hiperrealizm 28.07.05, 15:30 Cóż to za armia? www.mahal2000.com/information/background/soldiers.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder Nasi, czy cudzy?/nt 28.07.05, 15:36 hiperrealizm napisał: > Cóż to za armia? > www.mahal2000.com/information/background/soldiers.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
marouder kim jestem zawodowo? 28.07.05, 15:53 hiperrealizm napisał: > To zależy kim jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Jestem Polakiem....wiec? Nasi, czy cudzy? 28.07.05, 15:56 hiperrealizm napisał: > narodowo Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Jestem Polakiem....wiec? Nasi, czy cudzy? 28.07.05, 15:59 cudzy Odpowiedz Link Zgłoś
marouder To co cudzy robia pod polska flaga? 28.07.05, 16:02 hiperrealizm napisał: > cudzy Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: To co cudzy robia pod polska flaga? 28.07.05, 16:04 :) Przyrzyj się dobrze. Czy to napewno jest polska flaga? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Kolory polskie, obrazek w malej rozdzielczosci... 28.07.05, 16:16 wiec nie recze w 100% ... rozwiazesz zagadke? Zolnierze IDF na wycieczce w Polsce akcentujacy swoja sympatie?..ale bym pewnie slyszal o takiej ekskursji:(( wiec? hiperrealizm napisał: > :) > Przyrzyj się dobrze. Czy to napewno jest polska flaga? Odpowiedz Link Zgłoś
migselv Re: To co cudzy robia pod polska flaga? 28.07.05, 16:21 :-))) Rzeczywiscie. Linia podzialu miedzy kolorami nie jest pozioma, lecz po przekatnej. Tak mi sie w kazdym badz razie wydaje. Wiec, jak? Jest to polska dywizja, czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: To co cudzy robia pod polska flaga? 28.07.05, 16:28 hiperrealizm napisał: > :) > Przyrzyj się dobrze. Czy to napewno jest polska flaga? ----------------------- Czy zolnierze Wojaka Polskiego sa uzbrojeni w M-16? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder W zyciu!w kalachy i inne beryle, w m-16 nie!wiec? 28.07.05, 16:30 z_daleka napisał: > hiperrealizm napisał: > > > :) > > Przyrzyj się dobrze. Czy to napewno jest polska flaga? > ----------------------- > Czy zolnierze Wojaka Polskiego sa uzbrojeni w M-16? Odpowiedz Link Zgłoś
migselv Re: W zyciu!w kalachy i inne beryle, w m-16 nie!w 28.07.05, 16:36 Ja mysle, ze to po prostu flaga (proporczyk) rozpoznawcza jednostki/oddzialu, bedacej na cwiczeniach:-) Czy mam racje? Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm z daleka 28.07.05, 16:36 Dlatego nie zadałem pytania "Czy to WP?" tylko "Jaka to armia?" :) PS Ale przyznasz że zdjęcie jest ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
migselv Re: z daleka 28.07.05, 16:43 Zdjecie jest rzeczywiscie ciekawe, ale to nie rozwiazuje "zagadki" flagi:-) Czy mam racje, uwazajac flage za symbol oddzialu? Zestawienie kolorow (bialo-czerwone) moze byc rowniez symboliczne, jesli to rzeczywiscie oddzial im. Ben Guriona(?). Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: z daleka 28.07.05, 16:51 migselv napisał: > Zdjecie jest rzeczywiscie ciekawe, ale to nie rozwiazuje "zagadki" flagi:-) > > Czy mam racje, uwazajac flage za symbol oddzialu? > > Zestawienie kolorow (bialo-czerwone) moze byc rowniez symboliczne, jesli to > rzeczywiscie oddzial im. Ben Guriona(?). ----------------- Mysle, ze zbieznosc jest przypadkowa. Z tym im.Beguriona, to byl oczywiscie zart. Flagi w armii izraelskiej sa rozne i rozniste. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: z daleka 28.07.05, 16:48 hiperrealizm napisał: > Dlatego nie zadałem pytania "Czy to WP?" tylko "Jaka to armia?" :) > PS > Ale przyznasz że zdjęcie jest ciekawe :) -------------- zdjecie ciekawe. Ale zolnierze rozpoznawalni dla Izraelczyka na pierwszy rzut oka. Mundury, czapeczki, berety , M-16, "zwarty szereg", dowodca z komorka przy uchu. Poza tym jak napisal jakistam, troche czarniawi i mizeroty, a przy tym jedna z najlepszych armii na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
migselv Re: Zgadka 28.07.05, 15:46 Co znaczy "polska dywizja"? Czy chcesz przez to powiedziec, ze zolnierze na foto, to Polacy (potomki Polakow)? Jesli polska dywizja, dlaczego wiec nosi nazwe Benguriona, a nie jakiegos znanego Polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Bo Bengurion byl z Plonska?/nt 28.07.05, 15:50 migselv napisał: > Co znaczy "polska dywizja"? Czy chcesz przez to powiedziec, ze zolnierze na > foto, to Polacy (potomki Polakow)? Jesli polska dywizja, dlaczego wiec nosi > nazwe Benguriona, a nie jakiegos znanego Polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
zimiok Filipinczycy 28.07.05, 16:12 Za czarni, za mikrzy i za bardzo wychudzeni na Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Zgadka 28.07.05, 16:18 www.mahal2000.com/information/background/content.htm Odpowiedz Link Zgłoś
migselv Re: Zgadka 28.07.05, 16:46 Ten tekst niczego nie wyjasnia:-( Od poczatku nie mialem watpliwosci, ze jest oddzial izraelski. Ale zagadka dla mnie w dalszym ciagu jest - flaga! Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Zgadka 28.07.05, 16:50 Tekst wyjaśnia że jest to oddział armii Izraela. Przypuszczam że barwy biało- czerwone są przypadkowe i nie mają większego znaczenia. Ot, symbol uwiecznionego na zdjęciu pododdziału. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder eeeeeee tam, takie wyjasnienie, kolory w wojsku 28.07.05, 16:51 maja znaczenie. hiperrealizm napisał: > Tekst wyjaśnia że jest to oddział armii Izraela. Przypuszczam że barwy biało- > czerwone są przypadkowe i nie mają większego znaczenia. Ot, symbol > uwiecznionego na zdjęciu pododdziału. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Odpowiedz hipciu, co wiesz o fladze? 28.07.05, 16:50 migselv napisał: > Ten tekst niczego nie wyjasnia:-( Od poczatku nie mialem watpliwosci, ze jest > oddzial izraelski. Ale zagadka dla mnie w dalszym ciagu jest - flaga! Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: z_daleka zgadła zgadkę. Gratulacje. n/t 28.07.05, 16:33 ja zgadlem juz dawno, oni maszeruja po mojej ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
amk1999 izraelskie jednostki medyczne 28.07.05, 17:53 nosza bialo-czerowne barwy Problem w tym ze ten oddzial na jednostke medyczna raczej nie wyglada Odpowiedz Link Zgłoś