Gość: efka_2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:52 A tak dobrze szło... Oby tylko nikomu nie puściły nerwy... Mocno, mocno trzymam kciuki za Pomarańczową Ukrainę..! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: upadły helikopter dziś rocznica upadku millerowego IP: *.jjs.pl 04.12.04, 16:54 prawdziwy mężczyzna spadł i uratowała go św. Barbara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka_2 Re: dziś rocznica upadku millerowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:00 drobna poprawka : nie św Barbara, ale pilot ;D Gratulacje dla pilota za kunszt i zimną krew ;) No i brawa dla tych, co go uczyli ;) Politykę proponuję odłożyć na inną okazję.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi-8 Re: dziś rocznica upadku millerowego IP: *.jjs.pl 04.12.04, 17:06 > Gratulacje dla pilota za kunszt i zimną krew ;) Pilot dobrze kombinował, doprowadził do oblodzenia wlotów powietrza nie włączając ich ogrzewania. Niestety przestraszył się i nie doprowadził misternego planu do końca. Ciągle mamy więc do czynienia z tym samym problemem, co Ukraina: zorganizowana mafia pod szyldem sprawiedliwości społecznej... A może złego licho nie bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcc O jakie poprawki do prawa wyborczego chodzi? IP: *.client.comcast.net 04.12.04, 17:27 Czy ktos w Gazecie Wyborczej wie o jakie poprawki do prawa wyborczego chodzi? Czy ciagle jedna strona chce prawa wyborczego, ktore da zwyciestwo dla Juszczenki, a druga dla Janukowycza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany Re: O jakie poprawki do prawa wyborczego chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:41 np takie, zeby nie mozna bylo glosowac w kilku komisjach. o sposob powolywania czlonkow komisji wyborczych - zeby polowe stanowili przedstawiciele opozycji, o sklad CKW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubeckie scierwo putin maci IP: *.client.comcast.net 05.12.04, 07:07 ten ubecki bydlak i bandyta putin pewnie wydal ciche rozporzadzenie, scierwo komunistyczne wszystko robi ze strachu, nie z przekonania. putin kazal bydlo wykonalo. ten kryminalista powinien byc przerobiony na nawoz, a ruscy tak go uwielbiaja. co za beznadziejnie glupi narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twinn Gniew manifestantów w Kijowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:55 niezly burdel. ale swoja drogą nie wydaje mi sie zeby odpuscili juszczence te wybory. za tym stoja miliardy dolarow. cos mi mowi ze skonczy sie ten epizod naprawde niemilym akcentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joel Twój ruch, Panie Kuczma IP: *.the-stables.org 04.12.04, 16:57 Czy chcesz prowokowac czy posluchac narod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeDaN Re: Twój ruch, Panie Kuczma IP: *.versanet.de 04.12.04, 19:10 Od kiedy to komuchy zainteresowane sa wola narodu? Gdyby nie swiatowa opinia publiczna i grozba restrykcji, juz dawno skonczyloby sie masakra i mielibysmy pod wlasnymi drzwiami tyranskie rzady czerwonych baronow spod znaku sierpa i mlota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzony Hehehe - niezłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:58 "Pracować! Nikt nie będzie spać!" "Darmozjady!" "Do roboty!" Trzeba u nas też coś takiego zrobić pod naszym sejmem, może byłoby mniej bubli prawnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danton Wypożyczyć od Francuzów gilotynę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Gniew manifestantów w Kijowie IP: *.crowley.pl 04.12.04, 17:04 Gniew całkowicie uzasadniony .Znani sa oczywiście inspiratorzy takiego zachowania rady najwyższej a mianowicie - komunisci.Jak zawsze wolne wybory sa u nich pojęciem "klasowym" tzn wtedy sa wolne iedy oni fałszuja!! Mam nadzieje ze w wolnej Ukrainie ta "partia" (czytaj -mafia) zostanie zdelegalizowana . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Wyszło szydło z worka, pomarańczowa pijacka IP: 217.153.221.* 04.12.04, 17:09 hołota pokazała swoją prawdziwą bandycką mordę. Gdyby władza była choć w połowie tak narwana to już dawno porządku w Kijowie pilnowałyby czołgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel castro Spadaj na Kamczatkę, ruski prowokatorze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:18 I weź ze sobą Kuczmę i resztę ferajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: Wyszło szydło z worka, pomarańczowa pijacka IP: *.coburn.residences.colby.edu 04.12.04, 17:21 gdyby wladza tak zawziecie nie probowala ukraincow zrobic w ch....ja to nie byloby zadnych demonstrantow. che, nie bylo falszerstw na ukrainie czy byly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara ŻE CO???!!!! IP: 217.153.221.* 04.12.04, 19:24 > gdyby wladza tak zawziecie nie probowala ukraincow zrobic w ch....ja to nie > byloby zadnych > demonstrantow. Nie ośmieszaj się, to prowokatorzy którzy wyprowadzili tem pomarańczowy motłoch na ulice robią wszyskich w ch....ja, ale po kolejnym zwycięstwie Janukowycza nie będzie już tolerancji dla takiego warcholstwa. > che, nie bylo falszerstw na ukrainie czy byly? Coś tam Juszczenko napewno zamieszał na zachodzie, jego kumple banderowcy napewno mu pomogli pilnując by wykonano plan głosowania na Juszczenkę, ale to drobny szczegół Janukowycz wygrałby i tak i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzi Czesiu Fujara che guevara to CZESIO FUJARA ze Slupska IP: 68.214.177.* 04.12.04, 19:28 mitoman i raczej niegrozny matolek z niedokonczonymi szkolami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara hehe, to już mamy Warszawę,Gdańsk,Białystok IP: 217.153.221.* 04.12.04, 20:31 i teraz Słupsk, strzelajcie dalej chłopaki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: hehe, to już mamy Warszawę,Gdańsk,Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:01 No, Gdansk juz nie , odkad cie wyj... li z Polibudy za dziedziczny debilizm, Tomsonow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che Re: hehe, to już mamy Warszawę,Gdańsk,Białystok IP: 217.153.221.* 05.12.04, 03:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara wyejbali mnie z polibudy gdańskiej, ok IP: 217.153.221.* 05.12.04, 03:28 czekam na lepsze propozyje, może ktoś twierdzi że z SGH, czy AGH? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: ŻE CO???!!!! IP: *.wireless.miller.colby.edu 04.12.04, 19:58 :DDDDD ale ty che jestes beton. sowietikusy w odwrocie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Powiedz mi co rozumiesz pod pojęciem sowietikus, IP: 217.153.221.* 04.12.04, 20:33 bo jeśli to są dla ciebie komuniści to powinieneś raczej nienawidzieć Juszczenki. Momuniście mimo że ostatnio pomogli władzy to jednak raczej wolą Juszczenkę, a socjaliści to już wogóle murem są za Juszczenką. W Rosji komuniści są w odwrocie i nie mają szans z Putinem, więc nie rozumiem oco ci chodzi z tymi sowietikusami? :-? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Powiedz mi co rozumiesz pod pojęciem sowietik IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 04.12.04, 20:52 spójrz w lustro zrozumiesz kto to jest homo sovieticus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Ale ja ci odpowiadam panie homo sovieticus IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 04.12.04, 21:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: Powiedz mi co rozumiesz pod pojęciem sowietik IP: *.wireless.miller.colby.edu 04.12.04, 22:08 homo-sowietikus to dla mnie ktos kto: - jest nierobem - wiecznie narzeka na wyzysk przez innych - uwaza ze panstwo ma obowiazek znalazc mu prace - uwaza ze panstwo powinno nakarmic jego dzieci - sadzi, ze powodem jego kiepskiego losu jest sukces sasiada - nie potrzebuje zmian bo uwaza ze i tak bedzie tak samo, albo jeszcze gorzej - wiec juz lepiej niech pozostanie tak jak jest - kapitalizmu boja sie jak ognia, sowietikus-matki niegrzeczne dzieci strasza wolnym rynkiem, samodzielnoscia i konkurencja stalo sie tak ze zsrr i prl wyprodukowaly rzesze ludzi o takiej mentalnosci. trudno sie dziwic ze niektorzy za tym tesknia. no widzisz, a fakt ze na ukrainie nawet komunisci popieraja juszczenke swiadczy o tym ze co poniektorzy maja elementarne zrozumienie dla zasad demokracji, badz uwazaja ze nie trzeba byc przydupasem matki rosji, zeby byc szczesliwym narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: Powiedz mi co rozumiesz pod pojęciem sowietik IP: 217.153.221.* 05.12.04, 03:25 Gość portalu: bugsior napisał(a): > homo-sowietikus to dla mnie ktos kto: > - jest nierobem Jak raz paduje do amerykańskich nierobów którzy żyją z wyzyski krajów latynoskich. > - wiecznie narzeka na wyzysk przez innych Ok, rozumiem że według ciebie potępianie niewolnictwa jest durnotą, dobra twój pogląd ja myślę inaczej. > - uwaza ze panstwo ma obowiazek znalazc mu prace Normalka w każdym cywilizowanym kraju. > - uwaza ze panstwo powinno nakarmic jego dzieci W zamian za jego uczciwą pracę, też normalka, szczególnie w USA (chociaż tam karmi się nieroow żerującyh na niewolnikach z państw latynoskich) > - sadzi, ze powodem jego kiepskiego losu jest sukces sasiada ?????????????????????????? > - nie potrzebuje zmian bo uwaza ze i tak bedzie tak samo, albo jeszcze gorzej - > wiec juz lepiej niech > pozostanie tak jak jest Normalne myslenie ludzi z krajów które są tylko "pionkami" i ich politycy nie zamierzają tego zmienić. > - kapitalizmu boja sie jak ognia, sowietikus-matki niegrzeczne dzieci strasza w > olnym rynkiem, Co innego kapitalizm, a co innego zbrodnicza amerykańska globalna piramida finansowa, tego się ludzie boją i mają rację. > samodzielnoscia i konkurencja Konkurencja nie istnieje w ujęciu globalnym. Koncern który ma za sobą silniejsze państwo zawsze wygrywa. > stalo sie tak ze zsrr i prl wyprodukowaly rzesze ludzi o takiej mentalnosci. tr > udno sie dziwic ze > niektorzy za tym tesknia. Tęsknią za tym co zaowocowało niebotycznym wzrostem gospodarczym w Japonii czy Korei Południowej. > no widzisz, a fakt ze na ukrainie nawet komunisci popieraja juszczenke swiadczy > o tym ze co > poniektorzy maja elementarne zrozumienie dla zasad demokracji, badz uwazaja ze > nie trzeba byc > przydupasem matki rosji, zeby byc szczesliwym narodem. Dla Rosji Ukraina jest sojusznikiem, dla Zachodu pachołkiem gorszym niż Polska, taka jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky żałosny, biedny człowieczek Che-Tomson IP: *.net.flashnet.pl 05.12.04, 08:27 Państwo powinno ci znależć pracę? A moze powinno cię też podcierać, karmić, wynosić za ciebie śmieci itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: Powiedz mi co rozumiesz pod pojęciem sowietik IP: *.coburn.residences.colby.edu 05.12.04, 09:45 > Jak raz paduje do ameryka_skich nierobów którzy _yj_ z wyzyski krajów > latynoskich. Nie kolego, amerykanie ktorych widze w wiekszosci zasuwaja ciezko. Zasuwaja I widza owoce swojej pracy bo moga raz w roku wyjechac na tydzien wakacji. w prl caly rok to byly wakacje przy flaszce. > Ok, rozumiem _e wed_ug ciebie pot_pianie niewolnictwa jest durnot_, dobra twój > pogl_d ja my_l_ inaczej. Nie wiem gdzie jest niewolnictwo. Natomist ja tez je potepiam. Uwazam, ze kazdy ma do wyboru czy chce pracowac czy nie, czy chce zdychac z glodu czy miec 3 samochody, czy chce wyjechac z kraju czy nie chce, czy mu sie rzad nie podoba czy podoba I ze ktos go bedzie sluchac. Niewolnik to ktos kogo glos I zdanie nie jest brane pod uwage. Sowietikusy sa biednymi ofiarami wlasnego systemu. > > - uwaza ze panstwo ma obowiazek znalazc mu prace > Normalka w ka_dym cywilizowanym kraju. No to jest wrecz zabawne. Nie kolego, panstwo ma nie utrudniac znalezienia pracy, ma stworzyc instucje ktore bedzie wspomagalo tworzenie miejsc pracy, ma stworzyc sprawiedliwy system prawny ktory bedzie pozwalal ludziom na latwy dostep do informacji. Panstwo nie daje pracy. Ludzie tworza prace dla ludzi, panstwo dostarcza solidnych fundamentow. > > - uwaza ze panstwo powinno nakarmic jego dzieci > W zamian za jego uczciw_ prac_, te_ normalka, szczególnie w USA (chocia_ tam > karmi si_ nieroow _eruj_cyh na niewolnikach z pa_stw latynoskich) kolejny blad. Kazdy karmi sam siebie, panstwo karmi tych ktorzy sie nie potrafia nakarmic, bo sa inwalidami, kalekami, dziecmi, ludzmi chorymi, itd. Zdrowym ludziom nie bedacym w zadnej z tych kategorii panstwo ma stworzyc mozliwosci zeby ta osoba w jak najlatwiejszy sposob mogla sie dostosowac do panujacych warunkow I sie zaczac zywic samodzielnie. > > - sadzi, ze powodem jego kiepskiego losu jest sukces sasiada >?????????????????????????? Rozumiem, tez mi jest trudno pojac ze sa ludzie ktorzy tak mysla. Biedne sowietikusy. > > - nie potrzebuje zmian bo uwaza ze i tak bedzie tak samo, albo jeszcze gorzej - > > wiec juz lepiej niech > > pozostanie tak jak jest > Normalne myslenie ludzi z krajów które s_ tylko "pionkami" i ich politycy nie ? zamierzaj_ tego zmieni_. Normalne myslenie kazdego sowietikusa z mentalnoscia roszczeniowo-lamentujaca. > > - kapitalizmu boja sie jak ognia, sowietikus-matki niegrzeczne dzieci strasza w > > olnym rynkiem, > Co innego kapitalizm, a co innego zbrodnicza ameryka_ska globalna piramida >finansowa, tego si_ ludzie boj_ i maj_ racj_. A co ma piernik do wiatraka? Ja mowie o ludziach ktorzy wybieraja zachod, chca sie uniezaleznic od rosji, chca miec rowne stosunki z rosja jak I reszta swiata, glosuja na juszczenke, a ty o ?zbrodniczej amerykanskiej piramidzie finansowej?. Ja mowie o elementranych zasadach demokracji, wolnosci woli I sprawiedliwosci a ty konczys na globalnych teriach spiskowych. Czlowieku, wdech, wydech? > > samodzielnoscia i konkurencja > Konkurencja nie istnieje w uj_ciu globalnym. Koncern który ma za sob_ > silniejsze pa_stwo zawsze wygrywa. Miedzynarodowe korporacje (bo chyba o to ci chodzi) nie znaja granic. Maja gdzies wszelkie kraje. Decyzje podejmowane sa na podstawie profitow, nie ma to nic wspolnego w narodowoscia ceo. Mozna nienawidziec tych najgorszych korporacji bez tesknoty za prl?em. > stalo sie tak ze zsrr i prl wyprodukowaly rzesze ludzi o takiej mentalnosci. tr > udno sie dziwic ze > niektorzy za tym tesknia. T_skni_ za tym co zaowocowa_o niebotycznym wzrostem gospodarczym w Japonii czy Korei Po_udniowej. Ale zarowno japonia jak I korea poludniowa to kraje kapitalistyczne. Jedynie o innej odmianie kapitalizmu. I nadal blizej im do kapitalistow tradycyjnych niz do ?tradycyjnych prl?ow?. Bez dwoch zdan. > Dla Rosji Ukraina jest sojusznikiem, dla Zachodu pacho_kiem gorszym ni_ Polska, > taka jest ró_nica. Dla rosji ukraina jest wasalem, niegrzecznym buntownikiem, chlopczykiem ktory nie powinien sie za duzo pyszczyc. Ukraina jest kolonia. Dla zachodu ukraina jest parnerem. Widziales kiedys zeby do polski na wybory prezydenckie przylecial Schroeder I powiedzial ze zyczy siebie wygranej kwasniewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: Powiedz mi co rozumiesz pod pojęciem sowietik IP: 217.153.221.* 05.12.04, 13:47 Gość portalu: bugsior napisał(a): > Nie kolego, amerykanie ktorych widze w wiekszosci zasuwaja ciezko. Zasuwaja I > widza owoce swojej > pracy bo moga raz w roku wyjechac na tydzien wakacji. w prl caly rok to byly > wakacje przy flaszce. Oni siedzą na dupach i obrastają w tłuszcz, owoce pracy są w amerykańskich montowniach umieszczonych w krajach latynoskich, tam się produkuje, tam się haruje, amerykansyny tylko spijają z tego owoce. > Nie wiem gdzie jest niewolnictwo. Natomist ja tez je potepiam. Uwazam, ze kazdy > ma do wyboru czy > chce pracowac czy nie, Ładny wybór, w takim Honrusie czy Meksyku. Albo zapieprzesz pół doby za 50-100$ miesięcznie, albo zdychasz zgłodu. > czy chce zdychac z glodu czy miec 3 samochody, czy chce > wyjechac z kraju czy > nie chce, czy mu sie rzad nie podoba czy podoba I ze ktos go bedzie sluchac. Są państwa gdzie 99% ludzi nigdy nie dorobi się tego o czym piszesz i mało wiesz o globalnej gospodarce jeśli uważasz że to ich wina. > Niewolnik to ktos kogo > glos I zdanie nie jest brane pod uwage. Sowietikusy sa biednymi ofiarami wlasne > go systemu. W Polsce np. istnieje tylko umiarkowana prawica (SLD), prawica (PO,Samoobrona,PSL) i ultraprawica (PiS,LPR), dla ludzi o lewicowych poglądach niema miejsca w tym poyebanym bagnie, głos tych ludzi się tu nie liczy. Dlatego chrzanię to gó.. zwane IIIRP. > > > - uwaza ze panstwo ma obowiazek znalazc mu prace > > Normalka w ka_dym cywilizowanym kraju. > No to jest wrecz zabawne. Nie kolego, panstwo ma nie utrudniac znalezienia > pracy, ma stworzyc > instucje ktore bedzie wspomagalo tworzenie miejsc pracy, Przedsiębiorczych ludzi którzy mają predyspozycje by prowadzić własny biznes jest w społeczeństwie 10-20%, tych którzy przy okazji tworzą jakieś miejsca pracy jest dużo, dużo mniej. Bez protekcji państwa dla megakoncernów niema szana na zapewnienie ludziom pracy. > ma stworzyc > sprawiedliwy system prawny Coś takiego nie istnieje i nigdy nie będzie istniało. Zawsze będą jakieś luki prawne które wykorzystają jacyś krętacze żerujący na uczciwych ludziach. > ktory bedzie pozwalal ludziom na latwy dostep do informacji. Panstwo nie daje > pracy. Ludzie tworza > prace dla ludzi, panstwo dostarcza solidnych fundamentow. Takich jak ochrona dla dużych zakładów. > panstwo ma stworzyc mozliwosci zeby ta osoba w jak najlatwiejszy > sposob mogla sie > dostosowac do panujacych warunkow I sie zaczac zywic samodzielnie. Takie jak np. wielkie powiązane z państwem zakłady pracy. > > > - nie potrzebuje zmian bo uwaza ze i tak bedzie tak samo, albo jesz > cze gorzej - > > > wiec juz lepiej niech > > > pozostanie tak jak jest > > Normalne myslenie ludzi z krajów które s_ tylko "pionkami" i ich politycy > nie > ? zamierzaj_ tego zmieni_. > > Normalne myslenie kazdego sowietikusa z mentalnoscia roszczeniowo-lamentujaca. Są kraje gdzie ludzie nie mają żadnych szans na polepszenie swego losu. W Polsce też jest pełno takich enklaw. > > Co innego kapitalizm, a co innego zbrodnicza ameryka_ska globalna pirami > da > >finansowa, tego si_ ludzie boj_ i maj_ racj_. > A co ma piernik do wiatraka? Ja mowie o ludziach ktorzy wybieraja zachod, chca > sie uniezaleznic od > rosji, chca miec rowne stosunki z rosja jak I reszta swiata, glosuja na juszcze > nke, a ty o ?zbrodniczej > amerykanskiej piramidzie finansowej?. Ja mowie o elementranych zasadach demokra > cji, wolnosci woli I > sprawiedliwosci a ty konczys na globalnych teriach spiskowych. Czlowieku, wdech > , wydech? Z Rosją można współpracować, można coś zyskać z tej współpracy. Dla Zachodu takie kraje jak Polska czy Ukraina zawsze będą tylko rynkiem zbytu i dostarczycielem taniej siły roboczej, niczym więcej. Oddanie się pod niewolę Zachodu, co zrobiła Polska i chce zrobić Juszczenko, to oddania państwa w dyby zbrodniczej globalnej piramidy finansowej. Na Ukrainie jest kapitalizm od dawna, podobnie w Rosji, ale to jest prawdziwy kapitalizm który służy państwu, Zachodni sqrwiele chcą by kapitalizm służył tylko państwom Zachodu. > > > samodzielnoscia i konkurencja > > Konkurencja nie istnieje w uj_ciu globalnym. Koncern który ma za sob_ > > silniejsze pa_stwo zawsze wygrywa. > Miedzynarodowe korporacje (bo chyba o to ci chodzi) nie znaja granic. Maja > gdziees wszelkie kraje. Poza swoimi ojczyznami. > Decyzje podejmowane sa na podstawie profitow, nie ma to nic wspolnego w > narodowoscia ceo. Ma! Produkcję przenosi się za granicę, ale laboratoria badawcze zostają na miejscu, podobnie jak najlepiej płatne miejsca pracy (stanowiska managerskie). Za granicę przenosi się produkcję, płaci się tam ludziom grosze a podatki od zysków tych montowni płacone są w państwie właściciela. > > stalo sie tak ze zsrr i prl wyprodukowaly rzesze ludzi o takiej mentalno > sci. > tr > > udno sie dziwic ze > > niektorzy za tym tesknia. > T_skni_ za tym co zaowocowa_o niebotycznym wzrostem gospodarczym w Japonii czy > > Korei Po_udniowej. > Ale zarowno japonia jak I korea poludniowa to kraje kapitalistyczne. Jedynie o > innej odmianie > kapitalizmu. I nadal blizej im do kapitalistow tradycyjnych niz do ? tradycyjnyc > h prl?ow?. Bez dwoch > zdan. Ale na Ukrainie to Kuczma i Janukowycz (podobnie jak Putin w Rosji) reprezentują azjatyckie myślenie symbiozy kapitalistów z państwem, a Juszczenko chce model a'la Honduras,Haiti czy Brazylia (nim Lula doszedł do władzy 20mln ludzi głodowało w kraju niewiele biedniejszym od Polski). Dlatego w takim układzie każdy zdroworozsądkowy Ukrainiec wybierze Janukowycza nie Juszczenkę. > > Dla Rosji Ukraina jest sojusznikiem, dla Zachodu pacho_kiem gorszym ni_ P > olska, > > taka jest ró_nica. > Dla rosji ukraina jest wasalem, niegrzecznym buntownikiem, chlopczykiem ktory > nie powinien sie za > duzo pyszczyc. Ukraina jest kolonia. Dla zachodu ukraina jest parnerem. > Widziales kiedys zeby do > polski na wybory prezydenckie przylecial Schroeder I powiedzial ze zyczy siebie > wygranej > kwasniewskiego? Widziałem jak Zachód w latach 80-ych wpie..ł się w sprawy Polski i wspierał obóz solidarnościowy, to było analogiczne. Zresztą nawet Ukrainie trzeba być ślepym by nie widzieć ile jankesi włożli kasy w Juszczenkę i utrzymanie strajkujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: Powiedz mi co rozumiesz pod pojęciem sowietik IP: *.offices.olin.colby.edu 05.12.04, 19:35 ) Oni siedzą na dupach i obrastają w tłuszcz, owoce pracy są w amerykańskich ) montowniach umieszczonych w krajach latynoskich, tam się produkuje, tam się ) haruje, amerykansyny tylko spijają z tego owoce. amerykanow widziales na filmie albo czytales o nich w radzieckich broszurkach. ich trzeba zobaczyc. a latynosi zabijaja sie o to zeby amerykanie postawili fabryke w ich kraju. to co, maja stawiac czy nie? ) Ładny wybór, w takim Honrusie czy Meksyku. Albo zapieprzesz pół doby za 50-100$ ) miesięcznie, albo zdychasz zgłodu. tylko nie mow mi ze to wina amerykanow. dlaczego latynosi nie zabrali sie do roboty w 19 wieku, kiedy stany rosly w potege, dlaczego nie stworzyli instytucji ktore gwarantoowywalyby wartosc prywatna, chronily 'wlasnosc intelektualna' - latynosi niech maja pretense o to ze ich kraje byly ustanowione przez monarchistyczna hiszpanie i portugalie a nie wielka brytanie, ktora zwyczalnie wyeksportowala swoj system do stanow. dobra, abstrahujac od tego czyja to wina - dlaczego latynosi nie zamkna sobie granic, nie zamkna przeplywu kapitalu, dobr i uslug, sily roboczej, itd. i nie zrobia sobie komuny? niech wypieprza wszystko co amerykanskiei zaczna sobie od podstaw. niech wymysla swoje chipy komputerowe, niech niech zbieraja swoje podatki, wymysla swoje leki, a potem rozdaja kazdemu po rowno. sory, ale tego to nawet stany nie moga im zabronic. ) Są państwa gdzie 99% ludzi nigdy nie dorobi się tego o czym piszesz i mało ) wiesz o globalnej gospodarce jeśli uważasz że to ich wina. masz racje ze sa takie panswa, ba! nawet wiele takich panstw. tyle ze to nie wina stanow... ty widzisz ostatnie 50 lat globalnej gospodarki a przyczyn probelmow nalezy sie upatrywac juz w wieku XIX. lektury poczatkowe ktore polecam: 1. Clark, G. ?Why Isn?t the Whole World Developed? Lessons from the Cotton Mills.? Journal of Economic History 47 (March 1987) 2. Rogowski, R. ?Political Cleavages and Changing Exposure to Trade? American Political Science Review 81 (December 1987) 3. Acemoglu, D., S. Johnson, and J. A. Robinson. "The Colonial Origins of Comparative Development: An Empirical Investigation." American Economic Review 91 (December 2001) 4.Lindert, P. and J. G. Williamson. ?Does Globalization Make the World More Unequal?? NBER Working Paper Series. Paper 8228. przeczytaj pogadamy, zebysmy wiedzieli o czym. co polecasz na poczatek mojej edukacji o wyzysku swiata przez stany zjednoczone i dlaczego powinnismy wszyscy ich nienawidziec- cos innego niz naomi klein 'no logo' bo oprocz tego przyznaje nic nie czytalem? ) W Polsce np. istnieje tylko umiarkowana prawica (SLD), prawica ) (PO,Samoobrona,PSL) i ultraprawica (PiS,LPR), dla ludzi o lewicowych poglądach ) niema miejsca w tym poyebanym bagnie, głos tych ludzi się tu nie liczy. Dlatego ) chrzanię to gó.. zwane IIIRP. przeciez masz pps. troche ostatnio gdzies zginelo na scenie politycznej ale przeciez jest. a swoja droga wiesz ze partie polityczne dzialaja na zasadzie popytu i podazu, to znaczy jesli jest zapotrzebowanie na sowietikusow to partia sowietikusow jest ustanowiona, silna i prezna. wyglada mi na to ze w polsce malo kto teskni za sowietikusami, bo nie maja z czego sie odrodzic. ) Przedsiębiorczych ludzi którzy mają predyspozycje by prowadzić własny biznes ) jest w społeczeństwie 10-20%, tych którzy przy okazji tworzą jakieś miejsca ) pracy jest dużo, dużo mniej. widzisz to juz zalezy od spoleczenstwa. w rosji odsetek takich to pewnie z 3% w wielkiej brytani to pewnie z 40%. to zalezy od mentalnosci ludzkiej a ta ksztaltuje panujacy system. jak masz mentalnosc roszczeniowa to oczywiscie ze nie bedziesz przedsiebiorczy, jesli uwazasz ze jestes panem swojego losu a panstwo co najwyzej nie powinno ci w tym przeszkadzac stajesz sie przedsiebiorczy. prosta korelacja. ) Coś takiego nie istnieje i nigdy nie będzie istniało. Zawsze będą jakieś luki ) prawne które wykorzystają jacyś krętacze żerujący na uczciwych ludziach. oczywiscie, chodzi o sprawne funkcjonowanie tego co jest znane. jesli isnieje dane prawo bo zostalo ustanowione w jakims celu to musza byc niezawistne instutucje ktore beda je egzekwowac - minimalna biurokracja, sprawne sadownictwo, policja z jasnymi uprawnieniami, itd. jesli jest luka prawna to jest to cos co nikt nie wzial pod uwage, nie pomyslal, wiec trudno to krytykowac. natomist musza byc instytucje, wola i normy prawne ktore sa w stanie to naprawic. musi byc ogolne zaufanie w panstwo. prl i kazde sowiet-panstwo nie mialo odrobiny takiego zaufania, powszechna korupcja robila z instytucji farse. ) Takich jak ochrona dla dużych zakładów. ...zapomniales dodac prywatnych. tak, zgadzam sie. ochrone prawna, a nie ustalajac minumalne place. ) Takie jak np. wielkie powiązane z państwem zakłady pracy. hehe, nie. ) Są kraje gdzie ludzie nie mają żadnych szans na polepszenie swego losu. W ) Polsce też jest pełno takich enklaw. racja, ale powod tego tkwi gdzie indziej niz myslisz. ) Z Rosją można współpracować, można coś zyskać z tej współpracy. Dla Zachodu ) takie kraje jak Polska czy Ukraina zawsze będą tylko rynkiem zbytu i ) dostarczycielem taniej siły roboczej, niczym więcej. ) Oddanie się pod niewolę Zachodu, co zrobiła Polska i chce zrobić Juszczenko, to ) oddania państwa w dyby zbrodniczej globalnej piramidy finansowej. Na Ukrainie ) jest kapitalizm od dawna, podobnie w Rosji, ale to jest prawdziwy kapitalizm ) który służy państwu, Zachodni sqrwiele chcą by kapitalizm służył tylko państwom ) Zachodu. powiedz mi dlaczego zarowno hiszpanie, portugalczycy, irlandczycy, itp. sa zadowoleni z wejscia do unii? czy niemcy i francja rozszerzajac unie rowniez mysleli jak wydymac nowych czlonkow wtedy? w long runie zyskal kazdy. wiesz jakie sa 2 zalozenia unii - 1) wspieranie regionow ktore pozostaja w tyle i zmniejszanie roznic materilanych. 2) zapewnienie srodkow na szybki rozwoj, zeby dotrzymac kroku swoatowym wymaganiom. wiesz ktore kraje maja najwyzszy odsetek niezadowolonych z wejscia do unii? wielka brytania i dania, kraje ktore naleza do najbogatszych w unii. kapitalizm sluzy wszystkim, jesli jest nalezycie przeprowadzony. w polsce nie nalezy likwidowac kapitalizmu ale stworzyc instytucje i prawa ktore beda go wspierac a nie gnoic jak to ma miejsce teraz. w tej kwestii polecam ksiazke tomasza lisa 'co z ta polska?' ) Poza swoimi ojczyznami. no wlasnie tutaj sie mylisz. probuje ci wytlumaczyc ze megakorporacje i multiconcerny nie maja ojczyz. dla nich to przezytek. polecam ksiazke benjamina barbera 'jihad vs. mcworld.' koncerny ktore nie maja ojczyzn, zasad, moralnosci, itd sa problemem dla samej instutucji panstwa, w tej kwestii sa rownie niebezpieczne jak wewnetrze grupy fanatykow/separatystow i innych lokalnych oszolomow. panstwa, prawa, instytucje itd. sa dla nich przeszkoda. ) Ma! Produkcję przenosi się za granicę, ale laboratoria badawcze zostają na ) miejscu, podobnie jak najlepiej płatne miejsca pracy (stanowiska managerskie). ) Za granicę przenosi się produkcję, płaci się tam ludziom grosze a podatki od ) zysków tych montowni płacone są w państwie właściciela. pozostawia sie to tam gdzie sa ludzie ktorzy moga to robic. myslisz ze multikoncerny sa tak altruistyczne zeby dac dobre prace amerykanom? przyklad indii i informatykow. nastepuje 'outsourcing' wielu galezi informatyki do indii, bo nie wymaga to duzego transferu kapitalu, a zmniejsza koszty, kiedy gosc w dehli zrobi to samo tak samo dobrze za 1/3 ceny. jakby latynosi mieli specjalistow i wymagali plac o polowe mniejszych multikoncerny w calosci przenioslyby sie na poludnie. koniec 'cost- benefit analysis.' ) Ale na Ukrainie to Kuczma i Janukowycz (podobnie jak Putin w Rosji) ) reprezentują azjatyckie myślenie symbiozy kapitalistów z państwem, a Juszczenko ) chce model a'la Honduras,Haiti czy Brazylia (nim Lula doszedł do władz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior cd IP: *.offices.olin.colby.edu 05.12.04, 19:44 > Ale na Ukrainie to Kuczma i Janukowycz (podobnie jak Putin w Rosji) > reprezentują azjatyckie myślenie symbiozy kapitalistów z państwem, a Juszczenko > chce model a'la Honduras,Haiti czy Brazylia (nim Lula doszedł do władzy 20mln > ludzi głodowało w kraju niewiele biedniejszym od Polski). Dlatego w takim > układzie każdy zdroworozsądkowy Ukrainiec wybierze Janukowycza nie Juszczenkę. na szczescie takich 'zdroworozsadkowych' jest mniej. che, pogadamy za 20 lat i zobaczymy czy godniejsze zycie bedzie mial polak czy rosjanin. > Widziałem jak Zachód w latach 80-ych wpie..ł się w sprawy Polski i wspierał > obóz solidarnościowy, to było analogiczne. > Zresztą nawet Ukrainie trzeba być ślepym by nie widzieć ile jankesi włożli kasy > w Juszczenkę i utrzymanie strajkujących. utrzymanie strajkujacych? a myslalem ze to janukowycz rozdaje gorzalke gornikom zeby im sie chcialo w pociag wsiasc i do kijowa jechac. wiesz w czym wspieral zachod polsce i w czym polska wspiera dzisiaj ukraine? w demokracji i sprawiedliwosci. w prawdzie. i tyle, prosze jak zostana dopuszczeni niezalezni obserwatorzy z unii, rosji i skadkolwiek jeszcze, nikt ich wypieprzac z komisji nie bedzie, nikt nie bedzie glosowac po 15 razy i janukowycz wygra to zachod a ja wraz z nim powiem: 'dobra, ja sie nie zgadzam ze to wlasciwa droga, ale to ich wybor, chca sie miotac i byc uzaleznionym od moskwy ich sprawa. sprawiedliwie to sobie wybrali i tyle.' zachod nie protestuje dlatego ze 'wygral' janukowycz tylko dlatego ze oszukal ukraincow. solidarnosciowcom jestem wdzieczny za to ze raz na 4 lata moge sobie wybrac kto ma mna rzadzic. przez 50 lat ludzie sobie marzyli o takim komforcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior no to jak che? IP: *.coburn.residences.colby.edu 06.12.04, 18:38 napiszesz cos czy juz nie? standartowa pozycja sowietikusow. kiedy zaczyna smierdzic klopotami podkulaja ogon i udaja ze niczego nie bylo? sowietikusy odwrot!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: no to jak che? 18.10.14, 22:42 Gość portalu: bugsior napisał(a): > standartowa pozycja sowietikusow. kiedy zaczyna smierdzic klopotami podkulaja o > gon i udaja ze > niczego nie bylo? -------------------------- Zgadza się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: ŻE CO???!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:10 Tomsonow/guevarow to jeden z tych zaklamanych fanatykow, ktorzy, gdy im napluc w gebe, twierdza z uporem , ze to deszcz. To ile jeszcze dowodow na bezczelne i prymitywne falszerstwa ruso- komuchow potrzeba? Albo zapil pale z rozpaczy po klesce i kompromitacji swojego idola- neostalinka z Moskwy i jego pacholkow, albo jest pod wplywem szoku po niepowodzeniach swojej matuszki- Rosji i swoich wlasnych (kolejne proby zdobycia jakiegos wyksztalcenia :-))))))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Wytrzeźwiej wpierw, bo nie rozumiem twego IP: 217.153.221.* 05.12.04, 03:27 pijackiego bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeDaN Re: Wyszło szydło z worka, pomarańczowa pijacka IP: *.versanet.de 04.12.04, 19:30 Glupcze, najlepsze, co potraficie, to miazdzenie demokracji gasienicami czolgow, jak chocby w Berlinie, Budapeszcie czy Pekinie. Najlepsza rozsadna metoda, zeby sie was pozbyc, to wszystkich was powywieszac na latarniach!! Stalin, Pol-Pot czy Mao-Tse-Tung, jako najwieksi ludobojcy w dziejach ludzkosci, gryza juz, dzieki Bogu, ziemie. I wy powinniscie z nimi. Czy to przypadek, ze najwiekszymi rzeznikami byli komunisci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: Wyszło szydło z worka, pomarańczowa pijacka IP: 217.153.221.* 04.12.04, 20:42 Gość portalu: MeDaN napisał(a): > Glupcze, najlepsze, co potraficie, to miazdzenie demokracji gasienicami > czolgow, jak chocby w Berlinie, W 1953 lano postnazistowskie bydło. > Budapeszcie Jeśli wieszanie ludzi na głównym placu Budapesztu to dla ciebie demokracja, to obyś szczezł! > czy Pekinie. Dziesiątki razy więcej ludzi, niż na Tienanmen, umarłoby z nędzy gdyby Chiny uległy prozachodnim pachołkom. Kraj by się stoczył jak cały Blok Wschodni, a w 1989 roku Chiny były na tragicznie niskim poziomie, dziś mieliby nędzy jak w najbiedniejszych krajach Afryki. > Najlepsza rozsadna > metoda, zeby sie was pozbyc, to wszystkich was powywieszac na latarniach!! Jaruzelski wam to subtelnie i delikatnie powybijał ze łbów, trochę dosadniej zrobił to Stalin. Z nami się tak nie pogrywa, bo baaardzo źle możecie skończyć. > Stalin, Pol-Pot czy Mao-Tse-Tung, jako najwieksi ludobojcy w dziejach To nie komuniści ofiaro, no może po trochu Mao, ale napewno nie Stalin. A Pol-Pot... człowieku weź ty się doucz i się nie ośmieszaj :-/ Pol-Pot został obalony przez Ludowy Wietnam wspierany przez ZSRR i był wspierany przez Reagana w latach 80-ych. Komuniści go wspierali, fakt, ale wtedy gdy nikt nie wiedział jakim on jest sqrwielem, jankesi potajemnie go finansowali gby były już znane jego najgorsze zbrodnie. > ludzkosci, gryza juz, dzieki Bogu, ziemie. I bardzo dobrze, zbyt wielu komunistów wymordowali. > I wy powinniscie z nimi. Prędzej was to spotka. > Czy to przypadek, ze najwiekszymi rzeznikami byli komunisci? Najwięksi rzeźnicy to faszyści niemieccy w latach 30-ych i 40ych oraz amerykańscy po IIWŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Wyszło szydło z worka Tomson IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 04.12.04, 20:58 Czemu zmieniłeś nick? Powtarzasz swój bełkot niemal słowo w słowo. Zmienianie nicków i adresów IP nic ci nie pomoże. Jesteś żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzony komuchy odpowiadają za smierć około IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:52 > > Czy to przypadek, ze najwiekszymi rzeznikami byli komunisci? > Najwięksi rzeźnicy to faszyści niemieccy w latach 30-ych i 40ych oraz > amerykańscy po IIWŚ. 200 mln ludzi na świecie bezpośrednio, pośrednio to nawet trudno zliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara WOW!!! Ostatnio słyszałem 100mln, który debil IP: 217.153.221.* 05.12.04, 03:32 da więcej!!! ;-) Gość portalu: nawiedzony napisał(a): > > > Czy to przypadek, ze najwiekszymi rzeznikami byli komunisci? > > Najwięksi rzeźnicy to faszyści niemieccy w latach 30-ych i 40ych oraz > > amerykańscy po IIWŚ. > > > 200 mln ludzi na świecie bezpośrednio, pośrednio to nawet trudno zliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky SZKODA DYSKUTOWAĆ Z TOMSONEM-CHE IP: *.net.flashnet.pl 05.12.04, 08:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Mylisz pojęcia, w tym momencie ja się z ciebie IP: 217.153.221.* 05.12.04, 13:48 poprostu nabijam, a nie dyskutuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Mylisz pojęcia, w tym momencie ja się z ciebi IP: *.net.flashnet.pl 05.12.04, 13:59 Raczej robisz pośmiewisko z siebie. Zatem nabijasz sie ze swojej własnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzony ch.uj mnie obchodzi co słyszales IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 15:01 taka jest prawda i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Ok, czekam kto da 500mln ;-) IP: 217.153.221.* 05.12.04, 15:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara A tak wogóle co komuniści mają do Kuczmy IP: 217.153.221.* 04.12.04, 20:43 i Janukowycza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lon-nol Re: Wyszło szydło z worka, pomarańczowa pijacka IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 21:10 A W chinach jest synkretyzm,komunizm+kapitalizm+niewolnictwo+demokracja elit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Ale kraj kwitnie, a gdyby poszli śladem państw IP: 217.153.221.* 04.12.04, 21:17 Bloku Wschodniego to skończyliby w skrajnej nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Ale kraj kwitnie, a gdyby poszli śladem państ IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 04.12.04, 21:42 Kwitnie to narośl na twoim mózgu. Chiny są na 94 miejscu na świecie pod względem Human Development Index. Daleko za wszystkimi krajami EŚW poza Mołdawią. Wskażnik nierówności dochodów miedzy najbiedniejszymi a najbogatszymi 20 %jest w chinach prawie dwukrotnie wyzszy od Polski. Wydatki na służbę zdrowie per capita wielokrotnie niższe w Chinach. To dane ONZ: hdr.undp.org/statistics/data/index_alpha_indicators.cfm Weż ty coś poczytaj a nie pieprz w kółko tego samego bo stajesz się nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: Ale kraj kwitnie, a gdyby poszli śladem państ IP: 217.153.221.* 05.12.04, 03:31 Gość portalu: TRicky napisał(a): > Kwitnie to narośl na twoim mózgu. > > Chiny są na 94 miejscu na świecie pod względem Human Development Index. Daleko > za wszystkimi krajami EŚW poza Mołdawią. Byliby daleko za Czadem i Burkinafaso gdyby przyjeli zbrodniczy model zachodni. Tak właśnie wyglądało to w latach 70-ych, swemu ustrojowi zawdzięczają że dogonili Albanię czy Mołdowię i zdeklasowali Indie. > Wskażnik nierówności dochodów miedzy najbiedniejszymi a najbogatszymi 20 % jest > w chinach prawie dwukrotnie wyzszy od Polski. Śmieszny jesteś, w Polsce wynosi 30%, więc nie rób sobie jaj. > Wydatki na służbę zdrowie per > capita wielokrotnie niższe w Chinach. To dane ONZ: Ale napewno mają służbę zdrowia lepszą niż w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Ale kraj kwitnie, a gdyby poszli śladem państ IP: *.net.flashnet.pl 05.12.04, 08:06 Człowieku nie rozumiesz o czym piszesz. Wskażnik nierówności wynosi w Polsce 5,8 a w chinach 10,18. Otwórz link któy ci podałęm. Co się tak przypiął do tej służby zdrowia? Żle cię traktują w szpitalu? Za rzadko zdejmują kaftan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzony hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 15:41 > Ale napewno mają służbę zdrowia lepszą niż w Polsce Dla komunistycznych aparatczyków wysokiego szczebla na pewno jest lepsza, gorzej maja ci co się jeszcze do koryta nie dopchali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior gini coefficient? IP: *.coburn.residences.colby.edu 06.12.04, 07:18 > > Wskażnik nierówności dochodów miedzy najbiedniejszymi a najbogatszymi 20 > % > jest > > w chinach prawie dwukrotnie wyzszy od Polski. > Śmieszny jesteś, w Polsce wynosi 30%, więc nie rób sobie jaj. wiesz co to jest wskaznik nierownosci???? czlowieku slyszales kiedys o nauce takiej jak ekonomia? czy masz pojecie co to chociazby jest 'gini coefficient' albo 'lorenz curve'? czlowieku, probuje porownac te twoje 30% to czegokolwiek o czym kiedys slyszalem i za nic nie moge. co to 30% pokazuje, balwanie, bo nie mam pojecia?! oswiec mnie!!! 10 razy wcisniesz kit i ludzie sie nie polapia albo nie bedzie im sie chcialo samemu sprawdzic. ale jak palniesz cos podobnego to czlowieku tracisz resztki wiarygodnosci na wszelkich plaszczyznach tematycznych. dyskutuj o tym o czym masz pojecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: Wyszło szydło z worka, pomarańczowa pijacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:15 Zdaje sie, ze guevara nie tylko nie potrafi gramatycznie pisac, ale tez i z czytaniem i rozumieniem tekstow jest kiepsko. Jesli ktos to pokazal bandycka morde, to komunisci i moskiewska agentura, blokujac zmiany ordynacji. Przeczytaj jeszcze raz, tylko wolniej, albo popros kogos starszego i bardziej wyksztalconego, by ci wytlumaczyl, co pisza w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Jeśłi chcesz być ogłupiany przez polaczkowatą IP: 217.153.221.* 05.12.04, 03:35 propagandę twoja sprawa, ja się z twoich guru tylko śmieję, na nic więcej nie zasługują. Gość portalu: antyk napisał(a): > Przeczytaj jeszcze raz, tylko wolniej, albo popros kogos starszego i bardziej > wyksztalconego, by ci wytlumaczyl, co pisza w artykule. buuuuuuuuuahahaahahahahahahahaa!!!!!!!!!!!! ;-) Bardziej wykształconego???? ;-) Znaczy bardziej opętanego przez polaczkowaty bełkot propagantowy? ;-) Wybacz ale dziękuję za takie coś, mam już na całe życie dość polaczkowatej zdebilałej hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky kto ci każe tu siedzieć? IP: *.net.flashnet.pl 05.12.04, 08:23 Źle ci? Paszport wyrabia się teraz bez problemu. Parę formalności trochę kasy (koledzy z partii może wspomogą) i mozesz jechać w dowolnym kierunku. Po drugie jak chcesz coś pisać to popraw gramatykę i ortografię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc. CHe guevara-TY JESTES KOMUCH IPSI PALANT.... IP: *.proxy.aol.com 05.12.04, 00:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: co znaczy "ipsi"? IP: *.coburn.residences.colby.edu 06.12.04, 07:39 sowietukusy w tyl zwrot, naprzod marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
wlan Re: Gniew manifestantów w Kijowie 04.12.04, 17:12 janukowycz i kuczma przyjmijcie warunki opozycji zbijajcie majatek a za dwa lata cala Ukraina znienawidzi JUSZCZEKE za jego reformy .Patrz przyklad z POLSKI WALESA MAZOWIECKI i kwasnieski miler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łagg ZAGNIEWANI MŁODOCIANI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:14 raport.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Demokracja to nie wola USA/Juszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:14 Znowu jak cos idzie nie pomyśli USA i ludzi z obozu Juszcza to okazuje się, że jest to nie demokratyczne, a jednak sadze, że na Ukrainie trzeba skończyć z manipulacjami Juszcza i jego sponsorów i zacząć przestrzegać decyzji parlamentu, ktory jest demokratycznym tworem. Dobrze by było, gdyby na Ukrainie ktos powiedział głośno do jakiej strasznej tragedii doprowadził w Polsce zryw Solidarności, do którego porównywana jest pomarańczowa farsa: 20% bezrobotnych, z czego 85% bez prawa do zsiłku, 60% gospodarstw domowych żyje ponizej minimum socjalnego, wzrasta w zastraszajacym tempie liczba osób żyjacych poniżej minimum biologicznego!!! Jeżeli społeczeństwo na Ukrainie tego właśnie pragnie to niech wpierw pozna te dane. Ale czywiście nie powiedza o tym dzienikarze z GW, bo oni juz od dawna wypracowali dogmatyczną i niewiele mająca z prawda wspólnego opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Demokracja to nie wola USA/Juszcza IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.12.04, 17:24 Masz calkowita racje. Spoleczenstwo na Ukrainie pragnie: 1. kartek na zywnosc (zeby spekulanci nie wykupywali) 2. cenzury (zeby CIA nie oglupiala ludzi) 3. psychuszek (zeby leczyc tam tych, co sa przeciw wladzy) 4. stosowania przy wyborach zasady, ze nie ten sie liczy, kto glosuje, ale ten, co liczy glosy. W ten sposob zabezpiecza trwalosc wladzy i porzadku. Madre haslo: "Narod z rzadem". To jest prawdziwa demokracja. Swietlany wzor takiej demokracji widzimy w Phenianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Demokracja to nie wola USA/Juszcza IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:41 ty lechu,na 100% w USA NIE BYŁEŚ.I na Ukrainie również,napisz gdzie byłeś???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Demokracja to nie wola USA/Juszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:24 nie byłem to prawda, ale moja obcnośc tam nie jest niezbedna. umiem czytać komentarze nie tylko po polsku i stąd wiem,jak wygląda sytuacja na Ukrainie. Pozatym nie dażę zaufaniem opinii jakie oferuja nam prywatni hochsztaplerzy medialni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taras bulba Piszecie sytuacji na Ukrainie,ale na niej nie b IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:47 byliście,to jak gadać o soku z marakuji,kto pił sok z tych owoców????????o soku pomarańczowym można gadac.aby mieć swoje zdanie trzeba to posmakować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Piszecie sytuacji na Ukrainie,ale na niej ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Demokracja to nie wola USA/Juszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:21 Masz całkowita racje ludzie na Ukrainie wolą: 1. nawet mieć kartki przez 1 rok niż nedze - do jakiej w Polsce doprowadził m.in.Mazowiecki- przez lat kilkadziesiąt 2. Wolne media,a nie takie, ktore nadajęa wszystkie to samo, porownaj komentarze na temaT Ukrainy w wiodacych stacjach TV, radio, i gazetach 3.darmowa opieke zdrowotna i edukację niż tylko dla nielicznych 4.chociazby rad Robotniczych niż udawanej demokracji jak w USA gdzie fałszwerstwa wyborów są udowodnione, patrz wybory na pierwszą kadencje Busha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Tak się składa, ze Ukraińcy, których znam... IP: *.amwaw.edu.pl / *.amwaw.edu.pl 04.12.04, 19:29 Wszyscy, jak jeden mąż zazdroszą nam tego, że juz jestesmy w Unii Europejskiej, swoje sklepy urządzają na wzór naszych i zachodnich, podobnie z modą i materiałami budowlanymi, samochodami. Jakoś nie słyszałem, aby tam tęskniono do czasów sowieckich, kiedy nawet przyznawanie się do wyznania greckokatolickiego groziło w najlepszym wypadku wyrzuceniem z pracy. Co do uczelni, przyjmowano jedynie "słusznych ideowo", a dzisiaj bezpłatne studia są tylko po znajomości. Publiczna służba zdrowia w zasadzie nie istnieje, wszysto trzeba kupowac samemu, nawet strzykawki i bandaze. Naprawde nikt nie tęskni za ZSRR, a juz na pewno nie mlodzi ludzie. Na szczescie oni juz malo pamietaja ZSRR i obyczaje w nim panujace. Mozg masz wyprany przez komunę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Tak się składa, ze Ukraińcy, których znam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:19 To przykre, że widzisz jedynie alternatywe pomiedzy ZSSR a USA. Ja myślę, że socjalizm niewiele ma wspólnego z e Stalinem, co zwylke staracie się zarzucać, natomiast jest z pewnością lepszym rozwiązaniem niż dyktatura amerykańska robiona na pomarańczowo Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Chyba sie mylisz M. 04.12.04, 20:49 Wstyd. FASZYSTO! Gość portalu: M. napisał(a): > Znowu jak cos idzie nie pomyśli USA i ludzi z obozu Juszcza to okazuje się, że > jest to nie demokratyczne, a jednak sadze, że na Ukrainie trzeba skończyć z > manipulacjami Juszcza i jego sponsorów i zacząć przestrzegać decyzji > parlamentu, ktory jest demokratycznym tworem. > Dobrze by było, gdyby na Ukrainie ktos powiedział głośno do jakiej strasznej > tragedii doprowadził w Polsce zryw Solidarności, do którego porównywana jest > pomarańczowa farsa: > 20% bezrobotnych, z czego 85% bez prawa do zsiłku, 60% gospodarstw domowych > żyje ponizej minimum socjalnego, wzrasta w zastraszajacym tempie liczba osób > żyjacych poniżej minimum biologicznego!!! > Jeżeli społeczeństwo na Ukrainie tego właśnie pragnie to niech wpierw pozna te > dane. Ale czywiście nie powiedza o tym dzienikarze z GW, bo oni juz od dawna > wypracowali dogmatyczną i niewiele mająca z prawda wspólnego opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepp Stan zdrowia Juszczenki IP: 200.232.138.* 04.12.04, 17:17 Ja nie wieze ze Juszczenko dotrwa do 26 grudnia po przeczytaniu tego artykulu w International Herald Tribune www.iht.com/articles/2004/12/03/news/sick.html Jesli on ma doprowadzana do kregoslupa morfine aby nie czul bolu a byl trzezwy, to ile to moze trwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Ktory to twoj nick, panie "Sepp" z KGB? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.12.04, 17:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepp Przedstaw sie Leszku z CIA IP: 200.232.138.* 04.12.04, 18:23 Zmieniam przezwiska kiedy chce bo sie przyczepiaja tacy agenci z CIA jak ty, ktorzy zamiast na temat (bo nie maja nic do powiedzenia) to atakuja osobiscie autora postu ITH jest KGB? Ja tego artykulu nie napisalem ani nie polozylem na ich stronie. Zadziwiajace ze GW nie publikuje informacji niekorzystnych dla Juszczenki a publikuje wszystko niekorzystnego dla Putina, to jest dziennikarstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara To co robi GW to nie dziennikarstwo lecz zwykła IP: 217.153.221.* 04.12.04, 19:29 propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Czytaj Trybunę, Nasz Dziennik, słuchaj radia Maryj IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 04.12.04, 20:55 a, masz pełny wachlarz do wyboru, kto cię z musza do czytania wyborczej? Tata z mamą? Dobranocka się skończyła pora spać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: Czytaj Trybunę, Nasz Dziennik, słuchaj radia IP: 217.153.221.* 04.12.04, 21:19 Gość portalu: TRicky napisał(a): > a, masz pełny wachlarz do wyboru, kto cię z musza do czytania wyborczej? Tata z > > mamą? Dobranocka się skończyła pora spać! A z czym to się ma do moich zarzutów pod kierunkiem GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Czytaj Trybunę, Nasz Dziennik, słuchaj radia IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 04.12.04, 21:23 Nie "z czym to się ma" ale "jak to się ma" Tomson. Ma się tak że jak ci się nie podoba to jak prezentują wydarzenia jakieś media to mozesz sobie łatwo znaleźć inne bardziej pasujące do twoich poglądów, w przeciwieństwie do sytuacji w krajach które opisuesz tu jako raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara I dlatego właśnie czytam zachodnią prasę zamiast IP: 217.153.221.* 05.12.04, 03:41 polskich propagandowych głąbów. Gość portalu: TRicky napisał(a): > to mozesz sobie łatwo znaleźć inne bardziej pasujące do twoich poglądów, w > przeciwieństwie do sytuacji w krajach które opisuesz tu jako raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: I dlatego właśnie czytam zachodnią prasę zami IP: *.net.flashnet.pl 05.12.04, 08:09 A jakim to zachodnim językiem ty się umiesz posługiwać na tyle by coś móc zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzony film Fahrenheit.911 tez pewnie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 15:47 dla Ciebie kopalnią wiedzy, pewnie go oglądasz codziennie żeby nie zapomnieć jaka jest PRAWDA i co nalezy pisać na takich forach A tak pozatym to nie wiedzialeś ze prasa zachodnia realizuje tylko i wyłącznie cele miedzynarodowych koncernów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: film Fahrenheit.911 tez pewnie jest IP: 217.153.221.* 05.12.04, 15:56 Gość portalu: nawiedzony napisał(a): > dla Ciebie kopalnią wiedzy, pewnie go oglądasz codziennie żeby nie zapomnieć > jaka jest PRAWDA i co nalezy pisać na takich forach > > A tak pozatym to nie wiedzialeś ze prasa zachodnia realizuje tylko i wyłącznie > cele miedzynarodowych koncernów ;) Koncerny prasowe dbają o własne zyski a pisanie prawdziwie i obiektywnie bardzo w tym pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzony naiwny jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:06 > Koncerny prasowe dbają o własne zyski a pisanie prawdziwie i obiektywnie bardzo w tym pomaga. a kto im daje kase (reklamy) ??? Koncerny międzynarodowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara No proszę ty jeszcze bardziej potępiasz IP: 217.153.221.* 05.12.04, 18:34 megakoncerny niż ja, a mimo to mnie krytykujesz ;-) Gość portalu: nawiedzony napisał(a): > > Koncerny prasowe dbają o własne zyski a pisanie prawdziwie i obiektywnie > bardzo w tym pomaga. > > a kto im daje kase (reklamy) ??? > Koncerny międzynarodowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzony a czy ja je potępiam ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 19:20 One realizują tylko swoją politykę i serwują nam taką wizję świata jaką uważają za rozsądną dla przeciętnego zjadacza chleba ;) Po co przeciętny człowiek ma znać całą PRAWDE, to może być szkodliwe w dalszej perspektywie ;) Lepiej pokazać mu tą PRAWDE odpowiednio obrobioną i zmodyfikowaną ;) Czy czytasz GW czy Nasz Dziennik czy The Times'a oglądasz TVN czy BBC (możesz tu sobie wpisać co tylko chcesz) jestes tak samo manipulowany, obiektywne źródło informacji w tym przypadku nie istnieje - czytając lub oglądając dane czasopismo lub tv widzisz tylko to co one chcą ci pokazać, a wcale nie muszą pokazywać Tobie wszystkiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektrownia atomow Re: Ktory to twoj nick, panie "Sepp" z KGB? IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:35 lechu,jesteś monotematyczny,srasz z dupy KGB, MOSKALE ,GAZ zakręcą i dupa zmarznie,no chyba że euro komisarze rzucą troche paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + - Re: Stan zdrowia Juszczenki IP: *.fbx.proxad.net 04.12.04, 17:27 jesli to prawda to po kija chca 3 tury zamiast powtarzac wybory od poczatku? jak kite odwali dzien po wyborach to burdel jeszcze wiekszy tam sie zrobi gdy ktos dobrze chcacy pomowi nowa opozycje o morderstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Gniew manifestantów w Kijowie IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 17:22 W ten sposób coraz bardziej prawdopodobny staje się wariant gruziński - czego Ukrainie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + - chcesz im wyslac Grzesia Sakaszwili? IP: *.fbx.proxad.net 04.12.04, 17:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna Ludow ZA ROK BEDZIECIE NARZEKAC A ZA DWA PRZEKLINAC: IP: *.i.pppool.de 04.12.04, 17:40 LUSZCZENKOW, TIMOSZENKOW I POROWNYWAC DO LUKASZENKOW. JESLI STOLZMAN I BOLEK SA ZA TO JA JESTEM PRZECIW. JA TYM KU..M NIE WIERZE. TO ZDRAJCY NARODU POLSKIEGO A TERAZ I UKRAINSKIEGO. ICH GAZA ZAWSZE BYLA WYPLACANA W SREBRNIKACH.MOTOROWA, WYRWIKUFEL,LEIBA KOHNE; BOLEK -WALESA BEDZIE WISIAL NA POMNIKU POLEGLYCH STOCZNIOWCOW W GDANSKU POWIESZONY JAK MUSSOLINI- ZA JAJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBS Re: ZA ROK BEDZIECIE NARZEKAC A ZA DWA PRZEKLINAC IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:25 APELSINA OTRUTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafcio tylko z torunia tu jakis kolo monolog wyglasza... IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 04.12.04, 19:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: tylko z torunia tu jakis kolo monolog wyglasz IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 21:24 gdzie jest Toruń????my piszemy z kijeva,obołona,piłeś kiedyś piwo obałon???a propos w POLSCE ukazała się fajna książka lysiaka,podobno o waszej rewolucji,zapraszam do kijeva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Klaudiusz Re: tylko z torunia tu jakis kolo monolog wyglasz IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 21:45 ty rafcio,powiem ci taka rzecz,masz kompleksy ,jak rozmawisz z dziewczynami to czerwienisz się,nigdy nie miałeś dziewczyny,dlatego uderza do głowy,na polityce nie masz pojęcia bo jestes na utrzymaniu rodziców,łaknij życia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taras bulba MECHANICZNA POMARAŃCZ TO WRÓG UKRAINY IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBS Re: Gniew manifestantów w Kijowie IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:08 WYŻSZE PODATKI,DRENAŻ KIESZENI,TAK JAK W POLSCE,NO ALE TY W POLSZE NIE ŻYWIESZ!!!!!Z HAMERYKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Gruzja nie miała armii, Ukraina nie da się IP: 217.153.221.* 04.12.04, 19:26 pomarańczowej hołocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: Gruzja nie miała armii, Ukraina nie da się IP: *.coburn.residences.colby.edu 06.12.04, 07:24 sowietikusy w odworcie!!! druga tura powrotu czarwonoarmistow do domu. dalej na wschod!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Teraz zobaczymy... IP: 212.33.66.* 04.12.04, 17:35 jak pomarańczowy mityng zamienia się w krwawą jatkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Teraz zobaczymy... IP: 212.33.66.* 04.12.04, 17:37 jak pomarańczowa heca zmienia się w krwawą jatkę! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Teraz zobaczymy...to mowi Moskwa! 04.12.04, 18:01 Gość portalu: xyz napisał(a): > jak pomarańczowa heca zmienia się w krwawą jatkę! ------------------------- ... wreszcie nadzieja na tradyjne rosyskie zalatwienie sprawy. Krew jest smarem historii, no to polewaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasol Re: Teraz zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:12 Radziłbym nie zapominać, jak skończył Causescu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladimir Gratulacje! Jednak można dalej fałszować! IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.12.04, 17:37 Pomoże tylko Putin i jeden kandydat. Wtedy każdy będzie miał tylko jednego do wyboru. Do wybierania jednego z wielu trzeba dojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga w sprawie "che" IP: *.crowley.pl 04.12.04, 17:45 Panowie dyskusja z "cze " jak mawiał prof Kepiński-jest sprzeczna z higiena osobista! Sam wybór ps "che" bandziora którego nawet Fidel sie pozbył gdy mu zaproponował atomowy atak na USA a nastepnie w Boliwii zastrzelono go jak psa przy pełnym aplauzie miejscowych - swiadczy kto pod tym "che" wystepuje.Posoviecki pomiot aktywizuje sie bo kolejna przegnana (po Gruzji) kompromituje Moskwe i pana Płk Putina. Oni nie moga pojac że to juz koniec "wirtualnego mocarstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taras bulba JUSZCZENKO ŁAPY PRECZ OD DONIECKA!!!!$$$ IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasol torun.mmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:18 Czy to ta kukła Moskwy - o. Dyrektor Radia Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: torun.mmm... IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:30 TY ile tona ma kg.?ty z g.wybiórczej,zaciągnij się do wojska,kup sobie hamulce do patelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Dziwna ta rada, jezeli najwyzszy sad orzekl, ze IP: *.fastres.net 04.12.04, 18:06 grano naznaczonymi kartami to powtarzajac gre, trzeba nowe czyste karty wziasc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywonos Martwym snem śpi Ukraina!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:20 Panowie bracia,przez niepohamowany gniew i upór nasz doszliśmy do tego,że utraciliśmy świat oczu naszych,utaciliśmy Ukrainę,jak złote jabłko,utracilismy świat oczu naszych , utraciliśmy i na wieki od siebie ooaliliśmy dobrych,mężnych Kozaków,braci naszych,dzięki których broni i straży długo żyliśmy w ciszy i spokoju i byliśmy postrachem dla wszystkich innych wrogów naszych..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasol Re: Martwym snem śpi Ukraina!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:06 Święta racja, niestety. "... nienawiść na wieki zatruła krew pobratymczą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywonos Kamczatka najładniejsze wulkany na świecie!! IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafcio a te niedzwiedzie... po prostu miodzio IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 04.12.04, 19:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r a IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.12.04, 18:42 KOMUCHY SĄ NIEULECZALNYMI SZUJAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel AUTOBUSY WYBORCZE IP: *.amwaw.edu.pl / *.amwaw.edu.pl 04.12.04, 18:50 Widać dalej liczą na to, że ponownie skorzysta się z podstawowych metod fałszowania wyborów, zawyżania frekwencji metodą dorzucania lipnych głosów oraz poprzez głosowanie wielokrotne za pomocą "zaświadczeń". Bezczelność w zaparte, ale dobrze, bo to tylko bardziej zmobilizuje POMARAŃCZOWYCH i obserwatorów międzynarodowych. Powtórna druga tura będzie jedną z najbardziej kontrolowanych. Nie przejdą żadne machloje a ich ewentualni autorzy podłożą się sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozyr-Zyrko Re: AUTOBUSY WYBORCZE IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 18:58 napij się vodki z sokiem pomarańczowym,tak ja robię ,na abałonie,dam kwitok do kijeva i zobaczysz tą pomarańczowo-eurokołchozową rewolucje,obserwatorzy do Afryki,Chin tam jest wyzysk ,w Chinach demokratycznych robotnik zarabia 20c na godzine,to jest dddddemmmokracjaaaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Re: AUTOBUSY WYBORCZE IP: *.amwaw.edu.pl / *.amwaw.edu.pl 04.12.04, 19:21 1. O ile mi wiadomo, Chiny są komunistyczne, a Afryce w niejednym kraju panują autokratyczne reżimy o postsowieckiej prowieniencji ( "uniwersytet" drużby narodow w Moskwie). 2. Odpowiedz mi na pytanie, dlaczego reagujecie taką wściekłością na perspektywę UCZCIWYCH wyborów? Widać dla KGBowca wszystko, co pachnie jakąkolwiek swobodą i wolnością wyboru nie mieści się w głowie. 3. Akurat od piwka OBOLON wole Lwiwske Specjal, chociaz Kwas Chlebowy i "Żywczyk" z "Obołonia" też super! 4. Bądź bardziej pomarańczowy, a świat będzie i dla Ciebie piękniejszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafcio Re: AUTOBUSY WYBORCZE IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 04.12.04, 19:32 obolon' to jest dzielnica kijowa. bardzo ladne miejsce, takie miasto w miescie. podobno jak zyc w kijowie to tylko na obolonie. co nie zmienia faktu ze kgb smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: AUTOBUSY WYBORCZE IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 21:48 może pewnych spraw mali ludzie nierozumieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafcio Re: APELSINA OTRUTA!!!!! IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 04.12.04, 19:34 podono krzywonos wypijal sam 2 litry okowity i dlatego we lbie mu sie kielbasilo. dlatego tez wymordowal polakow na wysokim zamku we lwowie Odpowiedz Link Zgłoś