Dodaj do ulubionych

dla niektorych zeby sie nauczyli.....

04.07.05, 22:18
jeszcze jeden artykulik rzucam wam dzisiaj.... to wszystko dlatego, ze robie
porzadek w moich stronach internetowych, rto znajduje juz dawno zapomniane
rzeczy.... a tu jak znalazl dla mirmilkogoldbaumorozlupancorachelciogrzesiowo-
wojtusiowoicalejresztytejbandyantysemickiej:

www.gebladerte.nl/30043v01.htm
Obserwuj wątek
    • wojcd nie chce mi się go czytać - warto? /nt 04.07.05, 22:37
    • aaki Re: ten link wg ciebie to 04.07.05, 22:44
      prawda czy fałsz ?
      • dana33 Re: ten link wg ciebie to 04.07.05, 22:52
        napisali to na koncu artykulu:

"Autorzy są członkami skrajnie lewicowej organizacji "De Fabel van de Illegaal"
        (Mit nielegalności), założonej w Lejdzie w Holandii i wydającej miesięcznik o
        tym samym tytule. Jej celem jest walka o "wolne, socjalistyczne i feministyczne
        społeczeństwo, bez rasizmu, nacjonalizmu i faszyzmu". "De Fabel" pomaga też
        imigrantom i uchodźcom politycznym. Powyższy tekst został również przedrukowany
        w majowym numerze "L'Arche" - miesięcznika francuskiej wspólnoty żydowskiej."

jak widac, prawda. jak wiesz ze falsz, to udokumentuj, skad to wiesz.
        i to bogu dzieki, nie zydzi napisali, ale holendrzy, tak ze trudno bedzie
        udowodnic "zydowski spisek", "zydowskie skomlenie" i cala reszte
        tych "argumentow", nie?
        • aaki Re: ten link wg ciebie to 04.07.05, 22:55
          po prostu pytam o twoją opinię
          • dana33 Re: ten link wg ciebie to 04.07.05, 23:00
            dopoki nie jest to link z rense lub aljazeera, to zakladam, ze prawda.
            zreszta, to co tam napisane, to czesciowo juz tutaj zydzi i israelczycy pisali,
            tylko ze sam wiesz, jak dlugo to od nas, to jest od razu odrzucane. a tu grupa
            holendrow.... trudno bedzie to tej bandzie odrzucic. a moze cos zrozumieja.
            ale nadzieje mam plonne, to prawda..... :))))
    • samsone Biedacy, jedyny sposob jaki im pozostal 04.07.05, 22:59
      ich wlasne ludobojstwa i zbrodnie z historii wymazac....To tak samo jak z
      bombardowaniami w czasie II WS, bardzo czesto pewne narody zapominaja( Niemiecki
      i Wloski) ze to wlasnie oni ta wojne zaczeli i w ich bombardowaniach wszystkie
      im do dyspozycji stojace srodki uzywali, problemow sobie nie robili i tutaj
      nagle oni ofiarami sa.
      Araby jako pierwsi po IIWS ( po I WS juz nie wspomne), resolucje ONZ za nic
      wzieli i na Israel sie rzucili, na szczescie nie mieli ani odwagi ani srodkow
      aby go pokonac, bo gdyby mieli to by juz wszystkich Zydow zamordowali( czyzby
      Saddam israel w roku 1991 nie zaatakowal, na szczescie broni atomowej nie mial,
      bo by ja napewno uzyl) oni biedacy po Zwiazku Radzieckim ciagle zapominaja, ze
      Israel srodki ma ,aby wszystkich Arabow z Israela wyrzucic, tak jak to Turcy
      dwuktrotnie z Grekami zrobili, nie mowiac juz o tym co zrobili z Ormianami, ale
      tego jeszcze nie zrobil, w roku 1967 mozna bylo to doskonale zrobic....i nikt by
      glosu nie podniosl.
      Gdzie Araby srodki maja ( Sudan) to wyniki mozna latwo zobaczyc.

A pozatym sadze, jak dlugo nie bedzie mozna Hebrejow spokojnie w czesci
      Arabskiej Palestyny zyc, tak dlugo nie ma miejsca dla Arabow w czesci
      hebrajskiej( Israel). Jka dlugo nie mozna synagoge w Mecce postawic( bylo nie
      bylo przed Mahomedem zylo tam duzo Zydow) tak dlugo ten wielki meczet nie ma
      prawa w Jerusalemie stac.
      • aaki lubię eseje historyczne :-) 04.07.05, 23:01
        :-))))))))))))
        • samsone Re: lubię eseje historyczne :-) 04.07.05, 23:08
          doskonala odpowiedz, warta kogos albo nikogo.
    • grzegorz1948 Re: Danus zlituj sie! 05.07.05, 16:08
      I rzuc sie lepiej sama pod pociag, to bedzie mial korzysc IZRAEL( jedna
      nawiedzona mniej)Polska( nie bedzie oplakiwac jednej"intelektualistki ktora
      nawiala) No i forum bo braknie tej najmadrzejszej i dyskusje beda znow na
      normalnym poziomie( co doswiadczylismy gdys odeszla w godzinie duchow)
      Zawsze zyczliwy Grzegorz
    • mirmilek danus, danus... 05.07.05, 16:30
      Kogo obchodzi, czy go nazwiesz antysemita? rownie dobrze mozesz mnie nazywac
      krowka ciagutka z nadzieniem waniliowym.

a tak juz powazniej, jesli wierzysz w to, co tam jest napisane, to powinnas
      sobie zdac sprawe, ze te przykazania nie dzialaja tylko w jedna strone i, wg
      ustanowionych tam standartow, sama jestes osoba nieprzyzwoita.
      • antek_cukierman standardów 05.07.05, 16:44
        jak detektyw. Od: standard i detekcja.

mirmilek napisał:
        ustanowionych tam standartow

Czy mogę pisać do ciebie "fiudzie"? Albo łagodniej "landrynkowady kredynie"?
        • mirmilek Re: standardów 05.07.05, 16:48
          dziekuje za uwage, antosiu, ale musze cie rozczarowac: od dziecka lubie sobie
          pisac standartow i standarty i guzik mnie obchodzi, co na ten temat sadzisz.
      • ksiaze.pan Ale ty yummy jestes mirmilku! Czy moge poprosic 05.07.05, 23:19
        tylko o nadzienie orzeszkowe?
        • mirmilek jestem wielosmakowy 06.07.05, 12:16
          zalezy z ktorej strony mnie ugryziesz :)
    • wojcd z litości UP /nt 05.07.05, 16:49
      • marianna.rokita a ja uwazam,ze dana ma racje :) 05.07.05, 16:53
        I podziwam ja,ze tez jej sie chce prowadzic interenetowe wojny, no ale gdyby nie
        ona, antysemici rzadziliby na forum :)

• wojcd Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 05.07.05, 17:06
          marianna.rokita napisała:
          > I podziwam ja,ze tez jej sie chce prowadzic interenetowe wojny, no ale gdyby
          nie ona, antysemici rzadziliby na forum :)

Nikt by o Żydach nie mówił.
          Pomyśl zanim użyjesz klawiatury.
          • dana33 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 05.07.05, 23:10
            wojtusiu, ja weszlam na to forum, bo wlasnie nic, tylko o zydach mowa byla. nie
            bylo mnie potem 3 miesiace, i nic, tylko o zydach mowa byla. bo wiesz,
            wojtusiu, wy bez zydow zyc nie mozecie, nudziloby sie wam.
            • i-love-2-bike Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 05.07.05, 23:14
              dana33 napisała:

> wojtusiu, ja weszlam na to forum, bo wlasnie nic, tylko o zydach mowa byla. nie
              >
              > bylo mnie potem 3 miesiace, i nic, tylko o zydach mowa byla. bo wiesz,
              > wojtusiu, wy bez zydow zyc nie mozecie, nudziloby sie wam.

mala poprawka, ty wlazlas na forum i nic tylko o zydach nadajesz,ty poszlas z
              forum i nikt o zydach nie klepal,bo i po co, ty wlazlas z powrotem na forum i co
              miedlisz patrz wyzej. barf,barf,barf nic tylko to samo mydlo,dobre dla
              przyglupiego antosia z ferajna,on niczym innym zyc nie moze ,podobnie jak
              ty,strazniczka pokoju.
            • wojcd Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 00:12
              Sorry Dano
              jesteś w błędzie. Zobacz masz tu link do forum o Izraelu:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10911
              i widzisz pies z kulawą nogą tam nie zagląda.
              Wnioski?
              • antek_cukierman A jednak pies zajrzał. I to kulawy. Wniosek? n/t 06.07.05, 00:21
                wojcd napisał:

> Sorry Dano
                > jesteś w błędzie. Zobacz masz tu link do forum o Izraelu:
                > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10911
                > i widzisz pies z kulawą nogą tam nie zagląda.
                > Wnioski?
                >
              • snajper55 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 00:23
                wojcd napisał:

> Sorry Dano
                > jesteś w błędzie. Zobacz masz tu link do forum o Izraelu:
                > i widzisz pies z kulawą nogą tam nie zagląda.
                > Wnioski?

Wnioski:

Skoro tu wciąż o Żydach piszecie, to trudno abyście także na innych forach się
                produkowali.

S.
              • dana33 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 00:31
                bo na forum o israelu nie mozecie nic dodac, bo o niczym nie macie pojecia.
                to co umiecie, to klamac i manipulowac, zmieniajac historie wg wlasnych potrzeb.
                co mozesz dodac o zyciu w israelu? co mozesz napisac o humorfze zydowskim?
                znasz zydowska literature? muzyke? co wiesz o beit shean? to forum jest dla
                ludzi normalnych. dla ciebie tam nie ma miejsca. jedno co ciebie & co
                interesuje, to jak zrobic z zydow najgorsze zlo tego swiata. over my dead body,
                wojtus......
                • wojcd Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 00:34
                  Dano
                  największą karą dla Żydów jest - ignorować ich.
                  Ach te kompleksy.

Przestaniecie tu pisać,
                  nikt nie będzie tu o Was myślał.
                  • antek_cukierman Bydlak n/t 06.07.05, 00:36
                  • snajper55 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 00:44
                    wojcd napisał:

> Dano
                    > największą karą dla Żydów jest - ignorować ich.
                    > Ach te kompleksy.

Największe nieszczęście dla niektórych Polaków - nie mieć Żyda do opluwania.

> Przestaniecie tu pisać,
                    > nikt nie będzie tu o Was myślał.

Ha, ha, ha, ha. Świetny żart. To o czym byś Wojtusiu myślał ? Pewnie - Gdzie ci
                    Żydzi teraz piszą ? ;))))

S.
                  • dana33 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 08:05
                    ukarz nas wojtusiu, zacznij nas ignorowac, przestan pisac o zydach.
                  • z_daleka Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 08:34
                    wojcd napisał:

> Dano
                    > Ach te kompleksy.
                    >
                  • z_daleka Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 08:46
                    wojcd napisał:

> Dano
                    > Ach te kompleksy.
                    >
                    ------------------------------
                    Wojtusiu my tu dla ciebie sie tak meczymy...przeciez wiesz doskonale, ze bez nas, ty jestes zupelne
                    NIC... O czym bys pisal Wojtusiu, gdyby nas zabraklo? Czy twoja wiedza wykracza poza 10 lewackich
                    przykazan...?

De Fabel van de illegaal 52/53, maj 2002

Auteurs: Eric Krebbers, Jan Tas

(Vertaling: tygodnikforum)

JAK KRYTYKOWAĆ IZRAEL
                    "Nie jestem antysemitą, ale?"

Ileż to razy człowiek wypowiada to zdanie, oceniając politykę Izraela, Szarona, działalności Mosadu czy
                    diaspory żydowskiej. Z kolei oskarżenie kogoś o antysemityzm często jest traktowane jako zakaz
                    krytyki Żydów w ogóle. Jak zatem powinien wyglądać dialog Żydów z nie-Żydami?

Oto dziesięć stereotypów, których należy unikać, jeśli chcesz zachować przyzwoitość.
                    1. ISLAMIŚCI MAJĄ RACJĘ

Atakując politykę rządu izraelskiego - zawsze krytykujcie także fundamentalistów islamskich. Nie
                    starajcie się nigdy usprawiedliwiać zamachów samobójczych. Hamas, Dżihad i Hezbollah - to nie ruchy
                    wyzwolenia narodowego, ale religijne faszyzmy. Antysemityzm odegrał zasadniczą rolę w dziejach
                    islamu i chrześcijaństwa. Islamscy fundamentaliści wzywają do eksterminacji wszystkich Żydów, są więc
                    zażartymi antysemitami. Ktokolwiek odmawia zdecydowanego potępienia tych faszystów - czy to przez
                    oportunizm, w imię antyimperializmu albo z innych względów - usprawiedliwia antysemityzm.
                    Ktokolwiek zamyka oczy na zamachy wymierzone przeciwko izraelskim cywilom, kto uważa, że
                    zamachy te z takich czy innych powodów są zrozumiałe bądź uzasadnione - wspiera i wzmacnia
                    antysemicką postawę terrorystów. Ci ostatni uważają, że winni są wszyscy Żydzi z Izraela, niezależnie
                    od tego, czy godzą się czy nie na działania rządu: winni tylko dlatego, że są Żydami.

2. SYJONIŚCI TO FASZYŚCI

Krytykujcie antysyjonizm. Antysyjoniści głoszą błędną tezę, że nacjonalizm żydowski (syjonizm) jest ex
                    definitione ideologią skrajnie prawicową. Tymczasem w syjonizmie działają różne nurty, w tym także
                    postępowe. Antysyjoniści bezpardonowo potępiają nacjonalizm żydowski, równocześnie zaś popierają
                    nacjonalistów palestyńskich oraz arabskich. A przecież wszelkie odmiany nacjonalizmu mają ten sam
                    reakcyjny charakter. Nacjonaliści tworzą mity na temat jedności "narodów", ignorując ucisk, którego
                    ofiarą padają robotnicy, kobiety oraz wszyscy nie mieszczący się w schemacie nacjonalistycznym. Elity
                    wykorzystują nacjonalizm, by wciągać masy w swą walkę z innymi elitami. Z tego punktu widzenia
                    nacjonalizm żydowski nie różni się zasadniczo od nacjonalizmu arabskiego czy francuskiego.

Każdy powinien przede wszystkim zwalczać nacjonalizm w swoim własnym kraju, nie ulegając elitom
                    walczącym z nacjonalizmem w innych krajach. Co więcej, Europejczycy dopuszczają się antysemityzmu,
                    twierdząc, że to właśnie nacjonalizm żydowski jest obecnie głównym problemem Bliskiego Wschodu.
                    Chcąc doprowadzić do rozwiązania konfliktu, należałoby stosować ideologię antynacjonalistyczną,
                    wspierając wszelkie wspólne oddolne inicjatywy antynacjonalistyczne, zarówno izraelskie jak i
                    palestyńskie.

3.IZRAEL UPRAWIA LUDOBÓJSTWO

Nie odwołujcie się pochopnie do terminu "ludobójstwo". Nie głoście, że Izrael jest państwem, które
                    najdrastyczniej łamie prawa człowieka.

Izrael należy do licznych państw, które poważnie naruszają prawa człowieka. Wiele z ruchów
                    "wyzwolenia" narodowego, jak Organizacja Wyzwolenia Palestyny, gwałci te prawa i będą to czynić do
                    czasu uzyskania własnego państwa. Wiele krajów na Bliskim Wschodzie, w tym Syria, Iran oraz Irak, na
                    wielką skalę narusza prawa człowieka. Podobnie postępuje Izrael, ale - jak na razie - w znacznie
                    mniejszym stopniu. Nie można więc oskarżać tego państwa, że to ono właśnie najdrastyczniej łamie te
                    prawa.

Jednostronna krytyka podsyca antysemityzm. Co więcej, termin "ludobójstwo" jest nieadekwatny do
                    obecnych działań państwa Izrael. Dżeninu nie sposób porównać z Rwandą czy Jugosławią. Poza tym
                    Izrael nie chce zlikwidować fizycznie wszystkich Palestyńczyków - w przeciwieństwie do
                    integrystycznych organizacji islamskich, jak na przykład Hamas, którego członkowie - gdyby tylko
                    mieli wolne ręce - utopiliby w morzu lub zagazowali wszystkich Żydów.

4.SZARON TO HITLER

Pod żadnym pozorem nie porównujcie państwa Izrael z Niemcami nazistowskimi. Shoah to wydarzenie
                    historyczne bez precedensu. W Niemczech nazistowskich zamordowano - programowo - 6 milionów
                    Żydów. Porównując Holocaust z innymi masowymi mordami, banalizuje się niewyobrażalną skalę i
                    potworność tej zbrodni przeciwko Żydom. Europejczycy głoszący, że obecna polityka izraelska jest
                    identyczna z shoah lub porównywalna z tą tragedią - w istocie rehabilitują nazistów. Upowszechnianie
                    takich poglądów może przyczynić się do reanimowania w Europie skrajnej prawicy. Sugerując, że
                    Izraelczycy dorównują Hitlerowi - usprawiedliwia się ex post Holocaust. "Hitler zapomniał o jednym z
                    nich: o Szaronie", z takim zbrodniczym hasłem na ustach manifestowano na rzecz Palestyny w
                    Amsterdamie, w kwietniu 2002 roku.

5. ZA WSZYSTKO ODPOWIADAJĄ ŻYDZI

Nie obciążajcie Żydów odpowiedzialnością za działania państwa Izrael. Obciążanie zbiorową
                    odpowiedzialnością za jakąkolwiek zbrodnię Żydów, Palestyńczyków czy inną nację - jest nonsensem.
                    W ramach każdego narodu występują najróżniejsze postawy. W Izraelu i w innych krajach wielu Żydów
                    ubolewa nad aktami przemocy, jakich dopuszcza się państwo Izrael. Na ogół mają oni niewielki wpływ
                    na to, co się tam dzieje. Twierdząc, że obywatele Izraela niedostatecznie protestują przeciwko
                    przemocy, jakiej dopuszcza się państwo - należy uświadomić sobie, że tylko antysemita może
                    domagać się, aby Żydzi - pod względem politycznym i moralnym - byli doskonalsi od innych.
                    Obciążając wszystkich Żydów odpowiedzialnością za gwałty, popełniane przez państwo Izrael, działa
                    się na rzecz europejskich antysemitów, którzy napadają na pojedynczych Żydów, atakują żydowskie
                    budynki.

6. PRZESĄDY O ŻYDACH SĄ PRAWDZIWE

Nie korzystajcie ze stereotypów podszytych antysemityzmem. W ciągu historii przeciwko Żydom
                    kierowano niezliczone oskarżenia, głosząc, że mordują dzieci, zatruwają studnie lub rzeki, są
                    zachłannymi bankierami i spekulantami, cynicznymi intelektualistami itp. Gdy w odruchu solidarności z
                    Palestyną sięga się po takie stereotypy - ich skutki działają z przemożną siłą, gdyż antysemityzm jest
                    wszędzie głęboko zakorzeniony. Gdy jakiś ruch odwołuje się do takich haseł - nie ma dla niego miejsc
                    w szeregach antykapitalistycznej lewicy.

7. WSZYSTKO TO ŻYDOWSKI SPISEK

Dementujcie mit o istnieniu spisku proizraelskiego. Często słyszy się jakoby w świecie polityki, kultury,
                    gospodarki oraz mediów działał jakiś spisek proizraelski. Jest to klasyczny argument antysemicki. Bez
                    względu na to, czy używa się go w kontekście sytuacji lokalnej czy też międzynarodowej - takie
                    poczynania wpisują się w tradycję "Protokołów mędrców Syjonu". W myśl tej fałszywki sprokurowanej
                    przez carską Ochranę w 1900 roku Żydzi mieliby knuć spisek mający na celu zawładnięcie światem. W
                    komiksach przedstawiano ten spisek w postaci kolosalnej ośmiornicy, dławiącej świat złowieszczymi
                    mackami. Dziś często słyszy się o "wszechpotężnym lobby żydowskim", które - w myśl poniektórych
                    urojeń - miałoby kontrolować wszystkie media i nie dopuszczać do nagłaśniania opinii krytycznych
                    względem Izraela.

8. IZRAEL TO SZTUCZNY TWÓR

Nie mówcie, że Izrael jest państwem bardziej "anormalnym" od innych. Od czasu, gdy nacjonalizm
                    zdobył w Europie prawo obywatelstwa, zaczęto dzielić ludzkość na rozmaite "narody". Zawsze
                    twierdzono, że Żydzi są antytezą narodu. Z tego punktu widzenia nacjonalizm musi iść w parze z
                    antys
                    • mirmilek Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 12:18
                      nie coz, nie pozostaje wam nic innego, jak tylko przeprowadzic doswiadczenie i
                      na 100 lat zniknac z forum. a my juz zobaczymy, o czym sie tu bedzie pisalo.
                      spokojna glowa.
                      • z_daleka Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 12:54
                        za 100 lat... zobaczymy co bedzie, poki co zacznij nas ignorowac...
                        • mirmilek Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 14:15
                          ja? kto tu jest nieobecny-bojkotujacy i przekonany, ze jakby was nie bylo na
                          forum, to by nie bylo forum?

logiczny wniosek jest taki, ze zeby sprawidzic prawdziwosc tej hipotezy
                          powinienes z forum zniknac i zachecic do tego samego kolegow i kolezanki.

dlaczego wiec mnie zapraszasz do ignorowania? hmmm, bez sensu.
                        • mirmilek pomylka! 06.07.05, 14:24
                          cos ci sie pomylilo, bo wg waszych twierdzen, gdyby na forum nie bylo zydow, to
                          by nie bylo forum.

aby sprawdzic prawdziwosc tej hipotezy to nie ja mam kogos ignorowac, tylko ty
                          i koledzy i kolezanki powinniscie to forum opuscic i przejsc w stan nieobecnych-
                          bojkotujacych-obserwujacych.

wiec z tym ignorowaniem to sie nie wstrzeliles zupelnie. bez sensu.
                    • krystian71 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 12:31
                      10 , a gdzie jeszcze dwa?
                      wszystko sie zgadza , wiec prosze nie ucinac.
                      • z_daleka Re: manifest krystka? 06.07.05, 13:03
                        krystian71 napisała:

> 10 , a gdzie jeszcze dwa?
                        > wszystko sie zgadza , wiec prosze nie ucinac.---
                        ---------------------------------------
                        bylbym b.zdziwiony gdyby sie nie zgadzalo... ostatecznie to twoj manifest...
                        • krystian71 Re: manifest krystka? 06.07.05, 13:07
                          no dobra , wiec jeszcze raz, biore pod uwage,ze upaly, obciazenie genetyczne
                          fredziami i arapami, mafia z CCCP i aids z Etiopi,
                          Domyslam sie, ze masz wiele problemow wiec ci wybaczam, ze ci sie omsknelo.
                          Pisales o dziesieciu zasadach , podales osiem.
                          • dana33 Re: manifest krystka? 06.07.05, 13:20
                            podalam link w moim wstepnym poscie, krystianku, to samo, co z daleka zacytowal
                            i mu sie urwalo. masz tu jeszcze raz i przeczytaj te 2 co ci tak brakuja:
                            www.gebladerte.nl/30043v01.htm

przeczytaj uwaznie, bo to o tobie.
                            • z_daleka Re: manifest krystka? 06.07.05, 13:38
                              dana33 napisała:

> podalam link w moim wstepnym poscie, krystianku, to samo, co z daleka zacytowal
                              >
                              > i mu sie urwalo. masz tu jeszcze raz i przeczytaj te 2 co ci tak brakuja:
                              > www.gebladerte.nl/30043v01.htm
                              >
                              > przeczytaj uwaznie, bo to o tobie.
                              --------------------
                              A ja ze swojej strony przepraszam GORACO za niedopatrzenie. Teraz manifest kompletmy? Chwala
                              Bogu!
                            • krystian71 Re: manifest krystka? 06.07.05, 13:40
                              JAK KRYTYKOWAĆ IZRAEL
                              no widzisz, to wszystko przez to, ze sie w twoje linki nikomu nie chce zagladac.
                              I co to za glupie recepty,ktore podpowiadaja co wolno a co nie?Szalejus sie w
                              tej swojej policyjnyej teokracji nacpala?

1. ISLAMIŚCI MAJĄ RACJĘ

2. SYJONIŚCI TO FASZYŚCI

3.IZRAEL UPRAWIA LUDOBÓJSTWO

4.SZARON TO HITLER

5. ZA WSZYSTKO ODPOWIADAJĄ ŻYDZI

6. PRZESĄDY O ŻYDACH SĄ PRAWDZIWE

7. WSZYSTKO TO ŻYDOWSKI SPISEK

8. IZRAEL TO SZTUCZNY TWÓR

9. WYMAZAĆ IZRAEL Z MAPY ŚWIATA

10. ŻYDZI SĄ SAMI SOBIE WINNI
                              • dana33 Re: manifest krystka? 06.07.05, 14:22
                                lubie krystianku czytac wasze posty, jak ten twoj. jestescie dosc prymitywna
                                grupka ludzi, bo przeciez zdajesz sobie sprawe, ze antysemici to ludzie
                                prymitywni, ale macie czolo krytykowac wszystkich naokolo, wszystko jedno, czy
                                to znany uczony, historyk, polityk, czy jak w tym wypadku, grupa ludzi, ktorzy
                                wydaja gazete i do tego sa jeszcze lewakami, takimi jak wiekszosc z was. a kto
                                ty jestes krystku maly? bo tamtych to jak widac czytaja na swiecie, a ciebie
                                ktos slyszy? piszerke maly a wierzga tymi krotkimi nozkami ile sil jeszcze
                                ma....
                              • z_daleka Re: manifest krystka? 06.07.05, 14:25
                                krystian71 napisała:

> JAK KRYTYKOWAĆ IZRAEL
                                > no widzisz, to wszystko przez to, ze sie w twoje linki nikomu nie chce zagladac
                                > .
                                > I co to za glupie recepty,ktore podpowiadaja co wolno a co nie?Szalejus sie w
                                > tej swojej policyjnyej teokracji nacpala?
                                >
                                >
                                > 1. ISLAMIŚCI MAJĄ RACJĘ
                                >
                                > 2. SYJONIŚCI TO FASZYŚCI
                                >
                                >
                                > 3.IZRAEL UPRAWIA LUDOBÓJSTWO
                                >
                                > 4.SZARON TO HITLER
                                >
                                > 5. ZA WSZYSTKO ODPOWIADAJĄ ŻYDZI
                                >
                                >
                                > 6. PRZESĄDY O ŻYDACH SĄ PRAWDZIWE
                                >
                                > 7. WSZYSTKO TO ŻYDOWSKI SPISEK
                                >
                                > 8. IZRAEL TO SZTUCZNY TWÓR
                                >
                                > 9. WYMAZAĆ IZRAEL Z MAPY ŚWIATA
                                >
                                >
                                > 10. ŻYDZI SĄ SAMI SOBIE WINNI
                                >
                                -----------------------------
                                NIE UNOS SIE TAK krystek ... jest tu cos co byloby niezgodne z twoim widzeniem swiata?
                                • krystian71 Re: manifest krystka? 07.07.05, 11:42
                                  owszem , jest tylko ty za prymitywny jestes by te niuanse wylapac.
                                  To taka skaza genetyczna zydow-piszacych -na - tym-forum, bo miedzy dana,toba,
                                  jarkiem i arapem jest tylko roznica nasilenia zjawiska.przyjzyj sie postowi
                                  tej, powyzej-jak zwykle nic w nim nie ma ,same uwagi ad personam , te same od
                                  lat.Stac ja tylko by od czasu do czasu donosy pisac do adminow.
                                  Czyli czysta ubecja przenoszona przez pokolenia z nasienia ojca i mleka matki.

A teraz do rzeczy.
                                  Nie zgadzam sie z punktami 1 , 5 , 9.
                                  Wystarczy poczytac co JA pisze, bo w przeciwienstwie do was nie pisze w kolko
                                  tego samego , i juz bys wiedzial
                                  • z_daleka Re: manifest krystka? 07.07.05, 11:57
                                    krystian71 napisała:

> owszem , jest tylko ty za prymitywny jestes by te niuanse wylapac.
                                    > To taka skaza genetyczna zydow-piszacych -na - tym-forum, bo miedzy dana,toba,
                                    > jarkiem i arapem jest tylko roznica nasilenia zjawiska.przyjzyj sie postowi
                                    > tej, powyzej-jak zwykle nic w nim nie ma ,same uwagi ad personam , te same od
                                    > lat.Stac ja tylko by od czasu do czasu donosy pisac do adminow.
                                    > Czyli czysta ubecja przenoszona przez pokolenia z nasienia ojca i mleka matki.
                                    >
                                    > A teraz do rzeczy.
                                    > Nie zgadzam sie z punktami 1 , 5 , 9.
                                    > Wystarczy poczytac co JA pisze, bo w przeciwienstwie do was nie pisze w kolko
                                    > tego samego , i juz bys wiedzia
                                    -----------------------------
                                    Krystek. Zupelny z ciebie przedszkolak. ...tej powyzej zarzucasz ,ze pisze ad personam, a sam w tym
                                    samym zdaniu kilka wierszy wyzej piszesz kotku o moim prymitywizmie(!?) i skazach genetycznych(!?).
                                    Podejrzewam, ze ty rowniez nie wiesz co to znaczy "ad personam".
                                    • krystian71 Re: manifest krystka? 07.07.05, 12:25
                                      NO I WIDZISZ, czytelnego postu nie rozumiesz.
                                      Wiec jeszcze raz,powolutku, roznica jest taka, ze ta powyzej i ty ponizej TYLKO
                                      ad personam potraficie,a u ciebie to juz charakterystyczna , waska
                                      specjalizacja.
                                      Wiec jeszcze raz, przyjzyj sie MOJEMU postowi, moze tam cos wiecej zobaczysz,
                                      moze zechcesz merytorycznie odpowiedziec.?
                                      Jesli nie , to PA, CZASU MI SZKODA NA TAKIE nudy
                • snajper55 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 00:36
                  dana33 napisała:

> co mozesz napisac o humorfze zydowskim?

On zna humor żydowski, bo on zna dużo kawałów o Żydach.

S.
                  • dana33 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 08:05
                    :))))
                • i-love-2-bike Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 01:13
                  dana33 napisała:

> bo na forum o israelu nie mozecie nic dodac, bo o niczym nie macie pojecia.
                  > to co umiecie, to klamac i manipulowac, zmieniajac historie wg wlasnych potrzeb
                  > .
                  > co mozesz dodac o zyciu w israelu? co mozesz napisac o humorfze zydowskim?
                  > znasz zydowska literature? muzyke? co wiesz o beit shean? to forum jest dla
                  > ludzi normalnych. dla ciebie tam nie ma miejsca. jedno co ciebie & co
                  > interesuje, to jak zrobic z zydow najgorsze zlo tego swiata. over my dead body,
                  >
                  > wojtus......

to co danus ty jestes nienormalna,ze tu piszesz,a nie na forum zydowskim, tak to
                  chyba nalezy rozumiec. humorfu zydowskiego nie znam,ale sadzac po tobie musi byc
                  dosyc marny i paskudnie ponury.danus czemu ty nie piszesz na tamtym forum,nie
                  masz nic do dodania?zabierz antosia i madrzecie sie razem na tamtych
                  stronach,gdzie wpis co 2-3 dni sie pojawia,jak jakis madry sie znajdzie.
                  • dana33 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 08:08
                    powtarzam po raz nie wiem ktory rachelciu: ja juz dawno przestalam na tym forum
                    pisac. ja na tym forum tylko dokopuje.
                    ze nie znasz humoru zydowskiego, to mnie wcale nie dziwi. ty wogole o zydach
                    nie masz pojecia, jak zreszta cala twoja ferajna.
                    • grzegorz1948 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 20:36
                      Danus my wszyscy wiemy zes jest kopnieta ,tylko pytanie przez kogo?
                  • arap1 Re: a ja uwazam,ze dana ma racje :) 06.07.05, 13:57
                    i-love-2-bike napisała:

> dana33 napisała:
                    >
                    > > bo na forum o israelu nie mozecie nic dodac, bo o niczym nie macie pojeci
                    > a.
                    > > to co umiecie, to klamac i manipulowac, zmieniajac historie wg wlasnych p
                    > otrzeb
                    > > .
                    > > co mozesz dodac o zyciu w israelu? co mozesz napisac o humorfze zydowskim
                    > ?
                    > > znasz zydowska literature? muzyke? co wiesz o beit shean? to forum jest d
                    > la
                    > > ludzi normalnych. dla ciebie tam nie ma miejsca. jedno co ciebie & co
                    > > interesuje, to jak zrobic z zydow najgorsze zlo tego swiata. over my dead
                    > body,
                    > >
                    > > wojtus......
                    >
                    > to co danus ty jestes nienormalna,ze tu piszesz,a nie na forum zydowskim, tak
                    t
                    > o
                    > chyba nalezy rozumiec. humorfu zydowskiego nie znam,ale sadzac po tobie musi
                    by
                    > c
                    > dosyc marny i paskudnie ponury.danus czemu ty nie piszesz na tamtym forum,nie
                    > masz nic do dodania?zabierz antosia i madrzecie sie razem na tamtych
                    > stronach,gdzie wpis co 2-3 dni sie pojawia,jak jakis madry sie znajdzie.
                    PYTANKO do RUCHALE ten FORUM.......to twoj BURDEL??????
    • ksiaze.pan Re: dla niektorych zeby sie nauczyli..... 05.07.05, 23:18
      Ja jedna z tych co to nie da sobie narzucic co wolno mowic a co nie wolna. Od
      dziecka tak mam. Pani w szkole bardzo martwila sie o moja przyszlosc w Polsce
      Ludowej ale na szczescie jak doroslam to juz i Polski Ludowej nie bylo a moja
      przyszlosc nie ucierpiala.
      Juz nie wspomne ze czasami lubie byc nieprzyzwoita wiec mnie te 10 Przykazan
      Przyzwoitosci tylko do grzechu kusi.
    • grzegorz1948 Re: Danus znowu? 06.07.05, 20:56
      Bla, bla gut?Co chcialas przez ten podany link pokazac ze jeden "znawca2 sie
      produkuje i to bez sensu?No tak po Ciebie nie mozna sie wiecej spodziewac.
      Podreperuj najpierw swoj stan psychiczny i moze pozniej wroc na forum
      • dana33 Re: Danus znowu? 07.07.05, 00:49
        po tobie, po tobie, grzesiu, nie po ciebie. ty sie idz i naucz w koncu mowic
        dobrze po polsku, wiesniaku.
        • grzegorz1948 Re: Danus znowu? 07.07.05, 01:14
          Masz racje
          A co z tym Chopinem?Mial spoznienie czy tez musialas za nim furmana gnac?
          Wiesz malutka ze jestem Slazakiem to u nas przemysl i w Kibbuzu nie bylem.
          Ty masz glowke-alew kapusciana!!!!!!!!!!!!
          • dana33 Re: Danus znowu? 07.07.05, 08:16
            doscignales anie, grzesiu.... ty tez na tabletkach i od czasu do czasu robia ci
            przerwe w leczeniu?
            • krystian71 Re: ALE NUUUDY 07.07.05, 11:44

• grzegorz1948 Re: Danus znowu? 07.07.05, 16:13
              Danus tabletki musze stale lykac bo jeszcze chce cie troche podenerwowac "na
              tym lez padole", a starosc nie radosc.
              Danus idz do neurologa i daj sobie przepisac lithium preparaty, znajomej to
              pomoglo!Jezeli nie masz pieniedzy to napisz do kanclerza RFN oni maja zawsze
              dla was portmonetke otwarta.
              • dana33 Re: Danus znowu? 07.07.05, 16:31
                spoko, grzesiu, nie potrzebuje twojego kanclerza. mam rozupanca. juz ci
                pisalam, zebys sie o mnie nie martwil.... martw sie o siebie
                • grzegorz1948 Re: Danus znowu? 07.07.05, 20:47
                  To dobrze to dobrze !!!!!!!!!!!!!!!! Balem sie ze znow podatek podniosa bo u
                  Dany kasa pusta!Popatrz Danka jak to ladnie politycy beda naciskac zeby
                  podniesc podatek bo danusia znowu chodzi glodna a ja powiem ze to nieprawda bo
                  sam z nia gadalem! Powiedz Danus czy internet to nie jest piekna rzecz! Chociaz
                  niektorzy psuja to wszystko bo uwazaja ze sa Ai Z i wiedza wszystko najlepiej.
                  Probowal u mnie taki jeden komunista kiedys grac taka role ale pokazalem mu ze
                  nie zna prostych zasad matematyki a wiec 2*2=4$ to sie nie obedzie i Danusiu
                  znow musisz przysiasc faldow aby nadazyc za zyciem.
          • sempiasty Ty Ślązakiem? nie wierzę.. 07.07.05, 11:48
            u nas na Śląsku takie poglądy jak ty maja wyłącznie przyjezdni
            nazywani pieszczotliwie gorolami
            byc może nawet się urodzileś na Śląsku
            ale zobacz gdzie tatuś i mamusia przyszli na świat
            i zdradź nam to..
            i wszystko się wyjasni
            więc nie irytuj mnie
            podszywaniem się pod Ślązaka
            • grzegorz1948 Re: Sepie 07.07.05, 16:06
              Nie przypominam sobie zeby ktos opowiadal mi w rodzinie o wczasach u babci na
              wsi.Ty przypominasz mi Tomka44 zza Brynicy ktory chcialby byc wielkim Slazakiem,
              ale byl z Czerwonego Zaglebia. Nie wierze zebym sie mylil!!!!
              A tak co do irytacji ci z wulca tez chcieli byc Slazakami.
              Znasz to powiedzenie" Machaj mieciu machaj jak chciales byc Slazakiem"
            • samsone Re: Ty Ślązakiem? nie wierzę.. 07.07.05, 20:49
              Tak pozatym to na prawdziwym Slasku polwa mieszkancow Gorolami jest a inni, sa
              przyjezdni albo tez czasami od 400 lat forestri nazwani.
              • grzegorz1948 Re: Ty Ślązakiem? nie wierzę.. 08.07.05, 00:13
                Wiysz co sjedz mi z pukla i podz pogodomy lo grubie.Dobra, abo chcesz dalyj
                gledzic lo dupie Marynie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka