Dodaj do ulubionych

Człowiek na Księżycu?

16.06.05, 15:15
Na necie natrafiłem na taki temat - Czy człowiek kiedykolwiek stąpał po
Księżycu? Czy podręczniki historii są bardziej wiarygodne niż bajka o mistrzu
Twardowskim? Rozejrzyj się trochę i pomyśl, zamiast jedynie oglądać telewizję!

O fotografiach stanowiących "dowody"

prawda.neostrada.pl/moon.html
Obserwuj wątek
    • wujcio44 Re: Człowiek na Księżycu? Stranger na Marsie. nt 16.06.05, 15:41
      • stranger.pl Re: Człowiek na Księżycu? Stranger na Marsie. nt 16.06.05, 16:03
        ???
        Nie powiedziałem że się zgadzam ani nie powiedziałem że się nie zgadzam z
        przedstawionym w podanym linku materiałem - a ty co robisz? Szydzisz ze mnie.
        Kto cię tak skrzywdził, że nosisz berecik przybity do główki gwoździem?
      • i-love-2-bike Re: Człowiek na Księżycu? Stranger na Marsie. nt 16.06.05, 16:49
        a wujcio orbita saturna,dlatego krazy bezwiednie.
    • ed_ Stranger, pozdrów Elvisa n/t 16.06.05, 16:08
      • marcus_crassus hehe - a wiesz ed kto prowadzi ten serwis?? :D 16.06.05, 16:16
        to jest najlepszy hit :))))))

mozna to nazwac "bimi news" :)
        • ed_ Re: hehe - a wiesz ed kto prowadzi ten serwis?? : 16.06.05, 16:21
          Tu masz polską wersję.
          www.lepszyswiat.home.pl/
          Bimi tam kiedyś robił za autorytet

Stranger też zdaje się podpierał swoje rojenia infem z tej witryny.
          Jak to mówią: komuch, endek dwa bratanki...
          • manny_ramirez jakos ruskich nie kwestionuje 16.06.05, 17:28
            a wiadomo to czy Gagarin latal gdziekolwiek? Przeciez 99 procent czasu byl
            zalany w beke. Mogli mu wmowic wszystko...
    • ben.huur AMERYKANIE JUZ DAWNO UJAWNILI 16.06.05, 16:19
      ze wycieczka na Ksiezyc byla zrealizowana w Hollywood.
      • ed_ O, to ciekawe 16.06.05, 16:24
        A którzy to? Mam nadzieję, że nie ci sami, co wierzą, ze Elvis żyje
        • ben.huur Re: O, to ciekawe 16.06.05, 16:39
          www.primeline-america.com/moon-ldg/
        • manny_ramirez ed :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 16.06.05, 16:46
          Ci sami redneccy ktorych ben-huur i podobni tak nie znosza
      • hummer Najsmutniejsze jest to 16.06.05, 17:33
        Że prócz Kubricka zginęła cała ekipa kręcąca ten materiał. Ponoć kamerzysta popełnił samobójstwo ćwiartując się jak cała reszta, tez się pozabijali.
        Nie dawno leciał zresztą o tym film bodajże produkcji BBC.

Czego to ludzie nie zrobią by być "pierwszymi"?
    • atp1 Re: Człowiek na Księżycu? 16.06.05, 16:48
      W Dani pokazywali te zdjecia w tv. Mowili praktycznie otwarcie
      ze wedlug tych zdjec to byl wielki fup(oszustwo). Sam start kapsuly
      z ksiezyca tez byl bardzo "sztuczny", zupelnie w jak tanich hollywoodzkich
      filmach.
    • antek_cukierman Re: Człowiek na Księżycu? 16.06.05, 17:01
      Podczas bezpośredniej transmisji w TV z lądowania Apolla mój dziadek też
      wątpił, że to prawdziwe. Miał wówczas 76 lat.
    • dritte_dame Another "born again (yesterday)" 16.06.05, 17:18
      stranger.pl napisał:

> Na necie natrafiłem na taki temat - Czy człowiek kiedykolwiek stąpał po
      > Księżycu?

A na coz to nie mozna trafic na Necie?

> Rozejrzyj się trochę i pomyśl, zamiast jedynie ...

klikac.
      • dritte_dame a jesli juz klikasz ... 16.06.05, 17:23
        ... to klikaj z sensem:

www.redzero.demon.co.uk/moonhoax/Mirrors.htm

d_d
    • ben.huur amerykanska publiczna TV 16.06.05, 17:22
      miala na ten temat pare programow. Wypowiadali sie powazni naukowcy i inni
      eksperci, ktorzy mowili, ze w filmiku o amerykanskim Twardowskim na ksiezyciu
      jest tyle sprzecznosci i absurdow, ze on musial byc spreparowany w Hollywood
      oczywiscie na zadanie szefa.... A poniewaz producenci musieli utrzymywac swoja
      produkcje w tajemnicy,zeby sprawa sie nie wydala, to nie zatrudnili dosc
      ekpspertow, ktorzy mogli by zwiekszyc wiarygodnosc ich produkcji, wiec wyszedl
      hollywodzki gniot. Zreszta falsz tego typu zawsze sie wyda bo nie mozliwe jest
      pamietanie o wszystkich szczegolach. Nie mniej film zrobil propagande i temu
      mial sluzyc.
    • bazyliszek_i_jego_pies ludzie, myślcie trochę... 16.06.05, 23:08
      jeśli ladowanie na Księżycu Apollo 11 miało być tylko propagandą, to po cholerę
      powtarzali to później z innymi statkami?
      i co z tymi wszystkimi badaniami naukowymi? skąd Amerykanie by wzięli te
      wszystkie kamienia księżycowe? z każdej wyprawy przywożono tego chyba ponad
      setkę kilogramów. zbierali po całym świecie meteoryty pochodzace z Księżyca? i
      wszyscy naukowcy, którzy je badali też byli przekupieni? a może wszyscy zmarli
      w "dziwnych okolicznościach"?
      • kyle_broflovski Re: ludzie, myślcie trochę... 16.06.05, 23:12
        te kamienie ksiezycowe sa dowodem nie do zbicia
        • ben.huur Re: ludzie, myślcie trochę... 16.06.05, 23:17
          Kamienie moga byc prawdziwe, choc nie musza. Nie wykuczone, ze byla misja bez
          czlowieka na ksiezyc i roboty pobraly kamienie. Po co ten cyrk z czlowiekiem i
          flaga na ksiezycu? Na dluzsza mete uczciwosc poplaca w zyciu.
          • bazyliszek_i_jego_pies Re: ludzie, myślcie trochę... 17.06.05, 02:13
            rzecz w tym, że lądowanie na Księżycu to nie jest tylko efekt wizualny, który
            można osiągnąć w studiu telewizyjnym. i tu nie chodzi tylko o kamienie, można
            by też podać liczne eksperymenty naukowe, które przeprowadzili na Księżycu
            Amerykanie podczas tych kilku misji. lądowanie człowieka na Księżycu przyniosło
            zbyt wiele następstw, których złożoność i stopień komplikacji jest najlepszym,
            dowodem prawdziwości lądowania na Księżycu. był kiedyś ciekawy wywiad z Lemem,
            który to tłumaczył. i zauważył on jeszcze jedną ciekawą rzecz - jeśli
            prześledzić cały program kosmiczny NASA to nie ma w nim żadnych dziwnych luk.
            tzn. lądowanie człowieka na Księżycu było logicznym następstwem wszytkich badań
            i działań NASA - gdy rozpoczynał się program lotu na Księżyc było to odległe od
            mozliwości technicznych Amerykanów, ale już pod koniec lat 60. mieli oni
            absolutnie wszystko potrzebne do tego. nie ma tu nic z "Deus ex machina"...

ps. teza o robotach kompletnie nie trzyma się kupy, bo skoro już lądujemy na
            Księzycu i wracamy to akurat łatwiej wysłać homo sapiens niż skonstruować
            odpowiednie roboty. nie jest to przecież wcale daleko, a wychodzenie na
            powierzchnię globu nie różni się aż tak bardzo od wychodzenia w przestrzeń
            kosmiczną jeśli chodzi o bezpieczeństwo człowieka...
            • kyle_broflovski Re: ludzie, myślcie trochę... 17.06.05, 02:18
              po 2000 lat ludzie wierza w 3osobowego boga ktorego jedna z osob przyszla na
              swiat przez dzieworodztwo
              • bazyliszek_i_jego_pies Re: ludzie, myślcie trochę... 17.06.05, 02:28
                a co to ma wspólnego z tym o czym ja pisałem?
        • t0g Żałosne pieprzenie niedouków 17.06.05, 03:17
          Jedna z załog zostawiła na Księzycu zwierciadło działające jak "kocie oczko".
          Wystarczy stosunkowo nieskomplikowany sprzęt, można "strzelić" laserem w
          Księzyc i po odpowiednim czasie odebrać sygnał odbity od tego zwierciadła.
          Gdyby ludzie go tam nie zawieźli, to jak inaczej by się ono tam znalazło, a?

Ponadto, ja wszyskich bardzo przestrzegam - uważajcie ze zdecydowanymi
          opiniami, bo się będzie można łatwo skompromitowac. Niebawem ma rozpoczać sie
          mapowanie powierzchni Księżyca z taką dokładnością, że wszystkie większe
          przedmioty pozostawione przez astonautów będzie można zobaczyć! No i wtedy może
          być bardzo łyso tym, którzy teraz zarzekają się, ze nikt na Księzycu nigdy nie
          wylądował.

• i-love-2-bike Re: Żałosne pieprzenie niedouków 17.06.05, 03:18
            t0g napisał:

> Jedna z załog zostawiła na Księzycu zwierciadło działające jak "kocie oczko".
            > Wystarczy stosunkowo nieskomplikowany sprzęt, można "strzelić" laserem w
            > Księzyc i po odpowiednim czasie odebrać sygnał odbity od tego zwierciadła.
            > Gdyby ludzie go tam nie zawieźli, to jak inaczej by się ono tam znalazło, a?
            >
            > Ponadto, ja wszyskich bardzo przestrzegam - uważajcie ze zdecydowanymi
            > opiniami, bo się będzie można łatwo skompromitowac. Niebawem ma rozpoczać sie
            > mapowanie powierzchni Księżyca z taką dokładnością, że wszystkie większe
            > przedmioty pozostawione przez astonautów będzie można zobaczyć! No i wtedy może
            >
            > być bardzo łyso tym, którzy teraz zarzekają się, ze nikt na Księzycu nigdy nie
            > wylądował.
            >
            >
            e tam tomus nie zablysnales wcale,tozto nawet ja garkotluk wiem,ze ruski by
            dawno larmo podniosly,bo co jak co ale lunety to oni maja niezle,nu nie?
          • ben.huur przeciez piszemy, ze wyslali tam roboty 17.06.05, 03:50
            I mogli to zrobic w latach 1990 a nie w 1969!
    • kyle_broflovski Re: Człowiek na Księżycu? 16.06.05, 23:16
      imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/970228a.html
    • marouder Czy pamietacie Odyseje Kosmiczna? 17.06.05, 01:09
      Film powstal zdaje sie w roku 69..Cubrick potrafil zbierac wokol siebie ludzi,
      ktorzy nie tylko, ze zrobili fascynujacy film nt. bio i antropogenezy, ale i
      potrafili, prawie 40 lat temu, korzystajac z owczesnych srodkow tech. oraz
      wlasnego pomyslunku wykonac takie efekty specjalne, ze moim skromnym zdaniem tak
      realistycznego obrazu czlowieka w stanie niewazkosci nie udalo sie do tej pory
      poza Cubrickiem nikomu nakrecic...
    • marouder Re: Człowiek na Księżycu? 17.06.05, 02:33
      A jesli przyjac, ze to wszystko, co wiaze sie z programem Apollo, to hutzpa, to,
      co jeszcze okazac sie mopze hutzpa?
      • bazyliszek_i_jego_pies Re: Człowiek na Księżycu? 17.06.05, 02:36
        na koniec okaże się, że wszyscy żyjemy w Matriksie.
        :)
        nieprzypadkowo filozofowie pisali grube tomy na temat znaczenia terminu "być"...
        • manny_ramirez oczywiscie ze zyjemy w matriksie n/t 17.06.05, 03:02
          • marouder No ty maniek miewasz ten problem, to wiemy:)) 17.06.05, 03:05
            manny_ramirez napisał:

• manny_ramirez Ty tez tam zyjesz maruda 17.06.05, 03:07
              przynajmniej jesli jestes wierzacy, chyba ze nie
              • marouder Powiem ci tak maniek 17.06.05, 03:13
                jesli podcvzas nastepnego snu (chodzi mi o zwykly spokojny sen, nie kpie)
                zdolasz sobie przypomniec, jaki jest rzeczywisty dzien tygodnia, jaka moze byc
                godzina etc, to wtedy cus nt matriksa w ktorym zyjemy bedziesz mogl powiedziec:))

manny_ramirez napisał:

> przynajmniej jesli jestes wierzacy, chyba ze nie
                • manny_ramirez wiesz co marudus 17.06.05, 03:17
                  byc moze to prawda ze znasz sie na procesach spolecznych i ponadpokoleniowych
                  lepiej niz ja, niech Ci anwet bedzie ze jestem w tym wzgledzie byc moze na
                  poziomie przedszkola, ale moja szescioletnia corka NAPRAWDE ma lepsze poczucie
                  humoru, wyczucie ironii i ogolna bystrosc niz Ty
                  • marouder Jesli tak jest z Twoja corka, jak mowisz 17.06.05, 03:55
                    zestawiajac ja ze mna, chlopem juz bez mala polwiecznym..to nie wiem, co na
                    takie dictum odpowiedziec aby zle nie zyczyc dziewczynce.

manny_ramirez napisał:

> byc moze to prawda ze znasz sie na procesach spolecznych i ponadpokoleniowych
                    > lepiej niz ja, niech Ci anwet bedzie ze jestem w tym wzgledzie byc moze na
                    > poziomie przedszkola, ale moja szescioletnia corka NAPRAWDE ma lepsze poczucie
                    > humoru, wyczucie ironii i ogolna bystrosc niz Ty

• manny_ramirez ja z krystianem mam historie wiec to jedno 17.06.05, 05:01
                      ale z Toba nie, zaczales Ty zaczepki, mozemy tak brnac dalej albo mozemy
                      powaznie jak na chlopow w pewnym wieku przystalo, wybor jest Twoj
            • i-love-2-bike Re: No ty maniek miewasz ten problem, to wiemy:)) 17.06.05, 03:10
              marouder napisał:

> manny_ramirez napisał:
              >
              a o ksiezycu to byla taka stara piosenka,spiewal ja Dean Martin
              "when the moon hits the sky
              like a big pizza pie
              that's amore....."
              pewnie tez spiewal o tym hollywodzkim ksiezycu:))
              • bazyliszek_i_jego_pies Re: No ty maniek miewasz ten problem, to wiemy:)) 17.06.05, 03:13
                wszystkim zaintersowanym polecam film "Koziorożec 1". wielki spisek
                Amerykanów...
                • marouder Mnie sie zdaje, ze i film byl 17.06.05, 03:30
                  z kirkiem Douglasem i Farah Fawset

bazyliszek_i_jego_pies napisał:

> wszystkim zaintersowanym polecam film "Koziorożec 1". wielki spisek
                  > Amerykanów...
                  • bazyliszek_i_jego_pies Re: Mnie sie zdaje, ze i film byl 17.06.05, 03:47
                    www.imdb.com/title/tt0077294/
                    o filmie z Kirkiem Douglasem i Farah Fawcett nic nie wiem...
    • ben.huur oderwanie mysli od Wietnamu 17.06.05, 02:34
      Sa teorie i pewne dowody, ze o to wlasnie chodzilo. Mlodziez amereykanska
      wowczas nienawidzila swego rzadu, za to, ze modruje ich w Witnamie, wiec
      chodzilo o spektakularna rozrywke. I rzad jej dostarczyl. Chyba jeszcze minie
      troche czasu, zanim dowiemy sie prawdy. Poki co, miliony Amerykanow nie wierza
      w to ladowanie. Ameryka byla wowczas wykrwawiona i wyplukana z kasy po wielu
      latach rzezi w Wietnamie, wiec nie stac by jej bylo na taka kosztowna akcje.
    • purple Demaskujemy teorie spiskowe! 17.06.05, 02:44
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32Ciao
    • t0g Ben Hur pieprzy głupoty. 17.06.05, 03:51
      Cały program Apollo był zaplanowany długo jeszcze zanim USA zaczeła dostawac w
      d... w Wietnamie i nastepnie był realizowany według planu. Żadne
      tam "odwracanie uwagi".

Był film o rzekomym wyprodukowaniu wszystkich zdjęc z lądowania na księżycu na
      pustyni w Nevadzie i ja go dobrze znam, bo kiedyś studenci z tego uniwesytetu,
      na którym tyram, poprosili mnie, bym poprowadził dyskusję po projekcji tego
      filmu. Więc maogę Wam powiedzieć, że tam "eksperci" wygadywali absolutnie
      kompromitujące dyrdymały. Na przykład, bardzo się przypieli do tego, ze na
      zdjeciach widać fragmenty czarnego nieba, ale nie widać gwiazd. Jezeli ktos ma
      elementarne pojecie o fotografii wybiegajace poza umiejetnosc pstrykania zdjec
      pamiatkowych u cioci na imieninach przy pomocy "idiotenkamera" (jak to Niemcy
      nazywaja dzisiejsze aparaty), to oczywiście potrafi to natychmiast wyjasnic.
      Był cały szeregi innych zarzutów tak kretyńskich, że mózg się człowiekowi
      wywracał.
      • ben.huur prawda o ladowaniu na ksiezycu jest duzo mniej .. 17.06.05, 03:57
        prawdopodobna niz prawda o filmie. Kazdy ma prawo do wyboru swojej prawdy.
    • ben.huur bali sie Ruskich, ot i datego byl ten cyrk.. 17.06.05, 04:06
      www.geocities.com/Area51/3543/moonfake.htm
    • ben.huur dobry link 17.06.05, 04:10
      www.orwelltoday.com/moonhoaxdoc.shtml
      • dritte_dame Ty tak na powaznie? :) 17.06.05, 05:35
        ben.huur napisał:

> www.orwelltoday.com/moonhoaxdoc.shtml

"Still images taken of the American flag on the moon showed it waving this way
        and that"

"X-rays from the sun would fog the film, and ultra-violet rays would distort
        the colours"

"... the depth of the astronauts' footprints in the sand on the moon suggest
        they weighed much more than [about 30 kilos]"

Hi, hi, hi, hi, .... :)))

• t0g Trochę cierpliwości... poczekajmy na zdjęcia z 17.06.05, 07:51
          ...SELENE... Już bardzo niebawem poleci...

nssdc.gsfc.nasa.gov/database/MasterCatalog?sc=SELENE
          Wtedy przypomnimy Ben Huurowi, co teraz mówił, i będzie mu łyso!
    • kyle_broflovski Re: Człowiek na Księżycu? 17.06.05, 04:34
      www.tethers.com/HiVOLT2.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka