kalawaw Kolbe - czołowy rasista II RP 06.12.05, 07:10 Kanonizacja Kolbego była błędem. Był to niestety człowiek przesiąknięty poglądami rasistowskimi - taki ojciec chrzestny Rydzyka. Tysiące ludzi oddało w czasie wojny żzycie za innych a żaden zaszczyt ich nie spotkał. Odpowiedz Link Zgłoś
weerek Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 08:00 I bardzo dobrze. Wreszcie ktoś powiedział głośno to, co jest powszechnie znanym faktem, ale nikt nie ośmielił sie dotąd o tym przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
darl całował Koran i wszystko w temacie 06.12.05, 08:04 wielu świętych wolało zginąć niż zrobić coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
shar Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 08:11 Myślę, że nawet w normalnym przewidzianym prawem kanonnicznym trybie, będzie itak ciężko znaleźć świadectwa świętości Karola Wojtyły- on mógł być po prostu dobrym człowiekiem. Natomiast świadectwa świętośći pochodzą od absolutu i nie mają zbyt wiele wspólnego z doczesnością tzn. zawsze i tak ludzie zdecydują czy będzie świętym czy też nie.A jeżeli tak to dlaczego nie oddać głosu wątpiącym w ogólny wymiar całej jego działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
alfadwa Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 09:00 Wręcz oślepiająca błyskotliwość i kosmiczna prędkość w rzetelnej informacji wszystkich Polaków. Bardzo, bardz bardzo trafiony i jakże potrzebny sondaż obok informacji. Gazeta "wszystkich Polaków" reaguje niczym ochotnicza straż pożarna. Gdzie byli dziennikarze jak rozwijały się wszystkie afery III RP. Piszecie o wszystkim ale czy rzetelnie?, co to są za teolodzy?(pewnie bardzo postępowi, europejscy a nie .Już widać, że Jan Paweł II ma kłopoty... Gdybym wydawał gazetę nawet bym nie podjął takiego tematu ale "gazeta" jest bardzo rzetelna i serwuje nam całą "prawdę".Gratuluję, i niech tylko wszyscy dziennikarze wezmą udział w sondażu - jest bardzo pożyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Czy ten durny narod sie ocknie 06.12.05, 09:06 KK w osobie Wojtyly zrobil na polakom wiecej szkody niz caly totalitarny ustroj ktory czarni tak zwalczali ktory im zrobil tyle szkody.Chcieliscie igrzysk dal je wam Gierek zaprosil Wojtyle,chcieliscie dalej igrzysk Jaruzelski tez zaprosil potem potrzeba igrzysk dla gawiedzi byla taka ze przerodzila sie w patologie co pozostalo do dzisiaj.Do ZOO tez sie chetnie chodzi tylko tam trzeba zaplacic za bilet z wlasnej kieszeni,tu tez tylko posrednio.Polacy jezdzili do Rzymu chec poznawania swiata chwalebna ale tam najczesciej albo przewaznie organizatorami wyjazdu byli czarni i zelazny punkt programu plac sw. Piotra i modlitwa Aniol panski.Tu dopiero zaczynaly sie jaja zeby wypasc przed wlasnym klecha ktory ten wyjazd organizowal trzeba bylo pokazac swoja zarliwa wiare aby nas zapamietal a przy okazji owacje mialy byc tak glosne zeby Wojtyla sasza grupe uslyszal.Gdy bylo 150 takich wycieczek to sobie wyobrazccie jak to wygladalo.Telewizja RAI transmitujaca wylapywala takie grupy i znalezienie sie w przekazie telewizyjnym to jak zlapanie Boga za nogi.Kaseta nagrana to jak relikwia.Inne nacje przebywajace na placu kierowaly obiektywy nie na Wojtyle a na rozchisteryzowanych w szalenczym wspolzawodnictwie miedzy grupami rodakami.Na rynek w Poznaniu w poludnie tez przychodza gapie aby obejrzec trykajace sie koziolki,taka jest wiara polakow i taki jej rodowod.Potrzeba pokazania sie.Nie chce opisywac powrotow patnikow wycieczkowiczow do kraju bo to dopiero akta wiary.Potrzeba przezycia czegos niezwyklego ciekawego luzu pchnela naszych rodakow w objecia wiary.Pamietajcie igrzyska i wycieczki.Wiedza o tym nasi nowo wybrani i zamiast 3 milionow mieszkan obiecuja 4 stadiony, mistrzostwa europy w pilce noznej.Narazie to pokazuja nam Maryjana Pilke tego ktory ma zaleglosci w zaplacie bykowego ktore sam wymyslil. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Czy ten durny narod sie ocknie 06.12.05, 09:44 Słyszałem opowieśc o tym jak grupa Japończyków przypadkowo znalazła się na pogrzebie papieża..podobno stali niedowierzając i tylko fotkę za fotkę ( jak to Japończycy) pstrykali..... Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Czy ten durny narod sie ocknie 06.12.05, 10:27 a ty bys nie robil?!?!? -_o Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Ręce opadaję gdy ludzie którzy oprócz niszczenia i 06.12.05, 09:28 opluwania wszelkich wartości, nie potrafią nic zrobić, biorą się za "krytykę" tak wielkiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Uzasadnij kto był największa postacią przełomu 06.12.05, 09:41 XX i XXI wieku i dlaczego papież ?? lortea napisał: > opluwania wszelkich wartości, nie potrafią nic zrobić, biorą się za "krytykę" > tak wielkiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:28 osobiscie stawiam na shiine ringo... -_o Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:31 kiminohikari napisał: > osobiscie stawiam na shiine ringo... -_o Ooooo! ja chyba też ;-D www.projectj.net/shena/shena2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:33 > Ooooo! ja chyba też ;-D www.projectj.net/shena/shena2.jpg ^^;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; nie dosc, ze ladna, to jeszcze utalentowana... dodalbym tez jedna kobiete z kyoto... ale to prywatne... -_o Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:34 kiminohikari napisał: > > dodalbym tez jedna kobiete z kyoto... ale to prywatne... -_o Dawaj linka :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:37 > Dawaj linka :-DD lepiej nie... kobieta chce w nastepnym roku zrobic eksukrsje do IIIRP, sorry IVRP (a po powtorce z rozrywki - zrobic wybory, czy tez nie - VRP)... po co ma miec od poczatku w aktach przechlapane -_o Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:39 kiminohikari napisał: > > Dawaj linka :-DD > > lepiej nie... kobieta chce w nastepnym roku zrobic eksukrsje do IIIRP, > sorry IVRP (a po powtorce z rozrywki - zrobic wybory, czy tez nie - VRP)... > po co ma miec od poczatku w aktach przechlapane -_o Ciekawe jak jej sie RP 3,5 spodoba ??:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:41 > Ciekawe jak jej sie RP 3,5 spodoba ??:-)) problem jest, ze znajomym japonczykom sie polska podoba... ale impresje sa pod katem kobiet, jedzenia, goscinnosc... ^^; Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: A może Jon Voigt też na ołtarze.... 06.12.05, 10:38 lepiej nie... zly pomysl... jeszcze rydzyk pojdzie za ciosem i tv trwam nagra film o JPII z rydzykiem w roli glownej ^^;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jest 06.12.05, 09:45 najwazniejsze..... Wystarczy mlodziez w Europie teraz obejrzec jak ona sie w ostatnich 20 latach zmienila...i napewno by Polski Papiez jeszcze wiecej dobrego zrobil, gdyby islamska kula go bardzo powaznie nie zranila. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 09:49 samsone napisał: > najwazniejsze..... > Wystarczy mlodziez w Europie teraz obejrzec jak ona sie w ostatnich 20 latach > zmienila... Własnie mam z okna widok na trzepak.....faktycznie sie zmieniła ..kaptury założyła..Pokolenie JP II to wymysł mediów, bo jakoś trzeba było kwietniową histerię uzasadnić.... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 09:51 ktoś tu dostaje kompletnego zajoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 09:56 m15 napisał: > ktoś tu dostaje kompletnego zajoba:) Mówisz to tylko dlatego, bo nie padam na kolana na dzwięk słów-Jan Paweł II...nie muszę...przynajmniej jeszcze..... Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:01 Padac na kolana to jedno, a obwiniac kogos o cale zlo swiata to drugie. Pewnie jeszcze to jego wina jak cie pies obszczeka... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:07 titta napisała: > Padac na kolana to jedno, a obwiniac kogos o cale zlo swiata to drugie. Pewnie > jeszcze to jego wina jak cie pies obszczeka... Postać JP II jest mi zupełnie obojetna, wkurza mnie tylko to narzucanie przekonania o jego świętości i nieomylności...to przecież nieprawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:29 > Postać JP II jest mi zupełnie obojetna, wkurza mnie tylko to narzucanie > przekonania o jego świętości i nieomylności...to przecież nieprawda.... to zalezy od tego, kto to glosi... teoretycznie mamy tez prawo i sprawiedliwosc... wiec jedna prawda wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:01 mangold napisał: > m15 napisał: > > > ktoś tu dostaje kompletnego zajoba:) > > Mówisz to tylko dlatego, bo nie padam na kolana na dzwięk słów-Jan Paweł > II...nie muszę...przynajmniej jeszcze..... szkoda słów i czasu na jałowe dysputy,można być ateistą i widzieć dokonania jana pawła II,ale trzeba być mniej zaślepionym nienawiścią ,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:09 m15 napisał: . > szkoda słów i czasu na jałowe dysputy,można być ateistą i widzieć dokonania > jana pawła II, Postać JP II jest mi zupełnie obojetna, wkurza mnie tylko to narzucanie przekonania o jego świętości i nieomylności...to przecież nieprawda.... ale trzeba być mniej zaślepionym nienawiścią ,powodzenia A,propos nienawiści..przypomnij sobie swoje niektóre posty np. na temat gejów...Nigdy nie pisałem ,że kogoś nienawidzę, ja mogę co najwyżej kogś nie lubić i JP II do takich własnie ludzi należał....Zdaję sobie również srawę że zrobił wiele dobrego p. w sprawie zbliżenia różnych religii i nie jego wina jest jak słowo "ekumenizm" pojmuje reszta kleru..... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:20 > ale trzeba być mniej zaślepionym nienawiścią ,powodzenia > > A,propos nienawiści..przypomnij sobie swoje niektóre posty np. na temat > gejów...Nigdy nie pisałem ,że kogoś nienawidzę, ja mogę co najwyżej kogś nie > lubić i JP II do takich własnie ludzi należał....Zdaję sobie również srawę że > zrobił wiele dobrego p. w sprawie zbliżenia różnych religii i nie jego wina jes > t > jak słowo "ekumenizm" pojmuje reszta kleru..... > > ja nigdy nie pisałem,iż nienawidzę pederastów ,wręcz przeciwnie,z miłości chrześcijańskiej proponowałem poddawać ich leczeniu ,by się niebożęta nie męczyły,natomiast porównywanie ich do papieża jest raczej nie na miejscu i nawet średnio inteligentny ateista musi z tego sobie zdawać sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:23 m15 napisał: > > > ja nigdy nie pisałem,iż nienawidzę pederastów ,wręcz przeciwnie,z miłości > chrześcijańskiej proponowałem poddawać ich leczeniu ,by się niebożęta nie > męczyły Tak Cie lubię L. , że postanowiłem wyciągnąć Cię z tej sekty do której Twoi rodzice chrztem Cie zapisali.... ,natomiast porównywanie ich do papieża jest raczej nie na miejscu i > nawet średnio inteligentny ateista musi z tego sobie zdawać sprawę Nie porównuję papieża z gejami tylko pisze o różnych odcieniach nielubienia i nienawiśći ..nawet srednio rozgarniety katolik powinien to zauważyć Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Kościół kat. od samego swojego zarania był uwikłan 06.12.05, 10:11 y w zbrodnie, krzywoprzysięstwo, nieślubne dzieci, zwykłe złodziejstwo....Papieże mieli dzieci i truli się nawzajem. Wystarczy poczytać....Instytucja ta zbudowana jest na krzywdzie ludzkiej, pysze i chciwości, swoją prawdziwą twarz kryje za obłudną fasadą. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Donacja Konstantyna 06.12.05, 10:15 pl.wikipedia.org/wiki/Donacja_Konstantyna Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Re: Kościół kat. od samego swojego zarania był uw 06.12.05, 10:18 Siostro, znowu pacjent spod "3" najadł się prochów i szaleje po internecie! Jacek, natychmiast odejdź od komputera, bo zawołam pielęgniarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
brrr3 Re: Jakie to ma znaczenie, ten protest ? 06.12.05, 10:16 Ten protest bardzo mi przypomina "protest" amerykańskich gejów w liczbie 4 osobników z kartkami w ręku przed ambasadą Polską w NY po demonstracji w Poznaniu. Jest równie "znaczący" i żenujący zarazem. Jak na GW przystało równie mocno nagłaśniany... ha ha ha. Koń by się uśmiał z tego wszystkiego. Jak to pięknie brzmi..dwunastu "teologów" :-) kolejny przyklad jak jakieś kanapowe towarzystwo przy poparciu takiego pseudomedium jak GW z g...na robi światowe wydarzenie :-) Brzuch mi pęknie ze śmiechu . Proponuje teraz by do protestu dołączyła pani środa i jaruga... (celowo z małej litery) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Lament,wrzask,biadolenie.Naszego polskiego papieża 06.12.05, 10:22 zboczeńcy napadają!! Wszechpolacy będą w czołówce ataku...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Lament,wrzask,biadolenie.Naszego polskiego pa 06.12.05, 10:39 a berety??? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks No, bereciki,to już z automatu.Temat do lamentów i 06.12.05, 10:56 dealny...:) (naszego papieża atakują cykliści, syjoniści, masoni, onaniści, komuniści, zboczeńcy i wszelki czarci pomiot...) Odpowiedz Link Zgłoś
gmork1 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:08 Niech sobie Ci panowie poczytają żywoty świętych. W przeszłości na ołtarze kościół wynosił morderców i psychopatów, a teraz chcą tego odmówić człowiekowi, którego winą było to, że nie był Bogiem wszechmogądzym i był człowiekiem konserwatywnym? Idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
mar.bas Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:54 gmork1 napisała: > Niech sobie Ci panowie poczytają żywoty świętych. W przeszłości na ołtarze kośc > iół wynosił morderców i psychopatów, a teraz chcą tego odmówić człowiekowi, któ > rego winą było to, że nie był Bogiem wszechmogądzym i był człowiekiem konserwat > ywnym? Idioci. To tym bardziej nie jest to dobre towarzysto dla Karola Wojtyły. mar.bas Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 12:02 o_O poprosze przynajmniej po dwa przyklady z mordercow i psychopatow panie gmork1. Chyba znamy historie dwoch roznych kosciolow. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Hehe..psychopatów było sporo....:-)) 06.12.05, 12:14 lavojtek napisał: > o_O poprosze przynajmniej po dwa przyklady z mordercow i psychopatow panie > gmork1. Chyba znamy historie dwoch roznych kosciolow. Hehe..psychopatów było sporo...Bernard z Clairvaux, który opisywał jak to posilał sie mlekiem Maryi, Katarzyna z Geniu łykajaca brud i wszy, mistyczka Angela z Foligno pijaca wodę po myciu tredowatych, Teresa z Avilla, która miala wizje na temat napletka Chrystusa,Maria Magdalena dei Pazzi uwielbiajaca rozkosze bata i ciernia....duzo ich było nie zmieszczą się tutaj...nie powiesz chyba że to normalne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Hehe..psychopatów było sporo....:-)) 06.12.05, 13:12 Czy dewocja, "nawiedzenie" lub zwyczajne opoznienie sa rownoznaczne z byciem psychopata? A gdzie ci slawetni mordercy? P.s. Teras z Avilla i napletek?!?! Dobre sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Hehe..psychopatów było sporo....:-)) 06.12.05, 13:16 lavojtek napisał: > Czy dewocja, "nawiedzenie" lub zwyczajne opoznienie sa rownoznaczne z byciem > psychopata? A gdzie ci slawetni mordercy? Szukam... ;-)) > > P.s. Teras z Avilla i napletek?!?! Dobre sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Uff. nie znalazłem...ale polecam przebić się przez 06.12.05, 13:34 historię papiestwa...niekiedy naprawdę hardcorowa .... mangold napisał: > lavojtek napisał: > > > Czy dewocja, "nawiedzenie" lub zwyczajne opoznienie sa rownoznaczne z byc > iem > > psychopata? A gdzie ci slawetni mordercy? > > Szukam... ;-)) > > > > > > > P.s. Teras z Avilla i napletek?!?! Dobre sobie. > > Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Uff. nie znalazłem...ale polecam przebić się 06.12.05, 13:38 Historie papiestwa znam. Rzeczywiscie hardcore'owa. Dla rownowagi polecam historie kosciola. Jedyne 8 tomow :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Uff. nie znalazłem...ale polecam przebić się 06.12.05, 13:42 lavojtek napisał: > Historie papiestwa znam. Rzeczywiscie hardcore'owa. Dla rownowagi polecam > historie kosciola. Jedyne 8 tomow :) Pozdrawiam To juz wole Deschnera...bo jest subiektywny i miło sie czyta :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:12 Skoro ci tajemniczy teologowie napisali taki list to pewnie sie pod nim podpisali. No i co panowie z Wybiorczej? A poza tym, skoro sa "dysydentami" to stawia to pod znakiem zapytania ich "teologicznosc". Widocznie tacy z nich sa teologowie ze zostali pognani albo sami sie "wypisali". Luter, Kalvin czy Wiklef tez byli teologami, ale to nie znaczy ze kosciol ma sie liczyc z ich zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Cieniutko "towarzysze".Zabrakło sponsora z Kremla 06.12.05, 11:14 który dawniej finansował podobne "spontaniczne " akcje na swiatowa skalę! Dzisiaj to ledwo słyszalne popiskiwania "wierzacych inaczej".Syzyfowy wysiłek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Cieniutko "towarzysze".Zabrakło sponsora z Kr 06.12.05, 11:26 rsrh napisał: > który dawniej finansował podobne "spontaniczne " akcje na swiatowa skalę! > Dzisiaj to ledwo słyszalne popiskiwania "wierzacych inaczej".Syzyfowy wysiłek ! > !! Pamietam 'spontaniczna" akcje Radia Maryja gdy wygrał Kwaśniewski......te listy, te protesty...do moich rodziców opłatek juz w listopadzie prrzynieśli i nawet na liście kazali sie podpisać że odebrany..Lista nie miała nagłówka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:44 Ten pontyfikat byl katastrofa, o czym wiadomo doskonale na swiecie, oprocz Polski i Wloszech, gdzie panowala sielska atmosfera uwielbienia dla postaci JP II. A na swiecie powszechnie znano glowne zarzuty co do dzialalnosci Kosciola, stosunku do seksualnosci i tzw. teologii wyzwolenia oraz metod profilaktyki AIDS w krajach afrykanskich, w ktorych Watykan odpowiedzialny jest za smierc milionow wiernych straszonych "diabelska prezerwatywa" ( o czym w kwietniu pisal m.in. brytyjski "The Guardian" ). Dziwne, ze "Gazeta Wyborcza" wspomina o tym protescie, to wbrew jej polityce bezkrytycznego przedstawiania osoby JP II. Szkoda, ze wykreowala jako autorytet osobe duchowa, a nie jakiegos intelektualiste. Kto teraz Was rozgrzeszy z tego grzechu zaniechania? Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Mentalność! 06.12.05, 11:56 Bzdury. Już widzę tych Murzynów zakładających prezerwatywy. Kolego, jest przepaść w mentalności, rozumiesz to? Historia z tegorocznego lata. Turcy wracają od swoich rodzin do Niemiec (dobre samochody Audi A6, Mercedes ML500). Ponieważ jest to trochę daleko, spią po drodze. Teraz opowiem jak: Turek z dzieciakami w samochodzie, żona na macie pod zderzakiem z przodu... Szok. A Ty tu wyskakujesz jak filip z konopii z papieżem i aids. Rzucanie błotem jest proste, ale wszak w mentalności Afrykanów jest sypianie ze wszystkim co popadnie, a jako środek na choroby weneryczne jest uważany stosunek z dziewicą! Trzeba odróżniać zabiegi marketingowe od faktów... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Mentalność! 06.12.05, 12:00 brudny.harry4 napisał: > Bzdury. > Już widzę tych Murzynów zakładających prezerwatywy. Kolego, jest przepaść w > mentalności, rozumiesz to? Czy na naszych wiejskich dyskotekach tez bawia się tylko Murzyni ?? buahahhaa Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Re: Mentalność! 06.12.05, 12:19 1.Nie chodzę na wiejskie dyskoteki. 2.Jadowita krytyka dotycztła Afryki, a tam jak wskazuje rachunek prawdopodobieństwa, Murzyna spotkać nietrudno. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Mentalność! 06.12.05, 12:10 > A Ty tu wyskakujesz jak filip z konopii z papieżem i aids. Rzucanie błotem jest > > proste, ale wszak w mentalności Afrykanów jest sypianie ze wszystkim co > popadnie, a jako środek na choroby weneryczne jest uważany stosunek z dziewicą! Co ty? Do "postempowca" gadzasz? On pojedzie do Afryki, rozdawać biednym Murzynkom gumki :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Re: Mentalność! 06.12.05, 12:21 Do Afryki nie pojedzie, tylko p****i bzdury na necie. Że tak to poetycko ujmę... Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza nie kazdy jest swiety 06.12.05, 12:28 i dobrze ze sa glosy protestow... niech bedzie otwarta debata na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: nie kazdy jest swiety 06.12.05, 12:32 Tyle, że uprasza się używac poważnych argumentów, bo ten o AIDS i gumkach w Afryce jest na poziomie gimnazjum :D Ileż to kochani "postępowcy" jest katolików w Afryce? AIDS nie szerzy się tam wśród muzułmanów i religii "pierwotnych"??? No nie sądzę :D Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: nie kazdy jest swiety 06.12.05, 12:33 malpa-z-paryza napisała: > i dobrze ze sa glosy protestow... niech bedzie otwarta debata na ten temat. sądzę, że to raczej powinna być debata wśród katolików....tyko najgorsze jest to że wciskają swoje poglady na ten temat innym..a przecież nie każdy musi się ztym zgadzac..ja powiem szczerze-mi to akurat zwisa ale lubię Was wkurzać :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Cieńki bolek 06.12.05, 12:38 Cieńki bolek chyba jesteś, skoro ktoś może wciskać Ci swoje poglądy... A wkurzyć mnie, mały, akurat nie masz szans, lepiej powiedz, jak tam rodzicom smakowały te opłatki? W listopadzie? Może od razu pognali do święcenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Cieńki bolek 06.12.05, 12:41 brudny.harry4 napisał: > Cieńki bolek chyba jesteś, skoro ktoś może wciskać Ci swoje poglądy... nie może ale próbuje i to nachalnie..... > A wkurzyć mnie, mały, akurat nie masz szans, lepiej powiedz, jak tam rodzicom > smakowały te opłatki? W listopadzie? Może od razu pognali do święcenia? O...katolik śmiejący się z innych katolików to qrna u was normalne..ta licytacja kto wierzy bardziej hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 12:09 > AIDS w krajach afrykanskich, w ktorych Watykan odpowiedzialny jest za smierc > milionow wiernych straszonych "diabelska prezerwatywa" ( o czym w kwietniu > pisal m.in. brytyjski "The Guardian" ). Zastanów sie co piszesz, a nie paplaj bez sensu :d Już widze te automaty z prezerwatywami nad brzegiem rzeki Kongo w sercu afrykańskiego buszu :) Czasem trzeba używać mózgu przed napisaniem posta, żeby nie wyjść na idiotę :D Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 13:30 Z tym "idiotyzmem" - jesli chodzi o rozumienie pewnych faktow - nad Wisla to banalna sprawa... Jako "postepowy" Europejczyk nie rozumiem, po piersze, kogo tyczy sie okreslenie "Murzyn"? Tak samo jak nie rozumiem slowa "blondyn" ( to mieszkaniec jakiego kraju w Europie, dajmy na to? ). Po drugie, pewnie nie slyszeliscie o zakrojonej na szeroka skale akcji propagandowej Stolicy Apostolskiej, ktora zbojkotowala poprzez aktywnych "ewangelistow" i misjonarzy wiele programowo prewencyjnych przeciwko AIDS roznych miedzynarodowych organizacji ( znow odsylam do prasy zagranicznej ). Jesli to jest dla Was nowosc, co mnie nie dziwi, to jest to potwierdzeniem mojej tezy, ze w Polsce media po prostu PRZEMILCZALY wszelka krytyke JP II i mnostwo kontrowersji zwiazanych z tym pontyfikatem. Czekam na kolejne potwarze. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza krytyka Jana Pawła II 06.12.05, 13:55 pavlikmedvid napisał: ze w Polsce media po prostu PRZEMILCZALY wszelka > krytyke JP II i mnostwo kontrowersji zwiazanych z tym pontyfikatem. Czekam na > kolejne potwarze. ostatnio we francji wyszla ksiazka Abbée Pierre( wielka osoba duchowna, cieszaca sie wielka popularnoscia we francji, zaprzetrzeniem ks. rydzyka) napisal w niej, majac wielki respekt do papieza P II, ze byl papiezem konserwatysta i nie zgadzal sie z nim pod wieloma sprawami. Episkopat francuski kilka razy zreszta oficianie sprzeciwial sie papiezowi. Nie zapominajmy ze Francja jeest corka KK. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: krytyka Jana Pawła II 06.12.05, 14:00 No i co im z tego, że byli mega-tolerancyjni? Jeszcze troche a przy Notre Dame trzeba będzie dostawić minarety... A kieckowi będą sie musieli przebarć w turbany :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 13:58 Najpierw, to trzeba by nauczyć ich używania prezerwatyw, hehe :) Tam choroby weneryczne leczy się, biorąc za żonę dziewicę! Wielożeństwo jest na porządku dziennym... Ponadto - zapomniałes chyba o jednym Afryka to nie tylko katolicy - sporo jest tam misji protestanckich, wyznawców islamu oraz tradycyjnych "prymitywnych" religii... Więc wasza gadka, że JP 2 ponosi odpowiedzialność za wszystkcih zakażonych AIDS w Afryce, jest troszeczke paplaniną paranoika :D Jakim cudem protestant, muzułmanin czy animista, ma sie przejmować tym, co zaleca kościół katolicki??????? No ale ważne, że szczekamy, nieważne że głupio :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 po co trwonić pieniądze na misje katolickie? 06.12.05, 21:08 Jasne, że Wojtyła nie ponosi żadnej odpowiedzialności za epidemię HIV w Afryce. Przecież nikt tam nie sluchał jego zabobonów o grzesznej prezerwatywie. Skoro byl tak nieskuteczny w szerzeniu doktryny katolickiej, to po co trwonić pieniądze na misje katolickie? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 21:01 Żeby nioe wyjść na idiotę należy używać mózgu, albo atlasu geograficznego. afryka to nie tylko busz! Ale też całkiem spore miasta Zajrzyj do atlasu geograficznego, bo w swoim mózgu podejrzewam nie masz czego szukać. Chyba, że sieczkę z Naszego Dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 12:16 Ile w Afryce jest katolików oświecony postępowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 13:45 Ciemnej koltunicy "oswiecony postepowiec": "Według kościelnych szacunków w ciągu pontyfikatu Jana Pawła II liczba katolików w Afryce podwoiła się i zbliżyła do 100 mln." wredna_jedza napisała: > Ile w Afryce jest katolików oświecony postępowcu? > Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 13:53 100 mln powiadasz :D A jaki to % mieszkańców Afryki? ;-) Bo mi wyszło coś ok. 20% :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 13:56 Zaraz zapytasz, ilu z tych 20% uzylo prezerwatywy, a ilu ugielo sie po rozmowie z misjonarzem... Daruje sobie takie wyliczanki. Skonczyly Ci sie argumenty, innych nie znalazlas, i bedziesz drazyc statystyke do upadlego. Uf. wredna_jedza napisała: > 100 mln powiadasz :D > A jaki to % mieszkańców Afryki? ;-) Bo mi wyszło coś ok. 20% :) > Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:03 Dobra, dobra, problem AIDS nie dotyczy tylko 20% ludności Afryki [czyli samych lkatolików], tylko conajmniej połowy, jak nie więcej :D Więc co ma do tego rzekoma wina KK i zakaz używania gumki? Poza tym, jednorazowa akcja rozdawania prezerwatyw wśród ludzi, dla których seks jest zjawiskiem codziennym jest po prostu bez sensu. Dziś mają gumkę [bo dostali], a jutro? Nie ma kiosku czy hipermarketu za rogiem, że polecisz i sobie kupisz :D Taki "oświecony" jesteś, a tego nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:06 I to ty jak na razie się zapętliłeś :D Czy do twoejgo zwichniętego lewicowo mózgu nie dociera fakt, że na AIDS w Afryce chorują nie tylko katolicy??? Więc co ma do tego zakaz używania prezerwatyw, narzucony przez kk? Bo akurat ich to obchodzi... Moge sie założyć o spora kasę, że 99% z nich nie wie, jak wygląda prezerwatywa i do czego służy :P Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:09 Proponuje zeby bezrobotny Kwasniak pojechal do Afryki rozdawac darmowe prezerwatywy :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:11 lavojtek napisał: > Proponuje zeby bezrobotny Kwasniak pojechal do Afryki rozdawac darmowe > prezerwatywy :-D a pomóc może mu Glemp na emeryturze..... Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:16 Albo lepiej postawic im pare przekaznikow radyja i po paru miesiacach sluchania sami zaczna produkowac prezerwatywy. Np. z koziego pecherza :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mar.bas Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:46 Nie przypisujmy Papieżowi Polakowi cudów na siłę, nie szukajmy ich po całym świecie. Smutnym i śmiesznym jest czytanie o zakonnicy lub księdzu, którym cofnęły się objawy choroby w jakiś czas po spotkaniu z Papieżem. Znamy ludzi obok nas (lekarzy i nie tylko), którzy nieomal codziennie dokonują cudownych uzdrowień. Pozostawmy Karola Wojtyłę człowiekiem zwykłym i skromnym, który nie wymagał poklasku. Przecież on już za życia był Ojcem "Świętym". Czyż potrzebna jest jeszcze beatyfikacja i kanonizacja. Myślę, że tylko polskiemu Kościołowi Rzymsko-Katolickiemu. Biedna to organizacja, która przez blisko 30 lat musiała wspierać się autorytetem na Stolicy Piotrowej i nie potrafi egzystować inaczej. "Zaprawdę powiadam Wam": słabe są fundamenty tego Kościoła i takie będą dopóki Kościół ten nie zacznie pochylać się nad maluczkimi i ich dostrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
stan16 Czy nie zastanawia Was 06.12.05, 12:56 to ze naj miej wyksztalceni tak pragna tego pontyfikatu?A gorale szczegolnie.Tylko tepaki moga byc tak wodzeni za ryj temu ma sluzyc katolicka oswiata.Jak mozma Panie Ministrze oswiaty zezwolic na taki paradoks jak w naszej pomrocznej jasnej aby uczniowie,mlodzi uczniowie uczyli sie jednego dnia w jednej szkole biologii o pochodzeniu czlowieka o doborze naturalnym w przyrodzie oraz o naukach kosciola o stworzenia.Paranoizm,idiotyzm, sku..synstwo debilizm,nie tych nauczanych tych co nauczaja tych co godza sie na takie nauczanie tych wszystkich ministrow oswiaty ostatnich lat a w szczegolnosci tych i tej niedorobionej starej panny ktora podpisala w takze moim imieniu konkordat na co ja jej nie dalem zgody.Kogo taka szkola ma wychowac,naukowcow czy tepych roboli nadajacych sie do lopaty,ktorych spoleczenstwo nie potrzebuje.Kadry KK typu Glemp czy Glodz produkujcie sobie w klasztorach a tej biednej czesci spoleczenstwa nie mamcie wyksztalceniem w swoich placowkach bo ich lapiecie i pozbawiacie tego co w czlowieku najwazniejsze racjonalizmu.Czy tak nie zachowuja sie wyszydzane przez was kasty.Tragedia ze czlowiek zyje w tym inracjonalnym swiecie nic nie moze zrobic i musi sie temu przygladac.Czy ci niezrownowarzeni psychicznie stwarzajacy nam to w naszej ojczyznie kiedys odpuszcza ja juz nie doczekam a moze moje wnuki.Polacy jestesmy w XXIwieku i w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
giwia do stan 16 06.12.05, 13:13 Proszę sobie poczytać o seminariach gromadzących poważnych naukowców : biologów , fizyków etc, organizowanych najpierw przez kard Wojtyłę a potem przez Jana Pawła II Nie byli to zwolennicy " kreacjonizmu" czy innej naukowej egzotyki tylko naukowcy na serio. Koścół juz dawno uznał teorie ewolucji, Warto najpierw cos wiedzieć, a potem pisać Odpowiedz Link Zgłoś
stan16 Do Giwii 06.12.05, 14:18 giwia napisał: > Proszę sobie poczytać o seminariach gromadzących poważnych naukowców : > biologów , fizyków etc, organizowanych najpierw przez kard Wojtyłę a potem > przez Jana Pawła II Nie byli to zwolennicy " kreacjonizmu" czy innej naukowej > egzotyki tylko naukowcy na serio. > Koścół juz dawno uznał teorie ewolucji, > Warto najpierw cos wiedzieć, a potem pisać.Wytlumacz uczniowi 7 lub 8 klasy po wyjsciu z glupiej lekcji religii i do tego glupio prowadzonej teorie ewolucji Darwina o pochodzeniu jak to dziecko ma sie czuc no jak?A co sie tyczy tych naukowcow fizykow,biologow to irracjonalne jest to ze metody in witro to oni podwazaja i to jest tragedia.Temat prezerwatyzy co za spustoszenie ich wywody spowodowaly.Nawet w Watykanie jest obserwatorium astronomiczne i do dzisiaj im sie nie udalo potwierdzic teorie naszego rodaka bo nikt Go za to nie przeprosil.A genetyka.A cale 2000 lat wstecznictwa gdzie bysmy juz byli.Wierze ze teoria mowiaca ze ludzimi nieokrzesanymi najlepiej sie rzadzi w XXI wieku przejdzie do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Mądry inaczej? 06.12.05, 14:24 Jejuś - twórca podstaw genetyki - nielaki Mendel był braciszkiem zakonnym i słynne swoje prawa genetyczne sformułował po doswiadczeniach z hodowlą groszku :D Sam Kopernik też był księdzem, hehe :D Michał Heller - jeden ze współczesnych polskich astronomów - to katolicki ksiądz [o ile sie nei myle - jezuita] :D Kościół dawno przyjął do wiadomości teorię Darwina, obecnie kard. Schoenborn [redagował obowiązujący nowy Katechizm] wymyślił, że da sie to połączyć z kreacjonizmem [wystarczy założyć element celowości w procesie ewolucji]... Co śmieszniej, w USA, o wprowadzenie do nauczania innych teorii niż tylko ewolucja, najgłośniej dopominają się... nie-katolicy! Więc nie wyjeżdżaj z wątpliwymi argumentami, jak sam jesteś niedouczony w tym temacie :D Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Sluchaj Jedzo 06.12.05, 17:00 Wszyscy wielcy tego swiata wraz z lauratami Nobla to ksieza katoliccy tak Ci sie zdaje.O jakiej ty genetyce mowisz to podstawy.Najgorsze jest to ze genetyka to nauka przyszlosci i wara czarnuchom klasc na nia lape.Bylo kilka przykladow osiagniec chlopakow w sutannach ale latwiej bylo ich z dymem puscic niz zrozumiec.Pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
screwball z okazji ustanowienia 497897980 swietego w KK 06.12.05, 13:12 (nie liczac of course 126978 matek boskich) postuluje wprowadzic 3cia lekcje religii w tyg, a jezyk obcy ograniczyc do 1 zajec miesiecznie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
fc1 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 13:17 W naszym kochanym kraju to juz tak sie dzieje, że jak cos zlego powie sie na tzw. autorytet to od razu podnosi sie jazgot. Choć osoba JPII myśle drogie owieczki i barany nie potrzebuje obrońców bo doskonale sama sie broni tym co robiła i co stanowiła dla wielu osób w tym kraju i nie myśle tylko o katolikach. Poza tym mnie bardziej martwi ten jazgot, nie można nic krytycznego powiedzieć nawet o JPII, to jest grożne a nie słowa krytyki pod adresem JPII. Jeżeli uważasz JPII za świetośc twoje prawo, ale żyją w tym kraju i na świecie ludzie, którzy maja prawo sądzić inaczej, ja akurat zaliczam sie do tych pierwszych, o dziwo. Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra1 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 13:27 To , ze papiez byl Polakiem nie oznacza wcale , ze byl swietym . Byl po prostu jednym z papiezy . Odpowiedz Link Zgłoś
pazio mało wiem, żeby odpowiezieć na zarzuty 06.12.05, 13:34 ale przy tej okazji naunęła mi się taka refleksja: warto byłoby przywrócić Mu trochę ludzki wymiar, bo wszyscy dookoła robią z Niego złotego cielca, czego raczej by sobie nie życzył. Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 14:04 Rzeczywiscie tragizm, rowniez ten zdawkowy "artykul". Protesty sa jedynie, dowodem na Jego swiete zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 14:34 Twoja argumentacja jest genialna i zasluguje na Nagrode Nobla. Ja tez moge ja zastosowac mowiac ze skoro tak wielu nawiedzonych prostakow chce tej beatyfikacji to znaczy ze papiez nie byl swiety. Ale wiem ze po tych slowach trzeba stuknac sie w czolo. Zwolennicy beatyfikacji, probujcie uczciwie odpowiedziec na postawione zarzuty. Gdy znajde przekonujaca odpowiedz to popre wyniesienie papieza na oltarze. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 14:59 ---Wszystkie głosy przeciwników, które zostaną uznane za merytorycznie istotne, a więc nie oparte na resentymencie czy uprzedzeniu, zostaną uwzględnione w procesie beatyfikacyjnym, wnikliwie zbadane i wyjaśnione--- To opinia ks. Odera, postulatora w procesie beatyfikacyjnym :D - teologia wyzwolenia - no sorki, ale autorom to sie Chrystus pomylił z Che Guevarą - celibat - przepraszam Vaticanum II zniosło celibat? Bo chyba taką zmianę mógłby wprowadzić tylko Sobór, a nie papież - :D - święcenia dla kobiet - no jednak przy stole podczas Ostatniej Wieczerzy siedzieli mężczyźni... - Afryka i AIDS - czy tylko katolicy w Afryce łapią HIV-a? A muzułmanów, czy uprawiajacych seks "na okrągło" animistów, zakaz papieża obchodzi tyle, co mnie zeszłoroczny śnieg - operacje finansowe - no sorry, ale to sie zaczeło już za poprzedników :D - ukrywnaie pedofilii - tjaa, pierwszą instrukcję w tej sprawie wydał jeszcze Jan XXIII w 1962 roku, więc co JP 2 ma do tego? Kontynuuje zaczętą linię... Poza tym, łatwo oskarżyć na podstawie poszlak - przypomnij sobie ostatnie słynne uniewinnienia - na to trzeba mieć dowody, a nie to, co sie komuś w główce uroiło... Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Smieszny sondaz smiesznych ludzikow z Gazety 06.12.05, 14:58 Gazeta zrobila "sondaz" he he he nt. czy JPII powinien zostac beatyfikowany. Panowie nieCHRZESCJANIE, nie w waszych kompetencjach jest beatyfikacja w KK. Moze lepiej byloby zrobic taki "SONDAZ" nt. "beatyfikacji" pana Urbana? Odpowiedz Link Zgłoś