Dodaj do ulubionych

"Niech Niemcy i Austria oddadzą teren syjonistom"

08.12.05, 15:04
Żydzi w Izraelu są u siebie od 10 tysięcy lat i faktycznie jest to kolejna
żałosna wypowiedź tego pana.
Obserwuj wątek
    • bedulek Dobrze mówi !! Trzeba im dać kawał Niemiec! 08.12.05, 15:19
      Popieram głos Iranu w tej sprawie!
      • wypasior pewnie na amerykańskich lotniskowcach 08.12.05, 15:38
        już tankują samoloty i uzbrajają bomby
        • pozlotemu Dobrze mówi !! Trzeba im dać kawał Niemiec! 08.12.05, 17:47
          bedulek napisal:

>Popieram głos Iranu w tej sprawie!<

Trzeba od razu pomyslec o korytarzu do M. Srodziemnego.

• gej.z.gw Michnik preziem Izraela-bis a Rywin premierem !!!! 13.12.05, 02:08
            to nowe panstwo w ue
            bedzie mialo stosunki
            dyplomatyczne z gw !
    • trzykroki Obecni u siebie od 10000lat 08.12.05, 15:19
      Ciekawe, a mi sie wydaje ze przybyli tam z Egiptu (tak przynajmniej glosi
      legenda o Mojzeszu).
      • gekon1979 Re: Obecni u siebie od 10000lat 08.12.05, 15:21
        ale do egiptu zostali sprowadzeni jako niewolnicy
    • gekon1979 a moze tak USA wydzieli teren dla syjonistow 08.12.05, 15:21
      w Iranie??
      • kpix A moze tak Ahmadinejad wydzieli z Iranu obszar 08.12.05, 15:24
        na panstwo dla Azerow na polnocy, oraz obszar na
        panstwo dla Kurdow na zachodzie oraz obszar na panstwo
        dla Arabow na poludniu?
        • gekon1979 Re: A moze tak Ahmadinejad wydzieli z Iranu obsza 08.12.05, 15:28
          moze byc
      • toja3003 Zgadza się gekon1979, myślę też, że 08.12.05, 15:26
        Izraelczycy znajdą u siebie ładny pokoik bez klamek
        dla chorego pacjenta z Iranu.
        • gekon1979 Re: Zgadza się gekon1979, myślę też, że 08.12.05, 15:29
          facet jest naprade pieprzniety, i niebezpieczny, jezeli brac pod uwage nuklearne zapedy Iranu, to moze byc pieknie juz calkiem niedlugo ;/
          a kacapy sprzedaja bron Iranowi, no i wiadomo juz kto po ktorej stronie jest
          • toja3003 zgadza się, słuszne uwagi, musimy jako NATO i UE 08.12.05, 15:49
            temu przeciwdziałać.
            • zigzaur Re: zgadza się, słuszne uwagi, musimy jako NATO i 08.12.05, 21:50
              Dobra, dobra.
              Moskale sprzedają technologię nuklearną do Iranu nie zdając sobie sprawy z tego,
              że Irańczycy pamiętają, co CCCP robił z sąsiadami i pobratymcami Irańczyków -
              Afgańczykami. Islamski reżim w Iranie może nie lubieć Izraela czy USA ale jest
              to raczej konflikt ideologiczny a nie geopolityczny.
              Można założyć się, w co Irańczycy najbardziej chcieliby walnać rakietą z
              jądrowym ładunkiem. IMHO, Moskwa wcale nie byłaby na ostatnim miejscu.
        • grzegorz1948 Re: toja3003 09.12.05, 23:18
          Pomysl moze zechcesz mu dotrzymac towarzystwa?Tacy nawiedzeni sa po obu
          stronach tego konfliktu1 A wiec nakryc na dwie osoby w tym pokoiku?
    • tomek404 Re: "Niech Niemcy i Austria oddadzą teren syjonis 08.12.05, 15:31
      Podoba mi sie ten pomysl. Dobry klimat, ladne widoki i na dodatek sasiedztwo to
      samo ( no moze jeszcze nie dzisiaj, ale jutro, to pewne).
    • tomek404 Re: Nie po to się Europa ich pozbyła, żeby teraz 08.12.05, 15:35
      My mozemy na Madagaskar, ale Europa zostanie Iranem wczesniej czy pozniej.
      Madagaskar tez ladna kraina. Jezeli z pustni zrobilismy raj, to tam bedzie
      jeszcze lepiej.
      Jak ja kocham tego pana z Iranu. Pomysl genialny i wart zastanowienia.
      • aaki madagaskar ma już swoich mieszkańców 08.12.05, 18:17
        co z nimi będzie w takim wypadku?
    • marcus_crassus jak cie czytam to wstyd mi ze jestem Polakiem :( 08.12.05, 15:38
      wiem ze nic nie moge na to poradzic ze takie cos sie urodzilo w tym samym
      narodzie i ze nie jestem odpowiedzialny za to ze w krakowie zyje 24 latek
      ktorego rozwoj intelektualny nadaje sie jedynie do kategorii "uposledzenia
      umyslowego". ale i tak pozostaje niesmak.

ciezko znalezc dostatecznie obelzywe okreslenie. niedorozwoj umyslowy - to
      obraza dla osob ktore sa naprawde chore.

gnida - to obraza dla wszy

mam ambaras
      • tomek404 Re: jak cie czytam to wstyd mi ze jestem Polakiem 08.12.05, 15:41
        :-))) a ja marcusie niedawno pisalem, ze mlodziez polska juz wyrosla z tej
        choroby.
        Mam nadzieje, ze to jakis wybryk natury.
        • marcus_crassus glupio wyszlo - post uposledzenca zlikwidowali 08.12.05, 15:45
          i wyglada jakbym sie wstydzil wypowiedzi poczatkowej...

tak. lortea to psychik. facet ma 24 lata a ma emocjonalny rozwoj 6 latka. czy
          choroba psychiczna jest jednak usprawiedliwieniem??
          • tomek404 Re: glupio wyszlo - post uposledzenca zlikwidowal 08.12.05, 15:49
            Ja bym te wypowiedzi zostawial. Wazniejsze sa riposty, bo one mowia o
            nastrojach. Jezeli jajaja takiego, znaczy nie jest zle.
            Pozdrawiam
            T44
      • lortea Ależ obelżywe słowa, tylko za co? Za napisanie 08.12.05, 15:57
        tego co myśli po cichu setki milionów ludzi w Europie?
        • gekon1979 Re: Ależ obelżywe słowa, tylko za co? Za napisani 08.12.05, 15:59
          z drugiej strony, niech bedzie po persku
          zydzi do europy
          a hordy mahmutow kozojebcow won z europy do Iranu??
          co ty na to??
          • lortea Nie chcę w Europie ani Żydów ani islamu. I jedni 08.12.05, 16:00
            i drudzy nie pasują tutaj.
            • gekon1979 Re: Nie chcę w Europie ani Żydów ani islamu. I je 08.12.05, 16:01
              hmm
              mnie tam zydzi sa obojetni, ale iSSlam juz nie
              • lortea Gdyby byli tacy obojętni, nie byłoby tragedii 08.12.05, 16:02
                Holokaustu. Tak potężne odrzucenie w pewnym momencie Żydów przez Europę
                świadczy o tym jak bardzo tu nie pasowali.
                • marcus_crassus dodatkowo razem z zydami 08.12.05, 16:05
                  kilka milionow Polakow tez poszlo roznymi drogami do nieba. tez tutaj chyba nie
                  pasowalismy.

ps-tacy jak ty na pewno.
                  • lortea Byliśmy na dalszym miejscu w kolejce. Nie 08.12.05, 16:11
                    doszło by do nas gdyby banda pijanych ułanów nie dorwała się do włądzy i z
                    kawalerią poszrżowała na dwa mocarstwa. Zachowalismy się jak turysta który
                    rzuca się ze scyzorykiem na niedxwiedzia- to i oberwaliśmy. Nie byliśmy
                    przeznaczeni do odstrzału- odstrzał nastąpił na skutek naszej bochaterszczyzny.
                    • gekon1979 Re: Byliśmy na dalszym miejscu w kolejce. Nie 08.12.05, 16:13
                      bylismy
                      zreszta tak dyskusja chyba jest na www.nacjonalista.org/
                    • marcus_crassus 6 milionow Polakow nie pasowalo smrodzie 08.12.05, 16:17
                      z tego 3 miliony to Polacy - Zydzi i 3/2 miliony to Polacy - Polacy.

zdanie o Polakach durniu wsrod wielu nazistow bylo jeszcze gorsze niz o Zydach.
                      Wielu nazistow przybledo nienawidzilo Zydow poniewaz uwazali ja za rase ktora
                      ZAGRAZALA niemcom. traktowali to jako wojne II ras o panowanie nad swiatem.

nienawidzili Zydow - ale podziwiali ich.poczytaj sobie zapiski najwyzszych
                      ideologow rzeszy.

na Polakow nawet splunac nie chcieli. i jak sie czyta takie cos jak ty -
                      miernoty ktora cieszy sie z wydarzen w ktorych zginelo 3 miliony Polakow jak
                      najbardziej "Polakow" to trudno im sie dziwic
                      • gekon1979 Re: 6 milionow Polakow nie pasowalo smrodzie 08.12.05, 16:18
                        www.nacjonalista.org/artykuly.php?id=42&dzial=2
                        tutaj jest artykul o tym, dosc ciekawy
                        • marcus_crassus ciekawy i w duzej mierze prawdziwy 08.12.05, 16:35
                          caly kompleks bierze sie zas z podobnej psychologicznej podstawy jak slynny
                          syndrom sztokholmski. chodzi podporzadkowanie sie silniejszemu. trudno
                          zaakceptowac czlowiekowi ze byl slabszy, ze dostal lanie i ze ktos po prostu
                          okazal sie silniejszy.

dorabia sie wiec czesto ideologie ze tak naprawde agresor nie mial nic
                          przeciwko - a szukal kogo innego.

chodzi w skrocie o usprawiedliwienie swojej niemocy i ponizenia jakiego doznalo
                          sie od agresora.

ludzie ktorzy tak wybielaja nazistwo zasluguja nie tylko na potepienie - ale na
                          najwyzsza pogarde.
                          • gekon1979 Re: ciekawy i w duzej mierze prawdziwy 08.12.05, 16:38
                            a ja sobie mysle, ze dodatkowo umocnil w Polsce ten antysemityzm w stylu hitlerowcow Moczar
                            niedlugo bedzie tak, nazisci byli cacy, a to wszystko wina Polakow, Czechow, a na koncu sie okaze ze samych Zydow ;)
                          • lortea Nie wybielm nazizmu, oburzam się jedynie na 08.12.05, 16:38
                            głupotę tych, którzy tak sterowali Polską od 1938 że oberwaliśmy najgorzej w
                            Europie. To że nazizm popełniał zbrodnie nie zwalnia Polaków od mądrości i od
                            prób ocalenia.
                            • marcus_crassus ale dostali. a gdzie byla w tym momencie twoja 08.12.05, 16:42
                              babka?? robila dziadkowi ktory mial wrocic z lasu kolacje czy moze siedziala
                              pod biurkiem miedzy kolanami lokalnego dowodcy wermahtu tak bardzo chcac
                              przezyc??
                              • lortea W moich stronach wrogiem była UPA. 08.12.05, 16:46

• pozlotemu W moich stronach wrogiem była UPA. 08.12.05, 18:02
                                  lortea napisał:

>
                                  Niecierpliwy "Lortea",
                                  Teraz jest zima. Wszystko zamarzlo.
                                  Nikt wczesniej nie pomyslal, ze bedziesz
                                  potrzebowal zdjec tej rosliny. Poczekaj
                                  do wiosny. Oziminy wyjda, jare sie obsieje
                                  i jak podrosna, przypomnij sobie przed
                                  sianokosami, to na pewno wielu rolnikow
                                  zaprosi Cie na ogladanie tego ziela.
                                  Mozesz im pomoc przy koszeniu. Na pewno
                                  nie odmowia.
                                  • lortea Sam jestem ze wsi. To nie jest polska roślina. 08.12.05, 18:29

• zigzaur Re: Sam jestem ze wsi. To nie jest polska roślina 08.12.05, 21:58
                                      justitia lortea - to nie wiem

ale może:
                                      lex & iustitia ?

Idź do najbliższego biura poselskiego PiS. Może tam naprowadzą cię na ślad?
                        • ronsorensen PO CO SPRAWDZAC CZY POLACY TO ANTYSEMICI 09.12.05, 00:42
                          WYSTARCZY CZYTAC TE KOMENTAZE I MA SIE ODPOWIEDZ.W ZADNYM KRAJU NIE PISZA
                          TAKICH ANTYSEMICKICK KOMENTARZY
                      • lortea Na szczeście nie zginęło tylu Polaków, ani polskic 08.12.05, 16:22
                        Żydów. Fakty są jasne i znane. Tylko nie potrafimy się do nich przyznać, Czesi
                        prztrwali, Słowacy przetrwali, Rumuni, Bułgarzy, Węgrzy, Bałtowie prztrwali,
                        Tylko Polacy z szbelkami pobiegli na dwie największe armie świata.
                        • marcus_crassus a ilu zginelo??? 08.12.05, 16:25
                          jestes nie tylko blaznem. jestes durnym blaznem ktory jest tak glupi ze nawet
                          nie potrafi szanowac wlasnego narodu.

musze przyznac - co prawda spotkalem tutaj durniejsze osoby - ale jesli chodzi
                          o osoby godne pogardy to nadajesz sie na czolowke
                          • lortea Bo piszę prawdę że mrówka chciała ukatrupić dwa 08.12.05, 16:27
                            słonie a te ją zadeptały?
                        • gekon1979 Re: Na szczeście nie zginęło tylu Polaków, ani po 08.12.05, 16:27
                          Lortea ku.. mac
                          kacap i szwab to wrog, na pal z ch..ami
                          a ty tu a jakims brataniu mowisz??
                  • explicit Re: dodatkowo razem z zydami 08.12.05, 17:06
                    Nie utozsamiaj sie palancie z Polakami i nie stawiaj znaku rownania Polakow z
                    Zydami w zachowaniu sie w czasie wojny - Polacy nie szli potulnie na rzez jak
                    stado baranow popedzane przez wlasnych pastuchow ,...

przysiad

==============================================================================

kilka milionow Polakow tez poszlo roznymi drogami do nieba. tez tutaj chyba nie
                    pasowalismy.
                    • marcus_crassus wiesz co smrodku 08.12.05, 17:18
                      mam wrazenie ze moge sie bardziej utozsamiac z Polakami - za amerykanska kromka
                      chleba nie ucieklem z tego kraju...

nie bredz split. buhahahaha...Polak na stare lata sie znalazl :) Ty juz nie
                      Polak ani nie Amerykanin :) ty takie ni to pies ni to wydra
                      • pozlotemu Re: wiesz co smrodku 08.12.05, 18:06
                        marcus_crassus napisał:

> Ty juz nie
                        > Polak ani nie Zyd :) ty takie ni to pies ni to wydra<

A to tez znamy?
                • gekon1979 Re: Gdyby byli tacy obojętni, nie byłoby tragedii 08.12.05, 16:08
                  hehe
                  ja to widze troche inaczej
                  zydzi przywedrowali do europy, podobnie jak romowie, z tym, ze oni chcieli bycaktywni, pracowac, zarabiac - kiedy bylo sredniowiecze, a glownym zrodlem bogactwa byla ziemia, zyda zakazano jej posiadania - znalezli wiec nisze ktora byla pogardzana - kupiectwo, okazal sie to strzal w 10. powstaly wwielkie fortuny, i zaczela sie zazdrosc :>z tad niechec do zydow, moim zdaniem jest to jej glowne zrodlo - zazdrsoc
                  ale nie wazne, bedac konsekwentym, nalezy wygonic tez chrzescijan
                  • lortea W wywodzie ekonomicznym tak dokłądnie było. 08.12.05, 16:12

• gekon1979 Re: W wywodzie ekonomicznym tak dokłądnie było. 08.12.05, 16:13
                      ale jest on czysta podstawa, zrodlem tego co dzialo sie potem
                      • gekon1979 o tutaj daje link do tego artykulu 08.12.05, 16:15
                        www.nacjonalista.org/artykuly.php?id=42&dzial=2
                        • gekon1979 sory to jest do watku o aryjskosci Polakow oczami 08.12.05, 16:16
                          niemcow, watki mi sie pomylily
                  • wj_2000 Re: Gdyby byli tacy obojętni, nie byłoby tragedii 08.12.05, 18:14
                    gekon1979 napisał:
                    > znalezli wiec nisze ktora byla p
                    > ogardzana - kupiectwo, okazal sie to strzal w 10.

Uzupełnić trzeba o bankowość. Doktryna durnych katoli traktowała pożyczanie
                    pieniedzy na jakikolwiek procent za grzech.
                    W ciągu kilku stuleci, ci Żaydzi co mieli sprawniejszy łeb, byli w stanie
                    wykarmić i wychować więcej dzieci - i tak droga doboru prawie naturalnego
                    wykształciła sie rasa wyjatkowo utalentowana w rachunkach, przemyśle - ogólnie
                    w zawodach zwanych w cZasach nowożytnych inteligenckimi.
                    A Sarmata - ten przeżył, który miał silniejszy łeb do wódy. Ot i cała prawda.
                    • zigzaur Re: Gdyby byli tacy obojętni, nie byłoby tragedii 08.12.05, 22:04
                      Żydzi wcale nie górowali przedsiębiorczością np. nad Włochami, Holendrami czy
                      Anglikami.
                • kpix Lortea, to nie Zydzi nie pasowali, ale 08.12.05, 16:09
                  pogromy nie pasuja do facjaty humanistycznej Europy...

Pomysl, ze z obwiniania bezposrednio Zydow o smierc
                  Jezusa (tzw. antyjudaizm) wycofal sie Watykan dopiero
                  w 1936 roku...

Albo wiec chcesz uwazac sie za humaniste, albo
                  wykopujesz Zydow, poniewaz Zydzi sa wykopywani
                  przez bandytow.
                  • lortea Pogromy na grupach bogatszej a obcej ludnosci 08.12.05, 16:14
                    były od zawse. Taki był kontekst rzezi Ormian- ptych dawnych i trochę tych z
                    1915, rzezi Greków w Imperium Osmańskim a dziś zdarzają się rzezie chrześcijan-
                    głównie Chińczyków w Azji.
                    • kpix Nie gniewaj sie, ale mowisz brednie. 08.12.05, 16:21
                      Po pierwsze bogactwo nie moze w zadnym stopniu usprawiedliwiac
                      rzezi dokonywanej przez bandytow! O czym ty pleciesz?

Po drugie, jesli akurat mowimy o Polsce, wiekszosc Zydow to byla
                      akurat biedota! Fakty sa takie, ze sposrod zydowskich przedwojennych
                      wlascicieli fabryk, tylko 2% wlascicieli posiadala fabryki o wiecej
                      niz 10 pracownikach.

Zagadka: skad sie wzielo skojarzenie Zyda z czosnkiem?
                      Odpowiedz: Wiekszosc Zydow byla na tyle biedna, ze zywila sie
                      chlebem z czosnkiem.
                      • lortea Nie usprawiedliwim, stwierdzm że tak jest. I ten 08.12.05, 16:22
                        mechanizm zadziałał też w Europie.
                        • kpix alez! 08.12.05, 16:28
                          czyz nie napisales na poczatku czegos takiego: ?
                          >Nie chcę w Europie ani Żydów ani islamu.
                          >I jedni i drudzy nie pasują tutaj.
                          Czyli, jak twierdzisz, oni nie tyle "nie pasowali dawno temu",
                          co dodatkowo "popierasz to, ze nie powinno tu ich byc wtedy
                          i teraz".

Wnioskuje wiec, ze popierasz to, ze ich w XXw wyrzucono, tak?
                          • lortea Nie chcę tutaj nowej fali islamskiej imigracji, i 08.12.05, 16:34
                            nowej fali imigracji żydowskiej. Co było to było i trzeba się uczyć na błędach.
                            • kpix Ale kto mowi o fali zydowskiej imigracji? 08.12.05, 16:41
                              Jedynie Ahmadinejad i to nie mowi o Polsce,a o Niemczech.

Jesli nawet by taka imigracja byla, to nie moglbys sie
                              spodziewac od niej zadnych zagrozen terrorystycznych,
                              czego by sie mozna spodziewac od imigracji ludnosci
                              islamskiej. Za to - wiecej laureatow nagrody Nobla byloby
                              z Europy:):)
                              • lortea Uciekają bojąc się wojny. wielu stara się o polski 08.12.05, 16:46
                                paszporty.
                                • kpix Czlowieku, skad masz takie pomysly? 08.12.05, 16:54
                                  Jakiej wojny? W Izraelu przez ostatnie 50 lat byly okresy znacznie
                                  wiekszych zagrozen, niz teraz...

Gdyby chcieli naprawde uciec, uciekliby do USA, a nie do Polski,
                                  ktora jest juz dla nich martwa: w Polsce mniejszosc zydowska
                                  jest mikroskopijna.
                                • antek_cukierman Poczytaj, durniu 08.12.05, 18:22
                                  www.wprost.pl/ar/?O=68345&C=57

tu odżałuj parę groszy na archiwum

www.forum-znak.org.pl/index.php?t=przeglad&id=1942

i pozdrów pałę, którą będziesz lać "żydków" na uczelni - jak pisałeś.
                                  W swoich nocnych zmazach, zamojski przygłupie.

• amhu Re: Nie chcę w Europie ani Żydów ani islamu. I je 08.12.05, 16:34
              Czy wraz z wizerunkami swego rodaka Jehoszua, przez chrzescijan zwanego
              Chrystusem, maja sie Zydzi z Europy wyprowadzic? Bez Braci Starszych wiary w
              ktorej sie zapewne wychowales i w ktorej - jak sadze zyjesz - po prostu by nie
              bylo. Bez nich nie byloby tego co nazywamy nie od dzisiaj cywilizacja Zachodu.
              Byli wiec oni i sa jej nierozerwalnym elementem. Do czego zatem nie pasuja? Do
              wybiorczej pamieci wielu chrzescijan ktorzy rozpaczliwie chcac wymazac ze swej
              jazni i annalow historii, iz chrzescijanstwo narodzilo sie na glebie judaizmu?
              • lortea Kula w płot. Jestem ateistą. 08.12.05, 16:39

• marcus_crassus nieprawda. jezus byl Polakiem 08.12.05, 16:39
                przeciez jego matka z polska nazywala sie "Maria" a ojczym (wg wiary
                chrzescijanskiej) to polski józio...

gdzie Ty tutaj Zydow widzisz??

to sie dzialo na podkarpaciu wszystko. stad owieczki etc
                • gekon1979 a slyszales Piersi piosenke 'tato"??:) 08.12.05, 16:42

• simmo poziom intelektu tego pana rowna go z Lepperem 08.12.05, 15:38
      i to ma byc prezydent?
    • azarel Re: "Niech Niemcy i Austria oddadzą teren syjonis 08.12.05, 15:39
      toja3003 napisała:

> Żydzi w Izraelu są u siebie od 10 tysięcy lat i faktycznie jest to kolejna
      > żałosna wypowiedź tego pana.

Wypowiedz tego pana jest zalosna, ale "Żydzi w Izraelu są u siebie
      od 10 tysięcy lat" nie jest zadnym argumentem. Po pierwsze nieprawda, a po
      drugie nalezy w takim razie oddac cala Europe Celtom: Irlandczykom, Walijczykom,
      Szkotom i Bretonczykom.
      • pndzelek heh dokladnie :) 08.12.05, 16:05
        ja bym szedl dalej
        oddac caly swiat dinozaurom czy jakims amebam, byly pierwsze
        powolywanie sie na to ze ktos kiedys gdzies zyl to swietny argument dla tysiecy
        nowych wojen i wedrowek ludow
    • marcus_crassus mam wrazenie ze przyszlosc tego pana bedzie taka 08.12.05, 15:40
      AAAAA!!! TE OKROPNE ZYDY
      AAAA!!! TE OKROPNE ZYDY
      AAAAA TE OKROPNE ZYDY

...ooo..a co to leci za oknem? ;)
      • tomek404 Re: mam wrazenie ze przyszlosc tego pana bedzie t 08.12.05, 15:43
        marcus, co masz na stole? Wsiadam w samolot i juz przybywam.
        U nas slonce i upalek i sandalki na nogach.

marcus_crassus napisał:

> AAAAA!!! TE OKROPNE ZYDY
        > AAAA!!! TE OKROPNE ZYDY
        > AAAAA TE OKROPNE ZYDY
        >
        > ...ooo..a co to leci za oknem? ;)
        >
        • marcus_crassus dzis chyba nic ciekawego 08.12.05, 15:50
          jakis makaronik wloski z baklazanami, grzybkami i szpinakiem :)
          • tomek404 Re: dzis chyba nic ciekawego 08.12.05, 15:56
            Calkiem niezle, tylko ja nie moge jesc grzybow, bo puchne po nich. A piwka nie
            masz? W Paryzu pilem grog. Polecam na zimowe wieczory.
            I zazdroszcze Ci tych padajacych z nieba....tych co napisales, ze padaja :))

marcus_crassus napisał:

> jakis makaronik wloski z baklazanami, grzybkami i szpinakiem :)
    • lortea [...] 08.12.05, 15:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • alkud AHMADINEŻAD MA RACJĘ... ?!?!?!?!?!?! 08.12.05, 16:04
      oczywiście jako muzułmanin jest zaciętym żydofobem,
      ale prawda jest taka, że w kwestii żydowskiej "zachód" (a dokładniej anglicy)
      z chęcią podzielił się własnością ale nie swoją...

Czy chcielibyście żeby np. Polska oddała całe mienie pożydowskie?
      NIE?
      To dlaczego chcielibyście, żeby arabowie z Palestyny sami to zrobili?
      Iran to banda schizoli
      ale bądzmy chociaż odrobinę obiektywni

religiapokoju.blox.pl
      • tomek404 Re: AHMADINEŻAD MA RACJĘ... ?!?!?!?!?!?! 08.12.05, 16:07
        Poddaje sie i wycofuje z dyskusji. Widze, ze nadciagnely sily pomocnicze
        jednemu glupkowi i nie mam zamiaru tracic czasu.
        • alkud Re: AHMADINEŻAD MA RACJĘ... ?!?!?!?!?!?! 08.12.05, 16:09
          > Poddaje sie i wycofuje z dyskusji

bede sie modlil za Twoja dusze :-)

religiapokoju.blox.pl/
      • wujcio44 Re: AHMADINEŻAD MA RACJĘ... ?!?!?!?!?!?! 08.12.05, 16:07
        alkud napisał:
        > Czy chcielibyście żeby np. Polska oddała całe mienie pożydowskie?
        > NIE?

Spadkobiercom? Czemu nie?
        • alkud Czy Polska powinna oddać w 100% mienie pożydowskie 08.12.05, 16:10
          > Spadkobiercom? Czemu nie?

No to zróbmy małe głosowanie...

Kto popiera tą idee?

Aha! Zapłacilibyśmy za to z własnej kieszeni,
          pewnie dziesiątki miliardów złotych
          albo i więcej...

GŁOSUJEMY :-)

---

religiapokoju.blox.pl/
          • wujcio44 Re: Czy Polska powinna oddać w 100% mienie pożydo 08.12.05, 16:16
            alkud napisał:
            > Aha! Zapłacilibyśmy za to z własnej kieszeni,
            > pewnie dziesiątki miliardów złotych
            > albo i więcej...

Nie bój nic. Tych spadkobierców mało co zostało. Może przy okazji oddanoby
            mienie skonfiskowane Polakom.
          • marcus_crassus alkud.przestan bredzic 08.12.05, 16:20
            jak na razie to jedna osoba robi tutaj zrzutke na niezalezny serwer dla blogu
            gazety wyborczej :)

jak mi wyjasnisz jak mozna blog gazety wyborczej przeniesc na niezalezny serwer
            to osobiscie polece i zbombarduje iran
            • alkud Marcus spadaj na drzewo 08.12.05, 16:32
              Europe trawi nie tylko polit-poprawność,
              lewactwo ale także hipokryzja i obłuda :-)

Jeszcze raz ponowię pytanie: dlaczego Europejczycy (którzy zgotowali żydom
              Holocaust) nie oddali CAŁEGO mienia w naturze (wszystkie budynki + kasa) a
              wymaga się tego od arabów z Palestyny? :-)

> to osobiscie polece i zbombarduje iran

trafisz jeszcze w jakiegoś wielbłąda i
              dostaniesz pozew od Animal Rights Watch

religiapokoju.blox.pl
              • marcus_crassus bredziesz 08.12.05, 16:37
                jacy Europejczycy?? moi przodkowie??nie pamietam.

Europejczycy transferowali zydow na bliski wschod?? a mi sie wydaje ze Zydzi
                sie sami tam przetransferowali.

jak ktos Ci wykupi chalupe i kaze ci placic 100x wiecej albo kaze ci splywac to
                takie sa jego prawa.

bredzisz od rzeczy. co to wszystko ma wspolnego??
                • alkud turlasz banany wieczorową porą... 08.12.05, 16:57
                  > moi przodkowie??

to, że Zachod wydymal Polskę (najpierw oddał w ręce Hitlera, a później
                  odstąpił Stalinowi) to inna kwestia

> jak ktos Ci wykupi chalupe i kaze ci placic 100x wiecej albo kaze ci splywac
                  to takie sa jego prawa

gdyby syjonisci wykupili 100% majatku w Palestynie to nie byloby problemu.
                  tyle, ze wykupili czesc, a reszte sobie wzieli prawem kaduka i prawem Holocaustu
                  :-) To nie arabowie z PAlestyny mordowali zydow w Holocauscie, wiec dlaczego
                  mieliby oplacac moralne zadoscuczynienie za ow Holocaust? :)

> bredzisz od rzeczy

na drzewo, raus :)

religiapokoju.blox.pl
                  • marcus_crassus wzieli tyle ile mogli 08.12.05, 17:00
                    reszte wzieli bo im nie chcieli dac tyle ile mogli.

jesli zas mowimy o braniu czegokolwiek prawem kaduka to powinienes podpisac
                    liste ziomkostwa pruskiego.

co ma holocaust do tego? holocaust byl tutaj - a izrael byl zawsze tam.

co z tym serwerem alkud?? taki przerzut wymaga nie lada programisty. IBM Cie
                    wezmie od razu jak potrafisz takie rzeczy robic
                    • alkud Re: wzieli tyle ile mogli 08.12.05, 17:06
                      > reszte wzieli bo im nie chcieli dac tyle ile mogli.

"bandyta zapłacił za batonika 99 groszy
                      i wziął towaru za 100zł bo pani ekspedientka nie chciała
                      go sama dać na piękne oczy"

> co ma holocaust do tego?

gdyby nie bylo Holocaustu to niebyloby Izraela. Tyle, ze to nie arabowie z
                      Palestyny zrobili Holocaust, jednak to im wepchnieto dziecko w brzuch

> co z tym serwerem alkud??

jeszcze troche i bedzie na Maybacha,
                      a co ?

religiapokoju.blox.pl/
                      • marcus_crassus Re: wzieli tyle ile mogli 08.12.05, 17:16
                        znalazles chalupe na brzegu miasta. byla pusta. przegnales jakis okolicznych
                        meneli i sie rozmosciles. po paru latach okazalo sie ze ktos od Ciebie kupil
                        polowe tej chalupy (a Ty mu sprzedales)...nie spodziewales sie ze ten facet jak
                        sie wprowadzi powie Ci ze pol chalupy jest jego i lapy precz. no to Ty z morda.
                        a ze tamten okazal sie silniejszy obil ci ryja i wywalil na ulice. a na dodatek
                        okazalo sie ze to dawny wlasciciel. bylo pomyslec wczesniej o tym

Bo arabowie mieli tego pecha ze miszkali w Izraelu. Jak amerykanie wymysla
                        teleportacje to moze uda sie przeniesc ten kawal gruntu gdzie indziej.

jak na razie Jerozolima jest na bliskim wschodzie - a nie w okolicach drezna.

co ty bredzisz.

taki to juz jest ten swiat. arabowie zagrabili Palestyne...i mysleli ze juz sie
                        upieklo. po paru setkach lat wrocil byly wlasciciel. i nie mial radosnej miny.
                        Poza tym pretensje do tego terenu moga miec - izrael - bo tam kiedys istnial,
                        imperium osmanskie - bo tez tam istnialo..jakies panstewka krzyzowe..

ale jedno panstwo nie moze miec pretensji - palestyna - bo go nigdy nie bylo
                        • antek_cukierman Re: wzieli tyle ile mogli 08.12.05, 18:12
                          Bredzi tym bardziej, że nie pamięta (albo nie chce) o komisjach Peala czy Sykes-
                          Picota i ich propozycjach utworzenia IL. Grubo przed Holocaustem, ino miejscowi
                          nie chcieli i rżnęli Żydów ile wlazło. A rządził tam wówczas pewien wujek tow.
                          Arafata, późniejszy "honorowy Aryjczyk" u Adolfa H., twórca arabskich jednostek
                          SS.
                          Amin al Hussejni.
    • homophob_and_racist niedlugo GBU-bunker buster zamknie mu... 08.12.05, 16:05
      ...islamofaszystowski ryj raz i na zawsze.
      Pytanie tylko, czy dostarczy go pod wskazany adres samolot IDF czy tez USAF...
      • pndzelek a sam odwagi nie masz ? 08.12.05, 16:11
        zglos sie na ochotnika do szerzenia wolnosci i demokracji z m16 w reku
        a nie powrzaskuj tu tchorzliwie na forum :)
        • marcus_crassus znajda sie inni,bomb ci u nas dostatek 08.12.05, 16:19
          sa ci co beda sie smiali na forum - i co co beda zrzucali specjalne ladunki.
          nie bredz - bo stac cie na tyle samo...

ale jak to sie mowi - homofob ma mocniejszego promotora :)
          • pndzelek jakos nie widac 08.12.05, 16:25
            macha sie szabelka ale skutki sa gdzie :)
            a najwiecej to sie zdobywa pax americana na forum
            nawet pewnie busio by byl zaskoczony jaki on ponoc aleksander wielki
            • marcus_crassus skutki sa takie ze gromada lewusow 08.12.05, 16:28
              ryczy ze biedny irak jest okupowany przez busza.

nie chciej wszystkiego od razu. naciesz sie tym. niedlugo bedziesz mogl ryczec
              ze bombarduja iran.

widzisz. jak sie ma srodki ze mozna caly iran w atomowa pustnie zamienic to
              wtedy niewielu rzeczy mozna sie obawiac

husajn tez podskakiwal dlugo. lubie te zdjecia co jak niewolnikowi na targu
              zeby mu ogladaja
              • pndzelek skutki sa takie ze gromadki busio prawiczkow 08.12.05, 17:08
                wrzeszcza bedziemy wszystkich nukem wyzwalac a busio klapie uszami i nie wie
                jak sie nazywa i co po nim wszyscy chca ;)
                husajn podskakiwal z tonami bmr, ciezarowkami i sojuszami z osama czemu bandy
                pozytecznych idiotow wierzyly :)
      • junkier Ze zdumieniem czytam zacietrzewione komentarze 08.12.05, 17:26
        Ze zdumieniem czytam zacietrzewione komentarze. Po co sie goraczkowac? Gdy za
        łby biora sie panstwa, oglednie mowiac, niezbyt Polsce przychylne, zeby nie
        powiedziec jawnie nam wrogie jak z jednej strony Iran (czy tez szerzej mowiac
        swiat islamski, a z drugiej Izrael, no to nie ma sie co denerwowac. Mozna
        spokojnie wyciagnac sie w fotelu w pozycji relaksujacej i spokojnie poczekac na
        rozwoj wypadkow.
    • wujcio44 Bush jak zwykle się pomylił. Zaatakował nie ten 08.12.05, 16:45
      kraj muzułmański co trzeba.
      • marcus_crassus spoko. od 3 razy sztuka ;) z ta zasada i na AS 08.12.05, 16:45
        starczy "razow" ;) na koniec
        • wujcio44 Re: spoko. od 3 razy sztuka ;) z ta zasada i na A 08.12.05, 16:56
          Od AS to oni powinni zacząć.
        • pndzelek arabia saudyjska to demokratyczny sojusznik 08.12.05, 17:09
          z nim i demokratycznym pakistanem wprowadzamy wolnosc na calym swiecie :)
          • wujcio44 Re: arabia saudyjska to demokratyczny sojusznik 08.12.05, 17:10
            Wprowadzacie?
            • pndzelek Re: arabia saudyjska to demokratyczny sojusznik 08.12.05, 17:29
              no my wprowadzamy z wielkim busiem naszym pieknym sloneczkiem z kochanego zss..
              tfu usa
              • wujcio44 Re: arabia saudyjska to demokratyczny sojusznik 08.12.05, 17:30
                Uderzyłeś się w głowę?
                • pndzelek Re: arabia saudyjska to demokratyczny sojusznik 08.12.05, 17:31
                  nie, przydusilem precelkiem, nasladuje naszego ukochanego wodza
                  • wujcio44 Re: arabia saudyjska to demokratyczny sojusznik 08.12.05, 17:33
                    W takim razie uważaj. Mozna dostać martwicy mózgu.
                    • pndzelek Re: arabia saudyjska to demokratyczny sojusznik 08.12.05, 17:34
                      to wiele u busia tlumaczy :)
                      • wujcio44 Re: arabia saudyjska to demokratyczny sojusznik 08.12.05, 17:35
                        Możliwe.
    • uniaeuropejska1 Re: "Niech Niemcy i Austria oddadzą teren syjonis 08.12.05, 17:59
      To się nazywa tupet.Może by tak wyp...... Ahmadineżad z kraju Persów?
    • canadol Dobrze mowi, a co? 08.12.05, 18:31
      Znow chca osmieszyc, a pytanie jest logiczne.
      Dlaczego palestynczycy maja placic za Holocaust. Prawda jest taka, ze emigracja
      zydow do Palestyny zaczela sie jakies 120 temu, ale co przewazylo by pozwalic
      tam na zalozenie tzw Homeland (ONZ nie pozwalil na Panstwo) byl fakt, ze nie
      bylo co robic z niedobitkami zydow z obozow w Europie.
      Sila rzeczy znalezli dla nich "zadosuczynienie" kosztem innych.
      • skipper_ Re: Dobrze mowi, a co? 08.12.05, 19:00
        dowiedz sie "medrcu" dlaczego zydzi akurat do Palestyny
        zaczeli "emigrowac", a nie np. na Madagaskar...
        • pndzelek czy polacy maja sie domagac powrotu 08.12.05, 19:35
          do slowianskiej macierzy na stepach ?
          • skipper_ Re: czy polacy maja sie domagac powrotu 08.12.05, 19:36
            pndzelek napisał:

> do slowianskiej macierzy na stepach ?

tak jak juz tobie napisalem przy okazji
            innego "watku" - ucz sie dziecko historii
            • pndzelek ty jej pewnie nie znasz 08.12.05, 19:45
              1. historia /oparta na biblii co jak wiadomo najlepsze zrodlo dla
              historykow :)/ sugeruje ze przodkowie plemion izraela pochodza gdzies z okolic
              sumeru, potem sie szwendali przez okolice palestyny do egipta a potem znow do
              palestyny - dalsze wygnania znane
              2. polacy sa ze stepow wiec chyba na podstawie ideologii powrotu do vaterlandu
              powinni tam wrocic i wywalic dzisiejszych mieszkancow
              3. jak w punkcie 1. historia oparta na starym testamencie jest
              najlepsza /zwlaszcza jesli ja zastosujemy naprz. do etiopejskich zydow :)/
              • skipper_ Re: ty jej pewnie nie znasz 08.12.05, 19:49
                rece opadaja...

chyba jednak glupota polaczona z niewiedza...

gdy zydzi paletali sie w okolicach Sumeru,
                to Polacy, jak i reszta Europejczykow siedziala
                w Indiach...

tak w uproszczeniu...
                • pndzelek rece opadaja 08.12.05, 19:51
                  bo nic z tego co napisales nie przeczy temu co napisalem ja
                  czyli pewnie jestes klasycznym wtornym analfabeta
                  do tego opierajacym cala swoja szczatkowa wiedze na tak doskonalym zrodle
                  historycznym jakim jest stary testament :)
                  • skipper_ Re: rece opadaja 08.12.05, 19:59
                    hahahahaa

jak na razie to ty "powolujesz sie" na biblie
                    jako jedyne zrodlo historyczne...

z reszta dowodzisz swojej niewiedzy twierdzeniami,
                    iz gdy zydzi przestali zamieszkiwac Palestyne,
                    tak a propos zapewne nie masz pojecia kiedy i kto
                    zaczal tej nazwy uzywac, to Polacy zamieszkiwali
                    "stepy"...

• pndzelek rece opadaja 08.12.05, 20:03
                      a na co sie powolujesz ty ? podaj swoje zrodlow wiedzy ktore by twierdzilo, ze
                      zydzi nigdy nie przestali zamieszkiwac palestyne i siedza tam od zawsze :)
                      zreszta sugerowales ze slowianie siedzieli na stepach w czasach kiedy zydzi
                      byli w sumerze, czyli tez ....... kolo roku 0 inteligencie? :))))
                      • oscar62 Re: rece opadaja 08.12.05, 21:05

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3181572,00.html
                        PO KONIECZNOSCI ZMAZANIA IZRAELA Z MAPY SWIATA, PREZYDENT IRANU IDZIE
                        NA "KOMPROMIS": NIEMCY I AUSTRIA DADZA ZYDOM SZMAT SWOJEJ ZIEMI... A TO NADAL
                        NIE STOI W SPRZECZNOSCI Z ZMAZANIEM IZRAELA Z MAPY GLOBU. REAKCJA AMERYKI: TO
                        NAPOMNIENIE O NIEBEZPIECZENSTWIE BRONI NEKLUARNEJ W REKACH IRANSKICH
                        EKSTERMISTOW. NA PUTINA TO NIE ZROBI ZADNEGO WRAZENIA. DOSTARCZANIE ROSYJSKIEJ
                        WIEDZY NUKLEARNEJ TYM SZALENCOM Z TEHERANU PACHNIE WIELKA FORSA...
                        • dupcsyjon Syjonistyczna propaganda z pierwszej reki 09.12.05, 04:22
                          Jestem pelen podziwu z tym, ze propaganda zawsze zostanie propaganda a nie
                          faktem.
                          • oscar62 Re: Syjonistyczna propaganda z pierwszej reki 09.12.05, 10:54
                            dupcsyjon napisała:

> Jestem pelen podziwu z tym, ze propaganda zawsze zostanie propaganda a nie
                            > faktem.

A CZY FANATYCZNY PREZYDENT IRANU TO NIE FAKT?...
                            • dupcsyjon Przyjmij moje przeprosiny twoje zrodlo nie jest 11.12.05, 04:02
                              syjonistyczne tylko zydowskie.

Zbyt szybko zareagowalem. Przepraszam,
                              poczytalem twoja gazete i stwierdzilem ze to pismo jest obiektywne bez zadnej
                              propagandy. USA moga wam po zasdroscic normalnej gazety bez propagandy.

oscar62 napisał:

> dupcsyjon napisała:
                              >
                              > > Jestem pelen podziwu z tym, ze propaganda zawsze zostanie propaganda a ni
                              > e
                              > > faktem.
                              >
                              > A CZY FANATYCZNY PREZYDENT IRANU TO NIE FAKT?...
                      • skipper_ Re: rece opadaja 08.12.05, 21:09
                        hhehehe

widze rozumek masz malutki i nie miesci sie w nim
                        nawet to co jeszcze pare postow temu twierdziles...

dla przypomnienia:

> • czy polacy maja sie domagac powrotu
                        > pndzelek 08.12.05, 19:35
                        >
                        > do slowianskiej macierzy na stepach ?

to bylo jako "odpowiedz" na moja sugestie czemu
                        akurat zydzi palestyne wybrali...

z reszta rokiem 0 tez sie osmieszasz...

• canadol Winni wybrac Ugande 08.12.05, 21:21
                          Jak chyba wiesz, zalozyciel ruchu syjonistycznego Herzl, proponowal zalozenie
                          Izraela na pustych terenach Ugandy. Wtedy to byli goscie i dzentelmeni. Nie
                          mieslilo im sie w glowie by wypierac ludzi, ktorzy tam zyli nieprzerwanie od
                          wiekow............
                          Przewazyl oczywiscie fundamentalizm religijny i skrajny nacjonalizm
                        • pndzelek osmieszasz sie strasznie 08.12.05, 21:33
                          jestes jak pisalem wyzej pieknym przykladem wtornego analfabetyzmu
                          slowianie /czyli i polacy/ wedlog wiekszosci badan naukowych pochodza
                          najprawdpopodobniej gdzies z okolicy iranu /choc sugeruje sie i syberie, ale
                          raczej nie twoja indie :)/
                          w europie okolo roku 0 o nich slychac nie bylo /wtedy zydzi wedlog ciebie chyba
                          powinni siedziec w sumerze :)/
                          jesli mamy przyznawac jakims narodom prawo do zycia na jakiejs ziemi tylko
                          wedlog tego ze ktos gdzies kiedys zyl, to wtedy polacy sobie moga rozpoczac
                          roszczenia do stepow, celtowie do polowy europy a neandertalczycy do calego
                          swiata
                          a nie podales mi tych twoich zrodel z ktorych zydzi nieprzerwanie i od zawsze
                          siedza na ziemiach dzisiejszego izraela :)
                          • skipper_ Re: osmieszasz sie strasznie 09.12.05, 12:14
                            hahahaha koles, niech sie tobie nie wydaje, iz jestes
                            taki madry i sprytny... tak sie sklada, ze tutaj latwo
                            sprawdzic, kto co napislal...

to ty twierdzisz, iz zydzi kolo roku 0 siedzili w sumerze,
                            co jest ewidentna bzdura...

bzdura jest tez twoje twierdzenie, iz slowan w roku 0
                            nie bylo w europie itd itd...

chyba, iz rok 0 w/g ciebie byl 8-10 tys lat temu...

tak samo text o celtach - do polowy europy tez jest
                            bzdura, gdyz celtowie sa rowniez ludnoscia naplywowa,
                            z reszta o pochodzeniu podobnym do slowian...

wyraznie widac, ze zrodlo od ktorego powinienes
                            zaczac to chocby encyklopedia, gdyz nie posiadasz
                            nawet podstawowych informacji...

na poczatek wystarczy haslo Europa...

mam na mysli prawdziwa encyklopedie...
                            • pndzelek analfabeta do potegi n-tej :) 09.12.05, 19:37
                              "gdy zydzi paletali sie w okolicach Sumeru,
                              w Indiach..."

to twoje slowa nie moje, ja sie z nich caly czas smieje :)

albo bedziesz twierdzil ze w czasach chrystusa zydzi siedzili w sumerze albo
                              bedziesz mi tu fikal koziolki :)
                              och a byc moze ty twierdzisz ze w europie w tych czasach juz siedzieli
                              slowianie analfabeto ? :)

och a celtow sie czepiasz, ze to ludnosc naplywowa a moze plemiona izraela od
                              zawsze siedzialy w tym regionie ? /pytam ciagle o twoje zrodla, potwierdzajace,
                              ze plemiona izraela nie byly ludnoscia naplywowa i siedzialy tam od zawsze :),
                              odpowiedzi juz drugi dzien brak :)/

ty powinienes zaczac od pierwszej klasy podstawowki, gdzie bedziesz rozumial
                              literki i potem tresc napisanego
                              • skipper_ Re: analfabeta do potegi n-tej :) 10.12.05, 20:26
                                osiolku, zamiast marnowc czas na wypisywanie tutaj
                                bzdur, zajmnij sie czytaniem encyklopedii...

moze wtedy bedziesz mial choc troche informacji...

bo teraz nie masz zadnych...

a co kto powiedzial, to moza sobie tutaj przeczytac,
                                wiec nie zgrywaj l-evy, i nie probuj "odwaracac kota ogonem"...
                                • pndzelek analfabeta do potegi n-tej :) 10.12.05, 23:07
                                  czemu placzesz ze cytuje twoje bzdury :)

"gdy zydzi paletali sie w okolicach Sumeru,
                                  w Indiach..."

no mozesz podac zrodlo tych rewelacji :)
                                  najbardziej mi sie podoba ze brak swojej wiedzy zrzucasz na mnie :)
                                  • skipper_ Re: analfabeta do potegi n-tej :) 12.12.05, 12:15
                                    pndzelek napisał:

> czemu placzesz ze cytuje twoje bzdury :)
                                    >
                                    > "gdy zydzi paletali sie w okolicach Sumeru,
                                    > to Polacy, jak i reszta Europejczykow siedziala
                                    > w Indiach..."
                                    >
                                    > no mozesz podac zrodlo tych rewelacji :)
                                    > najbardziej mi sie podoba ze brak swojej wiedzy zrzucasz na mnie :)

kretynku, to byl zart z twojej wypowiedzi...

" • ty jej pewnie nie znasz
                                    pndzelek 08.12.05, 19:45 + odpowiedz

sumeru"

tak jak juz powiedzialem - zabiez sie za lekture encyklopedii,
                                    moze nie bedzie to za powazne i zbyt specialistyczne zrodlo
                                    wiedzy jak dla ciebie...
                                    • pndzelek analfabeta do potegi n-tej :) 12.12.05, 14:35
                                      debilku

powiedz co jest na tym moim stwierdzeniu zle ?
                                      przodkowie plemion izraela wedlog biblii to historie naprz. z wieza babel,
                                      powiedz cwiercinteligencie gdzie sie ja umieszcza ? Opowiesci o potopie i mit
                                      gilgamesza tez na pewno nie znasz :)
                                      twoj "zart" byl po prostu zwyklym kretynizmem :)
                                      jak narazie tylko sie placzesz i histerycznie powrzaskujesz bez konkretow
                                      • skipper_ Re: analfabeta do potegi n-tej :) 12.12.05, 15:07
                                        nie ma jak "rozmowa" z ociezalym umyslowo...

stwierdziles, ze "zydzi pochodza z okolic sumeru",
                                        wiec odpowiadzialem tobie, iz w czasach gdy zydzi
                                        zamieszkiwali okolice sumeru, czyli jak sam zauwazasz
                                        chodzi o tradycje z biblii o budowie wierzy babel
                                        (tak a propos, to uwaza sie jeden z ziguratow
                                        za zrodlo owej legendy) slowianie, jak i inni europejczycy
                                        przebywali jescze na polnoc od indii...

i teraz bedzie "lopatologicznie" dla ociezalego umyslowo:

1. zakladajac iz biblia jest jakim takim zrodlem historycznym,
                                        dodajac do tego wyniki badan naukowych, mozna zalozyc, iz
                                        plemiona semickie zamieszkiwaly sumer ok 10 tys lat temu,
                                        co jest duzym uproszczeniem

2. przeczytaj sobie chocby haslo Europa w jakiejkolwiek
                                        przyzwoitej encyklopedii, to dowiesz sie skad i kiedy
                                        w europie pojawili sie wspolczeni europejczycy
                                        (w tym slowianie i celtowie)
                                        • pndzelek analfabeta do potegi n-tej 13.12.05, 02:18
                                          malenki ty mi teraz wyjasniasz to co ja przedstawilem na poczatku
                                          ile dni ci to zajelo ?
                                          douczyles sie albo to dopiero do ciebie dotarlo ?
                                          • skipper_ Re: analfabeta do potegi n-tej 13.12.05, 11:02
                                            pndzelek napisał:

> malenki ty mi teraz wyjasniasz to co ja przedstawilem na poczatku
                                            > ile dni ci to zajelo ?
                                            > douczyles sie albo to dopiero do ciebie dotarlo ?

to raczej ty musisz sie douczyc... a najlepiej
                                            zaczac od nauki czytania...

bo jeszcze niedawno twierdziles, iz "zydzi w sumerze"
                                            to rok 0, pozniej twierdziles, ze ja tak twierdzilem itd...

slowianie w/g ciebie pochodza ze stepow i 2 tys.
                                            lat temu nie bylo ich w europie, zas celtowie sa
                                            rdzennymi europejczykami...

czyli stek bzdur...

naucz sie czytac i zabiez sie za czytanie encyklopedii,
                                            pozniej mozesz zabrac sie za powazniejsze zrodla
                                            i dopiero wtedy mozesz zaczac probowac dyskusji...

a teraz - dobranoc dziecinko...
                                            • pndzelek analfabeta do potegi n-tej 16.12.05, 02:08
                                              "
                                              sumeru, potem sie szwendali przez okolice palestyny do egipta a potem znow do
                                              palestyny - dalsze wygnania znane
                                              2. polacy sa ze stepow wiec chyba na podstawie ideologii powrotu do vaterlandu
                                              powinni tam wrocic i wywalic dzisiejszych mieszkancow
                                              3. jak w punkcie 1. historia oparta na starym testamencie jest
                                              najlepsza /zwlaszcza jesli ja zastosujemy naprz. do etiopejskich zydow :)/
                                              "

Gdzie tu jest napisane ze zydzi w sumerze to rok 0 analfabeto ? :))))) /twoj
                                              belkot byl reakcja na zacytowane wyzej/
                                              a skad wedlog ciebie pochodza slowianie ? gdzie byli okolo roku 0 analfabeto ?
                                              gdzie napisalem ze rdzennymi europejczykami sa celtowie analfabeto ?

naucz sie dokladnie czytac i wyciagac wnioski z przeczytanego, osmieszasz sie
                                              coraz bardziej
                                              • skipper_ Re: analfabeta do potegi n-tej 19.12.05, 13:38
                                                to jest post, w ktorym "rok 0" pojawia sie po raz pierwszy...

-------
                                                • rece opadaja
                                                Przeczytaj komentowany artykuł »
                                                pndzelek 08.12.05, 20:03 + odpowiedz

a na co sie powolujesz ty ? podaj swoje zrodlow wiedzy ktore by twierdzilo, ze
                                                zydzi nigdy nie przestali zamieszkiwac palestyne i siedza tam od zawsze :)
                                                zreszta sugerowales ze slowianie siedzieli na stepach w czasach kiedy zydzi
                                                byli w sumerze, czyli tez ....... kolo roku 0 inteligencie? :))))

-----------

tak a propos, to jedynym zrodlem, o ktorym wspominam,
                                                jest encyklopedia... i kretynek pndzelek moglby wreszcie
                                                przeczytac chocby haslo Europa, dowiedzialby sie moze
                                                skad zarowno Slowianie, jak i Celtowie pochodza...

pozniej proponuje odpoczynek, a nastepnie zapoznanie sie
                                                z haslem Palestyna...

a teraz definitywnie zegnam
    • adalberto3 Oby tylko później nie chcieli ... 08.12.05, 20:38
      .. maszerować na wschód !
    • adalberto3 toja3003 - to lekka przesada z tymi ... 08.12.05, 20:51
      .. 10 tys. lat. Według żydowskich wierzeń świat powstał w 3761 roku p.n.Ch.
      • dupcsyjon Re: toja3003 - to lekka przesada z tymi ... 09.12.05, 04:26
        Jak ze wszystkim co syjonistow dotyczy. Nic nie pokrywa sie z faktami. Dlatego
        juz dawno stracili wiarygodnosc.
    • bortkiew Re: "Niech Niemcy i Austria oddadzą teren syjonis 08.12.05, 21:15
      Hi!
      Generalnie nie sympatyzuję z wszelkiego rodzaju maści przedstawicielami plemion
      semickich, bez względu czy są to Starozakonni czy Arabowie(złośliwie
      zwani "wielbłądami"), osobiście mam ogromną sympatię do Persów, którzy
      przynależą do rasy indoeuropejskiej (to dla poprawnych politycznie) lub wprost
      Aryjskiej- sami rozumiecie Sarmaci...te sprawy itd, czasami zerkam na irańską
      TV i muszę was zaskoczyć wcale nie widać tam czadorów tylko normalnych ludzi!!!
      Młodzież, dziewczyny w jeansach, turystów (a może tak dalece zakłamana jest ich
      TV propaganda:-). Jest tylko jedno ale...Stając przed wyborem- mój sąsiad Żyd
      czy aryjski Ajatollach, a może kozoje...ca z Afryki płn. zwany Arabem - powiem
      wprost wybieram Starozakonnego. Jest najbardziej przewidywalny i akceptuje moją
      kulturę. Pozdra.
      • canadol Bladzisz kolego 08.12.05, 21:24
        Po co wybierac strony? Trzymac z silniejszymi i gdzie sa korzysci?
        Jezeli tak to musiales dzialac kiedys w partii?
        A gdzie idealy, zasady moralne, itp.?
      • dupcsyjon Twoja kulture to znaczy jaka? 09.12.05, 04:32
        bortkiew napisał:
        Jest tylko jedno ale...Stając przed wyborem- mój sąsiad Żyd
        > czy aryjski Ajatollach, a może kozoje...ca z Afryki płn. zwany Arabem -
        powiem
        > wprost wybieram Starozakonnego. Jest najbardziej przewidywalny i akceptuje
        moją
        >
        > kulturę. Pozdra.

Chyba nie masz na mysli antypolskich klamstw?
    • dupcsyjon Żydzi w Izraelu są u siebie od 10 tysięcy 09.12.05, 03:58
      To prawdziwa rewelacja historiczna!!!
      Jaka metoda to ustaliwes?
      • de_oakville Re: Żydzi w Izraelu są u siebie od 10 tysięcy 09.12.05, 04:23
        Izrael to panstwo o malenkiej powierzchni, cos jak wojewodztwo warszawskie. A
        Arabia jest olbrzymia - taki jeden kraj jak Algeria jest kilka razy wiekszy od
        Polski. A ile jest innych krajow arabskich o wielkiej powierzchni? Egipt, Arabia
        Saudyjska, Maroko i wiele innych. Nawet na malym globusie widac je wszystkie
        bardzo wyraznie. A Izraela albo Libanu (maly kraj arabski) to trzeba szukac z
        lupa. Palestynczycy mowia po arabsku i chcieliby aby ten ich bliskowschodni
        "Gdansk", nalezal tylko i wylacznie do nich. A przeciez ich pobratymcy z wielu
        innych krajow mowiacych tym samym jezykiem mogliby ich przygarnac gdyby tylko
        chcieli i nikt by ich tam nie gnebil. Zawsze jakis maly "Gdansk" jest powodem
        wielkiego konfliktu, bo zadna ze stron chce ustapic.
        • dupcsyjon To rozumie czarno na bialym bez zadych zaklaman. 09.12.05, 04:35
          de_oakville napisał:

> Izrael to panstwo o malenkiej powierzchni, cos jak wojewodztwo warszawskie. A
          > Arabia jest olbrzymia - taki jeden kraj jak Algeria jest kilka razy wiekszy od
          > Polski. A ile jest innych krajow arabskich o wielkiej powierzchni? Egipt,
          Arabi
          > a
          > Saudyjska, Maroko i wiele innych. Nawet na malym globusie widac je wszystkie
          > bardzo wyraznie. A Izraela albo Libanu (maly kraj arabski) to trzeba szukac z
          > lupa. Palestynczycy mowia po arabsku i chcieliby aby ten ich bliskowschodni
          > "Gdansk", nalezal tylko i wylacznie do nich. A przeciez ich pobratymcy z wielu
          > innych krajow mowiacych tym samym jezykiem mogliby ich przygarnac gdyby tylko
          > chcieli i nikt by ich tam nie gnebil. Zawsze jakis maly "Gdansk" jest powodem
          > wielkiego konfliktu, bo zadna ze stron chce ustapic.

• dupcsyjon Mam nadzieje, ze to nie byla prowokacja faszystow 09.12.05, 04:40
            tylko oficjalna strategia polityczna Izraela.
    • mirmilek dlaczego "kontrowersyjna"? 09.12.05, 13:27
      Skoro powstanie izraela usprwiedliwia sie holokaustem, to izrael powiniem byl
      powstac kosztem panstw odpowiedzialnych za te zbrodnie. to chyba normalne.
    • dox1 Re: "Niech Niemcy i Austria ... RACZEJ PL powinna 09.12.05, 19:48
      toja3003 napisała:

> Żydzi w Izraelu są u siebie od 10 tysięcy lat i faktycznie jest to kolejna
      > żałosna wypowiedź tego pana.
      OD 10 tysiecy Lat ???????????????? TYLKO MALPY SKAKALY WTEDY, DZISAJ MALPY
      SKACZA W pl.
      Tak prawde mowiac zydowska druga ziemia po Izraelu to ta polska..........
      • dox1 Re: "Niech Niemcy i Austria ... RACZEJ PL powinna 09.12.05, 19:50
        dox1 napisał:

> toja3003 napisała:
        >
        > > Żydzi w Izraelu są u siebie od 10 tysięcy lat i faktycznie jest to kolejn
        > a
        > > żałosna wypowiedź tego pana.
        > OD 10 tysiecy Lat ???????????????? TYLKO MALPY SKAKALY WTEDY, DZISAJ MALPY
        > SKACZA W pl.
        > Tak prawde mowiac zydowska druga ziemia po Izraelu to ta polska..........

PL=cmentarz zydowski!
        • dox1 Re: "Niech Niemcy i Austria ... RACZEJ PL powinna 09.12.05, 20:30
          A moze sie myle?
          • oscar62 Re: "Niech Niemcy i Austria ... RACZEJ PL powinna 09.12.05, 22:32

WLASNIE, TY SIE MYLISZ. NAWET CMENTARZY ZYDOWSKICH PRAWIE NIE ZOSTALO W POLSCE.
            HITLER CHCIAL - I TO MU SIE UDALO - ZAGAZOWAC I SPALIC NA TERENIE POLSKI
            6000000 ZYDOW. W BELZCU, I NIE TYLKO, ZMUSZONO OSTATNICH ZYDOW, PRZED
            EGZEKUCJA, WYCIAGNAC Z MASOWYCH GROBOW ZAMORDOWANYCH I DOSZCZETNIE SPALIC.
            • dox1 Re:A WIEC SIE NIE MYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.05, 07:33
              • oscar62 Re:A WIEC SIE NIE MYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.05, 07:39
                MOZE RACZYSZ WYTLUMACZYC? W MOIM WIEKU JUZ NIE JESTEM DOBRY W ZAGADKACH...
                • oscar62 Re:A WIEC SIE NIE MYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.05, 07:57
                  www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3182049,00.html
                • dox1 Re:A WIEC SIE NIE MYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.05, 21:14
                  oscar62 napisał:

> MOZE RACZYSZ WYTLUMACZYC? W MOIM WIEKU JUZ NIE JESTEM DOBRY W ZAGADKACH...

Co mam Ci tlumaczyc ???
                  Ze miliony zydow zabito w PL, wiesz o tym!
                  To ze ich spalono i niema sladu nic nieznaczy, jesli by ich niespalono byl by
                  najwiekszy cmentarz zydowski w PL.(na planecie)
                  Oczywiscie tego "MEGA CMENTARZA" niema, ale niebo nad PL bylo bardzo dlugo szare
                  "zaciemnione" przez dym z kominow.
                  Chcialem tylko powiedziec ze zamiast Niemcow czy Austrji, raczej PL odpowiadala
                  by na zastapienie Izraela.
                  To raczej w PL bylo ich najwiecej (w tamtych czasach). Przed aktualnym Izraelem
                  zydzi byli u siebie mowiac o PL.
                  • dupcsyjon dox1 to prawdziwie patalogiczna nienawisc 11.12.05, 03:44
                    Chyba jestes bardzo mlody i ktosc ci naopowiadal niesamowitch "czarnych" bajek.

Jedyne co mozna zrobi to natychmiast zglos sie klinicznego psychologa i zapisz
                    sie na "anger management".

Jak sie wyleczysz z nienawisci to zacznij czytac publikacje Norman G.
                    Finkelstiein amerykanskiego historyka zydowskiego pohodzenia - rodzice
                    pochodzili z Warszawy.

www.normanfinkelstein.com/
                    www.fff.org/freedom/fd0310e.asp
                    www.fff.org/freedom/fd0311e.asp
                    www.fff.org/freedom/fd0312d.asp
                    • dupcsyjon ta nienawisc moze cie zniszczyc 11.12.05, 03:46
                • dupcsyjon Twoja gazeta to niestety to jedna z bardzo 11.12.05, 05:10
                  niewielu, ktora uczcila rocznice smierci Yitzhak Rabin tego wielkiego czlowieka.

Jestem przekonany, ze gdyby On zyl to na swiecie by dzis panowal pokoj.

...No more tears.” was one of Yitzhak Rabin’s most powerful statements of hope
                  for a better future for Israel, for Israelis, and for Palestinians. This year,
                  as we mark ten years since Rabin’s assassination, we know that his vision has
                  not yet been achieved....

Ciekawe, ze zydowski wlascicil GW kompletnie zignorowal ta rocznice.
                  Mam nadzeje ze nie dlatego, ze zginal z reki fanatycznego syjonisty i z
                  podzegnania przez owczesnego przywodcy Likud Benjamin Netanyahu.

www.whatreallyhappened.com/antisemitism.html
                  www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=1982
    • samsone Bardzo chetnie pojedziemy na jego koszt w Alpy 11.12.05, 09:27
      aby naszego raka przez naziislamskie zanieczyszczenie spowodowanego wyleczyc.
    • remekk A moze jednak Madagaskar ? 12.12.05, 15:42
      • oscar62 Re: A moze jednak Madagaskar ? 12.12.05, 22:50
        A MOZE JEDNAK UGANDA (DLA CIEBIE)?...
        • jankowski1960 Re: A moze jednak Madagaskar ? 13.12.05, 00:01
          w ugandzie jest juz duzo durniow
    • tees1 to Polacy powinni zrobic "alije" do Wilna i Lwowa? 13.12.05, 11:30
      • maxe1 Re: a izraelczycy na ziemie zachodnie.... 13.12.05, 11:38
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka