Dodaj do ulubionych

USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie w ...

22.06.05, 15:27
[*]
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o Re: USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie 22.06.05, 15:31
      Brat ja tam wrzucil albo namowil zeby weszla.
    • a_s_i_m_o Swieczki 22.06.05, 15:33
      Czy powinnismy codziennie stawiac 300 000 swieczek dla 300 000 ludzkich smierci
      na calym swiecie? Czy tylko dla tych o ktorych napisza w wiadomosciach?
    • killgore Re: USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie 22.06.05, 15:52
      Może to zabrzmi okrutnie, ale czekam na proces o pięć miliardów dolarów, który
      ktoś wytoczy sieci tych pralni za to, że nie było tam napisu "don't wash
      children"....
      • rs_gazeta_forum Re: USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie 22.06.05, 17:20
        Proces być może jest pewnym rozwiązaniem, al nie z powodu braku napisu (;-)),
        ale niezrozumiałej dla mnie konstrukcji pralki, która nie dała się natychmiast
        wyłączyć i otworzyć.
        • thannatos Re: USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie 22.06.05, 17:29
          rs_gazeta_forum napisał:

> Proces być może jest pewnym rozwiązaniem, al nie z powodu braku napisu (;-)),
          > ale niezrozumiałej dla mnie konstrukcji pralki, która nie dała się natychmiast
          > wyłączyć i otworzyć.

Nie na tym polegala wada kontrukcji tej pralki - tylko na tym, ze mozna wciepac
          do niej 15-kilowe dziecko i ona nadal ruszy i zacznie normalnie prac, pomimo
          duzego "imbalance". No chyba, ze bylo to takie bydle, gdzie mozna dywan wyprac.

Z drugiej strony ten 14-letni gnojek wraz ze swoja matka powinni sie spotkac z
          prokuratorem. Jak mi moj syn, tez piecioletni, wyrwal ostatnio reke na spacerze
          i pogalopowal w strone ulicy, gdzie w ostatniej chwili wyhamowal przed
          zderzakiem pojazdu (bo na niego ryknalem az mi mury zatrzesly) - to pretensje
          mialem glownie do SIEBIE. Na marginesie - ten pojazd jechal ulica
          jednokierunkowa POD PRAD, co w niestety w Bostonie jest chlebem powszednim...

------------------------------------------------------
          There are many ways to praise the Lord. The best, though the hardest one is to
          be a Good Man.

Jest wiele sposobow na czczenie Pana. Najlepszym, choc najtrudniejszym jest
          bycie Dobrym Czlowiekiem.
          • rs_gazeta_forum Re: USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie 22.06.05, 18:03
            Niezależnie od komentowanego artykułu (w rzeczy samej mam za mało danych, by coś
            tu oceniać, poprzednio to też była czysta spekulacja), w całości podpisuję się
            pod twierdzeniem, że odpowiedzialni za dziecko są przede wszystkim rodzice - i
            kierowanie pretensji o wypadki dzieci powinni rozpoczynać zawsze od siebie.
            • hanes Re: USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie 22.06.05, 21:41
              Nie rozumiem dlaczego Amerykanie nie maja w domu pralek, jak wszyscy normalni
              ludzie. Za biedni?
              • pankasztelan Re: USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie 22.06.05, 21:54
                W USA w odroznieniu do Polski na wszystkim da sie zarobic i w sumie to mi sie w
                Amerykanach podoba, wiedza jak krecic interes. Interes do interesu i machina
                sie toczy, dlatego USA jest tak bogatym i rozwinietym krajem. Jeden drugiemu
                usluguje, jeden drugiemu daje zarobic...
        • pankasztelan Re: USA: Pięcioletnia dziewczynka straciła życie 22.06.05, 21:49
          no wlasnie ta blokada drzwi w czasie pracy pralki jest zabezpieczeniem przed
          dziecmi. Ale czego to dzieci nie wymysla, wystarczy chwila nieuwagi i do jakiej
          tragedii moze dojsc...
          • paraklet Czy "GW" zmienia nazwę na"Gazeta Fakt Wyborczy"? 22.06.05, 22:30
            Coś mi się zdaje,że już pora.
            • wnec2005 pralki... 22.06.05, 22:56
              <<Kiedy matka wróciła, dziecko było w środku, pralka pracowała i otwarcie jej
              było niemożliwe. W końcu matka rozbiła kamieniem szybę drzwiczek i uwolniła
              córkę.>>

wszyscy ktorych znam w USA maja pralki zamykane od gory, tzn. luzna klapa.
              Klape mozna otworzyc kiedy sie chce nie ma zadnych zamkow.
              • wnec2005 Re: pralki... 22.06.05, 22:58
                prawda bym zapomnial ..sa olbrzymie pralki w szybami w ktorych pierze sie duze
                rzeczy w stylu dywany. Prawie kazda publiczna pralnia takie posiada,
                przepraszam.
                • nickodem2 A ftyczki to idiotka wyjąc nie mogła. 23.06.05, 12:23
                  Rozbiła szybę, a najprostrze i najlepsze rozwiązanie było na wyciągnięcie ręki.
                  Sowją drogą, to pewnie ten 14 chłopak wsadził tam siostrę dla jaj...
                  • krystian71 Re: A ftyczki to idiotka wyjąc nie mogła. 23.06.05, 12:33
                    moja pralka ma zabezpieczenie od zamkniecia jej od srodka,taka blokade, ktorej
                    nie wykorzystuje,bo w domu nie ma nikogo kto by sie w niej zmiescil, a pies i
                    kot sam sie nie zatrzasnie.Czyli i tak ktos musial dzieciaka zamknac od
                    zewnatrz.
                    • wujcio44 Kolejna zbrodnia bushewików i sjamistów... 23.06.05, 13:19
                      Okupanci precz z Iraku!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka