiary Holocaustu pamietaja w ciszy i czekaja na choc
        maly zwrot ich pieniedzy zagrabionych przez eagleburgerow i bronfmanow.
        Bedac takim "zydem" jak ci wiecznie ujadajacy, dawno bym sie powiesil.
        Szmaciorze.Chazarski gatunek, ktory mial szanse upiekszyc judaizm i swoim
        zwyczajem, jak wszystko, zanurzyli go w szambie.

Na tym tle, dobrze jest byc Polakiem.

• perry.perry Re: nadmienie, prosze pana, ze to prawdopodobnie 28.11.04, 22:18
          care to elaborate on "Chazarski gatunek"?
          • Gość: kuk Re: nadmienie, prosze pana, ze to prawdopodobnie IP: 207.7.202.* 28.11.04, 23:16
            No. Holocacophony is nothing of my interest.
            • Gość: Perry Re: nadmienie, prosze pana, ze to prawdopodobnie IP: *.dyn.optonline.net 29.11.04, 03:44
              I do not understand the phrase "is nothing of my interest",
              having never heard it before. What the hell does it mean?

I do have a sneaky suspicion I know what you meant but that unfortunate
              reference to Chazars. As far as I am concerned it is more provocative than my
              post.
              Go bugger off!
              • biedronka24 o narcyzach i prowokacjach ;) 29.11.04, 13:26
                Legenda o pięknym Narcyzie jest bardzo znana. Tak naprawdę nazwy narkissos
                używał już Homer, a wywodzi się ona zapewne od greckiego słowa narkao -
                drętwieję, odurzam.

Miłośnikom narcyzów (należę do nich!) nie spodoba się zapewne fakt, że Ripa
                przydał je jako atrybut... Głupocie.

Niewiasta z prawą ręką opartą na łbie kozy, która w pysku ma ziele zwane
                Mikołajkiem; w lewej ręce trzyma kwiat Narcyza, którym też jest uwieńczona. (...)
                Ziele Mikołajek w jej pysku ma łodygę długą na łokieć, węźlastą oraz kolczaste
                liście (...) Plutarch (...) informuje, że gdy koza chwyci w pysk Mikołajka,
                najpierw ona, potem zaś cała trzoda zatrzymuje się w osłupieniu, póki nie
                nadejdzie Pasterz i nie wyjmie go jej z pyska.
                Narcyz (...) to kwiat powodujący otępienie i ociężałość głowy; dlatego nazywa
                się go Narcyzem - (...) od greckiego słowa narke oznaczającego odrętwienie i
                oszołomienie.
                A tutaj zrodlo:
                india.ipj.gov.pl/pars_septima/teksty/narcis.html
                • Gość: Perry Re: o narcyzach i prowokacjach ;) IP: *.dyn.optonline.net 29.11.04, 21:26
                  czy ja Cie moge uprzejmie poprosic, zebys sie nie wtracala do moich postow.
                  Nie sa kierowane do Ciebie, wypisujesz bzdury i nie na temat. Idz pogadaj z
                  gini, Cepem, albo kokieteczka. To Twoi rowiesnicy
                  • the-end Misiu, to forum publiczne, 29.11.04, 21:39
                    jak chcesz dziecko kierowac swoje posty tylko do wybrancow to zaloz forum
                    prywatne...
                    • Gość: Perry Re: Misiu, to forum publiczne, IP: *.dyn.optonline.net 30.11.04, 02:33
                      Tak, to forum publiczne.
                      Ale jak ktos sie wtraca nie na temat dziesiatki razy, to robi z siebie idiote i
                      smieci.
                      Psychiatrow w Magdeburgu zabraklo, czy co?
                    • biedronka24 On bardzo chce to taki Nr 5 30.11.04, 09:53
                      on ´zyje´.
                      Lebendig.. I wszyscy musimy o nim wiedziec. A ze jajka do plackow ze skorupkami
                      laduje to drobiazg. Wszyscy sie musza ladnie usmiechac bo sniadanko zrobil.
                      Ze mu sie przypalilo?
                      Psychiatrow niech szuka u siebie -wlasnie mu diagnoze poslalam. Dostal darmowo
                      po znajomosci.
                      Pozdrowienia End ;)
                  • biedronka24 uprzejmie odpowiadam 30.11.04, 09:51
                    zachatielos naskow stirat?
                    Stiraj swoich- i s udowolstwiem i horoszem zelanii dla wsiech.
                    Takuju tiemu siebie naszol - na takuju i otwiet polucil.
                    Zdrastwie...
                    • Gość: Perry Re: uprzejmie odpowiadam IP: 160.79.164.* 30.11.04, 14:31
                      lekcja jezyka rosyjskiego:
                      1. zachotielos noski stirat' (noski a nie noskow) (zachotielos durokow, no
                      noski)
                      2. stiraj swoi (swoi a nie swoich) (swoich druziej, no swoi noski)
                      3 horoszim zelaniem dla wsiech (horoszim, a nie horoszem; zelaniem, a nie
                      zelanii)

A otwiet to ja od tieba poluczil sowsiem nie na tiemu. na tiemu toko odin
                      Sp;lit otwietil - o oczen umno! Poczitaj czto on napisal, mozet poumniejesz

duru naczala po russki waliat' ?
                      • biedronka24 zebys sie ´rodzinnie´ poczul 30.11.04, 17:12
                        to po pierwsze.
                        Po drugie - spieszylam sie - a za poprawki dziekuje.
                        Po trzecie jesli bedziesz dlugo drazyl to i w gladkim wydrazysz, i nie musisz
                        miec do tego ani ostrego wiertla ani tez skorupa nie musi byc znow taka twarda.
                        Nawet im twardsza tym latwiej ci pojdzie. Zrozum.
                        Jezeli wchodzisz do czyjegos domu i mowisz - straszny tu u was balagan - i to
                        tak na dzien dobry, to ciebie potraktuja jako chama.
                        Wszedzie na swiecie.
                        Jezeli troszczysz sie o gospodarzy to jest tysiac i wiecej sposobow na to by im
                        powiedziec jak byc lepszymi. Ale tobie nie oto chodzi. Sadzisz jednak, ze jestes
                        mistrzem retoryki i osiagnales jakis cel? Nic z tego. Raczej odpowiedz na ktora
                        sobie zasluzyles.
                        A split ponoc z USA pisze. To martwcie sie raczej o swoj dom. Tak bym
                        powiedziala. I swoje porzadki. Oraz o morale wlasnego spoleczenstwa. My mamy w
                        Polsce wlasne problemy.
                        Od analizy waszych problemow emocjonalno - historycznych tu na forum (waszych
                        tzn. roznych tu popaprancow) nikt z pewnoscia nie zmadrzeje.
                        Zmadrzec mozna od rozmow ze zwyklymi ludzmi, szczerych rozmow i wytrwalej pracy.
                        Tu zas nie ma pracy, jest tylko uparcie urazona duma. Nic ponadto. Praca to jest
                        szukanie linkow, statystyk i takie tam. A ciebie to robaczku mierzi. Wiec nie
                        mow, ze ktos od tego moglby zmadrzec..
    • Gość: SZCZUREK ZYDZI, CHCIALBYM WAS POKOCHAC, ALE NIE MOGE. IP: *.tmp1-4.28.109.245.tmp1.dsl-verizon.net 29.11.04, 21:27
      ZYDZI, CHCIALBYM WAS POKOCHAC, ALE NIE MOGE.
      MOJA ODPOWIEDZ DO WSZYSTKICH ZYDOW NA TYM FORUM.
      POZWOLCIE MI ODPOWIEDZIC NA WSZYSTKIE WASZE WSZAWE POSTY.
      --------------------------------------------------
      • Gość: Perry Re: ZYDZI, CHCIALBYM WAS POKOCHAC, ALE NIE MOGE. IP: *.dyn.optonline.net 29.11.04, 21:32
        No to mam odpowiedz na moje pytanie:

Moze wlasnie dlatego!
      • Gość: kuk Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych? IP: 207.7.206.* 30.11.04, 00:25
        Nu, bo te polaczki sa jak kropla octu w sloiku miodu. Te rzydy chcialyby zyc w
        tem 100% holobliss, a te cholerne polaki im przeszkadzajom.
        taki rzyd wi, zie polak wie,zie un wi. I polak wie, zie rzyt wi, zie polak wie,
        zie un wi...

Taki rzit chcialby zrobic nastepne miliony w bankach dookola swiata, wrzasnac
        gdzie w bogatej grecyji- zobnaczta wy helleny, tu je podarty chalat, tu som
        blizny co mi je zrobily greki sluzace w SS, a tu nagle pojawia sie polak ze
        swoim katyniem,yad vashem,bermanami, morelami i rzit zaczyna sie dlawic.

Wybrazcie sobi chlopa na mownicy w kampanii wyborczej na soltysa. Zachwala
        siebie samego do znudzenia, ale na widowni siedzi jeden chlop, ktory wie,ze to
        pic i zna wszystkie kryminalki kandydata. Nu wiec ten kandydat lapie byka za
        rogi i zaczyna jechac na tego wlasnie, ktory wie o nim wszystko. Wtedy chlop
        zaczyna mowic wszystko o kandydacie, ktory jednak zalapal sie na soltysa, bo
        oplacil wszystkich chlopw.

Jakie to wszystko smnieeeszne. Tragedia zmieniona w farse....

Na szczescie, ja mam wlasne podejscie do sprawy Holocaustu i Zydow.
    • sztuczna.perla Dlaczego? Może taka przyczyna tego jest: 30.11.04, 11:15
      Jeśli Żydzi czytają Forum to, uważanie Polaków za najgorszych antysemitów ich
      zupełnie normalną i oczywistą reakcją musi być. Gdyby po czytaniu Forum tego do
      odmiennego wniosku doszli oni, wtedy dziwić by należało się własnie.
      • Gość: Perry Re: Dlaczego? Może taka przyczyna tego jest: IP: 160.79.164.* 30.11.04, 14:32
        Zydzi byli wrogo nastawieni do Polakow dlugo zanim ktokolwiek bzdury zaczal na
        jakims forum wypisywac.

Radze poczytac co Sp;lit napisal!
        • dana33 Re: Dlaczego? Może taka przyczyna tego jest: 30.11.04, 18:23
          perry, tys juz kompletnie zwariowal, czy co???? split ma racje???? w czym????
          co ten kretyn wypisuje tutak o zaledwie 600 bohaterach? a zydzi w partyzantce
          nie byli? a w powstaniu warszawskim, nawet jak mozna ich bylo policzyc na
          palcach jednej reki, to nie walczyli razem z polakami? a ci polacy, ktorzy byli
          w obozach niemieckich, to jak szli do tych obozow i do spalenia? inaczej niz
          zydzi? tez mozna ich nazwac baranami idacymi do rzezni.
          on gada o straconym pokoleniu???? ludzie, ktorzy potrafili po takiej tragedii i
          calego narodu i wlsanej osobistej, zalozyc nowe rodziny, wychowac nastepne
          generacje zydow, wybudowac w ciaghu zaledwie 56 lat panstwo, ktore zalicza sie
          do jednych z najsilniejszych panstw swiata, ktore umie obronic swoich tak
          dotychczas przeladowanych obywateli, to ma byc stracone pokolenie???? przeciez
          to kretyn, ten rozlupaniec, antysemita pierwszej klasy, podstarzaly balwan,
          chwalacy sie mloda zona i malymi dziecmi, zuzjacy w swoim malutkim, biedniutkim
          koleczku, ktorego cale zainteresowania zaczynaja i koncza sie na lowieniu ryb i
          zydach. perry, nu, zwariowales kompletnie. spiles sie dzisiaj czy co? a moze
          nagle sie nawrociles i przystales do naturei carta, albo moze nawet do jews for
          jesus? i nagle nastawiasz drugi policek? nu, uzas....
          • biedronka24 O tak perry, pani dama od 30.11.04, 18:28
            bogatych ci powie, co masz nadstawiac, czego nie. Pani hersztowa od szczesliwego
            meza co to ma ´ostatnie zdanie´.. czyli ´tak jest skarbie´
            ;)
            A to sie nazywa nie nadstawianie policzka?
            To sie nazywa raczej - sluchaj mamusi skarbusiu bo mamusia wie co dla ciebie
            dobrze... #
            Brawo danus. Cala ty. Hi, hi.
            A perry o tym mowil? Tez nie. Ale mniejsza o to. Zbesztac na zas. On nawet nie
            musi nadstawiac. Danus z pejczem biega. Danus 50 tka z pejczem....
            • dana33 Re: O tak perry, pani dama od 30.11.04, 18:45
              jezuuuu ania, ales ty glupia.... nu, juz ci nic nie pomoze...
              • biedronka24 uwielbiam rozmawiac z 30.11.04, 18:51
                ´madrymi´. Zwlaszcza, gdy mowia innym rozne rzeczy, ktore odnosza sie glownie do
                nich samych ;)
                Pa, pa.
                To dobrze ze czujesz sie danus madra. Nauczona, spelniona i takie tam.
                Tylko powiedzialby kto - coz taka madra osoba, taka spelniona, taka majaca
                odpowiedz na wszystko, (zuplenie nie arogancka i nie wulgarna, nie prostacka)
                coz owa osoba szuka tutaj?

O nie - ta swietlana osoba szuka mozliwosci realizacji swych glebokich pragnien
                charytatywnych. Ona z troski- o polskie glodne dzieci - podrzuci im niedojedzone
                kluski, z podobnej troski w pocie czola wyszuka literowki kogos kto uzyl
                jakiegos slowa w jezyku ktory ´poznala´ ona rowniez z czystej nieskalanej
                zyczliwosci zapragnie zauwazyc, ze ktos inny niekoniecznie madry jest...

Dno. Chyba gorzej juz byc nie moze. Masz racje.
                Ale chodzi tu o ciebie.
                Pa
                • dana33 Re: uwielbiam rozmawiac z 30.11.04, 19:20
                  w jakim pocie czola, aniu? ten twoj niemiecki to mi sie rzuca w oczy ciagle i
                  bez przerwy bez zadnego wysilku. od miesiecy. przynajmniej bys go nie uzywala.
                  ale ty z uporem idioty ciagle i wkolko. nu, to masz.
                  jak z forum sie nie umiesz pozegnac obiecujac to ciagle i wracajac w ciagu 2
                  minut z 10 postami, to przynajmniej jak mnie juz powiedzialas pa pa, to idz.
                  auf nimmer wiederhören
              • Gość: Perry Re: O tak perry, pani dama od IP: 160.79.164.* 30.11.04, 18:57
                dana, ja Ci juz dawno mowilem ze ANka ma powazne problemy. Po co Ty jej wogole
                odpowiadasz? Ja wiecej do niej nie mam zamiaru pisac. Tylko tego brakuje ze
                mnie jej oskarza o przyczynienie sie do jej abnormalnego stanu psychiatrycznego.
                Tobie tez radze, ignoruj jej posty. Zycie za krotkie zeby je czytac.
                • biedronka24 perry 30.11.04, 19:00
                  nie pisz stan psychiatryczny, bo moze byc psychiczny. Ponoc na tym forum po
                  polsku trzeba pisac.
                  Nie - jestem jak najbardziej w porzadku. Gorzej z chorobliwie zawistna Dana.
                  To tez choroba- nie wiem czy wiesz.
                  Nie masz zamiaru- trudno- przezyje.
                  Ja nie mam ochoty zeby do mnie to indywidum 33 pisalo- a wciaz pisze ;)
                  • dana33 Re: perry 30.11.04, 19:26
                    hahahaha, najpierw biedna, potem zawistna..... a o co aniu? ciekawe co bedzie
                    nastepne...
                • dana33 Re: O tak perry, pani dama od 30.11.04, 19:25
                  ale perry, ona mnie bawi.... i to za darmo... :)
                  • sztuczna.perla Biedronka to fajna klacz jest. 30.11.04, 19:43
                    W jednej czwartej arabka, w trzech czwartych folblutka ona jest (folblut
                    spolszczone full blood równa się, koń rasy angielskiej). Ale w filmie Wajdy
                    "Lotna" zagarać nie mogła ona by. Mówić o niej "Lotna" to GRUUUUBAAAAA
                    przesada była by.
                    • biedronka24 Folblut to kon rasy angielskiej :) 30.11.04, 19:59
                      brawwwwwooo.
                      Prawdziwa, czy sztuczna jestes.
                      Ale masz do dyspozycji tyyyyylko narzedzia.
                      ;)
                      Cmok
                      • biedronka24 a tamtego pod spodem juz nie mam czasu czytac 30.11.04, 20:00
                        podobnie jak nie czytalam WOGOLE niejakiego splita na tym watku ;)
                    • dana33 Re: Biedronka to fajna klacz jest. 30.11.04, 23:09
                      sztuczna czy nie sztuczna perlo, to co piszesz, to perelki, wyje ze smiechu..
                      a kto ta prawdziwa perla????
                • Gość: stranger Re: O tak perry, pani dama od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:28
                  to jeszcze raz ja, bo cos mi ucielo....:))))))))))

zamiast "mówi" pier
                  doli

voila
                  • dana33 Re: O tak perry, pani dama od 30.11.04, 23:47
                    nu stranger, ty nawet arystokratycznie sie wyrazasz z francuska.... bardzo
                    slicznie... :)
          • Gość: Perry Re: Dlaczego? Może taka przyczyna tego jest: IP: 160.79.164.* 30.11.04, 18:50
            sluchaj dana, wiekszosc Twoich argumentow sa bez zadnego znaczenia.

1. Ja juz sam podkreslilem czy tak jak on pisze 600, czy nawet 60 tysiecy - to
            w porownaniu z 3 milionami (Zydow polskich) jest liczba bez znaczenia. Wiec
            jego argument pozostaje.

2. Co ludzie (Zydzi) potrafili po wojnie a co nie, nie ma zadnego wplywu na
            jego argument, z ktorym trudno sie nie zgodzic. Polacy byli swiadkami tego jak
            Zydzi w wiekszosci haniebnie sie zachowywali podczas wojny. Wiec Zydzi
            naturalnie probuja zrboic z Polakow idiotow zeby zagluszyc ich glos.

3. Czy ten rozlupaniec jest kretynem czy nie - nie ma znaczenia co do trafnosci
            jego argumentu. Jezeli przeczytwasz wszystkie posty (przyznam sie ze ja
            wszystkich nie czytalem), to jego jest chyba jedyny ktory jest na temat! Nie
            wazne kim Sp;lit jest lub nie jest. W tym co tu napisal ma racje!

4. Co do tego co tu napisalem i czy sie spilem - to nie bylo dzisiaj a
            wczoraj. A dzisiaj wciaz stoje na swoim. Do naturei karta nie przysetpuje,
            chociaz juz dawno mowilem ze wiele jest prawdy w tym co oni pisza. Co do
            przechrzeszczenia sie - to zartowalem.

5. Zadnego policzka nei nastawiam, jak widze prawde - to pisze ze prawda.
            wot i wsio
            • krystian71 musze sie uszczypnac!!! n/t 30.11.04, 18:53
              • biedronka24 Ja chyba tez 30.11.04, 18:57
                ale i tak ide do dzieci.
                To pewnie tylko chwilowy zabieg. Jak w tym dowcipie o ksiedzu, rabinie i wypadku
                samochodowym.
                Ciekawe kto go wymyslil.
                • krystian71 Re: Ja chyba tez 30.11.04, 19:17
                  Nie znam albo nie pamietam,jak wrocisz od dzieci opowiedz
                  :))pozdrawiam
              • Gość: Perry Re: musze sie uszczypnac!!! n/t IP: 160.79.164.* 30.11.04, 19:13
                szczyp sie, szczyp. Kretynem byles, kretynem jestes i kretynem zostaniesz.
                • krystian71 Re: musze sie uszczypnac!!! n/t 30.11.04, 19:16
                  no i pomoglo,cham sie obudzil i stara plyte puscil
                  • biedronka24 To tylko gra 30.11.04, 19:17
                    bledy to tez gra. On nawet calkiem poprawnie po polsku potrafi. Ale bledy tylko
                    w innych jezykach poprawia i ... po dlugim czasie.
                    Dobranoc Krystianie.
                    • krystian71 Re: To tylko gra 30.11.04, 19:40
                      gra albo nowa prowokacja jak sam tytul tego watku.Zauwaz,ze zaden Zyd nie zaprotestowal przeciwko jego tezie.A Perry nie wymienil np.Niemcow,rzeczywistych sprawcow ich tragedii.Bo to stara psychologiczna prawda,ze bardziej nienawidzi sie swiadkow swojego ponizenia niz prawdziwego oprawcy,zwlaszcza jak ten juz osadzony i sie za pieniadze wykupil.
                      • biedronka24 Zauwazylam juz dawno 30.11.04, 20:45
                        jedna wazna sprawe. Mianowicie, iz smieszne jest niezmiernie, gdy ktos probuje
                        przeniesc uklady i obyczaje wspolnoty religijnej i tradycji obcej Polakom na to
                        forum. Co widac slicznie. Najpierw byl ´autorytet´ Gabisi z UK, potem byla
                        Danusienka, w miedzyczasie co prawda postarzala sie i zyskala dzieci choc
                        wczesniej o swoich cielesnosciach pisywala ;), potem byl Kropekuk, on tez
                        polecial. Te ´szacowne´ autorytety wciaz pudluja. Czemu? Ano bardzo proste. Bo
                        do niczego sie nie nadaja. Maja wciaz te sama przyware, ktora ludziom rzuca sie
                        zbytnio w oczy. A trudno sie tej przywary wyzbyc, gdy sie ja naprawde ma. Trzeba
                        byc naprawde sprytnym aktorem by umiec sie jej pozbyc.
                        Potem - jak w ogrodzie jest tez element ozdobny. Czyli troszke kwiatkow - to w
                        jednym, to w drugim kolorze. Niemniej i kwiatki, gdy zbyt wiele cech zblizonych,
                        powtarzalnych sie zobaczy, zwlaszcza u kwiatkow z roznych ogrodkow - staja sie
                        malo naturalne i kiczowate... Ot i prosta odpowiedz.
                        Ale ciekawie sie patrzy na czym i za co ludzie w naszym kraju zyja. Coz- tez
                        praca...
                        Zawsze wiedzialam czemu wole moja i czemu ci z moich przyjaciol, ktorzy podobna
                        z nazwy aczkolwiek uczciwa praca sie paraja, pisuja zupelnie gdzie indziej.
                        Pozdrowienia i wielu sukcesow.
                      • dana33 Re: To tylko gra 30.11.04, 23:08
                        co znaczy zaden zyd nie zaprotestowal, krystianku? masz tu jakies watpliwosci,
                        ze ja jestem zydowka?????
                        • krystian71 Re: To tylko gra 30.11.04, 23:18
                          dana33 napisała:

> co znaczy zaden zyd nie zaprotestowal, krystianku? masz tu jakies watpliwosci,
                          > ze ja jestem zydowka?????

absolutniw zadnych i to tylko potwierdza moja teze.Zaden Zyd nie zaprotestowal przeciwko tytylowemu twierdzeniu Perrego,"dlaczego Zydzi najbardziej nienawidza Polakow"
                          Przelecialem jeszcze twoje wpisy by sie upewnic.Chyba nic nie przeoczylem?
                • biedronka24 Ale split byl a juz nie jest 30.11.04, 19:16
                  przynajmniej na chwile by perry mogl zablysnac wielkodusznoscia ;).
                  Narcyzem byles i narcyzem jestes.
                  Dobranoc.
                  A to juz naprawde ostatni moj tekst do ciebie.
                  Pa, pa.
                  • Gość: Perry Re: Ale split byl a juz nie jest IP: 160.79.164.* 30.11.04, 19:25
                    biedronka24 napisała:
                    > A to juz naprawde ostatni moj tekst do ciebie.
                    > Pa, pa.

DZIEKI BOGU!!!
                  • dana33 Re: Ale split byl a juz nie jest 30.11.04, 19:32
                    nu, perry, ty przynajmniej szczesciarz, ania wiecej do ciebie pisac nie bedzie.
                    szkoda, ze mnie tez tego nie napisala. aaaa, rega, rega... napisala ze do
                    ciebie nie bedzie pisac, nie napisala, ze nie bedzie O TOBIE pisac, a to
                    roznica...... :)
          • Gość: sp;lit Re: Dlaczego? Może taka przyczyna tego jest: IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.11.04, 20:20
            What's next ciucka , a self-hating Jew ? Nie krepuj sie , wal zyda ! :) Dno !

uklony

perry, nu, zwariowales kompletnie. spiles sie dzisiaj czy co? a moze
            nagle sie nawrociles i przystales do naturei carta, albo moze nawet do jews for
            jesus?
        • sztuczna.perla Sp;lit kompletnego fioła na puncie Żydów ma. 30.11.04, 19:33
          Jak tego nie widzi kto, mało przenikliwym obserwatorem on lub ona jest.

Ponadto, Sp;lit kompletne bzdury napisać raczył był. Kto popiera bzdury te, albo
          sam niemądry jest, albo człowiekiem zakłamanym o złej woli jest. Tertium non datur.

Galia omnis divisa in partes tres est (Juliusza Cezara na styl Perłowy
          przerabiam teraz ja właśnie; w oryginale to "Galia est omnis ..." jest).
          • biedronka24 Jak to dobrze ze sie zgadzasz perlo 30.11.04, 20:07
            sam/sama ze soba.
            Biorac pod uwage, ze ta gazeta, zakladam ze sama...
            ;)
            • biedronka24 PS tego wczesniej tez nie czytalam 30.11.04, 20:08
              chyba nie masz mi tego za zle?
              Milych nudkow.
    • Gość: Jamrozy Zydzi maja ANTYPOLOSKOŚĆ w swim DNA IP: *.twmi.rr.com 30.11.04, 20:26

ANTYPOLONIZM jest nieuleczalną chorobą NARODOWĄ DNA wszystkich żydów.

Jest to rezultatem GŁOWNYCH nurtów procesów socjalizacji w RODZINIE
      żydowskiej, SPOŁECZNOSCI zydoskiej, PRASIE żydoskiej, "NAUCE" zydoskiej, gminie
      żydowskiej w Polsce i oczywiscie SYNAGODZE.

Tym samym istnienie dość szerokiego kręgu żydów z głębolim syndromem
      ANTYPOLSKOSCI jest świadectwem PORAŻKI tych właśnie kluczowych instytucji
      żydowskich w Polsce KSZTAŁTUJACY międzypokoleniowy przekaz ANTYPOLSKOŚCI.
      • _jacek71_ A my arabowie kochamy Polske a szczegolnie blondy 30.11.04, 20:31
        z tymi dlugimi nogami he he he
        • muslim2 Re: A my arabowie kochamy Polske a szczegolnie bl 30.11.04, 20:58
          _jacek71_ napisał:

> z tymi dlugimi nogami he he he

he he ja tesz lubie take blondy te glupie najbardej
          • biedronka24 w gazecie same madrale, brunetki i krotkonogie 30.11.04, 21:02
            coz za strata dla ludzkosci ;)
            Jak to dobrze ze jestem ruda. Sami podrabiani arabowie gazetowi by mnie lubili ..
            buahahaaha.
            • dana33 Re: w gazecie same madrale, brunetki i krotkonogi 30.11.04, 23:23
              zapomnialas napisac, ze masz dlugie nogi.
      • Gość: ANka Ze co prosze? IP: *.ifn-magdeburg.de 30.11.04, 20:52
        tu nie ma zadnych narodowosci. Tu jest tylko interesik. Internetowy interesik, i
        akcje ;). A ze kiepski to i w srodkach nie przebiera.
        A to czy ktos Chinczyk czy Zulus to dawno w naszym kraju nikogo nie obchodzi.
        Za to kilka afer nie do konca wyjasnionych - i owszem
        Koziol ofiarny - Lew niejaki- tez odszedl w zapomnienie. A metody wciaz te same...
        Nie - tego sie nigdzie nie lubi. I oby tak zawsze bylo.
    • puls.usa Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow -nie jest tak zle! 30.11.04, 21:34
      Jestesmy w grupie ok 200 panstw ktorych zydzi nie lubia.Aktualnie w/g
      Izraelskiej Agencji Propagandy i Dezinformacji panstwem ktorego zydzi
      najbardziej!!!! nie lubia jest Ghana.
      Przedstawiciel w/w agencji na FS dana33 zamiescila nawet watek na ten temat.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus Ales Perry glupi, jezeli ja uwazam kogos za IP: *.fastres.net 30.11.04, 22:11
      najgorszego to znaczy ze on nie jest nic wart, najgorszy antysemita jest zadnym
      antysemita.
      Niepoczebnie wy araby zakazaliscie w X wieku filosofow greckich studiowac,
      wyniki teraz widac.
      • Gość: OSKAR Re: DO ANKI BIEDRONKOWEJ IP: *.cablep.bezeqint.net 30.11.04, 23:11
        PODZIWIAM TWOJA PRODUKTYWNOSC. TYLKO NA TYM WATKU NALICZYLEM 21 POSTOW. PISZESZ
        LADNIE I SZKODA ZE MARNUJESZ TYLE CZASU NA FS. CZY NIE NARAZASZ SIE NA
        PRZESYT U SWOICH ODBIORCOW? UWAZAJ, BO LATAJACY JEZYK JEST CZASAMI ZWAWSZY OD
        MYSLI...
        • dana33 Re: DO ANKI BIEDRONKOWEJ 30.11.04, 23:25
          serwus oskar. masz racje, u naszej ani widac wyraznie, ze nie tylko jezyk ale i
          reka szybsze sa od mysli.... jak juz napisze jeden nie calkiem na temat i do
          rzeczy post, to natychmiast leca nastepne 3-4 posty, no i w kazdym zenga sie i
          odchodzi... zeby natychmist wrocic.... :)
    • Gość: stranger DO WSZYSTKICH NA TYM FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:18
      usluchajcie pana swego jesusa chrystusa z matki zydowki zrodzonego
      odmowcie zal za grzechy
      pan wam wybaczy

albo i nie,
      jestescie chamami,bydlakami,zdradziliscie pana swego jesusa i matke jego dla
      tego zboka mahometa, co zgwalcil aisze w wieku piecdziesieciu paru lat, gdy ta
      dziewczynka miala zaledwie lat 13!
      opanujcie sie zboki, przestancie nasladowac tego morderce, pedofila

to w swiecie zapanuje w koncu pokoj, amen
      • Gość: stranger Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:23
        Jubileusz jest uroczystym obchodem tajemnicy Odkupienia, która przyniosła
        ludzkości niezwykły dar – zwycięstwa nad grzechem i otwarcie bramy nowego
        życia. Z tego względu obchód Jubileuszu ma na celu zapewnienie Kościołowi jak
        najpełniejszych owoców Odkupienia - mówi ksiądz Bajda.
        • Gość: stranger Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:25
          pie.., nie gada mialem dodac:)
          • Gość: OSKAR Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.cablep.bezeqint.net 30.11.04, 23:34
            CZY TO JAKAS FATAMORGANA? NIE MASZ NIC WSPOLNEGO Z TYM STRANGEREM
            SPOKREWNIONYM Z NIEBOSZCZYKIEM GAALEM?
            • krystian71 Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym 30.11.04, 23:46
              Na pewno nie,Oskarku
              To podszywa,ktora wpadla na watek strangera o Katyniu i z wrazenia zwariowala,rozumiesz Katyn to jest ciezki temat a IPN rozpoczal polskie sledztwo,kto wie czego sie dokopia,wiec moze zwariowala ze strachu?
              • Gość: OSKAR Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 09:55
                KRYSTIANKU, SA JAKIES NOWE REWELACJE O KATYNIU? TO ZE ZYDZI WYMORDOWALI 12000
                POLSKICH OFICEROW I DZIESIATKI SWOICH RODAKOW-OFICEROW JUZ WIEMY... DO CZEGO
                WIEC MOZE SIE JESZCZE DOKOPAC IPN? U NAS SIE MOWI "NIE MA NIC NOWEGO POD
                SLONCEM".
                • krystian71 Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym 01.12.04, 10:16
                  Oskarku,JESLI ustala i potwierdza,ze to byli sprawcy narodowosci zydowskiej,to nie byli to poprostu Zydzi a konkretne osoby ,ktorych imiona i nazwiska poznamy a ktorym Zyd Beria wydal rozkaz do exterminacji,
                  Nie sadzisz,ze tyle nalezy sie ofiarom tej bezprecedensowej w nowozytnej historii zbrodni.By poznac nazwiska oprawcow?
                  PS.u nas tez sie mowi-"nic nowego pod sloncem"
                  • Gość: OSKAR Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 12:18
                    KRYSTIANKU, NA FS JUZ DAWNO "POTWIERDZILI" ZE TO, ZRESZTA JAK ZAWSZE, ROBOTA
                    ZYDOW. NAWET PODAWALI LISTE ZYDOWSKICH OPRAWCOW. WIDZIALES OSTATNIO POST
                    NIEJAKIEGO POLONA - WATEK O ZNIKOMEJ ILOSCI ZYDOW W POLSCE - W KTORYM
                    FIGURUJA ,MIEDZY INNYMI, ZYDZI: CZESLAW MILOSZ I PROF. NOWAK, NAJWIEKSZY AUTOR
                    ANTYZYDOWSKICH PASZKWILOW W POLSCE I ULUBIONY FAWORYT TITUSA & COMPANY.
                    TAKIM "ZYDEM" JEST TEZ WSPOMNIANY PRZEZ CIEBIE (ACH, NIE MOGLEM WIERZYC WLASNYM
                    OCZOM...) LAWRENTI BERIA. TEN "ZYD" WYSLAL MNIE, MOJA RODZINE I JESZCZE CWIERC
                    MILONA ZYDOW DO DALEKICH SYBERSKICH STEPOW. GDYBY WIEDZIAL, ZE NAS URATUJE OD
                    ZAGLADY, NIE TKNAL BY ZADNEGO Z NAS. SZKODA, ZE "ZYD" HITLER NIE MIAL SWOJEJ
                    SYBERII... GDY JESCZE NIE MYSLAL O FABRYKACH SMIERCI, BYL GOTOW TYLKO WYPEDZIC
                    SWOICH "RODAKOW", ALE CALY SWIAT ZAMKNAL SZCZELNIE SWOJE WROTA PRZED ZYDAMI I
                    CO BYLO POZNIEJ TO JUZ HISTORIA.
                    NIGDY NIE POTRAFIE ZROZUMIEC CO WAS POLAKOW - NA SZCZESCIE NIE WSZYSTKICH
                    POLAKOW - PCHA DO TEJ ANTYZYDOWSKIEJ PASJI. TO PYTANIE BEDE PYTAL WIDOCZNIE DO
                    KONCA MOJEGO BYTU NA TYM BEZNADZIEJNYM GLOBIE.
                    PZDR.
                    • krystian71 Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym 01.12.04, 13:10
                      Ciesze sie Oskarku,ze Berii sie nie udalo,przynajmniej wobec twojej rodziny.
                      Nadreprezentacja Zydow w sowieckim i polskim aparacie bezpieczenstwa jest faktem,takim samym jak to,ze i Zydow dotknely te represje.I to jest cos,czego JA nie potrafie zrozumiec,jak dalece ci twoi pobratymcy potrafili oderwac sie od korzeni.
                      A moze wszystkowiedzacy Beria,znajac co grozi Zydom w Niemczech i spodziewajac sie uderzenia z tej strony ,celowo zorganizowal dla was wywozki z kresow,by ochronic was przed najgorszym? :)))
                      > NIGDY NIE POTRAFIE ZROZUMIEC CO WAS POLAKOW - NA SZCZESCIE NIE WSZYSTKICH
                      > POLAKOW - PCHA DO TEJ ANTYZYDOWSKIEJ PASJI. TO PYTANIE BEDE PYTAL WIDOCZNIE DO
                      > KONCA MOJEGO BYTU NA TYM BEZNADZIEJNYM GLOBIE.

Tu ci moge odpowiedziec tylko za siebie,piszac o rzeczach,ktore znam bezposrednio.O mojej genezie mojej pasji
                      W 1996r p.Singer sekretarz Sw.Kongresu Zydow zagrozil Polsce "upokarzaniem na arenie miedzynarodowej",jesli nie zadoscuczyni majatkowym zadaniom strony zydowskiej.To bylo wypowiedzenie wojny nie tyle Polsce,co narodowi polskiemu:jesli nie pozwolicie sie wyexploatowac finansowo,bedziemy was szkalowac i podwazymy w swiecie wasza reputacje.
                      Troche zawiodla go intuicja i znajomosc charakteru Polakow,krorzy na takie dictum i wypowiedzenie przez Singera wojny poczuly sie Stroną Wojującą,a reakcja na wyludzenie od Polski lapowki za wejscie do NATO w postaci ustawy o gminach zydowskich,czy reakcja na hucpe wokol Jedwabnego wskazuje,ze sa jeszcze gazety,rozglosnie i ludzie ,ktorzy nie kucaja,czujac planowany skok na kase.
                      Pytasz co nas pcha?To pytanie skieruj do Singera,Grossa i Kosinskiego
                      pozdrawiam
                      • dana33 Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym 01.12.04, 14:35
                        krystianku zlotko. takim jedynym faktem, ktory wynika z twojego postu, to to,
                        ze ty jestes glupek. moze mi tak podasz PELNA liste imienna wszystkich czlonkow
                        polskiego i sowieckiego aparatu bezpieczenstwa i wtedy sobie policzymy, ilu tam
                        bylo zydow. nie wymieniaj mi tutaj 10 nazwisk zydowskich i nie pisz przy tym
                        o "nadprezenteacji". daj pelna liste, ze wszystkimi nazwiskami, albo link do
                        takiej strony, ale strony normalnej, a nie to, co twoj przyjaciel stranger
                        uzywa do pisania takich samych bzdur na innym watku.
                        • krystian71 Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym 01.12.04, 14:52
                          Jest taka ksiazka,Historia Polski 1944-48,podrecznik akademicki,wydanie 73r,z tylu masz cala liste czlonkow wszystkich organow od KRN liczac i nawet cos w rodzaju tablo
                        • krystian71 wlasciwie Danusiu 01.12.04, 15:00
                          to ty powinnas zabrac glos na tym watku,wszyscy juz znaja przyczyne naszej niecheci do Zydow.
                          Pytanie watku natomiast brzmialo,dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych.
                          Merytorycznie o dziwo tylko Fredzio ponizej zabral glos twierdzac,ze to nieprawda,chyba ,ze znowu sobie robi jaja.
                          A ty i Perry,czemu uwazacie Polakow za najgorszych?Rad bym to wiedziec!
                      • Gość: OSKAR Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 23:00
                        JAK TEN DRAN MOGL WIEDZIEC W 1940 ROKU, NIESPELNA ROK PO TYM PAKCIE TZW.
                        RIBENTROP-MOLOTOW, ZE HITLER SZYKUJE ZAGLADE EUROPEJSKICH ZYDOW? WTEDY FLIRT Z
                        NIEMCAMI BYL W CALEJ PELNI I W ROSYJSKICH SZKOLACH UCZONO DZIECI JEZYK
                        NIEMIECKI I MOWIONO O CIEPLEJ PRZYJAZNI MIEDZY NARODAMI ZWIAZKU RADZIECKIEGO I
                        NARODEM NIEMIECKIM. ZAPOMNIALES TEZ, TAK MI WYGLADA, O TYM IZ NAPAD HITLERA NA
                        ROSJE SOWIECKA W 1941 ROKU, BYL DLA STALINA I JEGO KLIKI WSTRZASAJACYM
                        ZASKOCZENIEM.

DRUGA CZESC TWOJEGO POSTU JEST JUZ ZUPELNIE CHARAKTERYSTYCZNA DLA NASZYCH
                        POLSKICH "WIELBICIELI". JEDWABNE, SINGER, GROSS, KOSINSKI... WASZA
                        INTERPRETACJA JEST TAKA EMOCJONALNA I PLYTKA, ZE TO Z GORY TRATA ENERGII WEJSC
                        Z WAMI, PUNKT ZA PUNKTEM, W INTELIGENTNA POLEMIKE. A PROPOS, KOSINSKI TO TEN
                        ZNANY (NIE W POLSCE) PISARZ, KTORY POPELNIL SAMOBOJSTWO? CO CI POWIEM, ODRAZU
                        MI SIE NASUWA PYTANIE "TY TEZ BRUTUS?"...
                        PZDR.
                        • krystian71 Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym 01.12.04, 23:21
                          Z tym Beria to byl zart,Oskarku :(((
                          Nie wiedzialem,ze cie przesiedlali akurat w 40-tym,w 41 dobry wywiad juz powinien cos wiedziec,byly widoczne ruchy wojsk w kierunku granicy,informowal o tym aliantow polski wywiad AK.Zapewne otoczenie Stalina balo sie nawet poinformowac go o tych podejrzeniach,bo to burzylo jego wiare w sojusz z Niemcami,a przeciez Stalin mial zawsze racje.
                          Kosinski Jerzy,wlasnie ten od Malowanego Ptaka,ktory mial byc jego autobiografia,a ktory przezyl cala wojne ukrywany przez polskich chlopow,mimo ewidentnych semickich rysow,jego i jego matki(co narazalo na wiadome ryzyko)
                          Nie wiesz co bylo przyczyna jego samobojstwa?
                          Moze wyrzuty sumienia? :)))
                          • Gość: OSKAR Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 23:57
                            CZY CZYTALES WSPOMNIANA KSIAZKE KOSINSKIEGO? O ILE TAK, TO MOZE PAMIETASZ TA
                            SCENE Z ZDJECIAMI? W WAGONIE NAPCHNIETYM DO UTRATY TCHU, W DRODZE DO OBOZU
                            ZAGLADY, KTOS RZUCIL Z ZAKRATOWANEGO OKIENKA RODZINNE FOTOGRAFIE. "NIECH COS
                            ZOSTANIE Z RODZINY" MYSLAL. NA DOLE, KOLO TORU, LAPALI LUDZIE FRUWAJACE ZDJECIA
                            MYSLAC, ZE ZYDZI RZUCAJA COS CENNEGO. "PATRZCIE NA TYCH ZYDKOW. JAKIE PIEKNE
                            DOMY, JAKIE PIEKNE SALONY, JAKIE ELEGANCKIE UBRANIA... NALEZY IM SIE CO NIEMCY
                            Z NIMI ROBIA" POWIEDZIAL JEDEN Z NICH. "SWIETA PRAWDA" ODPOWIEDZIELA RESZTA
                            CHOREM.
                            PZDR.
                            • Gość: sp;lit Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: 67.5.197.* 02.12.04, 00:53
                              Boj sie Boga , Oskar , kogo ty cytujesz ? Ja na twoim miejscu nie przyznawal
                              bym sie ze jestem zydem jak o nim dyskusja , bo wstyd !!!

uklony

===============================================================================
                              CZY CZYTALES WSPOMNIANA KSIAZKE KOSINSKIEGO? O ILE TAK, TO MOZE PAMIETASZ TA
                              SCENE Z ZDJECIAMI? W WAGONIE NAPCHNIETYM DO UTRATY TCHU, W DRODZE DO OBOZU
                              ZAGLADY, KTOS RZUCIL Z ZAKRATOWANEGO OKIENKA RODZINNE FOTOGRAFIE. "NIECH COS
                              ZOSTANIE Z RODZINY" MYSLAL. NA DOLE, KOLO TORU, LAPALI LUDZIE FRUWAJACE ZDJECIA
                              MYSLAC, ZE ZYDZI RZUCAJA COS CENNEGO. "PATRZCIE NA TYCH ZYDKOW. JAKIE PIEKNE
                              DOMY, JAKIE PIEKNE SALONY, JAKIE ELEGANCKIE UBRANIA... NALEZY IM SIE CO NIEMCY
                              Z NIMI ROBIA" POWIEDZIAL JEDEN Z NICH. "SWIETA PRAWDA" ODPOWIEDZIELA RESZTA
                              CHOREM.

Lying: A Life Story; BIOGRAPHY; JERZY KOSINSKI:
                              A Biography, By James Park Sloan
                              (Dutton: $27.95; 505 pp.); Home Edition
                              Lying: A Life Story
                              BIOGRAPHY: JERZY KOSINSKI
                              By Julia Bloch Frey

Los Angeles Times, Sunday May 12, 1996
                              Home Edition
                              Book Review, Page 3
                              Type of Material: Book Review

He loved to tell outrageous lies, particularly to the rich, intellectual and
                              famous. They were so eager to be entertained, he explained, that they willingly
                              suspended disbelief, and they were so confident of their superiority that they
                              deserved to be played for fools. "Court jester" to his powerful American
                              friends, that's how Jerzy Kosinski sometimes referred to himself.

Even the truths of Kosinski's life are astonishing in their variety and
                              complexity. Though he was never the mute, brutalized child hero of "The Painted
                              Bird," he probably really did escape being killed in Sharon Tate's house the
                              night of the Manson murders because, according to James Park Sloan, he missed
                              his plane to Los Angeles. A skilled photographer, Kosinski really was invited
                              by the dying Nobel Prize-winning French biochemist Jacques Monod to document
                              his final hours, although we are not told what Monod expected him to do with
                              the photographs.

And after arriving as a penniless foreigner to go to graduate school at
                              Columbia, Kosinski really did live out the American dream, marrying a
                              millionaire socialite (from whom he was subsequently divorced, and who later
                              committed suicide), earning national awards and huge sums of money for his
                              books and a screenplay, on the way achieving that greatest of dreams, to be a
                              movie star, playing a small but important role role in "Reds."

His suicide in 1991 at age 58 shocked the outside world but did not surprise
                              many friends.

Kosinski came to the U.S. in 1957, from his native Poland. Here, as he had
                              there, he gradually became known for a spectrum of sociopathic behavior ranging
                              from mere megalomania to brutal sexual coercion, fraud and plagiarism. Yet he
                              was so convincing that his powerful supporters (including Yale University and
                              the New York Times) believed his side of these accounts for 25 years before
                              evidence was finally published in the Village Voice showing the depth of his
                              cons and dishonesty.

According to Sloan, Kosinski couldn't help being a pathological liar and a
                              control freak. Born Jerzy Nitodem Lewintopf in Lodz in 1933, this son of well-
                              to-do secular, intellectual Jews learned by the age of 9 that to live, he must
                              not be himself. At the beginning of World War II, his father carefully invented
                              a Gentile identity that allowed his family to survive the Holocaust. Sloan
                              argues that Kosinski's psyche was permanently damaged by the absolute necessity
                              of his disguise as the Catholic Jurek Kosinski; he must hide his otherness--
                              especially his circumcised penis--for to be found out was death. The central
                              metaphor of Kosinski's first novel, "The Painted Bird," elaborates a medieval
                              Polish legend: If a captured crow is beautifully painted and released to go
                              back to its flock, the other crows will attack and kill it because it is
                              different.

No wonder Kosinski lost track of truth. Truth was dangerous. Survival depended
                              on play-acting and lies. So he became an expert actor and storyteller.
                              Paradoxically, since his father had chosen Kosinski, the Polish equivalent of
                              Smith, as the family's new name, Kosinski could tolerate disguise, but not
                              anonymity. Thereafter, he created many selves, each more beautifully painted
                              than the last, and although his gloss and shimmer attracted others, often his
                              uniqueness made him suspect. In school in Poland, later at Columbia and most
                              significantly when his novels became bestsellers, his masks eventually were
                              questioned, and his audience turned on him, furious at his hubris.

Rumors about his plagiarisms and ghostwriters were rampant for at least 10
                              years before a 1982 article in the Village Voice revealed that Kosinski, who
                              won the 1969 National Book Award for "Step" and whose novel and prize-winning
                              screenplay "Being There" became a hit movie, couldn't write English well enough
                              to put his words on paper. The striking stylistic differences apparent from one
                              novel to another can be explained by the fact that he often changed the poorly
                              paid, never-credited "editors" with whom he would sketch out a story line and
                              collaborate as they filled in the details.

As rumors of this practice spread, some writers in his stable were even
                              required to sign a document saying that they had never given more than
                              superficial "editorial assistance." The Voice also made public the 1975
                              discoveries by Barbara Tepa (now Lupack), a bilingual doctoral candidate whose
                              unpublished doctoral thesis revealed that in many cases, long passages of
                              Kosinski books were more or less directly translated from Polish sources
                              unknown to English speakers.

The importance of scrupulously recognizing authors and secondary sources in
                              works of fiction has long been questioned by writers, and today's postmodern
                              novels have rendered the issue so fluid that Kosinski's borrowings are moot,
                              from a "moral" point of view. Sloan correctly points out that the measure of
                              Kosinski's creativity will be how his books survive as literature, even if
                              their "author" can best be described as a committee. Sloan compares Kosinski to
                              Balzac, whom he calls another "congenial, incorrigible liar." Although he
                              documents that most if not all the accusations leveled at Kosinski are true,
                              Sloan devotes his meticulous research and careful scholarly readings of
                              Kosinski's work to explaining why Kosinski was a compulsive liar and to
                              ferreting out the truth, comparing it to the elaborate and multiple personal
                              mythology Kosinski wove into his life as well as his "autobiographical"
                              fiction.

Even without the lies, Kosinski was a seriously eccentric man. Unable to
                              maintain close friendships, he most often played the role of trickster, showing
                              off symbolic skills like his uncanny ability to hide himself in a room so that
                              others were completely unable to find him. His stories and pranks repeatedly
                              enchanted and confounded the revolving groups of prestigious social,
                              intellectual and political acquaintances he ushered in and out of his life
                              about every two years. "Once he went through his repertory" Sloan writes, "it
                              was time to move on. He tended to use up his stories, or perhaps more
                              accurately, to use up his audience."

Given his charismatic, self-destructive subject, Sloan writes with a peculiarly
                              flat affect. He manages to remove the emotional tension from even the most
                              dramatic events, balancing and defusing the most scandalized criticisms and
                              delicately euphemizing all references to Kosinski's obsessive sadomasochistic
                              sexual behavior, described in elaborate detail in Kosinski's own writing.
                              Sloan's studiously neutral position ends up sounding like an apologia for
                              Kosinski. A former National Book Award finalist himself, Sl
                            • krystian71 Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym 02.12.04, 09:56
                              No widzisz Oskarku jak latwo polknales haczyk.
                              Wlasnie przez takich jak Kosinski Polska tak sie zantysemityzowala.
                              W jego powiesci nie ma ani slowa prawdy.Polecam ci ksiazke p.Siedleckiej pt.Czarny Ptasior.Autorka poszla tropem jego losow wojennych,trafila do wioski w ktorej sie ukrywal a z ktorej mieszkancow zrobil bandytow i zboczencow.
                              Kosinscy zyli tam w niezlych warunkach,oczywiscie jak na czasy wojenne.W kazdym razie nie musieli ukrywac sie w szafie szy piwnicy,bawil sie z wiejskimi chlopakami,ojciec praktykowal jako lekarz.
                              Zelazna kurtyna spowodowala,ze malo kto wiedzial,ze uratowany od zaglady chlopak zrobil swiatowa kariere.
                              Kiedy przyjezdzal do Polski mieszkancy wsi spodziewali sie,ze ich odwiedzi,wyrazi wdziecznosc,moze nawet pomoze w biedzie,a wioska stanie sie slawna.
                              Ku ich zdumieniu okazalo sie,ze wioska juz jest slawna ale nie w taki sposob jak tego oczekiwali.
                              Ja mysle,Oskar,ze Kosinski nie spodziewal sie zawalenia zelaznej kurtyny ,pisal tak,aby latwo to bylo sprzedac,epatowal seksualnymi zboczeniami i okrucienstwem nie zwazajac na to,ze ludziom,ktorym byl winien wdziecznosc zrobi taka krzywde.
                              Krotko po pobycie w Polsce popelnil samobojstwo,ale to co pisalem o wyrzutach sumienia to oczywiscie zart,nie spodziewam sie ich po czlowieku tego rodzaju.
                              U Siedleckiej bylo tez o dalszych ,powojennych losach rodziny,wspolpracy ojca z UB,same nieprzyjemne historie,
                              Sciagnij sobie i poczytaj
                              Pozdrawiam
                              • Gość: OSKAR Re: DO SPLITA I KRYSTIANA IP: *.cablep.bezeqint.net 02.12.04, 13:32
                                DZIEKUJE ZA CYTATY I WYJASNIENIA. NIE CZYTAJAC INNEJ WERSJI O KOSINSKIM - I
                                ZAWSZE SA PRZECIEZ ANTY-WERSJE - MOGE TYLKO POWIEDZIEC, ZE SAMA KSIAZKA BYLA
                                PRZEBOJEM I POZYTYWNIE KRYTYKOWANA. GDY DOJDE DO INNYCH ZRODEL OD WASZYCH,
                                WROCIMY DO TEMATU. GDYBY NAWET CALA RACJA BYLA PO WASZEJ STRONIE, TO TEZ NIE
                                JEST "KONIEC SWIATA". WIADOMO, ZE NIE MALO PISARZOM PRZYPISANO EKSTRAWAGANCKIE
                                ZACHOWANIE, TAK DO STOSUNKU DO SWOICH RODZIN JAK DO OTOCZENIA CZY PANSTWA, W
                                KTORYM ZYLI. STAD DALEKA DROGA - A TAK POWINNO BYC - DO NAKLADANIA PIECZATKI
                                KOLEKTYWNEJ NA JAKIS NAROD. SAM WASZ NOBLISTA, CZESLAW MILOSZ, BYL DLA WIELU
                                POLAKOW KONTROWERSYJNA POSTACIA PRZEZ JEGO ANTY POLSKA POZYCJE NA OBCZYZNIE.
                                CZY W TYM KTOS WIDZIAL OGOLNOPOLSKI GRZECH? NAWET DOSTAL POSMIERTNIE NAJWYZSZE
                                HONORY. A PROPOS, CZY JEDYNE ZRODLA O KOSINSKIM TO KSIAZKA WSPOMNIANEJ P.
                                SIEDLECKIEJ?
                                MOWICIE - TU ODNOSZE SIE DO KRYSTIANA - O HACZYKU. PRZECIEZ WY TYLKO SZUKACIE
                                JAKIS HACZYK ZEBY ZROBIC Z NIEGO "ZYDOWSKIE CYMES". CHCECIE ZEBY NAM SIE
                                ODECHCIALO Z WAMI DYSKUTOWAC?
                                POZDROWIENIA
                                • Gość: OSKA Re: DO SPLITA I KRYSTIANA IP: *.cablep.bezeqint.net 02.12.04, 13:43
                                  GDY MOWILEM W MOIM POSCIE O ZRODLACH, MIALEM NA MYSLI POLSKIE ZRODLA.
                                  • krystian71 Re: DO SPLITA I KRYSTIANA 02.12.04, 14:05
                                    OSKAR-napisalem,ze dales sie zlapac na haczyk,bo-
                                    jak tylko wymienilem nazwisko Kosinskiego(wg mnie obok Grossa i Singera m.in odpowiedzialnych za nowa fale polskiego,juz niemal pogrzebanego antysemityzmu)
                                    ty zaraz zacytowales fragment jego ksiazki,ktory potraktowales przeciez jak material historyczny a nie fikcje literacka.Cytowales zatem opinie szkalujaca Polakow nie zastanowiwszy sie czy opieraja sie na prawdzie.
                                    Sam nam to czesto zarzucasz,choc ja staram sie naprawde podawac tylko sprawdzone dane.
                                    Ksiazka p.Siedleckiej taka wlasnie jest,w przeciwnym wypadku mialaby juz na glowie wielki proces o znieslawienie a zydowscy adwokaci pusciliby ja z torbami.
                                    Natomiast ksiazka Kosinskiego to pasjonujaca lektura ,jesli czytac ja jako literacka fikcje,wyraz bogatej fantazji i seksualnych obsesji
                                    Rzecz w tym,ze Kosinski klamliwie i oficjalnie podawal ,ze jest to dzielo historyczne,wrecz jego biografia
                                    pozdr
                                    • Gość: OSKAR Re: DO SPLITA I KRYSTIANA IP: *.cablep.bezeqint.net 02.12.04, 23:22
                                      NIE, KRYSTIANKU, NIE WIERZE IZ JEST COS TAKIEGO JAK POGRZEBANY ANTYSEMITYZM. ON
                                      ZYJE I, NIESTETY, ODDYCHA. MOZE DLATEGO NASZA WRAZLIWOSC. GDYBYS BYL NA NASZYM
                                      MIEJSCU BYLBYS NIE MNIEJ WRAZLIWY. SA W LITERATURZE FALSYFIKATY - PATRZ
                                      BENJAMIN WILKOMIRSKI, KTORY UDAWAL ZYDA OCALALEGO CUDEM Z HOLOCAUSTU, NAPISAL
                                      WSTRZASAJACE PAMIETNIKI I ZOSTAL WYKRYTY JAKO NIE-ZYD, KTORY SIE NAWET NIE
                                      PRZYBLIZYL DO OBOZU SMIERCI - I ZABRAKNIE NAM MIEJSCA NA WSPOMNIENIE WSZYSTKICH
                                      OSZUSTOW. TEZ SAME AUTOBIOGRAFIE MAJA, POWIEDZMY OTWARCIE, CZASAMI ELEMENTY
                                      FIKCJI LITERACKIEJ, NA OGOL GLEBOKO UKRYTEJ. TO JEST WIECEJ BARWNE I Z CHECIA
                                      CZYTANE. CZY KOSINSKI GRZESZYL W TYM PUNKCIE CZY WIECEJ, PO PROSTU NIE WIEM I
                                      NIE BEDE GO MOGL O TO ZAPYTAC... ZNANA POLSKOJEZYCZNA PISARKA IDA FINK - JEJ
                                      KSIAZKI MAJA TEZ NIE MALE POWODZENIE W POLSCE - ZOSTALA ZAPYTANA CZY JEJ
                                      OPOWIADANIA ZAWIERAJA CZYSTA PRAWDE. P. FINK, KTOREJ ZYCIE WISIALO PRZEZ CALA
                                      NIEMIECKA OKUPACJE NA WLOSKU, ODPOWIEDZIALA "MOJE OPOWIADANIA NIE SA
                                      AUTOBIOGRAFICZNE, ALE SA SCISLE ZWIAZANE Z AUTENTYCZNYMI WYDARZENIAMI TAMTYCH
                                      DNI..."
                                      PZDR.
                                • Gość: sp;lit Re: DO SPLITA I KRYSTIANA IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.12.04, 19:50
                                  Oskar my friend , dlaczego wszedzie szukasz haczykow ? Jesli juz spedzasz czas
                                  na internet to korzystaj z niego w sensie wspanialego narzedzia dla
                                  uzupelnienia wiedzy i nie doszukuj sie zawsze i wszedzie , huzia na ,... zyda

Mieszkalem w NYC od polowy '78 do polowy '86 i cos nie cos slyszalem na temat
                                  tego goscia . Musze sie przyznac na poczatku myslalem ze Polak zanim ktos mi
                                  powiedzial , ze Kosinski to Zyd ,...

Jesli ci moja uwaga nie przekonala , podaje link do specjalistycznego zrodla ,
                                  ktore zajmuje sie wylacznie przekretami w literaturze , znaczy plagiaryzmem ,
                                  niescislosciami czy zwyklym klamstwem . Kosinski pomijajac to ze byl zwyklym
                                  psychopata i megalomanem byl rowniez zwyklym hosztaplerem i zlodziejem , bo nie
                                  tylko ze wyssal z palca fakty biograficzne , ale nie zaplacil autorom i
                                  edytorom , ktore je uwiecznili w "jego" Malowanym Ptaku . Cytujac i biorac
                                  powaznie takiego drania tylko sie osmieszasz ,... Kojarzenie go z Miloszem
                                  zakrawa na kpine , wybacz ,...

uklony

Forgery, Fraud & Forensics profile: Literary
                                  ===============================================

...Jerzy Kosinski's oeuvre - such as The Painted Bird and Being There - is now
                                  considered to be the result of work by his 'translators' and unacknowledged
                                  collaborators. The authors of the 'Ern Malley' opus - like that of Wittner...

www.caslon.com.au/forgeryprofile1.htm

• Gość: OSKAR Re: DO SPLITA I KRYSTIANA IP: *.cablep.bezeqint.net 02.12.04, 23:42
                                    SPLITKU, TROCHE MI TRUDNO ROZDWOIC MOJA REAKCJE NA DWA ODREBNE I ZARAZEM
                                    PODOBNE POSTY. CO POWIEDZIALEM WYZEJ (POST DO KRYSTIANA)MOGL TEZ BYC NAPISANY
                                    DO CIEBIE.

JAK CIE TROCHE OSMIESZYLEM, JEDNAK MOJ POST MIAL (DLA CIEBIE) JAKIES
                                    ZNACZENIE... WYDAWALO MI SIE OSTATNIO, ZE SIE TROCHE NUDZISZ...
                                    PZDR.
                    • dana33 Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym 01.12.04, 14:31
                      alez oskarze, bo paru glupkow na tym forum wypisuje bzdury, to juz ten swiat
                      jest beznadziejny????
                      kochanie, na machane yehuda kupilam truskawki, taniocha, 10 szekli za kilo i to
                      w grudniu. pyszne. swiat jest piekny, a z tej zgraji mozna sie tylko nabijac.
                      dash
            • Gość: stranger Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:51
              Ob.gaal jest na placówce w Tel Aviv. Dostał posadę ciecia od bramy i zamiata
              podwórko w abmasadzie. Przed wyjazdem prosił mnie żebym zastępował go na FŚ.
              Zwracajcie uwagę na mocno łysiejącego blond faceta, który otwiera bramę
              wjeżdżającym samochodom. To gaal. Dla kasy zrobi wszystko, nawet wyliże dupę
              Żydowi.
              • Gość: OSKAR Re: Pokuta i pojednanie w Roku Jubileuszowym IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 00:17
                PRZECIEZ POWIEDZIALES, ZE GAAL UMARL NA NAWAL SERCA. CZY TO BYLA CHOROBA
                DYPLOMATYCZNA?...
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Lepiej Jesus niz pedofil Mahommed. IP: *.fastres.net 01.12.04, 16:49
        Hitler tez byl seksualnym zboczencem....
    • Gość: Gość z Korony Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.icpnet.pl 01.12.04, 13:22
      Słyszałem pogląd, zgodnie z którym, istnienie Rzeczypospolitej (mówię o jej
      tolerancyjnej świetności) zaprzecza ideom Syjonistów, chwalącym jedynie Ziemię
      Obiecaną stricte jako ziemię obiecaną. Stąd to zaprzeczenie i wieszanie na nas
      psów, ale czy to prawda... kto wie...?
      Przypomnę też o istnieniu Adolfa Hitlera i jego popleczników, którzy rozpętali
      całe zło, które później rodziło inne zło (oczywiście ,,nasi'' też zawinili i to
      bardzo). Róbmy zatem wszystko żeby nie było następnej wojny, bo obserwując
      reakcje współczesnych naszych rodaków na istnienie mniejszości jestem pewien,
      że Jedwabne mogłoby się powtórzyć w każdej chwili. Gdyby tylko nadarzyła się
      sposobność!
      • dana33 do krystianka 01.12.04, 14:38
        tu przeczytaj sobie slowa jednego normalnego polaka i sie zastanow:

"obserwując reakcje współczesnych naszych rodaków na istnienie mniejszości
        jestem pewien, że Jedwabne mogłoby się powtórzyć w każdej chwili. Gdyby tylko
        nadarzyła się sposobność!"
        • krystian71 Re: do krystianka 01.12.04, 14:49
          nie zgadzam sie z tym zdaniem Dano,nie mogloby sie powtorzyc,bo nie powtorzylo sie nawet gdy Polacy mieli sluszne powody do zemsty,gdy otworzono w 56 bramy wiezien i cala prawda wyszla na jaw pozwolono oprawcom opuscic Polske i bylo to pierwsza fala zydowskiej emigracji
        • krystian71 poza tym 01.12.04, 14:54
          ,zeby Jedwabne moglo sie powtorzyc,musial by zaistniec jeszcze jeden czynnik.
          Niemcy lub Sowieci jako sila sprawcza,gdyz podobno Polacy tylko okupantom pomagali.Przewidujesz taki rozwoj sytuacji?
        • Gość: Perry Re: do krystianka IP: 160.79.164.* 01.12.04, 15:21
          dana, nie rozumiem dlaczego Ty i cala tu cholota nie rozumie o czym ten watek
          mowi. Nie moge uwierzyc ze Sp;lit jest jedyny ktory rozumie normalne polskie
          pytanie.

Nie chodzi o to czy Jedwabne moze lub nie moze miec miejsce teraz. Chodzi o to
          dlaczego Zydzi wyrozniaja Polakow? Takich Jedwabnych na Ukrainie byly setki!
          Ukraincy mordowali Zydow jeszcze zanim Niemcy wkroczyli. Jakos nie ma wsrod
          Zydow trakiej nagonki na Ukaraincow jak na Polakow.
          Tutaj wlasnie mysle ze Sp;lit trafil w sedno rzeczy. Ukraincy nie byli
          swiadkami tego haniebnego zachowywania sie Zydow podczas okupacji. Polacy,
          zas, byli. Dlatego Ukraincy, w odroznieniu od Polakow, nie maja dla Zydow
          zadnego znaczenia.

Co do komuchow wsrod Zydow, to niestety bylo i jest ich pelno. Zupelnie
          nieuleczalna wada narodowa. Dzieki nim, Kastnerom, BenGurionom, Wajcmanom,
          Dajanom i im podobnym, porzadni Zydzi jak Zabotynski, Begin, Szamir nie doszli
          do wladzy po stworzeniu Izraela. Dlatego do tej pory macie taki balagan
          socjalistyczny w Izraelu. Ale to jest zupelnie nie na temat. Chyba ze Zydzi
          nie lubia Polakow, jeszcze dlatego ze tylu komuchow z Polski naprzyjezdzalo do
          izraela i spieprzylo im system ekonomiczny. Ale tu nienawisc nalezy skierowac
          na Zydow z Polski a nie Polakow.
          • biedronka24 na pozegnanie 02.12.04, 20:21
            problem w tym, ze wiekszosc Polakow i dzis i wtedy nie uwazalo tego zachowania
            za haniebne. Widac za takie uwazaja je dzis inni Zydzi. Mozliwe tez i ze ci
            sami, ktorzy nie chcieli wierzyc w Holocaust wtedy, gdy przyjezdzali z
            informacjami o nim pierwsi Zydzi z Polski.
            Nie sadzisz, ze problem tej wyjsciowy nieporozumien lezy jednak wlasnie w takim
            rozumowaniu?
            Wtedy to co mowi Split moze sie trzymac kupy.
            Sorry, ze jeszcze tu zajrzalam. Chcialam poczytac na odchodnym Krystiana. I
            nadal podoba mi sie jak pisze. Moglibyscie sobie tylko darowac Krzysia-
            Palniczka w roli strangera ;)
            • rattler Re: na pozegnanie 02.12.04, 21:02
              Moze ? A co ty bys robila gdyby do mieszkania czy domu sasiadujacego z twoim
              szczesliwym gniazdkiem z rodzina wprowadzila sie kolezanka z panienskich lat ,
              ktora znala wszystkie detale z twoich panienskich excesow z ktorych z
              perspektywy czasu nie jestes zbyt dumna i trzymasz w tajemnicy przed ukochanym
              mezem i dziecmi ?

Gwarantuje ze od poczatku pierwszym instyktem bylo by podjac kroki zeby
              zabezpieczyc sie na przyszlosc . Zaczela bys jej robic 'kolo dupy' w obecnosci
              meza , ot tak , od niechcenia , profilaktycznie zaczynajac od personality z
              naciskiem na charakter , intligencje i wiarygodnosc , just in case , gdyby
              zachcialo jej sie paplac .

Logiczne ?

narazie
              • rattler Re: na pozegnanie 02.12.04, 21:08
                Sorry , moja uwaga dotyczyla tego .

Powodzenia biedroneczko , gdziekolwiek cie skrzydla zaniosa ;)

narazie

------------------------------------

Wtedy to co mowi Split moze sie trzymac kupy.
    • fredzio54 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 01.12.04, 14:41
      nie parwda niemcy wegry rumuni francuzi belgijczy wlochy reszta baltycka
      cholota i inne cholery sa gorsi od was polaczkow
      • fredzio54 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 01.12.04, 14:59
        zapomnialem arabow co 88% Izraelczykow nie nawidzi ich ja rowniesz
      • Gość: Perry Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: 160.79.164.* 01.12.04, 15:23
        jezeli tak, mosci Fredziu, to czy Ty siedzisz na niemieckich, wegierskich,
        rumunskich, francuzkich, belgijskich i reszty baltyckich forum i podkreacasz
        tamtych tubylcow?
        Dlaczego Ty wyrozniasz Polakow?
        • fredzio54 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 01.12.04, 15:45

> jezeli tak, mosci Fredziu, to czy Ty siedzisz na niemieckich, wegierskich,
          > rumunskich, francuzkich, belgijskich i reszty baltyckich forum i podkreacasz
          > tamtych tubylcow?
          > Dlaczego Ty wyrozniasz Polakow?
          uwazam ze to jest dla polakow kompliment ze nie sa najgorsi anytsemici
          wasze braci do chlania i szabli wegry sa gorsi i nie przyznja sie
          u nich anytsemitizm jest legalny i kazda partie uzywa takie tematy wy polacy
          jestescie aniolki i to powtarzam co piatek w Natani u kapulskiego na morzem
        • Gość: sp;lit Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.12.04, 20:55
          Czapka z glowy , Perry , (dead center) wiemy ze zna angielski lepiej niz polski
          i moglby sie tam pozalic :)))

uklony

jezeli tak, mosci Fredziu, to czy Ty siedzisz na niemieckich, wegierskich,
          rumunskich, francuzkich, belgijskich i reszty baltyckich forum i podkreacasz
          tamtych tubylcow? Dlaczego Ty wyrozniasz Polakow?
    • Gość: Ktostam Ojjj Perry, Perry. Czy znow tym samym swoim IP: 131.137.69.* 01.12.04, 15:49
      kijkiem chciales troszke pomieszac w tym mrowisku by za chwile znow odejsc (jak
      juz to poprzednio robiles) ??

Nie znasz ciekawszych zajec ??
      • Gość: Perry Re: Ojjj Perry, Perry. Czy znow tym samym swoim IP: 160.79.164.* 01.12.04, 16:35
        pomieszalem
        1. nie odchodze - zagladam od czasu do czasu i odpowiadam tym co maja cos do
        powiedzenia, a czasem nawet tym co nie :-)
        2. dowiedzialem sie sporo. Szczegolnie argument Sp;lita przypadl mi do serca.
        3. w krotkich przerwach podczas pracy mam do dyspozycji niewiele ciekawszych
        zajec
        • fredzio54 Re: Ojjj Perry, Perry. Czy znow tym samym swoim 01.12.04, 16:42

> pomieszalem
          > 1. nie odchodze - zagladam od czasu do czasu i odpowiadam tym co maja cos do
          > powiedzenia, a czasem nawet tym co nie :-)
          > 2. dowiedzialem sie sporo. Szczegolnie argument Sp;lita przypadl mi do serca.
          > 3. w krotkich przerwach podczas pracy mam do dyspozycji niewiele ciekawszych
          > zajec
          Perry dlaczego polacy nie nawidza zydow. zydow niam w polsce wszycy uciekli do
          Erec israel albo ameryce i faktjest ze polacy adolfie pomogli zydow zmordowac
          • Gość: Perry Re: Ojjj Perry, Perry. Czy znow tym samym swoim IP: 160.79.164.* 01.12.04, 16:54
            sa do tego setki powodow.
            wielu forumowiczow juz od dawna rozwodzi sie na ten temat.

co do twojej uwagi
            fredzio54 napisał:

> Gość portalu: Perry napisał(a):
            > Perry dlaczego polacy nie nawidza zydow. zydow niam w polsce wszycy uciekli do
            > Erec israel albo ameryce

to odpowiedz jest jasna. Zydzi uciekli do Erec Izrael i Ameryki, ale
            antysemici pozostali w Poslce! (a niektorzy rozjechali sie po swiecie, np
            Sp;lit, gini, ABE, kanadol, mirmilek)
        • Gość: Ktostam Ok. Perry. Rozumiem. Tylko powiedz mi, dlaczego IP: 131.137.69.* 01.12.04, 22:20
          Polak urodzony po wojnie, ktory przez cale swoje zycie w PRL/RP nigdy nie mial
          osobistego kontaktu z polskim (lub innym) Zydem mialby byc antysemita ??
          Wierze, ze takich Polakow jest w Polsce olbrzyyyyyyymia wiekszosc. Sadze, ze
          takich Polakow problem zydostwa ani grzeje ani ziebi.

Masz jakis komentarz ??
          • Gość: Perry Re: Ok. Perry. Rozumiem. Tylko powiedz mi, dlacze IP: 160.79.164.* 01.12.04, 22:47
            nie wiem jak teraz jest w Polsce odbierany "problem zydostwa" Nie wiem nawet
            czy taki problem istnieje. Pojecia nie mam co to jest.

Co do tego dlaczego istnieja wsrod Polakow antysemici, to ja juz zadalem takie
            prowokujace pytanie - czy to przypadkiem nie cecha wrodzona, wyslano ten watek
            na osla lawke.

Moze kosciol podjudza, moze opowiadania dziadkow pamietajacych "zydkow" ktorzy
            ich oszukali albo doniesli na nich do UB, moze lektura antysemicka, moze
            odbieranie kazdego Zyda jako wcielenie Szarona, moze... duzo moze byc
            takich "moz"
            • Gość: Ktostam Czy tu Perry jestes w satnie odpowiedziec na IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 02.12.04, 04:43
              pytanie (w kategoriach: TAK/NIE/NIE WIEM) o istnienie swoich jakiekolwiek
              zwiazkow krwi z narodem zydowskim ??
          • fredzio54 Re: Ok. Perry. Rozumiem. Tylko powiedz mi, dlacze 02.12.04, 10:55
            Gość portalu: Ktostam napisał(a):

> Polak urodzony po wojnie, ktory przez cale swoje zycie w PRL/RP nigdy nie
            mial
            > osobistego kontaktu z polskim (lub innym) Zydem mialby byc antysemita ??
            > Wierze, ze takich Polakow jest w Polsce olbrzyyyyyyymia wiekszosc. Sadze, ze
            > takich Polakow problem zydostwa ani grzeje ani ziebi.
            >
            > Masz jakis komentarz ??
            PRL nazuczala zyda V kolumna i spolpracy z Zionistwo w erec Israel i zydy
            mogli wyjechac z nieba PRLskim do erec Israel polacy byli zazdrosci az do dzisaj
            unas pracuja 10 tys polakow nielegalnie i bomby arabskie sie nie boja
            • Gość: Ktostam Drogi Fredziu ! Cos tu napisales, ale nic na temat IP: 131.137.69.* 02.12.04, 15:40
              ktory ja poruszylem. Moze sprobuj jeszcze raz.
    • krystian71 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 01.12.04, 16:59
      to nie na litewskich,ukrainskich czy chorwackich ziemiach zamierzali Zydzi swoja Judeopolonie zakladac.
      Nie wyszlo im i stad ta nienawisc
      • biednorka24 ja chyba tez 01.12.04, 17:09
        ale i tak ide do moich polskich dzieci.
        To pewnie tylko chwilowy zabieg.
        Jak w tym dowcipie o ksiedzu, rabinie i wypadku
        rowerowym.
        Ciekawe kto Judeopolonie wymyslil.

Ja nic o niej nie slyszala.
        Znaczy sie o Judeopolonii!
        • krystian71 biedna z ciebie norka musisz jezyk podszlifowac 01.12.04, 17:13
          by sie ktos nabral biednorko
      • Gość: OSKAR Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 18:19
        WTEDY NIE WYSZLO? WYJDZIE W 2006. NIE WIDZIALES TEN ALARM NA FORUM
        AKTUALNOSCI?... NIE ZA DARMO JEST OGROMNY NAPLYW EX POLSKICH ZYDOW DO STAREJ
        OJCZYZNY. DOTAD STARTOWALO NA POLSKIEJ ZIEMI JUZ 200 ZYDOW... NIE ZASYPAJCIE
        NA STRAZY, BO GDY SIE OBUDZICIE BEDZIE ZA POZNO...
        • krystian71 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 01.12.04, 22:49
          qrde a tak sie staram,zeby bylo na temat:)))
          Przeciez to WY powinniscie odpowiedziec perry'emu czemu taka nienawiscia darzycie Polakow.
          Ale to nic,pomysle przez noc,moze jeszcze cos wymysle
    • Gość: igor A ja tak sie przejmuje opinia Zydow o Polakach IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 01.12.04, 21:36
      wlaczajac takiego Polaka jak ja czyli w USA, jak Bush przejmuje sie opinia
      Francuzow o nim. Sa rasisci po obu stronach i dopoki ludzie roznia sie rasa,
      jezykami, religia dopoty take poglady beda istniec. Na ziemiach polskich
      mieszkalo kiedys 50% wszystkich Zydow na swiecie i stad moze narastala niechec
      do narodu, ktory staral sie utrzymac swoja odrwbnosc religijna i etniczna.
      Dlaczego teraz Polacy sa antysemitami naprawde nie wiem skoro Zydow praktycznie
      nie ma w Polsce. Mnie Zydzi ani grzeja ani ziebia. Natomiast jestem za Izraelem
      bo demokracja, sojusznik USA (teraz i Polski) oraz pierwszy front walki z
      ciemnogrodem islamskim. Akurat tak sie stalo, ze mieszkaja tam Zydzi a nie np.
      Finowie. Ale to juz kwestia przekretow historii.
      • ryngraf.w.spluczce.klozetowe Zydzi uwazaja Polakow za antysemitow bo czytaja 01.12.04, 22:15
        niniejsze forum. Zydozerczy jad przeciez tu plynie rzeka, idiota lub klamca
        bylby ten, ktory by temu zaprzeczyl.

> Dlaczego teraz Polacy sa antysemitami naprawde nie wiem skoro Zydow praktycznie
        >
        > nie ma w Polsce.

Odpowiedz na to dal Aliosza Avdiejev w "Piwnicy pod Baranami": bo Zydzi
        wyjechali, ale antysemici w Polsce zostali.
        • rappaport Re: Zydzi uwazaja Polakow za antysemitow bo czyta 01.12.04, 22:57
          ryngraf.w.spluczce.klozetowe napisał:

> niniejsze forum. Zydozerczy jad przeciez tu plynie rzeka, idiota lub klamca
          > bylby ten, ktory by temu zaprzeczyl.
          >
          > > Dlaczego teraz Polacy sa antysemitami naprawde nie wiem skoro Zydow prakt
          > ycznie
          > >
          > > nie ma w Polsce.
          >
          > Odpowiedz na to dal Aliosza Avdiejev w "Piwnicy pod Baranami": bo Zydzi
          > wyjechali, ale antysemici w Polsce zostali.

Żebyś wiedział.
        • pejs.w.zupie.cebulowej panie filosemicki, a polakozerczych atakow zydow 01.12.04, 23:09
          pokroju groSSa pan nie zauwazasz? to wlasnie tacy jak on sa po czesci
          odpowiedzialni za to jak nas postrzega diaspora i zydzi w izraelu.
          • fredzio54 Re: panie filosemicki, a polakozerczych atakow zy 02.12.04, 10:57
            POLSKA JEST CIEMNA ZACOFANA LOW TECH I DOTEGO MUZELMANSKA TFUJ !
            • veiga fredzio, bredzisz okrutnie. jak zawsze zreszta. 02.12.04, 13:44
          • rappaport Re: panie filosemicki, a polakozerczych atakow zy 02.12.04, 13:56
            pejs.w.zupie.cebulowej napisał:

> pokroju groSSa pan nie zauwazasz? to wlasnie tacy jak on sa po czesci
            > odpowiedzialni za to jak nas postrzega diaspora i zydzi w izraelu.

A czy Gross ma takie wzięcie w Diasporze?
    • fredzio54 Re: Dlaczego Zydzi uwazaja Polakow za najgorszych 02.12.04, 10:52
      dlaczego polacy chca byc gorsi od wiegrow i rumunow i inne baltycka cholota
      • Gość: Ktostam Ktorzy to Polacy chca tego, Fredziu ?? IP: 131.137.69.* 02.12.04, 20:02
        • Gość: kiecka Re: nikt nie lubi konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:26
          bo polacy to duża konkurencja , niewiele nacji ma słowniku wyraz KOMBINUJ ...
          i niewielu wie jakie to grożne .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka