Dodaj do ulubionych

do goldbaumika i kumpli :))))))))))))

18.03.05, 16:28
goldbaum.jak juz twoi ulubiency wymysla cos poza nowa odmiana wielblada szturmowego odezwij sie do mnie :)))) pogadamy sobie o technologii i wyzszosci roznych cywilizacji nad innymi :))) a takze o innych kwestiach :))))

a teraz zycze przyjemnej lekturki :))))

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050317/swiat/swiat_a_5.html
no to cmok :)))

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

(ps dziekuje za artykul dla osoby ktora mi go podala) :)
Obserwuj wątek
    • meerkat1 UKRAINA SPRZEDALA RAKIEY IRANOWI!!! :-(((((((((((( 18.03.05, 16:34
      Podczas gdy w Hadze toczy sie proces holederskiego businessmana, ktory sprzedal
      Saddamowi bron chemiczna uzyta m. in. w Halabdzy (Kurdowie pikietuja codziennie
      przed budynkiem sadu), wladze w Kijoowie ujawnily, ze Ukraina (za rzadow
      Kuczmy) sprzedala rakiety balistyczne o zasiegu 3 TYSIECY KILOMETROW. m. in.
      IRANOWI! (18 sztuk). Podobno wsrod kupcow byl rowniez rezym w Fenianie!!!

No fajnie! Izraleskie F-16cie juz grzeja silniki! :-)))))))))))))))))))))))))
    • goldbaum nie ma sprawy mareczku 18.03.05, 16:35
      z wielka checia.
      Ale umowmy sie, ze napierw skonczysz szkole i poznasz szereg terminow, ktorych
      jeszcze nie rozumiesz, jak chocby "kultura" albo "cywilizacja".
      Potem tylko jeszcze ktos dorosly wytlumaczy ci jak rozmawiac z doroslymi ludzmi.

I juz bedziemy mogli pogadac o cywilizacjach i innych kwestiach.

Trzymam za ciebie oba kciuki.

:-)
      • j-k rozumiem goldbaum, ze jak sie nie ma, co sie lubi 18.03.05, 16:42
        to sie lubi co sie ma?

Ja tez uwazam, ze cywilizacji nie mierzy sie liczba podsiadanych bomb
        atomowych, tylko wartosciami duchowymi.

Lece to wytlumaczyc Twoim przyjaciolom w Teheranie, zeby dobrowolnie oddali
        te zabawki "A" , gdyz ich duchowy przywodca GLOBI GOLDBAUM, powiedzial mi,
        ze dla wartosci islamskiej cywilizacji zabawki te nic nie wnosza.

Milo mi Godlbaum, ze raz jeden w pelni sie zgadzamy, co do tego,
        jakie wartosci decyduja o danej cywilizacji.
        • goldbaum jasiu! 18.03.05, 16:43
          Ty jeszcze zyjesz????
          • j-k lecisz ze mna do Teheranu? 18.03.05, 16:45
            boje sie, ze gdy bede Mullom wykladal Twoja jakze przeswietna teorie,
            to mi, jako zgnilemu zachodniakowi, nie uwierza...

Ale jak Ty im Twoja przeswietna teorie wyperorujesz, to zrobisz, hloopie
            przysluge islamowi i pokojowi swiatowemu!
        • marcus_crassus lubimy wartosci duchowe :))))) 18.03.05, 16:52
          a teraz mi cos opowiedz o wartosciach duchowych swoich ulubiencow :))))moze zacznij od wartosci duchowych w kraju gdzie dziennikarze z kanady mordowani sa w wiezieniach a wartosciami duchowych spoleczenstw o najwiekszym procencie analfabetow na swiecie.potem moze cos o duchowosci spoleczenstwa gdzie wyrok smierci wydaje sie za napisanie ksiazki.mozesz napomknac tez o duchowym aspekcie ladowania dynamitu w majty...

ps-i koniecznie o wielkich zabytkach architektury.ostatnio chyba zbudowali jakies posagi buddy...

a moze mi sie pomylilo i jakies posagi zburzyli....

DAWAJ GOLDBAUM O WARTOSCIACH DUCHOWYCH !!!!!!! DAWAJ DAWAJ DAWAJ :))))

SETKI LUDZI CHCA SIE POSMIAC :))))
          • marcus_crassus och..to JK mowil o wartosciach duchowych.... ;))) 18.03.05, 16:56
            coz za pomylka ;))) no tak...ale goldbaum nie strzelilby sobie takiego samoboja :))))

ale jak nie chcesz gadac o bombach to moze jednak JK dobrze sugerowal....moze cywilizacja twoich faworytow jakos duchowo choc moze cos zaprezentowac...

zacznijmy od tego skazywania na smierc za pisanie ksiazek...czyli zacznimy od przecietnego wyksztalcenia przecietnego przedstawiciela twoich ulubiencow :)))

kultura musi przeciez choc odrobine byc wymierna no nie?? :DDDD
            • maxxo Re: och..to JK mowil o wartosciach duchowych.... 18.03.05, 17:03
              > czyli zacznimy od przecietnego wyksztalcenia przecietnego przedstawiciela
              twoich ulubiencow :)))

macie racje - zabierzcie im elektrownie niech sie ucza przy swiecach - ale to
              jest tez metoda - afirmujaca sie soba cywilizacja - co na kazdym kroku
              potwierdzasz - walczy o ciemnote u innych.
              • marcus_crassus w Polsce nie ma elektrowni atomowych i jakos 18.03.05, 17:14
                nikt przy swiecach sie nie uczy...
                • maxxo Re: w Polsce nie ma elektrowni atomowych i jakos 18.03.05, 17:49
                  ale beda musialy byc - sa juz w planach strategii energetycznej - pytanie tylko
                  kto je nam wybuduje czy konsorcium europejskie czy usa = i podstawowa sprawa -
                  czy nam pozwola wybudowac :)
                  • j-k Re: w Polsce nie ma elektrowni atomowych i jakos 18.03.05, 19:22
                    Polska nie ma problemow z inspektorami MAEA, wiec pytanie jest niedorzeczne.
              • j-k nie pieprz, czlowieku 18.03.05, 17:15
                Iranczycy maja dosc ropy i gazu, elektrownie atomowe sa im niepotrzebne.
                zreszta nie w tym problem, tylko w tym, ze Iran nie dopuszcza inspektorow MAEA
                do swoich instalacji nuklearnych.
                • maxxo Re: nie pieprz, czlowieku 18.03.05, 17:55
                  A czerwony krzyz na guantanamo to wpuszczaja ??? - kazdy narod ma swoj "honor" -
                  i nie wpuszcza inspektorow na zawolanie. Kim nie wpuscil , posciemnial i sie
                  smieje - czy ktos chce bombardowac kima ? on moze spokojnie kimac bo lezy z
                  dala od kolebki najwiekszego beneficjenta amerykanskiej ulomnosci i sluzalstwa -
                  Iran tez chce zachowac pewnien potencjal odstraszania - i stad te komisyjne
                  kontrole !! - ktore w iraku nic nie daly a i wojny nie odwolaly :)
                  • j-k nie "sciemniaj", hloopcze, na to jestes za maly... 18.03.05, 19:21
                    1. Wlasnie dlatego, ze Iran ma swoja "godnosc" i nie dopuszcza
                    (jak kazde panstwo majace swoj pokojowy program nuklearny)
                    inspektorow MAEA do kontroli "pokojowosci" tego programu,
                    to instalacje te niedlugo POFRUNA W POWIETRZE.

Kwestia tylko, czy zrobi to Izrael, czy USA.

2. Na Kima przyjdzie zas czas w nastepnej kolejnosci.
                    • maxxo Re: nie "sciemniaj", hloopcze, na to jestes za ma 18.03.05, 20:57
                      ale kto ma za malego to juz pewnie nie wiesz ? :) skoro jestes za wojna to
                      bedziesz ja mial - tylko czy tego naprawde chcesz ? kwestia tego gdzie beda
                      wybuchac kolejne bomby w izraelu czy w usa - gdzie wolisz ??? a kim poczeka -
                      ze swoimi 2 mln wojakow raczej nie przestraszy sie w wierzacego w swoja kolejna
                      misje dziejowa deliryka
                      • j-k za wojna sa iranscy Mullowie, hloopcze. 18.03.05, 23:51
                        jeszcze w tej chwili (a to juz ostatni moment) moga podpisac porozumienie
                        o dopuszczeniu do pelnej kontroli iranskich instalacji atomowych przez
                        inspektorow MAEA.
                        • maxxo hloopcze skad wiesz czy sie nie barmicwowalem :) 19.03.05, 02:24
                          wiec nie pisz mi od chlopcow - ale przede wszystkim napisz mi jaki iran ma miec
                          w tym interes ? zeby wpuscic owych inspektorow ? po tym co mialo miejsce w
                          iraku nikt nie uwierzy ze zdanie MAEA bedzie w jakikolwiek sposob miarodajne
                          dla stron chcacych iran zaatakowac - moze swiat chce sie upewnic czy panowie w
                          recznikach nie ukrywaja czegos podstepnego a potem obalic kolejny dyktat ? -
                          poki sytuacja nie jest zbadana i wiadoma iran jest gora - przy okazji
                          ewentualny atak z cala pewnoscia upewni spoleczenstwo iranskie o zlowrogosci
                          sil zgnilego zachodu i nakreci odpowiednio nastroje wsrod calej ligi arabskiej
    • goldbaum acha no i oczywiscie jeszcze jedno 18.03.05, 17:05
      powinienes jeszcze znalezc jakas droge do opanowania twoich atakow histerii.
      Zobacz jak napadles na biednego jasia a przeciez wiesz jaki to cud, ze w ogole
      jeszcze zyje.... przynajmniej tak mi sie wydaje.
      • manny_ramirez goldbaum 18.03.05, 22:16
        ty sie lepiej wypowiedz raz na temat
        bo tylko wycieczki osobiste
        masz cos kiedykolwiek do powiedzenia meritum?
    • jeled.katan Re: do goldbaumika i kumpli :)))))))))))) 18.03.05, 18:12
      tez mi cos :-(
      "Pojazd ma podróżować z prędkością pięciokrotnie większą od szybkości dźwięku."

W Izraelu pracujemy nad pojazdem ktory ma podrozowac z predkoscia osmiokrotnie
      wieksza od szybkosci swiatla (warp 2)
      www.angelfire.com/nj2/startrek/warp2.html
    • manny_ramirez Re: do goldbaumika i kumpli :)))))))))))) 18.03.05, 20:39
      fajny artykul:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka