Dodaj do ulubionych

Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz

• mr.ski Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 08:46
      A co mnie obchodzi jakaś niemiecka gazeta ?
      Rząd już sobie strzelił gola, bo jakaś niemiecka gazeta coś napisała ?
      Dajcie spokój ...
      • 77qwerty Echo Pcimia 06.11.05, 10:20
        pragne doniesc ze w mojej gazecie Echo pcimia
        chwala nowe posuniecia rzadu
        A jednoczesnie gania postawe PO
        Mysle ze kierownictwo PO wyciagnie wnioski
        i zmieni postawe
        ps
        zapomniał bym dodac ze moj szwagier ma podobne zdanie
        A wiec wstydzcie sie PO-wcy i zmiencie swoje stanowisko!!!!!!!
    • antonioni1 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 08:49
      Polski rząd robi to, co do niego należy. Ministerstwo frustratów takie jak na
      szczęście była minister Sroda kierowała od samego początku było niepotrzebne.
      Artykuł niemieckiej gazety jest mieszaniem się w wewnętrzne sprawy Polski. Tego
      w traktacie unijnym nie było. Już grożą, że jeśli zlikwidujemy ministerstwo
      frustratów to nam zmniejszą dotacje? Tu słyszy się o groźbach, że Rosja może
      namzamknąć kurek z gazem lub ropą, tam, że zmniejszą dotacje... Tu Niemcy
      dogadują się z Rosją na temat rurociągu na dnie Bałtyku nad głowami Polaków, a
      teraz grożą, że jeśli itd. to zmniejszą dotacje. Chwila, chwila!!! Polska jest
      czyimś zakładnikiem??? Czyim? Niemców? Rosjan? Już raz nas okupowali, grabili i
      zabijali. Jeśli oni mają w społeczeństwie sfrustrowanych dewiantów, pedofili i
      wszelkiej maści zboczków, to niech ten problem sami między sobą załatwiają.
      Polska to inny kraj, o innej kulturze i tradycji. PiS zyskał u mnie sympatię,
      kiedy dowiedziałem się, że ministerstwo kierowane przez panią minister Srodę
      zostało zlikwidowane. Bardzo dobre posunięcie. NARESZCIE!!!
    • martino wiadomość na 1 stronę portalu 06.11.05, 08:50
      jeden szkop napisał, że Polska jest śmieszna, chyba dzisiaj nie będę spał w nocy z rozpaczy. Rozumiem, że prezydent Tusk zaraz po czymś takim pojechałby do Frankfurtu i przeprosił...
      • zenek68 zaraz szkop, po prostu narodowy-socjalista z SPD 06.11.05, 09:32
    • silesius.monachijski Poczytajcie sobie troche o Frankfurter Rundschau 06.11.05, 09:24
      Nawet w niemieckich opracowaniach ocenia sie te gazeta jako "lionksliberal";
      poza tym - od 2003 roku, kiedy Franfirter Rundschau znajdowalo sie na skraju
      bankructwa, dostali potezny zasrtzyk finansowy, a wiekszosc akcji ma SPD; Od
      Frankfurter Rundschau oczekiwac obiektywizmu w sprawach siwatopogladowych, tak
      tak samo jakby w Polsce tego obiektywizmu oczekiwac od Trybuny badz "Nie";
      .
      de.wikipedia.org/wiki/Frankfurter_Rundschau
      • zenek68 Gazociag Polnocny buduja nazisci niemieccy i ruscy 06.11.05, 09:40
        trzeba tak pisac w polskich gazetach dla wyrownania poziomow...
      • indianski Re: Poczytajcie sobie troche o Frankfurter Rundsc 06.11.05, 09:43
        cala niemieckojezyczna prasa ma identyczne zdanie , nie wnikajac tko ma akcje .
        news.google.de/news?hl=de&ned=de&q=marcinkiewicz
    • socjalistaa Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:05
      wstyd bycia polakiem jest tak duzy ze che mi sie emigrowac i zrobie to,
      ciekawe ilu ludzi podobnych do mnie z wyszczym wyksztalceniemi i prawie
      doktoratem mysli podobnie i ile trci Polska na wyjzdzie takich jak ja? NIestety
      janie mam sily, meczciesie w tym kraju beze mnie,nie lubicie takichjak jawiec
      czesc.
    • rudniand Zdejmijcie już tę propagandę z portalu. 06.11.05, 10:08
      Tak długo to trzymacie-chyba się z tym bełkotem identyfikujecie.
    • jaknigdy Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:17
      Co ty pieprzysz? Równość to dla ciebie tylko gesty? Dla mnie równość nie polega
      na tym aby kobieta stała się facetem, ale aby pracując w kobiecych zawodach,
      mogła się utrzymać, a nie potrzebowała do tego księcia z bajki. Zgadzam się z
      zachodnimi opiniami. Bo i czego chcą ci politycy. Przywrócenia kary śmierci i
      poszanowania dla życia nienarodzonego??? tooż to absurd. Równość uznali że już
      jest, i z głowy. A resztę problemów chcą rozwiązać populistycznymi hasłami,
      które mają nas zająć i odciągnąć od faktycznych błędów...
      Pozdrawiam szlachetnego pana, ale zamiast całusa w rękę chciałabym uczyć w
      szkole za godne pieniądze..
      • 77qwerty Echo pcimia 06.11.05, 10:21

pragne doniesc ze w mojej gazecie Echo pcimia
        chwala nowe posuniecia rzadu
        A jednoczesnie gania postawe PO
        Mysle ze kierownictwo PO wyciagnie wnioski
        i zmieni postawe
        ps
        zapomniał bym dodac ze moj szwagier ma podobne zdanie
        A wiec wstydzcie sie PO-wcy i zmiencie swoje stanowisko!!!!!!!
    • socjalistaa Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:24
      Rownouprawnienie nie polega na calowaniu szlacheckim w reke katoliku! NIe
      polega na wsadzania do zlotych klatek i pisaniu wierszy!Polega na tym by
      kobiety mogly zarabiac tyle samo, by mialy podobny dostep do pracy i finansow
      by mogly byc niezalezne gdy zechca i by szanowanabyla ich godnosc. A nic z tego
      sie nie dzieje sie! Mozna to zmierzyc w zarobkach. KObiety matki smotne,maja w
      Polsce swoje piekielko dzieki kotolickiemu praniu mozgow. KObiety zenia sie z
      byle kim-z pijakami i debilami po to by moc finansowo utrzymac sie. A ich durni
      (i z przymusu wybrani partnerzy) bija je i dzieci nagminnie .Ile ostatnio bylo
      relacji o pobitych kobietach i nawet zabitych dzieciach!.... Ale to nic! I tak
      katolicy dle sie beda modlic.... przeciwko.... z nienawiscia w duszach... do
      wszystkiego co inne: Huraaa! Sroda zdemosjonowana.. wrescie czas na wielki
      Piatek! Kotolicy lubia krucjaty narzecz dobra nawet jesli krew z tego kapie!
      Coz czesto z tego sobie nie zdaja sprawy. Homoseksualisci wyjezdzaja masowo i
      pozbawiamy sie bardzo kreatywnejgrupy spolecznej. Jest bardzo zle i Sroda miala
      odwage to powiedziec. Ale w narodzie gdzie kosciol katolicki i kompleksy i
      malostkowosc zrobil takie spustoszenie w mozgach... jedna Sroda wiosny nie
      zrobi. Zostala zabita przez was. Spojrzcie na siebie widzicie krew na swoich
      trzwarzach? JakMagbet nie zmyjecie jej zsiebie! Cieszcie sie wiec i idzie do
      kosciola modlic sie o dobro na swiecie. DOBRO TRZEBA ROBIC A NIE SIE O NIEGO
      MODLIC.
    • socjalistaa SRODA BEATYFIKOWANA!!! 06.11.05, 10:26
      Rownouprawnienie nie polega na calowaniu szlacheckim w reke katoliku! NIe
      polega na wsadzania do zlotych klatek i pisaniu wierszy!Polega na tym by
      kobiety mogly zarabiac tyle samo, by mialy podobny dostep do pracy i finansow
      by mogly byc niezalezne gdy zechca i by szanowanabyla ich godnosc. A nic z tego
      sie nie dzieje sie! Mozna to zmierzyc w zarobkach. KObiety matki smotne,maja w
      Polsce swoje piekielko dzieki kotolickiemu praniu mozgow. KObiety zenia sie z
      byle kim-z pijakami i debilami po to by moc finansowo utrzymac sie. A ich durni
      (i z przymusu wybrani partnerzy) bija je i dzieci nagminnie .Ile ostatnio bylo
      relacji o pobitych kobietach i nawet zabitych dzieciach!.... Ale to nic! I tak
      katolicy dle sie beda modlic.... przeciwko.... z nienawiscia w duszach... do
      wszystkiego co inne: Huraaa! Sroda zdemosjonowana.. wrescie czas na wielki
      Piatek! Kotolicy lubia krucjaty narzecz dobra nawet jesli krew z tego kapie!
      Coz czesto z tego sobie nie zdaja sprawy. Homoseksualisci wyjezdzaja masowo i
      pozbawiamy sie bardzo kreatywnejgrupy spolecznej. Jest bardzo zle i Sroda miala
      odwage to powiedziec. Ale w narodzie gdzie kosciol katolicki i kompleksy i
      malostkowosc zrobil takie spustoszenie w mozgach... jedna Sroda wiosny nie
      zrobi. Zostala zabita przez was. Spojrzcie na siebie widzicie krew na swoich
      trzwarzach? JakMagbet nie zmyjecie jej zsiebie! Cieszcie sie wiec i idzie do
      kosciola modlic sie o dobro na swiecie. DOBRO TRZEBA ROBIC A NIE SIE O NIEGO
      MODLIC.
      beatyfikujcie srode... wiecej wam to zrobi dobrego!
      • indianski Re: SRODA BEATYFIKOWANA!!! 06.11.05, 10:39
        jajko bylo nieswierze ? To nie jest forum fanow Legii .
    • bluejay262626 policja obyczajowa Kaczyńskich 06.11.05, 10:40
      podszeptuję Kaczyńskiemu: dlaczego nie policja obyczajowa!!!!, wyciągaliby tych
      Wolterowskich terrorystów ze zdrowego społeczeństwa i przykładnie karali,
      najlepiej 99 procentowym podatkiem
    • andre9999 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:42
      Równe traktowanie !!!!!!!!!!!!!!! Ośla łąko to takie w którym jednakowo
      traktujesz wszystkich i męszczyznę i kobietę. A całowanie w rękę, w dupę czy
      cokolwiek innego jest przykładem odwrotnym
    • nudek Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:57
      ty chlopie jak calujesz reke kobiety to jestes kims??? bzdura, szczerze powiem,
      ze moze te starsze pokolenie tego wymaga, ale wierz mi, ze te mlode pokolenie
      kobiet nawet tego nie zna, a co do "calowania" dloni, to nie wiem, ale watpie,
      ze wiesz jak sie to robi, ..... z tego co piszesz..... najlepiej to robia
      francuzi, polacy, hmm ... przy tych ilosciach spozywanego alkoholu...... no nie
      moge sobie tego wyobrazic......

pozdrawiam
    • winka53 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 11:37
      <<wiec katoliku poolski--MODL sie i ...to wystarczy za WSZYSTKO..
      ciemnota i zabobon...zapomnialam dodac GLUPOTA....biedny narod....bo katolicki
      tak bardzo...
      pozdrawiam nie-katolikow...
    • wgruncierzeczywiscie hehehe mam Cie! mury runa CHLOPIE, sarmato 06.11.05, 11:42
      katolik_polski1 napisał:

> Kogo reprezentuje ten szmatlawiec ?
      Na pewno NIE reprezentuje radykalnych nacjonalistycznych nietolerancyjnych prearozych zmianami i wolnoscia bigotow.
      > Jaka rownosc kobiet i mezczyzn ?
      NORMALNA - wiem, ze nie rozumiesz...
      > Na zachodzie podaja lape kobiecie na przywitanie
      > jak chlopu .
      > Jak ja caluje kobiete w reke to juz jestem
      > seksista ???
      Wydaje mi sie, ze jestes i pragniesz wielu "seksistowsich" ruchow, ale masz paranoje i leki przed tym, by byc soba. Roznica tkwi w tym, ze TY widzisz jako jedyna prawdziwa i poprawna droge calowanie w reke, a NORMALNI ludzie sa w stanie akceptowac innych niezaleznie czy im wypada calowac w reke, czy podac jak CHLOPU
      > My mamy jeszcze nasze szlacheckie obyczaje !
      > Oni zatracili wszelkie .
      Trzymaj sie ich kurczowo! Nie puszczaj. To prawdopodobnie jedyne co masz w zyciu. Jesli Ci to odbierzemy i damy wolnosc wyboru, roznorodnosc postaw, ideologii i zachowan zginiesz! A wiec strzez sie wolnych ludzi!! My codziennie czychamy na Ciebie, na twe ubezwlasnowolnienie, by zburzyc tak pieczolowicie budowane wokol ciebie mury, a wiesz i tak i tego sie lekaj dzien i noc, ze mury runa, runa runa...
    • ryyys Re: bełkot 06.11.05, 11:48
      Typowo kato-nacjonalny bełkot.
      Skąd, do cholery, wy się bierzecie ?
      Czy naprawdę potraficie myślec tylko przy warcabach ?!
      • enedue3 Re: bełkot lewactwa 06.11.05, 11:57
        precz z pedalstwem, i wszelkiego rodzaju tego typu wypaczeniami :)).
        Państwo ma być oszczędne !! I będzie, najpierw pod nóż poszło mińisterstwo
        demoralizacji. Niemcom i innym narodom eurokołchozu nic do tego.
    • tomekp1 Re: dotacja unijna a gazeta niemiecka 06.11.05, 12:01
      W niektorych państwach UE też nie ma biur pełnomocnika rządu ds.równego statusu
      kobiet i mężczyzn ,a dotacja unijna im przysługuje/dodatkowo zajmują sie tym
      inne biura/ czy Polska jest na tyle bogatym państwem ze utrzymywać biura bez
      których można się obejść.
      Zastanawiam się czemu niemiecke gazety /właściwie jedna mało licząca się/ robią
      wokól tego tyle szumu-czy to z troski o polski naród -wątpię

• adas313 Re: dotacja unijna a gazeta niemiecka 06.11.05, 13:01
        No bo Ordnung muss sein, a co za tym idzie każdą rzeczą musi się zajmować
        osobny Amt, gdyż tylko to gwarantuje że wszystko zadziała prawidłowo.

I w związku z tym nie ma znaczenia że prawo jest ok (1), a jego egzekwowaniem
        zajmuje się Min. Sprawiedliwości (2).

"Łatwiej i lepiej jest stworzyć nowy urząd niż usprawnić urząd istniejący" - to
        motto tzw. eurosocjalizmu.

=======
        Przypisy:
        1 - istnieją w Polsce dwa mechanizmy mające służyć poprawie jakości prawa:
        obywatelska inicjatywa ustawodawcza i obywatelsdka skarga konstytucyjna. Czy
        pełnomocnik ds. równego statusu choć raz skorzystał/doprowadził do uruchomienia
        któregokolwiek z nich?
        2 - Jeśli szwankują sprawy nadzorowane przez Min. Spr. to trzeba zrobić
        porządek właśnie tam.
    • k.sz Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 12:58
      Na pewno nie słuchaczy radia Maryja i czytelników "Niedzieli"
      Precz z ptasią grypą i ich fikcyjnym planem ratowania Polski.
    • mantlantis Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 13:20
      Najpierw caluje w raczke a potem wali prawym sierpowym !!! Ot polak katolik !!
    • friedmar mocherowe decyzje dały utratę unijnych dotacji. 06.11.05, 15:39
      no tak ale dla naszej minister finansów 2. miliardy deficytu w te llub w wte to
      nie problem. Nie ważne czy polacy są biedni czy bogci ważne że są katolikami -
      już gdzieś to słyszałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka