felusiak1 27.10.05, 18:36 Glowa panstwa, czlonka ONZ wezwala do eliminacji innego panstwa, tez czlonka ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
old.european Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 18:46 felusiak1 napisała: > Glowa panstwa, czlonka ONZ wezwala do eliminacji innego panstwa, tez czlonka > ONZ. To rzeczywiscie mocno przesadzona reakcja na izraelskie namowy USA do zaatakowania Iranu. "Izrael nakłania USA, by uderzyły na Iran" serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2965445.html Powinni to miedzy soba jakos zalatwic. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek to byla sluszna obrona, jak w gliwicach 27.10.05, 18:52 nie widzisz tej roznicy ? sa panstwa ktore moga miec bmr, moga prewencyjnie atakowac innych i sa panstwa agresorzy, ktorym tego nie wolno /nawet w odpowiedzi na grozby/ Odpowiedz Link Zgłoś
al.hurra Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 18:56 felusiak1 napisała: > Glowa panstwa, czlonka ONZ wezwala do eliminacji innego panstwa, tez czlonka ON > Z. Nie trzeba sie obawiac, juz niedlugo demokracja wprowadzona przez Busha w Iraku zapromnieniuje na caly region i unieszkodliwi Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizmem 27.10.05, 19:35 chce jedynie zwrocic uwage, ze glowa panstwa, czlonka ONZ nie wzywa do ataku na inne panstwo, czlonka ONZ, lecz do eliminacji tego panstwa czyli jego likwidacji, wymazania z mapy. Zastanawia mnie, ze ten niuans nie zostal dostrzerzony co najprawdopodobniej zlozyc trzeba na braki w wyksztalceniu i w zwiazku z powyzszym niezdolnosc do glebszej analizy. Ciekaw jestem jak bylaby wasza reakcja gdyby prezydent Ukrainy wezwal do wymazania Polski z mapy? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek jestem bardzo zawiedziony 27.10.05, 19:39 to ze niektorzy w pelni akceptuja nawolywanie do agresji niektorych panstw /albo nawet akceptuja realna agresje oparta na klamstwach/ a u innych sie dziwia, ze robia to samo Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 19:49 Ja jestem zupelnie przekonany, ze niuans ten, zostal dostrzezony i zrozumiany przez wszystkich, nawet tych cwiercinteligentnych. Problem polega na tym, ze po plyciutkiej analizie, oni po prostu i zwyczajnie zgadzaja sie z tym pokojowym apelem glowy panstwa Iranu. Sa to zapewnie dokladnie ci sami spece, ktorzy popieraja bojownikow wysadzajacych autobusy, pociagi, hotele, szkoly i staruszkow kupujacych marchewke na miejskim targowisku. Sa to spece od wymazywania. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 19:50 powiesz mi tylko jakie panstwa maja prawo grozic innym panstwom ? i na jakiej podstawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 19:52 Grozic wymazaniem z mapy? Zadne. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 19:59 a grozic atakami ? naciskac na inne panstwa niech dokonaja agresji ? robic to regularnie juz kilka lat ? ktore panstwa to moga? mozesz tez odpowiedziec i na pytanie ktore panstwa moga miec bmr i dlaczego akurat tylko te Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:06 panie pendzelku, te panstwa, ktore rzadza tym swiatem ... jak usa. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:11 od czego zaczac? Od konca moze. Gdyby Izrael nie dysponowal tzw atomowym straszakiem, to wiesz rownie dobrze jak ja, ze prawdopodobnie bylby juz wymazany. Wielokrotne proby wymazania skonczyly sie na niczym. Jednak Izrael jast malutkim panstewkiem( cos jak Mazowsze) i nie moze sobie pozwolic na przegrana wojne, gdyz bylaby ona ostatnia...Mozna wymagac od Izraela, zeby sie rozbroil i z wiara spogladal na dojrzewanie iranskiej owieczki ...Mozna wymagac, ale tylko tyle. Co co pytan poczatkowych, to sa troche balamutne zwazywszy, ze od dnia swojego powstania Izrael nie byl agresorem...byl natomiat i jest nieustajaco przedmiotem agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:20 z_daleka napisał: > zwazywszy, ze od dnia swojego powstania Izrael nie byl agresorem... O ile dobrze pamietam, wojne szesciodniowa w 1967 roku zaczal Izrael, zdaje sie nalotami w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:24 Przestan bzdurzyc. Doskonale wiesz dlaczego tak sie stalo. Izrael uprzedzil jedynie nieuchronny atak Egiptu, Syrii i Jordanii. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 22:44 Komus sie popieprzyl "prewencyjny" atak na Egipt z Yom Kippur War ,... A tak na marginesie , my friend , piloci egipskich MIG-w w czasie bombardowania spali w tym czasie w domu , a dywizja pancerna na Synaju , (ktora byla tam od lat) nie miala paliwa w zbiornikach - So much for a preventive attack ,... '67 atak na Egipt byl powtorka nieudanej proby aneksji Synaju w kryzysie suezkim i mrzonek o Eretz Isroel syjonistow ,... W '56-tym mielismy prezydenta z jajami , ktory pokazal droge do domu zapedom kolonialistow ,... Anglii , Francji i Israel-owi ,... uklony ============================================================================== Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony -;) 28.10.05, 14:29 www.jewish.org.pl/polskie/materialy/israel-site/wojny/6.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Tez nie tak 28.10.05, 15:02 felusiak1 napisała: > Przestan bzdurzyc. Doskonale wiesz dlaczego tak sie stalo. Izrael uprzedzil > jedynie nieuchronny atak Egiptu, Syrii i Jordanii. Izrael nie uprzedzil ataku lecz odpowiedzial na atak, ktory juz nastapil. Prawie dwa tygodnie wczesniej Egipt zablokowal ciesniny Tiranskie. Blokada waznego portu morskiego (Ejlat) jest agresja przeciw krajowi. Blokad morskich nie zaklada sie srodkami pokojowymi. Tak wiec - w 1967 to Egipt pierwszy dokonal agresji zbrojnej. Spierac sie mozna jedynie o to czy skala odpowiedzi panstwa zaatakowanego byla proporcjonalna do skali poczatkowych dzialan agresora. Proponenci pogladu ze Izrael w tym przypadku uzyl "excessive force" wygodnie zapominaja wziac pod uwage jawnie wowczas deklarowanych intencji koalicji agresorow oraz tego ze Izrael przed wlasna odpowiedzia zbrojna poprosil - bezskutecznie - o miedzynarodowa pomoc w otwarciu ciesnin. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:28 Jestes powazny? Jesli tak to powinienes wiedzies ze wojska egipskie staty juz na granicy, plany agresji na Izrael byly uzgodnione z sojusznkami, (Moskwa trzymala paleczke dyrygenta). Izrael mial wielkie szczescie, ze uderzyl z wyprzedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:23 tym obszernym uzasadnieniem z ktorym mozna w paru punktach polemizowac chcesz powiedziec ze izrael ma prawo wzywac do agresji na dowolny kraj tak samo jak ma prawo posiadac bmr /ktorej nigdy nie potrzebowal by sie bronic przed "wymazaniem"/ a wyobraz sobie odwrotna sytuacje iran co miesiac juz od roku wzywa do ataku na izrael i namawia inne panstwa jaka powinna byc reakcja izraela ? nie lepiej probowac dyskusje ? bronic sie izrael moze zawsze, wiec po co pierwszy macha szabelka ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:36 Krociotko, bo zaczynamy odbiegac od tematu. Izrael nie naklania, ani nie wzywa do agresji na inne panstwo w celu podbicia go czy wymazania z mapy. Powiedzmy , ze zwraca sie do swojego poteznego sojusznika z "zadaniem" ukrocenia agresywnych zbrojen atomowych przez, zupelnie oszolomionego i palajacego chorobliwa nienawiscia "sasiada". Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:39 ladna nowomowa :) to jak z orwella wojna to pokoj a argumenty dla agresji caly czas na takim samym poziomie jak te przed atakiem na irak /moze przypomne ?/, irak byl tez panstwem niechetnym izraelowi i jak skonczyl czy tak trudno zrozumiec ze sie na werbalnym pozimie broni przed agresja ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:45 Arabia Saudyjska jest b. niechetna Izraelowi...i co, dajemy jej pozyc... Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:48 dajcie i iranowi, nieustanne wzywanie do ataku na to panstwo i do usuniecia rzadu ajatollahow na pewno nie sprzyjaja jakimkolwiek rozmowom Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:55 powtarzasz sie. Izraelowi spokojny Iran wisi kalafiorem. Iran wymachujacy bomba atomowa, jest zagrozeniem bytu panstwa i ludnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:58 jaka bomba atomowa, dowody sa narazie na poziomie ciezarowek do produkcji bmr rozumiem w pelni ze iran sie czuje zagrozony panstwem ktre regularnie wzywa do ataku Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:00 Zagrozonym przez Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:02 nie to zimbabwe regularnie namawia do ataku na iran zimbabwe namawialo do ataku nawet jak byl prezydentem chatami, ktory nawolywal do dialogu miedzy kulturami Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:13 Izrael "namawia regularnie do ataku na Iran" skad, zes to wytrzasnal? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:19 naprzyklad tutaj serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2965445.html a moze tutaj serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34217,2599709.html wtedy przypominam byl prezydentem chatami nawolujacy do dialogu Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:26 Czytales pndzelku te artykuly od poczatku do konca ze zrozunieniem? Wiec zauwazyles juz w pierwszym zdaniu:"Izrael coraz mocniej naciska na USA, by rozprawić się z irańskim programem nuklearnym." A wiec nie z Iranem, nie z Iranczykami, nie z wyznawcami islamu, ale z iranskim programam nuklearnym, ktory ma stac sie narzedziem sluzacym do wymazania Izraela z mapy( bylibysmy zapomnieli od czego zaczela sie ta przemila wymiana pogladow...) Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:31 hmm patrze na poczatek "Jeśli będziemy zmuszeni, to samodzielnie uderzymy na Iran. Nie stawiajcie nas pod ścianą " patrze na koniec /pol roku wczesniej za rzadow pokojowego chatamiego/ Izrael uderzy z ziemi i powietrza na irańskie instalacje nuklearne, jeśli nie wystarczą działania dyplomatyczne, zmierzające do powstrzymania Teheranu przed realizacją programu jądrowego - twierdzi w niedzielnym wydaniu brytyjska gazeta "The Sunday Times" Jej zdaniem, premier Ariel Szaron już w ubiegłym miesiącu wstępnie zgodził się, w wąskim kręgu ministrów, na jednostronny atak na Iran. ----------- to nawolywanie do ataku, to ze uzasadniaja to zagrozeniem podobnym jako byla bmr w iraku to juz opowiadania dla naiwnych saddama tez usunieto bo byl zagrozeniem dla swiata co mogl w ciagu 30 minut zaatakowac londyn /zrozumiem jesli ty znow bedziesz udawal ze nie rozumiesz :))))/ Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:37 Ani razu nie napisalem ze nie rozumiem, nusialo ci sie przywidziec. Wracajac do grozby wymazania Izraela z mapy, to chyba oczywistym sie wydaje( powtarzam sie), ze Izrael nie bedzie czekal jak ofiarny baranek na to wymazanie. Powiedz pndzelek, ty czekalbys spokojnie az cie wymaza? Bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:39 widzisz ja bym sie zastanawial na poczatku jak odpowiedziec panstwu ktore mi juz kilkakrotnie grozi atakiem i namawia inne panstwa do ataku na mnie ciebie by to nie ruszalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:45 pndzelek napisał: > widzisz ja bym sie zastanawial na poczatku jak odpowiedziec panstwu ktore mi > juz kilkakrotnie grozi atakiem i namawia inne panstwa do ataku na mnie > ciebie by to nie ruszalo ? ---------------------------------- Na poczatku...Nie jestesmy na poczatku, ani na srodku, ani na koncu. Jestesmy w okreslonym miejscu rzeczywistosci i ona jest taka jaka jest. I jesli ktos nam powie ze nas wymaze, to my zrobimy wszystko, zeby mu to uniemozliwic. Co ty bys zrobil na naszym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:49 jesli kogos uderzysz to bedziesz wtedy jak ci odda mowil ze to agresor ? hmm ciekawa idea Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:55 pndzelek napisał: > jesli kogos uderzysz to bedziesz wtedy jak ci odda mowil ze to agresor ? > hmm ciekawa idea ----------------------- No, dobra pndzelek, prochu to my tutaj nie wymyslimy. Pora sie rozejsc. Bog z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:57 prochu nie wymyslimy, ale mozna sobie ladnie ustawic rzeczy po koleji a nie wyrywac z kontekstu zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:10 z_daleka napisał: > Grozic wymazaniem z mapy? > Zadne. A czym wedlug ciebie moze jedno panstwo grozic drugiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:15 Mowimy o wymazaniu z mapy...Powtarzam wiec, zadne panstwo, szczegolnie zas czlonek ONZ( o Boze!) nie ma prawa tego robic. O innych grozbach mozemy sobie pogadac pozniej. Tu chodzi o grozbe zupelnie innego wymiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:26 z_daleka napisał: > Mowimy o wymazaniu z mapy...Powtarzam wiec, zadne panstwo, szczegolnie zas > czlonek ONZ( o Boze!) nie ma prawa tego robic. O innych grozbach mozemy sobie > pogadac pozniej. Tu chodzi o grozbe zupelnie innego wymiaru. Od Chomeiniego plata o tym, ze Izrael ma nie byc, ale jak dotad niczego Bogu dzieki nie przedsiewzieli. Psy ktore szczekaja, nie gryza. Gorzej z takimi, ktorzy dla zachowania pozorow zgodnosci ich czynow z regulami ONZ prezentuja falszywe "dowody" i nieprawdziwie informacje, aby uzyskac legitymacje wojny napastniczej przeciwko innemu czlonkowi ONZ. Nie uwazasz, ze to gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:38 old.european napisał: > z_daleka napisał: > > > Mowimy o wymazaniu z mapy...Powtarzam wiec, zadne panstwo, szczegolnie za > s > > czlonek ONZ( o Boze!) nie ma prawa tego robic. O innych grozbach mozemy s > obie > > pogadac pozniej. Tu chodzi o grozbe zupelnie innego wymiaru. > > Od Chomeiniego plata o tym, ze Izrael ma nie byc, ale jak dotad niczego Bogu > dzieki nie przedsiewzieli. Psy ktore szczekaja, nie gryza. Gorzej z takimi, > ktorzy dla zachowania pozorow zgodnosci ich czynow z regulami ONZ prezentuja > falszywe "dowody" i nieprawdziwie informacje, aby uzyskac legitymacje wojny > napastniczej przeciwko innemu czlonkowi ONZ. Nie uwazasz, ze to gorsze? ------------------------------------------------ Iran bez broni atomowej to zupelnie inny pies niz z bronia atomowa. Bezdyskusyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:41 czy broni atomowej ma tyle co saddam w laboratoriach ciezarowkach ? hmm a co wezwania izraela tuz po ukonczeniu wojny w iraku do likwidacji syrii, to tez oczywiscie uzasadniona obrona Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:47 Wiedzialem, ze nie utrzymasz sie przy jednym temacie. Ps.Syria sama sie rozklada. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:49 trzymam, to ze analogie zaczynaja byc dla ciebie zbyt trudne chyba nie jest moja wina Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:57 Analogie? Jakie analogie? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:58 a znasz znaczenie tego slowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:01 Powiedzmy, ze znam. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:03 a znajomosc tego slowa potrafisz wykorzystac ? bo twoje odpowiedzi sugeruja ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:14 Pndzelku, sugerujesz, ze wyczerpaly ci sie argumenty i proponujesz zajac sie slownictwem? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:20 jesli nie rozumiesz argumentow /to narazie udowadniasz/ to szukam przyczyn dlaczego pytania sa ciagle bez odpowiedzi zbyt trudne ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:29 Rozumiem, ze juz jestes zmeczony. Rozstanmy sie wiec w pokoju. Shalom pndzelku. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:32 Salaam czy shalom choc zrozumialem ze pytania pozostawisz bez odpowiedzi jako zbyt trudne Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 21:39 Idz z Bogiem, dobry czlowieku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: Szczerze zawiedziony zasciankowym infantylizm 27.10.05, 20:13 z_daleka napisał: > Ja jestem zupelnie przekonany, ze niuans ten, zostal dostrzezony i zrozumiany > przez wszystkich, nawet tych cwiercinteligentnych. Problem polega na tym, ze po > > plyciutkiej analizie, oni po prostu i zwyczajnie zgadzaja sie z tym pokojowym > apelem glowy panstwa Iranu. Sa to zapewnie dokladnie ci sami spece, ktorzy > popieraja bojownikow wysadzajacych autobusy, pociagi, hotele, szkoly i > staruszkow kupujacych marchewke na miejskim targowisku. Sa to spece od > wymazywania. Tego jestem pewien . Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 19:39 felusiak, dziwko jedna ... po raz ktorys koncerny naftowe nabijaja kase za moje pieniadze ... widac, ze podwyzka ropy to jest tylko dla konsumenta, dla tego co kreci glowa na stacji benzynowej ... o tym nie piszeasz zdziro jedna ? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Nareszcie prawdziwy mezczyzna napisal do rzeczy 27.10.05, 20:18 Zostalem zdzira nie dlatego, ze chodze bez biustonosza i bez majtek na stacji benzynowej gdzie tankuje imagiro lecz dlatego, ze jestem sprawca wysokich cen benzyny. Panie imagiro a wode ognista po ile pan kupuje? Administratora prosze o zachowanie postu imagiro w oryginale. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Nareszcie prawdziwy mezczyzna napisal do rzec 27.10.05, 20:31 ty glupcze nie jestes sprawca podwyzki cen, nie odwracaj kota ogonem ... wiesz dobrze szmato o co mi chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Za cholere nie wiem o co ci chodzi. 27.10.05, 22:33 nie mialem zludzen, ze cos skapujesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Za cholere nie wiem o co ci chodzi. 27.10.05, 22:47 Dziecko, o co ci chodzi? A moze tak: Sluchaj imagiro, kutasie jeden ... po raz ktorys koncerny farmaceutyczne nabijaja kase za moje pieniadze ... widac, ze podwyzka cen tabletek to jest tylko dla konsumenta, dla tego co kreci glowa w aptece ... o tym nie piszeasz zboczencu jeden ? Dlaczego? Sprawia ci przyjemnosc wyzywanie innej osoby? Napisz cos o cenach lekow, zboczencu........ No jak? Podoba ci sie? Wiesz o co mi chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Za cholere nie wiem o co ci chodzi. 27.10.05, 22:49 oddaj za benzyne dzwonie jeden , to ci opowiem historie z pigulkami ... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Za cholere nie wiem o co ci chodzi. 27.10.05, 22:58 To ja od ciebie benzyne wzialem nie placac? Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Za cholere nie wiem o co ci chodzi. 27.10.05, 23:11 ty jednak jestes niemota ... nie ty glabie wziales benzyne. tylko czy ty umiesz widziec przekrety korporacji, czy tylko glupa walisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Za cholere nie wiem o co ci chodzi. 28.10.05, 01:19 To ty sie na mnie wyzywasz za to ze korporaxje ogolily ci doopsko? Idz wez pigulke na rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 20:39 Zacytuj to w oryginale a nie pisz zyczeniowo. A poza tym wolanie o zlikwidowanie panstwa syjonistycznego moze oznaczac zmiane rzadu i polityki Izraela nu ale felusiaki mysla ze syjonizm jest jedyna forma niereformowalna wiec znaczy to dla nich ze ktos chce jakies mapy mazac. Felusiak-jakbys wolol zlikwidowac komunistyczne panstwo Polske to dla mnie by oznaczalo zlikwidowac komunistyczna Polske nu ale jakbys krzyczal zlikwidowac Polske to bys odemnie po ryju dostal. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 20:51 dan34bratdany33 napisał: ...A poza tym wolanie o zlikwidowanie panstwa syjonistycznego > moze oznaczac zmiane rzadu i polityki Izraela ... ----------------------------------- Masz racje braciszku, zmiane rzadu na palestynski( czytaj islamski). Nadmiar zydow - do morza ( to w ramach zmiany polityki). Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Co za samozaparcie 27.10.05, 22:41 Podziwiam z_daleka za nieslychane samozaparcie w dyskusji z uposledzonymi intelektualnie rozmowcami. W jednym zdaniu mozna zawrzec ich yntelektualnom analyzem. Iran ma prawo wymazac Izrael z mapy gdyz USA zaatakowalo Irak i okupuje. Smutne jest jedynie to, ze awersja do USA przeslania im skutecznie rzeczywistosc. Mysle, ze tu na forum nieustannie odreagowuja wlasne uprzedzenia. Dyskusja z takimi osobami jest z gruntu bezsensowna gdyz prezentowane przez nich argumenty uragaja logice. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Co za samozaparcie 27.10.05, 22:43 ty zamknij dzioba i oddaj zlodzieju pieniadze za ukradziona benzyne ... o tym nie mowisz dupolizie busza ? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek uposledzony felusiaku 27.10.05, 22:45 widze ze masz bardzo uproszczony swiat dobrych i zlych wypowiedzi wyrwanych z kontekstu itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: uposledzony felusiaku 27.10.05, 22:47 jego to batem trzeba, tu dyskusji nie ma, panie pendzelek ... to swinia z Fox new ... Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Co za samozaparcie 27.10.05, 22:47 No coz, zabraklo mi tylko okazji, zeby zapytac przesympatycznego, zreszta pana pndzelka... Dlaczego do jasnej cholery chca wymazac Izrael, dlaczego nie chca wymazac USA? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Co za samozaparcie 27.10.05, 22:50 ty tez myslisz jak geniusz felusiak ze chce jakies panstwo wymazac ? hmm a na jakiej podstawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Co za samozaparcie 27.10.05, 22:57 czepiasz sie pndzelek. Znowu nie czytasz z uwaga i stad te pretensje. Napisalem przeciez:"zabraklo mi tylko okazji, zeby zapytac przesympatycznego, zreszta pana pndzelka... Dlaczego do jasnej cholery chca wymazac Izrael, dlaczego nie chca wymazac USA?"... Chca - to bylo o Iranie. Pan pndzelek bezpodstawnie (?) wzial to do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Co za samozaparcie 27.10.05, 23:04 bezpodstawnie ? pisales ta odpowiedz do felusiaka ktory stwierdzil de facto ze uwazam "Iran ma prawo wymazac Izrael z mapy gdyz USA zaatakowalo Irak i okupuje." zreszta jesli sie nie myle to prezydent iranu powiedzial tez ze wyobraza sobie swiat bez usa i izraela /dla ograniczonego felusiaka to nie moje poglady/ Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Co za samozaparcie 27.10.05, 23:08 ale dostales odpowiedz na obydwie wersje ja nikogo mazac nie chce a prezydent iranu i usa zaliczyl Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek zreszta uposledzony felusiaku powiedz 27.10.05, 22:48 na jakiej podstawie twierdzisz "Iran ma prawo wymazac Izrael z mapy gdyz USA zaatakowalo Irak i okupuje." nigdy nic nie twierdzilem o poparciu jakiejkolwiek agresji a w innym watku napisalem ze wypowiedzi iranskiego prezydenta uwazam za glupie /tak jak uwazam za glupie wczesniejsze machanie szabelka izraela, ktore lezalo z duzej czesci u podstaw ostatniej wypowiedzi/ zbyt trudne dla twojego czarno-bialego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: zreszta uposledzony felusiaku powiedz 27.10.05, 23:08 Ubolewam nad faktem, ze musze znizyc sie do twojego poziomu, ale co tam.... Nie imputuje, ze chcesz cos wymazywac z mapy lub poparlbys agresje a jedynie tlumacze ci twoj wlasny tok rozumowania gdzie bezwiednie wprawdzie usprawiedliwiasz ewentualne wymazanie z mapy agresja innego panstwa na jeszcze inne panstwo. Te nieustanne ucieczki od tematu sa wrecz smieszne. Ciekaw jestem jaka bylaby reakcja gdyby Bush powiedzial, ze pragnie wymazac kube z mapy? Intelektualny infantylizm obezwladnia....... Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: zreszta uposledzony felusiaku powiedz 27.10.05, 23:11 tak twoj intelektualny infantylizm obezwladnia sam sobie cos wyobraziles i teraz dopasowujesz dyskutanta do swoich wyobrazen ja stwierdzilem i powtarzalem w kolko de facto dwie tezy 1. slowa iranskiego prezydenta to reakcja na wczesniejsze grozby izraela 2. dowody na niebezpieczenstwo ze strony iranu sa na takim samym poziomie jak te co byly przed wojna w iraku to ze dla ciebie te dwie tezy sa zbyt trudne i myslisz ze znacza cos innego, to raczej nie jest moj problem Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: zreszta uposledzony felusiaku powiedz 28.10.05, 04:47 Szanowny pndzelku1. Od objecia wladzy przez kler, Iran nieustannie nawoluje dowymazania Izraela z mapy ale nigdy nie czynil tego ustami prezydenta.Twoje twierdzenie, ze byla to odpowiedz na grozby jest niedorzeczne2. Dowody na niebezpieczenstwo ze strony Iranu rzeczywiscie sa skromne podobniejak dowody na mozliwosc wojny swiatowej w 1933 pod koniec stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: zreszta uposledzony felusiaku powiedz 28.10.05, 14:10 1. nie jest to niedorzeczne, poprzedni prezydent nawolywal do dialogu miedzy kulturami i jeszcze za jego kadencji izrael rozpoczal obiecywac, ze iran moze kiedykolwiek zbombardowac, nie twierdz ze to nie moze miec zadnego zwiazku z radykalizacja iranu 2. to jest stary chwyt ktorego uzywano juz w iraku i ma mniej wiecej podobna wage jak wtedy, robisz dokladnie to samo co ci ktorzy porownoja raz usa a raz izrael do III. rzeszy tylko wybierasz inny cel Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 22:56 z_daleka napisał: > dan34bratdany33 napisał: > > ...A poza tym wolanie o zlikwidowanie panstwa syjonistycznego > > moze oznaczac zmiane rzadu i polityki Izraela ... > ----------------------------------- > Masz racje braciszku, zmiane rzadu na palestynski( czytaj islamski). Nadmiar > zydow - do morza ( to w ramach zmiany polityki). Wy to z jednej skrajnosci w druga.Tomek ty chyba nie wierzysz w zmiane ustrojowa panstwa.To uwazasz ze Polska jest dalej komunistyczna i tak bylo najlepiej? Izrael moze byc demokratyczny jak stany zjednoczone-co?.Czy nie moze byc nu ale wtedy musialby Izrael dac te same warunki zycia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 22:58 skad ty jestes braciszku? Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 23:14 z_daleka napisał: > skad ty jestes braciszku? Nu oczywiscie ze jestem z Polski.A czy to ma jakies znaczenie jezeli chodzi o moje poglady?Wielu je takie ma a nie sa Polakami. Wy jednak nie lubicie i nie umiecie sluchac wy tylko syjonizmway albo warway. Dlaczego da sie zyc na sasiedstwie etnicznym np.w Stanach?tam araby sie nie wysadzaja a Zydzi nie bombarduja ich F-16.Dalibyscie sobie szanse i po rozum do glowy sie przeszli a nie tylko silowo bo to juz staje sie nudne i niestrawne. Ciagle ta sama spiewka. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 27.10.05, 23:18 dlaczego pytalem? Ano dlatego, ze strasznie duzo rad nam zydom dajesz, myslalem wiec ze masz do tego jakies podstawy...tymczasem ty sobie tylko tak bezinteresownie bleblasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: Po raz pierwszy od 1945 roku................. 28.10.05, 03:51 Ja wam rady daje?.To wy sie tu wywnetrzniacie i o sympatie dla was zebracie po polskim forum a z arabami macie na pienku.Moze lepiej by bylo indoktrynowac fora arabskie ze swoja humanitarna demokracja niz tu u Polakow.Nawazyliscie sobie piwa to go pijce. z_daleka napisał: > dlaczego pytalem? Ano dlatego, ze strasznie duzo rad nam zydom dajesz, myslalem > > wiec ze masz do tego jakies podstawy...tymczasem ty sobie tylko tak > bezinteresownie bleblasz. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.rycerz Już się boisz? 28.10.05, 04:56 No rzeczywiście nie można wróżyć zbyt dobrze Izraelowi. Iranowi trudno sie dziwić. W koncu Izrael grozi Iranowi agresją, nalotami, bronią atomowawą i szczuje nań USA. W końcu każdy sie może wkurzyć i powiedzieć, że warto sie pozbyć wściekłego ratlerka. ;) Oglądałeś "Dzień Świra"? Odpowiedz Link Zgłoś