japas 08.08.05, 15:11 MSZ zachowuje sie jak ... kurczak. Az mnie boli, ze jest moje MSZ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dudzon Szkoda słów 08.08.05, 15:13 Ilu Polaków w Moskwie trzeba pobić by nasze MSZ odpowiednio zareagowało? Odpowiedz Link Zgłoś
dudzon Jescze jedno 08.08.05, 15:16 17 września 1939r. Polska też nie zareagowała. Nawet oficjalnie nie wypowiedziano wojny. Wszystko by nie drażnić przyjaciół Moskali. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Unger w GW w felietonie: "Rosja Putina wybrała 08.08.05, 20:12 sobie Polskę na wroga" doskonale ocenil sytuacje. serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2853489.html Dokladnie to, co przewidzial, odbywa sie w rzeczywistosci. Brawo panie Brukselczyku. Pytanie dla polskich strategow politycznych: jak daleko Polska powinna sie kopac z koniem, uzywajac slow Belki ustepujacego z rzadu Millera. Bo to jest dokladnie ta sytuacja. Sytuacja jest taka, ze to wlasciwie to Polska przykopala Rosji tak, ze bardziej nie idzie, przyczyniajac sie walnie do zwycieskiej rewolucji na Ukrainie. I to jest rowniez wielka zasluga Kwasniewskiego. Utrata Ukrainy jest praktycznie z degradacja Rosji z mocarstwa do duzego panstwa. Udana dzieki Polsce rewolucja na Ukrainie jest rowna defacto wygranej wojnie z Rosja. To jest naprawde olbrzymie zwyciestwo. Pytanie wlasciewie powinno brzemiec: czy bylo warto na Ukrainie interweniowac? Odpowiedz jest absolutnie jasna: oczywiscie tak! To czego jestesmy teraz swiadkami, jest podskakiwaniem faceta, ktory bardzo duzo stracil. A wiec stara sie przynajmniej opluc przeciwnika. Miejmy tylko nadzieje, ze rewolucja na Ukrainie nie padnie. A te drobiazgi, trzeba po prostu wypuszczac Putina w pokrzywy gdzie sie tylko da i... pomagac opozycji w Rosji (pieniadze, latwy przyjazd do Polski, mozliwosc drukowania ksaizek po rosyjsku ) w przeprowadzeniu ... pomaranczowej rewolucji w Rosji. Cala reszta jest bylaby bezsensownym zuzywaniem powietrza ze strony Polski, co nie oznacza, ze trzeba byc pasywny: jak juz powiedzialem, trzeba po prostu wypuszczac Putina w pokrzywy. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Unger w GW w felietonie: "Rosja Putina wybrał 08.08.05, 20:57 ja doskonale zrozumiałem o co Tobie chodziło. Natomiast większość tutaj obecnych tak się poczuła dotknieta tym "incydentem", że gotowi niczym lisowszczycy w XVIIw. zdobywać Kreml i wycinać w pień ludnośc Moskwy.. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd "WODZU NA KOWNO"!!!!!! 08.08.05, 20:49 Albo i jeszcze dalej. "Na Ural. "Na kamczatkę". Ludzie co wy wygadujecie? Sytuacja jest idealna do tego aby Rosjan spokojem wypunktować. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: "WODZU NA KOWNO"!!!!!! 08.08.05, 20:52 www.pkb.nrd napisała: > Albo i jeszcze dalej. "Na Ural. "Na kamczatkę". Ludzie co wy wygadujecie? > Sytuacja jest idealna do tego aby Rosjan spokojem wypunktować. Zgadza sie. Po twojej wypowiedzi nie jestem pewien, czy zostalem wlasciwie zrozumiany. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Szkoda słów 08.08.05, 15:33 My pancerniacy z 8 pułku czołgów nie pozwolimy sobie pluć w twarz i już grzejemy motory. Prosimy tylko o wskazanie celu, bo nie wiemy dokładnie, którędy jechać na Moskwę. Bić żydokomunę. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Szkoda słów 08.08.05, 20:14 Boze, jakim cynikiem stales sie na starosc, okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
meleme Guzik tam chuligański wybryk!!! 08.08.05, 16:41 To jawne pogwałcenie prawa międzynarodowego. Rosjanie nie są w stanie zapewnic naszym rodakom należytego bezpieczeństwa. Niech teraz się kajają przed całą polską za ich nikczemne postępowanie. Putin przepraszaj!!! bo to twoja wina, do tego prowadzi antypolska polityka Rosji oraz polakofobia szerząca sie na szeroką skalę w całej Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
oswiecony2005 Re: Szkoda słów 08.08.05, 17:44 Nie nie jest polskie MSZ, to komunistyczne czerwone pacholki Cimoszenki. A ten caly Rotfeld jakby mial honoru za grosz to by se palnal w leb. To wszystko sa komunistyczne tchorze co trzesa portkami przed bandytami i cholota ruska! Narodzie Polski, OBUDZ SIE i nie glosuj na czerwona, komunistyczna (SLD,UP,SDPL) i zlodziejska zaraze. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Szkoda słów 08.08.05, 18:44 oswiecony2005 napisał: > Nie nie jest polskie MSZ, to komunistyczne czerwone pacholki Cimoszenki. no ten post do tego nicka ma sie jak pięśc do nosa rozumiem temperament, ale polityka wymaga różnych działań nie zawsze temperamentnych ( a o to chodzi stronie rosyjskiej) nie widzisz ,że prowokują . Spójrz do jakich podłych metod sami się sprowadzili, niech sie pogrążają dalej.. spokojnie (chyba ,że to post wyborczy, bo nie lubisz cimoszewicza ) Odpowiedz Link Zgłoś
koopa Brawo! Szczają na nas a my udajemy, że deszcz 08.08.05, 15:13 pada. Przecież to była oczywista zemsta za pobicie dzieci dyplomatów i to poprzedzona już dwoma aktami wrogości. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To PO CO te dzieciaki rosyjskie POBILISCIE? 08.08.05, 15:27 Nie trzeba bylo zaczynac, polscy awanturnicy :)))))))))))) Mocne toto do dzieci. TCHORZE! Odpowiedz Link Zgłoś
gk_toba Re: To PO CO te dzieciaki rosyjskie POBILISCIE? 08.08.05, 16:17 Jednak jestes głupi jak but a zaczynałem ciebie szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: ROSJANIE URATOWALI PRACOWNIKOWI POLSKIEJ 08.08.05, 19:21 Ambasady ZYCIE, bo przestali go KOPAĆ gk_toba napisał: > Jednak jestes głupi jak but a zaczynałem ciebie szanowac. to nie jest głupota to specyficzyny rosyjski, czy radziecki zawsze ten sam sposób myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I ta sama POLACZKOWSKA MORALNOSC KALEGO: 08.08.05, 20:25 dzieci rosyjskich dyplomatow pobily zwykle zule bez zadnych podtekstow politycnych. Ale w zakazanej dzielnicy Moskwy 9a w takiej miesci sie polska ambasada) juz zulii nie ma i danie w morde musialo miec "charakter polityczny". Nb. A Z JAKICH TO PRZYCZYN POLITYCZNYCH ANGLICY POLAKOW PO RYJACH TLUKA? Oto Info tylko z ostatniego miesiaca: news.bbc.co.uk/1/hi/england/tees/4710011.stm news.bbc.co.uk/1/hi/england/dorset/4713593.stm news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/4643711.stm Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron Re: To PO CO te dzieciaki rosyjskie POBILISCIE 08.08.05, 17:20 Po pierwsze - nie wiadomo, kto pobił młodych Rosjan w Wawie i możemy sie tego nigdy nie dowiedzieć. Ambasada Rosji zgłosiła policji incydent niestety dopiero po z górą 3 godzinach. W przypadku zajść chuligańskich szybkość reakcji jest podstawową przesłanką powodzenia. Po drugie - ofiary w/w napaści nie były dziećmi. To chłopcy w wieku 16-17 lat; za rok-dwa będą, wg prawa rosyjskiego, zdatni do poboru! (co oczywiście nie zmienia sprawy, że pobicie ich było niedopuszczalnym wybrykiem, obojetne kto go się dopuscił). Odpowiedz Link Zgłoś
oswiecony2005 Re: To PO CO te dzieciaki rosyjskie POBILISCIE? 08.08.05, 17:50 kropekuk napisał: > Nie trzeba bylo zaczynac, polscy awanturnicy :)))))))))))) Mocne toto do > dzieci. TCHORZE! Palnij se w leb z dwururki ty kacapski cwiercinteligencie! Polscy awanturnicy nie pisze sie z malej litery, ty baranie zasrany! jacy Polscy awanturnicy? Zmien diete bo dotychczasowa widac zle ci dziala na twoj ptasi mozdzek, ty pacanie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: To PO CO te dzieciaki rosyjskie POBILISCIE? 08.08.05, 18:19 kropekuk napisał: > Nie trzeba bylo zaczynac, polscy awanturnicy :)))))))))))) Mocne toto do > dzieci. TCHORZE! Kropekuk, nie rozpaczaj tak , te rosyjskie dzieci podobno miały coś wspólnego z narkotykami więc nie wiedomo jak tam było naprawdę. Ale Twój post świadczy, że Rosjanie tarktują ciężkie pobicie pracowników ambasady jako zemstę a Putinowi udało sie rozpętac antypolską kampanię jeśli sądzisz ,że to dobrze dla Rosji to się mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto MSZ pobicie Polaka w Rosji traktuje jako chulig... 08.08.05, 15:16 Dziwnie postępuje to nasze MSZ. Zamiast czekać co powiedzą ruscy to oni już się wyrywają z oceną. O tym, czy był to tylko chuligański wybryk, czy nie, powinna raczej decydować opinia właściwych organów. Poczekajmy, zobaczmy, po jakie licho tak sie wyrywać? Inna sprawa, że coś mi się wydaje, iż takie przypadki mają swoją genezę w histerii wywoływanej przez Putina i rosyjskie media. Więc podłoże jest jak najbardziej polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Rosjanie orzekli, ze wybryk byl chuliganski. I ze 08.08.05, 15:28 szukaja lobuzow :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP, masz zły dzień.Lepiej opowiedz, co tam w 08.08.05, 15:31 Londynie. Co na Łubiance, mniej-więcej wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A w Anglii ZNOWU POLAKOM RYJE SKULI :)))))) 08.08.05, 15:34 poczytaj troche, bo Gazetka Wybiorcza o tym jakos milczy, chic nawet dziewczynom nie darowali i tez po buzi wziely: news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/4643711.stm news.bbc.co.uk/1/hi/england/tees/4710011.stm news.bbc.co.uk/1/hi/england/dorset/4713593.stm Kochaja was na Wschodzie i na Zachodzie jak psy dziada w ciemnej ulicy:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP,mam w d.twoje teksty z BBC.Jesteś wywalon 08.08.05, 15:58 -y/a ze służby. Paszoł wont!W kibini matier! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Boli, ze was WSZEDZIE PO MORDZIE TLUKA? 08.08.05, 16:50 Polskie "orly, sokoly, herosi". Buhahahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 gdyby reagowac na kazde szczekniecie byle mośka... 08.08.05, 17:20 to by zycia nie starczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk SKAD wiesz, ze ten dziennikarz BBC jest Zydem? 08.08.05, 17:45 news.bbc.co.uk/1/hi/england/dorset/4713593.stm news.bbc.co.uk/1/hi/england/tees/4710011.stm news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/4643711.stm Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Bo znam angielski? Coz, nawet Polacy w jakims 08.08.05, 20:21 angielskim dukaja, gdy pracy w UK szukaja :)))))))) Nie trzeba od razu Zyda by niepolskojezyczne media czytac:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll ANGOLA ROZJ*BAŁO :)))))) 08.08.05, 15:52 news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/somerset/4130904.stm Tak chcesz dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk CZESTE POBICIA POLAKOW W UK SA FAKTEM. 08.08.05, 15:55 czemu o tym w polskich mediach ani slowa? czemu internauci polscy chca udac, ze TEGO NIE MA? Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Ja tylko napisałem na temat odpowiednio 08.08.05, 15:58 kulturalnego poziomu prezentowania informacji. I tylko o to chodziło. Do Wlk. Brytanii się na razie nie wybieram w żadnych celach, więc poziom bezpieczeństwa Polaków aż tak mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A w Moskwie bywasz codziennie? Mnie chodzi o 08.08.05, 16:50 WYBIORCZOSC Wybiorczej :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: A w Moskwie bywasz codziennie? Mnie chodzi o 08.08.05, 17:00 Ty bolszewicka gnido. Byles gnoj, jestes gnoj i bedziesz gnoj, pacholku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk O, kolejny "argument po polskiemu"? Nie dziwota, 08.08.05, 17:46 ze nawet AGLICY WAM RYJE KUJA :)))))))))))))) news.bbc.co.uk/1/hi/england/dorset/4713593.stm news.bbc.co.uk/1/hi/england/tees/4710011.stm news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/4643711.stm Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: CZESTE POBICIA POLAKOW i RosjanW UK SA FAKTEM. 08.08.05, 18:36 Dlatego ,że nikt nie próbuje robić politycznego awanturnictwa jak Wasz Szanowny Prezydent w stosunku do Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ja nie mam PREZYDENTA. Ja mam REGINE. 08.08.05, 20:27 I jesli "dumb Pole" o tym nie wie, to nic dziwnego, ze w UK po ryju rowno bierze :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Ja nie mam PREZYDENTA. Ja mam REGINE. 08.08.05, 20:28 hej, zaczyna ci szajba odbijac? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Serio: oficjalny lacinski tytul Elzbiety II. 08.08.05, 20:54 przepraszam, przeskoczylem watek:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: CZESTE POBICIA POLAKOW W UK SA FAKTEM. 08.08.05, 20:24 Do Anglii przyjechalo okolo 100'000 tys Polakow. To jest naprawde cos w rodzaju inwazji. Z innych nowych krajow przyjechalo okolo 50'000 tys. A wiec rowniez nie malo. Moze to wlasnie ich chca bic, a wpadaja na Polakow? Zreszta, jezeli innych przyjechalo tylko po pare tysiecy z kazdego panstwa, to nie chodza parami i nie rozmawiaja w swoim dialekcie. Z tego powodu trudno ich rozpoznac :). Moze dlatego ich nie bija, czy moze tez bija ich rowniez? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie ma info w prasie: Lotysz zamordowal mloda 08.08.05, 20:30 Pakistanke - gwalt ze szczegolnym okrucienstwem i morderstwo. I tyle o tych innych nacjach. Widac potrafia sie przed zulami bronic. A moze nie cierpia na irytujaca i przyslowiowa tu juz "Polish arrogance" i nie ma ich za co dac po buzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: A w Anglii ZNOWU POLAKOM RYJE SKULI :)))))) 08.08.05, 20:18 Kochaja was na Wschodzie i na Zachodzie jak psy dziada w ciemnej > ulicy:)))))))))) Co ty gadasz, jak psy... w ciemnej ulicy: przeciez to bylo w bialy dzien! Zemsta bedzie straszna, jak nie dzisiaj to jutro. Mam nadzieje, ze wiesz co to jest zemsta Chinczyka! Ja jej tutaj nie bede opisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Donald Tusk jako Dymitr Samozwaniec. 08.08.05, 20:38 A Myszka Mickey jako Maryna Mniszech ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Rosjanie orzekli, ze wybryk byl chuliganski. 08.08.05, 18:22 kropekuk napisał: > szukaja lobuzow :))))))))) kropeczko masz najnowsze informacje z Wydziału dezinformacji i propagandy ? :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Rosjanie orzekli, ze wybryk byl chuliganski. 08.08.05, 18:49 kropekuk napisał: > szukaja lobuzow :))))))))) to najnowsza wiedza z wydziału dezinformacji i propagandy na kraje UE? kropek nie rozśmieszj mnie, 100m od ambasady i Wy nie wiecie kto to zrobił? No, skądże.. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: MSZ pobicie Polaka w Rosji traktuje jako chul 08.08.05, 19:19 po pierwsze bijatyki zaczely sie w Polsce, po drugie trzeba byc idiota, aby reagowac tak jak chca Ruscy. Po trzecie z mnogosci glupich postow wynika, ze Polakom potrzebne jest stale nauczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Do MSZ: Adasiu R, żądaj rzeczy niemozliwych,aby 08.08.05, 15:21 ..osągnąc możliwe.Chyba trzeba zmiany pokoleniowej w MSZ,zeby wyplenic stamtąd tchórzostwo postkomunistyczne.Ludkowie ci jak psy Pawłowa reaguja ślinotokiem na slowo ROSJA. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Dobrze, ze w Polsce chociaz w MSZ MYSLA !!! 08.08.05, 15:25 A CO MSZ mial powiedziec, skoro sam uznal pobicie dzieci dyplomatow rosyjskich za "wybryk chuliganski"? No, powiedz, skoros taki "mundry"? Nb. Moge sie zalozyc, ze Rosjanie TEZ "wyraza ubolewanie" :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A,jest!Nie zauważyłem..Wylazł już karaluch z lodów 08.08.05, 15:29 ki, łepek wyraznie chłodniejszy, jak na czekistę przystało... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A moze jakis argument MERYTORYCZNY? Pobiliscie 08.08.05, 15:30 te dzieci rosyjskich dyplomatow w Warszawce, a moze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP, a co mnie te bachory głupie obchodzą? 08.08.05, 15:36 Ja analizuję twój stal działania jako czekisty, i czy to, że masz oprócz/zamiast serca, gorącą głowę, nie wpłynie negatywnie na twoją wypłatę.Jesli tak, moje serdeczne współczucie... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Co więcej,jak ten szyfrant czy też szofer od KGB p 08.08.05, 15:39 - o łbie dostali, to trudno, sa na słuzbie, za to im płaca, i nie widzę powodu, żeby lamentować. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Mylisz sie - pracuje dla zachodniego wywiadu :)))) 08.08.05, 15:41 Moge ci nawet wymienic z imienia, stopnia (od majora w gore) i nazwiska polskich pokomunistycznych politrukow ze sztabow poszczegolnych wojsk, ktorzy z bylych sowieckich politrukow awansowali na szefow szkolen pod NATO. A wiec zaczynamy... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Wypierasz nowej roli waszych POLITRUKOW? 08.08.05, 15:53 Buhahahaha! Oto i Polska w NATO.... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP z nerwów polskawo zabył...To niewazne, ju 08.08.05, 16:00 ż NIE ma cię w firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 KROPEKUk to glos lewatywy:)))) 08.08.05, 17:22 lewactwo laczy sie hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I tak cala Europa wali was po ryju! ZACHODNIA TEZ; 08.08.05, 17:50 widac jest za co, a Polacy na nic innego nie zasluguja :))) news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/4643711.stm news.bbc.co.uk/1/hi/england/dorset/4713593.stm news.bbc.co.uk/1/hi/england/tees/4710011.stm Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron Re: A moze jakis argument MERYTORYCZNY? 08.08.05, 17:05 Jaki jest sens przedstawiać ci merytoryczne argumenty, kropek? Wczoraj <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=27436318&a=27439080" target="post">wyjaśniłem ci</a>, dlaczego incydent moskiewski ma konotacje polityczne - ty nic na to nie odpowiedziałeś, tylko uciekłeś do innych wątków dalej wywrzaskiwać swoje obelgi o "moralności Kalego". Portal Gazety Wyborczej pada ofiarą źle pojetęj wolnosci słowa. Namnożyło sie tu troglodytów polskich i antypolskich, którzy swym chamstwem i agresją zamieniają liczne fora w kloakę i powodują, że merytoryczna dyskusja staje sie praktycznie niemożliwa. Na normalnym np. brytyjskim forum taki kropekuk (i wielu innych, z obu stron barykady) miałby "lifetime ban" na swój nick i wszystkie IP, z których nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A Polaczek NADAK WYZNAJE MORALNOSC KALEGO? 08.08.05, 15:30 jak my Ruskich pobic - to tylko chuliganstwo, ale jak Ruskie nas to juz sprawa polityczna? Oj, durnie wy, durnie - skoro mowi sie A, to trzeba miec honor i odwage by powiedziec i B. Teraz MUSICIE polknac te wasza zabe :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Po czasie nadania postu widac, ze z capsami to ty 08.08.05, 15:42 zaczales - POLSKI KRETACZ! Odpowiedz Link Zgłoś
ystad5 Re: MSZ pobicie Polaka w Rosji traktuje jako chul 08.08.05, 15:33 matko czy my kiedykolwiek wreszcie się od nich uwolnimy? Dlaczego te wstrętne Ruchy nie mogą nas zostawić w spokoju raz na zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: MSZ pobicie Polaka w Rosji traktuje jako chul 08.08.05, 15:34 Czyżby nasze państwo było aż tak słabe? Jeśli to ma być ofiara, za spokój, to może wystarczy, o ile nie mamy do czynienia z szerszą prowokacją. www.atwork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d jakas ruska paranoja... 08.08.05, 15:35 pewnie sam putin kazal pobic tego goscia z ambasady. przeczez wiadomu, ze ruskie to takie msciwe bysdlo... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Spokojnie... 08.08.05, 15:45 Przede wszystkim _jakiekolwiek_ zarzuty wobec Rosji do niczego nie doprowadzą, poza kolejną ofensywą propagandową Kremla. Ta sprawa _nie_jest_ warta takiej awantury! Mogę się założyć, że gdyby nasz MSZ zażądał przeprosin i zasugerował że cała sprawa miała podłoże polityczne, w ciągu kilkunastu minut na strana.ru trafiłby potężny felieton Gleba, z którego wynikałoby że "sfaszyzowani Polacy najpierw pobili bezbronne dzieci, a teraz mają pretensje że nasz element zareagował tak a nie inaczej", po czym w ciągu kilku godzin wyjedzie Putin i ogłosi że "ubolewa nad rozbijacką polityką polską". I _nikt_ nas nie będzie bronił. I zacznie się wojna propagandowa, w której będziemy skazani na porażkę, bo: 1. W końcu to Polacy pobili pierwsi - to są niestety fakty. 2. Nie mamy tak bezczelnych propagandzistów jak Putin. Żaden polski oficjel nie zniży się do tego, by sugerować że za pobiciem w Moskwie stoi Putin; tego się w cywilizowanym świecie po prostu nie robi. A polonofob Gleb _nie_ będzie miał takich oporów i wysmaruje na strana.ru, że inspirowani przez kogoś/coś (np. antyrosyjską retorykę wiodących polskich mediów) polscy bandyci urządzili pogrom dzieciom rosyjskich dyplomatów i polski MSZ uważa że wszystko jest ok, a gdy nieodpowiedzialny i sprowokowany element (tu wyrazy ubolewania, żeby było widać że jest im przykro) pobił polskiego pracownika, to Polska uważa to za wrogie posunięcie. Posuną się tak daleko że zarzucą nam łamanie norm, nie zważając na to że sami je złamali żądając przeprosin tydzień temu! Rosja nie grała i nie będzie grała fair, ale bezwzględnie wytknie najdrobniejszy faul u oponentów i podniesie go do niebotycznego poziomu. Putin zapewne o niczym innym nie marzy, jak tylko o tym, żeby na nas sobie poużywać, nie dajmy mu tej okazji. Polski MSZ zareagował w sposób zgodny z normami i tak być powinno, Putin i tak nie przeprosi a sprawców zapewne i tak nie złapią. Nie ma nic do wygrania, a można wywołać sporą awanturę - nie ma sensu. Ryzykować warto było przy wyborach na Ukrainie, tu nie ma o co walczyć bo i tak niczego nie osiągniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Re: Spokojnie... 08.08.05, 15:49 Bardzo dobrze odpowiedzieli. To znaczyło mniej więcej tyle: Nikomu nic sie nie stało, więc podnosimy na was nogę... (jak psy :)). Wiemy, że podskakujecie ale nie jesteście warci zainteresowania. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP,zdejmuję inkognito,jestem major W.A.Nieiz 08.08.05, 15:54 wiestnyj z Łubianki. Ostrzegałem, nie pomogło. Jesteście wywaleni. Co? Że czekistą jest się do końca życia? Wy - nie. Duraków nam nie trzeba. A jak się będziecie pod firmę podszywać, to... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Glupio sie czepiasz: wasz MSZ ma racje, ma racje i 08.08.05, 15:57 internauta adas (patrz wyzej). Tylko takie ambicjonalne zero chce tu bez sensu podskakiwac - NIE TRZEBA BYLO JAKO PIERWSI POBIC ROSYJSKICH DZIECI. Teraz macie przesrane i mozecie tylko wlozyc ryl w kubel:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gurak Re: Glupio sie czepiasz: wasz MSZ ma racje, ma ra 08.08.05, 16:00 stul ryj psi pomiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To jest "argument po polskiemu"? A wiec nie 08.08.05, 16:52 dziwota, ze WAS WSZEDZIE W SWIECIE PO MORDZIE TLUKA. Z Wlk. Brytania na czele: news.bbc.co.uk/1/hi/england/dorset/4713593.stm news.bbc.co.uk/1/hi/england/tees/4710011.stm news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/4643711.stm Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 ale mi "argument" hehehe... 08.08.05, 17:25 to ze gdzies chuligani kogos pobili.... jak sie zjawisz w nocy na Pradze to tez cie obija - i nie bedzie mialo znaczenia, czy jestes mosiek, Polak, czy - hehehe... "anglik" Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 tez bys zarobil w ryj, gdybys sie tam znalazl 08.08.05, 19:46 i nie ochroniloby cie to zes lewacki mosiek Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Moskwe znam, podejrzana dzielnice z wasza 08.08.05, 20:40 ambasada - takoz. I napewno bym tam po pojaku na piechote nie chodzil! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP, jeszcze !!??Nikogo nie obchodzi,na Łubia 08.08.05, 16:04 nce tez, co sądzisz o polskim, sowieckim, czy jakimkolwiek innym MSZ-ecie. Małczi-to, nakaniec, może chociaż życie ocalisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Glupio sie czepiasz: wasz MSZ ma racje, ma ra 08.08.05, 20:31 kropekuk napisał: > internauta adas (patrz wyzej). Tylko takie ambicjonalne zero chce tu bez sensu > podskakiwac - NIE TRZEBA BYLO JAKO PIERWSI POBIC ROSYJSKICH DZIECI. Teraz macie > > przesrane i mozecie tylko wlozyc ryl w kubel:)))))))))) kropekuk, za malo seksu, ze jestes tak sfrustrwany/a ? Przeciez zaczynasz pisac idiotyzmy i wiesz o tym bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Panowie, słuchać hadko.... 08.08.05, 16:00 Sorry ale nie zdzierżyłem... Jeden wyjeżdża z własnymi kompleksami na punkcie Polski, drugi go wyzywa od kagiebistów... przerzucacie się inwektywami w które czasami (i chyba przypadkiem) zaplącze się jakiś względnie racjonalny argument... weźcie się przejdźcie na godzinny spacer i wtedy zajmijcie się forumowaniem, albo zastanówcie się dwa razy zanim wciśniecie "wyślij", a jak już musicie się obrażać to piszcie sobie na priva co by nikt Was nie musiał czytać (nawet przypadkiem)... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks No prosze,znalazł się moralista...My tu mamy z KRO 08.08.05, 16:08 PEKUPEM nasze wewnętrzne łubiankowskie porachunki i bedziemy je tam odprawiać, gdzie nam pasuje. Może na priva przejdziemy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks I jeszcze jedno:proszę mnie łaskawie nie obrażać.J 08.08.05, 16:11 -a dla KROPEKUPA argumentów zadnych nie mam, racjonalnych, ani nieracjonalnych.Mam dla niego tylko Odpowiedz Link Zgłoś
zyks adas313,obiekt.biorąc,KROPEKUKOWI w potrzebie stan 08.08.05, 16:22 -ął, bo ten już był zapędzony do kąta i tylko piszczał z wściekłości. Tu pytanie: a adas 313 tio ktio :)? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: adas313,obiekt.biorąc,KROPEKUKOWI w potrzebie 08.08.05, 16:29 Obiektywnie biorąc to chyba lubisz się kłócić, nie bronię Kropekuka (patrz parę postów wyżej). > a adas 313 tio ktio :)? Wyszukiwarka -> wpisz w polu autor "adas313", kliknij "szukaj" i przeczytaj minimum z 15 postów to sobie wyrobisz zdanie na mój temat. Ja tak robię zanim wyjadę z atakami personalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Przepraszam,to z rozpędu,jestem dziś w nadmiernie 08.08.05, 16:40 bojowym nastroju... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Przepraszam,to z rozpędu,jestem dziś w nadmie 08.08.05, 16:46 spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To wlasnie ZWYKLY POZIOM tego zyska:)))))))))) 08.08.05, 16:55 Nie zauwazyles, ze ja go nie zaczepialem - to byla reakcja tego tluka na moj post w stylu: po pobiciu ruskich dzieciakow w Warszawie trzeba przelknac te miskiewska zabe i uznac ja TAKZE za wybryk chuliganski. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: To wlasnie ZWYKLY POZIOM tego zyska:))))))))) 08.08.05, 16:59 > po pobiciu ruskich dzieciakow w Warszawie trzeba przelknac te > miskiewska zabe i uznac ja TAKZE za wybryk chuliganski. Tu masz rację, ale nie dziw się że jeśli ubierasz to w zdania w stylu "było nie bić" (zupełnie jakby to było świadome i zaplanowane działanie rządu) a całośc przeplatasz dość złośliwymi wypowiedziami na temat Polski (które mogą być odebrane jako obraźliwe, lub wręcz przejaw jakichś kompleksów - ja to np. tak odbieram) to Ci potem ludzie piszą to co piszą. Może i masz rację, ale formułuj to w sposób nadający się do dyskusji. Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A GDZIE te rusofoby z tego forum maja DOWODY, ze 08.08.05, 17:01 pobicie Polaka (w dosc zakazanym kawalku Moskwy - to nie jest luksusowa dzielnica)BYLO CELOWA ROBOTA ROSYJSKICH SLUZB SPECJALNYCH? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A GDZIE te rusofoby z tego forum maja DOWODY, 08.08.05, 17:04 Pewnie że nie mają. Ale i Ty nie masz podstaw żeby tak stawiać sprawę jak stawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron do Adasia 08.08.05, 18:28 Przepraszam cię, zacny kolego, ale dałeś się tej wrzaskliwej kropekukułce wykołować. Pozwoliłeś, by ci wmówił, że istnieje ścisła symetria pomiędzy warszawskim incydentem sprzed tygodnia a wczorajszym w Moskwie. Otóż niecałkiem. Pisałem o tym wczoraj, więc miast się powtarzać podaję link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=27436318&a=27439080 Twardych dowodów na to, że to FSB stała za tą napaścią oczywiście nie ma - policyjni prowokatorzy wszystkich stron i epok umieli i umieją skutecznie takie dowody usuwać. Zwłaszcza policja w Rosji ma bogate tradycje w tej dziedzinie - komunistyczne i starsze jeszcze, siegające czasów carskich. (Nb. historia Ochrany jest dziś nieźle poznana, radzę poczytać coś o takich postaciach jak Zubatow, Azef, Hapon czy Malinowski - nadzwyczaj ciekawe!). Sprawa jest w każdym razie podejrzana. Zauważ, że nie ma też - jak dotąd - dowodów na to, że sprawcy pobicia rosyjskich "dzieci" w Wawie byli Polakami. Kropekuk zupełnie się tym nie przejmuje i lży całą Polskę bez wytchnienia z tego tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: do Adasia 08.08.05, 18:59 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=27436318&a=27439080 Czytałem go i się zgadzam z tym co piszesz. Tytułem wyjaśnienia (bo w zaplątaniu w słownym ping-pongu z kropekukiem i zyksem mogło to gdzieś umknąć) przedstawię cały mój punkt widzenia na tą aferę: 1. Na pobicie dzieci rosyjskich dyplomatów przez FSB dowodów nie ma i zapewne nie będzie, więc nie można stawiać sprawy że była to _na_pewno_ robota tychże służb. Co więcej pewną poszlaką przeciw jest bardzo spokojna pierwsza reakcja ambasady FR na wyrazy ubolewania, która uznała że sprawa jest zamknięta - dopiero gdy Putin zabrał głos w tej sprawie rosyjska dyplomacja zrobiła się harda (zresztą bardzo niechętnie ponoć). Zapewne całego napadu dokonała jakaś lokalna badyterka, co się w Polsce niestety zdarza. A istotą sprawy jest późniejsza przepychanka rosyjsko-polska, którą można uznać za nasz sukces. Polski MSZ zachował się bardzo przytomnie i nie dał się poniżyć, a Putin po prostu się zbłaźnił. 2. Pobicie w Moskwie - owszem było dziwnie umiejscowione w czasie i przestrzeni, ale nie ma (i nie będzie) dowodów na to kto/co za tym naprawdę stał. Biorąc pod uwagę kremlowskie nastroje i mentalność możnaby przypuszczać że to dzieło "Naszych" czy FSB, ale na takie gdybanie możemy sobie pozwolić na forum GW, a nie na forum międzynarodowym. Równie dobrze pobicia mogły dokonać jakieś oszołomy kierowane nie przez Kreml ale własną głupotę i nienawiśc. 3. Z braku tychże dowodów całą sprawę nasz MSZ powinien potraktować jakby była symetryczna, inaczej polityczni technolodzy Kremla dostaną doskonałe argumenty, a na polu propagandy mają niestety nad nami dużą przewagę - zwłaszcza w tej sprawie. Bez względu na to czy pobicie było przypadkowe czy "przypadkowe" zrobią wszystko by nam dokopać i dlatego należy grać tak jak gramy - przyjąć wyrazy ubolewania i zrobić dobrą minę do złej gry. Problemem nie jest to kto tak naprawdę pobił, tylko to jak to rozegrają dyplomaci. Tyle z mojej strony. > Zauważ, że nie ma też - jak dotąd - dowodów na to, że sprawcy pobicia > rosyjskich "dzieci" w Wawie byli Polakami. Kropekuk zupełnie się tym nie > przejmuje i lży całą Polskę bez wytchnienia z tego tytułu. Dobre spostrzeżenie. A Kropekuk lży Polskę często, bo na jej punkcie jakieś wyraźne kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks ADAS313 PROPEKUPOWI rację przyznał i dobrotliwie 08.08.05, 17:22 go pouczył, jak ma się w dyskusji wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A tu się KROPEKUP wyrozumiałemu ADAS313 na chama 08.08.05, 17:27 ZYKSa wypłakał...Nic nie pomoże, ze służby na Łubiance wywalony: durakow tam nielzia!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A tu się KROPEKUP wyrozumiałemu ADAS313 na ch 08.08.05, 17:31 Masz jeszcze coś do powiedzenia na mój temat? Bo od Twoich wspomnień to za chwilę chyba czkawki dostanę... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks O, ADAS313 też nerwy traci."Od twoich wspomnień"? 08.08.05, 17:44 Polski to trudny jezyk. Trzeba jeszcze popracować... opłaca ci się...? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk MSZ ROSJI WYRAZILO UBOLEWANIE. Polskie MSZ 08.08.05, 16:57 nie wyrwalo sie przed szereg - to tylko Gazetka Wybiorcza jak zwykle robi z internautow wala! wiadomosci.onet.pl/1144984,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 GW to też już napisała 08.08.05, 17:01 Cytuję: "Z kolei rosyjski resort spraw zagranicznych potępił w poniedziałek pobicie pracownika polskiej ambasady. Ministerstwo wyraziło "szczere współczucie" ofierze napaści", określając całe zdarzenie jako "godne ubolewania"." Jest to nawiasem mówiąc w artykule który komentujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A wiec czemu ludzie maja pretensje do MSZ, ze 08.08.05, 17:07 sie "wyrwalo przed szereg"? Dom wariatow! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Ja nie mam :-) 08.08.05, 17:10 Bo - podobnie jak Ty - nie zajrzeli/nie doczytali artykułu do końca :-) Proponuję EOT, bo ta dyskusja do niczego nie doprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEPUP, ADAS313-pragmatyka służbowa zaleca 08.08.05, 18:07 bezwzględnie, że, jesli czekista z czekistą chcą pewne sprawy wewnętrznie przedyskutować, to przenoszą się na priva. Tam też może KROPEKUP ADAS-owi 313-emu pomóc w lepszym opanowaniu tego cholernego polaczkowskiego języka... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: KROPEPUP, ADAS313-pragmatyka służbowa zaleca 08.08.05, 19:14 Nie wiem jak z językami u Ciebie, ale ja wiem, że "adas" to się "adasia", "adasiowi" odmienia, przynajmniej w myśl zasad języka polskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1panrysio Ciekawe, z którego carskiego pokoju rozkaz padł 08.08.05, 16:02 Niby przypadkowe pobicie he,he.. Odpowiedz Link Zgłoś
pazio W końcu jakieś logiczne reakcje 08.08.05, 16:05 A już obawiałem się, że polska strona zachowa się tak jak Putinokio ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Re: MSZ pobicie Polaka w Rosji traktuje jako chul 08.08.05, 16:19 > MSZ zachowuje sie jak ... kurczak. Az mnie boli, ze jest moje MSZ. Bardzo dobrze się zachowali - nie zniżyli się do poziomu przeciwnika. Żądanie przeprosin od strony rosyjskiej uprawomocniłoby przecież absurdalne żądanie przeprosin od strony polskiej przez Rosjan. Zauważmy też, że sprawy tak zupełnie nie zignorowali. Poinformowali o fakcie stronę rosyjską - piłka jest po stronie Rosjan, zobaczymy oficjalne oświadczenia, artykuły w prasie itp. To może być ciekawy materiał do analizy. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Cenzura już nawet nie wykropkuje, tylko usuwa bez 08.08.05, 16:25 śladu. Tego jeszcze na GW nie było. Napisałem post o tchórzach i pachołkach Moskwy i go nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Cenzura//ale teraz jest:)Może naciskaj"wyślij 08.08.05, 16:34 I sprawdź na które forum piszesz... ja kiedyś szukałem swojego "zaginionego" postu pod jednym artykułem a okazało się że był pod drugim :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks tzn,może te cenne uwagi poszły na forum o biustono 08.08.05, 16:37 szach...dziewczyny sie troszkę zdziwią. Odpowiedz Link Zgłoś
as75 Re: Cenzura już nawet nie wykropkuje, tylko usuwa 08.08.05, 19:27 Tak jest!! G"TW" (tzn Gazeta TW) dba o czystosć wypowiedzi. W cenzurze ta szmata przeszla juz gazete stanu wojennego redagowana przez czlowieka honoru (prywatnie przyjaciela RED-Michnika - chodzi o kolor naturalmente) tj. de- generala Jaruzela... Tak trzymajcie dalej T(ajni) W(spolpracownicy) - zgodnie z logika historii Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: MSZ pobicie Polaka w Rosji traktuje jako chul 08.08.05, 16:39 traktuje jako chuligński wybryk i to przed oficjalnymi wyjaśnieniami strony rosyjskiej .. !!! to jakaś kpina !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw I co panie Putin, głupio wyszło, nie ?! 08.08.05, 16:49 Tutaj nie ma nad czym debatować. Pobicie pracownika polskiej misji dyplomatycznej w Moskwie to dowód na głupotę Putina i jego pomagierów. Jak teraz te głupki wyglądają ?! Nas się czepiają, wytaczają armaty o politycznym podtekście chuligańskiego incydentu, a tymczasem u nich, w Moskwie, pod ambasadą, chronionym budynkiem, pobito pracownika polskiej ambasady... naprawdę, nie musimy nic więcej, to pobicie wysunęło z sowieckich... ups rosyjskich rąk jakiekolwiek argumenty... To Rosja wyszła na durnia... nie my. Nie ma co być teraz złosliwym wobec Kremla, warto pokazać klasę i spokój, to bardziej denerwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Czy ty naprawde chcesz wmowic swiatu, ze POLACY 08.08.05, 16:59 TE RASISTOWSKIE POBICIA W WARSZAWIE ZACZELI, A RUSKIE TYLKO SIE ZA POBICIE SWYCH DZIECIAKOW MSZCZA? Co za glupota typowego dumb Pole :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP, znowu??!!Ledwie z oka spuściłem, znowu 08.08.05, 17:14 z dziury w podłodze na łubiabce karaluch wyłazi??? Oj, bo nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A, KROPEKUP, jak nie skreślisz tego swojego kretyń 08.08.05, 17:17 go motta mającego sugerować, że masz blade pojęcie o języku Goethego, to się dopiero zdenerwuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
ruben7 O czym ty kaczoren vel kropekuk piszesz???!!!! 08.08.05, 17:20 Jakie rasistowskie pobicie? Raczej miedzyplemienne. Gdybyscie Kropekuk Zydowi (juz nadstawiam gebe) albo jakiemus Arabowi dali kilka kopów to byloby rasistowskie pobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 glupota polskojezycznego mośka.... 08.08.05, 17:27 jest jednak najgorsza:((( Odpowiedz Link Zgłoś
ruben7 Re: glupota polskojezycznego mośka.... 08.08.05, 17:34 Zgadzam sie, purysta, ale nie zawsze tak bywalo. Kiedys glupsi bywali polskojezyczni protestanci, gdy chcieli zgodnie z ze Lutrem wyslac Zydów na Madagaskar. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Czy ty naprawde chcesz wmowic swiatu, ze POLA 08.08.05, 17:31 Ehhh...No popatrz... uderz w stół, a nożyce się odezwą... Puknij sie w łepek gumowym młoteczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Polaczki tancuja jak im Michnik przygrywa: PO RAZ 08.08.05, 20:43 KOLEJNY. A potem bedzie placz i zgrzytanie ebow. I dobrze - Polak i po szkodzie GLUPI! Odpowiedz Link Zgłoś
ruben7 www.Onet.pl donosi, ze Polak byl pijany 08.08.05, 17:16 wg zrodel Onet-u pobity w Moskwie pracownik polskiej ambasady byl pijany. I rachunek sie wyrównal, bo przeciez te pobite ruskie wyrostki w Warszawie tez byly pijane jak baki .... wiadomo jak ruskie pija. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A widziales trzezwa polska "zlota raczke"? Bo to 08.08.05, 17:27 wlasnie byl ow "polski dyplomata" - pan Zenek, ciec ambasady od wszystkiego od czasow AMBASADORA CIOSKA :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jak ten kaczorenkropekup sie nie wyłączy, to chyba 08.08.05, 17:49 rozwalę monitor - będzie imp-lozja... Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak "Miał zadrapania i, według słów lekarzy, był w sta 08.08.05, 17:20 nie upojenia alkoholowego" - no to musiał być z Polski. A może potłukli do kolesie z libacji alkoholowej? Odpowiedz Link Zgłoś
ruben7 A wiec Polak byl pijany 08.08.05, 17:24 A Jutro TASS oglosi, ze pijany Polak pobil sie sam, szarpiac sie pazurami po twarzy. I co my zrobimy (nadmieniam, ze jako urodzony w Polsce Zyd uwazam sie za Polaka)? Oglosimy swiatu, ze te ruskie wyrostki same sie brzytwami pociely. Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak No jak był zalany w trupa to się wywrócił i walnął 08.08.05, 17:27 w trotuar. Bańkę ostro obił i wstyd było isć i przyznać się w ambasadzie, więc całą tę historię zmyślił. To chyba jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
ruben7 A co Zydy na to 08.08.05, 17:28 Zapytalem swoich kolegów - angielskich Zydów: i co wam intuicja, madrosc i doswiadczenie podpowiada: pobil Putin Polaka, czy nie pobil? I co mi odpowiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Cudownie!Na tą wiadomość KROPEKUP stakan spirta s 08.08.05, 17:30 konsumował i dziś już się do duskusji nie włączy. Urrra! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ruben, kotuś,nieważne,kim jesteś ani za kogo się u 08.08.05, 17:34 ważasz. Chodzi o to, żeby się odrobinę do prawdy przybliżyć: w Warszawie brzytwy nie było, ani te wyrostki się nie pocięły, ani ich nikt nie pociął. Nawet sam Putin Wowka nic o brzytwie nie wspomniał... Odpowiedz Link Zgłoś
ruben7 Re: Ruben, kotuś,nieważne,kim jesteś ani za kogo 08.08.05, 17:38 zyks - czytaj mnie uwaznie. Wiem, ze w W-wie brzytew nie bylo, ale tak trzeba reagowac, gdy jutro ruskie oswiadcza (a byc moze tak zrobia), ze pijany Polak pobil sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Wiem, o kogo chodzi - techniczny, jeszcze z czasow 08.08.05, 17:54 Ambasadora Cioska. Ja w jego trzezwosc bym raczej ...nie uwierzyl :))))))))) A powaznie: nie jest to czesc Moskwy, w ktorej lepiej ubrany i "wypasiony" czlowiek powinien lazic piechota - polska ambasada nie miesci sie w dzielnicy prestizowej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP, widac, jest małym szpiclem pod amb.RP, 08.08.05, 18:14 a ja ,durak, myślałem, że to przynajmniej liejtienant... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Na bankietach tam bywalem - jak to w korpusie, 08.08.05, 18:29 Polaczku-szaraczku :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks I na bankietach,duraczku,ciecia poznałeś?KROPEKUP, 08.08.05, 18:35 znów plączecie się w zeznaniach. Dochodzę do wniosku, że wy stale łżecie...A neurofizjologia mówi, że kłamstwo jest 3x trudniejsze (też energetycznie) od prawdy... To może, choć częściowo, przejdziecie na prawdę, choćby w takiej sprawie, że "akurat deszcz pada"? Hę, szeregowy agencie KROPEKUP? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A w innych to brakuje,np.w Putinlandzie?Rozkład no 08.08.05, 17:40 rmalny, % idiotów ten sam, ale nie wszędzie mają taki % internetu i mogą swobodnie bzdury smarowac... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ale Amerykanie mowia "DUMB POLE", nie zas 08.08.05, 17:55 "dumb Ivan". Ciekawe, skad im sie to wzielo? Czyzby robili dla KGB? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Oj KROPEKUP,KROPEKUP, mógłbym ci przytaczać, co te 08.08.05, 18:20 ż mówią o twoim narodzie, ale nie chcę, do narodu nic nie mam, odwrotnie, lubię go.Nie znoszę natomiast Putina Wowki, Łubianki, no i ciebie, gołąbku... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Tak? To wskaz mi linki do amerykanskich jokes o 08.08.05, 20:46 ANGLIKACH - ciekawe, jak duzo tego znajdziesz, "dumb Pole" :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Białoruś: zabawy ciąg dalszy.... 08.08.05, 17:35 Polska znalazła się w miejscu godnym ubolewania . W Berlinie powstanie "Centrum Wypędzonych" na wschodzie mamy opinię hetki pętelki , a w kraju 20 procentowe bezrobocie. To wszystko budzi współczucie własnych obywateli dla własnych reprezentantów. Czas najwyższy na radykalną ich zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Białoruś: zabawy ciąg dalszy.... 08.08.05, 18:59 wojtek2784 to może na Białoruś tam tak ładnie..po co będziesz siedział w miejscu godnym ubolewania w miejcu ubolewania jest akurat Rosja ze swoimi prezydentem od siedmu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
aquarious Re: MSZ pobicie Polaka w Rosji traktuje jako chul 08.08.05, 17:36 A jak sie ma zachowac? Im i tak nic sie w tej chwili nie da zrobic. Uwazam, ze nie powinnismy dac sie sprowokowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ruben7 Re: MSZ pobicie Polaka w Rosji traktuje jako chul 08.08.05, 17:48 Madrze robi polskie MSZ, bardzo madrze. Nawet sam rabin przyznal, ze duzo sie Polacy od nas nauczyli. Zagranie MSZ bylo prawdziwym majstersztykiem, a Romek Abramowitz z Londynu kazal mi napisac, ze mozecie byc pewni, Polacy, ze Putinowi znów chrosty wystapily na gebie ze wscieklosci. No ale wiadomo, kto stoi na czele polskiego MSZ. Brawo Adam Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk MSZ Rosji "wyrazil ubolewanie" jako pierwszy. 08.08.05, 17:57 A wiec wyglada na to, ze kwita. I ze Putin troche sie wyglupil z tym rzadanie przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks KROPEKUP, czy twoje motto ma świadczyć o tem,że um 08.08.05, 18:27 -iesz po niemiecku policzyć do 10-ciu? Stylujesz się na szefa, ten bandzior Putin Wowka tez podobno wyuczył sie jakiegoś volapuecku w czasie swej sołdacko-agenturalnej słuzby w Giermanii...Najważniejsze hasło: hiundert gramm, bitte! Ale on małopijący podobno, a Rosjanin małopijący jest zawsze podejrzany... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie, ze Kaczory to odpowiednie naczalstwo dla 08.08.05, 18:30 dumb Poles :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A rozpaczliwy Putin Wowka to naczalstwo odpowiedni 08.08.05, 18:41 -e dla was, nieszczęsny KROPEKUP. Z dwojga złego (zawsze jest tylko taki wybór), zdecydowanie wolę Kaczory. A my przecież mamy w Polsce jeszcze jakiś wybór, a ty ze swoim smutnym bandytą Wowką wyboru nie masz... Odpowiedz Link Zgłoś