Dodaj do ulubionych

Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony

17.07.05, 10:17
Waidmannsheil!

jak mawiają Niemcy
Obserwuj wątek
    • rsrh Właściwe podejscie do terrorystów! 17.07.05, 10:45
      Nie rozmawiać tylko strzelać ! Jakikolwiek dialog z nimi jest podobny do
      "rozmów" z komunistami - mamy inne słowniki w których ten sam wyraz - co innego
      znaczy!!
      • pan_pndzelek BRAWO IZRAEL!!! Z mordercami się nie rozmawia... 17.07.05, 11:56
        BRAWO IZRAEL!!! Z mordercami się nie rozmawia... do morderców SIĘ STRZELA!
        Każda akcja, której efektem jest wyeliminowanie choćby jednego oszalałego żądzą
        mordu palestyńskiego bandyty jest witana z radością przez cały Wolny Świat!

IZRAEL ZWYCIĘŻY!!!
        • malinka15 Re: BRAWO IZRAEL!!! Z mordercami się nie rozmawia 17.07.05, 12:16
          Witaj i żegnaj chwilowo (mam robotę), drogi panie. Niżej ktoś udzielił mnie
          samej bardzo ciekawych informacji, jak to z tym naprawdę było - podobno Żydzi
          bronili w tym przypadku Palestyńczyków w ich starciu z hamasowcami. Nb. później
          to sobie sprawdzę.
          • rsrh Masz malinko "robote" na innym forum gdzie 17.07.05, 14:59
            udajesz moderatora ,znawce terroryzmu i informacji IAR a także tematyki
            "londyńskiej" Podziwiac takie spektrum zainteresowań!!
            • malinka15 Re: Masz malinko "robote" na innym forum gdzie 17.07.05, 16:44
              Mam robotę na TYM forum. Czyżby to nie było Forum Świat?
              • rsrh Nie malinko!Dla ciebie jest tylko forum Protozoa 17.07.05, 17:44
    • erjotpe Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 10:51
      [*]
      • malinka15 Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 10:53
        Nie kpij z ludzkiej śmierci, nawet gdy to terrorysta i w pełni na nia
        zasłużyl.Dobrze się stało, ale po co urządzać cyrk?
        • rsrh Powiedziała Euglena do Jamochłona 17.07.05, 17:45
    • alkud gratuluje Izraelowi 17.07.05, 10:53
      jednego "piewcy pokoju", "bohatera lewakow", "szlachetnego mordercy" mniej :o)

religiapokoju.blox.pl/
    • katolik_polski1 [...] 17.07.05, 11:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • szoszana Brawo, Izrael! 17.07.05, 11:07
        Zapominałeś dodać, polski katoliku, że większość tych proroków wydali właśnie
        Żydzi. Tak się bowiem składa, że chrześcijaństwo narodziło się dzięki Żydom i
        wśród Żydów. Gdyby nie oni, do dziś oddawałbyś cześć słońcu.
        • erjotpe [...] 17.07.05, 11:16
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • malinka15 A wszystko i tak zaczęło sie w neolicie. 17.07.05, 11:19
            Ale macie dyskusję.
            PS: a co to jest "żydowska Ciporka"? Argument biblistyczny, archeologiczny czy
            od Ojca Dyrektora?
            • erjotpe Re: A wszystko i tak zaczęło sie w neolicie. 17.07.05, 11:31
              To tylko próba odgadnięcia imienia Szoszonki, chyba widzisz, że "Ciporka" nie
              występuje w nawiasie.
              • malinka15 Re: A wszystko i tak zaczęło sie w neolicie. 17.07.05, 11:34
                A dlaczego "żydowskiej"? Obsesja jakaś na tym forum "Gazety Żydowskiej" czy co?
                • erjotpe Re: A wszystko i tak zaczęło sie w neolicie. 17.07.05, 11:41
                  Emocjonalna treść wypowiedzi Szoszonki zdaje się wiele wskazywać...
                  • pablo.yabollo Re: A wszystko i tak zaczęło sie w neolicie. 17.07.05, 11:49
                    A na co wskazuje eRJotPe? Rydzyk Jest Panem?
                    :P
                  • z_daleka Re: A wszystko i tak zaczęło sie w neolicie. 17.07.05, 11:49
                    gdybys jeszcze dodzal: jak mnie nuuudzi ten zydowski temat, juz bysmy byli w domu...
            • rsrh A cóz ty wiesz o neolicie malinko ? 17.07.05, 14:11
              • malinka15 Re: A cóz ty wiesz o neolicie malinko ? 17.07.05, 16:45
                O paleolicie też - z glacjału przecież ciebie, neandertalu, odmrozili. Nie
                pamiętasz?
                • rsrh Protozoa były wczesniej! A chciałas napisać o 17.07.05, 17:48
                  interglacjale ( popatrz do podrecznika).Nie byłaś jednak na wielu lekcjach.
                  • malinka15 Re: Protozoa były wczesniej! A chciałas napisać o 17.07.05, 17:59
                    To ty nie byłeś: skąd w interglacjale miał się wziąć lód?
            • rsrh Protozoa sa wczesniejsze !Ale nie byłaś na tej. 17.07.05, 17:46
              lekcji!
          • szoszana Re: Brawo, Izrael! 17.07.05, 22:47
            Ciporka? Może od cipur, czyli ptaszka? Chociaż nie posądziłabym Cię o znajomość
            hebrajskiego.
            A tak a propos Twojej próbki genealogii religijnej, to myślę, że powinieneś
            wykładać w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej (pod wezwaniem
            Ojczulka Dyrektora). Poczytaj lepiej Eliade, mistrzu, zanim zaczniesz tak
            autorytatywnie mówić bzdury na temat prymatu religii.

Szoszana to róża. Po hebrajsku, a może (stosując Twoją metodę) po persku?
            • erjotpe Re: Brawo, Izrael! 17.07.05, 23:08
              Salam Szoszanko, naprawdę nie chciałem Cię obrazić, mam nadzieję, że mi
              wybaczysz, Różyczko ?
              Twoja wypowiedź - wprawdzie omijająca zagadnienie, które poruszaliśmy -
              utwierdza mnie w przekonaniu, że to ja mam rację (również na temat Twojego
              pochodzenia etnicznego). Czy mogłabyś wymienić konkretnie te "bzdury", które
              raczę rozsiewać wokól siebie ? Czyżbyś nie czytała np. "Historii Żydów"
              Graetza ? Przytocz mi Eliadego, na którego się powołujesz, w jakim dziele
              neguje wpływ perskiego mazdaizmu na religijną umysłowość Żydów w epoce
              wygnania ? Czyż w swoich modłach czytając Biblię nie błogosławisz Cyrusa za
              uwolnienie Was z niewoli babilońskiej ?
              PS. Ciporka to zdrobnienie od jakiegos biblijnego imienia, nie pamiętam
              jakiego, pamiętam tylko, że w księgach metrykanych zdrabniano je na "Cipka",
              chyba najbardziwej kobiecego imienia jakie wymyśliła ludzkość. Zreszta
              zakończmy tan temat, już za nie go Cię przeprosiłem, koleżanko.
              PS. Nie wyjeżdżaj mi z ojcem rydzykiem bo daleki mi do niego, jak i Tobie.
              • szoszana Re: Brawo, Izrael! 17.07.05, 23:33
                Dla porządku: szalom, a nie salam. Po drugie cipur to po hebrajsku (persku,
                według Ciebie) ptaszek. Nie wyprowadzałabym z tego słowa "cipka", chociaż są
                szaleni językoznawcy, którzy bawią się w takie poszukiwania.

Mój odsyłacz do Eliade (to dla mnie większy autorytet niż zramolały Graetz)
                miał na myśli jedynie to, że religii, podobnie jak kultur, nie ocenia się
                według kryteriów gorsza-lepsza. A ty zrobiłeś to, pisząc coś w
                rodzaju, "wszystko, co najlepsze w judaizmie...". Czy podążając za Twoją
                logiką, uznasz, że wszystko, co najlepsze w chrześcijaństwie stało się za
                sporawą wierzeń irańskich? Tego typu spekulacje sa bardzo złudne i zazwyczaj
                prowadzą donikąd. Jest faktem oczywistym, że tak jak większość zjawisk na
                świecie, tak też religia nie rodzi się z niebytu, ale czerpie inspiracje z
                wielu źródłach. Tak było z judaizmem, z mazdaizmem z pewnością też. Bo jak
                mówił Nietzsche: nie szukajcie zbyt daleko, bo i tak dojdziecie do małpy.

PS. Cipora była żoną Mojżesza.
                • erjotpe Re: Brawo, Izrael! 18.07.05, 00:14
                  Salam Różyczko!
                  No to się dogadaliśmu co do Twojej proweniencji i to tyle na ten temat.
                  Zareagowałem na Twój przedpołudnoiowy post, gdyż wydawało mi się, że masz
                  zamiar "wywyższać" judaizm ponad chrześcijaństwo, twierdząc, iż to wiara
                  żydowska przekazała własne idee chrześcijaństwu, które jest co najwyżej
                  popłuczynami religii mojżeszowej. Starałem się tylko wskazać, że jedyną zasługą
                  ekskluzywno-szowinistycznego judaizmu, który w okresie talmudycznym stał się
                  jedynie rasistowską tarcza dla "narodu wybranego", było PRZEJĘCIE, I W PEWIEN
                  SPOSÓB ROZWINIĘCIE oraz PRZEKAZANIE następcom (chrześcijanom)obcych mu i nie do
                  końca przyswojonym wzniosłych doktryn religijnych "made in Iran". Myślę, że tak
                  naprawdę nie zastanawiałaś się nad żródłami Twojej religii (czy wiesz jaką
                  genezę ma obrzezanie, koszerność, szabas, Arka Przymierza - zapewniam Cię, że
                  to nie wasze-Żydów "wynalazki"), dlatego Twoja obecna odpowiedź jest de facto
                  uniknięciem rozmowy. Eliadego znasz pobieżnie skoro nie potrafisz wskazać jego
                  opinii na interesujący nas temat, Graetza słusznie się wstydzisz. Dlatego życzę
                  dobrej nocy.
                  PS. Niczego nie zmyślam względem "Cipki", na własne oczy widziałem księgi stanu
                  cywilnego w języku rosyjskim prowadzone dla ludności żydowskiej z tak brzmiącym
                  imieniem. Jest to zdrobnienie od Cipory, która sama stanowi zdrobnienie od
                  jakiegoś HEBRAJSKIEGO biblijnego imienia. jak ustalę jakie to było imię dam Ci
                  znać.
                  Szalom Różyczko !
                  • dana33 Re: Brawo, Izrael! 18.07.05, 09:51
                    erjotpe, bujasz ile wlezie. cipka nie jest i nigdy nie byla skrotem od cipory.
                    skrotem od cipory jest c-ipi.
      • malinka15 Re: PANSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA 17.07.05, 11:13
        Twierdzisz, ze policjant strzelając do bandyty też prawa nie przestrzega? To
        wypchaj się swoją praworządniścią i niech ci jakiś bandzior da w zaułku w łeb.
        • alkud Re: PANSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA 17.07.05, 11:21
          problem polega na tym, że to był ich bandyta... bandyta napadający właściwych
          ludzi... więc takiego bandytę można usprawiedliwiać i popierać... tak robią
          islamiści i antysemickie lewactwo...

religiapokoju.blox.pl/html
          • malinka15 Re: PANSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA 17.07.05, 11:54
            Nie kpij: polak-katolik TERRORYSTĄ ISLAMSKIM? To co on na tym forum robi?
            Na "Viva Palestyna" z nim!
            • rsrh Słusznie "Na viva kretina" brawo Protozoa: 17.07.05, 17:49
      • patman Buahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahah 17.07.05, 11:51
        Widzę, że bardzo przejmujesz się przykazaniami bożymi, szczególnie tymi mówiącymi o miłości bliźniego - nienawiść do Żydów jest motywem twojego żywota. Jestem pewien, że gdybyś miał sposobność puścić kilku synów Dawida przez komin, nie zrezygnowałbyś z tej okazji. Taka jest twoja wiara.
      • latoya_z_playboya Do katolika 17.07.05, 13:47
        Alleluja I NA DRZEWO !!!!
      • noelkabat Re: PANSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA 17.07.05, 14:12
        Oj katoliku polski, katoliku polski powinienes wiedziec ze Jezusa (zreszta Zyda)
        zabili Wlosi.
        • tesmo Re: PANSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA 25.07.05, 23:31
          Pan Noelkabat ma bardzo dobry temat postu: PAŃSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA,
          można dodać - wszelkie osoby, tkóre stanowią zagrożenie dla spoleczeństwa,
          popełniając przestępstwa, czy właśnie sponsorując terroryzm lub organizując
          akcje terrorystyczne, lub wspierające terroryzm przez udział w organizacji
          terrorystycznej. Natomiast zawartość postu - zmilczałbym wątki religijne czy
          narodowościeowe przy jakiekolwiek (po którejkolwiek stronie) dyskusji na temat
          Izraela i Palestyńczyków, gdyż odsuwa to tylko dyskusje od meritum sprawy ->
          bezpieczeństwa obywateli, jakie ma obowiązek zapewnić każde państwo, w tym Izrael.
      • jedwabnik2 Re: PANSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA 17.07.05, 16:39
        > Nie morduje z premedytycja !
        > Ale zydzi prawa nigdy nie przestrzegali.
        > Zamordowali wszystkich prorokow i Syna Bozego !
        > Przechowuja u siebie wszystkie przestepcze szumowiny
        > z calego swiata !
        > Izrael jest panstwem bandytow !

Dziekuje za mile slowa, katoliku.

Przyjmij do wiadomosci, ze czasy, w ktorych Zydow mozna bylo bezkarnie
        mordowac, czy to w komorach gazowych, czy to poprzez zapedzenie do stodoly i
        spalenie zywcem (jak w Jedwabnem), czy tez w pogromach, za kare, ze "Zydzi
        Zamordowali wszystkich prorokow i Syna Bozego" - juz sie definitywnie
        skonczyly. Mozna oczywiscie drzec jape na Internecie i do znudzenia judzic do
        nienawisci przeciwko Zydom. Ale na darciu ryja sie konczy. Tacy, co to lubia
        sobie Zydow pomordowac w realu, a nie tylko drzec ryja na necie, musza sie
        liczyc z tym, ze im Zydzi zrobia kuku.

Drzyj zatem ryja w najlepsze i badz przekonany, ze "Zydzi" jeszcze nieraz
        dopie.. twoim braciom w Islamie tak solidnie, ze az z wrazenia kapcie
        zgubisz. Bedziesz musial sie przyzwyczaic do tego, ze zaden Auschwitz-bis ani
        nawet Jedwabne-bis nie da sie na Bliskim Wschodzie zorganizowac. W twoim kraju
        zas mozesz pisac farba na murze "Zydzi do gazu", ale skad tych "Zydow" do tego
        gazu wezmiesz?

Serdecznie -

Jedwabnik

• katolik_polski1 Re: PANSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA 17.07.05, 18:03
          Ciebie juz calkowicie pogielo !

Ja wzywam do przestrzegania prawa !
          Prawa miedzynarodowego !
          • jedwabnik2 Re: PANSTWO PRAWA ARESZTUJE I OSADZA 17.07.05, 22:11
            katolik_polski1 napisał:

> Ciebie juz calkowicie pogielo !
            >
            > Ja wzywam do przestrzegania prawa !
            > Prawa miedzynarodowego !

Nie, katoliku.

Ty wzywasz do tego, aby mordercy-dzikusy z Hamasu mogli bezkarnie popelniac
            zbrodnie, detonowac bomby w autobusach i kawiarniach i chelpic sie swymi
            zbrodniami. Nie dziwi mnie to, bo spadkobiercom dzikusow-mordercow z Jedwabnego
            i Kielc w oczywisty sposob podabaja sie dzikusy-mordercy z Hamas. Twoje
            zafajdane "prawo" to pprawo mordowania Zydow za kare, ze "ukrzyzowali Pana
            Jezusa".

Tyle tylko ze dzis mordowanie Zydow stalo sie zajeciem zdecydowanie niezdrowym,
            o czym wlasnie kolejny zbrodniarz sie przekonal, inkasujac kulke w makowke. A
            ty i tobie podobni szmalcownicy w stanie spoczynku moga wylacznie ryja drzec na
            necie. Juz nikogo do zadnej stodoly nie zapedza...
    • antykretyn OTO PRZYKLAD DLA EUROPY JAK ZLIKWIDOWAC 17.07.05, 11:11
      ISLAMSKIE MUZULUMALMANSTWO.
      • malinka15 Re: OTO PRZYKLAD DLA EUROPY JAK ZLIKWIDOWAC 17.07.05, 11:16
        Hej, ty jesteś raczej "kretyn" nie zaś "antykretyn" - przecież Żydzi nie
        strzelali do "całego muzułmaństwa", a tylko do dowództwa grupy zbrojnej z list
        antyterrorystycznych.
        • zigzaur Re: OTO PRZYKLAD DLA EUROPY JAK ZLIKWIDOWAC 17.07.05, 11:22
          Warto zauważyć inną rzecz:
          Spokojni mieszkańcy (Arabowie!) protestują przeciwko dyktaturze reżimu Hamasu.
          Siepacze Hamasu strzelają do pokojowo protestujących mieszkańców (Arabów!).
          Izraelski żołnierz zabija jednego z hersztów siepaczy z Hamasu, właśnie w
          obronie cywilnych Arabów (przy okazji cywilnych Żydów też).

Tak właśnie wyglądają realia.

Coś mi się wydaje, że szykuje się dehamasyzacja.
        • rsrh Internet zszedł pod strzechy! Protozoa 17.07.05, 17:50
      • yann17 Re: OTO PRZYKLAD DLA EUROPY JAK ZLIKWIDOWAC 17.07.05, 11:25
        Ty antyKRETYN a jest nieislamskie muzułmanstwo
    • mancow Bullseye 17.07.05, 11:19
      Jednego drania mniej.Co ciekawe, sami Palestynczycy zaczynaja protestowac
      przeciwko hamasom. Pewnie maja dosc swoich "powstancow" walczacych
      z "okupantem" - przejrzeli na oczy, ze nie tedy droga do pokoju. Pozno bo
      pozno, ale zawsze to cos rokuje na przyszlosc. Jeszcze dojdzie do paradoksow,
      ze Palestynczycy razem z Zydami beda ganiac pogrobowcow Arafata. Cholera,
      swiatowemu lewactwu i pacyfistom wylatuja argumenty z rak...Rachel Corrie -
      twoja smierc byla naprawde bezsensowna :)
      • malinka15 Re: Bullseye 17.07.05, 11:21
        A ja bym się Palestyńczykom nie dziwiła - Polaków też cholera bierze, gdy się
        dowiadują ile to z pieniędzy Unii ich wodzowie sobie nakradli.
      • erjotpe Re: Bullseye 17.07.05, 11:28
        W czasie Powstania Warszawskiego niejednokrotnie zdarzało się, że ludność
        cywilna występowała przeciw powstańcom, miała po prostu inną wizję drogi do
        pokoju
        • malinka15 Re: Bullseye 17.07.05, 11:33
          Ciekawe. Możesz podać przykłady i źródła? Bo ja o niczym takim nigdy nie
          słyszałam.
          • erjotpe Re: Bullseye 17.07.05, 12:12
            To raczej temat tabu, ale wielu starszych ludzi wspomina o niszczeniu barykad
            powstańczych przez przerażonych ewentualnym niemieckim odwetem cywilów. Trochę
            ten klimatu oddają "Pamiętniki" Białoszewskiego. Ukazała się kilka lat temu
            pozycja naukowa na temat służb porządkowych w Powstaniu, ale nie pamiętam
            dokładnie tytułu.

( tytuł z pamięci) "Służby porządkowe Powstania Warszawskiego"
          • rsrh Malinko!Protozoa o wielu sprawach nie wiedzą! 17.07.05, 17:51
        • mancow Re: Bullseye 17.07.05, 11:39
          Wiesz porownywanie naszego Powstania Warszawskiego do tego co sie dzieje w
          Palestynie to dla mnie grube nieporozumienie, a nazywajac rzeczy po imieniu to
          glupota. Nie te warunki, ani powody wywolania jednego i drugiego. Palestynczycy
          od dawna ustami Arafata odrzucali wszelkie mozliwosci porozumienia z Zydami i
          stworzenia wlasnego panstwa. Dopiero po smierci swojego wodza zaczyna isc w
          dobrym kierunku. Powoli odsuna od wplywow i pieniedzy tych co pragna tylko
          wojny i dogadaja sie z Izraelem. Dla mnie jest pozytywne to, ze sami ludzie
          zauwazyli ze strzelaniem na slepo do Zydow nic sie nie wskora. Ta cala intifada
          przyniosla tylko to, ze zginelo kilka tysiecy ludzi po obu stronach - do pokoju
          nie przyblizyla wcale.
          • erjotpe Re: Bullseye 17.07.05, 11:49
            Nie miałem zamiaru porównywać Powstania do intifady, tutaj pojawia się raczej
            analogia z reakcją naszego ruchu oporu na niemiecką kolonizację Zamojszczyzny w
            1943 r.
            • erjotpe Re: Bullseye 17.07.05, 11:52
              Pisząc o reakcjach pewnej części ludności w czasie Powstania Warszawskiego
              chciałem jedynie zauważyć, że obserwowana niechęć do Hamasu może mieć te same
              podstawy.
    • katolik_polski1 KOSZERNA MALINKA POD JAKIM NICKIEM WCZESNIEJ SIE U 17.07.05, 11:26
      ukrywala ?Przedstawia poglad bandziora w stosunku do prawa !
      Moze jest zdania "Ja stanowie prawo "
      • malinka15 DO OBRZEZANEGO KATOLIKA 17.07.05, 11:30
        Czy ty każdą osobe, która się odważy nie podzielać twych poglądów od razu
        awansujesz na Zyda? Od Ojca Dyrechtora jesteś, od Ojca Dyrechtora... Siać,
        siać. Alleluja i do przodu!
        • alkud Re: DO OBRZEZANEGO KATOLIKA 17.07.05, 11:36
          Ja nie wiem jak ci antysemiccy piewcy pokoju rozpoznają Żydów (wróg, obrzezany)
          od islamistów (przyjaciel, także obrzezany)

:o)

• malinka15 Re: DO OBRZEZANEGO KATOLIKA 17.07.05, 11:58
            O tym akurat wiem - gdzieś czytałam o obrzezywaniu muzułmańskich chłopczyków w
            Uzbekistanie czy nawet film oglądałam, raczej paskudny, bo chłopcy już duzi,
            kilkuletni. I dlatego właśnie tego terrorystę islamskiego, który ubrał się dla
            niepoznaki w komeżkę ministranta, obdarzyłam łaskawie tym mianem .
            • katolik_polski1 TUTAJ MALI(E)NKA TROCHE PRZESADZILAS 17.07.05, 12:29
              Rozumiem twoja milosc do Izraela ,ale wszystko
              powinno miec swoj porzadek !
              Kiedy jeden mowi prawo to ja ,zaczyna sie wojna !
              I mozesz mi wierzyc ZA IZRAEL ZYCIA NIKT NIE ODDA!!!
              • z_daleka Re: TUTAJ MALI(E)NKA TROCHE PRZESADZILAS 17.07.05, 12:45
                katolik_polski1 napisał:

> Rozumiem twoja milosc do Izraela ,ale wszystko
                > powinno miec swoj porzadek !
                > Kiedy jeden mowi prawo to ja ,zaczyna sie wojna !
                > I mozesz mi wierzyc ZA IZRAEL ZYCIA NIKT NIE ODDA!!!
                -------------------------------
                Och katolik, jak ty sie cholernie mylisz...
                • katolik_polski1 Re: TUTAJ MALI(E)NKA TROCHE PRZESADZILAS 17.07.05, 12:58
                  Co chcesz przez to powiedziec ?
                  Ze nie boisz sie autobusem w Jerozolimie jezdzic ?
                  • z_daleka Re: TROCHE bardzo PRZESADZILAS 17.07.05, 13:06
                    katolik_polski1 napisał:

> Co chcesz przez to powiedziec ?
                    > Ze nie boisz sie autobusem w Jerozolimie jezdzic ?
                    --------------------------------------------
                    ??? - katoliku(?) polski 1 , przypomne ci ze napisales :"I mozesz mi wierzyc ZA IZRAEL ZYCIA NIKT NIE
                    ODDA!!!" - na co odpisalem ci, ze sie cholernie mylisz.... Kazdza rzecz trzeba ci powtarzac dwa razy
                    zeby dotarlo ?
              • latoya_z_playboya Re: 17.07.05, 13:48
                Za Rydzyka też.... :-)))))))))))
              • zigzaur Re: TUTAJ MALI(E)NKA TROCHE PRZESADZILAS 17.07.05, 14:43
                Niech życie oddają wrogowie Izraela!
              • szoszana katoliku 17.07.05, 23:00
                idzie zima, goń do pasmanterii po moher na beret.
    • alkud GDYBY POWSTAŁA POLSKA SEKCJA "HAMASU" 17.07.05, 11:27
      to znając życie wstąpiłoby do niego całe lewackie, antysemickie i
      proterrorystyczne g... :-)))

• al-fateh nie lewaku 17.07.05, 11:31
        walka o niepodleglosc nie jest lewacka.
        • alkud lewactwo popiera islamski terroryzm 17.07.05, 11:34
          nie ja misiu :)

A jak masz potrzebę walki to jedź jako żywa tarcza....

religiapokoju.blox.pl/
          • al-fateh mylisz terroryzm z walka o niepodleglosc 17.07.05, 16:47
            a ta nie jest ani lewicowa ani prawicowa
            • kropekuk Walka o niepodleglosc moze, ale nie musi, 17.07.05, 22:40
              obejmowac soba terroryzm. I to jeszcze jego najpodlejszy rodzaj: wysadzanie
              bomb w autobusach pelnych dzieci etc. A koszar wojskowych to juz sie, arabscy
              bohaterzy, boicie?
              • erjotpe Re: Walka o niepodleglosc moze, ale nie musi, 17.07.05, 23:28
                KOlego, dlaczego z uporem godnym maniaka na próżno usiłujesz przyrównać
                rozpaczliwą obronę Arabów do rycerskiej, prowadzonej wg obcych ci Semito
                europejskich reguł prowadzenia wojen. To nie jest wojna między armiami wrażych
                państw, ale próba powstrzymania wszystkimi dostępnymi środkami zbrodniczej
                kolonizacji, tak jak na Zamojszczyźnie w 1943 r. Tam, po odstrzeleniu pewnej
                części "kolonizatorów", wszystko wróciło do normy: spanikowane niemieckie
                przybłedy się wyniosły. Palestyńczycy maja pełne prawo likwidowania OBCYCH na
                swojej ziemi, oni są jej gospodarzami i to oni tylko mogą decydować kto ma tam
                mieszkać. Urodzone w Palestynie kolejne pokolenia przybłędów-Żydów po prostu
                ponoszą konsekwencje zbrodniczych działań swoich rodziców. I to wszystko.
                • kropekuk Ten Semita to do mnie Semito beduinski, 17.07.05, 23:35
                  z kulawym wielbladem skrzyzowany?
    • katolik_polski1 IZRAEL TO PANSTWO BANDYCKIE 17.07.05, 11:38
      Tego pogladu nie zmienie ,bo mam cala mase faktow
      potwierdzajacych to nietypowe w swiecie zjawisko !
      Morduja i udzielaja schronienia mordercom !
      Taki jest dzisiejszy Izrael !
      • alkud jedź do Palestyny 17.07.05, 11:42
        pokaż na co cie stać :>
        może znajdziesz te miliardy dolarów zaje..e przez Arafata?

religiapokoju.blox.pl
      • pablo.yabollo Re: IZRAEL TO PANSTWO BANDYCKIE 17.07.05, 11:54
        Bardzo bym cię prosił o podanie tej masy faktów. Albo chociaż kilku.
        • katolik_polski1 Re: IZRAEL TO PANSTWO BANDYCKIE 17.07.05, 12:00
          Morduja ludzi bez wyrokow !
          Wychowuja dzieci w nienawisci do innych !
          Przechowuja mordercow i zlodziei !
          Chocby taki Morel czy ten zbieg Z Rosji ,
          bandzior zlecajacy zabojstwa i wspolpracujacy
          z Chodorkowskim !
          • pablo.yabollo Re: IZRAEL TO PANSTWO BANDYCKIE 17.07.05, 12:12
            No tak, bo przecież Chodorkowski to bardzo niebezpieczny przestępca skazany
            wyrokiem niezawisłego sądu - w Rosji panują zaiste zasady państwa prawa...
          • jankbh Re: IZRAEL TO PANSTWO BANDYCKIE 17.07.05, 12:44
            Gdzies ty sie "katoliku" zamelinowal, bo zes ani katolik, ani polski to
            oczywiste - znam polski antysemityzm i chyba tu przedobrzyles: nikogo w Polsce
            nie rajcuje pochodzenie Chodorkowskiego ani jego zydowskich agentów. Jest to
            temat bardziej na Rosje lub Bialorus, musisz znalezc cos bardziej frapujacego
            dla nas.
          • chateau Re: IZRAEL TO PANSTWO BANDYCKIE 17.07.05, 14:16
            To leć co sił w nogach w objęcia Oica Dyrektora.
            On pasterzem Tobie podobnych. Tylko uważaj -
            słyszałem, że niektórzy pasterze dymają swoje owieczki.
      • malinka15 Re: IZRAEL TO PANSTWO BANDYCKIE 17.07.05, 12:06
        A jaki był ten niegdysiejszy Izrael? I kiedy? Coś mi sie wydaje, że ty po
        prostu jesteś chory na Żyda. Syndrom Ojca Dyrechtora? Allejuja i do przodu:
        Iran na ciebie czeka!
      • latoya_z_playboya Re: Masz problem - napisz do Rydzyka 17.07.05, 13:55
        To jest najlepszy adresat "rewelacji" o Izraelu, Żydach, cyklistach i problemie
        aborcji wśród białych myszek.
        Jak zadzwonisz do Radyja to masz szansę, że twoja wypowiedż w mp3 będzie
        wysyłana mailem w charakterze dowcipu... jak wiele podobnych :-)))
    • lmark Re:Każdy zbrodniarz ma być odstrzelony za wczasu 17.07.05, 11:45
      by nie dać mu możliwienia popełnienia zbrodni. Jeśli ukrywa się wśród
      islamczyków którzy ich chronią i ukrywają to ma być utylizowany zbrodniarz
      wraz z otoczeniem bez wnikania winni niewinni. Alobo islamiści oczyszczą się ze
      zbrodniarzy albo islamiści doczekają się utylizacji.
      • malinka15 Re:Każdy zbrodniarz ma być odstrzelony za wczasu 17.07.05, 12:09
        Imark - przestań bredzić.
        • rsrh Zawczasu pisze sie razem -malinko 15 17.07.05, 14:12
          • malinka15 Kup okulary: to nie mój błąd. 17.07.05, 16:49
            Jesteś kolejnym wcieleniem starego nietoperza cepimira, bo jakby te same pseudo-
            intelektualne frustracje? Tragiczne.
            • rsrh No pewnie! Protozoa nie robia błędów. 17.07.05, 17:43
              • malinka15 Re: No pewnie! Protozoa nie robia błędów. 17.07.05, 17:45
                No to się pochwal, że wiesz, co to protozoa. Dowartościuj się, nietoperzu!
                • rsrh Nietoperze to nie ten gatunek Malinko. 17.07.05, 17:52
    • ogromnejadra Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne uderze- 17.07.05, 13:09
      nie. Strzał w plecy. Prawie jak w Katyniu. Bohaterzy. Czy może znowu jakieś
      dziecko zastrzelili ci owi dziarscy bojownicy z gwiazdą dawidka na czole? Nie
      muszą się obawiać reakcji wolnych mediów, przecież byłoby dziecko palestyńskie,
      więc w przyszłości terrorysta, świat toleruje morderstwo prewencyjne zamiast
      aborcji. Shalom!
      • regiel Re: Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne ude 17.07.05, 13:54
        Ja, strzelec wyborowy z gwiazdką dawidka na czole, mam wielką prośbę do Ciebie,
        przyjedź do Gazy. Każdego dnia będę Cię informował do kogo będę strzelał, a Ty
        będziesz miał możliwość uprzedzić mój obiekt o zwrot twarzą do mnie, abym mógł
        strzelić w czoło.
        Zresztą Twoi prekursorzy, bohaterzy z Jedwabnego, tylko patrząc w oczy swoim
        ofiarom i śpiewając kołysanki odprowadzali ich do stodoły, przystosowanej do
        wiecznego odpoczynku.
        Czy przypadkiem nie jesteś ofiarą dyrygenta z Poznania mój kochany słowiku,czy
        też psychologa z Warszawy?
        Trzymając się Twojej konwencji, Polacy to kraj pedofili.
        Natomiast Jedwabne to prewencja, bo każda z ofiar to potencjalny Izraelczyk,a
        on lub jego potomkowie mogli by prześladować Palestyńczyków.
        Jestem pełen podziwu dla Twojej ekwilibrystyki.
        Regiel
        • katolik_polski1 NAJLEPIEJ JAK BYS MOWY POLSKIEJ ZAPOMNIAL 17.07.05, 14:00
          Teraz wytrzyj sobie piane z ust !
          • regiel Re: NAJLEPIEJ JAK BYS MOWY POLSKIEJ ZAPOMNIAL 17.07.05, 14:40
            Katoliku_polski1,
            Sieroto po Dmowskim i Bolesławie Piaseckim,
            czytając Twoje opinie można wywnioskować, że jesteś na njlepszej drodze w
            zapominaniu języka ojczystego (jeśli polski jest Twoim językiem ojczystym).
            Swoją postawą kwalifikujesz się do klubu zerowców.
            Wyrazy szacunku dla Twojej wytrwałości w pielęgnowaniu kołtuńskiej tradycji.
            Jeśli naprawdę jesteś tak wielkim patriotą jak piszesz, to kup sobie komputer z
            Windows w polskiej wersji językowej.
            Regiel
        • kosa44 Re: Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne ude 17.07.05, 14:18
          Bohaterowie z Jedwabnego do dzisiaj zyja sobie w Republice Federalnej
          i mają przyzwoite zasłużone emerytury..a ten psycholog autorytet to Polak
          ale z pochodzenia Żyd i co z tego matołku?Wyciągaj dalej swoje genialne
          wnioski...
          • regiel Re: Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne ude 17.07.05, 14:48
            Emeryt z Republiki Federalnej Kosa44,
            jeśli dobrze odczytałem Twój przekaz, to jesteś jednym z tych bohaterów
            i masz się całkiem dobrze.
            Pozdrowienia z Polski, wybaczamy Ci i prosimy o wybaczenie.
            Regiel
            • kosa44 Re: Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne ude 17.07.05, 14:57
              Oprócz bełkotu potrafisz coś więcej z siebie wyartykułować?
              Postaraj się to może psychiatra cię zrozumie i zastosuje odpowiednie
              psychotropy...
            • kosa44 Re: Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne ude 17.07.05, 15:14
              A tak wogóle to jestem niemieckim kolonistą mieszkającym w Jedwabnem,a Andrzej
              Samson typowo słowiańskie nazwisko to mój stryjeczny brat..tylko co z tego?
              Wszystkie Samsony to pedofile?Wszyskie kosy44 to kanalie niemieckie?
              Czy też to polaczki wybudowały kominy w Auschwitz i wypuściły przez nie
              na wolność kilka milionów starozakonnych i chasydów...
              • regiel Re: Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne ude 17.07.05, 15:38
                Kosa44,
                nie podszywaj się pod niemieckiego kolonistę, jesteś typową mieszaniną
                pańszczyźnianego chłopa białoruskiego z nacjonalistą ukraińskim, który udaje
                patriotę polskiego.
                W migawkach z Myślenic, wiedziałem Cię tępy, łysy łbie jak swiętowałeś
                rocznicę pogromu z 1936 roku.
                Regiel
      • tppiotr Re: Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne ude 17.07.05, 19:57
        Polska też powinna w taki sposób zastrzelić Salomona Borela, którego Izrael nie
        chce deportować do nas za zbrodnie komunistyczne.
        • rob11111 Re: Klasyczna robota Izraelczyków. Precyzyjne ude 17.07.05, 20:17
          O ile pamiętam to on się nazywa Morel, Salomon Morel. Chociaż mogę się mylić
    • latoya_z_playboya Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 13:50
      Wyrwali chwasta :-)
    • stefanpyra Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 14:09
      Na 1 zabitego Izraelczyka przypada 4 Palestyńczyków... moze więcej - kto tu
      jest terrorystą??
    • samsone Szkoda ze sam sie nie powiesil. 17.07.05, 14:13
      Bylby blizej islamskiego raju wisial.
    • samsone Naciekawszy odcinek w tym artyklu. 17.07.05, 14:16
      "Palestyńskie Ministerstwo Spraw Wewnętrznych podało w niedzielę, że trzy osoby
      zostały w Chan Junis ciężko ranne, gdy bojownicy Hamasu zaczęli strzelać do
      cywilów, którzy protestowali przeciwko ich atakom na izraelskie osiedla"

To sie nazywa wolnosc opinii w Arabskiej Palestynie, bo islam to milosc.
    • guolla Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 16:19
      Cieszę się, że chociaż część tu dyskutujących zdobywa się na samodzielne
      refleksje a nie jedynie kalkowanie sformułowań z "oficjalnych doniesień". Za
      sensowne uważam porówanie z "Powstaniem Warszawskim". Wiele jest cech wspólnych
      z sytuacją Polaków wówczas i Palestyńczyków teraz. Zarówno Niemcy byli
      najeźdżcami na nasze ziemie jako supernowoczesna wówczas armia, jak i Żydzi
      niedługo później. Niektórzy tutaj chyba zapomnieli/nie wiedzą/nie chcą
      wiedzieć, że:
      1. 30 lat temu tysiące rodzin palestyńskich zostało pozbawionych swych ziem. Do
      dziś żyją w tzw. obozach (tyle lat!!), czyli koczują nie otrzymawszy żadnej
      ziemi w zamian.
      2. Armia izraelska dostaje od USA oficjalnie milirady dolarów rocznie na walkę
      z tym raptem kilkumilionowym narodem.
      3. Opinia publiczna świata była (w większości) i do dziś jest przeciwko
      faszyzmowi niemieckiemu. Tymczasem walkę z Palestyńczykami wspiera
      supermocarstwo, mające wpływ na media i, również w Polsce to widać, skutecznie
      tu wygrywa swoje interesy. Wyobrażcie sobie, co byście czuli, gdyby do dziś
      opinia publiczna świata aprobowała niemiecką inwazję na Polskę.
      4. Okupacja niemiecka u nas trwała kilka lat, a do dziś jest ona w nas żywa.
      Okupacja Palestyny trwa już kolejne pokolenie. To, co my znamy z filmów
      wojennych, ci ludzie przeżywają na własnej skórze od kilkudziesięciu lat. W
      poczuciu, że świat jest przeciwko nim...
      5. Niemal każda rodzina palestyńska straciła kogoś ze swoich bliskich
      w "przypadkowych okolicznościach".
      6. Nie nalezy mylić w związku z powyższym działań Palestyńczyków z terroryzmem.
      (Jeśli ktoś nazywa terrorystami Palestyńczyków powinien zrewidować swoje
      poglądy o AK).

I jeszcze jedno: mimo wszystko nie usprawiedliwiam zabijania w imię
      czegokolwiek, niezależnie od religii, narodowości.....
      Staram się jednak zrozumieć, zastanowić i spojrzeć na sytuację nieco poza
      oficjalnymi interpretacjami.
      Uruchomcie wyobraźnię..... Wyobraźcie sobie, że Wasz dom zrównuje z ziemią
      buldożer.... od 30 lat nie macie prawa zamieszkania gdzieś na stałe....żyjecie
      non-stop w strachu o życie najbliższych.
      • sempiasty ejże! guolla! o co wam arabom chodzi? 17.07.05, 16:40
        Dlaczego zabijacie Izraelczyków i Europejczyków?

Przecież macie mnostwo krajów
        w ktorych możecie robic co chcecie
        modlić się do kogo chcecie
        wysadzać w powietrze kogo chcecie

nie możecie nam dać spokoju?

ja wam nawet współczuje, biedaki!

bo przecież nie wiecie czy jutro ktoś
        nie każe wam wziąść plecaka z bombą i wysadzić sie w powietrze...
        naprawdę, tyle hurys to w niebie nie ma
        żeby dla każdego bylo po 40 sztuk...

a na ucho ci powiem:
        zginiecie jako naród
        bo wysylacie własne dzieci na śmierć
        naród, który nie kocha i nie chroni własnych dzieci,
        nie ma prawa do istnienia
        • erjotpe Re: ejże! guolla! o co wam arabom chodzi? 17.07.05, 16:54
          Podziwiam twój tupet i bezczelność, naprawdę ! Gdybyś się panicznie nie bał
          samodzielnie rozważyć problem blisko-wschodni zauważyłbyś, że
          w Palestynie OBCYMI PRZYBYSZAMI-NAJEŹDŹCAMI-GRABIEŻCAMI są nawiezieni tam po
          1948 r. Żydzi, a nie mieszkający tam od wieków Arabowie !!! Rozumiem, że tego
          nie dostrzegasz, bo Ci surowo zabroniono myśleć. Ale to już twój problem i
          detalicznie likwidowanych w zamachach bombowych koszernych bandytów i
          złodzieji...
          • malinka15 Re: ejże! guolla! o co wam arabom chodzi? 17.07.05, 16:59
            A co się stało z tymi Żydami z osadnictwa po I Wojnie Światowej? Arabowie ich
            wyrżnęli, czy co?
            • erjotpe Re: ejże! guolla! o co wam arabom chodzi? 17.07.05, 17:12
              Jeżeli udowodnią, że zamieszkują ten teren tak długo to może Arabowie-
              gospodarze pozwolą im zostać w przyszłej wolnej Palestynie po ODPĘDZENIU
              (wypędza się prawowoitych właścicieli)koszernych obcych z jej terytorium.
              Jednak po tym czego "dokonali" tzw. osadnicy (grabież ziemi, wysiedlenia za
              druty, rozpaczliwe sprowadzanie koszernych mieszkańców Europy, Azji i Ameryk
              mająctch odgrywać role "tubylców", proklamowanie tzw. Państwa Izrael) nie sądzę
              by Palestyńczycy pozwolili pozostać nawet tym Żydom, którzy tam zamieszkiwali
              wcześniej.
              • samsone Arab zlodziej gospodarzem zostal 17.07.05, 17:52
                Bardzo ciekawe, moze nam jeszcze inne arabskie bajki opowiesz, moze nam
                wytlumaczysz dlaczego Araby tak w Iraqu morduja, moze oni tez w Iraqu
                samozwancami gospogarzami sie oglosili tylko cos Irakieni nie bardzo z tym sie
                zgadzaja.

Jesli tego nie wiez, to Araby, ktorych potomkowie teraz w palestynie zyja,
                przybyly tam po roku 1187 razem z salladinem i to wlasnie Salladin, Zydowska
                ziemie im podarowal, ale jej od zydow nie kupil.Bo Islam to milosc.
                • erjotpe Re: Arab zlodziej gospodarzem zostal 17.07.05, 21:19
                  Nie znam arabskich bajek, znam fakty, wypowiadam się TYLKO NA TEMAT PALESTYNY,
                  Irak zostawiam dla ciebie. Mało wiesz Samsone, ale to nie Twooja wina i nie mam
                  do ciebie za to pretensji. Arabizacja Palestyny rozpoczęła się w VII w, co
                  najmniej w 300 lat po wypędzeniu stamtąd żydostwa i nie miał nic wspólnego z
                  późniejszymi wydarzeniami z okresu wojen krzyżowych. I to wszystko na ten
                  temat. Jeżeli uważasz, że najazd parchów w XX w, ma jakiekolwiek znamiona
                  legalności to ci wspólczuję. narka
                  • samsone Re: Arab zlodziej gospodarzem zostal 17.07.05, 21:52
                    Nie znasz ale je tytaj opowiadasz. Co maja wspolnego wypedzenie Niemcow z Mazur,
                    ktore Polskie nigdy nie byly.
                  • samsone Re: Arab zlodziej gospodarzem zostal 17.07.05, 22:02
                    Arabizacja Palestyny po Hattimie sie zaczela, bo jeszcze w roku 1098 wiekszosc
                    mieszkancow Jerozolimy musulmanami nie byla, a zolnierzom arabskim( egipskim)
                    bylo zabronione po zmroku sie po miescie szwendac, Nablus i Hebron byly miasta
                    czysto Zydowskie a jedynym islamsko.arabskim miastem bylo Ramallah.
                    Od kiedy mozna nazistowski podboj Arabizacja nazwac, Saladin i jego nastepcy
                    palestyne podbili i wszystkich jej mieszkancow wypedzili albo tez sprzedali,
                    duzo z nich tez zabijajac, zagrabiona ziemie swoim weteranom nadali, gdzie tutaj
                    ty jakos roznice z Hitlerem widzisz, musisz duzo aranskiej fanrazji miec.
                    • erjotpe Re: Arab zlodziej gospodarzem zostal 17.07.05, 22:10
                      Nieco zdziwiony terminami "nazistowski" pojawijącymi sie w twoich
                      wypowiedziach, pragnę zapytać jaki procent żydostwa stanowili koszerni w
                      Palestynie w XI w,?
                • erjotpe Re: Arab zlodziej gospodarzem zostal 17.07.05, 22:15
                  Sorki, ale nie wczytałem sie dokładnie w twojego kretynskiego posta...
                  o jakich "Irakenach" mówisz, stary ? zechciej mnie oświecić swoją mądrością bo
                  nigdy nie słyszałem o konflikcie iracko-irakenińskim...
              • dana33 Re: ejże! guolla! o co wam arabom chodzi? 18.07.05, 10:13
                podziwiam cie erjotpe, za ciekawa interptretacje historii. moze wydasz ksiazke
                na ten temat?
          • samsone Re: ejże! guolla! o co wam arabom chodzi? 17.07.05, 17:49
            A ja podziwiam twoj, kto was , i kiedy do Palestyny zaprosil.
          • dana33 Re: ejże! guolla! o co wam arabom chodzi? 18.07.05, 10:12
            drogi erjotpe, zdaje mi sie, ze ktos ci cusik zle wytlumaczyl. zydzi w tym
            okregu zyli od tysiecy lat, jeszcze przed arabami. oprocz tego w 48 nikt zydow
            nie "nawiozl", bo przyjechali sami. przyjezdzali do palestyny rowniez i przed
            wojna, przyjedzali zawsze. ochotniczo. bez "nawozenia" ich. idz i sie doucz
            ciuteczko, rozszerzysz twoje lekko ograniczone horyzonty...
      • erjotpe Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 16:41
        do guolla:
        Wydaje mi się trafniejszym porównanie sytuacji w Palestynie do
        niemieckiej "kolonizacji" na Zamojsczyznie w 1943 r. Na Zamojszczyźnie naziści
        usiłowali zmienić istniejące od zawsze stounki etniczne, tak jak tego usiłują
        dokonać Żydzi, tworząc tzw. Państwo Izrael. Sednem konfliktu na Bliskim
        Wschodzie jest grabież nie swojej ziemi przez Żydów-przybłędów. Żeby przywrócić
        pokój trzeba usunąć przyczynę, tj. obcych z Palestyny.
        • sempiasty Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 16:53
          do matoła erjotpe :
          kogo chcesz wyrzucać?
          sam się wynoś boś obcy w Polsce
          twoja islamska ojczyzna czeka na ciebie
        • samsone Tylko Araby ich wojne 800 lat temu wygraly. 17.07.05, 18:54
          Wlasnie tylko w przeciwienstwie do Niemcow , Araby ich podboj Palestyny suksesem
          zakonczyly, ale po 800 czasach sparwiedliwosc historyczna ich tez dosiegnie.
          • erjotpe Re: Tylko Araby ich wojne 800 lat temu wygraly. 17.07.05, 21:52
            Domniemuję, że będziesz popierał Greków w zajęciu przez nich i
            ponownym "osdanictwie" w Iranie, Afganistanie i zachodnich Indiach (doszedł tam
            wszak ALeksander Macedoński), Węgrów w "odzyskaniu" Uralu, Bułgarów
            w "wyzwoleniu" terenów nad Kamą i Słowian w reslawiazacji Hamburga. wszystko to
            jest oczywiście możliwe, ale tylko na badaniach kontrolnych w Tworkach k. W-wy.
            • kropekuk Czekaj, czy chcesz nam wmowic, ze ten teren 17.07.05, 22:31
              NIGDY nie byl okupowany przez Imperium Osmanskie?I ze mamy te "wolna Palestyne"
              od800 lat? Czyzbys pisal kolejny tom Harry Pottera "Harry Potter i Wielkie
              Imperium Palestynskie"?
              • erjotpe Re: Czekaj, czy chcesz nam wmowic, ze ten teren 17.07.05, 22:49
                zanim coś napiszesz przeczytaj moje wypowiedzi. Twierdzę, że od II w. ne nie
                było w Palestynie żydostwa, które rozwinęło swoje centra społeczno-
                intelektualne m.in w Babilonii i Hiszpanii. Okupacja osmańska obejmowała
                wprawdzie Palestynę, ale koszernych tam już nie było (po za mikroskopijnymi
                grupkami), a krainę tę objęli w posiadanie ARABOWIE !!!
                • kropekuk Jesli Turek jest Arabem to ja jestem Irokezem:) 17.07.05, 22:51

• erjotpe Re: Jesli Turek jest Arabem to ja jestem Irokezem 17.07.05, 23:11
                    Nie zaprzeczam, że jesteś Irokezem, twierdzę tylko, że ZAMIESZKAŁA PRZEZ ARABÓW
                    PALESTYNA znajdowała się pod władaniem tureckirego Imperium Osańskiego.
                    • kropekuk I Turek byl hodza, a Beduin - pastuchem:))))))) 17.07.05, 23:38
                      czego i dzis Beduinowi szczerze zycze. Turkom takoz, bo potrafili beduinstwo
                      twardo za pysk trzymac.
        • dana33 Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 18.07.05, 10:16
          hmmm, erjotpe, co masz na mysli piszac "usunac przyczyne" czyli zydow... dokad
          usunac? w jaki sposob? myslisz poslac zydow do gazu?
      • sempiasty i jeszcze jedno: 17.07.05, 16:46
        mimo wszystko nie usprawiedliwiasz zabijania?!!
        starasz się zrzumieć?!!
        kogo?!!
        morderców Moniki Suchockiej?
        morderców setek innych mlodych ludzi,
        których zamordowano u progu życia?
        pozwiedz to rodzcom ofiar

jestes dokładni taki sam
        jak ci terroryści-mordercy i zbrodniarze
        bo myslisz tak samo jak oni
        ABW powinno obserwować takich jak ty
        • erjotpe Re: i jeszcze jedno: 17.07.05, 16:58
          szkoda, że nie zadajesz sobie trudu dowiedzieć się na jaki temat piszesz.
          podpowiem ci: dyskutujemy o konflikcie arabsko-"izraelskim", a nie terroryźmie
          islamskich bandytów atakujących Europę
          twoje żałosne próby powiązania Al-Kaidy z palestyńskimi bojownikami o wolność
          nie zdadzą się na nic, gdyby tak było "GW" piałaby o tym od rana do wieczora
          • sempiasty bredzisz synku 17.07.05, 17:55
            a jaka jest różnica między
            islamskim terrorystą wysadzającym si w autobusie w Londynie
            a palestyńskim terrorystą wysadzającym sie w autobusie w Jerozolimie?

nazywasz tych morderców i badytów bojownikami?
            "bojownicy" zabijający kobiety i dzieci?
            "bojownicy" wysyłający własne dzieci z bombami?
            usprawiedliwiając morderców stawiasz się w jednym szeregu z nimi
            i jestes tak samo niebezpieczny jak oni
            bo pewnie jestes jednym z nich
            dzisiaj może studiujesz albo pracujesz w Polsce
            jutro może wysadzisz się zabijając niewinnych ludzi
            czy nie tak?
            • erjotpe Re: bredzisz synku 17.07.05, 22:00
              Wyluzuj, kolego !
              Doskonale odróżniam "psycholi" z Al-Kaidy od patriotów z Palestyny. W moich
              postach starałem się dowieść, że konfliktu na Blisim Wschodzie nie można wpisać
              w dzieje wojen europejskich (polsko-rosyjskiej, anglo-francuskiej, anglo-
              niemieckiej) co usilnie pragnie zrobić żydowska propaganda, ale jest to godny
              pogardy odosobniony przykład manipulacji etnicznych, przed którym jego ofiary -
              Palestyńczycy maja prawo bronić sie wszystkimi dostępnymi środkami, włącznie z
              fizyczną likwidacją przybłędów-ciemiężycieli.
              • chuchem o Bosz erjotpe 18.07.05, 21:34
                z Ciebie to jest dopiero smiec! Nie znam Cie tak dobrze z forum jak inni, ale
                przesadziles! I to bardzo! Zreszta i tak sie nie martw, Palestynczykom nigdy
                sie to nie uda :P

Nie pozdrawiam
      • malinka15 Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 16:58
        To Niemcy okupowali Polskę z angielskiego mandatu i błogosławieństwa ONZ? No
        popatrz, popatrz - o tym nie wiedziałam.
        • erjotpe Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 17:07
          Malinko, liczy się przede wszystkim wola danej społeczności i żadne decyzje
          kolonizatorów i "społeczności międzynarodowej" nie mogą stać nad wolnościowymi
          aspiracjami.
          W naszej historii decydowano za nas często (Katarzyna II i Fryderyk Wielki,
          Kongres Wiedeński i wersalski, Hitler ze Stalinem, i "Wielka Trójka"), więc jak
          nikt inny powinniśmy rozumieć Arabów Palestyńskich, których nikt nigdy o nic
          nie pytał, tylko narzucano im samobójcze rozwiązania (sprowadzanie Żydów-
          przybłedów z całego świata). Hamas słusznie domaga się respektowania
          zasady "Nic o nas bez nas".
          • malinka15 Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 17:48
            Musisz świetnie znać arabski, skoro Palestyńczyków rozumiesz. Szczerze ci
            zazdroszczę!
        • rsrh Bo Protozoa takich spraw nie wiedzą !! Sprawdz!! 17.07.05, 17:42
      • samsone Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 17:48
        Gdy Hitler od wojne wygrali Polakow na Sybir poslal, i po 1000 latach jacys
        Polacy chcieli do Poslki wrocic, to by nazistowska prassa, tak samo jak ty
        pisala.Co maja Polacy wspolnegho z Polska, przeciez oni sami ich ziemie Niemcom
        sprzedali.
      • dana33 Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 18.07.05, 10:09
        drogi quolla, pozwolisz ze uprzejmie zwroce ci uwage, ze napisales brednie.
    • mattjw IZRAELOWI GRATULUJEMY SNAJPEROW 17.07.05, 16:44
      IZRAELOWI GRATULUJEMY SNAJPEROW
      • al-fateh tzw. izrael to panstwo ufundowane na zbrodni 17.07.05, 16:45

• sempiasty al-fateh! widzę że już przygotowujecie bomby 17.07.05, 16:49
          my naiwnie pozwalaliśmy przez lata
          osiedlać się arabom w Polsce

a wy teraz w ramach "wdzięczności"
          bedziecie zabijać nasze dzieci?
          • al-fateh do polski nic nie mamy durniu 17.07.05, 16:52
            za to duzo do mafijnego panstwa jakim jest tzw. izrael. tak jak polacy mieli
            duzo do niemieckiego okupanta 60 lat temu.
            • koegel Znaczek na czolo i do domow bydlo mordercze,islam! 17.07.05, 17:24
            • sempiasty jesteś niebezpiecznym cudzoziemcem 17.07.05, 18:00
              więc powinni cię wydalic z Polski
              ufam, ze odpowiednie służby już cię namierzyły
              i wywalą cię z naszego kraju na zbity pysk
              • al-fateh a kim ty jestes talmudysto 17.07.05, 18:23
                zeby mi mowic co mam robic? twoi ziomkowie sieja terror (teraz juz panstwowy)
                na bliskim wschodzie - pojecie malo znane zanim tam przybyli.
                • kropekuk Sluchaj, koranisto..A Al Husseini to tez byl Zyd? 17.07.05, 22:00
                  Bo ze trrorysta, scigany i w protektoracie brytyjskim, i w francuskim, to
                  wiecej nizli pewne:))))))))))))
        • rsrh Nie jestem w zasiegu twojego kałacha -fatehu ?? 17.07.05, 17:55
          Czy może znasz inne argumenty.W Polsce sie one nie sprawdzą!!!
          • al-fateh a na co ci kula z kalacha? 17.07.05, 18:24
            jestes jakims meczennikiem?
            • rsrh Grasz arabskiego głupa? ABW juz cie odnotowała 17.07.05, 18:38
              • kropekuk Nie tylko ABW - liste tych "stypendystow" z Arabii 17.07.05, 22:03
                Saudyjskiej, Pakistanu etc. trzymaja Amerykanie. Mieli tez info o dwoch
                terrorystach z Londynu: Khanie i tym Jamajczyku (ten mial niezle terrorystyczne
                papiery!), niestety w Londynie ktos to zlekcewazyl.
    • rsrh Malinka 15 - szefowa Protozoa w pełnej akcji!!! 17.07.05, 17:41
      • kropekuk Czemu sie jej czepiasz? Jak dziecko:)))))))) 17.07.05, 22:03

• jarek_grzyb Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 17:48
      Kolejny ordynarny, bezczelny mord polityczny potomkow ofiar holocaustu.

Kidy ktos wreszcie temu polozy kres ?
      • samsone Wygonic tych naziislamskich potomkow 17.07.05, 17:54
        Arabskich mordercow,
        • jarek_grzyb Re: Wygonic tych naziislamskich potomkow 17.07.05, 17:55
          samsone napisał:

> Arabskich mordercow,

Strzal w plecy.

Jakie to charakterystyczne dla pewnego typu ludzi.
          • samsone Re: Wygonic tych naziislamskich potomkow 17.07.05, 18:04
            Kopniak w tylek, tanszy i lepiej go Arab bedzie pamietac,
            • jarek_grzyb Re: Wygonic tych naziislamskich potomkow 17.07.05, 18:13
              samsone napisał:

> Kopniak w tylek, tanszy i lepiej go Arab bedzie pamietac,

Kiedys kopano takich jak ty.
              Pamiec jest, jednak jak widac, bardzo zawodna.
              • samsone Re: Wygonic tych naziislamskich potomkow 17.07.05, 18:56
                Mozesz masz na wygonienie tych naziislamskich arabskjich mordercow tanszy i
                lepszy sposob.
          • saturn5 Re: Wygonic tych naziislamskich potomkow 17.07.05, 21:37
            > Strzal w plecy.
            >
            > Jakie to charakterystyczne dla pewnego typu ludzi.

wlasnie, jakie to charektyrystyczne dla Islamskich mordercow na calym swiecie.
      • regiel Re: Jeden z dowódców Hamasu zastrzelony 17.07.05, 18:04
        >Kidy ktos wreszcie temu polozy kres?

Jedynie tylko Ty masz tą szansę, pod warunkiem że wysadzisz się na suku w Gazie
        jako szachid pójdziesz do raju, będziesz tam szczęśliwy, a my zostaniemy
        nieutuleni w smutku po Twojej stracie (Jeśli chcesz dalej udawać Polaka popraw
        troszkę polszczyznę).
        Regiel
    • gosc_z_ch Ciekawa roznica w tytulach miedzy Polska a CH 17.07.05, 18:53
      Ten sam fakt na stronie informacyjne bluewin (glowny internt service provider w
      CH) jest zatytulowany:

"Activiste du Hamas assassiné",

co znaczy: "Aktywista Hamasu zamordowany" a nie zastrzelony, jak w tytule GW.

Ciekawa roznica ...
      • samsone Re: Ciekawa roznica w tytulach miedzy Polska a CH 17.07.05, 18:58
        Napewno ta roznica duzo zmieni, arabski morderca do swojego raju odlecial.
        Moze dnia dozyje, ze wszyscy Araby z Israela wyjada, dobrymi albo zlymi
        metodami, to od nich zalezy.
      • kropekuk A w stalinowskiej Rosji mial bys conajmniej, ze 17.07.05, 22:05
        "bestialsko zamordowany". Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia - nie
        nauczyli cie tego w szkole?
    • ciumcia Brawa za akcję 17.07.05, 19:09
      Trochę szkoda naboju na takiego psa, ale co tam...
      • guolla Niektórym nienawiść zalewa mózgi.... 17.07.05, 19:55
        ...czy w życiu prywatnym wielu z Was (mimo wszystko wielką literą) też zieje
        taką nienawiścią jak tu, na forum? Mam wrażenie, że są takie ludzkie typy,
        które tylko czekają na punkt zaczepienia, aby tylko kogoś poniżyć, obrazić,
        utwierdzić się we własnym dobrym mniemaniu o sobie. Ciekawa jestem, skąd się
        bierze ta niechęć do podejmowania wysiłku i zmuszania mózgu do myślenia.... Za
        trudno??!! Czy naprawdę trudno zadawać sobie pytanie: "a może się mylę"? Ja
        kiedyś również miałam w sobie ukształtowaną przez media, podszytą obawami,
        niechęć do wielu ludzi. Teraz wiem, że rzadko są łatwe odpowiedzi na wszystko.
        W przypadku Palestyny widzę jednak rację po stronie kilku milionów ludzi,
        których stopniowo pozbawiano ich ziemi, szans na normalne życie, nie mówiąc o
        tym, że i tego życia nierzadko... Skąd Wy, aktywni tu, pełni nienawiści
        krzykacze, wiecie jak wygląda życie typowej palestyńskiej rodziny? Zadajecie
        sobie trud, żeby poznać czasem zjawisko nim je oplujecie? Nim oplujecie ludzi,
        których kultury nie znacie? Katowano Was w dzieciństwie, czy co, że teraz
        ziejecie nienawiścią????!!!! Wstyd mi za takich rodaków. Jak słowo daję...:(((
        Wizerunek przeciętnego Polaka to juz chyba naprawdę nawalony drechol czerpiący
        radochę z tego, że zachowuje się jak zwierzę. Wakacyjne dokonania takich typów
        już dały efekty, już kilka osób nie żyje (przynajmniej o kilku się mówi). A co
        tam... Polak potrafi:/ i jeszcze jest z tego dumny. I czuje się lepszy:/
        • samsone Widac to z tej milosci islamskiej w Londynie. 17.07.05, 20:08
          wczesniej w madrycie o Darfurze juz nie wspominajac...Bo Islam to milosc...
          • erjotpe Re: Widac to z tej milosci islamskiej w Londynie. 17.07.05, 22:13
            No cóż biedaku, pozostaje ci tylko zmiana tematu (Darfur-Palestyna)...
        • kropekuk Sa Syryjczycy, sa Libanczycy, sa Jordanczycy... 17.07.05, 22:28
          Ale gdzie sa Palestynczycy? W jednym masz racje - biedni ludzie, opoznieni w
          cywilizacyjnym rozwoju takze wobec swoich islamskich sasiadow. Imperium
          Osmanskie tez im szansy nie dalo - kto by sie zajmowal pasterzami koz i
          handlarzami wielbladow? Kopieniacze bieda-rolnictwo, troche handlu, troche
          kradziezy, wszystko to w paskudnych warunkach przyrodniczych etc.etc. Beduini
          Palestyny mogli zyc szczesliwie wraz z Zydami, uczyc sie nawzajem i pewnie tak
          by sie stalo, gdyby nie tesknoty do Kalifatu roznych czubow z al Husseinim na
          czele - pierwszy terrorysta tego terenu, tworca pierwszych organizacji
          terrorystycznych, scigany zarowno w dominium brytyjskim, jak i francuskim i w
          obu z nich skazany na wieloletnie wiezienie. Nie, nie za walke wyzwolencza, ale
          za napady na zydowskie osiedla rolnicze.A gdy w koncu powstal Izrael, to ci
          biedni Beduini stali sie "igrzyskiem Bozym", obrywajac za swoich islamskich
          sasiadow, ktorym na mlode panstwo Izrael napadac sie zachcialo. A ze Arabowie
          sa fatalni w walce w otwartym polu, to ich armia Izraela, wielokrotnie
          mniejsza, bila, jak chciala, a nawet tak popedzila kota, ze jej w lapach ziemia
          napastnikow zostala. Niestety wycofujace sie arabskie armie mialy w nosie
          Beduinow, pozostawiajac ich na pustyni bez zadnej checi i ochoty przyjecia ich
          pod swoj dach. I to byla ta najwieksza wobec Beduinow/Palestynczykow i
          niesprawiedliwosc, i zdrada. Niemniej, zdradzili ich swoi. A potem? Potem
          pomocna dlon wyciagnal do nich Zwiazek Sowieckich, i tak przewracal im w
          glowach, ze stworzyl z nich tych, kim sa: pulsujace poczuciem niezasluzonej
          krzywdy klebki beduinskiego nieszczescia. Nie sadze, by wychowano ich na
          dobrych pracownikow, bo nie to bylo celem Sowietow, o czym Polska dobrze wie.
          Wychowano ich natomiast na przesiaknietych duchem Sowietow "bojownikow", co
          rodza sie z kalaszem w lapie. Tak, zrobiono krzywde tym ludziom, ale wina
          Izreala w tym jest mierna.
          • erjotpe Re: Sa Syryjczycy, sa Libanczycy, sa Jordanczycy. 17.07.05, 22:45
            Hm, ciekawy ten twój "wykład dziejów", ale nie mający nic wspólnego z
            rzeczywistością i poczuciem elementarnej sprawiedliwości. Słusznie dla swojej
            tezy pominąłeś "drobny" okres dziejów Palestyny (VII w. _ XIX w.) i panujących
            tam stosunków etnicznych. Szkoda, że nie dasz się wypowiedzieć prawdziwym
            tubylcom-Arabom czy mieli ochotę "żyć szcęśliwie z Żydami, ucząc się nbawzajem".
            Jako Polak goszczący na swojej ziemi koszernych "sąsiadów" podpowiedziałbym
            Arabom "niech was ALlach strzeże przed takimi kumplami". Szkoda,że nie
            rozwijasz tematu o powstaniu tzw. "Państwa Izrael", o jego legalności i
            akceptacji tego sztucznego tworu przez mieszkańców Palestyny -Arabów. Skoro USA
            stanęło murem za koszernymi przybłędami, Arabowie siłą rzeczy zwrócili się o
            pomoc do ZSRR. Gdyby wielcy tego świata nie zezwolili na utworzenie tego
            politycznego "Frankensteina" mieliby świat arabski za sobą, co niewątpliwoe
            przyczyniłoby się - poprzez dywersjuę w islamskich republikch ZSRR - do
            szybszego obaleniua komunistycznego IMperium Zła. Nie neguję przewag tzw. wojsk
            tzw. "Izre\aela" w wojnach z Arabami, dlatego jako polak błagam o wybaczenie
            Palestyńczycków, że mój kraj szkolił i uzbrajał Haganę i Żabotyńskiego.
            • kropekuk Ten "drobny okres" to bylo IMPERIUM TURECKIE 17.07.05, 22:53
              A islam, szczesliwie, z nikogo jeszcze Beduina nie czyni! Nie czyni takze z
              Turka Araba:)
            • kropekuk A o angielskich i francuskich mieszkancach 17.07.05, 22:56
              Palestny to juz wolisz zapomniec? To byl teren mieszany etnicznie; niestety
              kultura pastersko-kopieniacza Beduinow nie nadazala ze kultura pozostalej
              reszty.
              • erjotpe Re: A o angielskich i francuskich mieszkancach 17.07.05, 23:10
                Kolego czy my dyskutujmy o poziomie kultury poszczególnych ludów, czy o
                elementarnym poczuciu sprawiedliwości, zabraniającym rabowania cudzego ?
                • kropekuk To zacznij od siebie i ODDAJ BRESLAU!!! 17.07.05, 23:39

• erjotpe Re: To zacznij od siebie i ODDAJ BRESLAU!!! 17.07.05, 23:41
                    Przypominam temat dyskusji: sytuacja na Bliskim Wschodzie...
                    • erjotpe Re: To zacznij od siebie i ODDAJ BRESLAU!!! 17.07.05, 23:44
                      nie porównuj stosunków polsko-niemieckich z ich WIEKOWYMI powikłaniami do
                      sytuacji w Palestynie, kiedy raptem 50 LAT temu bandy grabieżców nawiedziły tę
                      krainę. Pisałem już, żeby nie odnosić bezprzykładych zbrodni "narodu wybranego"
                      do skomplikowanych relacji osiadłych przez wieki narodów europejskich
                      • kropekuk Pry tobie rece opadaja, i albo nie wiesz,co mowisz 18.07.05, 10:12
                        (i wowczas do psychiatry), albo wiesz (i wowczas opieka ABW wskazana)
      • erjotpe Re: Brawa za akcję 17.07.05, 23:38
        Porażasz swoim intelektem...
    • samsone Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 20:07
      Tych naziislamskich bandyrow trzeba wszystkich do ich naziislamskiego raju
      wyslac....zanim z wszystkich Arabow w Palestynie zujacych samobojcow ,wbrew ich
      woli zrobia.
      • guolla Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 20:18
        oj, znowu blokadki...;)
        terroryzm ma tyle wspólnego z islamem, co sekta "Niebo" (np.) z
        chrześcijaństwem.
        Każdy robi gdzieś swój interes. A może za terrorystami cytującymi Koran stoi
        ktoś, komu jakoś bardzo zależy na zrażeniu opinii publicznej do islamu lub
        Arabów? Może.....
        Może za 100 lat zajmie się tym kolejne wcielenie Wołoszańskiego:)
        • samsone Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 20:37
          To dopiero sensacja, jakby ktos zapomnial ze juz w roku 632 mahomed do
          wszystkich sasiadow lisyt poslal, w ktorym im zaoferowal albo przyjecie Islamu
          albo smierc, czyzby to niz z terroryzmem wspolnego mialo.
          • erjotpe Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 21:39
            Samsone ! Mordka* ty moja ! Gdybyś na chwilę oderwał się od denaturatu,
            zauważyłbyś, że islam TOLEROWAŁ i OTACZAŁ OPIEKĄ twoich wspólwyznawców - Żydów,
            moich współwyznawców - chrześcijan, sabejczyków (zajrzyj do encyklopedii to
            może doczytasz kim byli), zarzatusztrian i nie wymagał od tych grup religijnych
            żadnej apostazji. W późniejszych czasach bywało różnie, ale ja raczej
            przedkładam islam nad (tfu!) judaizm.
            • samsone Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 21:57
              Ha, Ha, Ha, tak bardzo ich tollerowal, bo juz w roku 628 wycieto w pien
              wszystkich Zydow w Mecce zyjacych, twoje bajki lepiej jak sobie samemu opowiesz.
              Dziwne jest tez, ze Zydzi z Arabskiej czesci Hiszpani cos chetnie do tej
              chrzescijanskiej uciekali, moze tam byc niewiernym nie tak straszne bylo jak u
              tych islamskich arabow, jedyny Islamski wladzca,ktory Zydow popieral byl
              Ottomanskim Sultanem, Sulimanem Wielkim tez nazywanym, On chcial wszystkich
              Arabow z Calej Palestyny wypedzic i przez nich ukradziona Zydowska ziemie Zydom
              oddac.
              • erjotpe Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 22:07
                Nie twierdzę, że stosunki islamsko- innowiercze były idyllą. Pragnę tylko
                zakomunikować, że islam jest religia tolerancyjną (jako chrześcijanin dla
                wyznawcy Proroka jestem potencjalnym konwertytą, dla Żyda na zawsze parszywym
                gojem) i nie zmieni tego faktu sytuacja obecna. Nie przywołuj przykładów
                arabskiej Hiszpanii, bo dopiero od ciebie się dowiaduję, że Zydzi przedkładali
                chrześcijańską Hiszpanię nad islamską - Majmonides produkował się pod
                władzą "nietolarancyjnych" muslimów!)
                PS. kto właściwie wg ciebie "ukradł" żydowską ziemię w Palestynie ?
                • samsone Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 22:13
                  Tak bardzo tolerancyjna, cos o tym chrzescijanie na Timorze wiedza, wiedza cos o
                  tym takze w Thaliandi w Sudanie Poludniowym, Libanie itd...a szczegolnie
                  tolerancyjny Islam w Saudi Arabskiej jest....
                  A co do Chrzescijanskiej Hiszpani to dlaczego wlasnie w Toledo prawie wszyscy
                  Zydzi tam mieszkali, nie mowiac juz o innych miastach wyzwolonych.
                  • erjotpe Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 22:18
                    kolego mam prośbę, trymaj się tematu...
                    Rozmawiamy o islamie na Pólwyspie Iberyjskim w średniowieczu, bądź więc łaskaw
                    odnieść się do tego problemu, dziękuję...
                    • samsone Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 18.07.05, 08:09
                      A czyzby temat nie ten byl.....gdyby mogli mieszkancy Darfuru tych arabskich
                      mordercow z Karkutu zabic, bo by ich z ich walsnej ziemi, te arabskie bandyty
                      nie wyrzucili i by 249 tys z nich jeszcze zylo.
                • samsone Re: Tylko jeden...kiedy nastepny. 17.07.05, 22:15
                  Gdyby Rosjanie wyzwolomna przez nich Polske, wlasnym zolnierzom rozdali, to kto
                  by byl w koncu zlodziejem, Niemcy albo Rosjanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka