adam81w 12.03.05, 15:14 waszych wladz trace do was caly szacunek . to jest dno . jezeli tak robicie to nie macie prawa zyc pomiedzy ludzmi . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 00:46 Chciales zagarnac kase? Szacunek za drogo wyceniony.Podaz mniejsza od zapotrzebowania. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 01:53 naf wybacz lecz nie lapie cie Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 10:21 Pewnie nie wiesz,bo skad mialbys wiedziec , ze to nie o kase chodzi. Zreszta swoja cene juz zaplaciliscie. Przez takie Katynie,Kuropaty , wywozki i przesiedlenia wznieciliscie nienawisc do siebie narodow ZSRR i bliskiej zagranicy.Rozpadlo sie wam imperium ,odpadly ziemie ,ktore od setek lat do Rosji nalezaly. Warto bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 10:35 To prawda, ze nasz przyjaciel Naf, nie moze tego rozumiec. Narod, ktory nie zyje z wlasnej pracy, sadzi, ze wszyscy (jak oni) patrza tylko, skad wytrzasnac troche kasy. A imperium rozpadlo sie jak koslawy chlewik Diadi Wani z Tambowa ! A to dopiero poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 13:41 Czlekowi wlasciwe jest osadzac innych po sobie.POlacy mysla, ze inny nienawidza Rosjan, jak oni.Jestescie w bledzie, broby zaszczepienia innym wlasnej nienawisci i pozyskania w tym partnerow dezkwalifikuje was w mniemaniu Rosjan ,jak przedmiotu jakiegokolwiek pojednania... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 14:04 > Czlekowi wlasciwe jest osadzac innych po sobie tu napisales prawde.Dlatego sadzisz,ze Polakom o kase idzie. Co do uczuc innych...Nie wyssalem sobie z palca.Kwasniewski jedzie do Moskwy,prezydenci Litwy i Estonii nie chca was na oczy ogladac Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 14:53 Kto bedzie w Moskwie, a kogo nie bedzie, to juz prawie jest bez znaczenia. W Litwie, przynajmniej, badania op. publicznej nie wskazuja nienawisci do Rosjan i poparcia decyzji Adamkusa.Mysle, ze w dodatku zlekli sie towarzystwa lotewskiej awanturnicy. Faktem jest, ze chasliwa "dyplomacja" polska zachowuje sie mniej godnie od rzadow mniej znaczacych, z zalozenia zakompleksionych prowincjonalnych kraikow. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 15:07 No to wedlug Twych kryteriow, najbardziej zakompleksiony jest tow.Putin, skladajacy gratulacje przed wynikiem ukrainskich wyborow. To byla wyzsza szkola dyplomacji! Odpowiedz Link Zgłoś
lxlxl rosyjska perspektywa 13.03.05, 20:01 Niedobrze sie robi jak sie czyta te wypociny. "Mniej znaczace" a wiec "z zalozenia(!)" "zakompleksione kraiki"..... Nie maja czego do ust wlozyc i czego na siebie wlozyc ale ciagle sa "najwieksi". I dzieki temu zyja na o wiele wyzszej stopie niz Austriacy, Holendrzy albo mieszkancy Lichtensteinu, tych "mniej znaczacych" a wiec "z zalozenia" "zakompleksionych kraikow". I oczywiscie wszyscy ich kochaja szanuja i powazaja z wyjatkiem Polakow, ktorzy licza na ich "kase"! Na jakim swiecie oni zyja? Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 15:57 tu nie chodzi o nastroje antyrosyjskie, tylko antykremlowskie. mam nadzieję, że dostrzegasz tę subtelną różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 16:18 Dostrzegam jedynie oblude... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 16:37 wiem - od kiedy zacząłeś bredzić o ludobójstwie Rosjan na Ukrainie jesteś mistrzem obłudy. zabawne - człowiek, który zarzuca innym rusofobię jest jednocześnie ukrainofobem. to jest właśnie najczystsza obłuda... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 16:56 Ja nie zarzucalem tego, dostrzeglem tylko dazenie do wyeliminowania Rosjan, wlasciwe moskwofobskim zapadencom. W stosunku do nich sie roznimy.Przyznaje bez zadnej obludy! Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 17:12 dążenie do wyeliminowania Rosjan... nie widzisz, że się ośmieszasz? Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 17:23 Nie widze...Ale nie mam nic przeciw twemu dobremu humorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 22:42 no właśnie - już drugi post zaczynasz od "nie widzę". w tym problem... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 23:06 Nie widze i nie potrafie wyobrazic. W tan caly problem.Moje przeczucia mnie dotychczas nie zdradzaly. Odpowiedz Link Zgłoś
emir.edygei Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 16:50 naf-naf napisał: > Dostrzegam jedynie oblude... Oczywiście Rosji i wierchuszki Kremlowskiej,która doskonale rozumie,że dla UE nie istnieje problem Katynia,gdzie siepacze wymordowali oficerów. I w to gra Rosja,która doskonale rozumie,że powyższy problem nie znajdzie zrozumienia w UE i USA. Więc wciaganie w to "innych" poprzez prowokujace Polaków deklaracje,którzy nie moga być bierni wobec tamtego bestialstwa kompromituje Kremlowska Wierchuszkę w naszych oczach. To dotyczy stosunków miedzy Polską i Rosją,a Polska ma prawo domagać sie od Rosji poszanowania swych praw w tym względzie.To byłby gest,który mógłby stopić lody między obydwoma narodami.Takiego rozrachunku dokonano z Niemcami. Widać Rosja ma interes w tym,aby zaciemnionymi i niewyjasnionymi mordami na obywatelach polskich zbijać międzynarodowy kapitał i zaufanie poprzez ciągłe jatrzenie kłamliwymi deklaracjami o oświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 17:05 W sprawie Katynia byly juz przeproszenia, cmetarze memorialne i t.p. Stosowanie wymaganego terminu jest oczywistym naduzyciem ,bynajmniej nie prowadzacym do zazegnania, pojednania,czego tam jeszcze...Nic obecnie nie swiadczy, zeby Polakom na tym zalezalo.Czy ktos musi was prowokowac? Doskonale sami sobie radzicie! Odpowiedz Link Zgłoś
emir.edygei Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 17:14 naf-naf napisał: > W sprawie Katynia byly juz przeproszenia, cmetarze memorialne i t.p. Stosowani > e wymaganego terminu jest oczywistym naduzyciem ,bynajmniej nie prowadzacym do > zazegnania, pojednania,czego tam jeszcze...Nic obecnie nie swiadczy, zeby Polak > om na tym zalezalo.Czy ktos musi was prowokowac? Doskonale sami sobie radzici > e! To szto eta znaczit u Was,że eta nie było ludobójstwo???? Czemu Podmiot prawa międzynarodowego jakim jest Polska taktujecie jako przedmiot i prubujecie grać na swoją modłę.Po co ta siana intryga przed uroczystościami w Moskwie,która w Waszym mniemaniu ma zdyskredytowac Polskę w oczaxch opini miedzynarodowej,a Polaków przedstawic jako ciagle jątrzacych. Nie mozna by tych spraw uregulować na zawsze. Fakt były przeprosiny i szło na lepsze,a Wy znów jątrzycie i prowokujecie nas do riposty?po ca to Wam i nam. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 17:27 A nie dostrzegasz, ze w tej rozgrywce Rosja tylko biernie reaguje? A nowele historyczne sa lansowane przez strone przeciwna?Temat jest obliczony glownie na uzytek wewnetrzny w Polsce. Uklony dla pp.Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Zachodnia Europa ZAWSZE ustawi sie z WIATREM!!!: 13.03.05, 17:33 A Francja jako Panstwo bedzie popierac Putina... bo > popieraja go ci, ktorzy maja wladze w tym Panstwie...-pisze Igor. Nie, nie sadze, bo Franca, jako Dziwka Europy bedzie zawsze popierala tych, ktorych sie bedzie BALA!!! Do niedawna, francuscy politolodzy i sowietolodzy ROWNIEZ uwazali, ze z rezymem Putina trzeba jak najlepiej, bo jest po pierwsze rezym, ktory demokratyzuje i europeizuje Rosje, a po drugie, ze jest to rezym TRWALY. [teraz zauwazyli w koncu, ze ani jedno, ani drugie nie jest prawda] Tak jak uwazali przez dziesiatki lat, i taka polityke zalecali jako konsultanci francuskim politykom, ze Zwiazek Sowiecki TO jest TO, i moze co najwyzej stac sie JESZCZE potezniejszy i JESZCZE paskudniejszy. Politykow takich nie brakowalo i w USA, zwlaszcza wsrod demokratow, ale takze wsrod republikanow. I trzeba bylo dopiero Ronalda Reagana, zeby nie tylko powiedziec, ale i ZADEMONSTROWAC tym "ekspertom", ze nie ma rzeczy niedowracalnych [ no, moze z wyjatkiem entropii:-)))] i ze mozna uczynic cos wiecej niz tylko akceptowac status quo! Jedno jest pewne, a mowie to jako sowietolog z blisko 30letnim doswiadczeniem, ze jesli Rosja ma przetrwac jako normalne, wolne i demokratyczne panstwo, to nie moze to byc Rosja PUTINOWSKA kontrolowana przez mafie FSB. A jaka moze? No, to juz jest sprawa dyskusji WEWNATRZrosyjskiej i takiegoz consensusu! Na zmiane kursu nie jest jeszcze za pozno i na przeszkodzie stoi jej tylko historyczna bezwolnosc i pasywnosc wiekszosci rosyjskiego spoleczenstwa (Bog wysoko, car daleko). Niestety, z powodu represji, najlepsi synowie (i corki) Rosji z reguly wyjezdzali, albo musieli wrecz uciekac- za granice, oslabiajac jeszcze bardziej i tak niewielka grupe rosyjskich intelektualistow i artystow, ktorzy probowali swoj kraj z tradycyjnego blednego kola represji i upodlenia owocujacego represjami i upodlaniem innych narodow-wyrwac. Czy zobaczymy wreszcie naprawde inna, demokratyczna i europejska Rosje, czy tez ponowie Rosyjskie Imperium (bez wzgledu na jego nazwe) nacechowane typowo azjatyckim okrucienstwem i przewrotnoscia- tego nie wiem. Powiem jednak szczerze, ze biorac pod uwage dotychczasowa historie Rosji- wielkim optymista nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
emir.edygei Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 16:32 naf-naf napisał: > Czlekowi wlasciwe jest osadzac innych po sobie.POlacy mysla, ze inny nienawidz > a Rosjan, jak oni.Jestescie w bledzie, broby zaszczepienia innym wlasnej nienaw > isci i pozyskania w tym partnerow dezkwalifikuje was w mniemaniu Rosjan ,jak > przedmiotu jakiegokolwiek pojednania... Co za brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Do POlakow potrafiajacych czytac :)) 13.03.05, 10:39 > jezeli tak robicie > to nie macie prawa zyc pomiedzy ludzmi . zamiast gadac bzdury na fali histerii antyrosyjskiej, rozpetanej przez Z'rodla" poziomu GW, lepiej bys moze przeczytali encyklopedie na stronie ze slowem "Ludobojstwo" a jeszcze lepiej poczytali prawo miedzynarodowe. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Do POlakow potrafiajacych czytac :)) 13.03.05, 10:42 Miszenka, czy to prawda, ze w armii miales ksywke Pietuch ? Ksywka = przezwisko Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak A moze cos na temat, glupi rusofobie ;)) ? 13.03.05, 10:54 Ale jesli o Katyniu nic powiedziec nie mozesz, to ok - porozmawiamy o czyms innym. :)) Borka, czy to prawda ze w wiezieniu Czeczency ruchali cie w dupe 4 razy dziennie? czy tylko trzy ? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: A moze cos na temat, glupi rusofobie ;)) ? 13.03.05, 10:58 Wiesz Miszenka, mnie najbardziej zawsze niepokoi, gdy czasem potraficie sie powstrzymac od chamstwa. Wtedy Was przestaje rozumiec. A tak, jak z Toba wszystko od razu jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: A moze cos na temat, glupi rusofobie ;)) ? 13.03.05, 11:10 Czy moge sie wtracic i poprosic o wyjasnienia... Czy pietuch to takie brzydkie slowo?Myslalem,ze tylko koguta oznacza . Tu musi byc jakies he,he drugie dno skoro sie misio tak zdenerwowal Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: A moze cos na temat, glupi rusofobie ;)) ? 13.03.05, 16:26 pietuch to rzeczywiście tylko kogut (nie ma żadnych innych znaczeń), nie wiem więc czemu Miszę poniosło na ostre sformulowania... Z drugiej strony obraża mnie porównywanie wszystkich Rosjan do jednej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Kontrkultura jak i myslalem nie jestes z Rosji 13.03.05, 19:52 kontrkultura napisał: > pietuch to rzeczywiście tylko kogut (nie ma żadnych innych znaczeń), nie wiem > więc czemu Miszę poniosło na ostre sformulowania... Kontrkultura, nie wiem skad jestes i jakiej narodowosci, ale powyzszym zdaniem udowodniles ze w Rosjie nie mieszkales, bo KAZDY Rosjanin (i nie tylko a nawet mieszkaniec bylych rspublik Sowieckich) wie, ze ksywa "pietuch" na obszarze bylego ZSRR jest jednym z najbardziej obrazliwych ksyw. Oznacza dopkladnie jedno - pedal prostytutka. Poszla z "zony" gdzie w taki sposob zeki nazywali tzw. "opuszczonych" wiezniow. Za 75 lat ZSRR ksywa "pietuch" wyszla z "zon" na "woloe" i teraz ksywa "pietuch" jest najgorsza ksywa z mozliwych. Ty tego nie wiesz, bo najwidoczniej urodziles sie i wyrosles nw POlsce (albo wywieziono cie do POlski w malyw wieku). A borka napewno wie, bo nie wierze w takie dziwne "przypadki" ze ze wszystkich pozliwych ksyw on wybral "pietucha" (nawet nie koguta). POwiedzial to celowo bo wiedzial ze nie majc czegfo odpowiedziec na FAKTY moze tylko ucieknac do osobistych obrazen. Jesli ten rusofob lubi taki styl komunikacji, to bede z nim w taki sposob rozmawial :)) > > Z drugiej strony obraża mnie porównywanie wszystkich Rosjan do jednej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Nie rznij glupa bor'ka :)) 13.03.05, 19:45 borrka napisał: > Wiesz Miszenka, mnie najbardziej zawsze niepokoi, gdy czasem potraficie sie powstrzymac od chamstwa. > Wtedy Was przestaje rozumiec. > A tak, jak z Toba wszystko od razu jasne. To ty pierwszy borenka zaczales chamic. Chyba nie bedziesz mi mowil ze nie wiedziales co znaczy ksywa "pietuch" w Rosji ? ;)) I nie sadze ze zjechales w ogole na temat osobisty bez zamierzania mnie nachamic :))) Opowiadaj te bajki idiotom :)) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Miszenka. 13.03.05, 22:09 Miszenka, ja NIGDY nie ukrywalem, ze jestem "native speakerem" Rosyjskiego. Los tak chcial. Ale brzydkich slow i matu nie znam. Jestem dobrym chlopcem. Co do dyskusji ze mna ... wybacz. Nie jestem Twoim psychoterapeuta. Sam musisz przekroczyc te krytyczna wartosc IQ 70. Powodzenia chlopie! Ja wierze w Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak borenka 14.03.05, 00:00 borrka napisał: > Miszenka, ja NIGDY nie ukrywalem, ze jestem "native speakerem" Rosyjskiego. No to nie chrzan ze "wym,ysliles" kswywe "pietuch" i ze w tamtym poscie nei chodzilo o celowe obrazanie :)) Nie badz smieszny borka > Ale brzydkich slow i matu nie znam. Klamiesz. > Jestem dobrym chlopcem. To samo co wyzej :)) Dobry nacjonalista to oksymoron :))) > Nie jestem Twoim psychoterapeuta. Ani ja twoim > Sam musisz przekroczyc te krytyczna wartosc IQ 70. Erudyta ciebie tez nazwac nie mzona, bo tylko analfabeta wtorny moze uwzac ze psychoterapeuta ma cos wspolnego z poziomem IQ :))))))) Poczytac czegos wiecej niz "Pporadnik mlodego rusofoba" wyd. dla debilow :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 --> Misza 14.03.05, 09:28 ... dlugo nie bylem na Forum, ale widze, ze w tym watku Borrrka juz proponuje Tobie cos bardzo konkretnego... Takie teksty. Troszeczke, oczywiscie ukryte ale... Na przyklad: > Jestem dobrym chlopcem I wczesniejsze aluzje. MOze warto nad tym pomyslec? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Do POlakow potrafiajacych czytac :)) 13.03.05, 11:18 to bylo ludobojstwo. Tylko ty masz inna encyklopedie. Socjologie i genetyke tez mieliscie wlasna Odpowiedz Link Zgłoś
lxlxl Mimo wszystko wypada przyznac racje Miszy 13.03.05, 20:06 To byla masakra ale nie kazda masakra jest ludobojstwem. W ZSRR pod rzadami Stalina nie istnial i nie realizowano zadnego programu systematycznej likwidacji narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Dzieki. Wlasnie do takich rozsadnych POlakow 14.03.05, 00:32 Dzieki. Wlasnie do takich rozsadnych POlakow byl skierowany moj post. Ciesze sie ze nie wszyscy Polacy poddali sie propagandowej szerokoskalowej histerii antyrosyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Mimo wszystko wypada przyznac racje Miszy 14.03.05, 09:27 W CCCP ludzie nawet bali przyznac sie do pochodzenia polskiego. Czesto podawali "ukrainskie", czy "bialoruskie". Okolo 2 milionow Polakow deportowano z Kresow Wschodnich po 1939, ale programy wyniszczania ludnosci polskiej dzialaly duzo wczesniej. Bledem jest ograniczanie sie wylacznie do Katynia. Ogrom rosyjskich zbrodni nie jest znany nawet Polakom. Czego oczekujecie, ze Stalin zadekretowal zniszczenie polskosci, wprowadzil do konstytucji CCCP ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crasuss Re: Do normalnych Rosjan ! Przez decyzje o katyni 13.03.05, 11:01 Ludobójstwo - termin ten został użyty po raz pierwszy w czasie procesu norymberskiego na określenie prowadzonego przez hitlerowską III Rzeszę wyniszczania całych narodów, grup etnicznych, religijnych lub społecznych – Żydów, Słowian (w szczególności Polaków i Rosjan), Cyganów, homoseksualistów. pl.wikipedia.org/wiki/Ludob%C3%B3jstwo Misza ma chyba racje. Nie kazdy akt, nawet najgorszego bandyctwa kwalifikuje sie jako ludobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville to byŁo ludobójstwo ! 13.03.05, 11:06 marcus ciebuie chyba ostatnio podmienili Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crasuss Re: to byŁo ludobójstwo ! 13.03.05, 11:10 Jezeli tak to trzeba wymienic definicje. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez taaaaaaaaaaak 13.03.05, 23:09 ma dwa ss na koncu, uwazaj na niego tocqueville Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville ludobójstwo!!! 13.03.05, 11:10 Zgromadzenie Ogólne Narodów Zjedn. 1948 uchwaliło konwencję o zapobieganiu i karaniu zbrodni ludobójstwa (weszła w życie 1951); w jej rozumieniu ludobójstwem są następujące czyny dokonane w zamiarze zniszczenia w całości lub w części grup nar., etnicznych, rasowych lub rel.: a) zabójstwo członków grupy; b) spowodowanie poważnego uszkodzenia ciała lub rozstroju zdrowia psych. członków grupy; c) rozmyślne stworzenie dla członków grupy warunków życia obliczonych na spowodowanie ich całkowitego lub częściowego zniszczenia fiz.; d) stosowanie środków, które mają na celu wstrzymanie urodzin w obrębie grupy; e) przymusowe przekazywanie dzieci członków grupy do innej grupy. encyklopedia.pwn.pl/42703_1.html Katyń byl tylko częścią szerszego procesu... rozpoczętego 17 IX 1939... przyszly masowe deportacje Polaków na sybierię i inne rejony Rosji, byl i Katyń wszystko to BYłO LUDOBÓJSTWEM... celem bylo zaplanowane unicestwienie części narodu polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crasuss Re: ludobójstwo!!! 13.03.05, 11:15 tocqueville napisał: > wszystko to BYłO LUDOBÓJSTWEM... celem bylo zaplanowane unicestwienie części > narodu polskiego > Trzeba zatem konsekwentnie za ludobojstwo uznac bombardowania Hiroszimy i Nagasaki i cala mase innych aktow barbarzynstwa wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: adam81w 13.03.05, 20:32 Czy ktos z Rosjan pytal Ciebie o prawie zyc miedzy ludzmi? Juz wiecej jakiegos szczeniaka o tym prawie zapytac. Przynajmniej pozytek z niego jest - dom moze ochraniac. Odpowiedz Link Zgłoś