Gość: antec IP: *.adslplus.ch 25.10.02, 18:00 Kara smierci... Kiedy w koncu zostanie zniesiona. Ile zostalo jeszcze stanów w USA praktykujacych to barbarzynstwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kloss Re: Kara śmierci grozi aresztowanym w związku ze IP: *.dslwan.toad.net 25.10.02, 18:14 mniejmy nadzieje ze kara smierci zostanie przywrocona we wszystkich stanach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antec Re: Kara śmierci grozi aresztowanym w związku ze IP: *.adslplus.ch 25.10.02, 19:03 Gość portalu: kloss napisał(a): > mniejmy nadzieje ze kara smierci zostanie przywrocona we > wszystkich stanach Tendencja szczesliwie jest odwrotna. Jesli masz kloss troche wyobrazni: Twój syn jest podejrzany o morderstwo. Skazuja go na smierc. Umiera. Okazuje sie, ze to nie on byl winny. Ale masz zgage, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOS Re: Kara śmierci grozi aresztowanym w związku ze IP: *.client.attbi.com 25.10.02, 19:25 Jestem za kara smierci dla skazanych "pewniakow" tzn takich jak np ostatni sniperzy w DC. Oczywiscie, ze zdarzaja sie pomylki, ale sa takze wyroki, gdzie kara jest pewna, np. gdzie potwierdza sie winne podejrzanego poprzez DNA. Dlaczego ja mam placic w formie wyzszych podatkow aby oni siedzieli za kratkami do konca zycia ? Normalni ludzie aby miec opieke zdrowotna, lub TV kablowa albo saterlitarna, nie mowiac juz o silowniach, musza pracowac na to. Jestem za prawem ktore jest w Californii; po 3 wyrokach za popelnienie przestepstw bez wzgledu na rodzaj przestepstwa, idziesz do konca zycia za kraty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grinch Re: Kara śmierci grozi aresztowanym IP: 129.81.192.* 25.10.02, 19:29 Amerykanie jakos wyjatkowo lubia kare smierci. Moze to sprawa tradycji - szeryf, ktory wymierzal "szybka sprawiedliwosc", wieszanie Indian, potem publiczne linczowanie Murzynow, itp. Element zastraszenia i swoistej "rozrywki" jednoczesnie... Nikt nie stwierdzil, ani nie udowodnil, by kara smierci w USA przyczynila sie do zmniejszenia liczby przestepstw ale... "tradycja" funkcjonuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antec Re: Brawo Grinch IP: *.adslplus.ch 25.10.02, 23:51 Gość portalu: Grinch napisał(a): > Amerykanie jakos wyjatkowo lubia kare smierci. > Moze to sprawa tradycji - szeryf, ktory wymierzal > "szybka sprawiedliwosc", wieszanie Indian, potem > publiczne linczowanie Murzynow, itp. Element > zastraszenia i swoistej "rozrywki" jednoczesnie... > Nikt nie stwierdzil, ani nie udowodnil, by kara > smierci w USA przyczynila sie do zmniejszenia > liczby przestepstw ale... "tradycja" funkcjonuje... Trafiles w dziesiatke. Naród amerykanski historycznie zyje w strachu; przed Indianinem, Meksykanczykiem, Czarnym, szeryfem. Stad radykalizm masy. Tlumaczony, jak gdzies powyzej, ze "nie bede placil podatków na trzymanie w ciupie czlowieka" Odpowiedz Link Zgłoś