Dodaj do ulubionych

Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarczej

27.09.05, 11:39
PROSZE, TERAZ WPROST Z PREZYDENTEM ROSJI PUTINEM W.W. www.president-
line.ru/ albo SMS-0-40-40
Obserwuj wątek
    • nikola_piterski2 Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarczej 27.09.05, 11:41
      www.president-line.ru/
      • snow21 Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 13:19
        Przy tak udacznym carze który połakomił się na 4 naftową firme świata
        czyli Jukos (według bolszewickiej zasady-grab zagrabione)co doprowadziło
        do rewanżu trockistów (kolorowe rewolucje i w konsenkwencji utrata
        ultra strategicznej Ukrainy) Syberia może się stać nowym Tybetem
    • pogromca_mrowek Putin wydał dekret i wzrost gosp nie ma wyjscia! 27.09.05, 11:42
    • zigzaur Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 11:44
      A co innego miałby powiedzieć?
      Prawdę?
      • jankowski1960 Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 12:05
        Rosja zawija sie w zawrotnym tempie i niedlugo Polacy beda tam jezdzic do
        pracy, a i dzis juz jest nielalo takich osob w Kaliningradzie
        • nikola_piterski2 Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 12:20
          jankowski1960 napisał:

> Rosja zawija sie w zawrotnym tempie i niedlugo Polacy beda tam jezdzic do
          > pracy, a i dzis juz jest nielalo takich osob w Kaliningradzie

Dzis ciesza nas niezla gra pilkarze Kowalewski, Lagiewka, Jop, Tkocz,
          Gorawski...

Jutro czekamy na polskiego hidraulika...
          • gru645 I ja mam ogrodnika i "hausmajstra" z Kaliningradu 27.09.05, 12:26
            co w tym dziwnego ?? Kazdy jedzie tam gdzie mu sie podoba prawda ??
            • block-buster Haslo-Putin i rezydentura KGB juz na Portalu 27.09.05, 12:30
              • jankowski1960 Re: Haslo-Putin i rezydentura KGB juz na Portalu 27.09.05, 12:34
                a kto taki jest w owej rezydenturze?
              • meerkat1 Re:Haslo-Putin i rezydentura KGB juz na Portalu:-) 27.09.05, 13:23
                A czego zes sie spodziewal?

Na takich to tylko jeden sposob: BLOCKBUSTER! :-)
            • eva15 Re: I ja mam ogrodnika i "hausmajstra" z Kalining 27.09.05, 12:46
              gru645 napisał:

> co w tym dziwnego ?? Kazdy jedzie tam gdzie mu sie podoba prawda ??

Nooo, a szczególnie bezproblemowo Polak jedzie do USA, jak mu się podoba...
              • gru645 ja jade a ty ? 27.09.05, 12:55
                jeszcze troche a beda jexdzic wszyscy Polacy.
                • eva15 Re: ja jade a ty ? 27.09.05, 13:01
                  gru645 napisał:

>ja jade a ty ?

Byłam mieszkałam, mam stałą wizę, ale tam nie jadę. Nie szukam pracy a już
                  napewno nie przy azbeście...
                  • gekon1979 bo widzisz evcia to szpieg faszystow zza odry, 27.09.05, 13:13
                    ktory moze wjechac wszedzie, i mieszkac, bo Berlin jej to zalatwi
                    swietnie tu wspolpracuje, z agentami bolszewikow(nikola, jankowskim, tornsonem, a takze z naf-nafem, ich przywodca, ktory teraz jest na urolopie)
                    zadaniem tej bandy, jest wmawianie nam, ze jest beznadziejnie, i tylko jak dobrowolnie poddamy sie dyktatowi berlin-moskwa to bedzie dobrze
                    a guzik prawda, moja kolezanka nie miala problemow z wyjazdem do USA
                    ja sam sie zastanawiam nad wstapieniem do USarmy, jak sejm wprowadzi ustawe ze mozna bez kary
                    • nikola_piterski2 Re: bo widzisz evcia to szpieg faszystow zza odry 27.09.05, 13:21
                      gekon1979 napisał:

> swietnie tu wspolpracuje, z agentami bolszewikow(nikola, jankowskim,
                      tornsonem,a takze z naf-nafem, ich przywodca, ktory teraz jest na urolopie

I'm not an "agent", i'm the "resident"...
                      • gekon1979 teraz kiedy kaczory beda rzadzic 27.09.05, 13:26
                        to sie skonczy wszystko
                        mam nadzieje ze kacapy, beda mieli z wizami do Polski takie problemy, ze nie wjada, a tych co sa w Polsce wygoni sie do Krolewca
                        wielka akcja oczyszczenia ziemi Polskiej z kacapstwa i faszyzmu zza odry
                      • gru645 a jaka róznica ? chyba tylko w jakośći 27.09.05, 13:50
                  • meerkat1 NIE KLAM. eva!, Po prostu: NIE KLAM! 27.09.05, 13:30
                    "Byłam mieszkałam, mam stałą wizę"

Nie klam, eva,.

Niczego takiego jak "stala wiza" w USA nie ma.

Mozesz najwyzej miec prawo stalego pobyt, lub otrzymac -z czasem- turystyczna
                    wize wielokrotna, o ile oczywiscie w miedzyczasie Stanow Zjednoczonych, ich
                    systemu i prezydenta nie szkalujesz! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • meerkat1 ALE JAJA! :-))))))))))))))))))))))))))))) 27.09.05, 13:34

Znakomita wiekszosc pytan rosyjskej maladiozy dotyczyla oplakanych warunkow
                      zycia w Fidieracji i braku perspektyw dla mlodego pokolenia.

Putka obiecal poprawe, zwiekszenie wydatkow na walke z epidemia AIDS i TB itp.

Zaraz <kacap z moskwy> i <nikola_piterski> wyjasnia nam, ze mlodzi ludzie
                      byli podstawieni przez Bierezowskiego, a pytania napisali im dziennikarze
                      z "Kommiersanta" :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• meerkat1 Bylina o Nikole w Fantasyland! :-))) 27.09.05, 13:39
                        gekon1979 napisal:

"nikola zrob cos dla swiata, porzuc prace w KGB
                        i zacznij pisac ksiazki fantasy(ktore bardzo lubie), talent widze do pisania o
                        przygodach w Nibylandii masz, marnujesz talent...a tak bys zrobil kariere w
                        swiecie ksiazek fantasy."

Dwoch cienkich sie przechwala.

Jeden mowi: Moj ojciec to byl taki wysoki, ze mu glowa ginela w chmurach.

Drugi: A jak on mial te glowe w chmuarch, to czy go cos polysinie nie laskotalo?

Pierwszy: da!

Drugi: Znajesz, eto byly jajca mojewo otca!
                        • nikola_piterski2 Re: Bylina o Nikole w Fantasyland! :-))) 27.09.05, 13:47
                          Panie emigrancie dowcipami sypie jak z rekawa, ale jaka szkoda - wszyscy
                          kawalki sa z broda...

Nie wiem czy mam sie smiac, czy plakac z litosci nad opowidaczem?
                          • gekon1979 Re: Bylina o Nikole w Fantasyland! :-))) 27.09.05, 13:51
                            nikola ty nie marnuj sil na awantury na forum
                            tylko zaczynaj pisac ksiazke
                            o przygodach dobrego carewicza wolodki fiutinokia, otoczonego przez zdrajcow i spiskowcow, dobre??
                            ale co ja gadam to przeciez ty mistrzu fantasy, okreslisz fabule i jej tlo
                            z pewnoscia bedziesz mial tu u nas wielu fanow(ja zaloze fanclub, tylko pisz wkoncu)
                          • meerkat1 Re: Bylina o Nikole w Fantasyland! :-))) 27.09.05, 14:19
                            "No, my szli! . Niemcy strielajut z pulemiotow...Sniegu po pas...
                            A my ZYTEM!" (tez z broda; ale fajna, a la Solzenicyn!)
                      • adas313 Re: ALE JAJA! :-))))))))))))))))))))))))))))) 27.09.05, 17:03
                        > Putka obiecal poprawe, zwiekszenie wydatkow na walke z epidemia AIDS i TB itp.

Jak na razie walcza amerykanskimi prezerwatywami.
                        • meerkat1 Re: ALE JAJA! :-))))))))))))))))))))))))))))) 27.09.05, 17:04
                          No tak, ciagle spadaja???...:-)))
                    • presentation1 Re: NIE KLAM. eva!, Po prostu: NIE KLAM! 27.09.05, 15:26
                      meerkat1 napisał:

> "Byłam mieszkałam, mam stałą wizę"
                      >
                      > Nie klam, eva,.
                      >
                      > Niczego takiego jak "stala wiza" w USA nie ma.
                      >DLACZEGO KLAMIE? Moze ma podwojne obywatelstwo.Ja tez moge z dnia na dzien
                      wsiasc w samolot i jestem w Stanach.Nie ma problemu
                      > Mozesz najwyzej miec prawo stalego pobyt, lub otrzymac -z czasem- turystyczna
                      > wize wielokrotna, o ile oczywiscie w miedzyczasie Stanow Zjednoczonych, ich
                      > systemu i prezydenta nie szkalujesz! :-
                      ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                      > )
                      • meerkat1 Re: NIE KLAM. eva!, Po prostu: NIE KLAM! 27.09.05, 16:15
                        Tera ty nie klam!

Jesli sie ma obywatelstwo USA, to ex definicione, nie ma sie WIZY! :-)))

Zalatw se lepiej "czarna" Vise- jak tylko zagnojone gumiaki do wyjscia zalozysz!
                    • eva15 Nie bój się o swój monopol na kłamstwo 27.09.05, 22:20
                      nie myślę ci go odbierać. Mam prawo wjazdu do tego "raju" obojętnie jak to
                      nazwiesz, bo ZUPELNIE bez znaczenia, manipiulatorku. Widzisz, biedaku, jestem
                      Evą, która po jakimś czasie dobrowolnie opuściła ten raj, dobrze mu się
                      przyjrzawszy, a to w oczach takich jak ty największe przewinienie i policzek.
                      • meerkat1 Re: Nie bój się o swój monopol na kłamstwo, evuniu 28.09.05, 01:07
                        "Widzisz, biedaku, jestem Evą, która po jakimś czasie dobrowolnie opuściła ten
                        raj"

Dobrze, tylko czemu przy okazji Adama go pozbawilas poprzez zadawanie sie z
                        wezem?
                  • lungompa Re: ja jade a ty ? Ja juz tu (USA) jestem :))) 27.09.05, 15:42
                    Evh Eva, bylas - pewnie na greenpoincie albo w innym jackowie, wsrod
                    niezasymilowanych Polakow niemowiacych w jezyku kraju w ktorym mieszkaja, nie
                    skonczylas zadnej szkoly w USA (o studiach juz nie wspomne) bo nie znalas
                    dobrze jezyka..) no a ci wredni Jankesi zamiast dac ci wysokoplatna prace w
                    wielkiej firmie jako doradczyni powiedzieli - Ewka - do azbestu :)))
                    To i sie nie dziwie, ze nazekasz.
                    Naprawde masz stala wize ? Jak to zalatwilas ? Bo ja myslalem, ze najdlozsze
                    wizy daja na 10 lat..
                    • gdotb Re: ja jade a ty ? Ja juz tu (USA) jestem :))) 27.09.05, 17:09

> Naprawde masz stala wize ? Jak to zalatwilas ? Bo ja myslalem, ze najdlozsze
                      > wizy daja na 10 lat..

Najdluzsze wizy to daja na pol roku! 10 lat jest wazne to cudenko w paszporcie,
                      promesa wizy.
                      • meerkat1 Eva klamie ZAWODOWO! 27.09.05, 17:22
                        Nawet nie probuj z nia konkurowac!

A jak jej wytkniesz klamstwo, to cie nazwie "manipulantem"!

Nie mow, ze cie nie ostrzegalem!

P.S. Jak chcesz byc perfidny zapytaj EVE czym sie rozni J-3 od J-1, a jeszcze
                        lepiej,
                        JAKIEGO KOLORU jest Green Card! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• eva15 Re: Eva klamie ZAWODOWO! 27.09.05, 22:21
                          meerkat1 napisał:
                          > Jak chcesz byc perfidny zapytaj EVE czym sie rozni J-3 od J-1, a jeszcze
                          > lepiej, JAKIEGO KOLORU jest Green Card! :-
                          no wreszcie robi się ciepło
                        • gru645 "meerkat1" ma racje,cytuja ja nawet ruskie gazety 27.09.05, 22:34
                          internetowe... Ona po prostu dla nich pracuje.

Internet stał sie ważnym elementem walki politycznej. To fakt.
                      • lungompa Re: ja jade a ty ? Ja juz tu (USA) jestem :))) 27.09.05, 17:51
                        Tak tak - masz racje - to tylko promes visa.
                        To jak Eva moze miec STALA vise ???
                        A moze Eva ma naprawde green card ?
                        Ciekawe czy Eva jest ladna i ile ma lat ? Bo ze jest blondynka to wiemy
                        wszyscy :)))
                        • meerkat1 Re: ja jade a ty ? Ja juz tu (USA) jestem :))) 27.09.05, 17:53
                          Co ty? Evy Braun nie pamietasz?! Tej z syfem?!
                          • lungompa Re: ja jade a ty ? Ja juz tu (USA) jestem :))) 27.09.05, 17:59
                            No nie meerkat1, nie strasz jej tymi chorobami spolecznymi - Eva egzystuje tu
                            troche jako maskotka na tym forum :) Tylko czekam kiedy przejdzie na Islam i
                            pojedzie walczyc jako meczennica do Iraku przeciw USA.:)
                            • meerkat1 Eva pilnie potrzebna w D.C.(lub do AC/DC) 27.09.05, 18:08
                              Jak ma "STALA wize" [:-)))], to niech lepiej przyjedzie do Waszyngtotu na
                              demosntracje antywojenne - wspomoc.

A potrzebuja te paSYFY pomocy, oj potrzebuja! :-)))

P.S. A tu tymczasem cyklon WIETNAM pustoszy!!! {[POWAZNIE- SPRAWDZCIE!!!!!]

ZA CO???!

Za NIE wyslanie zolnierzy do Wietnamu?
                              • eva15 Re: Eva pilnie potrzebna w D.C.(lub do AC/DC) 27.09.05, 22:27
                                meerkat1 napisał:
                                Eva braun walcząca o pokój przeciwko despotom, oj ty bystrzaku, jak ty się
                                wikłasz w sprzeczności... Ty już w ogóle nie kumasz, co piszesz, byle waalić w
                                klawiaturę.

• gru645 eva15 udaje "enfant terrible" tego forum 27.09.05, 22:38
                                  ale spełnia tu określone zadania, PRZYNAJMNIEJ pożytecznej idiotki.
                                • meerkat1 Re: Eva pilnie potrzebna w D.C.(lub do AC/DC) 28.09.05, 10:16
                                  Evuniu, wybacz, ale z z dwojga zlego wole walic klawiature niz ciebie.

O ile wiem, nie jest to aynajmniej odosobniona opinia, nawet w kregu twoich
                                  (bylych) bliskich!

sorry!

P.S. No i kiedy wreszcie tego syna sprzataczki Schroedera na kanclerza wybiora
                                  i te mysiowata corke pastora wyp..la?

Bo w ostatnich 48 godzinach cos tak nie ten tego panie dzieju, zaczyna wygladac?
              • ubu66 wiza amerykańska zależy od grubośći portfela 27.09.05, 13:04
                Bo jak by sie dostał stałe do USA STEFAN OLSZOWSKI ? Najpierw kupił sobie
                rezydencję na Long Island. Potem wpisał do formulara wizowego "i'm no communist".
                • zigzaur Re: wiza amerykańska zależy od grubośći portfela 27.09.05, 14:22
                  A może Olszowski był agentem CIA? Nawet na takim szczeblu (sekretarz KC i
                  minister SZ) było to możliwe.
                  • meerkat1 Re: wiza amerykańska zależy od grubośći portfela 27.09.05, 14:28
                    zigzaur napisał:

> A może Olszowski był agentem CIA? Nawet na takim szczeblu (sekretarz KC i
                    > minister SZ) było to możliwe.

A moze nawet ekonomistka tak wysokiego szczebla jak <dr eva> jest agentka CIA?

Jakze skutecznie, Niczym Konrad Wallenrod, w perfidny sposob osmiesza
                    socjalistyczna ekonomie i mentalnosc pod pozorem jej obrony!!

A juz te rzekomo antyamerylanskie filipiki typu "A w USA to Murzynow bija"-
                    wrecz niezrownane!

Mam nadzieje, ze <eva> nigdy nie wpadnie, i ze na Lubiance sie nie zorientuja
                    co jest naprawde grane.

No ale ci z L. maja tera glowy w RURZE!
                    • meerkat1 Czy OLEKSY byl agentem CIA? 27.09.05, 14:32
                      Kto wie, czy nie byl nim Jozef Oleksy.

Z rezultatow jego dzialan wynika, ze pracowal na dwie strony (podwojny agent):
                      niby ustroj PRL i ZSRS wspomagal, a w rzeczywistosci pomogl rozlozyc.

Ciekawe, czy plk Alganow (jego szef w KGB) o tym wiedzial?
                      • ubu66 Teraz wybieraja sie do USA kolejni "antykomunisci" 27.09.05, 15:35
                        Jeden na "działalność naukową" drugi do ONZ. Poniewaz sa kibicami piłki noznej
                        więc może lepiej było by wysłac ich na tereny sportowe [np. Amiki Wronki ?]
                      • zigzaur Re: Czy OLEKSY byl agentem CIA? 27.09.05, 16:30
                        Oleksy jak Oleksy...

Ale Miller, to chyba jednak.
                        1. Zawarł sojusz z USA i przypieczętował go wyprawą do Iraku.
                        2. Rozwalił SLD, dokumentnie i ostatecznie.
              • meerkat1 Eva ZNOW nie dostala wizy do USA! ;-((((((( 27.09.05, 13:27
                eva15 napisała:

> gru645 napisał:
                >
                > > co w tym dziwnego ?? Kazdy jedzie tam gdzie mu sie podoba prawda ??
                >
                >
                > Nooo, a szczególnie bezproblemowo Polak jedzie do USA, jak mu się podoba...

Widze <eva> ze ci ZNOWU podanie o wize w konsulacie USA odrzucili.

Trzeba bylo poprzednim razem ani nie roofowac, ani nie shinglowac!

sorry :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• eva15 Re: I ja mam ogrodnika i "hausmajstra" z Kalining 27.09.05, 12:49
              gru645 napisał:

> I ja mam ogrodnika i "hausmajstra" z Kaliningradu

Pewnie byłeś swego czasu Hausmeistrem w Niemczech i tam sobie to słowo
              przyswoiłeś. Niestety nikt się tym nie zajął(bo i po co), by Hausmeistra gru645
              nauczyć prawidłowo pisać..
              • gru645 nie byłem, a to jest spolszczenie popularne 27.09.05, 12:58
                od dawna tak jak np. "laubzega", wiesz co to jest ?
                • lungompa Re: nie byłem, a to jest spolszczenie popularne 27.09.05, 17:55
                  Ja wiem ! Laubzega to taka eva tyle ze wygieta i piluje - zgadlem ???
                  • meerkat1 A co by Adam zrobil bez evy? NADAL w RAJU! 27.09.05, 18:10
                    "Ja wiem ! Laubzega to taka eva tyle ze wygieta i piluje - zgadlem ???"

Nie! nie zgadles!

eva- to laubzega z tylozgieciem.

Temu nikt jej nie chce pilowac. :-(((
                    • lungompa Re: A co by Adam zrobil bez evy? NADAL w RAJU! 27.09.05, 18:34
                      No kurde kolejny raz mnie eva zaskoczyla swoimi przegieciami - chyba z tego
                      smutku i rozpaczy, ze nie zgadlem pujde i "se co zrobie"..... najpewniej kawe -
                      oczywiscie amerykanska i imperialistyczna bedzie ta kawa... Wiem, eva mi tego
                      nie daruje...
                  • gru645 O,o....DOKŁADNIE piłuje rusko-polski temat z oddan 27.09.05, 22:30
                    iem godnym lepszej sprawy. Cos w tym musi byc....
          • efg rzecz jest w dystrybucji "sukcesu" 27.09.05, 12:36
            Rosja długo jeszcze bedzie gonić świat w przeliczeniach per capita, my Polacy
            także, choć krócej. Po prostu obszary biedy sa w Rosji bezmierne a i u nas
            niemałe. Małe kraje takie jak kraje nadbałtycie o wiele prędzej sobie z tym
            radzą, co jest naturalne.
            Fakt ze Moskwa czy Petersburg to swiatowe metropolie,a ludziom tam zyje sie
            dobrze, tego faktu nie zmieni.
            • nikola_piterski2 Re: rzecz jest w dystrybucji "sukcesu" 27.09.05, 12:52
              efg napisał:

radzą, co jest naturalne.
              > Fakt ze Moskwa czy Petersburg to swiatowe metropolie,a ludziom tam zyje sie
              > dobrze, tego faktu nie zmieni.

Lagiewka i Tkocz graja w Jaroslawlu, Hlinka gral w Czeriepowce, a, np.,
              znakomity Gaszek - w Omsku...
              • wujcio44 Re: rzecz jest w dystrybucji "sukcesu" 27.09.05, 12:57
                nikola_piterski2 napisał:
                > Lagiewka i Tkocz graja w Jaroslawlu, Hlinka gral w Czeriepowce, a, np.,
                > znakomity Gaszek - w Omsku...

Prawie wszyscy piłkarze reprezentacji Danii, Szwajcarii i Norwegii grają za
                granicą. Pewnie przed nędzą z kraju uciekają.
                • gru645 dzis kluby finansują przedsiebiorcy... 27.09.05, 13:00
                  słyszałeś o klubie "AMICA" Wronki ? Wronki maja ok 20 tys. mieszkańców i maja
                  druzyne I ligowa.
                  • adas313 Re: dzis kluby finansują przedsiebiorcy... 27.09.05, 13:17
                    A drugi taki to Groclin z Grodziska Wlkp.
                    Miasto ma 11,7 tysiecy a graja w Pucharze UEFA.
                    • nikola_piterski2 Re: dzis kluby finansują przedsiebiorcy... 27.09.05, 13:26
                      adas313 napisał:

> A drugi taki to Groclin z Grodziska Wlkp.
                      > Miasto ma 11,7 tysiecy a graja w Pucharze UEFA.

"Terek" nie miel miasta, gral na czudzych polach, ale "wywalil" "Kolejarz" z
                      walki za Kubek UEFA...
                • nikola_piterski2 Re: rzecz jest w dystrybucji "sukcesu" 27.09.05, 13:08
                  wujcio44 napisał:

> Prawie wszyscy piłkarze reprezentacji Danii, Szwajcarii i Norwegii grają za
                  > granicą. Pewnie przed nędzą z kraju uciekają.

A propos, masz racje, w "Zenicie" mamy niezlego pilkarza z Norwegii - Hagena.

Nie za duzo znam polske pilke, ale nie slyszalem, zeby tam grali pilkarze ze
                  wspomnianych krajow i... Rosji.
                  • gekon1979 kacap w polskiej lidze, nigdy, czarnego przeboleje 27.09.05, 13:16
                    ale nei kacapa
                  • gru645 kobitki z Rosji grają w kosza np. w Pile.ale maja 27.09.05, 13:55
                    obywatelstwo polskie. Bo teraz prawie wszystcy Rosjanie w Polsce no głównie
                    emigranci ekonomiczni. I im "łyso" za takich jak ty.
                    • ubu66 futbolisci z Rosji za słabi na gre w Europie 27.09.05, 13:58
                      ..nie liczac kilku wyjatków.
                    • meerkat1 Re: kobitki z Rosji grają w kosza np. w Pile.ale 27.09.05, 14:21
                      Slyszlem ze w rejonie Pily grzebia tez zwierzeca padline niejakiemu Stoklosie!
                  • adas313 Re: rzecz jest w dystrybucji "sukcesu" 27.09.05, 17:06
                    Bo graja Brazylijczycy, Portugalczycy itp. itd.

A Polacy sa rozchwytywani jak swieze buleczki.
                    Graja w Szkocji, Hiszpanii, Portugalii, Anglii i reprezentacji Niemiec.
                    No i w Rosji.
                    • meerkat1 Sytuacja w w Rosji jest rownie stabilna... 27.09.05, 17:09
                      Jak reaktor numer 4y w Czarnobylu.

W przededniu pierwszomajowego swieta. ;-(((
                      • adas313 Re: Sytuacja w w Rosji jest rownie stabilna... 27.09.05, 17:09
                        > Jak reaktor numer 4y w Czarnobylu.

Zabetonowana i w sarkofagu?
          • zigzaur Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 14:19
            Czekacie na polskiego hydraulika?

Uważajcie, bo zatka wam gazociąg!

Już jeden polski elektryk porozłączał wam całą sieć!
            • meerkat1 Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 14:23
              zigzaur napisał:

> Czekacie na polskiego hydraulika?
              >
              > Uważajcie, bo zatka wam gazociąg!

Mowisz o Rurociagu Przyjazni im. Putki&i Giergarda?
              • zigzaur Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 14:28
                Dość przyszłościowo. Bo na razie tego gazociągu nie ma. Za dużo będzie
                kosztować, po prostu.
          • adas313 Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 17:02
            > Jutro czekamy na polskiego hidraulika...

Placicie hydraulikom wiecej niz Francuzi?
            Bo o wyjadzach hydraulikow na wschod to tak niezbyt...

Aaaa... manipulacja Wyborczej.
            Rozumiem.
        • borrka Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 12:36
          Ty Jankowski, postaraj sie poprawic swa polszczyzne, jesli juz musisz udawac Polaka.
          Slabo Ci cos idzie.
          Kaliningrad jest miejscem znamiennym nawet na stosunki rosyjskie.
          Nedza, ruiny, prostytucja i AIDS.
          Zyje z przemytu do Polski i na Litwe.
          To jest prawdziwa wizytowka Rosji.
          Polscy bezrobotni rowniez zajmuja sie przemytem.
          Mam nadzieje, ze kaczynski uszczelni wrescie te wyrwe w granicy.
          • meerkat1 Haslo:Kaliningrad :-)))))))))))))))))))))))))))))) 27.09.05, 13:25
            Krolewiec byl kiedys znany z Kanta

Dzis - slynie z KANTOW!!!! (namnozylo sie widocznie!-"Rosja sie rozwija")
        • zigzaur Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 14:18
          Jakim Kaliningradzie? Co to takiego?
      • eva15 Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 13:03
        zigzaur napisał:

> A co innego miałby powiedzieć? Prawdę?

Poczytaj dane WB, MFW, OECD dowiesz się prawdy. I zobaczysz, że pokrywa się z
        tym, co mówi Putin, taki pech...
        • zigzaur Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 14:27
          Evciu, czy muszę ci przypomnieć, że w komuniźmie statystyki ekonomiczne pełniły
          służebną rolę wobec propagandy?

Czy masz w domu jakiś wyrób przemysłowy Made in Russia? A może program
          komputerowy? Może ubierasz się w odzież tam wyprodukowaną?
          • eva15 oj , zigzaur, biedaku!!!!!!!!!!!! 28.09.05, 00:53
            Obrażasz się na określenie "biedaku, nieszczęśniku", ale jak cię inaczej
            nazwać?

Ja:
            > Poczytaj dane WB, MFW, OECD dowiesz się prawdy. I zobaczysz, że pokrywa się z
            >tym, co mówi Putin, taki pech...

Ty:
            > Evciu, czy muszę ci przypomnieć, że w komuniźmie statystyki ekonomiczne
            >pełniły służebną rolę wobec propagandy?

Oj, ty nieszczęśniku DO KWADRATU!! Nawet biedaku nie wiesz, co WB, MFW, OECD.
            Obłęd....
            Myślisz pewnie, że to wytyczne na waszych dawnych zebraniach POP - aktywu . Już
            wówczas nie kumałeś, bo było trudne? Dobrze choć więc, że rośniesz w siłę
            intelektualną nazywając mnie protekcjonalnie "Evcią"..

O Boże nie daj tylko, by zaczęła się dyskusja o znaczeniu
            słowa "protekcjonalnie" i jego tajnych powiązaniach z WB, MFW i OECD.
            • zigzaur Re: oj , zigzaur, biedaku!!!!!!!!!!!! 28.09.05, 15:22
              Proszę evci,

Do wspomnianej organizacji nie należałem nigdy.

World Bank, Organization of Economical Cooperation and Development,
              International Monetary Fund, etcetera, to biurokratyczne machiny, gdzie białe
              kołnierzyki przetwarzają dane nie odchodząc od komputera. I oczywiście dają
              wiarę wszystkim informacjom, jakie napływają. Inaczej ich praca nie miała by sensu.
              Ja natomiast czerpię wiedzę z osobistych rozmów z inżynierami a nie z personelem
              księgowym. Dlatego, także dzięki umiejętności analizowania faktów, zauważam
              pewne sprawy nieco wcześniej niż czytelnik popularnej prasy typu "Economist" czy
              "Newsweek".
        • presentation1 Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 15:23
          eva15 napisała:

> zigzaur napisał:
          >
          > > A co innego miałby powiedzieć? Prawdę?
          >
          > Poczytaj dane WB, MFW, OECD dowiesz się prawdy. I zobaczysz, że pokrywa się z
          > tym, co mówi Putin, taki pech...
          ALE PO CO CZYTACNIEKTORZY INFORMACJE ZBIERAJA Z DZIADA I PRADZIADA
    • snow21 Re: Putin zapewnia Rosjan o stabilności gospodarc 27.09.05, 12:56
      Zdesperowane matki Biesłanu i USA doprowadzą do upadku
      postkomunistyczny tercet idiotyczny Szar..,Bu..,Put.
      A nawiasem mówiąc z powodu indoktrynacji przez idiot tele (tv)
      i inne trockistowskie hollywody i mtv w histori świata zdarzył się
      ewenement- kobiety są teraz bardziej odważne od mężczyzn
    • meerkat1 Rosja rozwija sie w zawrotnym tempie :-))))))))))) 27.09.05, 13:22
      Rosja, towarzyszu, ZWIJA sie w zawrotnym tempie!

Patrz odrebny temat biologicnej zaglady narodu rosyjskiego! :-(((
    • gekon1979 nikola zrob cos dla swiata, porzuc prace w KGB 27.09.05, 13:33
      i zacznij pisac ksiazki fantasy(ktore bardzo lubie), talent widze do pisania o przygodach w Nibylandii masz,
      marnujesz talent...a tak bys zrobil kariere w swiecie ksiazek fantasy
    • gosc.z.korony A Pan Piterski z przekonania na tym forum, czy 27.09.05, 14:27
      służbowo tak Nas tutaj uświadamia? ;-)))
      • nikola_piterski2 Re: A Pan Piterski z przekonania na tym forum, cz 27.09.05, 15:05
        gosc.z.korony napisał:

> służbowo tak Nas tutaj uświadamia? ;-)))

Co do mnie, to "z przekonania", ze nie jest tak zle z Rosja (w kazdym razie nie
        zliej niz z ich krajem), jak moskiewskie dzienninkaze GW, "sluzbowo" kreca
        gitara przed rodakami.
        • borrka Re: A Pan Piterski z przekonania na tym forum, cz 27.09.05, 15:14
          Nikolaszka to wolontariusz i ochotnik, z komsomolskich stukaczy.
          • zyks Re: A Pan Piterski z przekonania na tym forum, cz 27.09.05, 16:13
            To entuzjasta chyba. Jakby był służbowo, to lepiej znałby polski, tak chociaż
            jak np. eva15 :)
        • gosc.z.korony No to chociaż tyle. 27.09.05, 15:27
          Przekonania - rzecz szczera, więc się czepiam.
          Jednako przekonania nie zawsze są prawdziwe.
          Ich źródłem może być na przykład sympatia, czy wręcz miłość do kogoś lub czegoś.
          Ja także źle znoszę gdy ktoś źle mówi, lub się odnosi do mojego kraju.
          Jestem jednak świadom tego, że i w moim kraju jest wiele złego i wiele do
          zrobienia.
          Tak samo jest też z Rosją.
          Moim zdaniem Waszą (jeśli Pan jest Rosjaninem) największą tragedią jest to, że
          Wasze władze tak naprawdę unikają rozwiązywania poważnych problemów, czy wręcz
          tagedii, serwując ludziom postimperialną papkę. Papkę niestrawną i dla Nas -
          Polaków. Jako, że wiele pokoleń przeżyło i pamięta całą epopeję zmagań z Waszym
          historycznym imperializmem.
          Gdyby więc Putin zakopał te upiory i zaczął z Nami rozmawiać jak równy z równym,
          sąsiad z sąsiadem, to całym sercem bym się do tej rozmowy przyłączył. Proszę mi
          wierzyć. A tak: jak Putin wraca do carów i KGB, to ja przywołuję Rzeczpospolitą,
          bo swego czasu i potężna była i niezłe Wam gotowała kłopoty.
          Przesyłam ukłony!
          • ubu66 Serdecznie sie przyłączam do Pana zdania 27.09.05, 15:42
            tylko ze jest w nim jeden postulat dla nich CAŁKOWICIE NIESTRAWNY - rozmowa jak
            równy z równym. Jak mawiał znany satyryk: "W tym najwiekszy jest ambaras żeby
            dwoje chciało naraz.
            Oni chca rozmowy ale tylko w stylu imperialnym.
            • ubu66 PS. A dla nas imperium za wielką woda ... 27.09.05, 16:14
              Rosja może być bogatym i pięknym krajem. Ale nie jako imerium. Jako imperium
              moze byc tylko strachem na wróble.
              Po prostu musza sobie wreszcie zdac sprawe kto rzadzi swiatem i nie podskakiwać !
              • gosc.z.korony Racja! 28.09.05, 10:07
                Przesyłam ukłony!
        • meerkat1 Piterskij to MASOCHISTA! 27.09.05, 16:40
          Wpier...sie tu. Wszyscy z niego lacha ciaga i obsrywaja!

A przeciez tyle jest w Fiedieracji gazet,w ktorych moglby nikola Polske i
          Polakow bezkarnie obsr..c, i jeszcze by mu za to MERDAL dali!!!

No, moze z wyjatkiem "Kommiersanta", bo to, jak pisze <pita> "gazeta Zyda
          Bierezowskiego".

A jak wiadomo Zydzi bardzo kochaja Polakow. :-))))
    • presentation1 NIE DLA IDIOTOW 27.09.05, 15:18
      Moze poprzez slogany reklamowe zrozumieja coniektorzy ze Rosja ma zapewniony
      wysoki rozwoj gospodarczy przez conajmiej kilkadziesiat lat.Na tym forum jest
      wielu co przytupywalo z radoscia na slowa ze Rosja to bankrut.Dzis chyba nie
      maja watpliwosci ze Rosja jest w czolowce najszybciej rozwijajacych sie krajow
      swiata.Jak na ironie jest jeszcze inny kraj slowianski o nazwie Bialorus ktory
      rozwija sie dwucyfrowo.Jak to niektorych boli.Najgorsze ze nic zrobic nie
      mozna.Dla madrych mam jednak rozwiazanie.Zbojkotowac rope naftowa i gaz
      sprowadzany ze wschodu.Bedzie Wam wtedy lzej na duszy.
      • borrka Leaderzy 27.09.05, 15:31
        Najszybszy statystycznie wzrost, maja Bosnia i Hercegowina oraz Liberia.
        Rosja doskonale wpasowywuje sie w te czolowke.
        Bialorus tez.
        • gosc.z.korony Otóż to! 27.09.05, 15:38
          Jak ktoś ma więcej do nadgonienia, to musi szybciej biec. O tym, zdaje się, Nasz
          przedmówca zapomniał.
          • presentation1 Re: Otóż to! 27.09.05, 15:39
            Wiec trzeba gonic a nie gadac i pluc z forum
            • gosc.z.korony Gonię, gadam i co tylko 27.09.05, 15:40
              a większość kraju jak stała tak stoi ;-)))
              • presentation1 Re: Gonię, gadam i co tylko 27.09.05, 15:44
                a najwazniejsze w tym wszystkim ze myslac o przyszlosci myslisz o rozbiorach,
                ze zamiast biznesu myslisz o Katyniu.Moze nawet i znasz nazwiska pomordowanych
                przez ZSRR? Nie watpie.Znasz cale zlo historii.A czy pamietasz swoja prababcie?
                Czy mozesz cos powiedziec o swojej rodzinie?Wiekszosc komentujacych zna
                maksymalnie babke-ale to i tak duzo.
                • gosc.z.korony I tu się niestety niaciąłeś... :) 27.09.05, 15:54
                  Jestem fascynatem jagiellońskiej, świetnej Rzeczypospolitej, z całą Jej potęgą
                  gospodarczą i kulturalną. Jej otwarciem na świat i możliwościami. Rozbiory,
                  zabory, powstania, wojny i inne tragedie, postrzegam jako pasmo smutku i
                  tęsknoty za utraconym, w dużej mierze na własne życzenie, rajem. Historię swego
                  rodu - rodziny szlacheckiej - wywieść mogę z czasów grubo przed upadkiem
                  Najjaśniejszej.
                  I jeszcze coś (w wielkim niestety skrócie): jestem głęboko przekonany, że jako
                  społeczeństwo nadal mamy ogromny potencjał. Natomiast dręczą Nas często te same
                  wady co niegdyś.
                  Wszystko jednak przed Nami, bo wbrew temu co głoszą niektórzy, Polska jest wolna
                  i do Nas należy decyzja o Jej losie.
                  To tyle.
                  • presentation1 Re: I tu się niestety niaciąłeś... :) 27.09.05, 15:57
                    Powinienem powiedziec -przepraszam.Rzadko sie zdarza ze ludzie
                    pamietaja....wiec powodzenia.Co nie zmienia faktu...jak wyzej
                    • gosc.z.korony Naszą największą społeczną tragedią jest 28.09.05, 10:16
                      to, że niepamiętamy i co gorsza jesteśmy w tym leniwi, jeśli nie - konsekwentni.
                      Odwiedzam często księgarnię w której, po niższej cenie, kupić można książki
                      jakie ,,nie zeszły z półek''. Niech sobie Kolega wyobrazi, pewnego razu, za
                      jednym zamachem stałem się posiadaczem świetnie wydanych, dobrze opracowanych,
                      książkowych biografii: Królowej Bony, Zygmunta Starego, Zygmunta Augusta,
                      Dymitra Samozwańca, a na dokładkę, Józefa Piłsudskiego (książek było więcej, ale
                      interweniowała Żona... he! he! he! ;-)).
                      A tak poważniej (i smutniej niestety), gdybyśmy cenili swoją historię i byli
                      świadomi jej wartości, powyższe biogramy nigdy w życiu nie znalazły by się w
                      ,,taniej'' księgarni. I to jest wyznacznik Naszego wstydu, jeśli nie upadku.
                      Przesyłam ukłony!
        • presentation1 Re: Leaderzy 27.09.05, 15:38
          Nad toba ,za toba i wszedzie ciemno.Obiektywizmu brak to trzeba zaspokoic sie
          ogryzka?Chiny,Indie (zabraknie w tym marszu Polski i USA).

Prawda boli , dlatego sluchajac jej pije wodke.Jest mi lzej-G.W.BUSH(30 lat temu
          • gosc.z.korony Masz rację... 27.09.05, 15:42
            Chiny i Indie będą rządzić Światem.
            Zaprawdę idą ciężkie czasy.
            • borrka Inna story. 27.09.05, 18:17
              Chiny i Indie sa z innej bajki, niz Matuszka R.
              Chinczyk pracuje 14 godzin na dobe i spi pod warsztatem pracy, Rosjanie udaja, ze osiagaja wzrost, podczas gdy to drozeje ropa.
              Jak dlugo udaja, to pol biedy.
              Gorzej, iz niektorzy zaczynaja w to wierzyc.
              Nie osiagna NIC, jesli nie zmienia swych priorytetow:
              GOSPODARKA, a nie imperium.

PS. Chrzanie juz prawie jak Bill C. lol.
              Ale wole szczuple blondynki, niz tluste brunetki.
              Wiec moze nie nadaje sie na prezydenta.
              • meerkat1 Decidez vous! :-))) 27.09.05, 18:22
                "Ale wole szczuple blondynki, niz tluste brunetki."

A jak sie okaze, ze dr <eva> to jednak nie Nordyczka, tylko...Arabka?

W takim wypadku sie chyba jednak przemozesz? :-)
        • ubu66 Faktycznie, jak głodny dostanie kromke chleba 27.09.05, 15:47
          to ma wzrost spożycia o ile procent ?? 100, 1000 ? Wszystkie "tygrysy" tak
          zaczynały, my też. Ale pózniej zaczynaja sie schody.
          PS. A ten "rozwój" to tylko eksport ropy i gazu. A gdzie produkacja i jaka ?
          • presentation1 Re: Faktycznie, jak głodny dostanie kromke chleba 27.09.05, 15:52
            nie chce mi sie szukac linkow bo robie cos innego.Elektronika,oprogramowanie
            komputerowe(duzy rozwoj tego sektora)przy okazji ci wysle.Sciagam call of duty
            i boje sie ze siadzie kompt.Powodzenia
            • presentation1 Re: Faktycznie, jak głodny dostanie kromke chleba 27.09.05, 15:59
              a swoja droga sciagneliscie juz demo call of duty2?
              • ubu66 Re: Faktycznie, jak głodny dostanie kromke chleba 27.09.05, 16:09
                www.cod.fpp.pl/
                • presentation1 Re: Faktycznie, jak głodny dostanie kromke chleba 27.09.05, 16:12
                  www.clubic.com
                  do sciagniecia
                  • ubu66 Bóg zapłac, ale to dla mojego wnuka 27.09.05, 16:15
                    ja znam "z autopsji".
                    • presentation1 Re: Bóg zapłac, ale to dla mojego wnuka 27.09.05, 16:19
                      a dla pana
                      www.phalanx.icenter.pl/index.php?id=23&backPID=9&tt_news=602
                      • presentation1 Re: Bóg zapłac, ale to dla mojego wnuka 27.09.05, 16:24
                        a film jest tu
                        www.monitorpolski.com/kino/NocnaZmiana.html
      • zigzaur Re: NIE DLA IDIOTOW 27.09.05, 16:33
        Jak wiadomo, Rosja nieustannie rozwija się najszybciej na świecie począwszy od
        roku 1917 i permanentnie prześciga USA.

Tylko te dziesiątki milionów trupów...

Tylko ten głód...

Tylko to żniwo śmierci w biały dzień...
        • presentation1 Re: NIE DLA IDIOTOW 27.09.05, 16:36
          Ach ta historia.Ja na sniadanie wole kawior
          • zigzaur Re: NIE DLA IDIOTOW 27.09.05, 16:47
            Na pierwoje maja czy na rocznicę riewolucji?

Przepraszam, teraz jest w Rosji inne święto narodowe:
            7 sierpnia, rocznica pobicia Polaków w Moskwie.

Pogoda na defiladę lepsza niż 7 listopada.

A tak na poważnie: kiedy ostatnio jadłeś? Kiedy ostatnio widziałeś chleb? Czy
            znasz znaczenie słowa "śniadanie", mój ty "mocarstwowcu"?
            • presentation1 Re: NIE DLA IDIOTOW 27.09.05, 16:55
              Odpowiem Ci inaczej.Szanuje historie mojego kraju napewno wiecej niz niejeden
              tu piszacy ale nie znaczy to wcale ze chce wychowac moje dzieci w duchu
              nienawisci do innych narodow.Zycie biegnie a nienawisc nie powinna zzerac
              ludzi.Czas wyciagnac bledy z przeszlosci i odwaznie zyc w naszym skomplikowanym
              swiecie.Historie innych narodow byly podobne,nie tylko my mamy patent na
              martyrologie.Ale rocznice sa od swietowania a przyszlosc od madrego planowania.
              • zigzaur Re: NIE DLA IDIOTOW 27.09.05, 17:09
                Ja jestem przeciwny wychowywaniu w duchu nienawiści.

Czyli jestem przeciwnikiem putinizmu i takich zjawisk jak napady na polskich
                dyplomatów lub szkalowanie Polaków przy okazji rocznicy Dnia Zwycięstwa.

Chociaż...
                Jakiego znowu zwycięstwa? 30 milionów trupów i umocnienie stalinizmu ma być
                zwycięstwem???
                • eva15 Re: NIE DLA IDIOTOW 28.09.05, 00:16
                  Nikt ci nie powiedział, że najpierw napadnięto w W-wie na dzieci rosyjskich
                  dyplomatów. Jesteś aż tak biedny, że nie stać cię na kupno gazet, by samemu
                  powolutku przeczytać, biedaku?
                  • zigzaur Re: NIE DLA IDIOTOW 28.09.05, 15:24
                    Proszę evci, incydent ów, nawet według relacji napadniętych, nie miał żadnego
                    podłoża politycznego.
                    Natomiast moskiewskiej prowokacji wykluczyć się nie da.
            • meerkat1 Re: NIE DLA IDIOTOW 27.09.05, 16:56
              Myslisz, zigzur, ze zaprezentowano mu kiedykolwiek sevruge?

O bieludze nawet nie wspomne! :-(((

Nie wyglada mi tez na to, by w Astrachaniu byl!
              • zigzaur Re: NIE DLA IDIOTOW 27.09.05, 17:07
                A może papugę?
          • gru645 Ja wole na kolację..ale czarny. 27.09.05, 22:22
            I dzieki za linki, ten DVD to chyba juz nie do kupienia.
            I ja nie czuję nienawisci do Rosjan. Ale niestety jestem fatalistą. Los umiescił
            nasz kraj w takim miejscu ze trudno nam jest, szczególnie z tym naszym duchem
            wolności i demokracji. Uważam że cokolwiek byśmy robili dla poprawy kontaktów z
            Rosją to wszystko skazane jest na niepowodzenie dopóki nie pozwolimy aby ten
            "niedźwiadek" położył nam ręke na karku. A nie pozwolimy i w tym cały problem.
            Pocieszające jest że rosyjscy biznesmani nie należą do zakonu matki teresy z
            Kalkuty.
      • eva15 Re: NIE DLA IDIOTOW 28.09.05, 00:11
        presentation1 napisał:

> Jak na ironie jest jeszcze inny kraj slowianski o nazwie Bialorus ktory
        >rozwija sie dwucyfrowo.

Bez przesady, Polska też się rozwija dwucyfrowo, przynajmniej jeśli chodzi o
        bezrobocie. 1. m-ce w Europie, Białoruś czy Rosja pomarzyć tylko mogą o
        takich pozycjach..
        • zigzaur Re: NIE DLA IDIOTOW 28.09.05, 15:27
          Polski kryzys to skutek niemądrego naśladowania niemieckiego socjału. Zresztą,
          niemieckie bezrobocie też ma wymiar dwucyfrowy.
          Strach pomyśleć, co będzie, gdy UE wyegzekwuje otwarcie niemieckiego rynku pracy
          i gdy do UE wejdzie Turcja.

A ile wynosi średnia płaca w Rosji i na Białorusi?
      • efg Dziad swoje, baba swoje ! 28.09.05, 22:39
        Prawa rozwoju ekonomicznego sa takie, ze rozwój nie nastepuje liniowo. Kraje
        biednniejsze po pewnych trafnych działaniach maja duzy wzrost poczatkowy. To tak
        jak był bys bezrobotnym i nagle dostał prace, twój poziom bytowy skacze
        gwałtownie wzwyż. W miare czasu, lat pracy, nastepuje dalsza poprawa, ale juz
        nie taka szybka. Kraje bogate, chocby Niemcy maja o wiele mniejszy wskaźnik niz
        takie "tygrysy " jak Białoruś. Łukaszenko chwali sie np. ze nie mas długów
        zagranicznych - nie ma BO NIKT MU NIE POŻYCZY !!!
        • meerkat1 Stabilnosc za 13 milairdow$$$ 29.09.05, 09:59
          Putin zapewni dzis dodatkowo Rosjan o stabilnosci ekonomicznej Rosji wyplacajac
          13 miliardow $$$ swemu finansiscie Abramowiczowi.

"Abram&Putka"- won lisku z ogrodka!
    • zyks Car Wowka próbuje gadać zachodnim językiem, stabil 27.09.05, 16:26
      nośc gospodarcza i takie różne... Brzmi śmiesznie. U Wowki "stabilność" jest
      wtedy, gdy trzyma dobrze za mordę, i o to chodzi. A statystyka to akurat
      najmniejszy problem...
      • jankowski1960 Re: Car Wowka próbuje gadać zachodnim językiem, s 27.09.05, 21:16
        rzyczylbym Polsce takiego tempa rozwoju gospodarczego jaki ma Rosja.
        • johnny-kalesony Oto stosowne dane. 28.09.05, 01:16
          Jak się okazuje wzrost w Rosji nie był w ostatnim roku wcale tak porażający,
          biorąc pod uwagę stopień zapóźnienia gospodarczego tego kraju. W każdym razie -
          Ukraina np. rozwijała się dwa razy szybciej, Polska zaledwie 1,1% wolniej od
          Rosji.

www.cia.gov/cia/publications/factbook/rankorder/2003rank.html

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • borrka Cisza ? 28.09.05, 10:34
            Jak zwykle radzieccy milkna wobec konkretnych danych statystycznych.
            Dodac nalezy, iz wzrost ten wynika WYLACZNIE zs wzrostu cen surowcow, a nie jest rezultatem posuniec gospodarczych ekipy Putina.
          • efg Od nedzy do dostatku jeden krok - kromka chleba 28.09.05, 15:42
            Jak bezdomny znajdze portfel z 10 dolarami - jakie to szczescie, jak te same 10
            dolarów znajdzie milioner to co ? Ledwo je podniesie.
            Bogate kraje rozwijaja sie wolniej .
    • buetka222 Qrde to wyglądało jak sekta to spotkanie z Putinem 27.09.05, 22:58
      Jak by nie było wiadomo że putin to Prezydent a oni narodem to obsrwator myslał by że to spotkanie jakieś sekty tak to wyglądało oni się tak patrzyli na niego jak na guru znaczy.
    • efg Ale teraz na temat 27.09.05, 23:05
      Sam pomysł to bzdura. Nikt nigdzie na swiecie nie zrobi czegos takiego uczciwie.
      Bo po prostu tego sie nie da. Zawsze znajdzie sie jakis "czubek", nie mówie juz
      nawet o wyskoku "polityycznym" ale jaki zwykły głupek...
      Więc dzieki za ten show, chyba z Putinem aż tak źle jeszcze nie jest prawda ?
      Jednak ci "socjotechnicy" Putina to barachło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka