Dodaj do ulubionych

jak wywalic USA z iraku

04.12.04, 14:43
przeciez to proste.zaglosowac na partie ktora domaga sie wyjazdu US z kraju i juz...

zupelnie nie pojmuje co w tym problematycznego...czyzby irakijczycy nie chcieli tego wyjazdu??

przeciez to takie proste.

wystarczy ze w wyborach wygra partia ktora zarzada natychmiastowego opuszczenia iraku przez wojska USA...

zadnego zabijania.zadnego irackiego AK i "kolaborantow".

radosni irakijczycy wychodza wtedy na ulice,wszyscy zgodnie sie ciesza ze USA juz nie ma.nikt nie ginie...wszyscy ktorzy sa przeciwni okupacji sie ciesza...

a moze sytuacja jest inna??moze wcale oni nie chca tego wyjazdu???moze tylko chca go lewacy ktorzy tak jak na ukrainie gotowi sa poswiecic kazdy narod byleby cos sie stalo US???

"lewactwo to najgorsza choroba tego swiata.nalezy je tepic na kazdym kroku.pokoj nastapi dopiero po ostatecznym fizycznym wyeliminowaniu lewactwa z naszej planety.na co nie bedziemy musieli juz dlugo czekac"
Obserwuj wątek
    • Gość: aki Re: jak wywalic USA z iraku IP: 80.51.161.* 04.12.04, 15:55
      hej krasy- ilu amerykańów zginęło już w grudniu ??????
      • marcus_crassus nie wiem,chyba 4 04.12.04, 16:02
        a ilu irakijczykow - cos ponad 100...

z tego pewnie 20 to terrorysci a reszta normalni irakijczycy...

partyzantka wyzyna biednych irakijczykow az milo

cieszysz sie???bo mnie jako ze jestem tylko zwykle bydle to wisi... :)
        • Gość: aki wiecej......ale IP: 80.51.161.* 04.12.04, 16:16
          www.icasualties.org/oif/prdDetails.aspx?hndRef=7-2004
          ale nie w tym rzecz...zginęło ponad 1200 amerykanów, kilkuset innej nacji,kilkadziesiąt tysięcy irakijczyków,wpompowano w tę impreze prawie 150 mld $ a w sumie efekty jakie ???? co własciwie osiągnięto ????
          • Gość: Alfred aki. Czemu Ty jestes tak beznadziejnie smutny po IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.12.04, 16:20
            obaleniu Saddama. Miales jakies uklady w okradaniu Iraku razem z Francja i
            Rosja? Czemu tak sie cieszysz jak zolnierze Twojego soujusznika w NATO gina z
            rak fanatykow religijnych ? Chcialbys ciemnogrod islamski zamiast maryjnego -
            przyznaj sie wrescie, ze jestes bisurmanem. Zachowujesz sie dokladnie jak
            zdrajca swojej kultury i religii.
            • Gość: aki ja? niby czemu??? IP: 80.51.161.* 04.12.04, 16:30
              nie uwazam usa za mojego sojusznika to raczej polska na siłe chce byc sojusznikiem w brudnych amerykanskich machlojkach
          • marcus_crassus Re: wiecej......ale 04.12.04, 16:30
            a)zajeto 25 milionowy kraj w strategicznie waznie polozonym obszarze.

1200 ludzi??czlowieku.zlituj sie.wojskowi oceniali ze sam szturm na bagdad bedzie kosztowal USA 1-5 tys.a cala kampanie oceniali na 5-10 tys zabitych marines.

co osiagnieto???

a co osiagaja "insurgents" przez poglebianie chaosu???

kiedy amerykanie szybciej beda zmuszeni opuscic irak???kiedy bedzie spokojnie i rzad kaze im sie wyniesc czy kiedy beda tracic nawet okolo 500 zolnierzy rocznie???

sadzisz ze dla najwiekszego mocarstwa na swiecie ta strata jest odczuwalna???

jakby konia mucha ugryzla :))
            • Gość: aki w sumie nie odpowiedziales.... IP: 80.51.161.* 04.12.04, 16:36
              co z tego wynika dla swiata ze> a)zajeto 25 milionowy kraj w strategicznie waznie polozonym obszarze. ??????????
              >
              • marcus_crassus wynika ze zabezpieczono interesy zachodu 04.12.04, 16:41
                na tym terenie.zajeto kluczowe zrodla ropy oraz zaszachowano panstwa typu syria i iran.

dla mnie wystarczy.jesli tego nie rozumiesz to twoj problem.
                • Gość: Alfred Sa ludzie wiecznie niezadowoleni, ciagle pesymisci IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.12.04, 16:53
                  prawie zawsze krytkujacy wszystko. CVond Rice wyraznie przedstawila poglad
                  administracji amerykanskiej na temat Bliskiego Wschodu. Irak byl jedynym
                  panstwem, ktore z tysiaca wzgledow mozna bylo wybrac na poletko doswiadczalne
                  demokracji. jesli nie wyjdzie to swiat bedzie w olbrzymim niebezpieczenstwie,
                  bo islam niereformowalny to islam fanatykow. jesli to sie uda, to nawet male
                  zmiany w kierunku demokratycznym pomoga zw zmniejszeniu fanatyzmu. przecie tam
                  sie dzieja epokowe sprawy. W Kuwejcie maj wybory, w Bahrejnie kobiey moga
                  jezdzic i chodzic do szkol, w Arabii Saudyjskej znika policja religijan z ulic.
                  Syria chce rozmawiac z Izraelelm. Libia wstrzymala rozwoj broni atomowej. Nawet
                  Iran rozmawia (niewazne, ze bez USA - CEL JEST WAZNY) o zakonczeniu swojego
                  planu atomowego. Zmienia sie radykalnie, ale jak powiedzial NAJWIEKSZY
                  CZLOWIEK : "Patrza a nie widza"
                  • Gość: aki jesli jest tak dobrze to czemu jest tak żle ? IP: 80.51.161.* 04.12.04, 17:05
                    W Kuwejcie maj wybory, w Bahrejnie kobiey moga
                    > jezdzic i chodzic do szkol, w Arabii Saudyjskej znika policja religijan z ulic.(nie wydaje mi sie aby ta policja jakos szczególnie amerykanom preszkadzała)
                    >
                    > Syria chce rozmawiac z Izraelelm. Libia wstrzymala rozwoj broni atomowej. Nawet
                    >
                    > Iran rozmawia......
                    • Gość: Alfred Jak dobrze znasz Polske? Mimo tysiaca lat IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.12.04, 17:36
                      Podlasie jest ciagle do tylu w porownaniu z Poznanskim. A przeciez ten sam
                      narod, jezyk, kultura, religia i panstwo. Myslisz, ze Arabowie moga nagle w dwa
                      lub trzy pokolenia przeskoczyc w XXI wiek z ciemnogrodu fanatyzmu. Daj im
                      troche czasu. Irak, jak im sie uda z demokracja bedzie radykalnie inny za 20
                      lat. Ale to nie znaczy, ze zrownaja dystans tysiaca lat miedzy nimi a np.
                      Niemcami. Polacy tez przeciez nie moga szybko tego zrobic.
                • Gość: aki Re: wynika ze zabezpieczono interesy zachodu IP: 80.51.161.* 04.12.04, 16:54
                  syria nie ma wiekszego politycznego znaczenia.iran czy chce czy nie chce musi rope sprzedawac bo z tego żyje(zresztą stany nie sa zdolne militarnie do skutecznej ladowej inwazji na ten kraj)a irak??? bez amerykanskiego "wsparcia" grozi mu rozpad.zresztą ktos słusznie powiedział ze w pełni demokratyczny irak bedzie zarazem antyamerykański.Zaś proamerykański irak nie bedzie krajem demokratycznym tylko wasalem amerykanów
                  • marcus_crassus Re: wynika ze zabezpieczono interesy zachodu 04.12.04, 17:05
                    1)sam iran nie moze nic zrobic zachodowi.ale iran-mocarstwo regionalne zdolne narzucic swoja wole kilku panstwo zatoki perskiej nie moze zrobic zachodowi krzywdy ale moze porzadnie ugryzc chocby kwestia dostaw ropy.

zreszta mullowie za bardzo racjonalnie nie postepuja.

w pelni demokratyczny irak nie bedzie potrzebowal ameryki.w pelni demokratyczny swiat nie bedzie potrzebowal hegemona.

ameryka i jej potega jest potrzebna tylko i wylacznie jako reakcja na zagrozenie ze strony obawiajacych sie o swoje wplywy despotii,republik islamskich i innych dyktatur.

swiat idzie naprzod.ale wywoluje to reakcje tych ktorzy straca swoje wplywy w lokalnych spolecznosciach - reakcje w epoce broni biologicznej grozne dla swiata.

w pelni demokratyczny irak i w pelni oczyszczony z wrogow demokracji swiat nie bedzie potrzebowal USA i hegemonii USA.

miasteczko z ktorego wypedzono bandytow nie potrzebuje juz szeryfa.a wtedy irak moze byc sobie antyamerykanski.
                    • Gość: aki Re: wynika ze zabezpieczono interesy usa IP: 80.51.161.* 04.12.04, 17:21
                      >
                      > w pelni demokratyczny irak nie bedzie potrzebowal ameryki.w pelni demokratyczny
                      > swiat nie bedzie potrzebowal hegemona.
                      >
                      > ameryka i jej potega jest potrzebna tylko i wylacznie jako reakcja na zagrozeni
                      > e ze strony obawiajacych sie o swoje wplywy despotii,republik islamskich i inny
                      > ch dyktatur.
                      sęk w tym ze aktualnie to ameryka ocenia kto jest a kto nie jest demokratyczny a ocena ta jest totalnie subiektywna i dopasowana do aktualnych interesów usa.
                      ameryce nie jest potrzebna demokratyczna arabia saudyjska,nie jest potrzebny demokratyczny pakistan,był za to potrzebny niedemokratyczny saddam gdy walczył z ajatollahami którzy dali kopmiaka w du.pę amerykanskiemu przydupasowi pahlawiemu
                      • marcus_crassus wenezuela 04.12.04, 17:46
                        jest chavez anty-US???jest...

ameryka interweniuje???nie...

dlaczego???bo nikogo nie morduje i ludzie dali mu mandat.jak chavez kogos zaatakuje (a byly takie pogloski) to amerykanie mu spuszcza wpierd..

jakby saddam byl anty-US i nie zaatakowalby kuwejtu moglby sobie byc anty-US.sek w tym ze jest roznica miedzy

saddam byl potrzebny jak robil dobrze.jak zaczal robic zle przestal byc potrzebny...

czlowieku-masz ogrod.dajesz ogrodnikowi sekator.jak wycina chwasty jest ok.jak zacznie wycinac ci drzewa bo mu odbije to mu przywalisz w pysk...

czy to takie dziwne???
              • Gość: Alfred W 1945 70 procent Amerykanow nie wierzylo, ze IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.12.04, 16:45
                mozna wprowadzic demokracje w Niemczech lub Japonii. Juz dwa lata pozniej w obu
                krajach dzialaly samorzady i przygotowywano wybory. Ja wierze w to, ze jakas
                forma islamskiej demokracji moze zachamowac wychowywanie fanatykow
                muzulmanskich. Inaczej swiat zostanie przez nich zalany, szczegolnie biorac pod
                uwage "checi Europy" do jakiejkolwiek obrony swojej kultury.
      • Gość: Arab-bojownik Ale ilu my juz tam nie Arabow zabilismy..... IP: *.fastres.net 04.12.04, 17:46
        jak nam jeszcze to pozwola to Darfur to nasze masakry i ludobojstwa tam, beda
        wspomnieniem.
    • Gość: che guevara Tyle że takie partie są przez marionetkowy reżim IP: 217.153.221.* 04.12.04, 16:46
      nie dopuszczane do wyborów. Dlatego pindoska i kolaborancka krew będzie
      przelewana do czasu aż US-bandyci spie.. z Iraku jak kiedyś z Wietnamu.
      • marcus_crassus jakich partii tomson nie dopuszczono do 04.12.04, 17:06
        wyborow w iraku???

przedstaw ex-student liste.
        • Gość: Borek Re: Heeeeey. IP: *.h.pppool.de 04.12.04, 17:17
          cagle.slate.msn.com/working/041202/hajjaj.jpg
          • marcus_crassus nudzisz tymi rysunkami niemoto 04.12.04, 17:19
            potrafisz dzikusie cos napisac czy jak reszta twoich ulubiencow jestes na etapie pisma obrazkowego???
          • Gość: Alfred Sam cos narysuj w tym "intelektualnym" stylu, a IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.12.04, 17:31
            jak nie mozesz to po co reklamujesz miernoty. Mleczko przy nich to Petroniusz
            rysunku i dowcipu.
            • Gość: Borek Re: Halleluja. IP: *.h.pppool.de 04.12.04, 17:35
              cagle.slate.msn.com/working/041117/huffaker.gif
          • Gość: kuk Re: Heeeeey. IP: 207.7.201.* 04.12.04, 17:36
            W TV leci serial "ART". dzis obejrzalem sobie jescze raz Alhambre - dzielo
            "terrorystycznych islamistow".jedno z wielu. Koronka architektury.

Ko wymieni pare chociaz "koronek" syjonistow?

Rozpad narodow, smierc, masowe grobny, mroczne czasy, eksterminacja tych
            najlepszych...............i smuga nieznosnego smrodu smierci..............

• marcus_crassus moze swiatynia salomona??? 04.12.04, 17:48
              gdy oni ja budowali twoi przodkowie z wielkimi brodami naparzali sie maczugami w jakim lesie posrancu
              • Gość: kuk Re: moze swiatynia salomona??? IP: 207.7.206.* 05.12.04, 00:16
                twoja swiatynia salomona przypomina ubowska architekture wielkiej plyty, albo
                pala kultury i nauki.Kanciaste bloki..Chyba te ubowce wzorowaly sie na swoich
                przodkach.
        • Gość: Alfred Tomson. czy nie przeszkadzaly Ci wybory w komunie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.12.04, 17:49
          Od 1944 r. nie bylo ani jednych prawodlowych, normalnych, demokratycznych
          wyborow w PRL. przez cale istnienie tego panstwa. Bylo uznawane, bylo w PRL, do
          dzisiaj stare dzialaczki partyjne mowia, ze to byla Polska. Niech nawet tak
          maja w Iraku przez 45 lat to tez islam bedzie inny niz teraz.
    • Gość: def ale debil IP: 216.127.82.* 04.12.04, 17:57
      Ja to muszę chyba powtarzać przy każdym wątku tego idioty.
      Wybory będą oczywiscie ustawione. Jak były ustawione w Afganistanie. Irakijczycy to wiedzą i dlatego nie chcą "amerykanskiej demokracji" która polega na fałszowaniu wyborów.
      Tylko skonczony debil może wierzyć w uczciwość wyborów pod okupacją USA. Ale crappus własnie takim jest.
      • Gość: Borek Re:Pocztowka IP: *.h.pppool.de 04.12.04, 18:20
        cagle.slate.msn.com/working/041118/lane.gif
      • Gość: Alfred A ja myslalem, ze PRL to byla Polska. Myslalem IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 05.12.04, 01:11
        tez, ze byly wybory i demokracja nawet podwojna bo ludowa. A Ty implikujesz
        przez analogie, ze zylem w kraju, ktory zmuszono do komuny i wszystko bylo
        falszywe?
        A teraz "def" powiedz mi jedno? Czy twoj nick to od deface, defalcate,
        defamation, defeatism czy defective. Bo w/g tego co piszesz to defective
        mentality by pasowalo. Otoz wierzysz w to, ze ludzie nie moga zmieniac ani
        swojego otoczenia ani swoich tradycji. Tacy jak Ty byli arogancko pewni w 1945,
        ze demokracja nigdy nie bedzie w Niemczech i w Japonii. Oskarzali Amerykanow o
        idealizm, naiwnosc i brak wiedzy historycznej. Zauwaz bowiem, ze w obu krajach,
        tak jak w Iraku byly zawsze rozne formy dyktatury. No i popatrz sie, kto byl
        tym naiwnym glupcem. Francuscy lewacy krytykujacy USA w 1945 za "wprowadzanie
        demokracji, calkowicie obcej wobec mentalnosci niemieckiej i
        japonskiej". "defective" przejrzyj prase francuska z tamtych czasow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka