Dodaj do ulubionych

Polacy i Niemcy uczcili pamięć ofiar bombardowa...

12.03.05, 20:02
:) no hard feelings ! Ja nie uronie ani lezki nad szwabami i 'wypedzonymi',
dobrze im tak ! Dostali to na co zasluzyli ! Mogli wojny nie zaczynac, kto
sieje wiatr, ten zbiera burze.

Woja byla dl Niemiec przegrana juz po Bitwie Kurskiej (lipiec 1943), a nawet
do najtwardszych nazistowskich lbow musialo dotrzec ze po otwarciu drugiego
frontu (czerwiec 1944) nie ma juz cienia nadziei.
Mogli skapitulowac ! Nie byloby Drezna ani Swinio-ujscia.

Ciekaw jestem czy byla tam i plakala Eryka SS-Steinbach ?
Obserwuj wątek
    • data1 Re: nie ma zgody na tą ocenę 12.03.05, 20:44
      1w tym momencie ochraniali zachodnią cywilizację przed bolszewiakmi,
      2nie uznaję odpowiedzialności zbiorowej
      3 nie byloby drezna tylko Stalin w Paryżu
      4i cała europa pod rządami Sowietów
      • erjotpe Re: nie ma zgody na tą ocenę 12.03.05, 23:00
        data1:
        1. Czy wysadzenie resztek Warszawy (m.in. Zamek Królewski i Łazienki) przez
        Niemców po zdławieniu Powstania Warszawskiego było obroną zachodniej
        cywilizacji ?
        2. Depczący prawo wojenne musi się liczyć, że nastąpi odwet.
        3. Kapitulacja Niemiec na Zachodzie ocaliłaby przed bolszewikami nie tylko
        Paryż.
        (PS. Po raz pierwszy się zgadzam z rasistowskim_homofobem!)
        • data1 Re: nie ma zgody na tą ocenę 12.03.05, 23:44
          odwet facet to ty też masz mentalnośc zbrodniarza
          co to znczy odwet że jak ci ktoś zabije matke to ty masz święte prawo zabić
          jego matkę? To barbarzyństwo.
          • erjotpe Re: nie ma zgody na tą ocenę 13.03.05, 00:43
            Powtarzam: Niemcy dokonując zbrodni powinni się liczyć z ODWETEM.
            Jeżeli nie wiesz co oznacza te słowo, to np. przypomnij sobie aliancki
            komunikat, ogłaszający uznanie powstańców warszawskich za regularną armię i
            grożący Niemcom (tu szanowny Data1 wstaw właściwe słowo, jak zapomniałeś -
            zajrzyj do książek) w wypadku nie podporządkowania się międzynarodowym
            konwencjom. czy wg Ciebie Alianci to barbarzyńcy ? Data1, nie przekonałeś mnie
            swoją demagogią.
            • openmind.desk.pl amerykanie popełnili chyba każdy rodzaj ludobójstw 13.03.05, 00:44
              • erjotpe Re: amerykanie popełnili chyba każdy rodzaj ludob 13.03.05, 00:51
                Bez przesady... Do "osiągnięć" Rzeszy Niemieckiej "ratującej w 1945 zachodnią
                cywilizację", trochę im jeszcze brakuje...
                • data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 10:41
                  chodzi o to że w bombardowaniach lotniczych Niemiec zgineło 600 tys ludzi
                  cywlili)
                  Odwet chyba żart a Niemcy bombardowali USA?, a GB ile tam zginęło ludzi z 50 tys
                  (nie wiem tego) po prostu sowieci dooknywali masowego ludobójstwa i są
                  wyzwolicielami( np 800 tys gwałtów w Niemczech) a Niemcy są zbrodniarzami

Demagogagia pewnie bo Sowieci to biedaczki które oczywiście nie rozpętały II
                  wojny światowej oni stali z boczku i popłakiwali
                  • data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 10:46
                    i jeszcze jedno prawda że Powstanie warszawskie to niezły pasztet

dam ci taki pryzkład jest piątek miasto jest pełne cywilów np a w obotę nagle
                    pojawiają się ludzie z bronią i mówią ze są powstańcami ano wydaje mi się że
                    coś nie tak.. w warunkach okupacyjnych to zwykli bandyci do roztrzelania
                    • erjotpe Re: nie ma zgody 13.03.05, 11:46
                      Jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy historycznej, data1.
                      Chcesz całemu światu wmówić, że 22 czerwca 1941 r. Adolf Hitler rozpoczął
                      wyzwalanie Rosji od komunizmu i przyszedł z pomocą rosyjskim siłom
                      antybolszewickimm ? Wezwał do wolnościowego zrywu nie-rosyjskie społeczności
                      czerwonego imperium ? Ile kołchozów zlikwidowali Niemcy, ile cerkwi
                      odbudowali ? Jak "zaopiekowali się" ludźmi, którzy witali Wehrmacht kwiatami,
                      uznając, że koszmar bolszewizmu minął. Tych kilka milionów wymordowanych Rosjan
                      to byli wyłącznie aktywiści bolszewiccy ? Rasowe teorie "Herrenvolku" i
                      słowiańskiego "bydła" to wymysł propagandy sowieckiej ? Przemyśl to, stary.
                      Po co przytaczasz alianckie liczby ofiar nalotów Luftwaffe. USA i GB miały
                      zachować w tej sprawie jakąś "równowagę", a może pomóc Niemcom w budowie rakiet
                      V-2 (które oczywiście atakowały cele wojskowe) ?
                      Nie będę rozpaczać nad krywdą tych, którzy wiwatowali na cześć Wehrmachti i SS
                      i pęcznieli z dumy po bombardowaniach Warsawy, Belgradu, Rotterdamu i Londynu.
                      Niech sobie skomlą, a; ale nie na polskiej ziemi !
                      PS. Fajnie to ująłeś - "niezły pasztet". Wsystko wskazuje na to, że nie jesteś
                      z W-wy ?
                      • data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 13:09
                        to znaczy masz zdecydowaną rację w większości spraw z tym
                        1 ja nie piszę że niemcy nie dopuścili się ludobójstwa. Tak jedengo z
                        największych
                        2 Tak się niestey skałada że Sowieci też np 5 mln ukraińców zagłodzonych, głod
                        na powołżu, walka z Kułakami, ludobójstwa na polakch w latach 30
                        3 Niestety tak się składa że blisko 1mln ludzi dawnych żołnierzy Armii Czerwonej
                        walczyło po stronie Hitlera Tatarzy, Czeczeni, Estończycy, ale też Rosjanie
                        4Tak 22 czerwca uwolnił np 100 tysięcy Polaków z Łagrów to fakt
                        niemców witano jak wyzwolicieli, polacy, Ukraińcy, łotysze, narody na Kaukazie
                        itd.
                        potem dopusczono się na nich ludobójstwa

5Nie rozumiemy się na świecie trwa terror politycznej poprawności. Zbrodnicze
                        naloty na cywilne miasta są uważane za powód do dumy, a w marcu 1945 miAŁY
                        CHARAkter zbrodniczy, niemcy były pokonane, to bylo pastwienie się nad
                        pokonanym przeciwnikiem. Jako pierwszy( jeden z pierwszych) opisał to
                        J.Mackiewicz w Sprawie pułkownika Miasojedowa. oczywiście według ciebie
                        alianci wypalając przedszkola niemieckie działali w porządku bo każdy niemiec
                        na szafot
                        W gruncie rzeczy jesteś nacjonalistą "niech sobie skomlą "
                        Pytanko a chrześcijaństwo?????

6 Powstanie Warszawskie, konwencje międzynarodowe przewidują że partyzant
                        powinien być umundurowany, albo przynajmniej w sposób wyraźny odróżniać się od
                        cywila, nosić na widoku broń itd Żaden z tych przepisów nie spełniało AK. To że
                        ktoś biega w niemieckiej panterce i jest uważany za polskiego bohatera to
                        pytanie o poziom polskiej publicystyki historycznej, bo jakby ktoś założył
                        munudur US Army w Iraku i by go złapano to kula w łeb a w Polsce to bohater
                        • data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 13:26
                          i jeszcze jedno z całej Europy Wschodniej z Hitlerem nie poszli Polacy i Czesi
                          wszyscy pozostali poszli z Niemczami( no jeszcze Serbowie, ale nie wszyscy)
                          • fritz.fritz Re: nie ma zgody 13.03.05, 14:30
                            Niemcy wybraly sami Hitlera.

Podstawa kazdego systemu jest kara za popelniona zbrodnie. Oczywiscie, ze w
                            takim kontekscie kara zbiorowa jest kara wlasciwa. Pomysl Niemiec, ze kara
                            zbiorowa jest niesprawiewiadliwa jest bezsensu. Jezeli wszystko sprowadzimy to
                            odpowiedzialnosci indiwidualnej, winien byl tylko Hitler. Rozumujac w ten
                            sposob zaczynamy zabawe w berka: tym razem nie wyszlo, nastepnym razem moze nam
                            sie uda.

Bobmbardowanie miast niekmieckich az do calkowitej kapitulacji Niemiec bylo
                            wrecz obowiazkiem poniewaz przyspieszala wlasnie... kapitulacje. Szybsza
                            kapitujacja oznaczala mniej zabitych zolnierzy alianckich. Gdyby dowodctwo
                            alianckie nie prowadzilo bombardowan miast niemieckich, nalezaloby ich rowniez
                            postawic pod sad dowodce alianckie za narazanie zycia ... wlasnych zolnierzy.

Jak homofob w pierwszym poscie napisal: Niemcy wiedzialy ze wojna jest
                            przegrana, najpozniej po bitwie stalingradzkiej.

Nie kapitulujac, tylko dalej mordujac, narazaly samych siebie. Niestety, USA
                            zbyt pozno rozwinely bombe atomowa.

Twoje uwagi na temat Powstancow Warszawskich sa wrecz nazistowskie. Czy jestes
                            nazi?

Czczenie przez Polakow niemieckich ofiar bombardowan jest samozaklamaniem i
                            wyrazem demoralizacji Polakow bioracych w tym udzial. Mam nadzieje, ze
                            spoleczenstwo dobrze zapamieta politykow biracych udzial w tej niemieckiej
                            uroczystosci i potraktuje ich odpowiednio w czasie wyborow.

Jezeli Niemcy rozpoczna nastepna wojne, powinna spotkac ich naprawde extremalna
                            kara, cale spoleczenstwo.
                            • data1 Re:to debil jest 13.03.05, 22:04
                              sorry bardzo to ja się przynaję ja nie czytałem tego postu a to wszystko jasne
                              to wpis psychopaty ktory wylazł z Tworek i dązy do ludobójstwa oczywiście w
                              swojej urojonej wyobraźni bo gdy byłoby to prawdą co pisze to by już dawno
                              podpalił ambasadę Niemiec . A ja się sile na odpowiedzi. Do wariatkowa z gościem
                        • erjotpe Re: nie ma zgody 13.03.05, 13:47
                          Cieszę się, że w paru punktach się zgadzamy, ale chcę być jeszcze lepiej
                          zrozumiany:
                          1. próbowałem wyjaśnić przyczyny okrutnego ROSYJSKIEGO (nie bolszewickiego !)
                          odwetu na ludności niemieckiej, który nie musiał być sterowany przez
                          politruków.
                          2. nie mam zdania co do celowości nalotów alianckich na Niemcy AD 1945, nie
                          zgadzam się, że to było "kopanie leżącego" - Niemcy walczyły do końca, w marcu
                          nie prowadziły żadnych sondażowych rozmów kapitulacyjnych, a ludność nie
                          buntowała się przeciw nazistowskiemu reżimowi. Zabrzmi to okrutnie, ale jestem
                          zwolennikiem oszczędzania WŁASNYCH żołnierzy PRAWIE wszystkimi dostępnymi
                          środkami (wśród nich mieści się atakowanie wrażych miast), po prostu "bliższa
                          koszula ciału"
                          3. Podpisuję sie obiema rękami, że "obecnie na świecie trwa terror politycznej
                          poprawności", który uniemożliwia badanie wielu aspektów historii.
                          Trzeba sobie jednak zdać sprawę, że wszelkie konwencje wojenne zostały
                          podeptane przez Niemców już w 1939 r., a ponadto były pisane pod koniec XIX i
                          na początku XX w., kiedy charakter dotychczasowych wojen (prowadzonych TYLKO
                          przez siły zbrojne)zakończył się bezpowrotnie.
                          4. JA NIGDZIE NIE NAPISAŁEM, ŻE ALIANCI BYLI KRYSZTAŁOWO CZYŚCI I ZE NALOTY TO
                          POWÓD DO DUMY. TO BYŁA SMUTNA KONIECZNOŚĆ. Twierdząc,że brano ODWET na Niemcach
                          uważam, iż odpłacano im dobrym za nadobne. Słowko "skomlenie" rzeczywiście paść
                          nie powinno z mojej strony, ale doprawdy trudno mi jest
                          współczuć "Herrenvolkom" sprowadzonym na ziemię.
                          PS. Jeżeli jesteś przeciwnikiem polit-popu dlaczego "nacjonalista" jest dla
                          Ciebie synonimem czegoś złego ?
                          • data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 16:10
                            sprawa wymaga dłuższej odpowiedzi
                            na razie w skrócie
                            bo ja jestem po pierwsze antykomunistą, generalnie zgadzam się z J.
                            Mackiewiczem, przytaczanie całych teorii J. Mackiewicza To długa sprawa
                            (najlepiej to wyłożone jest w Nie trzeba głośno mówić) ale był on ogromnym
                            krytykiem komunizmu oczywiście ale nacjonalizm też krytykował, no bo do czego
                            to prowadziło? Też do rzezi.
                            Niemcy po II wojnie światowej poddani zostali praniu mózgu na skalę wręcz
                            niewyobrażlną to co się tam dzieje jest przejawem skundlenia narodu, skarlenia,
                            na miejscu Niemcow bym powiesił takiego Shroedera za kolaborację to jeźdzenie
                            po świecie i cieszenie się z klęsk jakich doznawał jego naród to jest po prostu
                            żałosne, niby jako Polacy powinnismy się cieszyć ale skutek jest tego taki że
                            mamy terror lewicy bo Hitler jest uznany za przedstawicela prawicy która ma być
                            totalnie skompromitowana i co to oznacza że jak ktoś mówi że mu się nie podoba
                            3 mln Turków w Niemczech to jest koniec kariery bo to faszysta i w ten sposób o
                            pewnych sprawach nie wolno mówić.

Dla mnie toczyła się w czasie II wojny światowej( to wiele skomplikowanych
                            problemów ale w skrócie) wojna między komunistami a faszystami i nie wiem
                            akurat dlaczego USA i GB jednoznacznie poparło komunistów to absurd
                            to prowadzi do tego że narod zbrodniarzy jakim byli niemcy albo szerzej
                            faszysći został eksterminowany teraz i po wojnie (te procesy 90 letnich
                            dziatków z SS to naprawdę żałosne a komuniści siedzą na widowni i się cieszą
                            dlaczego?)
                            Putin beszczelnie kłamie o historii ale generalnie w USA się z nim zgadzają
                            razem walczyliśmy z faszyzmem i on jest ok.

A teraz o Polakach ja nie wiem dlaczego w tej konfrontacji stanęliśmy po
                            stronie komunistów niech mi to ktoś wytłumaczy

PW to największe zakłamanie w dziejach Polski to całkowity absurd, a w Polsce
                            nie podlega ono ocenie realnej tylko histerycznej, i jakiejkolwiek dyskusji nie
                            ma

Generalnie masz rację do polityki Hitlera w stosunku do słowian itd była
                            absurdem itd ale sprawa jest naprawdę nie taka prosta bo często dla
                            tych "podludzi" to on byl.. jedyną nadzieją POMIMO ZBRODNI JAKICH NA NICH
                            DOKONYWAL

• fritz.fritz Re: nie ma zgody 13.03.05, 16:43
                              >A teraz o Polakach ja nie wiem dlaczego w tej konfrontacji stanęliśmy po
                              >stronie komunistów niech mi to ktoś wytłumaczy.

Bardzo proste: Polska nie stanela po stronie komunistow tylko po stronie
                              przeciwnikow Niemiec.

Polacy po Zydach byli nastepnym narodem przeznaczonym do exterminacji przez
                              Herrenvolk.

>Generalnie masz rację do polityki Hitlera w stosunku do słowian itd była
                              >absurdem itd ale sprawa jest naprawdę nie taka prosta bo często dla
                              >tych "podludzi" to on byl.. jedyną nadzieją POMIMO ZBRODNI JAKICH NA NICH
                              >DOKONYWAL

Przeciez to jest chore, co ty wypisujesz.

Ty nie jest tylko nazista, ty jestes 100% nazista hitlerowcem, a wiec po prostu
                              dobrym stalinowcem. Miedzy stalinowcami i hitlerowcami nie ma najmniejszej
                              roznicy.

Wrecz nieprawpodobne, ze ty okreslasz siebie jako Polaka piszac, "...stanęliśmy
                              po stronie komunistów... ".
                              Uwazam, ze klamiesz twierdzac, ze jestes Polakiem.

• data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 18:50
                                ty to nic nie kumasz

tak jak ukraińcy zamykano ich przywódców a oni i tak wzywali do wspólpracy z
                                Niemcami, tak jak litwini, i inne narody ktorych przywódców wypuszczano z
                                obozów koncentracyjnych a oni wzywali do wspólpracy z Hitlerem po prostu stalin
                                mordował ich bardziej

Skutek twoich prymitywnych( i osob tak myślących) uwag jest taki że Polska
                                rozpoczynając wojnę miała niepodległy kraj a kończyła jako sowiecka gubernia

jest taka ksiązka J. Łojka Agresja 17 IX 1939 gdzie on wyłuszcza potencjalne
                                możliwości wspólpracy z Hitlerem
                                podobne tezy prof. Wieczorkiewicza

pomijam twoje chamstwo
                                • data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 18:55
                                  i jeszcze jedno w sporze między hitlerem a stalinem należało nie popierać
                                  nikogo
                                  np NSZ a nie popierać Sowietów przeciwko Hitlerowi
                                  stać z bronią u nogi
                                  • fritz.fritz Re: nie ma zgody 13.03.05, 19:19
                                    >Skutek twoich prymitywnych( i osob tak myślących) uwag jest taki że Polska
                                    >rozpoczynając wojnę miała niepodległy kraj a kończyła jako sowiecka gubernia

Tja, jestes niemieckim nazista w najgorszym wydaniu, ktory znalazl sie na
                                    polskim forum. Prawdopodobnie dlatego wlasnie na polskim forum, poniewaz zaden
                                    czysty rasowo nazi z takimi kundlami jak Wasserpolaken nie zadaje sie. Kundle
                                    od nazistow, nie ode mnie.

Jest kara wiezienia za klamstwo oswiecimskie. W Polsce bardzo mozliwe, ze uda
                                    sie wprowadzic kare za "polskie obozy koncentracyjne". Nie jest wykluczone, ze
                                    uda sie zestawic maly katalog tego rodzaju hitlerowskich wypowiedzi. Np. do
                                    nich wedlug mnie nalezy twoja wypowiedz powyzej, ze "Polska rozpoczela II WS".

Taka zaraze jak ty trzeba naprawde wypalac doslownie ogniem. Jestescie jak
                                    gangrena, ktora zagraza normalnej Europie.

A teraz zjezdzaj do szwabskich ryjow, nazistowska swinio.

• data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 21:13
                                      Do fritza
                                      Uważam twoje wypowiedzi za totalne chamstwo i haniebny atak

powtarzam w żadnym miejscu nie pochwaliłem systemu nazistowskiego, ani
                                      jakiegolwiek z przywodców najpewniej jesteś jakimś komuchem ktorego denerwuje
                                      porównywanie nazizmu do komunizmu i to ciebie doprowadza do szału
                                      twoje wpisy sprowadzją się do inwektyw i pomówień

polska rozpoczynając wojnę ( no bo rozpoczęła a nie skapitulowała, rozpoczęła
                                      bo podjęła obronę, nie zgodziła się na oddanie Gdańska)

Więcej nie będe się do nich odnosił a ciebie uważam za skrzyżowanie chama z
                                      idotą, a opluwanie kogoś od nazistów jest absurdem, szczególnie w stosunku do
                                      Polaka
                                      Ale stawiam że jesteś jakimś komuchem
                                      • data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 21:17
                                        jeszcze jedno jesteś zwolennikiem ludobójstwa z tego co piszesz o niemcach mało
                                        w tobie polskości malo chrześcijaństwa za to dużo obcej w Polsce nienawiści
                                        • data1 Re: nie ma zgody 13.03.05, 22:14
                                          sorry jeszcze raz fritz ty jesteś mentalnie blisko gestapo po zapoznaniu się z
                                          twoimi wpisami
                                          • fritz.fritz Re: nie ma zgody 14.03.05, 12:35
                                            Jezeli ktos mysli i argumentuje jak nazi to jest nazi.

Miedzy hitlerowskimi nazistami a stalinistmi, czy tez komunistami i faszystami
                                            nie widze zadnej roznicy.

Zaskakujace jest cos innego: ty jestes naprawde 100% hitlerowski nazi, wessales
                                            wrecz cala ideologia w siebie, przejales calkowicie hitlerowski punkt widzenia
                                            na Polakow i Polske i.... nic o tym nie wiesz!

Odczuwasz wrecz jako obraze, nazwanie ciebie nazi. Jezeli nie zgadzasz sie z
                                            tym wewnetrznie, to bylby bardzo dobry znak. Moze uda ci sie jeszcze wyjsc z
                                            tej.. choroby. Ale zeby ci sie to udalo musisz duzo popracowac, zapoznac sie z
                                            innymi faktami i w ich swietle zaanlizowac fakty bedace podstawa twojego
                                            swiatopogladu.

To jest bardzo ciezki proces, ktory moze ci sie udac tylko pod jednym
                                            warunkiem: moje stwierdzenie, ze jestes nazi musisz zaakceptowac jako
                                            informacje a nie jako osobisty atak. Zaakceptuj je jako prawdziwa diagnoze.
                                            Poniewaz odczuwasz ta diagnoze jako obraze, to moze uda ci wyjsc z tej pulapki
                                            w ktora wpadles.

Zycze Ci powodzenia.

• erjotpe Re: nie ma zgody 13.03.05, 19:22
                                  Witam, data1.
                                  Nie czytałem tej pozycji, nie do niej więc będę się odwoływał.
                                  Twierdząc, że należałoby iść z Hitlerem w 1939 r. przypomnij sobie casus
                                  Jugosławii - tam władza nie zdołała narzucić narodowi swojego taktycznego
                                  wyboru. Podobnie byłoby w Polsce: obalenie prohitlerowskiego rządu.
    • bazyliszek_i_jego_pies Uznam 12.03.05, 23:29
      czy to przypadkiem nie na Uznam był ośrodek (Panemunde czy jakoś tak) gdzie
      Niemcy (pardon - naziści...) testowali pociski rakietowe V-1 i V-2???
      • meerkat1 pEEEEEEEnemunde! :-))) 13.03.05, 02:44
        PEnemunde (na zachod od Schweinenemunde i od Stettin, a takze od Danzig, na
        Polnocny zachod od Breslau i Gruenberg a na przeciwleglym krancu Prus
        Wschodnich a konkretnie od KOENIGSBERGU):-)))

Dyrektor Osrodka: (major SS): Werner von Braun,
        potem szef naszego programu rakietowego w White Sands, N.M., konstruktor
        rakiety Saturn V, ktora umozliwila wyslanie astronautow na Ksiezyc.:-)))
        • caesar_pl Kloss wysadzil te wyzutnie w powietrze 13.03.05, 12:02
          sam widzialem w ktoryms odcinku w telewizji polskiej.
      • zigzaur Re: Uznam 13.03.05, 10:24
        Tak, ale w odległości jakichś 50 km.

Nie mam nic przeciwko temu, aby Niemcy płakali.
        • meerkat1 pEEEEEEEnemunde! :-))) 13.03.05, 13:18
          A szef osrodka, Wener von Braun, skonstruwal nam potem m. in. rakiete Saturn
          V, dzieki ktorej amerylansy astronauci mogli dotrzec na Ksiezyc.

A dlaczego? Bo mimo zlamanej paskudnie reki przedzieral sie pelna para z
          Penemunde na Zachod zeby sie tylko poddac Amerykancom, a nie Sowietom.
          Ciekawe, dlaczego? :-)))))

"Hej dziewczyno! hej niebogo!
          jakies wojsko pedzi dro-o-ga
          schowaj zegarek! schowaj zegarek!
          strzez go! strzez!

Ja myslala, ze to smieci
          ze to kupa gnoju le-e-ci
          a to Sowieci, Sowieci,
          Sowie-e ci!

Strzez sie tego, co na przedzie
          z budzikiem na szyi je-e-dzie
          oficjera, oficjera,
          strzez sie, strzez!

On uwiedzie, w dal pobiegnie
          potem w krwawym boju le-e-gnie
          zostaniesz z dzieckiem, sowieckiem
          RADZIE-E-CKIEM!"
    • lorak4 Re: Polacy i Niemcy uczcili pamięć ofiar bombardo 13.03.05, 17:44
      Bardzo dobrze ze Polacy i Niemcy uczili razem pamiec tych ofiar.Takie gesty to
      jest droga do pojednania miedzy narodami Europy.
      • arap1 Re:NU i FAJNE ..POLACY I NIEMCY BRATANKI!!!!!!!!! 13.03.05, 18:24
        WILK CO ZARRZNAL OWIECZKE OPRAWDANY >>>>BO OFIRA BYLA ZA TLUSTA I DURNA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka