mr.ski Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 08:46 A co mnie obchodzi jakaś niemiecka gazeta ? Rząd już sobie strzelił gola, bo jakaś niemiecka gazeta coś napisała ? Dajcie spokój ... Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Echo Pcimia 06.11.05, 10:20 pragne doniesc ze w mojej gazecie Echo pcimia chwala nowe posuniecia rzadu A jednoczesnie gania postawe PO Mysle ze kierownictwo PO wyciagnie wnioski i zmieni postawe ps zapomniał bym dodac ze moj szwagier ma podobne zdanie A wiec wstydzcie sie PO-wcy i zmiencie swoje stanowisko!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 08:49 Polski rząd robi to, co do niego należy. Ministerstwo frustratów takie jak na szczęście była minister Sroda kierowała od samego początku było niepotrzebne. Artykuł niemieckiej gazety jest mieszaniem się w wewnętrzne sprawy Polski. Tego w traktacie unijnym nie było. Już grożą, że jeśli zlikwidujemy ministerstwo frustratów to nam zmniejszą dotacje? Tu słyszy się o groźbach, że Rosja może namzamknąć kurek z gazem lub ropą, tam, że zmniejszą dotacje... Tu Niemcy dogadują się z Rosją na temat rurociągu na dnie Bałtyku nad głowami Polaków, a teraz grożą, że jeśli itd. to zmniejszą dotacje. Chwila, chwila!!! Polska jest czyimś zakładnikiem??? Czyim? Niemców? Rosjan? Już raz nas okupowali, grabili i zabijali. Jeśli oni mają w społeczeństwie sfrustrowanych dewiantów, pedofili i wszelkiej maści zboczków, to niech ten problem sami między sobą załatwiają. Polska to inny kraj, o innej kulturze i tradycji. PiS zyskał u mnie sympatię, kiedy dowiedziałem się, że ministerstwo kierowane przez panią minister Srodę zostało zlikwidowane. Bardzo dobre posunięcie. NARESZCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martino wiadomość na 1 stronę portalu 06.11.05, 08:50 jeden szkop napisał, że Polska jest śmieszna, chyba dzisiaj nie będę spał w nocy z rozpaczy. Rozumiem, że prezydent Tusk zaraz po czymś takim pojechałby do Frankfurtu i przeprosił... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Poczytajcie sobie troche o Frankfurter Rundschau 06.11.05, 09:24 Nawet w niemieckich opracowaniach ocenia sie te gazeta jako "lionksliberal"; poza tym - od 2003 roku, kiedy Franfirter Rundschau znajdowalo sie na skraju bankructwa, dostali potezny zasrtzyk finansowy, a wiekszosc akcji ma SPD; Od Frankfurter Rundschau oczekiwac obiektywizmu w sprawach siwatopogladowych, tak tak samo jakby w Polsce tego obiektywizmu oczekiwac od Trybuny badz "Nie"; . de.wikipedia.org/wiki/Frankfurter_Rundschau Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 Gazociag Polnocny buduja nazisci niemieccy i ruscy 06.11.05, 09:40 trzeba tak pisac w polskich gazetach dla wyrownania poziomow... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Poczytajcie sobie troche o Frankfurter Rundsc 06.11.05, 09:43 cala niemieckojezyczna prasa ma identyczne zdanie , nie wnikajac tko ma akcje . news.google.de/news?hl=de&ned=de&q=marcinkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:05 wstyd bycia polakiem jest tak duzy ze che mi sie emigrowac i zrobie to, ciekawe ilu ludzi podobnych do mnie z wyszczym wyksztalceniemi i prawie doktoratem mysli podobnie i ile trci Polska na wyjzdzie takich jak ja? NIestety janie mam sily, meczciesie w tym kraju beze mnie,nie lubicie takichjak jawiec czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
rudniand Zdejmijcie już tę propagandę z portalu. 06.11.05, 10:08 Tak długo to trzymacie-chyba się z tym bełkotem identyfikujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaknigdy Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:17 Co ty pieprzysz? Równość to dla ciebie tylko gesty? Dla mnie równość nie polega na tym aby kobieta stała się facetem, ale aby pracując w kobiecych zawodach, mogła się utrzymać, a nie potrzebowała do tego księcia z bajki. Zgadzam się z zachodnimi opiniami. Bo i czego chcą ci politycy. Przywrócenia kary śmierci i poszanowania dla życia nienarodzonego??? tooż to absurd. Równość uznali że już jest, i z głowy. A resztę problemów chcą rozwiązać populistycznymi hasłami, które mają nas zająć i odciągnąć od faktycznych błędów... Pozdrawiam szlachetnego pana, ale zamiast całusa w rękę chciałabym uczyć w szkole za godne pieniądze.. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Echo pcimia 06.11.05, 10:21 pragne doniesc ze w mojej gazecie Echo pcimia chwala nowe posuniecia rzadu A jednoczesnie gania postawe PO Mysle ze kierownictwo PO wyciagnie wnioski i zmieni postawe ps zapomniał bym dodac ze moj szwagier ma podobne zdanie A wiec wstydzcie sie PO-wcy i zmiencie swoje stanowisko!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:24 Rownouprawnienie nie polega na calowaniu szlacheckim w reke katoliku! NIe polega na wsadzania do zlotych klatek i pisaniu wierszy!Polega na tym by kobiety mogly zarabiac tyle samo, by mialy podobny dostep do pracy i finansow by mogly byc niezalezne gdy zechca i by szanowanabyla ich godnosc. A nic z tego sie nie dzieje sie! Mozna to zmierzyc w zarobkach. KObiety matki smotne,maja w Polsce swoje piekielko dzieki kotolickiemu praniu mozgow. KObiety zenia sie z byle kim-z pijakami i debilami po to by moc finansowo utrzymac sie. A ich durni (i z przymusu wybrani partnerzy) bija je i dzieci nagminnie .Ile ostatnio bylo relacji o pobitych kobietach i nawet zabitych dzieciach!.... Ale to nic! I tak katolicy dle sie beda modlic.... przeciwko.... z nienawiscia w duszach... do wszystkiego co inne: Huraaa! Sroda zdemosjonowana.. wrescie czas na wielki Piatek! Kotolicy lubia krucjaty narzecz dobra nawet jesli krew z tego kapie! Coz czesto z tego sobie nie zdaja sprawy. Homoseksualisci wyjezdzaja masowo i pozbawiamy sie bardzo kreatywnejgrupy spolecznej. Jest bardzo zle i Sroda miala odwage to powiedziec. Ale w narodzie gdzie kosciol katolicki i kompleksy i malostkowosc zrobil takie spustoszenie w mozgach... jedna Sroda wiosny nie zrobi. Zostala zabita przez was. Spojrzcie na siebie widzicie krew na swoich trzwarzach? JakMagbet nie zmyjecie jej zsiebie! Cieszcie sie wiec i idzie do kosciola modlic sie o dobro na swiecie. DOBRO TRZEBA ROBIC A NIE SIE O NIEGO MODLIC. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa SRODA BEATYFIKOWANA!!! 06.11.05, 10:26 Rownouprawnienie nie polega na calowaniu szlacheckim w reke katoliku! NIe polega na wsadzania do zlotych klatek i pisaniu wierszy!Polega na tym by kobiety mogly zarabiac tyle samo, by mialy podobny dostep do pracy i finansow by mogly byc niezalezne gdy zechca i by szanowanabyla ich godnosc. A nic z tego sie nie dzieje sie! Mozna to zmierzyc w zarobkach. KObiety matki smotne,maja w Polsce swoje piekielko dzieki kotolickiemu praniu mozgow. KObiety zenia sie z byle kim-z pijakami i debilami po to by moc finansowo utrzymac sie. A ich durni (i z przymusu wybrani partnerzy) bija je i dzieci nagminnie .Ile ostatnio bylo relacji o pobitych kobietach i nawet zabitych dzieciach!.... Ale to nic! I tak katolicy dle sie beda modlic.... przeciwko.... z nienawiscia w duszach... do wszystkiego co inne: Huraaa! Sroda zdemosjonowana.. wrescie czas na wielki Piatek! Kotolicy lubia krucjaty narzecz dobra nawet jesli krew z tego kapie! Coz czesto z tego sobie nie zdaja sprawy. Homoseksualisci wyjezdzaja masowo i pozbawiamy sie bardzo kreatywnejgrupy spolecznej. Jest bardzo zle i Sroda miala odwage to powiedziec. Ale w narodzie gdzie kosciol katolicki i kompleksy i malostkowosc zrobil takie spustoszenie w mozgach... jedna Sroda wiosny nie zrobi. Zostala zabita przez was. Spojrzcie na siebie widzicie krew na swoich trzwarzach? JakMagbet nie zmyjecie jej zsiebie! Cieszcie sie wiec i idzie do kosciola modlic sie o dobro na swiecie. DOBRO TRZEBA ROBIC A NIE SIE O NIEGO MODLIC. beatyfikujcie srode... wiecej wam to zrobi dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: SRODA BEATYFIKOWANA!!! 06.11.05, 10:39 jajko bylo nieswierze ? To nie jest forum fanow Legii . Odpowiedz Link Zgłoś
bluejay262626 policja obyczajowa Kaczyńskich 06.11.05, 10:40 podszeptuję Kaczyńskiemu: dlaczego nie policja obyczajowa!!!!, wyciągaliby tych Wolterowskich terrorystów ze zdrowego społeczeństwa i przykładnie karali, najlepiej 99 procentowym podatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
andre9999 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:42 Równe traktowanie !!!!!!!!!!!!!!! Ośla łąko to takie w którym jednakowo traktujesz wszystkich i męszczyznę i kobietę. A całowanie w rękę, w dupę czy cokolwiek innego jest przykładem odwrotnym Odpowiedz Link Zgłoś
nudek Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 10:57 ty chlopie jak calujesz reke kobiety to jestes kims??? bzdura, szczerze powiem, ze moze te starsze pokolenie tego wymaga, ale wierz mi, ze te mlode pokolenie kobiet nawet tego nie zna, a co do "calowania" dloni, to nie wiem, ale watpie, ze wiesz jak sie to robi, ..... z tego co piszesz..... najlepiej to robia francuzi, polacy, hmm ... przy tych ilosciach spozywanego alkoholu...... no nie moge sobie tego wyobrazic...... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 11:37 <<wiec katoliku poolski--MODL sie i ...to wystarczy za WSZYSTKO.. ciemnota i zabobon...zapomnialam dodac GLUPOTA....biedny narod....bo katolicki tak bardzo... pozdrawiam nie-katolikow... Odpowiedz Link Zgłoś
wgruncierzeczywiscie hehehe mam Cie! mury runa CHLOPIE, sarmato 06.11.05, 11:42 katolik_polski1 napisał: > Kogo reprezentuje ten szmatlawiec ? Na pewno NIE reprezentuje radykalnych nacjonalistycznych nietolerancyjnych prearozych zmianami i wolnoscia bigotow. > Jaka rownosc kobiet i mezczyzn ? NORMALNA - wiem, ze nie rozumiesz... > Na zachodzie podaja lape kobiecie na przywitanie > jak chlopu . > Jak ja caluje kobiete w reke to juz jestem > seksista ??? Wydaje mi sie, ze jestes i pragniesz wielu "seksistowsich" ruchow, ale masz paranoje i leki przed tym, by byc soba. Roznica tkwi w tym, ze TY widzisz jako jedyna prawdziwa i poprawna droge calowanie w reke, a NORMALNI ludzie sa w stanie akceptowac innych niezaleznie czy im wypada calowac w reke, czy podac jak CHLOPU > My mamy jeszcze nasze szlacheckie obyczaje ! > Oni zatracili wszelkie . Trzymaj sie ich kurczowo! Nie puszczaj. To prawdopodobnie jedyne co masz w zyciu. Jesli Ci to odbierzemy i damy wolnosc wyboru, roznorodnosc postaw, ideologii i zachowan zginiesz! A wiec strzez sie wolnych ludzi!! My codziennie czychamy na Ciebie, na twe ubezwlasnowolnienie, by zburzyc tak pieczolowicie budowane wokol ciebie mury, a wiesz i tak i tego sie lekaj dzien i noc, ze mury runa, runa runa... Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Re: bełkot 06.11.05, 11:48 Typowo kato-nacjonalny bełkot. Skąd, do cholery, wy się bierzecie ? Czy naprawdę potraficie myślec tylko przy warcabach ?! Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Re: bełkot lewactwa 06.11.05, 11:57 precz z pedalstwem, i wszelkiego rodzaju tego typu wypaczeniami :)). Państwo ma być oszczędne !! I będzie, najpierw pod nóż poszło mińisterstwo demoralizacji. Niemcom i innym narodom eurokołchozu nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: dotacja unijna a gazeta niemiecka 06.11.05, 12:01 W niektorych państwach UE też nie ma biur pełnomocnika rządu ds.równego statusu kobiet i mężczyzn ,a dotacja unijna im przysługuje/dodatkowo zajmują sie tym inne biura/ czy Polska jest na tyle bogatym państwem ze utrzymywać biura bez których można się obejść. Zastanawiam się czemu niemiecke gazety /właściwie jedna mało licząca się/ robią wokól tego tyle szumu-czy to z troski o polski naród -wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: dotacja unijna a gazeta niemiecka 06.11.05, 13:01 No bo Ordnung muss sein, a co za tym idzie każdą rzeczą musi się zajmować osobny Amt, gdyż tylko to gwarantuje że wszystko zadziała prawidłowo. I w związku z tym nie ma znaczenia że prawo jest ok (1), a jego egzekwowaniem zajmuje się Min. Sprawiedliwości (2). "Łatwiej i lepiej jest stworzyć nowy urząd niż usprawnić urząd istniejący" - to motto tzw. eurosocjalizmu. ======= Przypisy: 1 - istnieją w Polsce dwa mechanizmy mające służyć poprawie jakości prawa: obywatelska inicjatywa ustawodawcza i obywatelsdka skarga konstytucyjna. Czy pełnomocnik ds. równego statusu choć raz skorzystał/doprowadził do uruchomienia któregokolwiek z nich? 2 - Jeśli szwankują sprawy nadzorowane przez Min. Spr. to trzeba zrobić porządek właśnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
k.sz Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 12:58 Na pewno nie słuchaczy radia Maryja i czytelników "Niedzieli" Precz z ptasią grypą i ich fikcyjnym planem ratowania Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mantlantis Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 06.11.05, 13:20 Najpierw caluje w raczke a potem wali prawym sierpowym !!! Ot polak katolik !! Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar mocherowe decyzje dały utratę unijnych dotacji. 06.11.05, 15:39 no tak ale dla naszej minister finansów 2. miliardy deficytu w te llub w wte to nie problem. Nie ważne czy polacy są biedni czy bogci ważne że są katolikami - już gdzieś to słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś