Dodaj do ulubionych

Czy Holandia to nowa Sparta?

30.09.05, 12:48
Jeszcze trochę i pod nóż pójdą kalecy a kto potem to już tylko strach myśleć.
Dzisiejsza Europa to moralna katastrofa. W obliczu tak daleko idącej pogardy
dla ludzkiego życia wojna Busha zaczyna wyglądać naprawdę jak małe piwo.

www.washingtontimes.com/world/20050929-114707-7410r.htm
Obserwuj wątek
    • wujcio44 Re: Czy Holandia to nowa Sparta? 30.09.05, 12:53
      Na Lacedemończyków to oni nie wygladają. Za tchórzliwi i, mimo wszystko, za mało
      spedaleni.
      • remik.bz "Spartanie" z Srebrenicy 30.09.05, 21:30
        wujcio44 napisał:

> Na Lacedemończyków to oni nie wygladają. Za tchórzliwi i, mimo wszystko, za
        mał
        > o
        > spedaleni.

A swoje slawne Termopille mieli w Srebrenicy. Nie pamietam tylko jak sie
        nazywal ich wspolczesny Leonidas , ale moze to i dobrze ?
    • caesar_pl Re: Czy Holandia to nowa Sparta? 30.09.05, 12:54
      Za 10 lat dopuszcza eutanazje w Niemczech,ktorzy sie taak bronia,a za 20 lat w USA.
      Bo taka jest kolej zeczy,po prostu trzeby tylko dorosnac..
      Holandia nie dopuszcza kary smierci jak USA.Ale dopuszcza dobrowolna smierc w niektorych przypadkach.USA nie!!!!
      • amk1999 dobrowolną śmierć??? 30.09.05, 13:15
        Z tego co tu czytam to RODZICE bedą decydować o terminacji dziecka. Gdzie tu
        dobrowolność???

Aborcja to też śmierć dobrowolna???

Europa nie ma już od dekad moralnego kręgosłupa. To rynsztok dzisiejszej
        cywilizacji. A wszelkie protesty w sprawie Iraku to nic innego tylko chora
        hipokryzja.
        • caesar_pl Re: dobrowolną śmierć??? 30.09.05, 13:41
          Rodzice wiedza najlepiej,nie ksieza czy politycy.
          • amk1999 a dziecko? 30.09.05, 14:07
            Według niektórych dla których wygodny seks jest ważniejszy od ludzkiego życia
            to nie człowiek aż do urodzenia.

Z tego co Ty piszesz rozumiem że dla Ciebie to nie czlowiek także i po
            urodzeniu. Wiec kiedy człowiek staje się człowiekiem? Po osiemnastce???

Dajesz najlepszy przykład na "moralność" Europy
            • caesar_pl Re: a dziecko? 30.09.05, 14:17
              Bedziecie na poziomie cywilizacyjnym Europy Zachodniej to bedziecie inaczej myslec.Teraz jestescie 100 lat za Murzynami i wiele nie rozumiecie.
              • amk1999 Dokładnie 30.09.05, 14:33
                Ja przyjmiemy że estetyka określa kto ma żyć a kto nie to wtedy dojdziemy do
                poziomu "cywilizacji" Europy zachodniej czyli rynsztoku
                • caesar_pl Re: Dokładnie 30.09.05, 16:15
                  Wystarczy przejechac sie tak kolo 11 do poludnia w Niedziele po Holandi i Polsce.Nie mam tu na mysli polskiego balaganu i braku organizacji...
                  Zza szyb okna oceniam zacofanie Polski na co najmniej 50 lat...
                  • amk1999 Za Hitlera też był porządek 30.09.05, 16:47
                    Pewnie jeszcze lepszy niż w dzisiejszej Holandii. Ja tam wolę bałagan i
                    zacofanie niż usprawidliwianą estetyką masowa eksterminację niechcianych
                    dzieci, starców, kalek i niepełnosprawnych.

To jest taki europejski hitlerowski liberalizm.
                    • caesar_pl Ty wolisz bos Polak 30.09.05, 16:57
                      zacofany i inaczej myslisz niz na Zachodzie Europy.Za 50 lat sie zmienisz...
                      • amk1999 Zastanów się nad tym co mówisz 30.09.05, 17:17
                        Tak samo hitlerowic mogłby się zwrócić do Francuza, Anglika, Rosjanina,
                        Amerykanina w 1939-1945.

Dobrobyt jest niezwykle ważny, ale nie może być ważniejszy niż niewinne ludzkie
                        życie.

Twoje poglądy tylko umacniają mnie w przekonaniu o totalnej dekadencji
                        dzisiejszej europejskiej kultury.

Wygoda materielna, nie ogrnaiczony żadnymi zasadami moralnymi seks, i
                        eksterminacja niechcianych bądź nie lubianych jednostek ludzkich określa dziś
                        Europę. To rynsztok cywylizacyjny. Hedonizm i rozwiązłość już zniszczyły kilka
                        kultur. Dzisiaj na równi pochyłej jest Europa.
              • amk1999 I nie obrażaj Murzynów 30.09.05, 14:35
                bo jeśli ja jestem opóźniony w stosunku do nich o lat sto to zachodnia Europa o
                kilka milionów.

Bo regres cywilizacyjny cofnął Europę do epoki przed dinozaurami
      • remik.bz Kto decyduje o "dobrowolnej smierci" ? 30.09.05, 21:39
        caesar_pl napisał
        > Holandia nie dopuszcza kary smierci jak USA.Ale dopuszcza dobrowolna smierc

Masz racje Caesar. I wlasnie dlatego bardzo wielu Holendrow przenosi sie "na
        stare lata" np do Hiszpanii czy Irlandii. Oczywiscie, nie robia tego z obawy
        przed dobrowolna smiercia, tylko tak dla jaj sie przenosza.
        A wiesz Caesar jaki ostatnio "holenderski kawal" slyszalem?
        Pytanie: Kto decyduje o terminie "dobrowolnej smierci? odpowiedz: lekarz i
        prawnik spadkobiercy"
        Ciesz sie Czlowieku ,ze sa w UE takie kraje jak Polska , bo moze na starosc
        bedziesz tez musial do nas uciekac przed "dobrowolna smiercia".
        • caesar_pl Re: Kto decyduje o "dobrowolnej smierci" ? 30.09.05, 21:53
          W tej chwili to Niemcy jezdza do Holandi po ostatnie namaszczenie i wracaja w
          pudeleczku.W Niemczech juz jakas szwajcarska firma specjalizujaca sie w tego rodzaju pomocy otworzyla filie przy jakiejs klinice.Ile bylo protestow z demonstracja przed klinika.Szkoda,ze ci co byli za byli nieobecni.No bo jak sie jest w ostatnim stadium to trudno przed klinika z transparentem za...demonstrowac.Sytuacja w przypadku doroslych jest przeciez prosta.Zgadzasz sie na dobrowolne odejscie duzo wczesniej,zanim jest tak daleko.Macie przeciez wszyscy zaswiadczenia przy sobie,ze na wypadek naglej smierci dajecie swoje wnetrze oproznic by innych ratowac.
          W Niemczech jest wielu takich.W Polce chyba jest to zabronione decydowac o swoich organach wbrew proboszczowi...
          Jesli chodzi o dzieci,to ostatnie slowo ma lekarz.Macie prawo podejrzewac,ze lekarz
          to czlowiek,przekupny.Tak jest przeciez w Polsce.Ale Polska to wyjatek na skale co najmniej Unii..
          • remik.bz Ale jesteś naiwny !!! 01.10.05, 09:44
            Nie na darmo "ludzi Zachodu" nazywamy( slowa Stalina) użytecznymi idiotami.
            Ty naprawdę wierzysz w to ,ze gdy chodzi o "kasę" ,czyli o "Boga" dla ludzi
            Zachodu ,to jakiekolwiek zaswiadczenie bedzie sie liczyc ? Stara UE jest
            obłudna - co innego mowi a co innego robi. Np głosi oficjalnie hasla typu
            wolność , demokracja , prawa człowieka , ale irytuje sie , gdy my to w Polsce
            bierzemy na poważnie i działamy ( "Solidarność" , Ukraina , Białoruś).
            I tak samo jest z tym prawem do dobrowolnej smierci. Forsują to ci , którzy
            odniosą z tego korzyść, a więc ludzie młodzi czekający na spadek ( dla których
            stary ojciec jest ciężarem), lobby prawnicze ( ileż to może być pięknych
            procesów), lobby lekarskie ( niezła dodatkowa kasa). A niektórzy użyteczni
            idioci plotą głupoty. Tak samo bylo w latach 80- tych gdy lewacy na Zachodzie
            demonstrowali przeciwko wtrącaniu się USA w wewnętrzne sprawy ZSRR ( czytaj -
            potepiali pomoc USA dla naszej "Solidarności") a potem jakiś major KGB
            awansował na pułkownika. Zacznijcie kochani tam na Zachodzie myśleć i działać ,
            najwyższy czas. Bo obudzicie się pewnego dnia z legalnym rządem
            fundamentalistów islamskich u siebie i będziecie prosic o azyl w Polsce.
            A Twoje stwierdzenie ,że na Zachodzie nie ma przekupstwa potwierdza jedynie
            moja opinie odnośnie "zachodnich użytecznych idiotów".
            • caesar_pl Re: Ale jesteś naiwny !!! 01.10.05, 12:51
              W Niemczech byle gdzie stoja automaty z Kondomami,przy ulicy,przy dyskotece,przy liceum,w ubikacji w knajpie.W Polsce to szybciej postawia spowiadalnice lub automaty z hostiami....
            • maaac remik.bz potencjalnym mordercą? 01.10.05, 13:00
              Widzę, że każdy sądzi po sobie - Ty byś zamordował swoich rodziców dla kasy. Ja
              nie! Nie boje się też tego żeby zrobiły to moje dzieci. Ty swoich najwyraźniej
              się boisz skoro opowiadasz takie bzdury o mordowaniu za pomocą etanazji.
              Zamiast walczyć z eutanazją zacznij lepiej traktować swoich najbliższych -
              pamiętaj wg IV przykazania to właśnie jest gwarancją długiego życia na Ziemi!!!
              • caesar_pl Re: remik.bz potencjalnym mordercą? 01.10.05, 13:41
                Nas jest juz na Ziemi za duzo.Zyjemy dzieki osiagnieciom techniki za dlugo,wbrew naturze!!Pomuzmy jej..
              • remik.bz Cos Ci sie popierniczylo, ja pisze z Polski 01.10.05, 16:19
                Kolego! cos Ci sie pokielbasilo. Ja pisze z Polski nie z Holandii. My doskonale
                wiemy jak brzmi IV przykazanie i przestrzegamy go. I ja nie walcze z
                eutanazja ,bo u nas nie ma takiego problemu. Jest natomiast zbrodnia zabójstwa.
                • maaac Re: Cos Ci sie popierniczylo, ja pisze z Polski 01.10.05, 21:26
                  O widze że podchodzisz również pod VIII "Nie mów fałszywego ..." sam niby
                  znasz, a innych oskarżasz o nie przestrzeganie i próby mordowania swoich
                  najbliższych pod przykrywką eutanazji.
                  Dodatkowo mijasz się z prawdą: "ja nie walcze z eutanazja" bo właśnie cały czas
                  to robisz.
                  :)))))))))))))
    • lechu1 Holandia umiera pod jazmem islamskim 30.09.05, 21:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29719106&a=29765136
      • aaki to nie na temat palancie 30.09.05, 21:46
        • wiesio13 aaaki a ty to jakas islamska g*nida ? 01.10.05, 14:36
          Za przeproszeniem zawsze swoje islamskie "ale" wtracasz gdy chodzi o
          arabuskow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka