Dodaj do ulubionych

Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II

• kalawaw Kolbe - czołowy rasista II RP 06.12.05, 07:10
      Kanonizacja Kolbego była błędem. Był to niestety człowiek przesiąknięty
      poglądami rasistowskimi - taki ojciec chrzestny Rydzyka. Tysiące ludzi oddało w
      czasie wojny żzycie za innych a żaden zaszczyt ich nie spotkał.
    • weerek Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 08:00
      I bardzo dobrze. Wreszcie ktoś powiedział głośno to, co jest powszechnie znanym
      faktem, ale nikt nie ośmielił sie dotąd o tym przypomnieć.
    • darl całował Koran i wszystko w temacie 06.12.05, 08:04
      wielu świętych wolało zginąć niż zrobić coś takiego
    • shar Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 08:11
      Myślę, że nawet w normalnym przewidzianym prawem kanonnicznym trybie, będzie
      itak ciężko znaleźć świadectwa świętości Karola Wojtyły- on mógł być po prostu
      dobrym człowiekiem. Natomiast świadectwa świętośći pochodzą od absolutu i nie
      mają zbyt wiele wspólnego z doczesnością tzn. zawsze i tak ludzie zdecydują czy
      będzie świętym czy też nie.A jeżeli tak to dlaczego nie oddać głosu wątpiącym w
      ogólny wymiar całej jego działalności.
    • alfadwa Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 09:00
      Wręcz oślepiająca błyskotliwość i kosmiczna prędkość w rzetelnej informacji
      wszystkich Polaków. Bardzo, bardz bardzo trafiony i jakże potrzebny sondaż obok
      informacji. Gazeta "wszystkich Polaków" reaguje niczym ochotnicza straż
      pożarna. Gdzie byli dziennikarze jak rozwijały się wszystkie afery III RP.
      Piszecie o wszystkim ale czy rzetelnie?, co to są za teolodzy?(pewnie bardzo
      postępowi, europejscy a nie .Już widać, że Jan Paweł II ma kłopoty... Gdybym
      wydawał gazetę nawet bym nie podjął takiego tematu ale "gazeta" jest bardzo
      rzetelna i serwuje nam całą "prawdę".Gratuluję, i niech tylko wszyscy
      dziennikarze wezmą udział w sondażu - jest bardzo pożyteczny.
    • bereciara Czy ten durny narod sie ocknie 06.12.05, 09:06
      KK w osobie Wojtyly zrobil na polakom wiecej szkody niz caly totalitarny ustroj
      ktory czarni tak zwalczali ktory im zrobil tyle szkody.Chcieliscie igrzysk dal
      je wam Gierek zaprosil Wojtyle,chcieliscie dalej igrzysk Jaruzelski tez
      zaprosil potem potrzeba igrzysk dla gawiedzi byla taka ze przerodzila sie w
      patologie co pozostalo do dzisiaj.Do ZOO tez sie chetnie chodzi tylko tam
      trzeba zaplacic za bilet z wlasnej kieszeni,tu tez tylko posrednio.Polacy
      jezdzili do Rzymu chec poznawania swiata chwalebna ale tam najczesciej albo
      przewaznie organizatorami wyjazdu byli czarni i zelazny punkt programu plac sw.
      Piotra i modlitwa Aniol panski.Tu dopiero zaczynaly sie jaja zeby wypasc przed
      wlasnym klecha ktory ten wyjazd organizowal trzeba bylo pokazac swoja zarliwa
      wiare aby nas zapamietal a przy okazji owacje mialy byc tak glosne zeby Wojtyla
      sasza grupe uslyszal.Gdy bylo 150 takich wycieczek to sobie wyobrazccie jak to
      wygladalo.Telewizja RAI transmitujaca wylapywala takie grupy i znalezienie sie
      w przekazie telewizyjnym to jak zlapanie Boga za nogi.Kaseta nagrana to jak
      relikwia.Inne nacje przebywajace na placu kierowaly obiektywy nie na Wojtyle a
      na rozchisteryzowanych w szalenczym wspolzawodnictwie miedzy grupami
      rodakami.Na rynek w Poznaniu w poludnie tez przychodza gapie aby obejrzec
      trykajace sie koziolki,taka jest wiara polakow i taki jej rodowod.Potrzeba
      pokazania sie.Nie chce opisywac powrotow patnikow wycieczkowiczow do kraju bo
      to dopiero akta wiary.Potrzeba przezycia czegos niezwyklego ciekawego luzu
      pchnela naszych rodakow w objecia wiary.Pamietajcie igrzyska i wycieczki.Wiedza
      o tym nasi nowo wybrani i zamiast 3 milionow mieszkan obiecuja 4 stadiony,
      mistrzostwa europy w pilce noznej.Narazie to pokazuja nam Maryjana Pilke tego
      ktory ma zaleglosci w zaplacie bykowego ktore sam wymyslil.
      • mangold Re: Czy ten durny narod sie ocknie 06.12.05, 09:44
        Słyszałem opowieśc o tym jak grupa Japończyków przypadkowo znalazła się na
        pogrzebie papieża..podobno stali niedowierzając i tylko fotkę za fotkę ( jak to
        Japończycy) pstrykali.....
        • kiminohikari Re: Czy ten durny narod sie ocknie 06.12.05, 10:27
          a ty bys nie robil?!?!? -_o
    • lortea Ręce opadaję gdy ludzie którzy oprócz niszczenia i 06.12.05, 09:28
      opluwania wszelkich wartości, nie potrafią nic zrobić, biorą się za "krytykę"
      tak wielkiego człowieka.
      • mangold Uzasadnij kto był największa postacią przełomu 06.12.05, 09:41
        XX i XXI wieku i dlaczego papież ??

lortea napisał:

> opluwania wszelkich wartości, nie potrafią nic zrobić, biorą się za "krytykę"
        > tak wielkiego człowieka.
        • kiminohikari Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:28
          osobiscie stawiam na shiine ringo... -_o
          • mangold Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:31
            kiminohikari napisał:

> osobiscie stawiam na shiine ringo... -_o

Ooooo! ja chyba też ;-D www.projectj.net/shena/shena2.jpg
            • kiminohikari Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:33
              > Ooooo! ja chyba też ;-D www.projectj.net/shena/shena2.jpg

^^;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

nie dosc, ze ladna, to jeszcze utalentowana...

dodalbym tez jedna kobiete z kyoto... ale to prywatne... -_o
              • mangold Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:34
                kiminohikari napisał:

>
                > dodalbym tez jedna kobiete z kyoto... ale to prywatne... -_o

Dawaj linka :-DD
                • kiminohikari Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:37
                  > Dawaj linka :-DD

lepiej nie... kobieta chce w nastepnym roku zrobic eksukrsje do IIIRP,
                  sorry IVRP (a po powtorce z rozrywki - zrobic wybory, czy tez nie - VRP)...
                  po co ma miec od poczatku w aktach przechlapane -_o
                  • mangold Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:39
                    kiminohikari napisał:

> > Dawaj linka :-DD
                    >
                    > lepiej nie... kobieta chce w nastepnym roku zrobic eksukrsje do IIIRP,
                    > sorry IVRP (a po powtorce z rozrywki - zrobic wybory, czy tez nie - VRP)...
                    > po co ma miec od poczatku w aktach przechlapane -_o

Ciekawe jak jej sie RP 3,5 spodoba ??:-))
                    • kiminohikari Re: Uzasadnij kto był największa postacią przełom 06.12.05, 10:41
                      > Ciekawe jak jej sie RP 3,5 spodoba ??:-))

problem jest, ze znajomym japonczykom sie polska podoba...
                      ale impresje sa pod katem kobiet, jedzenia, goscinnosc... ^^;
          • mangold A może Jon Voigt też na ołtarze.... 06.12.05, 10:34
            i Adamczyk....
            • kiminohikari Re: A może Jon Voigt też na ołtarze.... 06.12.05, 10:38
              lepiej nie... zly pomysl...
              jeszcze rydzyk pojdzie za ciosem i tv trwam nagra film o JPII
              z rydzykiem w roli glownej ^^;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    • samsone Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jest 06.12.05, 09:45
      najwazniejsze.....
      Wystarczy mlodziez w Europie teraz obejrzec jak ona sie w ostatnich 20 latach
      zmienila...i napewno by Polski Papiez jeszcze wiecej dobrego zrobil, gdyby
      islamska kula go bardzo powaznie nie zranila.
      • mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 09:49
        samsone napisał:

> najwazniejsze.....
        > Wystarczy mlodziez w Europie teraz obejrzec jak ona sie w ostatnich 20 latach
        > zmienila...

Własnie mam z okna widok na trzepak.....faktycznie sie zmieniła ..kaptury
        założyła..Pokolenie JP II to wymysł mediów, bo jakoś trzeba było kwietniową
        histerię uzasadnić....
        • m15 Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 09:51
          ktoś tu dostaje kompletnego zajoba:)
          • mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 09:56
            m15 napisał:

> ktoś tu dostaje kompletnego zajoba:)

Mówisz to tylko dlatego, bo nie padam na kolana na dzwięk słów-Jan Paweł
            II...nie muszę...przynajmniej jeszcze.....
            • titta Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:01
              Padac na kolana to jedno, a obwiniac kogos o cale zlo swiata to drugie. Pewnie
              jeszcze to jego wina jak cie pies obszczeka...
              • mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:07
                titta napisała:

> Padac na kolana to jedno, a obwiniac kogos o cale zlo swiata to drugie. Pewnie
                > jeszcze to jego wina jak cie pies obszczeka...

Postać JP II jest mi zupełnie obojetna, wkurza mnie tylko to narzucanie
                przekonania o jego świętości i nieomylności...to przecież nieprawda....
                • kiminohikari Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:29
                  > Postać JP II jest mi zupełnie obojetna, wkurza mnie tylko to narzucanie
                  > przekonania o jego świętości i nieomylności...to przecież nieprawda....

to zalezy od tego, kto to glosi...
                  teoretycznie mamy tez prawo i sprawiedliwosc... wiec jedna prawda wiecej...
            • m15 Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:01
              mangold napisał:

> m15 napisał:
              >
              > > ktoś tu dostaje kompletnego zajoba:)
              >
              > Mówisz to tylko dlatego, bo nie padam na kolana na dzwięk słów-Jan Paweł
              > II...nie muszę...przynajmniej jeszcze.....
              szkoda słów i czasu na jałowe dysputy,można być ateistą i widzieć dokonania
              jana pawła II,ale trzeba być mniej zaślepionym nienawiścią ,powodzenia
              • mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:09
                m15 napisał:
                .
                > szkoda słów i czasu na jałowe dysputy,można być ateistą i widzieć dokonania
                > jana pawła II,
                Postać JP II jest mi zupełnie obojetna, wkurza mnie tylko to narzucanie
                przekonania o jego świętości i nieomylności...to przecież nieprawda....

ale trzeba być mniej zaślepionym nienawiścią ,powodzenia

A,propos nienawiści..przypomnij sobie swoje niektóre posty np. na temat
                gejów...Nigdy nie pisałem ,że kogoś nienawidzę, ja mogę co najwyżej kogś nie
                lubić i JP II do takich własnie ludzi należał....Zdaję sobie również srawę że
                zrobił wiele dobrego p. w sprawie zbliżenia różnych religii i nie jego wina jest
                jak słowo "ekumenizm" pojmuje reszta kleru.....
                • m15 Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:20
                  > ale trzeba być mniej zaślepionym nienawiścią ,powodzenia
                  >
                  > A,propos nienawiści..przypomnij sobie swoje niektóre posty np. na temat
                  > gejów...Nigdy nie pisałem ,że kogoś nienawidzę, ja mogę co najwyżej kogś nie
                  > lubić i JP II do takich własnie ludzi należał....Zdaję sobie również srawę że
                  > zrobił wiele dobrego p. w sprawie zbliżenia różnych religii i nie jego wina
                  jes
                  > t
                  > jak słowo "ekumenizm" pojmuje reszta kleru.....
                  >
                  >
                  ja nigdy nie pisałem,iż nienawidzę pederastów ,wręcz przeciwnie,z miłości
                  chrześcijańskiej proponowałem poddawać ich leczeniu ,by się niebożęta nie
                  męczyły,natomiast porównywanie ich do papieża jest raczej nie na miejscu i
                  nawet średnio inteligentny ateista musi z tego sobie zdawać sprawę
                  • mangold Re: Zrobil duzo wiecej dobrego niz zlego i to jes 06.12.05, 10:23
                    m15 napisał:

> >
                    > ja nigdy nie pisałem,iż nienawidzę pederastów ,wręcz przeciwnie,z miłości
                    > chrześcijańskiej proponowałem poddawać ich leczeniu ,by się niebożęta nie
                    > męczyły

Tak Cie lubię L. , że postanowiłem wyciągnąć Cię z tej sekty do której
                    Twoi rodzice chrztem Cie zapisali....

,natomiast porównywanie ich do papieża jest raczej nie na miejscu i
                    > nawet średnio inteligentny ateista musi z tego sobie zdawać sprawę

Nie porównuję papieża z gejami tylko pisze o różnych odcieniach nielubienia i
                    nienawiśći ..nawet srednio rozgarniety katolik powinien to zauważyć
    • jacek.69 Kościół kat. od samego swojego zarania był uwikłan 06.12.05, 10:11
      y w zbrodnie, krzywoprzysięstwo, nieślubne dzieci, zwykłe
      złodziejstwo....Papieże mieli dzieci i truli się nawzajem. Wystarczy
      poczytać....Instytucja ta zbudowana jest na krzywdzie ludzkiej, pysze i
      chciwości, swoją prawdziwą twarz kryje za obłudną fasadą.
      • mangold Donacja Konstantyna 06.12.05, 10:15
        pl.wikipedia.org/wiki/Donacja_Konstantyna
      • brudny.harry4 Re: Kościół kat. od samego swojego zarania był uw 06.12.05, 10:18
        Siostro, znowu pacjent spod "3" najadł się prochów i szaleje po internecie!
        Jacek, natychmiast odejdź od komputera, bo zawołam pielęgniarzy!
    • brrr3 Re: Jakie to ma znaczenie, ten protest ? 06.12.05, 10:16
      Ten protest bardzo mi przypomina "protest" amerykańskich gejów w liczbie 4
      osobników z kartkami w ręku przed ambasadą Polską w NY po demonstracji w
      Poznaniu. Jest równie "znaczący" i żenujący zarazem. Jak na GW przystało równie
      mocno nagłaśniany... ha ha ha. Koń by się uśmiał z tego wszystkiego.
      Jak to pięknie brzmi..dwunastu "teologów" :-) kolejny przyklad jak jakieś
      kanapowe towarzystwo przy poparciu takiego pseudomedium jak GW z g...na robi
      światowe wydarzenie :-) Brzuch mi pęknie ze śmiechu . Proponuje teraz by do
      protestu dołączyła pani środa i jaruga... (celowo z małej litery)
    • brrr3 Re: Sonda na temat świętości lub nie JPII 06.12.05, 10:17
      GW jesteś dnem.
    • zyks Lament,wrzask,biadolenie.Naszego polskiego papieża 06.12.05, 10:22
      zboczeńcy napadają!! Wszechpolacy będą w czołówce ataku...:)
      • kiminohikari Re: Lament,wrzask,biadolenie.Naszego polskiego pa 06.12.05, 10:39
        a berety???
        • zyks No, bereciki,to już z automatu.Temat do lamentów i 06.12.05, 10:56
          dealny...:) (naszego papieża atakują cykliści, syjoniści, masoni, onaniści,
          komuniści, zboczeńcy i wszelki czarci pomiot...)
    • gmork1 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:08
      Niech sobie Ci panowie poczytają żywoty świętych. W przeszłości na ołtarze kościół wynosił morderców i psychopatów, a teraz chcą tego odmówić człowiekowi, którego winą było to, że nie był Bogiem wszechmogądzym i był człowiekiem konserwatywnym? Idioci.
      • mar.bas Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:54
        gmork1 napisała:

> Niech sobie Ci panowie poczytają żywoty świętych. W przeszłości na ołtarze
        kośc
        > iół wynosił morderców i psychopatów, a teraz chcą tego odmówić człowiekowi,
        któ
        > rego winą było to, że nie był Bogiem wszechmogądzym i był człowiekiem
        konserwat
        > ywnym? Idioci.
        To tym bardziej nie jest to dobre towarzysto dla Karola Wojtyły.
        mar.bas
        • lavojtek Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 12:02
          o_O poprosze przynajmniej po dwa przyklady z mordercow i psychopatow panie
          gmork1. Chyba znamy historie dwoch roznych kosciolow.
          • mangold Hehe..psychopatów było sporo....:-)) 06.12.05, 12:14
            lavojtek napisał:

> o_O poprosze przynajmniej po dwa przyklady z mordercow i psychopatow panie
            > gmork1. Chyba znamy historie dwoch roznych kosciolow.

Hehe..psychopatów było sporo...Bernard z Clairvaux, który opisywał jak to
            posilał sie mlekiem Maryi, Katarzyna z Geniu łykajaca brud i wszy, mistyczka
            Angela z Foligno pijaca wodę po myciu tredowatych, Teresa z Avilla, która miala
            wizje na temat napletka Chrystusa,Maria Magdalena dei Pazzi uwielbiajaca
            rozkosze bata i ciernia....duzo ich było nie zmieszczą się tutaj...nie powiesz
            chyba że to normalne ??
            • lavojtek Re: Hehe..psychopatów było sporo....:-)) 06.12.05, 13:12
              Czy dewocja, "nawiedzenie" lub zwyczajne opoznienie sa rownoznaczne z byciem
              psychopata? A gdzie ci slawetni mordercy?

P.s. Teras z Avilla i napletek?!?! Dobre sobie.
              • mangold Re: Hehe..psychopatów było sporo....:-)) 06.12.05, 13:16
                lavojtek napisał:

> Czy dewocja, "nawiedzenie" lub zwyczajne opoznienie sa rownoznaczne z byciem
                > psychopata? A gdzie ci slawetni mordercy?

Szukam... ;-))

>
                > P.s. Teras z Avilla i napletek?!?! Dobre sobie.
                • mangold Uff. nie znalazłem...ale polecam przebić się przez 06.12.05, 13:34
                  historię papiestwa...niekiedy naprawdę hardcorowa ....

mangold napisał:

> lavojtek napisał:
                  >
                  > > Czy dewocja, "nawiedzenie" lub zwyczajne opoznienie sa rownoznaczne z byc
                  > iem
                  > > psychopata? A gdzie ci slawetni mordercy?
                  >
                  > Szukam... ;-))
                  >
                  >
                  >
                  > >
                  > > P.s. Teras z Avilla i napletek?!?! Dobre sobie.
                  >
                  >
                  • lavojtek Re: Uff. nie znalazłem...ale polecam przebić się 06.12.05, 13:38
                    Historie papiestwa znam. Rzeczywiscie hardcore'owa. Dla rownowagi polecam
                    historie kosciola. Jedyne 8 tomow :) Pozdrawiam
                    • mangold Re: Uff. nie znalazłem...ale polecam przebić się 06.12.05, 13:42
                      lavojtek napisał:

> Historie papiestwa znam. Rzeczywiscie hardcore'owa. Dla rownowagi polecam
                      > historie kosciola. Jedyne 8 tomow :) Pozdrawiam

To juz wole Deschnera...bo jest subiektywny i miło sie czyta :-D
    • lavojtek Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:12
      Skoro ci tajemniczy teologowie napisali taki list to pewnie sie pod nim
      podpisali. No i co panowie z Wybiorczej? A poza tym, skoro sa "dysydentami" to
      stawia to pod znakiem zapytania ich "teologicznosc". Widocznie tacy z nich sa
      teologowie ze zostali pognani albo sami sie "wypisali". Luter, Kalvin czy
      Wiklef tez byli teologami, ale to nie znaczy ze kosciol ma sie liczyc z ich
      zdaniem.
    • rsrh Cieniutko "towarzysze".Zabrakło sponsora z Kremla 06.12.05, 11:14
      który dawniej finansował podobne "spontaniczne " akcje na swiatowa skalę!
      Dzisiaj to ledwo słyszalne popiskiwania "wierzacych inaczej".Syzyfowy wysiłek !!!
      • mangold Re: Cieniutko "towarzysze".Zabrakło sponsora z Kr 06.12.05, 11:26
        rsrh napisał:

> który dawniej finansował podobne "spontaniczne " akcje na swiatowa skalę!
        > Dzisiaj to ledwo słyszalne popiskiwania "wierzacych inaczej".Syzyfowy wysiłek !
        > !!
        Pamietam 'spontaniczna" akcje Radia Maryja gdy wygrał Kwaśniewski......te listy,
        te protesty...do moich rodziców opłatek juz w listopadzie prrzynieśli i nawet na
        liście kazali sie podpisać że odebrany..Lista nie miała nagłówka :-))
    • pavlikmedvid Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:44
      Ten pontyfikat byl katastrofa, o czym wiadomo doskonale na swiecie, oprocz
      Polski i Wloszech, gdzie panowala sielska atmosfera uwielbienia dla postaci JP
      II. A na swiecie powszechnie znano glowne zarzuty co do dzialalnosci Kosciola,
      stosunku do seksualnosci i tzw. teologii wyzwolenia oraz metod profilaktyki
      AIDS w krajach afrykanskich, w ktorych Watykan odpowiedzialny jest za smierc
      milionow wiernych straszonych "diabelska prezerwatywa" ( o czym w kwietniu
      pisal m.in. brytyjski "The Guardian" ).
      Dziwne, ze "Gazeta Wyborcza" wspomina o tym protescie, to wbrew jej polityce
      bezkrytycznego przedstawiania osoby JP II. Szkoda, ze wykreowala jako autorytet
      osobe duchowa, a nie jakiegos intelektualiste. Kto teraz Was rozgrzeszy z tego
      grzechu zaniechania?
      • brudny.harry4 Mentalność! 06.12.05, 11:56
        Bzdury.
        Już widzę tych Murzynów zakładających prezerwatywy. Kolego, jest przepaść w
        mentalności, rozumiesz to?
        Historia z tegorocznego lata. Turcy wracają od swoich rodzin do Niemiec (dobre
        samochody Audi A6, Mercedes ML500). Ponieważ jest to trochę daleko, spią po
        drodze. Teraz opowiem jak: Turek z dzieciakami w samochodzie, żona na macie pod
        zderzakiem z przodu... Szok.
        A Ty tu wyskakujesz jak filip z konopii z papieżem i aids. Rzucanie błotem jest
        proste, ale wszak w mentalności Afrykanów jest sypianie ze wszystkim co
        popadnie, a jako środek na choroby weneryczne jest uważany stosunek z dziewicą!
        Trzeba odróżniać zabiegi marketingowe od faktów...
        • mangold Re: Mentalność! 06.12.05, 12:00
          brudny.harry4 napisał:

> Bzdury.
          > Już widzę tych Murzynów zakładających prezerwatywy. Kolego, jest przepaść w
          > mentalności, rozumiesz to?

Czy na naszych wiejskich dyskotekach tez bawia się tylko Murzyni ?? buahahhaa
          • brudny.harry4 Re: Mentalność! 06.12.05, 12:19
            1.Nie chodzę na wiejskie dyskoteki.
            2.Jadowita krytyka dotycztła Afryki, a tam jak wskazuje rachunek
            prawdopodobieństwa, Murzyna spotkać nietrudno.
        • wredna_jedza Re: Mentalność! 06.12.05, 12:10
          > A Ty tu wyskakujesz jak filip z konopii z papieżem i aids. Rzucanie błotem jest
          >
          > proste, ale wszak w mentalności Afrykanów jest sypianie ze wszystkim co
          > popadnie, a jako środek na choroby weneryczne jest uważany stosunek z dziewicą!

Co ty? Do "postempowca" gadzasz?
          On pojedzie do Afryki, rozdawać biednym Murzynkom gumki :)))))
          • brudny.harry4 Re: Mentalność! 06.12.05, 12:21
            Do Afryki nie pojedzie,
            tylko p****i bzdury na necie.

Że tak to poetycko ujmę...
            • malpa-z-paryza nie kazdy jest swiety 06.12.05, 12:28
              i dobrze ze sa glosy protestow... niech bedzie otwarta debata na ten temat.
              • wredna_jedza Re: nie kazdy jest swiety 06.12.05, 12:32
                Tyle, że uprasza się używac poważnych argumentów, bo ten o AIDS i gumkach w
                Afryce jest na poziomie gimnazjum :D
                Ileż to kochani "postępowcy" jest katolików w Afryce?
                AIDS nie szerzy się tam wśród muzułmanów i religii "pierwotnych"???
                No nie sądzę :D
              • mangold Re: nie kazdy jest swiety 06.12.05, 12:33
                malpa-z-paryza napisała:

> i dobrze ze sa glosy protestow... niech bedzie otwarta debata na ten temat.

sądzę, że to raczej powinna być debata wśród katolików....tyko najgorsze jest to
                że wciskają swoje poglady na ten temat innym..a przecież nie każdy musi się ztym
                zgadzac..ja powiem szczerze-mi to akurat zwisa ale lubię Was wkurzać :-))
                • brudny.harry4 Cieńki bolek 06.12.05, 12:38
                  Cieńki bolek chyba jesteś, skoro ktoś może wciskać Ci swoje poglądy...
                  A wkurzyć mnie, mały, akurat nie masz szans, lepiej powiedz, jak tam rodzicom
                  smakowały te opłatki? W listopadzie? Może od razu pognali do święcenia?
                  • mangold Re: Cieńki bolek 06.12.05, 12:41
                    brudny.harry4 napisał:

> Cieńki bolek chyba jesteś, skoro ktoś może wciskać Ci swoje poglądy...

nie może ale próbuje i to nachalnie.....

> A wkurzyć mnie, mały, akurat nie masz szans, lepiej powiedz, jak tam rodzicom
                    > smakowały te opłatki? W listopadzie? Może od razu pognali do święcenia?

O...katolik śmiejący się z innych katolików to qrna u was normalne..ta
                    licytacja kto wierzy bardziej hehe...
      • wredna_jedza Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 12:09
        > AIDS w krajach afrykanskich, w ktorych Watykan odpowiedzialny jest za smierc
        > milionow wiernych straszonych "diabelska prezerwatywa" ( o czym w kwietniu
        > pisal m.in. brytyjski "The Guardian" ).
        Zastanów sie co piszesz, a nie paplaj bez sensu :d
        Już widze te automaty z prezerwatywami nad brzegiem rzeki Kongo w sercu
        afrykańskiego buszu :)
        Czasem trzeba używać mózgu przed napisaniem posta, żeby nie wyjść na idiotę :D
        • pavlikmedvid Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 13:30
          Z tym "idiotyzmem" - jesli chodzi o rozumienie pewnych faktow - nad Wisla to
          banalna sprawa... Jako "postepowy" Europejczyk nie rozumiem, po piersze, kogo
          tyczy sie okreslenie "Murzyn"? Tak samo jak nie rozumiem slowa "blondyn" ( to
          mieszkaniec jakiego kraju w Europie, dajmy na to? ).
          Po drugie, pewnie nie slyszeliscie o zakrojonej na szeroka skale akcji
          propagandowej Stolicy Apostolskiej, ktora zbojkotowala poprzez
          aktywnych "ewangelistow" i misjonarzy wiele programowo prewencyjnych przeciwko
          AIDS roznych miedzynarodowych organizacji ( znow odsylam do prasy
          zagranicznej ). Jesli to jest dla Was nowosc, co mnie nie dziwi, to jest to
          potwierdzeniem mojej tezy, ze w Polsce media po prostu PRZEMILCZALY wszelka
          krytyke JP II i mnostwo kontrowersji zwiazanych z tym pontyfikatem. Czekam na
          kolejne potwarze.
          • malpa-z-paryza krytyka Jana Pawła II 06.12.05, 13:55
            pavlikmedvid napisał:
            ze w Polsce media po prostu PRZEMILCZALY wszelka
            > krytyke JP II i mnostwo kontrowersji zwiazanych z tym pontyfikatem. Czekam na
            > kolejne potwarze.

ostatnio we francji wyszla ksiazka Abbée Pierre( wielka osoba duchowna, cieszaca sie wielka
            popularnoscia we francji, zaprzetrzeniem ks. rydzyka) napisal w niej, majac wielki respekt do papieza P
            II, ze byl papiezem konserwatysta i nie zgadzal sie z nim pod wieloma sprawami. Episkopat francuski
            kilka razy zreszta oficianie sprzeciwial sie papiezowi. Nie zapominajmy ze Francja jeest corka KK.
            • wredna_jedza Re: krytyka Jana Pawła II 06.12.05, 14:00
              No i co im z tego, że byli mega-tolerancyjni?
              Jeszcze troche a przy Notre Dame trzeba będzie dostawić minarety...
              A kieckowi będą sie musieli przebarć w turbany :/
          • wredna_jedza Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 13:58
            Najpierw, to trzeba by nauczyć ich używania prezerwatyw, hehe :)
            Tam choroby weneryczne leczy się, biorąc za żonę dziewicę! Wielożeństwo jest na
            porządku dziennym...
            Ponadto - zapomniałes chyba o jednym Afryka to nie tylko katolicy - sporo jest
            tam misji protestanckich, wyznawców islamu oraz tradycyjnych "prymitywnych"
            religii...
            Więc wasza gadka, że JP 2 ponosi odpowiedzialność za wszystkcih zakażonych AIDS
            w Afryce, jest troszeczke paplaniną paranoika :D
            Jakim cudem protestant, muzułmanin czy animista, ma sie przejmować tym, co
            zaleca kościół katolicki???????
            No ale ważne, że szczekamy, nieważne że głupio :/
            • nikodem123 po co trwonić pieniądze na misje katolickie? 06.12.05, 21:08
              Jasne, że Wojtyła nie ponosi żadnej odpowiedzialności za epidemię HIV w Afryce.
              Przecież nikt tam nie sluchał jego zabobonów o grzesznej prezerwatywie.

Skoro byl tak nieskuteczny w szerzeniu doktryny katolickiej, to po co trwonić
              pieniądze na misje katolickie?
        • nikodem123 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 21:01
          Żeby nioe wyjść na idiotę należy używać mózgu, albo atlasu geograficznego.
          afryka to nie tylko busz!

Ale też całkiem spore miasta

Zajrzyj do atlasu geograficznego, bo w swoim mózgu podejrzewam nie masz czego
          szukać. Chyba, że sieczkę z Naszego Dziennika.
      • wredna_jedza Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 12:16
        Ile w Afryce jest katolików oświecony postępowcu?
        • pavlikmedvid Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 13:45
          Ciemnej koltunicy "oswiecony postepowiec":

"Według kościelnych szacunków w ciągu pontyfikatu Jana Pawła II liczba
          katolików w Afryce podwoiła się i zbliżyła do 100 mln."

wredna_jedza napisała:

> Ile w Afryce jest katolików oświecony postępowcu?
          >
          • wredna_jedza Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 13:53
            100 mln powiadasz :D
            A jaki to % mieszkańców Afryki? ;-) Bo mi wyszło coś ok. 20% :)
            • pavlikmedvid Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 13:56
              Zaraz zapytasz, ilu z tych 20% uzylo prezerwatywy, a ilu ugielo sie po rozmowie
              z misjonarzem... Daruje sobie takie wyliczanki. Skonczyly Ci sie argumenty,
              innych nie znalazlas, i bedziesz drazyc statystyke do upadlego. Uf.

wredna_jedza napisała:

> 100 mln powiadasz :D
              > A jaki to % mieszkańców Afryki? ;-) Bo mi wyszło coś ok. 20% :)
              >
              • wredna_jedza Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:03
                Dobra, dobra, problem AIDS nie dotyczy tylko 20% ludności Afryki [czyli samych
                lkatolików], tylko conajmniej połowy, jak nie więcej :D
                Więc co ma do tego rzekoma wina KK i zakaz używania gumki?
                Poza tym, jednorazowa akcja rozdawania prezerwatyw wśród ludzi, dla których seks
                jest zjawiskiem codziennym jest po prostu bez sensu. Dziś mają gumkę [bo
                dostali], a jutro? Nie ma kiosku czy hipermarketu za rogiem, że polecisz i sobie
                kupisz :D
                Taki "oświecony" jesteś, a tego nie widzisz?
              • wredna_jedza Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:06
                I to ty jak na razie się zapętliłeś :D
                Czy do twoejgo zwichniętego lewicowo mózgu nie dociera fakt, że na AIDS w Afryce
                chorują nie tylko katolicy???
                Więc co ma do tego zakaz używania prezerwatyw, narzucony przez kk? Bo akurat ich
                to obchodzi... Moge sie założyć o spora kasę, że 99% z nich nie wie, jak wygląda
                prezerwatywa i do czego służy :P
                • lavojtek Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:09
                  Proponuje zeby bezrobotny Kwasniak pojechal do Afryki rozdawac darmowe
                  prezerwatywy :-D
                  • mangold Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:11
                    lavojtek napisał:

> Proponuje zeby bezrobotny Kwasniak pojechal do Afryki rozdawac darmowe
                    > prezerwatywy :-D

a pomóc może mu Glemp na emeryturze.....
                    • lavojtek Re: Liczba katolikow w Afryce 06.12.05, 14:16
                      Albo lepiej postawic im pare przekaznikow radyja i po paru miesiacach sluchania
                      sami zaczna produkowac prezerwatywy. Np. z koziego pecherza :-D
    • mar.bas Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 11:46
      Nie przypisujmy Papieżowi Polakowi cudów na siłę, nie szukajmy ich po całym
      świecie. Smutnym i śmiesznym jest czytanie o zakonnicy lub księdzu, którym
      cofnęły się objawy choroby w jakiś czas po spotkaniu z Papieżem. Znamy ludzi
      obok nas (lekarzy i nie tylko), którzy nieomal codziennie dokonują cudownych
      uzdrowień. Pozostawmy Karola Wojtyłę człowiekiem zwykłym i skromnym, który nie
      wymagał poklasku. Przecież on już za życia był Ojcem "Świętym". Czyż potrzebna
      jest jeszcze beatyfikacja i kanonizacja. Myślę, że tylko polskiemu Kościołowi
      Rzymsko-Katolickiemu. Biedna to organizacja, która przez blisko 30 lat musiała
      wspierać się autorytetem na Stolicy Piotrowej i nie potrafi egzystować inaczej.
      "Zaprawdę powiadam Wam": słabe są fundamenty tego Kościoła i takie będą dopóki
      Kościół ten nie zacznie pochylać się nad maluczkimi i ich dostrzegać.
    • tees1 tak musi byc 06.12.05, 12:40
      oczywiscie, ze beda przeciwnicy
      taki swiat
    • stan16 Czy nie zastanawia Was 06.12.05, 12:56
      to ze naj miej wyksztalceni tak pragna tego pontyfikatu?A gorale
      szczegolnie.Tylko tepaki moga byc tak wodzeni za ryj temu ma sluzyc katolicka
      oswiata.Jak mozma Panie Ministrze oswiaty zezwolic na taki paradoks jak w
      naszej pomrocznej jasnej aby uczniowie,mlodzi uczniowie uczyli sie jednego dnia
      w jednej szkole biologii o pochodzeniu czlowieka o doborze naturalnym w
      przyrodzie oraz o naukach kosciola o stworzenia.Paranoizm,idiotyzm,
      sku..synstwo debilizm,nie tych nauczanych tych co nauczaja tych co godza sie
      na takie nauczanie tych wszystkich ministrow oswiaty ostatnich lat a w
      szczegolnosci tych i tej niedorobionej starej panny ktora podpisala w takze
      moim imieniu konkordat na co ja jej nie dalem zgody.Kogo taka szkola ma
      wychowac,naukowcow czy tepych roboli nadajacych sie do lopaty,ktorych
      spoleczenstwo nie potrzebuje.Kadry KK typu Glemp czy Glodz produkujcie sobie w
      klasztorach a tej biednej czesci spoleczenstwa nie mamcie wyksztalceniem w
      swoich placowkach bo ich lapiecie i pozbawiacie tego co w czlowieku
      najwazniejsze racjonalizmu.Czy tak nie zachowuja sie wyszydzane przez was
      kasty.Tragedia ze czlowiek zyje w tym inracjonalnym swiecie nic nie moze zrobic
      i musi sie temu przygladac.Czy ci niezrownowarzeni psychicznie stwarzajacy nam
      to w naszej ojczyznie kiedys odpuszcza ja juz nie doczekam a moze moje
      wnuki.Polacy jestesmy w XXIwieku i w Europie.
      • giwia do stan 16 06.12.05, 13:13
        Proszę sobie poczytać o seminariach gromadzących poważnych naukowców :
        biologów , fizyków etc, organizowanych najpierw przez kard Wojtyłę a potem
        przez Jana Pawła II Nie byli to zwolennicy " kreacjonizmu" czy innej naukowej
        egzotyki tylko naukowcy na serio.
        Koścół juz dawno uznał teorie ewolucji,
        Warto najpierw cos wiedzieć, a potem pisać
        • stan16 Do Giwii 06.12.05, 14:18
          giwia napisał:

> Proszę sobie poczytać o seminariach gromadzących poważnych naukowców :
          > biologów , fizyków etc, organizowanych najpierw przez kard Wojtyłę a potem
          > przez Jana Pawła II Nie byli to zwolennicy " kreacjonizmu" czy innej naukowej
          > egzotyki tylko naukowcy na serio.
          > Koścół juz dawno uznał teorie ewolucji,
          > Warto najpierw cos wiedzieć, a potem pisać.Wytlumacz uczniowi 7 lub 8 klasy
          po wyjsciu z glupiej lekcji religii i do tego glupio prowadzonej teorie
          ewolucji Darwina o pochodzeniu jak to dziecko ma sie czuc no jak?A co sie tyczy
          tych naukowcow fizykow,biologow to irracjonalne jest to ze metody in witro to
          oni podwazaja i to jest tragedia.Temat prezerwatyzy co za spustoszenie ich
          wywody spowodowaly.Nawet w Watykanie jest obserwatorium astronomiczne i do
          dzisiaj im sie nie udalo potwierdzic teorie naszego rodaka bo nikt Go za to nie
          przeprosil.A genetyka.A cale 2000 lat wstecznictwa gdzie bysmy juz byli.Wierze
          ze teoria mowiaca ze ludzimi nieokrzesanymi najlepiej sie rzadzi w XXI wieku
          przejdzie do lamusa.
          • wredna_jedza Mądry inaczej? 06.12.05, 14:24
            Jejuś - twórca podstaw genetyki - nielaki Mendel był braciszkiem zakonnym i
            słynne swoje prawa genetyczne sformułował po doswiadczeniach z hodowlą groszku :D
            Sam Kopernik też był księdzem, hehe :D
            Michał Heller - jeden ze współczesnych polskich astronomów - to katolicki ksiądz
            [o ile sie nei myle - jezuita] :D
            Kościół dawno przyjął do wiadomości teorię Darwina, obecnie kard. Schoenborn
            [redagował obowiązujący nowy Katechizm] wymyślił, że da sie to połączyć z
            kreacjonizmem [wystarczy założyć element celowości w procesie ewolucji]...

Co śmieszniej, w USA, o wprowadzenie do nauczania innych teorii niż tylko
            ewolucja, najgłośniej dopominają się... nie-katolicy!

Więc nie wyjeżdżaj z wątpliwymi argumentami, jak sam jesteś niedouczony w tym
            temacie :D
            • bereciara Sluchaj Jedzo 06.12.05, 17:00
              Wszyscy wielcy tego swiata wraz z lauratami Nobla to ksieza katoliccy tak Ci
              sie zdaje.O jakiej ty genetyce mowisz to podstawy.Najgorsze jest to ze genetyka
              to nauka przyszlosci i wara czarnuchom klasc na nia lape.Bylo kilka przykladow
              osiagniec chlopakow w sutannach ale latwiej bylo ich z dymem puscic niz
              zrozumiec.Pochylony.
    • screwball z okazji ustanowienia 497897980 swietego w KK 06.12.05, 13:12
      (nie liczac of course 126978 matek boskich) postuluje wprowadzic 3cia lekcje
      religii w tyg, a jezyk obcy ograniczyc do 1 zajec miesiecznie. pozdr
    • fc1 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 13:17
      W naszym kochanym kraju to juz tak sie dzieje, że jak cos zlego powie sie na
      tzw. autorytet to od razu podnosi sie jazgot. Choć osoba JPII myśle drogie
      owieczki i barany nie potrzebuje obrońców bo doskonale sama sie broni tym co
      robiła i co stanowiła dla wielu osób w tym kraju i nie myśle tylko o
      katolikach. Poza tym mnie bardziej martwi ten jazgot, nie można nic krytycznego
      powiedzieć nawet o JPII, to jest grożne a nie słowa krytyki pod adresem JPII.
      Jeżeli uważasz JPII za świetośc twoje prawo, ale żyją w tym kraju i na świecie
      ludzie, którzy maja prawo sądzić inaczej, ja akurat zaliczam sie do tych
      pierwszych, o dziwo.
    • abracadabra1 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 13:27
      To , ze papiez byl Polakiem nie oznacza wcale , ze byl swietym .
      Byl po prostu jednym z papiezy .
    • pazio mało wiem, żeby odpowiezieć na zarzuty 06.12.05, 13:34
      ale przy tej okazji naunęła mi się taka refleksja: warto byłoby przywrócić Mu
      trochę ludzki wymiar, bo wszyscy dookoła robią z Niego złotego cielca, czego
      raczej by sobie nie życzył.
    • rlena Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 14:04
      Rzeczywiscie tragizm, rowniez ten zdawkowy "artykul". Protesty sa jedynie,
      dowodem na Jego swiete zycie.

• sarmata Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 14:34
        Twoja argumentacja jest genialna i zasluguje na Nagrode Nobla. Ja tez moge ja
        zastosowac mowiac ze skoro tak wielu nawiedzonych prostakow chce tej
        beatyfikacji to znaczy ze papiez nie byl swiety. Ale wiem ze po tych slowach
        trzeba stuknac sie w czolo.
        Zwolennicy beatyfikacji, probujcie uczciwie odpowiedziec na postawione zarzuty.
        Gdy znajde przekonujaca odpowiedz to popre wyniesienie papieza na oltarze.
        • wredna_jedza Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 14:59
          ---Wszystkie głosy przeciwników, które zostaną uznane za merytorycznie istotne,
          a więc nie oparte na resentymencie czy uprzedzeniu, zostaną uwzględnione w
          procesie beatyfikacyjnym, wnikliwie zbadane i wyjaśnione---
          To opinia ks. Odera, postulatora w procesie beatyfikacyjnym :D

- teologia wyzwolenia - no sorki, ale autorom to sie Chrystus pomylił z Che Guevarą
          - celibat - przepraszam Vaticanum II zniosło celibat? Bo chyba taką zmianę
          mógłby wprowadzić tylko Sobór, a nie papież - :D
          - święcenia dla kobiet - no jednak przy stole podczas Ostatniej Wieczerzy
          siedzieli mężczyźni...
          - Afryka i AIDS - czy tylko katolicy w Afryce łapią HIV-a? A muzułmanów, czy
          uprawiajacych seks "na okrągło" animistów, zakaz papieża obchodzi tyle, co mnie
          zeszłoroczny śnieg
          - operacje finansowe - no sorry, ale to sie zaczeło już za poprzedników :D
          - ukrywnaie pedofilii - tjaa, pierwszą instrukcję w tej sprawie wydał jeszcze
          Jan XXIII w 1962 roku, więc co JP 2 ma do tego? Kontynuuje zaczętą linię...
          Poza tym, łatwo oskarżyć na podstawie poszlak - przypomnij sobie ostatnie słynne
          uniewinnienia - na to trzeba mieć dowody, a nie to, co sie komuś w główce uroiło...
    • ekumeniczny Smieszny sondaz smiesznych ludzikow z Gazety 06.12.05, 14:58
      Gazeta zrobila "sondaz" he he he nt. czy JPII powinien zostac beatyfikowany.
      Panowie nieCHRZESCJANIE, nie w waszych kompetencjach jest beatyfikacja w KK.
      Moze lepiej byloby zrobic taki "SONDAZ" nt. "beatyfikacji" pana Urbana?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka