Dodaj do ulubionych

do mirmila

18.02.05, 23:48
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2560311.html
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2559739.html
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2559527.html
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2555191.html
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2555189.html
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2558194.html
gdzie wy, tam mordy, okupujecie afrykańskie kraje, wyrwaliście tym ludziom
ich kulturę i tradycję, setki tysięcy żyją w obozach dla uchodźców albo na
wygnaniu

i ty piszesz "sprawa palestyńska w onz"? czy ty jesteś zdrowy na umyśle, czy
ci ten islam już dziurę w mózgu wypalił.
Obserwuj wątek
    • szyszkaaa do genoma 18.02.05, 23:57
      nie denerwuj się chłopie, nic tym nie zmienisz, ten afisz pod postami mirmila
      ma na celu odwracanie uwagi od tego o czym piszesz, bo o czym bidulek ma pisać,
      stara śpieweka - to przez żydów i amerykanów -

oni zawsze niewinni...taka kultura:)
    • misiabella4 Re: do mirmila 19.02.05, 00:09
      afrykę załatwili na cacy to fakt, ale kto by tam walczył o prawa murzynów, a
      ile narodów semickich wymordowali, aby królować niepodzielnie, niszcza
      wszystko, zobacz co robią w z buddyjskimi posągami, z hinduizmem, na to nikt
      nie zwraca uwagi bo tam jest bieda, tam można bezkarnie zabijać, niszczyć,
      wprowadzać swoje wpływy. Nikt nie pisze o tym, ze nad tybetyńczykami
      najkrwawiej rozprawiają się dzisiaj chińscy muzułmanie, a to wszystko w imie

POKOJU:)
      • dana33 Re: do mirmila 19.02.05, 10:02
        :))))))))
        • mirmilek Re: do mirmila 19.02.05, 10:10
          prawda, danus, ze ci sie takie gadki podobaja? wiedzialem.
          • z_daleka Re: do mirmila 19.02.05, 11:06
            mirmilek napisał:

> prawda, danus, ze ci sie takie gadki podobaja? wiedzialem.
            >
            >
            ---------------
            • mirmilek Re: do mirmila 19.02.05, 11:21
              > to chyba jasne jak slonce, mirmilku, ze to co tobie sie nie podoba, podoba sie
              > nam i odwrotnie. Po prostu mamy inne gusta.

nie tak do konca jasne. usprawiedliwiona krytyka okupanta nie jest rowna
              rasistowskim i szczujacym przeciwko wszystkiemu co nie syjonistyczne postom
              puszczanym przez was na forum.

chcialoby sie sie podciagnac krytyke CZESCI spaczonych syjonizmem zydow pod
              rasizm i antysemityzm, nie?
              • z_daleka Re: do mirmila 19.02.05, 11:25
                mirmilek napisał:

> > to chyba jasne jak slonce, mirmilku, ze to co tobie sie nie podoba, podob
                > a sie
                > > nam i odwrotnie. Po prostu mamy inne gusta.
                >
                >
                > nie tak do konca jasne. usprawiedliwiona krytyka okupanta nie jest rowna
                > rasistowskim i szczujacym przeciwko wszystkiemu co nie syjonistyczne postom
                > puszczanym przez was na forum.
                >
                > chcialoby sie sie podciagnac krytyke CZESCI spaczonych syjonizmem zydow pod
                > rasizm i antysemityzm, nie?
                >
                ------
                Daj spokoj mirmilku, nikt i od dawna juz nie traktuje cie tu powaznie. Robisz
                za blazna i tyle.
                • kosel_maruwi Re: do mirmila 19.02.05, 11:28
                  z_daleka napisał:

> ------
                  > Daj spokoj mirmilku, nikt i od dawna juz nie traktuje cie tu powaznie. Robisz
                  > za blazna i tyle.

Mocny argument, zoledny.
                  Zwala z nog
                  • krystian71 Re: do mirmila 19.02.05, 11:33
                    mocny bo taki kobiecy.
                    Moja zona tez uwaza,ze WSZYSCY mowia...
                    • genom3 Re: do mirmila 19.02.05, 16:21
                      widać masz durnowatą żonę, ale która mądra by na takiego durnia spojrzała,
                      ciesz się że w ogóle jakąś mas i doceniaj krystianku*

*już sam nick krystianek świadczy o pewnych brakach osobowościowych i
                      infantylnym podejsciu do życia
                      • krystian71 Re: do mirmila 19.02.05, 16:34
                        to jakas zydowska epidemia, wg najnowszych badan uszkodzenie genu wystepujace
                        przede wszystkim w tej populacji.
                        Mowa byla o fizycznym i umyslowym niedorozwoju.Jakze bowiem inaczej tlumaczyc
                        te sama ociezalosc umyslowa , ktora nie przewiduje zadnej innej finezji w
                        dyskusji,
                        Ale coz ,ciezko walczyc z genetyka i przeznaczeniem.
                        A twoim wybitnie zdolnym przyjaciolom o wdziecznym nicku wojo-lechu-zbik
                        niedawno tlumaczylem , ze ja nie jestem ten Ahmed co kobiety musi gwalcic.
                        Nie wiem dlaczego , ale same na mnie leca.
                        • genom3 Re: do mirmila 19.02.05, 16:47
                          spadaj gnoju
                        • dragger Re: do mirmila 20.02.05, 00:29
                          > Mowa byla o fizycznym i umyslowym niedorozwoju.Jakze bowiem inaczej tlumaczyc
                          > te sama ociezalosc umyslowa

To jak, wy antysemickie cymbaly, moze byc prawda to o czym wy piszecie - ze zydzi potajemnie rzadza swiatem??? Bo skoro oni tacy genetycznie uposledzeni to jest tylko jedno wytlumaczenie - ci ktorymi rzadza sa jeszcze bardziej :D

> Nie wiem dlaczego , ale same na mnie leca.
                          My tez nie wiemy dlaczego. Kobiety sa malo racjonalne - pewnie tez nie wiedza. Moze masz aryjskie rysy.
                          • krystian71 Re: do mirmila 20.02.05, 10:21
                            kosel_maruwi 19.02.2005 11:28
                            z_daleka napisał:
                            > za blazna i tyle.

Mocny argument, zoledny.
                            Zwala z nog
                            Re: do mirmila
                            krystian71 19.02.2005 11:33
                            mocny bo taki kobiecy.
                            Moja zona tez uwaza,ze WSZYSCY mowia...

genom3 19.02.2005 16:21

widać masz durnowatą żonę, ale która mądra by na takiego durnia spojrzała,
                            ciesz się że w ogóle jakąś mas i doceniaj krystianku*

*już sam nick krystianek świadczy o pewnych brakach osobowościowych i
                            infantylnym podejsciu do życia

krystian71 19.02.2005 16:34

to jakas zydowska epidemia, wg najnowszych badan uszkodzenie genu wystepujace
                            przede wszystkim w tej populacji.
                            Mowa byla o fizycznym i umyslowym niedorozwoju.Jakze bowiem inaczej tlumaczyc
                            te sama ociezalosc umyslowa , ktora nie przewiduje zadnej innej finezji w
                            dyskusji,
                            Ale coz ,ciezko walczyc z genetyka i przeznaczeniem.
                            A twoim wybitnie zdolnym przyjaciolom o wdziecznym nicku wojo-lechu-zbik
                            niedawno tlumaczylem , ze ja nie jestem ten Ahmed co kobiety musi gwalcic.
                            Nie wiem dlaczego , ale same na mnie leca.

genom3 19.02.2005 16:47

spadaj gnoju

• mirmilek Re: do mirmila 19.02.05, 11:31
                  > ------
                  > za blazna i tyle.

no to dlaczego tak sie zdenerwowales? nielogiczne.
                  • dragger jeszcze jedno 20.02.05, 00:31
                    wstawiasz w sygnaturze slowa Dany

dana33: "wystarczy absolutnie, jak tylko israelczycy beda uwazac, ze maja prawo
                    do nazywania zdobytej ziemi wlasna"

jak rozumiem - probujac wyszydzic? To - dla Twojej wiadomosci - KAZDY JEDEN NAROD W EUROPIE SIEDZI NA ZIEMIACH, KTORE ZDOBYL NIE DALEJ NIZ 1-3 TYSIECY LAT TEMU. Bez wyjatku - kazdy jest na ziemi ktora zostala 'zasiedziana'
              • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 16:15
                krytyka okupanta? was kurcze wszedzie okupują, a wy się tylko bronicie,
                wyjaśnij drogi mirmilu, jak się morduje czarnych chrześcijan, pozbawia się ich
                własnej kultury i tradycji, islamizujac ich na siłę, wprowadzają się w ich
                krajach "swoich" ludzi, którzy poprzez św.policję i św.wojsko
                pilnują "czarnuchów" i zmuszają do niewolniczej pracy, napisz o obozach dla
                uchodźców, tych w Afryce, gdzie prawie sto tysięcy ludzi żyje w lęku, ze
                pewnego ranka wpadnie stu "wojowników Mahometa", wymorduje wszystkich chłopców
                i zgwałci pare dziewczynek, napisz jak pozbawiliście Egipcjan własnego państwa,
                jak doprowadziliście przez swoje najazdy taką wielką kulturę do upadku, w końcu
                przyznaj jak rodowici Egipcjanie są traktowani w swojej ojczyźnie, jaki mają
                dostęp do nauki, do wolności, jak się gwałci i porywa ich kobiety,
                napisz, napisz coś o tej okupacji, którą się przemilcza, bo szantażujecie
                świat, ze jak będą o tym mówić to zakręcicie kurki z ropą, napisz, że ropa
                oprócz wojen o jej cenę, daje wam władzę i pozwolenie na mordowanie i
                wchłanianie "czarnego lądu", przyznaj w końcu, że jesteście największym
                producentem narkotyków i że z tym zgniłym zachodem jesteście za pan brat, że
                mordujecie dla wpływów, kasy, władzy i że posługujecie się do tego religią, co
                czyni z was potwory najgorszego kalibru,
                bush moze się schować w swoich okrucieństwach
                w tym jesteście nie do pokonania, w wydłubywaniu umarłym oczu, kaleczenia
                zwłok, obcinając im członki, ciekawe jakby ktoś tak nie uszanował zwłok
                waszych ludzi, celowo je rozdzielając, tak jak wy to robicie,
                znęcacie się nad ludźmi w obozach dla uchodźców, a jak amerykanie śmieli pięciu
                waszych upokorzyć w więzieniach to się stała międzynarodowa afera

i tak jest ze wszystkim, potraficie tylko skomleć nad sobą,
                ludzi wam nie żal,
                więc zanim zaczniesz komuś skakać do oczu, z przyzwoitości, z czystej
                przyzwoitości

zacznijcie wyliczankę od siebie.
                przestań mydlić wszystkim oczy polityką, napisz coś o waszej naturze...
                • mirmilek Re: do mirmila XXL 19.02.05, 16:20
                  genom3 napisała:

> krytyka okupanta? was kurcze wszedzie okupują, a wy się tylko bronicie,

wszedzie nie. w palestynie akurat tak.
                  • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 16:23
                    to napisz o waszych okupacjach,
                    kogo i dlaczego wy okupujecie?

wynoście się z afryki, pozwólcie ludziom z obozów wrócić do własnych domów

• genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 16:24
                      i zapłaćcie im odszkodowania za okupację, lata znęcania się i za wymordowanie
                      ich rodzin
                      • mirmilek Re: do mirmila XXL 19.02.05, 16:33
                        czy cokolwiek z tego co napisalas, zmienia fakt, ze palestynczycy sa okupowani
                        przez gwalcacy prawo miedzynarodowe i lamiacy prawa czlowieka izrael?
                        • j-k mirmil, ja ciagle pytam 19.02.05, 16:43
                          czemu swoich jedynie-slusznych prawd nie glosisz na jakims islamskim forum?
                          Tam by cie przeciez przytulili i ukochali...

A tu, Zlotko, na polskim i chrzescijansko-judaistycznym forum tylko
                          wysmiewaja sie z Ciebie.

Czy nie sadzisz ,ze jedyne, co Palestynczycy moga zrobic, to dogadac sie
                          z Izraelem?
                          Budowa MURU dobiega juz konca, z techniczynych wiec przyczyn liczba uzamachow
                          bandytow islamskich z hamasu na Izrael spadnie, a Palestynczycy zostana
                          w nedzy i z reka w nocniku.

Czy slusznie podejrzewam, ze to Ty jestes masochista, mirmilku.?
                          • mirmilek KRYSTIAN DAWAJ TUTAJ! 19.02.05, 16:51
                            jotka zapomnial wkleic mapki! ;)

jotka, jak chcesz ze mna dyskutowac, to wiesz, co masz zrobic. nie bede
                            rozmawial z osoba, ktora nie potrafi uczciwie odpowiadac na zadawane pytania.

zwroc uwage, ze po raz kolejny daje ci szanse, nie zwracajac uwagi na twoja
                            impertynencja i zlosliwosci.
                            • j-k mirmilku, przeciez wiem, ze nie lubisz 19.02.05, 16:55
                              ze mna dyskutowac - i nie wymagam od Ciebie tego...

dyskutuj z KIMKOLWIEK na temat warunkow pokoju Izrael-Palestyna...
                              inaczej dalej bede Cie uwazal za manipulanta, ktorego zadaniem
                              na tym forum jest tylko plucie na Izrael.

A Road Map zawsze Ci chetnie podrzuce!
                              • mirmilek Re: mirmilku, przeciez wiem, ze nie lubisz 19.02.05, 17:00
                                nie lubie, bo nie jestes uczciwy w dyskusji. mam ci przypomniec, jak sie
                                umowilismy, ze zadasz mi swoje pytania, ja odpowiem i potem bedzie moja kolej.
                                mam powiedziec jaki byl koniec tej historii i jak sie przykonalem, co jotko
                                robisz z wyciagnieta do ciebie reka?

od tamtego momentu, docencie, przestalem wogole merytorycznie sie do twoich
                                postow odnosic. wole wysmiewac sie z twoich licznych "zartow".

i od czasu do czasu dac ci jeszcze jedna szanse...
                                • j-k Re: mirmilku, przeciez wiem, ze nie lubisz 19.02.05, 17:04
                                  nie mirmil, gdyz ja nie jestem oszustem i kretaczem, jak Ty.

podchwytliwe, prowokujace i majace skompromitowac przeciwnika pytania
                                  znakomicie potrafie zadawac, ale nie zamierzam.
                                  Po prostu nie ufam Ci, jak wiele osob na tym forum i ufac nie zamierzam.

Powtarzam: jak bedziesz z innymi uczciwie dyskutowal o warunkach pokoju Izrael-
                                  palestyna, to chetnie Ci pomoge, gdy zauwaze, ze piszesz RZETELNIE.
                                  • mirmilek Re: mirmilku, przeciez wiem, ze nie lubisz 19.02.05, 17:08
                                    jotka, widzisz, ja odpowiadalem na twoje pytania. ty nie potrafiles zrobic tego
                                    samego. wiem, ze cie to irytuje i jedyne co ci pozostaje to zlosliwosci,
                                    docinki, obelgi i klamstwa (o tak, jotka, na tym watku sklamales piszac, ze chce
                                    likwidacji izraela). coz.

jotka, lece. do zobaczenia soon.

tradycyjnie: obiecuje, ze jeszcze razem sei wiele razy z ciebie posmiejemy.
                                    • j-k Re: mirmilku, przeciez wiem, ze nie lubisz 19.02.05, 17:12
                                      alez to Ci wolno , mirmil.
                                      tylko to dla Ciebie nieoplacalna strategia,
                                      gdyz mnie samego to bawi.
                          • krystian71 Re: mirmil, ja ciagle pytam 19.02.05, 16:53
                            jotka, to mocno nielogiczne.Nikt nie siada bez potrzeby do stolu rokowan.
                            Jesli robi to Szaron i to mimo sprzeciwu wielkiej czesci ugrupowan i swojego
                            wlasnego, ma w tym interes.
                            Jesli wycofuje sie z Gazy , wbrew protestom....,ma sjakis interes.
                            Do tanga trzeba dwojga i widac mur wszystkich niebezpieczenstw nie zarzegna.
                            Po co te uklady i wycofywanie sie z Gazy, dlaczego nie mialby poczekac na
                            zakonczenie budowy muru i zaczac budowac fose?
                            Czyzby ten sojusz z USA niie byl tak bezwarunkowy , jak wielu chce myslec???
                            • j-k Re: mirmil, ja ciagle pytam 19.02.05, 16:58
                              Nic na Swiecie nie jest bezwarunkowe...
                              Izrael chce pokoju wlasnie dlatego, ze jest SILNY.

Mirmilek, z tego co widze, dalej stawia na zmiecenie Izraela,
                              powiedzmy za 30 lat do morza...

wolno mu miec te nadzieje, czy ja mu bronie?

tylko niech te rezolucje ONZ spokojnie wrzuci do kosza,
                              gdyz nikt nie traktuje ich powaznie.
                              • mirmilek Re: mirmil, ja ciagle pytam 19.02.05, 17:01
                                > Mirmilek, z tego co widze, dalej stawia na zmiecenie Izraela,
                                > powiedzmy za 30 lat do morza...

nie tylko nie jestes uczciwy w dyskusji, ale zwyczajnie klamiesz. brzydka cecha,
                                oj, brzydka.
                        • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 16:46
                          tak, to wiele zmienia...
                          bo żydzi przybywając do Izraela pozostawili w świecie arabskim swoje domy,
                          swoją ziemię, która została im sprzedana za ciężkie pieniądze, utracili ją
                          bezpowrotnie
                          a w zamian dostali niewielki procent, zaledwie 25 tys km, w tym ponad 60% ziem
                          która należała do nich, bo też została im przez was sprzedana
                          na koniec okazuje sie, ze to sie im też nie należy,
                          potraktujcie to jako fifty-fifty
                          i tak żeście na tym zarobili

problem w tym, ze wam nigdy nie przeszkadzało to, że zarabiacie na sprzedawaniu
                          ziemi, bo i tak żydzi mieli u was zawsze status niewolnika,
                          w rzeczywistości chodzi właśnie o to
                          jak niewolnik ma prawo do własnego państwa, z tym wam najtrudniej się pogodzić,
                          dlatego wojujecie,
                          dlatego wojowaliści i doprowadziliście do wieloletniej wojny i upadku państwa
                          libańskiego rządzącego przez chrześcijan, prawie milion libańczyków przez was
                          musiało opuścić swoją ojczyznę i zamieszkać na emigracji z dala od waszych
                          współplemieńców, okupowanie libanu przez syrię jakoś was nie boli, mordowanie
                          arabskich chrzescijan też bułka z masłem, ale Izrael, ten Izrael, jedyne
                          nieislamskie państwo na Bliskim Wschodzie to, właśnie to spędza wam sen z
                          powiek,

wspieram wszystkich arabów na świecie w tym, aby wrócili do swoich domów, skąd
                          pod groźbą utraty życia musieli uciekać, aby mogli założyć dla siebie swoje
                          SWOJE CHRZEŚCIJAŃSKIE PAŃSTWO!

wolność tak!!!
                          ale w wydaniu uniwersalnym, a nie sekciarskim
                          • mirmilek Re: do mirmila XXL 19.02.05, 16:56
                            bynajmniej. fakt, ze zydzi zostawili swoje domy, kiedy zdecydowali sie przeniesc
                            do izraela nie zmiania faktu, ze izrael okupuje palestyne.

jesli np teraz kochani syjonisci by postanowili zostawic izrael i przeniesc sie
                            do polski, wyrzucajac polakow, to argumentem na korzysc okupanta nie bylby fakt
                            pozostawienia w izraelu domow i ziemi...

co ma piernik do wiatraka?
                            • j-k hihi, mirrmil 19.02.05, 17:01
                              w starym testamencie jest jednakowoz napisane,
                              ze Ziemia Swieta jest ziemia Izraela...

Rozumiem, ze Biblia to nie twoja lektura, gdyz wolisz KUURAN,
                              ale wiesz ile nas ten Twoj KUURAN interesuje?
                              • mirmilek Re: hihi, mirrmil 19.02.05, 17:04
                                buaaaaah <ziewniecie>, jestes jotka taki prosty w tej twojej zawisci... w Biblii
                                tez jest napisane oko za oko, a ja widzisz, ja nie reaguje na twoja zlosliwosc...

co to takiego "kuuran"?
                                • j-k Re: hihi, mirrmil 19.02.05, 17:06
                                  mirmilku to przeciez byla tylko "przyjacielska uwaga".

Ale Twoja wspanialomyslnosc naprawde cieszy.
                            • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 17:06
                              odwracasz kota ogonem, a walczysz podobno o argumenty,
                              żydzi nie przylecieli z marsa, zostali ze swoich ziem wygnani, nie pojechali na
                              wycieczkę zwiedzać świat, tak trudno ci to zrozumieć?
                              arabowie opanowali całe te ziemie, one nie należały do nich, mordowali lub
                              islamizowali rdzenną ludność tych ziem, dobrze o tym wiesz.

A co do Polski to głupszego porównania nie mogłeś zrobić:)
                              żydzi mieszkali na ziemiach arabskich odkąd zostali wygnani z "palestyny", pod
                              rządami islamu mieli status niewolników, całkowicie zależnych od swoich panów.

na prawdę tak boli, ze pewnego dnia oznajmili "nie chcemy już być niewolnikami,
                              nie pozwolimy się już mordować, jak to miało miejsce przez wieki w krajach
                              europejskich i pod panowaniem islamskich opiekunów"?

nie dacie im spokojnie żyć

dziś im,

jutro reszcie świata
                              • mirmilek Re: do mirmila XXL 19.02.05, 17:16
                                zydzi zostali wygnani, kiedy zaczela sie okupacja palestyny (przy okazji
                                przypominam o akcjach mossadu skierowanych przeciwko zydom, zeby napedzic ich do
                                izraela). jest to kolejna szkodliwa konsekwencja dzialan syjonistow.

izrael nie powstal, bo zydow wygnano (przy okazji przypominam o akcjach mossadu
                                skierowanych przeciwko zydom, zeby napedzic ich do izraela) z krajow arabskich.
                                zydow wygnano (przy okazji przypominam o akcjach mossadu skierowanych przeciwko
                                zydom, zeby napedzic ich do izraela) z krajow arabskich, bo zaczela sie okupacja
                                palestyny.

no i zastanow sie sam: skoro twierdzisz ze zydzi zyli jako niewolnicy, to jak to
                                jest mozliwe, zeby zostawili za soba tak ogromny majatek? cos chyba
                                przepisywanie historii prowadzi do pewnych sprzecznosci :)

porownanie z polska trafione oczywiscie i to bardzo. ale wlasciwie to polske
                                mozesz sobie zamienic na jakikolwiek inny kraj. sadzisz, ze jesli okupant
                                zajmuje ziemie i domy <kogokolwiek> to okupacja jest usprawiedliwiona, bo za
                                soba tez cos zostawili???
                                • i-love-2-ski Re: do mirmila XXL 19.02.05, 17:19
                                  mirmil kiedy wybywasz na ojczyzny lono. daj juz spokoj z tym jk,on dzisiaj
                                  zmeczony po ciezkiej nocy.
                                  • j-k Re: do mirmila XXL 19.02.05, 17:21
                                    czyzby Twoj najdrozszy, Kochanie, cierpial wczoraj na jakas "slabizne",
                                    ze mi zazdroscisz?
                                    • i-love-2-ski Re: do mirmila XXL 19.02.05, 17:23
                                      j-k napisał:

> czyzby Twoj najdrozszy, Kochanie, cierpial wczoraj na jakas "slabizne",
                                      > ze mi zazdroscisz?

nic z tych rzeczy,nie oceniaj wszystkich wedlug wlasnej kondycji,slonko. pytalam
                                      mirmilka,chyba nawet po upojnej nocy umiesz jeszcze chyba czytac slowiku majowy?
                                      • j-k nigdy 19.02.05, 17:27
                                        to tylko mirmila czytam miedzy wierszami.

A Ciebie zawsze na wprost.
                                  • mirmilek juz jestem w wwie :) 19.02.05, 19:05
                                    bawie sie sniegiem i wogole jest super. dlatego dzis jestem dla doktora dobry :D
                                    • genom3 Re: juz jestem w wwie :) 19.02.05, 19:09
                                      JAK BYŁO W MAROKO?
                                      kiedy obalicie króla?
                                      ;-)
                                    • i-love-2-ski Re: juz jestem w wwie :) 20.02.05, 19:27
                                      mirmilek napisał:

> bawie sie sniegiem i wogole jest super. dlatego dzis jestem dla doktora dobry :
                                      > D
                                      >
                                      > to ci zazdroszcze,wpadnij do Bristolu i wypij cos za me zdrowie:)))
                                • j-k mirmil, nie petl z tym Mossadem- chodz na Flamenco 19.02.05, 17:25
                                  bo sznurek Ci sie sam wkolo glowy zakreci...

daje Ci slowo, mi bueno hombre, ze juz sam zaplace za te bilety
                                  dla nas obu na ten concert Flamenco z golymi panienkami.

Tylko popros ich menagera, coby te panienki, gdy pod koniec koncertu zaczna
                                  strzelac z kalaszy do publiki, zaladowaly slepa, a nie ostra amunicje...
                                • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 17:38
                                  uwazam, że jeśli robimy rachunek to od a do ż
                                  a nie od i do p(zbiór dwuelementowy)

mirmil na prawdę chcesz żbym ci napisał jak przez wieki muzułmanie
                                  prześladowali i mordowali żydów, jak zmuszali do zamieszkiwania obozów, jakie
                                  obowiązywały ich obowiązki, mam ci je wszystkie wypisać? zaraz to zrobię...
                                  nie chce obnażać islamu i jego stosunku do "narodów księgi" zamykających się w
                                  okrutnie prześladowczych 12 obowiązkach, bo to nie moja bajka

prosze jedynie o odrobinę przyzwoitości w wypowiedziach,
                                  o zrozumienie, nie tylko dla "swoich",

Arabowie zaczęli swoje wielkie podboje w 7 wieku, koszt - z mapy świata
                                  znikneły narody które Arabowie wyparli i nigdy za to nie odpowiedzieli,
                                  rozszerzają swoje wpływy po dziś dzień, robią to pod sztandarem swojej religii
                                  i w imię (nadużywania) Boga do swych niecnych celów.

I na koniec pytanie, dlaczego każdą dyskusję sprowadzasz do Palestyny
                                  Palestyna - to przecież nie AP to region historyczny, zajmujacy tereny niegdyś
                                  zamieszkałe przez zeglarzy, wymordowanych przez Arabów, nie dość że ich
                                  wymordowali to jeszcze uzurpowali sobie prawo do nazywania siebie
                                  PALESTYŃCZYKAMI! co za bezczelnośc, przyznaj:)

wiec , każdą dyskusję sprowadzasz do tematu, na który wygodnie ci mówić,
                                  innych, niewygodnych tematów nie podejmujesz,
                                  a jeśli podejmujesz tak jak w tym wypadku, to i tak pomału sprowadzasz go tam
                                  gdzie chcesz

to nie jest wątek na temat konfliktu żydowsko-arabskiego
                                  nie wiem czy zauważyłeś,
                                  ale poraz kolejny zmieniłeś temat, odwracając uwagę od waszych grzechów

i na koniec, skoro już udało ci się dyskusję przekierować na te tory,
                                  w konflikcie o którym mowa w trakcie intiflady zgineło 2000 Arabów i z 1000
                                  żydów.

i nawiązujac do tematu wątku, udaje wam się ciągu jednego dnia wymordować
                                  tyle...i wiecej

pozdrawiam
                                  • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 17:52
                                    musze isć coś przekąsić, więc dodam jeszcze, ze żydzi nie prowadza wojen na
                                    wszystkich kontynentach, nie wysadzają w powietrze niewinnych ludzi w europie,
                                    ameryce, indonezji, dalekim wschodzie i gdzie to tylko możliwe,

jedynym miejscem na ziemi gdzie walczą(a jak wiesz nie jest to naród
                                    wojowniczy) jest walka o niepodległość i prawo do istnienia na takim malutkim
                                    kawałeczku ziemi, ze województwo wrocławskie większe.

apetyt żydów nie jest taki duży jak próbujesz to przy każdej okazji podkreślać:)
                                  • mirmilek Re: do mirmila XXL 19.02.05, 19:14
                                    alez wypisuj sobie, ale co to bedzie mialo wspolnego z faktem, ze bezprawnie
                                    izrael okupuje palestyne? nie potrafisz zrozumiec, ze bez wzgledu na doznane
                                    krzywdy, tobie nie wolno krzywdzic innych? mozesz sie rozpisywac ile chcesz nad
                                    cierpieniami zydow. i tak nie uda ci sie usprawiedliwic zla, jakie teraz zydzi w
                                    izraelu wyrzadzaja palestynczykom. co najwyzej bedziesz popadala w coraz wiecej
                                    sprzecznosci rodzaju twierdzenia, ze zydzi zostawili za soba bajeczne bogactwa
                                    oraz ze byli wykorzystywani i traktowani jak niewolnicy...

ja dyskusje sprowadzam do palestyny??? genomie, zapomnialo sie, co sie napisalo
                                    w pierwszym poscie? chyba juz troche za pozno na zmiane tematu, nie sadzisz?
                                    nawet jesli ten temat nagle stal sie dla ciebie niewygodny...
                                    • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 19:18
                                      a czy ty mirmil nie możesz zrozumieć sam, tego, co mnie próbujesz wyjaśnić?

"nie potrafisz zrozumiec, ze bez wzgledu na doznane
                                      > krzywdy, tobie nie wolno krzywdzic innych?"

myślałem, że walniesz się w pierś i chociaż napiszesz
                                      "wiem! moi bracia krzywdziwili przez wieki i wciąż krzywdza niewinnych ludzi"
                                      • mirmilek Re: do mirmila XXL 19.02.05, 19:22
                                        "moi bracia"??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDD :))))))))))))))))

oj ty bidulko :))))))))))))))))) jeszcze ci brakuje mnie nazwac ahmedem :))))

ale widzisz, nie widze zadnego problemu w przyznaniu, ze muzulmanie, podobnie
                                        jak polacy, zydzi, niemcy, chinczycy itp krzywdzili i krzywdza ludzi. a to
                                        dlatego, ze sa ludzmi i nie sa ani lepsi ani gorsi.

a teraz zobaczmy czy ty napiszesz, ze twoi izraelscy bracia okupuja i krzywdza
                                        palestynczykow. he? czy moze sie przeliczylem???
                                        • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 19:58
                                          moi bracia popełniają błędy, wśród nich bywają źli ludzie, ale to jest
                                          niewielki odsetek jak u niemców, anglików, szwedów, polaków.........

natomiast wśród muzułmanów na podstawie historii i toczącej wokół nas
                                          rzeczywistości trudno to nazwać jakimś odsetkiem - codzienne mordowanie
                                          przynajmnie setki na świecie(pewnie w samej afryce tyle)

• genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 20:06
                                            i jeszcze jedno, moi bracia jak zabiją palestyńskie dziecko to idą za to do
                                            więzienia, a twoi prosto do nieba
                                          • mirmilek Re: do mirmila XXL 19.02.05, 23:06
                                            tak sadzisz? no to moze przeliczmy sobie procentowo: ile procent muzulmanow
                                            nalezy do alkaedy i ile procent zydow nalezy do idf-u. ciekawe, jakie beda
                                            wyniki tej wyliczanki. napewno chcesz sie w to bawic?
                                            • genom3 Re: do mirmila XXL 19.02.05, 23:56
                                              przewrotny jesteś, proponuję codzienne informacje ze świata, codziennie kogoś
                                              mordują, codziennie........nie ma dnia........

bo tak jak wcześniej wspominałem, żydzi walcza o istnienie na wąskim pasku
                                              ziemskiego podola, chca tylko mieć państwo i żyć w spokoju, nie jadą do madrytu
                                              wysadzać pociągów z niewinnymi ludźmi, bo ich rząd nie popiera polityki
                                              Szarona, albo za mało potępia rządy arabskie...

a muzułmanie gdzie się tylko da, na wszystkich szerokościach geograficznych, u
                                              siebie i w gościach; zabijają, mordują, szantażem chcą zdobyć wszystkie
                                              przywileje na które świat, my wszyscy tak ciężko każdego dnia musimy pracować,
                                              a on przy najlepszym dla ofiary scenariuszu,zgarnie za zakładnika dużego melona
                                              i kupuje za to broń na wojnę z niewiernymi.....
                                              przecież chleba za to nie kupują, bo za te pieniądze co wyłudzili to już by 10
                                              pokoleń wykarmili,

mimo głodu i biedy jaka tam panuje, kupują broń i wysadzają niewinnych ludzi we
                                              wszystkich zakątkach świata, ludzi wszystkich narodowości,
                                              albo im wszyscy będą służyć, albo Islam, albo śmierć

szeroki wachlarz do wyboru;-)

• genom3 Re: do mirmila XXL 20.02.05, 00:34
                                              wy jesteście sto procent "alkaida"
                                              jeśli rozumiesz co mam na myśli.
                        • dragger Re: do mirmila XXL 20.02.05, 00:33
                          O ile mi wiadomo, to Izrael zajal te tereny, gdy odpowiedzial na LAMIACA WSZELKIE PRAWO MIEDZYNARODOWE NAPASC arabskich sasiadow? Myle sie? O ile mi wiadomo Izrael byl uznany przez ONZ i w mysl prawa miedzynarodowego byl suwerennym panstwem.

A teraz brudasy dra ryja ze im zle, ze dostali po ryju jak sami probowali zaslepieni nienawiscia wymordowac zydow...
        • llama Cześć Dana, 19.02.05, 11:32
          Co to - wyszłaś z abstynencji?

Ale nie aprobuj tak łatwo zdania poprzedniczki, tej niby misiabelli. Bo ani hinduizmowi islam nie zagraża (w Indiach jest raczej odwrotnie), ani to nie chińscy muzułmanie gnębią Tybetańczyków. No totalne pomieszanie z poplątaniem.

Od siebie dodam do tego katalogu niegodziwości, że to muzułmanie-kosmici dokonują od paru dziesięcioleci tajemniczych porwań ludzi na całym świecie - ale jakoś głównie w USA.

• krystian71 Re: Cześć Dana, 19.02.05, 11:37
            a czegoz ty spodziewasz sie po misiabellach.
            Cos tam napisza tak glupiego , ze szkoda klawiatury na odpowiedz.
            A Dana zawsze swoja buzke wlepi i jest OK.
            -------------------------------------------------
            jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski
            • dana33 do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 18:30
              nie, llamo, nie wyszlam z abstynencji, podczytuje sobie od czasu do czasu, i
              jako ex-diva :) daje czasem guest performance .... :))))
              usmieszek byl oczywiscie do gnoma i szyszkiiiiiiiiii tylko podpadl zle, pewnie
              z powodu roznicy godzin...

a do co roznych twierdzen naszego mirmilka, to ciucius dyszy juz ostatnimi
              silami, a ja, musze przyznac, z satysfakcja sie usmiecham.... jako ze
              twierdzilam tu od samego poczatku, ze moj najlepszy przyjaciel generalissimo,
              niechaj ziemia mu lekka bedzie (hmmm... sami przyznajcie jaka ja z gestem nie?)
              jest TA GLOWNA przeszkoda do zaprowadzenia normalnych stosunkow w naszym
              regionie, za co dostawalo mi sie dobrze od wielu na tym forum a szczegolnie od
              mojego ulubienca mirmilka, wiec z chwila przeprowadzki generalissimo do palacow
              allaha nagle powialo tutaj swiezym wiaterkiem, a stare smrody zostaly zmyte
              blogoslawionymi przez nas deszczami. nie, nie, jeszcze nie caly smrod
              generalissimowski, ale juz jego czesc. uprzejmie przy tej okazji informuje, ze
              w autonomii nikt, ale to nikt nie placze i nie rozpacza po wielkim przywodcy i
              wojowniku. w sharm el sheikh nikt nie wspomnial go slowem, ani strona
              palestynska, ani egipska, ani jordanska, po nas oczywiscie nie oczekiwal nikt,
              ze go wspomnimy. zamachow tymczasem nie ma. abu maazen moze nie akurat "zelazna
              reka" co my bysmy chetnie widzieli, ale powiedzmy aluminiowa zabral sie za
              robote i tymczasem wyniki ma calkiem calkiem. nasz sharon, mimo ogromnych
              demonstracji osiedlencow, ktore nam juz pare razy obrocilo zycie w jerozolimie
              w chaos (100 tysiecy demonstrantow, wiec mozecie sobie wyobrazic, jak to moja
              droga z pracy do domu zamiast 20 minut zabrala mi juz i 3 godziny tez),
              protestow w knesset i pogrozek na zycie premiera, ministrow i czlonkow knesset,
              spokojnie idzie dalej wykonujac swoj plan opuszczenia gazy i bardzo mozliwe, ze
              teraz, jak rozmawia z abu maazenem, to to jednostronne postanowienie obroci sie
              w obustronny plan. oprocz tego znalazl sie nagle palestynski miliarder
              (zapomnialam jego imienia), kontraktor budowlany, ktory juz od paru tygodni
              prowadzil tajemne rozmowy z abu maazenem a potem z sharonem, ktory chce odkupic
              od nas te wszystkie domy osiedlencow w gazie, ktorym to planem jestem po prostu
              zachwycona: on na tym zyska, ale i my tez. no i najwazniejsza wiadomosc, o
              ktorej mirmilek albo po prostu nie wie (on nie wie wielu rzeczy, bardzo wielu),
              to ze w zeszlym tygodniu na terenach gazy, w miescie gazie, po raz pierwszy od
              4 lat wystawiono komedie klasyczna: bilety kosztowaly zaledwie 10 szekli (okolo
              2 dolarow) i sala byla pelna: jak widac, jest tam troche ludzi, ktorzy wola isc
              do teatru, zamiast preparowac bomby ktore wysadza w powietrze israelskie
              autobusy. tak wiec nie ma dnia, w ktorym nie dostaje potwierdzenia, ze mialam
              racje, zyczac generalissimowi jak najszybszej przeprowadzki. aha, jeszcze jedna
              news behind the news: jeden palestynczyk z gazy, ktory znow moze wejsc na
              tereny israela i zarobic na utrzymanie rodziny, powiedzial z usmiechem: jeszcze
              troche i wy i my zapomnimy o tych zlych czasach, teraz zaczynamy znow normalne
              zycie.
              mirmilku, zlotko, radze z calego serca: miej przy sobie zawsze telefon do
              emergency..... uwazaj na serce.... boje sie, ze jeszcze troche i jednak
              bedziesz musial albo podjac temat genoma, ale watpie, bo nie wygodny dla
              ciebie, albo bedziesz musial isc na rente..... nu, bedziesz mogl jeszcze pisac
              troche o balladach sfaradyjskich.... bardzo ladne.

kosel, co cie ugryzlo? ze z daleka ma racje????? nie ma? gusta mirmilka i nasze
              (nie twoje, nie twoje, nasze, zydowskie) sa te same? nie sa, prawda? a ze
              rzadko mu ktos odpowiada i on wlasciwie rozmawia sam ze soba, to nie
              blazenstwo? nie? naprawde nie? a ja wlasnie mysle, ze jak ktos sam ze soba i to
              do tego glupstwa wygaduje, bo pojecia nie ma np o tym, co tu sie wszystko
              dzieje, to blazen. nu, jak ci bardziej pasuje, to nie blazen tylko duren.

musze sie zastanowic, czy w ramach moich goscinnych wystepow na forum nie
              zalozyc watku pt news behind the news i informowac was o wszystkim o czym
              gazety was nie informuja, po przeciez o przedstawieniu w gazie nie
              wiedzieliscie, prawda????
              najserdeczniej, wasza dana
              p.s. llama, co ty myslisz o tym, ze mirmilcio pod kazdym swoim postem cytuje
              moje zdanie???? mam sie czuc zaszczycona? zgnebiona? zrozpaczona? mam nie
              zauwazyc? czy zwyczajnie kichac? tymczasem sie smieje. czekam na powazna
              odpowiedz.... :)))))
              • mirmilek Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 19:04
                oj, dana, dana, nawet po smierci czlowiekowi spokoju nie dasz...

przyczytaj sobie (pewnie juz przeczytalas), jak sobie pogadalismy o arafacie z
                kolega z daleka.

arafat nie byl "glowna przeszkoda" na drodze do pokoju. glowna przeszkoda na
                drodze do pokoju byla zla wola izraela, ktorego rzad powiedzial, ze z arafatem
                negocjowac nie bedzie i tyla. wasza sprawa. tylko nie twierdzcie, ze to byla
                wina arafata, bo on akurat negocjowac chcial.

widzisz, danus, negocjacje opieraja sie na kompromisie i woli porozumienia.
                jesli nie jestescie w stanie zrozumiec, ze po pierwsze nie macie prawa
                decydowac, kto ma byc waszym rozmowca. proste.
                • dana33 Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 19:09
                  nu, przeciez nie bede cie przekonywac. sam wiesz dobrze, jak wyglada prawda,
                  ale bronisz tych terrorystow do ostatniego oddechu. nu bron sobie.
                  ale co bys nie pisal, fakt, mirmilciu, ze mamy prawo do decyzji, decydujemy i
                  jak widzisz rowniez nasza decyzja jest akceptowana: z arafatem nie chcielismy,
                  a z abu maazenem chcemy. farsztejst? git.
                  • mirmilek Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 19:18
                    danusiu, wlasnie o takim nastawieniu mowie. kryminalizuj sobie arafata do woli,
                    twoja sprawa. pamietaj jednak, ze to arafat wiele razy reke wyciagal do izraela,
                    a wyscie woleli okupowac, zamiast negocjowac.

zwroc uwage na roznice miedzy izraelem a palestynczykami, ktorzy negocjuja z
                    terrorysta szaronem. widzisz te roznice miedzy wami? roznice w dazeniu do pokoju????
                • z_daleka Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 19:11
                  mirmilek napisał:

> oj, dana, dana, nawet po smierci czlowiekowi spokoju nie dasz...
                  >
                  > przyczytaj sobie (pewnie juz przeczytalas), jak sobie pogadalismy o arafacie z
                  > kolega z daleka.
                  >
                  > arafat nie byl "glowna przeszkoda" na drodze do pokoju. glowna przeszkoda na
                  > drodze do pokoju byla zla wola izraela, ktorego rzad powiedzial, ze z arafatem
                  > negocjowac nie bedzie i tyla. wasza sprawa. tylko nie twierdzcie, ze to byla
                  > wina arafata, bo on akurat negocjowac chcial.
                  >
                  > widzisz, danus, negocjacje opieraja sie na kompromisie i woli porozumienia.
                  > jesli nie jestescie w stanie zrozumiec, ze po pierwsze nie macie prawa
                  > decydowac, kto ma byc waszym rozmowca. proste.
                  >
                  >-------------------------
                  Arafat BYL glowna przeszkoda na drodze do pokoju. Z Arafatem mozna bylo
                  negocjowac dokladnie tak jak z toba dyskutowac. Krotko mowiac, rozmowa ze
                  sciana. Ile mozna gadac do sciany? Nawet cierpliwym zydom to sie znudzilo.
                  Zdecydowali sie przeczekac. Przeczekali i prosze, wszystko stalo sie latwiejsze.
                  • mirmilek Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 19:24
                    oczywiscie ze "byl". ale nie ze swojej winy, tylko winy izraela, ktory z niego
                    te przeszkode zrobil. zwroc uwage, ze palestynczycy z terrorysta szaronem
                    negocjuja. widac, komu zalezy na pokoju.
                    • z_daleka Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 19:33
                      mirmilek napisał:

> oczywiscie ze "byl". ale nie ze swojej winy, tylko winy izraela, ktory z niego
                      > te przeszkode zrobil. zwroc uwage, ze palestynczycy z terrorysta szaronem
                      > negocjuja. widac, komu zalezy na pokoju.
                      >
                      ------------------------
                      Gonisz juz w pietke mirmilku. Palestynczycy negocjuja z Izraelem bo chca
                      negocjowac. Izrael negocjuje z Palestynczykami bo chce negocjowac. Twoj
                      odchodzacy w niepamiec idol, super terrorysta, Arafat nie chcial negocjowac.
                      Unikal tego jak diabel swieconej wody.
                      Caly twoj belkot nie ma najmniejszego sensu. Pokoj z Arafatem nie byl mozliwy.
                      Pokoj po Arafacie stal sie mozliwy. To wszystko. Kropka.
                      • mirmilek Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 23:08
                        blad. to izrael deklarowal, ze nie chce negocjowac z arafatem, wymyslajac sobie
                        setki pretekstow i opozniajac podpisanie pokoju.

zwroc przy tym uwage, ze nawet argument "my nie negocjujemy z terrorystami" jest
                        watpliwy, bo ile razy wynegojowaliscie wymiane zydow na wiezniow palestynskich?
                • genom3 Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 19.02.05, 19:12
                  serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2555189.html

a to za co?
                  • genom3 Arafat 19.02.05, 19:15
                    temat arafata został raz na zawsze zakończony w czasie wielkiej demonstracji
                    palestyńczyków wypędzonych przez niego i jego pudle ze swojego kraju w Paryżu
                    pod szpitalem w którym leżał.

• oscar62 Re: do llamy i ps do mego ulubienca mirmila..... 21.02.05, 13:06
                DANA, NIE DLA MIRMILKOW CI WARTO PISAC NA FS. DLA PARU INNYCH, KTORZY NIE
                ZOSTALI "STALINOWCAMI PO STALINIE". PRZYPOMNE CI NIEJAKIEGO MIKUNISA Z
                IZRAELSKIEJ KOM. PARTII, KTORY ZOSTAL WIERNYM "SWIATLU NARODOW" PO JEGO SMIERCI
                I NAWET SLYNNE PRZEMOWIENIE CHRUSZCOWA O JEGO OHYDNYCH PRZESTEPSTWACH, NIE DALO
                MU NIC DO MYSLENIA. TAKA SOBIE FANATYCZNA WIERNOSC DO KONCA ZYCIA. TEN FACET Z
                CZASEM STOPNOWO STAL SIE CIENIEM SAMEGO SIEBIE, ALE NIE PRZEZ SWOJA UPARTOSC
                LECZ Z PROSTEJ PRZYCZYNY: IZRAELSKA KOM. PARTIA ZOSTALA OPANOWANA POZNIEJ PRZEZ
                ARABOW - DLA FASADY ZOSTAWILI JEDNEGO ZYDA CZY DWOCH W KOMITECIE WYKONAWCZYM,
                NA WZOR SOWIETOW U SCHYLKU ZYCIA BATIUSZKI STALINA - ALE DO PARLAMENTU POSLALI
                WYLACZNIE SWOICH RODAKOW. MIKUNIS UMARL SAMOTNY ALE SPOKOJNY SWOIM SUMIENIEM.

NA MIEJSCU SWEJ "DANOWSKIEJ" MANTRY, POWINNO BYC: "STALINOWCY"-MIRMILKI,
                LACZCIE SIE"...

POZDROWIENIA I DO ZOBACZENIA NA FORUM.
    • genom3 bezwzględne obowiązki ahl az -zimma,dla wszystkich 19.02.05, 19:50
      1.Nie wystawiać Koranu na szyderstwa ani nie wypaczać jej słów(tu akurat
      powinniście zaczać od siebie), <oczywiście wyszydzanie z NT i Tory jest mile
      widziane>
      2.Nie mówić o Mahomecie w słowach kłamliwych lub pogardliwych(o innych wolno)
      3.Nie mówić o obrzedach Islamu z brakiem szacunku. <z innych się można
      wyśmiewać>
      4.Nie dotykać muzułmańskiej kobiety, nawet w małżeństwie które jest zabronione
      z ahl az-zimma a muzułmankami(muzułmanin może posiąsc żydówkę lub
      chrześcijankę, jako żonę lub niewolnicę)
      5.Nie próbować nawet odciągać muzułmanina od wiary(muzułmanie mogą odciągać od
      wiary innych)
      6.Nie wspomagać nieprzyjaciela i nie gościć wroga. (ale sami chca być
      wspomagani i godzczeni nawet przez największych wrogów, co widać na podstawie
      migracji)
      człowiek który złamie którekolwiek z nakazów skazany zostaje na śmierć, oto
      jak fajnie jest żyć wśród muzułmanów nie będąc jednym z nich, miód w ustach:)

to nie wszystko, dalej...........

1, ahl az-zimma mają nosić wyrózniające ich stroje oraz pas i kawałek tkaniny
      przyszyty do ubrania, (mirmil, żydzi żółty, co nie?, do pozostałych,
      chrześcijanie - niebieski)
      2.ahl az-zimma nie będą budować domów wyższych od muzułmańskich zwłaszcza
      SYNAGOGI nie mogą się wznosić ponad minarety i meczety.
      3.ahl az-zimma nie będą w miastach muzułmańskich bić w dzwony, ani dąć w rogi,
      nie będą głośno czytać swoich religijnych ksiąg, ani głośno się modlić.
      4.Nie będą pić wina w miejscach publicznych, chrześcijanie nie mogą pokazywać
      krzyża i nie wolno im hodować świń
      5.ahl az-zimma(chrześcijanie i żydzi) mogą chować swoich zmarłych tylko w
      ciszy, nie może być słychać płaczów i lamentów.
      6.ahl az-zimma, nie mogą dosiadać koni, mogą jedynie dosiadać osły i muły.

Teolodzy muzułmańscy do dzisiaj uważają powyższe za obowiązujące.

mirmil, jeśli zapomniałam o czymś to dopisz, jak żydom i chrześcijanom dobrze
      pod waszą opieką:)
      2.
      • negevmc Re: bezwzględne obowiązki ahl az -zimma,dla wszys 19.02.05, 20:01
        genom3 napisała:

> 1.Nie wystawiać Koranu na szyderstwa ani nie wypaczać jej słów.... itd itp.

Podobne prawa, genom sa w kazdej religii, jedne owarowane wiekszymi inne
        mniejszymi karami.
        Twoje dopiski sa tylko Twoje. Bierzez je z subiektywnej obserwacji swiata.
        Nie bronie Koranu bo go nie znam ale sam wiesz, ze KAŻDA religia na
        przetrzeni wieków byla wypaczana.
        Ludzie mordują dla różnych celów a potem starają się to usprawiedliwić wolą i
        przykazaniami boskimi.
        Daj sobie spokój, to co robisz to dzecinada.

• genom3 Re: bezwzględne obowiązki ahl az -zimma,dla wszys 19.02.05, 20:08
          to co w nawiasie jest moje chyba to jasno widać!

w chrześcijaństwie panują takie zasady?
          pierwsze słyszę:)))))))))))))))

widać nie tylko na Koranie się nie znasz, poza tym to co napisałęm akurat
          dotyczy ahl az-zimma a nie Koranu to tylko jeden z punktów
          • genom3 to jest odp.dlaczego chrześcijanie stanowią mniejs 19.02.05, 20:22
            stanowią mniejszość w krajach islamskich, dlaczego zmuszeni są do emigracji,
            jasne nikt ich z tamtąd nie wygania, wystarczy, że sąsiad powie, że
            chrześcijanin modlił się na głos........
            komu uwierzą?

ahl az-zimma i kobiety głosu w sądzie nie mają, rację ma zawsze muzułmanin, i
            zawsze zakłada się że on mówi prawdę,
            a jeśli nawet kłamie, to odpowie przed Bogiem,

co tam jakiś ahl az-zimma, jeden w tą, jeden w tamtą,

znam wielu Arabów chrześcijan, każdy z nich twierdzi, ze w swoim kraju był
            prześladowany i cierpiał z powodu swojego wyznania, on, jego rodzina, znajomi.
            Mało jest wśród Arabów chrześcijan w krajach muzułmańskich, jakieś średnio na
            jeża 1%
            1% co nie oznacza że jest ich w ogóle 1% jest ich dużo więcej, tylko nie mogą
            tam żyć.
            • krystian71 Re: to jest odp.dlaczego chrześcijanie stanowią m 19.02.05, 20:30
              mnie tez trudno w to uwierzyc!!!

www.efka.org.pl/index.php?action=z_art&ID=21
              W świetle żydowskiego prawa kobieta nie ma uprawnień dorosłej osoby. Nie jest
              równoprawnym podmiotem prawnym, lecz znajduje się w jednej grupie z dziećmi,
              niewolnikami i osobami upośledzonymi umysłowo, które nie są zdolne do
              zeznawania przez żydowskim sądem. I znów - muszę to powtórzyć, abym sama mogła
              w to uwierzyć - zgodnie z żydowskim prawem, kobieta nie może być świadkiem w
              sądzie. W tej kwestii umieszczana jest w tej samej kategorii, co dzieci i
              szaleńcy, którzy nie są podmiotami prawa. Naturalnie, jeśli kobieta nie może
              być świadkiem, tym bardziej nie może być sędziną, adwokatem
              • j-k to moze poczytasz to, co Dana pislaa o sytuacji 19.02.05, 22:40
                w Bethlejem 10 lat temu i teraz?

A swoja droga, Dana, nie rozumiem, jak mogliscie, Wy Zydzi, Bethlejem opuscic?
                Moze i w Chrystusa nie wierzycie, ale dla nas Chrzescijan, moglibyscie chyba
                cos zrobic?
                • krystian71 Re: to moze poczytasz to, co Dana pislaa o sytuac 19.02.05, 23:12
                  a po co mi Dana, poczytaj tu:
                  andrzej.ekai.pl/ekai/serwis/?MID=8881
                  Biskupi USA apelują o wsparcie rozmów Watykan-Izrael

Do najbardziej krytycznych problemów, które dotykają Kościół w Izraelu,
                  przewodniczący episkopatu USA zaliczył zagadnienie praw własności. "Zachowanie
                  tego mienia jest kluczem misji i służby Kościoła w Ziemi Świętej i co za tym
                  idzie, jego wolności religijnej" - argumentował.

"Wprowadzanie arbitralnej polityki podatkowej przez rząd izraelski, a
                  wymierzonej we własność Kościoła oraz odmowa uczestnictwa w procesie przed
                  Izraelskim sądem w celu rozwiązania sporów własnościowych stawiać pod znakiem
                  zapytania naruszanie prawa międzynarodowego i historii uprzednich praw
                  Kościoła" - pisał biskup.
                • genom3 Re: to moze poczytasz to, co Dana pislaa do j-k 20.02.05, 00:23
                  no coś ty j-k, nie wiesz, ze Jezus była muzułmanką?<szok,szok,szok>
                  z tego jasno wynika, ze skoro Jezus była muzułmanką, nie była Żydówką, a to
                  jeszcze jeden dowód na to, że Arabowie byli tam pierwsi i jedyni do 1948;-)
            • dana33 Re: to jest odp.dlaczego chrześcijanie stanowią m 19.02.05, 20:32
              nu, pisalam przeciez nie raz, jak generalissimo wyrznal arabow palestynskich w
              ramalli, jak z absolutnie chrzescijanskiego betlejem (pouczono mnie ze to tak
              po polsku, a nie jak pisalam bethlehem...)dzisiaj mamy miasto absolutnie
              muzulmanskie, z niklym procentem chrzescijan, z ktorych czesc zostala
              zamordowana przez tego terrorystycznego bydlaka a reszta uciekla....
              • genom3 arabowie dostają "kanade" - do mirmila 19.02.05, 20:59
                mirmil, to Arabowie nie uznali Izraela jako państwa, zapomniałeś?
                a propos twojego wpisu "sprawa palestyńska w onz"
                to właśnie nikt inny jak onz ustanowiła to państwo, dziwny jest ten świat, jak
                wybiórczo uznaje się postanowienia światowej organizacji, chcesz to ci napisze
                kto był przeciwny; same arabskie państwa:)

więc nie uznając tego postanowienia onz napadali na Izrael, a że przegrywali
                wojny (widać Bóg sprzyja sprawiedliwszym) to w naturalny sposób tracili ziemie,
                przecież dokładnie w taki sam sposób stracili swoje ziemie w Polsce czy we
                Francji przegrane Niemcy i nikt nie krzyczy, że się stała niesprawiedliwość.
                Wszyscy uznali, ze to było sprawiedliwe i słuszne.
                Więc skoro napadalliście i przegrywaliście to i traciliście...

Teraz ten niedobry i zły
                Izrael w akcie DOBREJ WOLI (Polacy powinni też dokonać takiego aktu wobec
                Niemców i oddać im zachodnie ziemie)
                Izrael dla pokoju poraz kolejny próbuje coś zrobić, wciąż naiwnie wierząc, ze
                nie jesteście tacy źli jak o was mówią
                i zwraca wam nie suchy piach, suchy piach, suchy piach.....bo dokładnie
                to "zabrał",
                ale użyźnioną, zadbaną, obrabianą przez lata, przez żydów ziemię, ogrody pełne
                owocowych drzew wyhodowanych ciężką pracą i potem żydów
                tylko nie pisz, że 1000 lat temu też tam były ogrody, bo to wiemy, ja pisze o
                tym co zdobył Izrael w czasie wojny, to do czego doprowadziła wasza
                gospodarność przy niesprzyjających warunkach klimatycznych, tam był piach

więc może warto jednak docenić prace tych ludzi i te miliony zainwestowane w tę
                ziemię, żeby doprowadzić ją do używalności, bo właśnie to oddaje Izrael dla
                POKOJU,
                taki mają gest zwyciężcy, to bardzo rzadko spotykane zjawisko w świecie, więc
                doceń to:)

a co z waszej strony?

pozdrawiam
                • mirmilek Re: arabowie dostają "kanade" - do mirmila 19.02.05, 23:13
                  oczywiscie, ze onz ustanowil izrael. i teraz onz kaze izraelowi wycofac sie do
                  granic z roku 67.

co, juz nie w smak decyzja onz? albo woz, albo przewoz. jak ci sie podobaja
                  decyzje onz, to trzeba sie wycofac do granic z 67, jak ci sie nie podobaja
                  decyzje onz, to powstanie izraela wogole nie powinno miec miejsca.

wybierz sobie, co ci bardziej pasuje.
                  • j-k Mirmil, NIE KLAM. 19.02.05, 23:23
                    pisalem ci to 100 razy i napisze jeszcze razy tysiac.

Panstwo Izrael powstalo z woli Narodu Zydoskiego.
                    za poparciem USA i ZSRR.
                    (z czego Stalin sie po roku wycofal).

IZRAEL ma DZISIAJ w d... cala ONZ
                    - gdyz jest to organizacja bez najmniejszego znaczenia.

O przyszlosci Izraela i Palestynczykow zadecyduje sam Izrael.
                    ponadto Amerykanie i Rosja.
                    Inni Arabowie i Twoje ulubione islamuski (np. ajatollahy z Iranu)
                    nie maja tu NIC DO GADANIA.

I szczesc Boze.
                    • mirmilek Re: Mirmil, NIE KLAM. 19.02.05, 23:29
                      jotko, zdenerwowales sie, bo zwrocilem ci uwage, ze pusciles o mnie na forum
                      nieprawdziwa opinie, ze zycze sobie zepchniecia izraela do morza? i dlatego
                      musiales napisac, ze klamie?

jotulino. jak masz gdzies decyzje onz, to twoja sprawa, tylko nie zal sie na
                      arabow, bo wtedy izrael wogole nie powinien byl powstac. w przeciwnym wypadku
                      utrzymujesz dwie sprzeczne opinie na raz (nie to, zebym nie sadzil, ze nie
                      jestes do tego zdolny :).

przy tym zwracam ci uwage, zebys nie identyfikowal "narodu zydowskiego" z
                      syjonistami, bo to nie jest to samo (tak jak szyici i sunnici, sofisci i sufi,
                      etc...)
                      • j-k mirmilku, ze ja cie lubie 20.02.05, 00:05
                        to przeciez doskonale wiesz.

ale dopiero teraz zauwazylem, ze ta milosc jest wzajemna...

nie denerwuje sie nigdy, gdyz majac za soba 20 lat praktyki pedagogicznej
                        - to niemozliwe, hloopcze...

to jak - podpisujecie ten pokoj z Izraelem, czy czekacie na dalszy LOS?

buenas noches.
                        • mirmilek Re: mirmilku, ze ja cie lubie 20.02.05, 09:32
                          jak mnie lubisz, to przestan klamac na moj temat. nieladnie jest klamac.
                          dwadziescia lat praktyki pedagogicznej cie tego nie nauczylo?
                      • genom3 Re: Mirmil, NIE KLAM.do mirmila 20.02.05, 00:26
                        jakby nie onz to nie powstałoby mirmilku więcej krajów islamskich niż Izraelów:)
                  • genom3 Re: arabowie dostają "kanade" - do mirmila 20.02.05, 00:06
                    to wy nie uznajecie żydowskiego państwa w regionie, to od tego zaczeły się
                    wojny i ten cały konflikt, to wy mimo rezolucji onz przekroczyliście granice
                    tego państwa z kilku stron, wy złamaliście rezolucję onz

i wy poprzez sprawdzone metody szantażu i za ropę wymusiliście uznanie OWP,
                    która wcześniej figurowała w onz na liście organizacji terrorystycznych, a
                    arafat na liście najgroźniejszych terrorystów.

szejkowie kupili mu "azyl"

a on terrorystą był i terrorystą umarł i nie tylko dlatego, ze mordował żydów,
                    ale również dlatego że mordował niewiernych w afryce i egipcie i w całym
                    regionie i dlatego, ze prześladował i mordował Arabów, swoich współbraci, że
                    przez niego wielu musiało uciekać z AP bo inaczej by ich zamordował i
                    oskurował, jak miał w zwyczaju....
                    • mirmilek Re: arabowie dostają "kanade" - do mirmila 20.02.05, 09:31
                      O! znowu nieprawda. Palestynczycy juz dawno uznali izrael i wszystkie rezolucje
                      onz. po co piszesz rzeczy, ktore nie maja miejsca?

Przypomnij tez sobie plan pokojowy abdallaha (pod patronatem ligi arabskiej) wg
                      ktorego izrael wycofuje sie do granic z 67 i zostaje uznany blokiem przez
                      wszystkie te panstwa. no i co sie z tym planem stalo? sami sobie wybraliscie te
                      sytuacje, wiec prosze sie nie skarzyc.

a! na marginesie: pisz w jednym miejscu, a nie w trzech, bo nie chce mi sie
                      odpowiadac na to samo podwieszone w stu roznych miejscach. i rozumiem, ze to
                      nowosc, ze ktos odpowiada na twoje posty, ale nie ekscytuj sie az tak, zeby
                      podpisywac sie sam pod swoimi postami. ja w kazdym razie tego nie czytam.
                      • j-k pierwsza merytoryczna wypowiedz, mirmil.! 20.02.05, 14:30
                        chyba musze Ci pogratulowac, czy tez wziales sobie moje uwagi do serca.?

To niemozliwe, mirmil, by Izrael wycofal sie z calego West Bank.

Nie po to sie wygrywa TRZY WOJNY, by za nic oddac owoce zwyciestwa.
                        - Nikt tak nie robi na swiecie.
                        I nie pisz mi o rezolucjach ONZ...
                        Gdyby Wielka Bryrania nie odbila sila Argentynie Falklandow (1982)
                        to wszelkie rezolucje ONZ nic by nie pomogly.

Izrael musi sobie zachowac i zachowa ,jaka czesc obszaru West Bank.
                        I nie wiem , czy bedzie to 30, czy 45 % tego obszaru...

Czym szybciej Palestynczycy to zrozumieja, tym lepiej.
                        I powinni sie klocic zarowno o ten obszar, jak i oto, by Izrael zalatwil im w
                        USA pieniadze na odbudowe kraju, po podpisaniu pokoju...

Tu jedna z wersji podzalu West Bank:
                        www.sunship.com/mideast/info/maps/west-bank-2003-map.jpg
                        • krystian71 Re: pierwsza merytoryczna wypowiedz, mirmil.! 20.02.05, 15:15
                          znowu wlazlem w twoja mapke :)))myslalem, ze to cos nowego, naiwniaczek jeden.
                          Ale,ale, czy ty sobie wogole jotka zdajesz sprawe o jakie skrawki terytorium tu
                          chodzi.Nie znam z historii bardziej zacietych walk i staran o bardziej gowniana
                          nagrode, czyli pietruszke.
                          Czy nie oplacaloby sie bardziej Wojujacym Stronom zainwestowac te wielka kase
                          na ktora naciagaja podatnika amerykanskiego i usypac kilkadziesiat km.kw. w
                          Morzu Srodziemnym, wzorem Holenderskich polderow?
                          A wode sprowadzac exterytorialnym rurociagiem Brody-Odessa.
                          Nie chce sie chwalic drogi jotka, ale jak patrze na ta mapke to stwierdzam,ze
                          moj pradziadek na Wolyniu wiekszy majatek posiadal ( i stracil cholera)
                          I to nie przez bolszewikow.Bynajmniej.Wpadl w szpony karcianego nalogu :))))
                          • j-k Re: pierwsza merytoryczna wypowiedz, mirmil.! 20.02.05, 15:29
                            jakbys nie wiedzial, po co te mapke zamieszczam...
                            ilekroc mirmil laduje na wage te 10.433 rezolucji ONZ w sprawie Palestyny
                            to tylko uprzejmie klade mu cos na druga szale tej wagi, coby mu sie ten
                            przyrzad nie zlamal z rozpaczy...

a powazniej: caly czas mam wrazenie, ze ten calay zatarg o ziemie swieta
                            ktos z wysokiej GORY zaplanowal...

Kloca sie wszyscy o tkzw. "pietruszke", kazdy juz dawno stracil racjonalizm
                            cos w tym jest - ale nie wiem co...
                            cierpliwie czekam, ze moze mirmil nas wszystkich kiedys oswieci...
                        • mirmilek Re: pierwsza merytoryczna wypowiedz, mirmil.! 20.02.05, 21:48
                          jotka, jak powiedzialem ci nie raz: wszelka rozmowa moja z toba jest mozliwa
                          tylko w jednym przypadku. kiedy wrocimy do naszej poprzedniej "dyskusji",
                          przyznasz, ze zachowales sie nie w porzadku, zostawiajac mnie na lodzie, kiedy
                          ja odpowiedzialem na twoje pytania. nastepnie odpowiesz na moje owczesne pytania
                          i wtedy bedziesz mial prawo wogole poprosic mnie o wymiane pogladow.

jotka, z osobami nieuczciwymi w dyskusji rozmawiac nie bede. kto zagwarantuje,
                          ze i tym razem nie "znikniesz", kiedy zada ci sie jakies niewygodne pytanie???
                          • j-k mirmil, zlotko 20.02.05, 23:16
                            juz dawno Ci pisalem, ze dyskusja nie polega na wzajemnym odpowiadaniu sobie na
                            pytania, lecz na wymianie rzeczowych argumentow.
                            Chyba nie przypuszczasz, ze pozwolilbym sobie na rozpoczecie dyskusji na TWOICH
                            warunkach.
                            Na jedno pytanie Ci odpowiedzialem i ... natychmiast to ZMANIPULOWALES.
                            Mirmil, manipulowac to ja tez potrafie...
                            Pisalem nie raz: - bajki, to my, a nie nam...

ale ciesze sie, ze wydukales w koncu, ze gotow jestes uznac granice Izraela
                            z r. 1967.
                            Tylko widzisz mozliwe to bylo tylko do roku 1967...
                            Teraz granice Izraela z niepodlegla Palesytna beda juz inne.

Pchne Ci jakas inna mapke, coby nie nudzic Cie ta sama:
                            www.fmep.org/images/maps/map0003_2.jpg
                  • genom3 Re: arabowie dostają "kanade" - do mirmilaXXL 20.02.05, 21:18
                    mirmil czy może chodzi ci o to?

www.nixoncenter.org/publications/articles/Kemp/031002crown_prince_abdullah.htm

www.geocities.com/nstix/landforpeace.html
                    nie rozśmieszaj mnie:)
                    takie plany jak żydów wysłać na madagaskar, przy asyście jeszcze Ligi Krajów
                    Arabskich to ja mam w duszy(ty masz wszystkich chyba za głupków) i mocno bym
                    się ździwił, gdyby Izrael na to poszedł, o taką durnotę żydów nie podejrzewam,
                    więc daruj sobie takie prowokacje,
                    zresztą jak dobrze pamiętam jak OWP próbowało podskakiwać w Jordanii, to
                    złatwili to po waszemu, czyli rzeź powszechna i nikt się nie skarżył, knebel w
                    ustach.

Macie tylko jeden cel; wymordowć żydów, bo to ostatni naród, jaki tam się
                    ostał, zanim podbiliście te tereny, więc jak się ich pozbędziecie, już nikt o
                    nic się tam nie będzie upominał, proch ludzki nie ma takiej mocy.
                    może nawet nazwiecie się izraelczykami, albo judejczykami, tak jak nazwliście
                    się palestyńczykami

i jeszcze jedno panie mirmil, jeśli mogę zapytać, tak zaciekle walczycie
                    o 'pięść ziemi' z żydami,
                    a jak to jest z czeczenami?
                    napisz mirmil ile wam ruscy zapłacili, że na te wszystkie mordy w czeczenii nie
                    reagujecie, jak macie w zwyczaju
                    ile kosztuje poświęcenie czeczeńskich braci, pytam z ciekawości.

• mirmilek Re: arabowie dostają "kanade" - do mirmilaXXL 20.02.05, 21:55
                      chodzi mi o te wszystkie okazje, kiedy kraje arabskie zgodzily sie na
                      normalizacje stosunkow z izraelem w zamian za granice z 67, podzial jerozolimy,
                      rozwiazanie problemu uchodzcow, etc. ostatnia taka propozycja byla inicjatywa
                      genewska. zaakceptowana przez strone palestynska, odrzucona przez izrael.

twoje wewnetrzne przekonanie o checi wymordowania zydow doprawdy nie ma nic
                      wspolnego z potrzeba zawarcia pokoju. wroccie do granic z 67, wybudujcie sobie
                      mur do nieba i zyjcie sobie w getcie, poki sie ropa nie skonczy, usa sie na
                      izrael wtedy wypnie i trzeba bedzie zwijac interes...

alternatywa jest zawarcie pokoju i wspolzycie z sasiadami.

sami mozecie sobie wybrac.
                      • warsze Re: arabowie dostają "kanade" - do mirmilaXXL 23.02.05, 20:22
                        mirmil jesteś Arabem to w oczywisty sposób bronisz tego to co się tam dzieje,
                        jednoczesnie wiesz, ze jest tam syffffff, bo co byś tu w przeciwnym razie robił,

kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1217088&KAT=240
                        no i masz babo placek, zacofanie, zcofanie, zacofanie oto królowa arabska
                        a rządzi co?
                        terror,terror,terror
                        dlatego jesteś tutaj i sie mędrkujesz, co za patriotyzm na odległość
                        buuuuuuuuuuu
        • mirmilek O! przepraszam!! 19.02.05, 23:17
          Pod postami osoby, ktora dzis uzywa nicku genom, dana podpisala sie usmiechami,
          a z_daleka jakos nie widze, zeby protestowal.

chcesz sie wylamywac z propagandy nienawisci? twoja sprawa, ale nie pisz, ze to
          sa wylacznie poglady tej osoby, bo na forum sa to poglady wiekszosci zydow.
          • genom3 Re: O! przepraszam!! 20.02.05, 00:29
            mnie nie musisz za nic w świecie przepraszać, wystarczy jak zaczniesz
            merytorycznie odpowiadać, zamiast kręcić się w kółko;-)
    • genom3 Re: do krystiana 19.02.05, 21:43
      właściwie to nie wiem, po co ci odpowiadam, ale niech będzie, jakbyś nie
      wiedział nie ma takiej religii, która stawiała by na równi faceta i kobietę
      (możemy w tym miejscu obydwaj podziękować Bogu za ten przywilej)
      ale jako facet zdecydowanie wolałbym być muzułmanem:)))))))) potem
      chrześcijaninem, a na końcu dopiero żydem.

u żydów bowiem kontrakt małżeński wylicza jedynie obowiązki meża w stosunku do
      żony, nie ma tam ani słowa o obowiązkach kobiety względem swojego ukochanego
      męża;-)
      mąż zobowiązuje się do wypłaty odszkodowań w różnych sytuacjach życiowych, np.
      jak się chce rozwieść, to musi żonie zapłacić 100000000 dolarów i nie uda mu
      sie z tego wymigać jeśli to podpisał, sądy to dopilnują, psia kość...
      muzułmanin ma lepiej bo może sobie wziąść druga żonę i trzecią i czwartą i ma w
      nosie...
      W Izraelu nie można mieć więcej niż jedną żonę

i to należy zmienić!!!!!!!!!
      ;-))))))))
      • krystian71 Re: do krystiana 19.02.05, 22:22
        co kraj to obyczaj ,a dla mnie tylko ciekawostka.
        Wlepilem ci ten link ,bo rzucilo mi sie w oczy jak napisales ,ze arabskie
        kobiety nie maja glosu w sadzie.
        Ten temat juz przerabialismy,lacznie z waleniem butem w zone,gdy Zyd zechce sie
        rozwiesc:)))
        O tym,ze muzulmanin moze sobie wziac druga zone WYLACZNIE za zgoda pierwszej
        naturalnie wiesz.I nie mooze zadnej faworyzowac w wypelnianiu obowiazkow
        malzenskich,tez zapewne wiesz skoro sie w arabskiej obyczajowosci
        specjalizujesz.Wiec juz tak im nie zazdrosc!!!
        Dobranoc
        • dana33 Re: do krystiana 19.02.05, 23:38
          uj, krystianku, znow gadasz bzdury, jak twoj przyjaciel mirmilek......
          kobieta muzulmanska nie ma nic do gadania, jak menzusio chce nastepna zoncie....
          jak jej nie odpowiada, to menzusio jej daje do wyboru, mieszkac razem, co sie
          ladnie z francuska nazywa menage a troi, albo wracac do mamusi. jak jest
          porzadny facet, to odda posag. a jak nie, to nie odda. ty farsztejst,
          krystianek, ty sie musisz cusik jeszcze douczyc. i o zydach i o muzulmanach.
          nawet jak my kuzyni, to pare roznic miedzy nami jest. ale oczywiscie masz tez
          opcje nie douczac sie. wtedy dalej pisuj swoja science-fiction-opowiadanka.
          w deszczowe wieczory entertainment jak znalazl.
          • krystian71 Re: do krystiana 19.02.05, 23:55
            mozesz mnie czytac,ale prosze do mnie nie pisac.
            Jestem osobiscie gleboko urazony.Juz drugi dzien.I szybko mi nie przejdzie.
            Dobranoc
            • genom3 Re: do krystiana 20.02.05, 00:19
              a to, że w sądach nie mają nic do gadania, to tak jak w życiu, nie wierzę, że
              nie dostrzegasz mordów klanowych w europie, oni są wszędzie u siebie i wszedzie
              obowiązuje ich islamskie prawo, nie mają szacunku do prawa obowiązujacego w
              kraju do którego przyjeżdżają na "gościnne występy", zero hamulców, zero
              moralności...
              zresztą....mnie by tam Islam był na rękę, hehehe

a niewierną żonkę kazałbym jej ojcu zarżnąć, poćwiartować i rozrzucić szczątki
              po pustyni.
        • genom3 Re: do krystiana 20.02.05, 00:13
          > O tym,ze muzulmanin moze sobie wziac druga zone WYLACZNIE za zgoda pierwszej
          > naturalnie wiesz.I nie mooze zadnej faworyzowac w wypelnianiu obowiazkow
          > malzenskich,tez zapewne wiesz skoro sie w arabskiej obyczajowosci
          > specjalizujesz.

krystian przestań mi wciskać głupawe teorie, w praktyce wygląda to gorzej niż
          źle, każdy kto choć raz był w kraju arabskim doskonale o tym wie, a ta
          propaganda dla konwertytów to dobra dla takich jak ty, ja już trochę w życiu
          widziałem, pracowałem w krajach islamskich, do kupy ponad 10 lat, więc daj se
          siana

ale widziałem też w życiu Polaków zakradających się do rozpalonych muzułmanek,
          stara* pilnowała a młoda oddawała się rozkoszom:)

*stara-starsza żona;-)
    • misiabella4 co ty genom wyprawiasz,po co i komu ty coś tłumacz 20.02.05, 00:59
      tłumaczysz, przecież to ce-ka-emy, możesz gadać i gadać o pogodzie, a on ci
      będzie opowiadał jak mu ufo na na głowie wylądowało, nie widzisz, że on nie
      odpisuje na twoje posty? tylko puszcza tę samą melodię:)

aaaaaaAAAAAAAAAaaaaaaaAAAAAaaaaaAAAAAAAAAaaaaaaAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAA
      A

• misiabella4 Re: co ty genom wyprawiasz,po co i komu ty coś tł 20.02.05, 01:03
        To Tarkan rzecz jasna:)

aaaaaAAAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAAAAAAAaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa
        A

Nie pytaj o czym śpiewa, w kółko to samo, zapamiętaj to dobrze, w kółko to samo.
    • szyszkaaa mirmil prawdę kryje, jak nakazuje Islam... 20.02.05, 01:40
      29 listopada 1948 roku głosowano za utworzeniem dwóch państw;żydowskiego i
      arabskiego, zgodnie z podziałem w mandacie brytyjskim, arabowie zdecydowanie
      odrzucili ten projekt, nie godząc się na powstanie państwa żydowskiego,
      poświęcili nowe państwo arabskie.
      To nie prawda, ze żydzi nie chcieli się dogadać z arabami, w maju tegoż roku
      doszło do spotkania przywódców żydowskich z królem Transjordanii Abdallahem,
      król powiedział, ze państwo żydowskie powstanie po jego trupie, że wszystko
      jest własnością arabów i kropa. Kiedy Ben Gurion obwieszcza niepodległość
      izraelskiego państwa (zgodnie z rezolucja przyjętą w ONZ) w ciągu 24 godzin
      wojska irackie, syryjskie, egipskie i libańskie wkraczają na teren Izraela.

czy to się mirmilowi i reszcie hołoty podoba czy nie

w czasie wojny o niepodległość, w ciągu paru miesięcy wojska te wymordowały
      sześć tysięcy żydów. Konsekwencją tego nieuzasadnionego ataku, wbrew woli
      międzynarodowej spłeczności było zajęcie przez Izrael spornych ziem

w zasadzie to wg.arabów wszystkie są sporne, nie ma o czym gadać.

Jednak sprytny król Transjordanii prowadził rokowania z ONZ i dzięki temu
      powstała Jordania a dokładniej Jordańskie Królestwo Haszymidzkie, które miało
      być odpowiednikiem państwa arabskiego utworzonego wraz z Izraelem. Rokowania
      były ściśle tajne bo król obawiał się o swoje życie, zapisy z tych rozmów
      zostały udostępnione w kilka lat później przez ONZ.

Od chwili proklamowania niepodległości w 1948 Izrael jest w stanie wojny ze
      światem arabskim, jest to konflikt permanentny, a zachowanie państwa
      żydowskiego zderza się na każdym kroku z arabską odmową.

i totyle, motyle:)))))
      • misiabella4 i po tej informacji,wątek poleci w dół, hehehehe 20.02.05, 01:55
        i co ty najlepszego robisz? teraz mirmilki i inne muslimki założą nowy wątek
        pod tytułem "a ufo lata i lata":)))))
        tutaj już nie wrócą, zapomnij niewiasto głupia, wytrąciłś im patyk z ręki,
        pójdą wystrugać drugi;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka