Dodaj do ulubionych

do "szlachcica "Gerarda

15.01.05, 16:31
nasze detroickie slonko znowu dostarczylo mi kupe radosci.
Podyskutowalo sobie z ABE na temat kupowania przez Zydow polskich tytulow .

Oto co napisal:

"W Polsce nie bylo kupowania tytulow jak w zachodniej Europie. Zydzi zreszta
wcale sie do tego nie palili. Rozumiem, ze nie mozesz podac zrodel bo takich
nie ma. natomist jesli chodzi o przyjmowanie do ZPS podstawa sa dokumenty w
szczegolnosci weryfikacji tytulow szlacheckich w XIX wieku przez zaborcow,
jak
chocby rosyjska po Powstaniu Styczniowym. Mozesz wejsc na nasza strone i
sprawdzic czy masz genealogiczne i prawne podstawy ubiegania sie o
czlonkowstwo
zwiazku. Twoj dziadek zyl prawdopodobnie juz w II Rzczp. Jesli majatek
istnieje
na terenach obecnej Polski mozesz ubiegac sie o jego odzyskanie."

Drogi ignorancie, wlasnorecznie sie wkopales.O to wlasnie chodzi.
Rzad carski po upadku Powstania Styczniowego z zasady odmawial tytulow
szlacheckich calej patriotycznej czesci polskiego szlachectwa , ktora w
Powstaniu brala udzial.Zsylano na Sybir ale i konfiskowano jej majatki,
masowo wykupywane przez Zydow, wraz z tytulami a rowniez nazwiskami.
Nie pomogly zadne protesty.
Stad mielismy ten nawal Potockich, Radziwillow czy Malachowskich , rowniez w
obecnym Sejmie ,o aparycji rasowych rabinow.
Ci , ktorzy przeszli weryfikacje i znajduja sie w herbarzu polskiej szlachty
po roku 1863, to z reguly kolaboranci.Badz wyzej wymienieni.
Nie masz czym sie chwalic Gerardzie, rzecz to powszechnie znana

Obserwuj wątek
    • Gość: Davo Re: do "szlachcica "Gerarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:51
      Co za ftrętne podejście tacy jak ty sa wymiotem narodu
    • Gość: . pOTOCCY TO CHAMY NAZWANE PO CARSKIM UWLASZCZENIU. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.01.05, 17:59
      Mowa byla o Rzeczpospolitej, nie zas Kraju Przywislanskim czy CK galicji - nie
      zauwazyles?
      • krystian71 Re: pOTOCCY TO CHAMY NAZWANE PO CARSKIM UWLASZCZE 15.01.05, 18:07
        Zauwazylem, kropka, ABE pisala o I Rzeczpospolitej.Sa to fakty ogolnie znane i
        udokumentowane w owczesnych aktach sejmowych, szczegolnie sejmikow litewskich ,
        bo takie prawo tam przez jakis czas obowiazywalo.Gerard o tym nie wie, bo on
        wogole malo wie.
        Ale to co ON napisal , to juz pozalowania godne, bo strzelil sobie w stope.
        Jesli jego rzekome szlachectwo takiej jest proweniencji- to coz tu jeszcze
        dodawac.Jemu sie zdaje , ze okres sprzed 140-tu lat to zamierzchle czasy.
        Byc moze tak jest w USA, ktore zaledwie 200 lat historii licza, ale nie w
        Polsce, gdzie zarowno zapisy historyczne istnieja , jak i przekazy rodzinne.
        Herbarz carski u mnie na polce stoi i jeszcze mi moj pradziadek z duma
        pokazywal, ze tam naszego nazwiska nie uswiadczysz :)))
        • Gość: rachelka Re: pOTOCCY TO CHAMY NAZWANE PO CARSKIM UWLASZCZE IP: *.twcny.rr.com 15.01.05, 18:15
          krystian71 napisała:

> Zauwazylem, kropka, ABE pisala o I Rzeczpospolitej.Sa to fakty ogolnie znane i
          > udokumentowane w owczesnych aktach sejmowych, szczegolnie sejmikow litewskich ,
          >
          > bo takie prawo tam przez jakis czas obowiazywalo.Gerard o tym nie wie, bo on
          > wogole malo wie.
          > Ale to co ON napisal , to juz pozalowania godne, bo strzelil sobie w stope.
          > Jesli jego rzekome szlachectwo takiej jest proweniencji- to coz tu jeszcze
          > dodawac.Jemu sie zdaje , ze okres sprzed 140-tu lat to zamierzchle czasy.
          > Byc moze tak jest w USA, ktore zaledwie 200 lat historii licza, ale nie w
          > Polsce, gdzie zarowno zapisy historyczne istnieja , jak i przekazy rodzinne.
          > Herbarz carski u mnie na polce stoi i jeszcze mi moj pradziadek z duma
          > pokazywal, ze tam naszego nazwiska nie uswiadczysz :)))

he,he british witch came back:)))
          ja jako hrabianka jade na muldki robic hop. pogoda cudo ,-10C i slonce a wiec
          zegnam towarzystwo na jakos czas bo zew krwi wola. tylko nie zanudzcie sie tymi
          tytulami na smierc, bo jak wiadomo lud byl zawsze zdrowszy od zdegenerowanych
          magnatow i szlachty,ktora poza pieniactwem i wynaturzeniem niczego nikogomu nie
          dala;)))
          z narciarskim ahoy:))))
          • Gość: . Podrzuc nam temperatury na minusie - zamienie na IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.01.05, 18:18
            wiatry - ostatnio, nawet w mojej wsi, 100 mil na godzine...
          • krystian71 Re: pOTOCCY TO CHAMY NAZWANE PO CARSKIM UWLASZCZE 15.01.05, 18:19
            w Rachelka, u nas tez zima idzie , wiec kto wie, moze za pare dni lepszy bede
            mial humor.
            Z tym szlachectwem nie masz racji , bo to nie tytul, ale rzeczywistosc sporego
            procentu polskich obywateli.Ja mam tego nie doceniac !!! Jak taki Gerard sie
            przypina?
            • Gość: rachelka Re: pOTOCCY TO CHAMY NAZWANE PO CARSKIM UWLASZCZE IP: *.twcny.rr.com 15.01.05, 18:22
              krystian71 napisała:

> w Rachelka, u nas tez zima idzie , wiec kto wie, moze za pare dni lepszy bede
              > mial humor.
              > Z tym szlachectwem nie masz racji , bo to nie tytul, ale rzeczywistosc sporego
              > procentu polskich obywateli.Ja mam tego nie doceniac !!! Jak taki Gerard sie
              > przypina?
              ale,ale ja tez szlachcianka tylko ten herb mi sie zapodzial gdzies w moim
              balaganie. nawet kiedys jakis pierscien byl,to moja szlachetna
              siostra(humanistka) wszystko w ksiegach opisala i mnie stara sie to ciagle
              wbijac w glowe,ale bez powodzenia. ja wole narty,ona knigi z herbami i historie.
              co za nuuuuuuuuuuuuuuda:)))
              • krystian71 Re: pOTOCCY TO CHAMY NAZWANE PO CARSKIM UWLASZCZE 15.01.05, 18:27
                to nie nuda Rachelko, tys juz czysta Amerykanka - demokratka.
                A prawdziwa arystokracja na tym polega , by wiedziec, gdzie sa twoje przodki
                pochowane.I przekazac te wiedze twoim synom.
                To jest to minimum, jakie jest od ciebie wymagane.
    • krystian71 Re: do "szlachcica "Gerarda 15.01.05, 19:55
      no i gdzie jest ten Gerard ze swoja rodzinka.
      Jeszcze sie z tatem nie skonsultowal?
    • Gość: Tysprowda Do eugenicznego Gerry ktory ma geny lepsze niz IP: 193.188.161.* 15.01.05, 20:13
      rzesze barachla sluzacego w USSAmacht i ktore przez samobojstwa, robi miejsce w
      USSA potomstwu buszolomstwu.

Widac jakie pie..e USSA chwala......
      • krystian71 Re: Do eugenicznego Gerry ktory ma geny lepsze ni 15.01.05, 20:20
        doczytaj dobrze jego geny i jego intencje.
        Gerardowi sie wydaje, ze szlachectwo do tego sluzy , by sie po latach upomniec
        rzadowi polskiemu o swoje wlosci.
        Tak go judaisci nauczyli ,ze o to i tylko o to zawsze chodzi.
        Jakby sie z miejscowymi spoknal, byc moze by go wyprostowali.
        Choc szczerze mowiac - watpie
    • Gość: ABE Po przeczytaniu jego poradu zdecydowalam IP: *.jetstream.xtra.co.nz 15.01.05, 21:07
      sie go zignorowac.
      "Szlachcic" ktory swoja genealogie datuje do carskich nadan (czy
      tez "potwierdzen" ha ha!) i ktory nawoluje do "odzyskiwania" w Polsce (i
      przeciwko Polsce!!!) majatkow utraconych na rzecz Zydow (bo wyraznie to
      podkreslilam, ze to nie PRL ale zydowski wierzyciel byl przyczyna utraty
      majatku mamy dziadka)nie jest wart, zeby czas i nerwy na niego tracic/
      • krystian71 Re: Po przeczytaniu jego poradu zdecydowalam 15.01.05, 21:26
        no , zwlaszcza to odzyskiwanie majatkow.
        Tez na to zwrocilem uwage.
        Po pierwszej wojnie swiatowej ,wogole nie bylo o tym mowy, choc to byla jeszcze
        calkiem swieza spraewa.
        Prawdziwi patrioci rozumieli, ze nie nalezy w biednej, zniszczonej wojna Polsce
        zawieruchy majatkowej czynic.
        Tez na to sa dokumenty, choc je biedny Gerard nie znajdzie.
        On sie zapisal do jakiejs organizacji w okreslonym celu i nie widzi jak sie
        kompromituje...
        • Gość: ABE Gerard na spolke z jojem mogliby wspolnie IP: *.jetstream.xtra.co.nz 15.01.05, 21:41
          sprawe Polsce wytoczyc o te kamienice na Piotrkowskiej i dworki na Mazowszu.
          Scierwo.
          • krystian71 Re: Gerard na spolke z jojem mogliby wspolnie 15.01.05, 21:58
            Narazie czekam na jego reakcje i bardzo jestem jej ciekawy. Poki co jak widze
            zniknal z forum i Alfredem sie podpisuje.A ze to scierwo to masz racje
            pozdrawiam
            • Gość: rachelka Re: Gerard na spolke z jojem mogliby wspolnie IP: *.twcny.rr.com 16.01.05, 00:36
              krystian71 napisała:

> Narazie czekam na jego reakcje i bardzo jestem jej ciekawy. Poki co jak widze
              > zniknal z forum i Alfredem sie podpisuje.A ze to scierwo to masz racje
              > pozdrawiam
              misery likes company,nie on pierwszy i nie ostatni podpada pod ten
              zaszczytny,hrabiowski tytul:)))
              dlatego ja zawsze wolalam z ludem sie zadawac,sa zdrowsi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka