forresty 02.08.05, 10:36 Żal mi że ci wspaniali ludzie jakimi są Rosjanie mają za prezydenta takiego oszołoma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
job_twoju_mac [...] 02.08.05, 10:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
www97 Cimoszewicz przeprosi jak juz zostanie prezydem 02.08.05, 10:47 wiec sie nie martwcie - kolejny putinofil sie nam szykuje Odpowiedz Link Zgłoś
chamzbmw [...] 02.08.05, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lisle ZAPISKI OFICERA ARMII CZERWONEJ !!! JAK ZNALAZL 02.08.05, 11:24 KOMENTARZ PODANY NA TACY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:08 Nie rozumiesz człowieku, że za tym wszystkim stoi właśnie NATO i Unia Europejska. Chodzi o wywołanie wojny z Białorusią na niewielką ograniczoną skalę, żeby można było sprawdzić nowe rodzaje broni i ćwiczyć przyszłą armię Unii Europejskiej. Będzie tak jak w Jugosławii, nam będzie "pomagać" NATO a Biaorusi, nieoficjalnie, Rosjanie, ale nie za bardzo, tylko na tyle, żeby Polacy mieli co robić i nie sprawiali kłopotu reszcie świata. Nad tym konfliktem pracują od lat polscy politycy oraz media pod przewodnictwem pana Mi.. Mi.. Michinika. Wojna obliczona na kilkanaście lat da nowy asumpt do działania Narodom Zjednoczonym, a władzom polskim pozwoli na wzięcie za twarz swych obywateli, którzy się za bardzo rozbrykali. A zlecenia dla zbrojeniówki pozwolą na rozwój gospodarczy. Schemat taki jest stosowany od zarania istnienia cywilizacji ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:29 jacek2216 napisała: > Nie rozumiesz człowieku, że za tym wszystkim stoi właśnie NATO i Unia > Europejska. Chodzi o wywołanie wojny z Białorusią na niewielką ograniczoną > skalę, żeby można było sprawdzić nowe rodzaje broni i ćwiczyć przyszłą armię > Unii Europejskiej. ... zupełnie jakbym Łukaszenkę czytał! Odpowiedz Link Zgłoś
blq [...] 02.08.05, 11:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
no_comments Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 13:22 > Nie rozumiesz człowieku, że za tym wszystkim stoi właśnie NATO i Unia > Europejska a co tam doktor mówi ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: podobno kazdego dnia w Wawie jest 500 02.08.05, 11:33 jest 500 podobnych aktów, bosze ludzie, toż to klimaty tam jak w rio de jenejro :))) To wychodzi 1 napad DZIENNIE na 3 tys. osób. I policja z tym g... nic nie robi? Panie Kaczyński co jest :) pozdro skocz.pl/szok/ Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:40 "Okrzyki o dyplomatycznym statusie ofiar powinny być zrozumiałe". Oczywiście, bandziorstwo na całym świecie honoruje dyplomatyczny statut potencjalnych ofiar. A tak wogóle czy Polska bije pianę w przypadku przestępstw dokonanych na jej obywatelach w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Jezus w jakim kraju ja żyję! 02.08.05, 10:42 20 osób zaatakowało czwórkę dzieci w środku miasta w biały dzień. Bili bili, kierowcy trąbili ale policji nie było. Jeśli to wszystko było przypadkowe, "zwykłe chuligaństwo" to my jesteśmy zwykłym krajem bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski Re: Jezus w jakim kraju ja żyję! 02.08.05, 10:44 mow za siebie duszyczko! Ile ginie codziennie ludzi w Rosji od pobic, na Ukrainie i w Polsce. To jest wina slabego bezpieczenstwa. Jak masz ochote przepraszac ze zyjesz i jestes Polakiem, to zal mi cie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Bezwzględnie przeprosić! 02.08.05, 10:51 "Co na to polski MSZ? - Traktujemy to wydarzenie jako akt bandytyzmu. W praktyce dyplomatycznej nie ma zwyczaju w takich wypadkach oficjalnie przepraszać " A jest w zwyczaju to że obcokrajowiec boi się wyjść na miasto? Trzeba przeprosić, korona z głowy nikomu nie spadnie. Druga strona ma prawo być zaniepokojona. Jak nie przeprosimy, to sytuacja będzie się zaogniać i podobne incydenty, ale nie 20 chuliganów na 4 tylko 100 - ostatecznie Rosja jest większym krajem - będą się zdarzały w Rosji. Ich chuligani już otrzymali sygnał z telewizji o tym że w Polsce biją Rosjan. Dziś otrzymają następny sygnał, że Polacy nie chcą przeprosić, więc tylko będą szukać okazji żeby się zemścić. Boję się że się nie skończy na złamanym zębie Polaka... Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski moze jeszcze hold lenny ? 02.08.05, 10:54 Ale sie zdarzaja! Polscy kierowcy Tirow gina w Rosji, a pobicia przy granicy z Kalliningradem? Przepraszaj w swoim imieniu! Ja za bandytow nie odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie wiedziałem, że Polska 02.08.05, 14:27 równa się z zasadami panującymi w Rosji. Zasze myślałem, że jest bardziej europejska. Jak widać rację mają Francuzi, którzy uważają nas za kraj azjatycki. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Nie wiedziałem, że Polska 02.08.05, 15:22 Cuz, moga sobie uwazac jak chca, a Francja i bez tego zamienia sie w kraj afrykanski... hummer napisał: > równa się z zasadami panującymi w Rosji. Zasze myślałem, że jest bardziej europ > ejska. Jak widać rację mają Francuzi, którzy uważają nas za kraj azjatycki. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie wiedziałem, że Polska 02.08.05, 15:32 hummer napisał: > równa się z zasadami panującymi w Rosji. Zasze myślałem, że jest bardziej europ > ejska. Jak widać rację mają Francuzi, którzy uważają nas za kraj azjatycki. bez przesady hummer. lobuzy sa wszedzie we francji,polsce rosji,usa i gdzie tylko ludzie zamieszkuja ten padol ziemski i dlatego nie mozna wszystkich wsadzac do jednego worka mowiac,ze jestesmy malo cywilizowani,mamy zle wladze i zle prawo,narzekajmy wiec na tych,ktorzy tych czerwonych lobuzow wyniesli ponownie na krzesla.to jest wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Bezwzględnie przeprosić! 02.08.05, 11:23 czy za kazda rozróbe w centrum warszawy ma przepraszac MSZ? czy Rosja przeprosiła za morderstwa na czarnych studentach z Afryki? Odpowiedz Link Zgłoś
malcolmix Re: Bezwzględnie przeprosić! 02.08.05, 11:23 Popieram. I nie chodzi o to ze moze byc odwet z drugiej strony ale o to ze tak jak powiedziałeś "korona nikomu z głowy nie spadnie". W końcu rodzice też przepraszają za wybryki swoich dzieci. Wydaje mi sie to zupełnie ludzkim odruchem, a nie demonstrowanie jacy to my jesteśmy hardzi i zasłanianie sie jakimiś dyplomatycznymi dyrdymałami Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski Re: Bezwzględnie przeprosić! 02.08.05, 11:26 polityka nigdy nie byla przyzwoita, a po przeprosinach bedzie placz ze my przepraszamy a oni nie! Beda znowu glosy jacy to jestesmy skrzywdzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
no_comments Re: Bezwzględnie przeprosić! 02.08.05, 13:26 > Ich chuligani już otrzymali sygnał > z telewizji o tym że w Polsce biją Rosjan. Dziś otrzymają następny sygnał, że > Polacy nie chcą przeprosić, więc tylko będą szukać okazji żeby się zemścić a wtedy pan Putin pokornie ukorzy się przed polskim narodem i przeprosi za rosyjskich chuliganów, nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Pokolenie JP2? 02.08.05, 14:31 no_comments napisał: > > Ich chuligani już otrzymali sygnał > > z telewizji o tym że w Polsce biją Rosjan. Dziś otrzymają następny sygnał > , że > > Polacy nie chcą przeprosić, więc tylko będą szukać okazji żeby się zemści > ć > > a wtedy pan Putin pokornie ukorzy się przed polskim narodem i przeprosi za > rosyjskich chuliganów, nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Bezwzględnie przeprosić! 02.08.05, 13:47 Chyba masz coś z głową nioe tak!!! Za jakieś tam pobicie, oficjalnie przepraszać, bo car Putin obrazi się??? Coś nie tak, widać po tym, że ten KGBowiec jest chory na nienawiść do Polski, i wszystkiego czepia się!!! A za Katyń jakoś nie potrafił przeprosić, gdzie zamordowano w świetle prawa kilkanaście milionów Polaków, a tu zwykła pobicie!!! I za to przepraszaqć??? Zaraz powiesz, że to ZSRR, a nie Rosja, no ale niestety, Rosja jest spadkobiercą tamtego kraju i winna to zrobić, zresztą było to widać na obchodach w Moskwie, że jest spadkobiercą ZSRR, po defiladzie, czerwonych flagach, obrazach Stalina itd. To mi tu nie pieprz, że mamy za byle góno przepraszać, bo robiąc tak, będzie wyglądało, że płaszczymy się przed wową, i nic nie mamy do gadania, on tupnie, a my robimy tak jak chce. Te czasu już się skończyły, może jeszcze tego nie wiesz, żyjesz w poprzedniej epoce??? Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Bezwzględnie przeprosić! 02.08.05, 15:17 slowianska_dusza napisał: > "Co na to polski MSZ? - Traktujemy to wydarzenie jako akt bandytyzmu. W > praktyce dyplomatycznej nie ma zwyczaju w takich wypadkach oficjalnie > przepraszać " Ewentualnie moze przeprosic prezydent Warszawy, nawet niech im kupi nowe komorki i zafunduje mala wycieczke po Polsce z budzetu miasta. Ale polski MSZ? W zyciu to nie jego sprawa. > A jest w zwyczaju to że obcokrajowiec boi się wyjść na miasto? A ma na czole wypisane ze obcokrajowiec? Rosjanie raczej wygladaja dosc podobnie do nas. > Trzeba > przeprosić, korona z głowy nikomu nie spadnie. A ilu polakow pobito i okradziono w Rosji? W tym samym czasie Bialorusin zasztyletowal bylego radnego i niedoszlego prezydenta Warszawy: raptem wzmianka byla. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Też tak myślę jak Ty 02.08.05, 12:25 Jednakże według mnie winni przeprosić. Jeśli w europejskim kraju policja nie jest w stanie zapewnić podstaw bezpieczeństwa to i państwo i policja, która do tego państwa należy winna przeprosić. Co by było jakby tak nagle pojawili się talibowie, też by nie przeprosili? Ot atak Taliba to "zwykły akt chuligaństwa". Policja Wielkiej Brytani przeprosiła rodzinę boguducha winnego Brazylijczyka. Mało tego, jeszcze wypłacą odszkodowanie. Ale w Polsce jest duma. To nic, że chuligani (prawdopodobnie z faszystowskiej Młodzierzy Wszechpolskiej) chodzą swobodnie po ulicach. Wsyd mi za Polskę. Osobiście od siebie mówię przepraszam. Trzeba być zwierzeciem by się niemóc zdobyć na to proste i jak wiele znaczące słowo. PS Komendant policji winien się podać do dymisji. Nie panuje nad "zwykłymi aktami chuligaństwa". A co będzie jak sytuacja stanie się bardziej niebiezpieczna? Co będzie jak po ulicy będzie chodził facet z nożem? Ot, zwykły chuligan przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski nie wiesz co myslisz najwyrazniej 02.08.05, 12:29 ty nie wiesz co piszesz ,policja przeprosila rodzine, bo to ona zabila brazylijczyka. Co za gosc!! Lol Tu zaden policjant nikogo nie bil ani tymbardziej zabil!!! Mylisz pojecia, sytuacje i wydarzenia. Poza tym to jest sztucznie rozdmuchana sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski PS 02.08.05, 12:32 Nie ma potrzeby bys sie wstydzil za Polske, mozesz w swoim imieniu przepraszac do 10 pokolenia wstecz za kazdego z tych chlopakow. Zeby nie bylo uwazam to za bandytyzm, ze ich napadli. Odpowiedz Link Zgłoś
carton do hummer 02.08.05, 12:39 Człowieku, a który kraj panuje w 100% nad tym co się dzieje na ulicach, że masz aż takie pretensje do polskiej policji? Nie histeryzuj, tylko pomyśl. W Anglii to służby, które miały zapewnić bezpieczeństwo, zabiły niewinnego człowieka, a w Polsce to zwykli bandyci napadli tych Rosjan, więc gdzie ty tu się doszukujesz analogii? Odpowiedz Link Zgłoś
no_comments Re: Też tak myślę jak Ty 02.08.05, 13:21 > Jednakże według mnie winni przeprosić. słusznie. jezeli więc kiedyś przypadkowo to ja zarobię tzw. wpie..od żulerii w parku, również od pana ministra i policji domagał się będę przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Też tak myślę jak Ty 02.08.05, 13:53 W UK został zabity ten Brazylijczyk, to i jest za co przepraszać, a tu kilka otarć i siniaków, ot wielka mi krzywda!!! Wcale nie pochwalam tego co zrobili ci ludzie, ale to nie jest powód do dyplomatycznych przeprosin, a prezydent do tego nie powinien się mieszać!! Ale Putin szuka powodu do zwady, stąd taka reakcja. A druga sprawa, że dalecz czuje się mocarstwem, a jest nie po nosie, że już ma w sprawie Polski gó.. do gadania, stąd to wszystko!!! A jak niedawno niedaleko granicy po stronie rosyjskiej w obwodzie kaliningrackim były rozruby, niszcenie aut kijami i czym kolwiek, bo ruskim coś się nie podobało, to ktoś Polaków za to przeprosił??? Pogranicznicy i milicja to widziała i nie reagowała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tbaus do hummera 03.08.05, 06:34 czy ty nie nazywasz sie Fejgin, Minc albo Berman? Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Nie myśle, nie czuje.... WYKONUJE! 02.08.05, 10:43 Jacy tam wspaniali? Wschodnie nacje słowiańskie mają wysoki czynnik zniewolenia umysłu. Jak ich się nie trzyma za morde i nie dyktuje co człowiek ma myśleć to uważają to za nienaturalne (dziwicie się dlaczego wg. Gallupa Łukaszenko ma takie poparcie?) Mają to w tradycji i we krwi... Po prostu HOMO SOVIETICUS. Niestety u nas po 45 latach w społeczeństwie także pojawiają się autorytarno- dyktatorskie ciągoty. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: Nie myśle, nie czuje.... WYKONUJE! 02.08.05, 12:20 Rysio Ochucki kuma czacze. Wlasnie tak jest, prezydent taki jaki narod. Kultura wodki i ogorka kiszonego, funkcjonujaca jako tako, pozal sie Boze, tylko dzieki temu, ze sie ich trzyma za morde. Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer1 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:43 "okrzyki o dyplomatycznym statusie ofiar powinny być zrozumiałe dla napastników" - to immunitet dyplomatyczny chroni w rosji przed napadem? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 14:38 freelancer1 napisał: > "okrzyki o dyplomatycznym statusie ofiar powinny być zrozumiałe dla napastników > " > - to immunitet dyplomatyczny chroni w rosji przed napadem? Rzecz miała miejsce w cywizlizowanej Polsce czy w dzikiej Rosji bo nie nadążam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak Przeprosi, przeprosi. Tylko trzeba kurek z gazem 02.08.05, 10:43 przykręcić i już będą skomleć na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski Re: Przeprosi, przeprosi. Tylko trzeba kurek z ga 02.08.05, 10:45 spoko jak nam zakrecicie to Francje i Niemcy kopniecie i bedziemy sie wszyscy z was smiali! Hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak [...] 02.08.05, 10:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski Re: Będzie druga rura przez Bałtyk a polaczki obe 02.08.05, 10:50 Kiedy ona bedzie ? Za 10 lat ? Hahahahahaha! Idz plakac gdzie indziej, nie potrzeba nam malpek z cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Będzie druga rura przez Bałtyk a polaczki obe 02.08.05, 10:54 A Polacy beda mieli kaspisjska rope i iranski gaz transportowany przez Ukraine... Odpowiedz Link Zgłoś
jonnek Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:44 "Nawet zakładając, że dzieci nie znały polskiego, nasze języki są pokrewne i okrzyki o dyplomatycznym statusie ofiar powinny być zrozumiałe dla napastników". Facet chyba za dużo ogląda "Złotopolskich", gdzie też jeden by drugiemu czasem przwalił, ale nie zrobi tego, bo go immunitet chroni. Tyle, że "Złotopolscy" utrzymani są w konwencji lekko komediowej. Czyżby w tej samej konwencji należało traktować Putina i jego przydupasów? Coś w tym niewątpliwie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:48 Jasne, oni do Katynia się nie przyznają, a my mamy za zwykłe pobicie przepraszać... Swoją drogą, to Putin jest swietnym prezydentem. Osiąga wszystko co chce. Szkoda że polski prezydent tak nie potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:01 Z tego co wiem, Rosja przyznala sie do Katynia na poczatku lat 90tych. Bzdury piszesz gosciu. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski kto pisze ten pisze 02.08.05, 11:02 przyznala, ale czy przeprosila ? Odpowiedz Link Zgłoś
pzablo [...] 02.08.05, 10:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Gdzie sie schował Kwasniewski? 02.08.05, 10:47 W sprawch błachych Putin wali piescia w stol.Gdzie sie schowal Kwasniewski.Czy nie jest juz prezydentem wszystkich(niestety)Polaków?Czy nie mozna tych spraw grzecznie ale publicznie skonfrontowac i wyjasnic? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss [...] 02.08.05, 13:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Admin, co na prezia nie można nic złego napisać??? 02.08.05, 16:55 Napisałem o Kwachu i wyciął!!! Co prawda w oczy kole??? Kwachu dupsko nad morzem opala i ma gdzieś problem z Białorusią i szczekanie Putina, taki to nasz kochany prezydent wszystkich Polaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aja74 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:50 Jedno mnie dziwi bili kopali i tak dalej i takie male obrazenia. Cos slabo lali i tylko jeden zab ulamany? Smierdzi mi to jak nie wiem co, smierdzi mi to putinorobota. Pozdrawiam AJA Odpowiedz Link Zgłoś
baretto pUTIN NA GŁOWE UPADŁ 02.08.05, 10:50 BZDURY TAKIE SAME JAK W BIAŁORUSKIEJ TV. Odpowiedz Link Zgłoś
dolby2 A skąd Polacy mają pewność, że to byli chuligani? 02.08.05, 10:50 Przecież napastników dotąd nie ujęto. Jak to się dzieje, że za babcią handlującą pietruszką uganiają się tuziny strażników, a dwudziestoosobowa grupa bandytów nie wzbudza żadnego zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski Re: A skąd Polacy mają pewność, że to byli chulig 02.08.05, 10:52 Wlasnie nie wiem, tak w Krakowie tez jest. Do zuli nie podejda a do muzykow na rynku czy kwiaciarki jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pzablo :-D 02.08.05, 10:57 Dziwne to wszystko: 1. putin interesuje sie trójką jakis tam dzieci - jak nigdy... 2. oficjalne przeprosiny za zwykłą kradzierz z pobiciem - jak nigdy... 3. chuligani biją, kopią a tu tylko otarci i siniaki - jak nigdy... 4. amabsador wezwany do putina, a na imprezy nie zapraszają - jak nigdy... 5. 20 chłopa bije 4 dzieci - jak nigdy... 6. żaden rusek nic nie pamieta, za to putin wszystko pamięta - jak nigdy... 7. jest świadek i nic nie robi, nie zadzwoni na policje - jak zawsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
screwball Re: A skąd Polacy mają pewność, że to byli chulig 02.08.05, 11:10 dolby2 napisał: > Przecież napastników dotąd nie ujęto. Jak to się dzieje, że za babcią > handlującą pietruszką uganiają się tuziny strażników, a dwudziestoosobowa grupa > > bandytów nie wzbudza żadnego zainteresowania? --bo od babci funkcjonariusz co najwyzej sie naslucha, a od chuligana to i po mordzie moze dostac i po co mu to? Dlatego najlepsza sekcja polskiej policji jest drogowka- kaska jest, geba cala i wszyscy zadowoleni. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: A skąd Polacy mają pewność, że to byli chulig 02.08.05, 11:39 > dolby2 napisał: > > > Przecież napastników dotąd nie ujęto. Jak to się dzieje, że za babcią > > handlującą pietruszką uganiają się tuziny strażników, a dwudziestoosobowa > > grupa > > > > bandytów nie wzbudza żadnego zainteresowania? Bo wykrzykiwała, ze ma status dyplomatyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: A skąd Polacy mają pewność, że to byli chulig 02.08.05, 11:49 Stad maja pewnosc, ze w polskim prawie nie istnieje przepis mowiacy o napasciaich na tle rasistowskim czy narodowosciowym. Zatem kazdy wyczyn rasistowski traktowany jest jak akt chuliganstwa. Wiedza o tym dobrze Romowie, Zydzi, Murzyni i inni rzucajacy sie w oczy "odmiency". Po prostu- Polska jest jedynym krajem w Europie w ktorym od zarania dziejow nie bylo ani jednego aktu przemocy na tle innym niz chuliganskie. Nawet pogrom w Mlawie sprzed paru lat. Nawet pogrom w Kielcach lat temu kilkadziesiat (byla to "prowokacja sluzb bezpieczenstwa" i niewinni Polacy nie mieli z tym nic wspolnego. Zyudzi sami na siebie zorganizowali ten pogrom etc.etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 można przeciez napisac kazda głupote no nie ? 02.08.05, 12:22 Trzech wyrostów zostało pobitych,przez innych wyrostków, to bardzo przykre, ale takich spraw jest ponoć w W-wie 50 dziennie. Robienie z tego afery miedzynarodowej - biorac po uwage sposób w jaki sie to opisuje - jest celowym i wrogim nadużyciem. Ale przy tym i smiesznym niestety. Np. pisanie ze przyjechali i odjechali autobusem. Mozliwe, tylko ze w Rosji autobusami wozi sie pastwowych zabijaków, u nas był to autobus....miejski! Ale skojarzenie jest,socotechnika niby. Ale to socjotechnika radziecka i nadal słoma z butów wychodzi tym "fachowcom" co dali d...np. na Ukrainie. Bardzo przykre ze sie do tego miesza osobiscie Pan prezydent Rosji, zarzucajac nam ze wzrasta w Polsce nieprzychylność do Rosji. To ja chciałem zapytac Pana Prezydenta,czy sam przez uporczywie wielomiesieczne upokarznie Polski nie doprowadził do takiego stanu i nie smiem myslec ze robił to celowo. Cała sprawa, mimo iz przykra, niestety nie nadaje sie do umiedzynarodowienia , bo jest zbyt "miałka" a protestujacy niestety niewiarygodni, bo absolutnie wzorem praworzadnosci nie są i o swoich obywateli "dbaja" tylko wtedy kiedy moga ich wykorzystywac politycznie. dalej zamilcze choc mozna by podac tysiące przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: A skąd Polacy mają pewność, że to byli chulig 02.08.05, 14:01 A moze te ruskie dzieci to zmyśliły, a pobiły się międzys sobą, albo inne ruskie dzieci im wpieprzyły, jak ktoś już wyżej napisał ze stadionu!!! A dlaczego ta napaść została zgłoszona po 1,5 godzinie??? Gdyby od razu, były by większe szanse na ujęcie, a tak, trudno, wszak Warszawa to nie wioska z jedną ulicą, gdzie nie ma gdzie schować się, a trochę większe miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamkrzysztofmroczek Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:51 Ten park jest niedaleko od ośrodka dla azylantów na Siekierkach, gdzie miały miejsce podobne napady na cudzoziemców, opisywane zreszta przez prasę. Może to ci sami skini ? Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:57 ;;nasze jezyki sa pokrewne;; tak zwlaszcza alfabet nieprawdaz? jesli taka opinie o jezykach ma anglik to ja sie nie dziwie dla niego rosyjski i polski to jezyki pokrewne ale jesli rosjanin mowi ze polski i rosyjski to jezyki pokrewne to niech przeczyta GW po polsku . Ciekawe ile zrozumie i na odwrot . poza tym ilu polskich obywateli zostalo zle potraktowanych przez rosyjskich pogranicznikow w ostatnich kilkunastu latach ? czy Rosja ma zamiar przepraszac Stany Zjednoczone za rosyjska mafie w Nowym Jorku ? obled Odpowiedz Link Zgłoś
przemeklig Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:58 A kto Ci powiedział, że są wspaniali??? są normalni z przewagą nieuprzejmych... Odpowiedz Link Zgłoś
bobek1112 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 10:59 Jak zwykle politycy nawazą piwa społeczenstwo musi je pić,Sld straciło poparcie rosjanie swoich szpiegów,moze narodowa zbiórka na wyłamany ząb rosjanina?? Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:05 Moze jedynym plusem z tej historii bedzie wreszcie jakas reakcja na polskie chuliganstwo.Dziwi mnie tez reakcja swiadkow, nikt nie zawiadomil policji. Policja, jak zreszta i w innych sprawach, np. pijanych kierowcow, przyjela, ze to juz prawie normalnosc. Nieudolnosc i brak reakcji (np. Nowa Huta)rodzi bezkarnosc bandytow. Przyzwyczailismy sie, ze sa rejony w centrum miast do ktorych nie nalezy chodzic. Wiadomo, ze tam nie ma policji. Oszusci od miesiecy okradaja ludzi w Miedzyzdrojach pod czujnym okiem nic nie widzacych policjantow. W Warszawie buduje sie coraz wiecej chronionych osiedli, prywatna policja to juz pewnie bliska perspektywa. Najbardziej przyjemna praca w policji to biurko a potem szybko na pelna emeryture w wieku 45 lat. A obywatele wybuduja sobie mur, wynajma ochroniarzy a na emerytury placic i tak musza... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo Re: Można poszukać faktycznie wśród przebywających 02.08.05, 11:05 w Polsce ruskich... byłoby śmiesznie pokazać putinowi, że to łysi ze stadionu omyłkowo dowalili swoim. A dowalili tak lekko bo zrozumieli, że to dzieci dyplomatów ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 brawo MSZ!! Niech najpierwPutin przeprosi za Katyń 02.08.05, 11:07 brawo Polskie MSZ!! Niech najpierw Putin przeprosi za Katyń. Naród Rosyjski jak widac nie ma szczęścia do dobrych przywódców. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski Re: brawo MSZ!! Niech najpierwPutin przeprosi za 02.08.05, 11:08 No ostatnio chcieli nawet takiego jednego rehabilitowac, ktory nawet Rosjaninem nie był tylko Gruzinem! Co za narod. Odpowiedz Link Zgłoś
dolby2 A wiesz ty chociaż wieśniaku, gdzie to jest? 02.08.05, 12:31 Czy tylko tak klepiesz bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Słoma z butów ci wystaje wiec nie dyskutuje z toba 02.08.05, 15:37 widac zrobili cie zimnym moczem Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio wspaniali ludzie 02.08.05, 11:10 forresty napisał: > Żal mi że ci wspaniali ludzie jakimi są Rosjanie mają za prezydenta takiego > oszołoma. Ciekawe, kto im go narzucił? Na świecie więcej jest takich "wspaniałych narodów", które z jakichś tajemniczych przyczyn notorycznie nie są w stanie wyłonić zasługującego na szacunek przywództwa. Rosja, Polska, Argentyna... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 To tak jak przeprosić Niemców za Gliwice w 1939 02.08.05, 11:14 Bezczelna prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
koopa A co ma do powiedzenia Kaczor, szeryf Warszawy? 02.08.05, 11:16 Gdzie te obiecane bezpieczeństwo i bezpardonowe obchodzenie się z bandytami? Policja i straż miejska to potrafią łapać staruszki handlujące pietruszką na ulicy a jak spotkają bandę dresiarzy to odwracają głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: A co ma do powiedzenia Kaczor, szeryf Warszaw 02.08.05, 11:51 Nabrac wody w usta, albo przylozyc Ruskim za Katyn i reszte. Odpowiedz Link Zgłoś
irn_bru Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:18 Putin jest coraz glupszy! Kiedy sie konczy jego kariera!? Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:00 irn_bru napisał: > Putin jest coraz glupszy! Kiedy sie konczy jego kariera!? Putin wcale nie jest głupi. On CHCE przedstawiać Polskę jako kraj bandytów i bezrobotnych. Wykorzystuje do tego każdą okazję. Przecież nie będzie tak przedstawiał Niemiec i Francji bo to jego przyjaciele!!! Polska (i Polacy też) ma bardzo krytyczny stosunek do Rosji (ale do Rosjan już chyba nie). Putin to doskonale widzi i chce zdyskredytować tą opinię w oczach swoich obywateli (tak na wszelki wypadek gdyby jakiś Rosjanin niechcący się o niej dowiedział). Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski 3,5 h ! 02.08.05, 11:22 Szkdoa, ze po miesiacu sobie nie przypomnieli aby zawiadomic policje jak bedzie pewnosc ze ich nie zlapia. Zdrowy czlowiek od razu dzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi może i dzwonili....??? 03.08.05, 13:18 Ale nasza policja jeststrasznie przepracowana i nie przyjmuje zwykłych zgłoszeń Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:23 >>Jak pisze portal kremlowskich politologów, "skini musieli wiedzieć, kogo biją. Nawet zakładając, że dzieci nie znały polskiego, nasze języki są pokrewne i okrzyki o dyplomatycznym statusie ofiar powinny być zrozumiałe dla napastników". Ciekawe czy rosyjska mafia też respektuje status dyplomatyczny swoich ofiar? A swoją drogą 20 napastnków to dziwnie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 15:59 > >>Jak pisze portal kremlowskich politologów, "skini musieli wiedzieć, > kogo biją. Nawet zakładając, że dzieci nie znały polskiego, nasze języki są > pokrewne i okrzyki o dyplomatycznym statusie ofiar powinny być zrozumiałe dla > napastników". Wszak bezwlosa bandyterka doskonale zna niuanse protokolu dyplomatycznego i swietnie wie ze immunitet nalezy uszanowac. A dzieci (bardzo wszak male i niesamodzielne bo raptem 17 letnie) swietnie wiedza ze w sytuacjach podbramkowych nalezy sie opedzac od napastnikow paszportami dyplomatycznymi. A tak swoja droga to nie wiem za co Putin Glebowi placi... profesor politologii, szef Fundacji Efektywnej Polityki a zajmuje sie pisaniem o bijatykach w Warszawie. Moze by napisal cos konkretniejszego? Np. wspomnienia pt. "Jak przegralem Janukowyczowi wybory prezydenckie"? Bede pierwszym zainteresowanym kupnem takowej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś