Dodaj do ulubionych

Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Juszcz...

IP: 80.45.177.* 23.01.05, 11:29
I niech wjezdza Bank Swiatowy, a bezrobocie rosnie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rav Jestem wzruszony... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 11:33
      Oglądam transmisję i mam łzy w oczach ze wzruszenia. Nie mniejsze niż po
      zwycięstwie wolności w wyborach roku 1989 czy w momencie zaprzysiężenia
      pierwszego po II wojnie światowej wybranego w wyborach prezydenta Polski... i
      nie mniejsze niż wtedy gdy obalano tyrana w Serbii czy wywalczono demokrację w
      Gruzji.

Naprzód Ukraino - teraz nic już nie zatrzyma Cię w drodze ku lepszej
      przyszłości!!!
      • Gość: Ziutek Re: Jestem wzruszony... IP: 213.199.242.* 23.01.05, 11:47
        Mam nadzieję, że także lepsze będą relacje między naszymi państwami i narodami,
        wiele za nami...
        Polska niech będzie dalej przewodnikiem Ukrainy w Europie. Życzę Juszczence
        wszystekigo najlepszego!
        • konread Re: Jestem wzruszony... 23.01.05, 12:07
          Oby tylko nie popełnili blędów co my po 89 roku. Wszyskiego najlepszego Ukraino!!!
          • Gość: Gosia Re: Jestem wzruszona... ale... IP: *.chello.pl 23.01.05, 13:59
            Jesto to wielki dzien dla Ukrainy, byle im sie udalo.
            Ale w przemowieniu Juszczenko tyle naobiecywal.
            Jesli by to sie ziscilo, Ukraina to by byl kraj mlekiem i miodem plynacy.
            Boje sie rozczarowania ludzi, ktorzy glosowali na Juszczenke i dzis bili mu
            brawo i boje sie takze tego, ze Ukraina z pokora wroci do Rosji,kiedy zaczna
            sie klopoty. a wiadomo, ze beda, poczatki bywaja ciezkie. Wiemy cos o tym.
            U nas teraz nie jest wesolo, po tylu latach a oni dopiero zaczynaja.
            • Gość: fritz Re: Jestem wzruszona... ale... IP: *.adsl.solnet.ch 23.01.05, 15:24
              Masz racje. Ale Gosiu, mysle ze do Rosji za zadna cene nie wroca. Tam jest /
              bylo tak zle mimo oparcia o Rosje, ze moze byc tylko lepiej. Wystarczy im rzut
              oka na... Polske.
              • Gość: si cool IP: *.idea.pl 23.01.05, 15:46
                Zdjęcie jest bardzo symboliczne, prezydent całuje Ewangelię...
                --
                forever.pl
                • Gość: BOGATY INACZEJ UKRAINCY MAJA TERAZ SWOJA IV RZECZPOSPOLITA !! IP: 216.65.64.* 23.01.05, 22:39
                  UKRAINA "ODZYSKALA NIEPODLEGLOSC" NA POCZATKU LAT '90 (TAK JAK POLSKA)
                  UKRAINA JAK POLSKA DO TEJ PORY BYLA POD SKRUMPOWANA DYKTATURA TYPU "REPUBLIKA
                  BANANOWA"
                  ALE UKRAINA TERAZ SIE WYZWOLILA!
                  UKRAINA TERAZ JEST PRAWDZIWIE WOLNYM KRAJEM A RZAD MA Z WOLI LUDU
                  ALE POLSKA JESZCZE NIE
                  POLACY MAJA W NAJLEPSZE CODZIENNIE ROBIONE PRANIE MOZGU NAJNOWSZYMI
                  OSIAGNIECIAMI SOCJOTECHNIKI
                  • Gość: doktor Alexander KOLODKO, LAPINSKI, CZARZASTY - CHLUBA III RP IP: 216.65.64.* 23.01.05, 22:49
                    ale najwybitniejszym geniuszem w historii nowoczesnej Europy byl jednak
                    Kolodko!
                    dzieki niemu w 2002 Polska pobila rekord Guinessa w ilosci zbankrutowanych
                    firm w ciagu polowy roku (autentyk! sami zobaczcie wpis w Ksiedze Guinessa!)
                  • Gość: Y. Re: UKRAINCY MAJA TERAZ SWOJA IV RZECZPOSPOLITA ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 03:04
                    Ciekawe skąd się biorę kretyni tego pokroju... Ukraina ma IV Rzeczpospolitą, a
                    my wszyscy mamy pranie mózgu... a pastylki były brane?
            • Gość: szczerszaczyszyn Re: Jestem wzruszona... ale... IP: 138.227.189.* 24.01.05, 09:58
              Ludzie maja wyjatkowo krotka pamiec. Jesli pamietasz lata przed okraglym stolem
              to porownaj sobie ze stanem dzisiejszym RP. Nie mowie, ze wszystkim zyje sie
              lepiej, ale czesc sie juz zalapala... Przyjdzie czas na innych, trzeba w to
              wierzyc. Patrz w przyszlosc i nie trac sil na roztrzasanie tego czego i tak nie
              mozesz zmienic.
        • Gość: 9mm LZA SIE W KROKU KRECI..... IP: *.proxy.aol.com 24.01.05, 06:30
          Ten zklamany ukrainski nacjonalista, ktory popieral rozbijanie nagrobkow na
          lwowskim cmentarzu polskich "Orlat" bedzie tak samo rozkradal Ukrainski majatek
          ze swoja mafia jak poprzednia klika. Tym razem, pozwoli amerykanskiej mafii tez
          sie troche dorobic....
          • Gość: konrad Byly POGRANICZNIK=KGB IP: *.proxy.aol.com 24.01.05, 06:40
            Ten stary towarzysz a nowy prezydent Ukrainy musial byc dobrze sprawdzony przez
            KGB przed skierowaniem do sluzby w wojskach ochrony pogranicza, ktore KGB
            podlegaly.
      • Gość: stańczyk wzruszony jak stare gacie !!! hi, hi, hi IP: *.icpnet.pl 23.01.05, 12:11
        ...
        • Gość: Fasol Re: wzruszony jak stare gacie !!! hi, hi, hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:26
          Jak się nie ma nic do powiedzenia, to można nic nie napisać. Zapamiętaj to
          sobie, głąbie.
      • Gość: quasar Mi też popłynęły łzy ze wzruszenia IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.05, 13:16
        Jesteś wielka, Ukraino! Wszystkiego najlepszego, Panie Prezydencie!
      • Gość: Realista Re: Jestem wzruszony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:47
        Nic poza Rosja :(
      • Gość: Gość Polsce nie jest potrzebna silna Ukraina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:41
        Działacz narodowy Jędrzej Giertych w wydanej w latach trzydziestych ub. wieku
        książce "O program polityki Kresowej" napisał. Koncepcja niepodległości
        istnienia odrębnego państwa i narodu ukraińskiego na terenach od Karpat i
        Kaukazu jest ideą wrogą Polsce, dziełem myśli masońskiej i jako obiektywnie
        nieuzasadniona i szkodliwa powinna być zwalczana.
        www.republika.pl/legutowski/kresy.html
        • Gość: Leszek w opinii rusofilow - Giertychow IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 17:51
        • Gość: gosc Re: Polsce nie jest potrzebna silna Ukraina IP: *.sympatico.ca 23.01.05, 19:29
          oddac Ukrainie bulawe-a Polsce Lwow
          • Gość: niezapowiedziany Re: Polsce nie jest potrzebna silna Ukraina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:48
            ze tez ci ktorych najmniej to dotyczy zawsze maja najwiecej do powiedzenia.
            pojedz w tajge zamiast pisac glupoty maly czlowieczku.

ja nie chce Lwowa (choc moja rodzina stamtad jest). chce miec przyjazne
            stosunki z Ukraincami. a wtedy do Lwowa sami beda nas zapraszac, tak jak i my
            ich do Warszawy, Krakowa, Wroclawia, Poznania, w gosci i do przyjaciol! debilu.
        • Gość: Marcus Re: Polsce nie jest potrzebna silna Ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:19
          no prosze ... to on potrafił pisac, no no no
      • Gość: albert Re: Jestem wzruszony... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 23.01.05, 23:26
        Gość portalu: Rav napisał(a):

> Oglądam transmisję i mam łzy w oczach ze wzruszenia. Nie mniejsze niż po
        > zwycięstwie wolności w wyborach roku 1989 czy w momencie zaprzysiężenia
        > pierwszego po II wojnie światowej wybranego w wyborach prezydenta Polski... i
        > nie mniejsze niż wtedy gdy obalano tyrana w Serbii czy wywalczono demokrację w
        > Gruzji.
        >
        > Naprzód Ukraino - teraz nic już nie zatrzyma Cię w drodze ku lepszej
        > przyszłości!!!

Nic dziwnego, gdy Stalin umarl tez miales lzy w oczch. I wzruszony byles mlotku
        tak jak dzisiaj.
        Ci co sie wzruszaja widokiem politykow to zlodzieje ktorzy widza interes.
      • Gość: wędrowiec3 Re: Jestem wzruszony... IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.01.05, 12:06
        nie oglądałem transmisji z uroczystego zaprzysieżenia,bo nie mogę się wzruszać
        {serce}ale życzę Wolnej Ukrainie,żeby ich Prezydent, Wiktor Juszczenko dokonał
        tego,co obiecał.Jest tylko zasadnicze pytanie:czy car Wołodia pozwoli!!!
    • Gość: czerepacha www.moje.friko.pl LWÓW ZAPRASZA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:05
    • Gość: tommo Re: Nareszcie ! Ukraina na to zasłużyła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:19
      na pewno nie będzie im łatwo, tak jak Polakom nie było łatwo na początku lat 90-
      tych, ale dadzą sobie radę - tak jak my dalismy sobie radę. wszystkiego
      najlepszego dla ludzi którzy mieli siłę i godność aby obalić ten zgniły
      kolonialno-oligarchiczny system !
    • Gość: Alutka Re: Widzieliście już kiedyś taki cyrk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:22
      Ameryka święci triumfy
      a Polacy za to słono zapłacą
      • Gość: zbig Re: widziałem.. w 1989 roku w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:10
        i bardzo mi się to podobało. nie wiem czy ameryka święciła wtedy triumfy, ale
        wielkoruska kacopolandia dostała na pewno wówczas w doopę. tak jak i teraz. i
        bardzo dobrze.
      • Gość: Leszek Ile ci zapłacili za taki cyrk ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 14:24
      • Gość: he he he Re: Widzieliście już kiedyś taki cyrk ? IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 23.01.05, 16:26
        Ja widzialem juz duzo lepsze cyrki od urodzenia az do chwili wyjazdu z PRL:
        pochody pierwszomajowe, "pomozecie? - pomozemy!", "czyny" partyjne, przyjazdy
        Brezniewa i Castro, wiece i masowki potepiajace "wichrzycieli" w 1968
        i "warcholow" w 1976, "wybory" do Sejmu i rad narodowych, kolejki po kielbase
        zwyczajna itp. itd.
    • Gość: maw Brawo KGB! - znow pierwszy post! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.01.05, 12:29
    • Gość: Marszałekpolny To jak z tym Irakiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:45
      Wycofują mołojców, czy nie? A może Powell go "przekona" żeby tam zostać? Dla
      mnie będzie to pierwszy test wiarygodności dla Juszczenki, jako przywódcy.
      Obawiam się, że go nie zda. Będzie taki Kwaśniewski-bis!

PS
      A Havel to taki pieczeniarz- wszędzie gdzie szampan dają tam i on obecny.
      • Gość: Wuj Dobra Rada posłuchać można na LUX FM radio ze LWOWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:02
        link jest na www.moje.friko.pl - Juszczenko mówił o wszystkim.. no zobaczymy..
      • Gość: polonista Re: To jak z tym Irakiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:04
        jesus, znowu jakiś przygłup zaśmieca net swoimi debilnymi postami.. Havlovi,
        kolesiu, to nie jestes godzien butów pucować ..poza tym zobacz w słowniku co
        znaczy słowo "pieczeniarz " - zamiast pisać pierdoły zrób małą maturę ..
        • Gość: Marszałekpolny Ja ani myślę pucować komukolwiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:17
          buty, ale Ty możesz, jeżeli Twój havel tego zechce. Co do słowa "pieczeniarz"
          to do havla pasuje jak ulał. Czesi to mądry naród i wolą rozsądnego Klausa,
          aniżeli marnego pisarza w roli prezydenta.
          • Gość: polonista Re: Ja ani myślę pucować komukolwiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:27
            sądząc z twojej wypowiedzi to do pucowania butów się nadajesz jak ulał .. poza
            tym oświecę cię głupku : klaus został wybrany dlatego, ze havel po dwóch
            kadencjach nie mógł już więcej kandydować. taka stanowi czeska konstytucja. nie
            było więc pojedynku wyborczego pomiedzy havlem i klausem - dlatego nie pisz
            obszczymurku polny ze czesi WOLELI klausa bardziej niz havla, bo to dowód
            ignorancji. przypomnę ci dalej niedouczony człowieku, ze za prezydentury havla
            klaus był powoływany na stanowisko premiera, potem odwoływany - w tym czasie
            gdy havel pozostawał przez cały na stanowisku.
            • Gość: Marszałekpolny Polonisto słoma Ci z butów wyłazi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:42
              Doskonale wiem dlaczego wybrano Klausa. Mam znajomych w Czechach, którzy trochę
              pisali mi o wyborze Klausa, oraz o ostatnim okresie urzędowania Havla. Pisano w
              tamtejszych gazetach, że prezydent Czech od dawna jest na liście płac CIA.
              Havel się obraził i wyemigrował z Czech- kupił dom w Portugalii, podobno
              zaważyły względy zdrowotne...
              Wykształceniem się kolego nie chwal. Nie mam powodów żeby mieć kompleksy,
              szczególnie przed "polonistami".
              • Gość: polonista Re: sierotko polna ..daj luz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:03
                w mojej poprzedniej wypowiedzi napisałem ci , że piszesz głupoty. napisałem też
                dlaczego. nie odnosisz się do tego , bo nie masz nic do powiedzenia. zaczynasz
                natomiast opowiadać o havlu jako agencie CIA ..jest to kłamstwo niskich lotów,
                godne gó..jada, ale warto byłoby przy okazji dodać , że kiedy havel siedział w
                komunistycznym więzieniu to klaus intensywnie z komuchami kolaborował na
                wysokim stanowisku w państwowej komunistycznej instytucji. o wspólpracę z CIA
                oskarżyć się go nie da - bo to był jawny komuszy kolaborant. co do wyboru
                czechow po wycofaniu sie havla z polityki - nie dyskutuje : ich prawo,
                natomiast przpinanie łatek havlovi jest typowe dla czechaczków - odpowiedników
                naszych polaczków, z którymi jak widać się kolegujesz. swój do swego ciągnie.
                • Gość: Leszek Alez polonisto, z kagebista sie nie nagadasz! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 14:28
                  On ma prykaz z Kremla...i juz!
                • Gość: irytator James Havel ps. Bond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:37
                  Ja także słyszałem pogłoski nt. "agenturalności" Havla. Nie mogę jednak
                  powiedzieć, czy były to jedynie pomówienia jego przeciwników, czy też oparte na
                  jakichś danych np. czeskiej bezpieki. W każdym bądź razie, Havel się obraził na
                  braci Czechów i opuścił kraj. Inna wersja głosi, że Czesi nie polubili jego
                  drugiej żony, przy ktorej wygląda jak cocker-spaniel przy bernardynie. W każdym
                  razie wyjechał z Czech, ale nadal jest aktywny.
                  Mozna co prawda twierdzić, że Havel to autorytet koncesjonowany. Ale dzisiaj
                  wszystkie "autorytety" są przez kogoś koncesjonowane. Największą jego zasługą
                  jest "aksamitny" rozwód z braćmi Słowakami. Tyle, że to Czesi mieli dość
                  finansowania Słowacji, tak więc kiedy pojawił się Mecziar i spa to wielu
                  rodział przyjęło z ulgą. Jak się można spodziewać, najbardziej za złe mają
                  Havlovi ów rozwód nie jego pobratymcy, a Słowacy. Ale to inna historia.

Z tego co mi wiadomo, Klaus nie należał do partii komunistycznej (w
                  przeciwieństwie do naszego Balcerowicza, który ma dorobek naukowy m.in., w
                  Trybunie Ludu). Tyle, że to nic nie znaczy. Uwaga, że Havel walczył, a Klaus
                  kolaborował jest nie na miejscu. Obaj panowie nie specjalnie się lubią, ale
                  chyba z innych powodów. Klaus jest bez wątpienia silną indywidualnością. Jest
                  też jednym z bardziej niezależnych polityków w tej części Europy. W tym
                  kierunku stara się też sterować Czechami, czego im zazdroszczę. Havel to taki
                  człowiek trochę na pokaz, jego decyzje jako prezydenta Czech były jednak dużo
                  niższego lotu. W każdym razie Czesi go lubili, i przez pierwsze lata cieszył
                  się prawdziwą popularnością. Ale kiedy odchodził, to za nim nie płakali...
              • Gość: Fasol Re: Polonisto słoma Ci z butów wyłazi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:31
                Gość portalu: Marszałekpolny napisał(a):

> Nie mam powodów żeby mieć kompleksy..

Oj masz, tylko najwyraźniej o tym nie wiesz.

Litość i trwoga.
        • Gość: yyy do polonista IP: *.proxy.aol.com 24.01.05, 01:20
          ja sprawdzilem w slowniku. Pasuje do Havel i szampana. Kto tu powinien zrobic
          mala mature?
      • no.logo Re: To jak z tym Irakiem? 23.01.05, 13:07
        Gość portalu: Marszałekpolny napisał(a):

> A Havel to taki pieczeniarz- wszędzie gdzie szampan dają tam i on obecny.

A Marszałekpolny to taki koleś, który klepie w klawiaturę bzdury tysiąclecia. Havel zrobił w swoim życiu więcej niż potrafiłbyś ogarnąć swoim móżdżkiem, i w pełni zasłużyl na te "szampany".
      • Gość: Leszek Marszałekpolny czyli rosyjski felmarszałek? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 14:25
        Az taka wysoka range dal ci Putin?
    • Gość: buba Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:05
      Po liscie gosci zaproszonych na zaprzysiezenie widac ile Ulraina znaczy dla reszty swiata: niewiele. No, a Kwasniewskiemu trafilo sie brylowac znowu na arenie 'swiatowej', rowny wsrod rownych.Hahaha
      • Gość: paulos bardzo się cieszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:09
        Gratuluję!
        zasłużył na to aby być prezydentem!
        moskiewskie hycle chciały go zabić trucizną ale się nie udało!

Cieszę się bardzo!
        niech żyje Ukraina!
        • Gość: zbig Re: ja też !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:15
          pozdro dla wolnej i demokratycznej ukrainy ! wielkoruski imperializm idzie
          dzisiaj na śmietnik historii..
      • Gość: zbig Re: zwłaszcza dla rosji mało znaczy, haha...;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:22
        czy ty masz amnezję pajacyku ? zapomniałeś już jak ubek wszechczasów władymir
        władymirowicz putin kolędował na ukrainę aby popierać swojego przydupasa ?
        latał jak kot z pecherzem..;-)) jak mu intensywnie gratulował pseudowygranej ?
        oj, znaczy ta ukraina dla świata - dużo znaczy, a dla rosji jeszcze
        więcej ..ale jak się dostało w doopę to najlepiej udawać , ze się nic nie
        stało ;-))
    • Gość: ęis Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 13:19
      Juszczenko to unijna i amerykańska MENDA na organizmie UKRAINY !
      Trzeba tą MENDĘ bezwzględnie i szybko zniszczyć bo zainfekuje całą Ukrainę
      amerykańskim robactwem i unijną zgnilizną. Tak stało się w Polsce,gdzie te
      MENDY plenią się w zastraszającym tępie i pustoszą kraj !
      Ukraina ma jeszcze szansę uniknąć losu nieszczęsnej III rp -państwa
      najbiedniejszego i najbardziej skorumpowanego w UE, z 30 % bezrobociem,skrajnym
      ubóstwem 3/4 społeczeństwa.
      • Gość: zbig Re: proszę - kacapy mają swoje marzenia .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:32
        nu, niestety, towariszczi, dioksyny nie zadziałały.. cały misterny plan w
        p..zdu , jak powiedział Siara na w filmie Killer 2. wasz kacapski killer był
        tak samo do doopy jak ten od machulskiego, albo jeszcze bardziej..kacapy ze
        swoją propagandą na kamczatkę ! półnokoreańskiego chama w pupę lizać !
      • Gość: Leszek A jako PRL stalismy na czele gospodarki swiatowej IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 14:31
        Spadaj durny szpionie, jestes tak prymitywny, ze Putin powinien ci potracic na
        premii
      • Gość: eksZHA Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: 207.191.236.* 23.01.05, 14:33
        Menda to jestes ty. Niech Zyje Wolna Ukraina.
      • Gość: Anna Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:34
        Gość portalu: ęis napisał(a):

> Juszczenko to unijna i amerykańska MENDA na organizmie UKRAINY !
        > Trzeba tą MENDĘ bezwzględnie i szybko zniszczyć bo zainfekuje całą Ukrainę
        > amerykańskim robactwem i unijną zgnilizną. Tak stało się w Polsce,gdzie te
        > MENDY plenią się w zastraszającym tępie i pustoszą kraj !
        > Ukraina ma jeszcze szansę uniknąć losu nieszczęsnej III rp -państwa
        > najbiedniejszego i najbardziej skorumpowanego w UE, z 30 % bezrobociem,skrajnym
        >
        > ubóstwem 3/4 społeczeństwa.

Moherowy berecie o.Rydzyka i ks.Jankowskiego oddaj żonie ten atrybut
        przynależności do sekty w/wym i czytaj sobie spokojnie Gosćia Niedzielnego lub
        inne wydawnictwo kioskowe LPR-u.Nie podniecaj się tematem bo dostaniesz prostatę
        albo ci się ona powiększy -teraz wiadomo dlaczego świerszcyki mają zniknąć z
        kiosków wy preferujecie inny rodzaj podniety .Ale co w tym wieku pozostało.
        Popier....ć sobie głupot czasami :)))))))))))))
      • Gość: Bang! Bang! Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:23
        Nie rzucaj mięchem, dresie. Jak chcesz coś pisać to poćwicz wcześniej
        ortografię i odstaw denaturat.
      • Gość: Bang! Bang! Re: do ęis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:26
        Gość portalu: ęis napisał(a):

> Juszczenko to unijna i amerykańska MENDA na organizmie UKRAINY !
        > Trzeba tą MENDĘ bezwzględnie i szybko zniszczyć bo zainfekuje całą Ukrainę
        > amerykańskim robactwem i unijną zgnilizną. Tak stało się w Polsce,gdzie te
        > MENDY plenią się w zastraszającym tępie i pustoszą kraj !
        > Ukraina ma jeszcze szansę uniknąć losu nieszczęsnej III rp -państwa
        > najbiedniejszego i najbardziej skorumpowanego w UE, z 30 %
        bezrobociem,skrajnym
        >
        > ubóstwem 3/4 społeczeństwa.
        Nie rzucaj mięchem, dresie. Jak chcesz coś pisać to poćwicz wcześniej
        ortografię i odstaw denaturat.
    • Gość: MTS Tylko bogataUkraina moze byc wolna i demokratyczna IP: *.dynamic.mts.net 23.01.05, 14:00
      Kraj biednych ludzi bedzie zawsze zniewolony, dlatego zycze Ukraincom aby jak
      najszybciej podniesli sie z biedy, wyksztalcili swoje dzieci i zyli na poziomie
      godnym Europejczyka.
      • Gość: buba Re: Tylko bogataUkraina moze byc wolna i demokrat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:27
        ...na poziomie godnym Europejczyka? Tzn.jakim?
    • Gość: niezapowiedziany Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:04
      "Buławę wypożyczyło Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie, a sztandar przyjechał
      na uroczystość z muzeum w Sztokholmie."

jak to wypozyczono? myslalem, ze ja zwrocilismy. natychmiast przekazac ja
      Ukrainie. Szwecja powinna przekazac sztandar. teraz jest ta chwila - zwlaszcza
      jesli chodzi o bulawe. Nie potrafilismy porozumiec sie w odpowiedniej chwili
      wtedy i doszlo do bratobojczej wojny. Teraz jest chwila, zeby
      powiedziec: "Nigdy wiecej wojny miedzy nami".
    • Gość: Serce Rosji Wyszła z Juszczenki rusofobia IP: *.chello.pl 23.01.05, 14:38
      Przecież te jego słowa:

> Już nigdy nikt nam nie powie, jak żyć i kogo wybierać - podkreślił

to aluzja do Putina, autora doktryny o "sterowanej demokracji", wdrażanej od
      wielu lat w Rosji, na Białorusi, azjatyckich krajach WNP i - jak się okazało
      bez powodzenia - na Ukrainie. Oj, chłodne będzie przyjęcie nowego prezydenta
      Ukrainy w Moskwie. Te słowa to wielka, antyrosyjska zuchwałość Juszczenki.

-----------------------------
      • Gość: Leszek Moze sie zesrasz ze strachu? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 18:30
        • Gość: Serce Rosji Leszek mądry jak jeden jego imiennik IP: *.chello.pl 23.01.05, 20:07
          Przeczytaj uważnie jeszcze ze dwa razy. Może wtedy zrozumiesz że to jest
          ironia.
          • Gość: Leszek Z takim nickiem, jakiego uzyles, nigdy nie wiadomo IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 20:16
            • Gość: Fasol Re: Z takim nickiem, jakiego uzyles, nigdy nie wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:00
              Leszku, nie poznaję Cię. A może ktoś się pod Leszka podszywa?
    • Gość: Polak z kresów A co z cmentarzem Orląt we Lwowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:43
      Zburzą go banderowcy czy nie????Bardzo się na Ukraińcach zawiedziecie ,
      postsolidarnościowe oszołomy.Ale co wam to .i tak polskę w d..e macie.Wasza
      ojczyzna go ,,globalna wioska''.Baćko Chmielnicki( to on Ukrainę Rosji za
      judaszowe srebrniki sprzedał) pokazuje łapką z cokołu na pomniku w kijowie
      gdzie trzeba i iść i kogo rezać( na zachód małojcuy!!!)Pomnika X.Jeremiego
      Bohatera I Rzeczypospolitej jakoś nie ma w III RP.Szewczenko ma w Polsce pomnik
      (akurat należy Mu się bo nie był ukraińskim nacjonalistą ale patriotą) a
      X.Jeremi nie.Dziwne co ???
      • Gość: chińczyk z peru Re: A co z cmentarzem Orląt we Lwowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:13
        cmentarz orlat we lwowie został odbudowany dopiero wówczas gdy władza w tym
        miescie przeszła w ręce banderowców ; poprzednio władze bratniego nam ZSRR
        urządziły na nim smietnik - i to by było na tyle kacapie, bo jesteś takim
        polakiem z kresów jak ja chińczykiem z peru. poza tym : u nas stoi pomnik
        szewczenki, we lwowie pomnik mickiewicza. w polsce pomnika chmielnickiego nie
        ma. jak ci tak bardzo brakuje pomnika X. jaremy do wystąp do swoich kgbowskich
        mocodawców kacapski szczurze - niech zafundują ; z radością w Polsce przyjmiemy
        ten dar.
        • Gość: Dgosc ReCHIŃCZYKU Z PERU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:27
          Lepiej na ten temat się nie wypowiadaj,Polacy mieszkający tam powiedzieli mi,
          że gdyby nie Kuczma to i w takiej formie nie odbudowano tam cmentarza .
          Ostatnio w naszej prasie pojawiły się pogoski, że za takie poparcie Juszczenko
          pozwoli na dokończenie odbudowy, i cóż się okazuje ,że jeden z radnych Rady
          LWOWA powiedział, że to sprawa władz miasta a nie prezydenta.
          • Gość: chińczyk z peru Re: Dgosciu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:00
            znam tę historię o dobrym kuczmie i złych banderowcach.. cmentarz zaczęto
            odbudowywac w 1988 roku gdy na fali pierestrojki we lwowie do glosu doszedl
            lokalny samorząd. robił to polski elektromontaż . wtedy o kuczmie nikt na
            świecie nie słyszał. kuczma doszedł do władzy w kilka lat potem. bardzo
            zgrabnie zresztą pogrywał z polakami prezentując się jako obrońca naszych
            interesów i wskazując na to, że lwów to banderowskie dranie .. rzecz w tym ,że
            rozgrywał swoją partyjkę - lwów głosował przeciw niemu i tam był matecznik
            antykuczmowskiej opozycji.. to tyle na temat tych opowieści o naszym
            przyjacielu kuczmie
            • Gość: brazylijski japs Jeżeli Cie dobrze rozumiem IP: 150.254.176.* 23.01.05, 17:11
              to odejście Kuczmy sprawi, że Cmentarz Orląt zostanie odnowiony zgodnie z
              polskimi życzeniami? W końcu, w tym "mateczniku antykuczmowskiej" opozycji
              zabraknie powodu, żeby tę odbudowę dalej blokować. No cóż, zobaczymy na ile
              Wschodnia Galicja zacznie nas kochać.
              • Gość: nizapowiedziany Re: Jeżeli Cie dobrze rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:57
                to juz nie jest Wschodnia Galicja. To jest Zachodnia Ukraina, pokrecony
                jatrzycielu. I Cmentarzem geby sobie nie wycieraj. To jest nasza wspolna
                tragedia, ze doszlo do wojny miedzy nami. A nie powod zeby ten konflikt ciagnac
                bez konca. Jesli mialoby dojsc do uroczystego otwarcia to wlasnie w takim
                duchu. I rowniez na niedalekim cmentarzy strzelcow siczowych. Zawsze gdy
                dalismy sie sklocic korzystaly sasiednie mocarstwa. dosc tego! Jakem Polak.
                • Gość: Gość Re:AKCJA WISŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:17
                  Była to chyba jedyne właściwe posunięcie komunistycznych władz w PRL-u. Akcja
                  ta ocaliła życie tysiącom Polaków i Ukraińców, zapewniła spokój a także
                  uratowała dla Polski jak to nazywali Banderowcy kraj zacurzonnyj takie miasta
                  jak Przemyśl, Chełm a nawet Rzeszów. Ci ludzie zamienili gliniano-drewniane
                  chatynki na poniemieckie murowane zabudowania a i sam proces wysiedlania był
                  cywilzowany a nie jak Polaków wysiedlanych z Kresów.
                  • Gość: kiryl Re:AKCJA WISŁA do goscia IP: *.ztpnet.pl 23.01.05, 21:57
                    prawda,salonki im podstawialismy Bo my cywilizowany narod
                    • Gość: gwb Do Kiryla IP: *.ramtel.com.pl 24.01.05, 03:16
                      Historia naszych narodow nie zawsze byla latwa.
                      Nie mozesz jednak porownywac mordu na ok60tys Polakow na Wolyniu
                      z przesiedleniami w ramach "akacji Wisla"

Czas powrocic to tego co najlepsze dla obu narodow:
                      NICH ZYJE SCISLY SOJUSZ POLSKI I UKRAINY!!
            • Gość: chińczyk z peru Re: Dgosciu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:41
              tak , dobrze mnie zrozumiałeś .. sadzę, że uroczyste otwarcie tego cmentarza (
              bo nie odbudowa , został już dawo odbudowany ) bedzie miało miejsce w tym
              roku .zobaczymy..
      • Gość: Leszek Ksiaze Jeremi byl Rusinem IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 18:31
      • Gość: Polka z Kanady Re: A co z cmentarzem Orląt we Lwowie??? IP: *.bchsia.telus.net 23.01.05, 18:35
        "Polaku z Kresów"
        • Gość: Polak z kresów Re: A co z cmentarzem Orląt we Lwowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:57
          Zgoda i porozumienie bilion razy tak.Ale najpierw wyjaśnienie białych
          plam.Jaremi Wiśniowiecki był Rusinem (czyli Ukraińcem)który był wiernym
          obywatelem I Rzeczypospolitej(szlachcicem ,bo tylko szlachta obywatelami
          była).Chmielnicki zaś był ZDRAJCĄ RZECZYPOSPOLITEJ jako jej obywatej (też
          szlachcic).I nie tylko mamy o tym u Sienkiewicza ale też np. w literaturze
          żydowskiej Asza ,,Kidusz-ha-szem''.Pleps i hajdamacy mordowali : szlachtę,żydów
          (chyba że się przechcili na prawosławie),katolickich księży.Nie walczyli
          o ,,wolna ukraine''tylko chcieli rabować i gwałcić.I TAK JEST W HISTORII
          POLSKI NIENAPISANEJ PRZEZ KOMUCHÓW LUB,,LIBERAŁÓW''.A do chińczyka z peru-już
          wiem dlaczego moi prodkowie chamów batem uczyli,taki z ciebie chińczyk chamie
          jak ze mnie ,,kacap''( moja rodzina z Rosją walczy trzy wieki potomku Chama)
          • Gość: chińczyk z peru Re: A co z cmentarzem Orląt we Lwowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:37
            sadząc z twojej wypowiedzi twoi przodkowie byli cieciami podobnie jak ty jesteś
            cieciem - to własnie u gołodupków objawiają sie kompleksy odnośnie pochodzenia
            i sugerowanie wszem i wobec ,że się kiedyś było szlachtą.. a co do kacapstwa :
            żaden uczciwy Polak z kresów nie może nie znać losów odbudowy Cmentarza Orląt.
            twoja pierwsza wypowiedż wskazuje że jesteś w tej kwestii kompletnym
            ignorantem, ponieważ jest też judząco- antyukraińska moje domniemanie , że
            jesteś kacapem lub kacapskim endekiem w lpr-owskim stylu jest uzasadnione.. to
            tyle cieciu a co do bata , którym posługiwali się twoi przodkowie - to pomińmy
            to milczeniem, mieli prawo być furmanami..
    • Gość: pies Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.ma.charter.com 23.01.05, 17:22
      Szcze ne wmerła Ukrajina
      Ni sława, ni wola.
      Szcze nam brattia Ukrajinci
      usmichnet'sia dola!
      Zhynut' naszi worożen'ky,
      Jak rosa na sonci
      Zapanujem i my brattia
      U swojij storonci!

2 x Refren
      Duszu j tilo my położym
      Za naszu swobodu
      I pokażem, szczo my brattia
      Z kozac'koho rodu!

www.wolnaukraina.pl/mp3/gimn.mp 3

witamy w rodzinie, brawo Ukraincy
    • Gość: Kotb Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.05, 17:29
      Oglądałem.Bardzo wzruszające chwile.Ogromne przeżycie.Szkoda,że takie rzeczy tak
      rzadko się zdarzają.Stosunki polsko-ukraińskie.Polska bardzo dużo zrobiła w
      ostatnich tygodniach dla wolności na Ukrainie.Bardzo źle by się stało gdyby
      teraz nagle zaczęła żądać czegokolwiek w zamian.Wtedy wszystko co zrobiła
      wcześniej straciło by autentyczność, zostało by tylko wyrachowanie.
      • Gość: Ukr Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.c / *.kiev.farlep.net 23.01.05, 17:45
        Zrobila? Co konkretnie? To jakas wirtualna gadanina! My ludzie ciemne na tzreba
        pieniadze!
    • Gość: zatroszczony Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.atldial2.hawkcommunications.com 23.01.05, 17:52
      Szlachcic polski Bohdan Chmielnicki był przodującym ludobójcą aż do nastania
      Stalina i Hitlera.
      • Gość: kozak Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:57
        Jakie glupie te lachy oj glupie.
    • Gość: schabomił bida pane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:56
      taka bida pane, że prezydent szrek-brzydka-morda juszczenko wtraja grube księgi
      już na początku kedencji :) patrz pan na te fotkie co sie tam wyrabia :)
    • Gość: Witja Nadzieje Ukrainy IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 18:07
      nadzieja Ukrainy: otwarcie wewnetrzengo rynku dla zachodniego kapitalu,
      prywatyzaja majatku narodowego, jako skutek zniszczenie rynku narodowego i
      kulturoweego / telekomunikacja, wlasny rynek uslug /"wolny rynek" dla tegoz
      kapitalu, tworzenie warst elity kapitalistacznej na pasku kapitalu
      zagranicznego, ktrora to w 5% skladzie bedzie, utrzymywac w nedzy i bezrobociu
      95% spoleczenstwa. Kiedy ludzie sie polapia o co chodzi /jak Putin z Jukosem
      /, a narodowy rzad bedzie chcial sie wyrwac z morderczych usciskow
      "dymokracji", okrzyknie sie ich jako tyranow i dyktatorow /Rosja, Brazylia,
      Argentyna itd /. Wtedy mozna ja zaliczyc do Osi Zla i "dymokracje " wprowadzic
      na sile.
      Za 15 lat, bedzie Ukraina na poziomie Polski tzn. w kregu najbiedniejszych
      krajow Europy.
      • Gość: ekonom Re: Nadzieje Ukrainy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:16
        czyli dochód narodowy na głowę wzrośnie 4-krotnie. i o to chodzi ukraińcom !
        rosjanie zaczną tam przyjeżdzać do pracy ;-)))
        • Gość: Witja Re: Nadzieje Ukrainy IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 18:25
          co to jest kleptokracja?
          po Polsce, Serbii, Gruzji przyszedl i czas na Ukraine, dzialalnosc organizacji
          samorzadowych i wimie tzw."otwartych spoleczenstw" zrobila swoja robote, akto na
          tym zarabia mozna przeczyta:
          "Zaczyna się od programów pomocowych dla kraju docelowego, na zasadach rzekomo
          wolnorynkowych i humanitarnych, udzielając rządowych stypendiów kadrom
          akademickim, na których można polegać, że dostarczą intelektualnej zasłony
          dymnej, która będzie powtarzana do znudzenia pogubionej publice przez polityków
          i dziennikarzy. Potem Międzynarodowy Fundusz Walutowy i Bank Światowy uderzają w
          kraj docelowy, skłaniając go, by zwiększył podatki, usprawnił operacje bankowe
          rządu; zachęcają do pożyczania i tworzenia długu poprzez rząd i banki państwowe,
          pozwalając w miarę potrzeby, by finansowanie przez MFW przynosiło zyski. Potem
          trzeba zachęcić kraj docelowy, by sprywatyzował własność państwową, równocześnie
          budując chwiejną, sztuczną infrastrukturę dla rynku papierów wartościowych na
          tyle dobrą, by zachęcić inwestorów zagranicznych, gotowych podjąć duże ryzyko.
          Gdy rząd kraju docelowego zaczyna się chwiać, trzeba się wycofać i obserwować,
          jak spekulanci wymuszają dyscyplinę poprzez napór na walutę kraju. Powstała
          dewaluacja ułatwia z kolei tani import dla amerykańskich producentów.

Zakończeniem szwindlu jest wezwanie o więcej pieniędzy od obywateli krajów G-7
          (głównie Amerykanów), aby zapłacili coś, co się określa jako konieczny pakiet
          ratunkowy MFW, a co pozwala, by amerykańscy eksperci MFW usadowili się jeszcze
          silniej w kraju docelowym. Podnosi się podatki, ludność ugina się pod
          zadłużeniem, a utrzymanie rządu i nieunikniona inflacja wiodą do dewaluacji.

Potem zachodni neokolonialiści mają pretensje o narastające procentem składanym
          zadłużenie, aby uzyskać jeszcze więcej wywłaszczenia. Gdy im to się uda,
          wtajemniczeni globaliści dokonują zwrotu o 180 stopni i dostarczają tanie akcje
          z prywatyzacji i bonów rządowych do kiesy funduszy zbiorowych w USA i do
          portfeli inwestorów.

Podatnik USA jest oskubany na pomoc zagraniczną i na pakiety ratunkowe, a
          własność niewinnych ludzi za granicą jest wyssana za pomocą albo z powodu
          nieuważnych, albo skorumpowanych władz." (The Wanderer 30.IX.99)
          • Gość: Leszek Wracaj do Moskwy ze swymi gadkami IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 18:36
            czemodan - wakzal - Maskwa
    • Gość: Wojtek Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:43
      jak na ukrainie 101% ( 60% to bardzo niepewne 32% na pewno tak i 9% nie )
    • Gość: RWerp Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:43
      "Buławę wypożyczyło Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie"

Może im oddać tę buławę? Chmielnicki to ważna postać dla Ukraińców.
    • Gość: obserwator2 Dolary a sprawa Ukraińska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:15
      "Przez ostatnie trzy miesiące miałem jasny cel. Cóż, teraz trzeba będzie wziąć
      się do pracy - mówi Jurij z Tarnopola, którzy protestował na Chrzeszczatyku od
      początku rewolucji. "

Jakoś nikt nie skomentował tego fragmentu. A ja się pytam - z czego żył ten
      Jurij z Tarnopola przez ostatnie 3 miesiące?
      Czyż nie za amerykańskie dolary????
      Mogę podzielić się pewną wiadomością. Wieczorem 4 grudnia, były ambasador USA w
      Polsce spotkał się z grupą działaczy (tzw demokratycznej opozycji z czasów
      przed 1989 r.) w Warszawie aktywnych w "Pomarańczowej Rewolucji" by rozdzielić
      przywiezione przez siebie pieniądze amerykańskich podatników. Z pewnością jest
      to tylko przykład. Tych pienniędzy musiało pójść sporo, różnymi kanałami, no i
      oczywiście w większości do Ukraińców.
      • Gość: Leszek Wy wsio znajetie, towariszcz obserwator IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.05, 20:18
      • Gość: Mason Re: Dolary a sprawa Ukraińska. IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 21:03
        google-> PAUCI
      • Gość: dolartopotęga Dostawali po 20$ na głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:44
        Na Ukrainie to całkiem spora suma. Co nie oznacza, że nie robili tego bez
        przekonania. Kuczma był bardzo w narodzie niepopularny. Stąd największe
        pretensje miał Janukowycz właśnie do Kuczmy. Uważał, że gdyby go Kuczma nie
        namaścił to by wygrał. Ciekawe co piękna Julka zrobi teraz z Leonidem?
    • Gość: Pedro Re: Rozpoczęło się zaprzysiężenie prezydenta Jusz IP: *.hist.uj.edu.pl 23.01.05, 20:41
      Problem w tym, ze bezrobocie na Ukrainie juz jest porownywalne z naszym.
      • Gość: CV Re: ODNOWA PANSTWA IP: *.ztpnet.pl 23.01.05, 21:47
        Drodzy Ukraincy-wspolczuje Wam
    • Gość: STEVENfromNY! WREEEEEEEEEESZCIEEEEEEEE !!!!!!! IP: *.aster.pl 23.01.05, 21:40
      GRATULACJE UKRAINO !
      WIEDZIAŁEM, ŻE WRESZCIE ZMĄDRZEJECIE I UDA SIĘ NAM WSPÓLNIE ZAROBIĆ TROCHĘ
      DOLARÓW! OBY TAK DALEJ... Pamiętajcie, że $$$ z prywatyzacji na pewno się
      podzielimy...

Steve i chłopaki z Wall Street...
      • Gość: ekonom Re: Steve z pipidowy zle poinformowany ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:44
        na ukrainie większość gospodarki narodowej juz sprywatyzowano - tzn.
        rozkradziono - za kuczmy, z aktywnym udziałem kolegów janukowycza..ale steve
        nie pisze NY tylko z pipidówy i głupi z natury jest, to skąd miałby wiedzieć ?
    • elfhelm oddać im buławę Chmielnickiego!!! 23.01.05, 22:07
      na rzecz dobrych stosunków:)
      • Gość: Gosc-nie Re: oddać im buławę Chmielnickiego!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 22:36
        Jeszcze tego brakowało. Chmielnicki (rodzina pochodziła z Mazowsza) przed bitwa
        pod Beresteczkiem po pijaku rozkazał zamordować żonę ową Laszkę za rzekome
        wiarołomstwo. Mają ci Ukraińcy rzeczywiście narodowych bohaterów, drugi to
        niejaki Franko, którego cerkiew unicka nie chciała pochować za niewłaściwe
        prowadzenie się za życia a którego uwiarygadniali bolszewicy, zgodnie z zasadą
        dziel i rządz.
        • Gość: Witalis Oddajcie lepiej czesc pomordowanym przez UPA IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 22:47
          mieszkancowm calych wiosek polskich, dzieci i kobiet spalonych w zamknietych
          stodolach, Ukraincy nawet nie przeprosili i nie odcieli sie od tych morderstw,
          ale Prezydent Polski stoi dumie na ambonie ukrainskiej historii i wrecza
          spadkobiercom banderowcow bulawe zdracjy Polski Chmielinckiego, coz za perwersja
          i gluppota poityczna. Mam nadzieje, ze ta bulawa symbolizuje to co wtedy zdrade
          i Juszczenko odplaci pseudolewicy tak samo jak Chmielnicki.
          • Gość: MTS Re: Oddajcie lepiej czesc pomordowanym przez UPA IP: *.dynamic.mts.net 23.01.05, 23:08
            Jak wytlumaczyc fakt, ze dokladnie jeden dzien!!! po zgladzeniu wszystkich
            Zydow na Wolyniu, biorace udzial w masakrze dwie jednostki policji ukrainskiej
            "zdezerterowaly",w pelnym uzbrojeniu poszly do lasu, zaczynajac masakre
            ludnosci polskiej?.Nie bronie UPA,bo kto morduje cywili jest bandyta, ale
            geneza powstania UPA jest niejasna i wciaz czeka na odkrycie calej prawdy.
            • Gość: Mysza Kto ponosi opdowiedzialnosc za zbrodnie IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.05, 00:19
              SS-Galizien??
              • Gość: MTS Re: Kto ponosi opdowiedzialnosc za zbrodnie IP: *.dynamic.mts.net 24.01.05, 00:33
                SS galizien to naprawde ciekawy temat.Istnieje wiele paradoksow II wojny
                swiatowej ,ktorych trudno wytlumaczyc i zrozumiec ,tak jak np kto pomogl
                ewakuowac polska ambasade w moskwie po napasci sowietow?Odp ambasada
                niemiecka!!!, na zachodnich przyjaciol i pod tym wzgledem nie mozna bylo
                liczyc.Co sie tyczy SS galizien to w latach 60-tych dowodca gen Szandruk zostal
                odznaczony orderem virtuti militari przez gen Andersa ,tylko nie za zbrodnie
                SSmanow ,a za jego osobisty udzial w wojnie obronnej Polski w 1939 roku.
    • Gość: albert Jednego nie mozna mu zarzucic, ze odwalil krecia IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 23.01.05, 23:23
      robote.
      Po miesiacach wyborow jest tam gdzie marzyl byc on i jego swita likwidatorow
      panstwa.
      Za 5 lat Ukraina znowu bedzie pomaranczowa na twarzy bo dzisiaj jest zielona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka