captain.america 03.01.06, 21:35 Coraz gorzej w tym kraju :)))) www.nytimes.com/aponline/business/AP-Economy.html WASHINGTON (AP) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karbat Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 03.01.06, 21:47 troche zawieje i musza na nowo stawiac swoje domy z desek i patykow :( / ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kram Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 03.01.06, 23:24 Teraz tylko pozary i powodzie, ale wiatry znowu beda w lecie ... a tak powaznie, to bez budownictwa domkow z tektury to Stany leza i kwicza! Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 20:43 To nie tektura - to sklejka! Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Buduja te domki dla polaczkowskich naiwniaków? 03.01.06, 23:25 Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 03.01.06, 23:59 Ya , captain , zadluzenie wlascicieli domow zwiekszylo sie 6-cio krotnie od 1990, mimo najnizszego interest rate na pozyczki od 30-tu lat , czesc , ktorych Amerykanie splacaja zadluzajac sie na Credit Cards na kilkanascie procent , liczac na lepsze jutro ,... O creative financing tez nie slyszales ,... Obudzisz sie kiedys z reka w nocniku , idiotow nie siejom ,... przysiad Odpowiedz Link Zgłoś
puls.usa Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 00:12 explicit napisał: > Ya , captain , zadluzenie wlascicieli domow zwiekszylo sie 6-cio krotnie od > 1990, mimo najnizszego interest rate na pozyczki od 30-tu lat , czesc , ktorych > > Amerykanie splacaja zadluzajac sie na Credit Cards na kilkanascie procent , > liczac na lepsze jutro ,... O creative financing tez nie slyszales ,... > > Obudzisz sie kiedys z reka w nocniku , idiotow nie siejom ,... > > przysiad captain ma mieszkanie sluzbowe w fort bragg zarcie dostaje w 82nd air... ( to wszystko sie dzieje jak krasula nap..li sie jabolem w pcimiu dolnym) coz on moze wiedziec o zadluzeniu wlascicieli domow czy o credit cards zaden przysiad ,niech sie kladzie Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 21:16 To Felusiak mu strawe donosi w menazce! Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech a jak tam w USA 04.01.06, 00:07 sianokosy w południowych stanach? Też były tak dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
borrek Re: a jak tam w USA 04.01.06, 00:35 Chcesz ograbic amerykanski dom? Nie mecz sie z drzwiami.Wejdz przez sciane. To ulubiona metoda amerykanskich wlamywaczy.Powaznie. Nie rozumiez? Obejrzyj zdjecia z budowy. www.envirocustomhomes.com/eva_home.html Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: a jak tam w USA 04.01.06, 01:09 To te domy są z tektury. W Polsce to jest przemysł papierniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 tu masz wojtulek dom z dykty 04.01.06, 01:45 <a href= "www.realtor.com/FindHome/HomeListing.asp?snum=27&mlsttl= &frm=bymap&pgnum=3&mls=xmls&js=on&target=&ct=Forest+Hills&st=NY&sbint= &sbls=&sblo=&stype=&areaid=86503&mnsqft=&fid=so&vtsort=&mnprice=0&mxprice= 99999999&mnbed=0&mnbath=0&typ=1&poe=realtor&x=11&y=12&sid= 05ED079C75DBC&snumxlid=1053667548&lnksrc=00003">Dom z dykty</a> Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: tu masz wojtulek dom z dykty drugie podejscie 04.01.06, 01:50 <a href="www.realtor.com/FindHome/HomeListing.asp?snum=27&mlsttl= &frm=bymap&pgnum=3&mls=xmls&js=on&target=&ct=Forest+Hills&st=NY&sbint=&sbls= &sblo=&stype=&areaid=86503&mnsqft=&fid=so&vtsort=&mnprice=0&mxprice= 99999999&mnbed=0&mnbath=0&typ=1&poe=realtor&x=11&y=12&sid= 05ED079C75DBC&snumxlid=1053667548&lnksrc=00003">Domek z dykty</a> Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech no i widzisz ofiaro 04.01.06, 02:03 komputer strajkuje i nie chce wykonać tego co zamierzasz. Poddaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: no i widzisz ofiaro 04.01.06, 02:48 Domek z dykty<a href="http://tiny.pl/x8xh">Domek z dykty</a> Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech zasadnicze pytanie 04.01.06, 03:20 Powiedz Felusiak dlaczego ta tektura taka droga w USA? Nigdy bym nie dał za dom z tektury 1.5 mln $. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: zasadnicze pytanie 04.01.06, 04:31 dalbys wojtus, dalbys. Nie wazne z czego jest chalupa. wazne gdzie stoi. ten dom za poltora miliona jeszcze przed 15 laty kosztowal nie wiecej niz 400 tys. Gdzie pomnozysz swoje pieniadze szybciej? popatrz tylko. wplacasz 100 tys a 300 tys na raty. splacasz w ciagu 15 lat okolo 100 tys pozyczki, sprzedajesz chalupe za 1.5 mln, zwracasz wiszace 200 i zostaje ci 1.3 mln. Wyjezdzasz na poludnie, kupujesz tam palac za 300 tys a milion inwestujesz na 7% rocznie. Ciagniesz 70 tys nie pracujac. Zycie jest piekne jak sobie poscielesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maczacz Re: zasadnicze pytanie 04.01.06, 15:10 Felusiak, na goscia co ma takie zajebiste pomysly jak Ty, to troche dziwne ze nie potrafisz nawet podac linku ... Odpowiedz Link Zgłoś
maczacz Re: a jak tam w USA 04.01.06, 01:44 "This view, taken from the hillside above, shows construction half-way through the first floor." To jakis dowcip chyba? Niemozliwe zeby budowac domy ze sklejki ... satyra! Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: a jak tam w USA 04.01.06, 15:23 maczacz napisał: > To jakis dowcip chyba? Niemozliwe zeby budowac domy ze sklejki ... satyra! Domy ze sklejki, kawa ze styropianowego kubka i buty z Chin! Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 02:55 "The Commerce Department reported that total building activity rose to a record $1.146 trillion at an annual rate in November, up 0.2 percent from the October pace." Felusiak nie udawaj glupka.Chyba ze nim jestes ale nie sadze.Ty myslisz ze ludzie nie potrafia obserwowac i wyciagac wnioskow? Rzad wydal tryliony podajesz w tym linku co moze oznaczac wydanie trylionow a w rzeczywistosci nie ma co zaliczyc za te wydatki.Ten rzad lubi wydawac Napisz lub podaj link gdzie te budowy byly i ile taka szkole budowano i za ile i ile na prozno wydano pieniedzy bo jak przejezdzam kolo takich budow i widze ze jest trzech superwajzorow a dwoch pracuje to faktycznie mogli te tryliony wydac.Z budowa drog to samo.Haliburtony sie zbogacily a w mojej okolicy tlok na austostradzie jak w puszce z sardynkami.Juz tak od trzech lat. Felusiak twoje nawiedzone watki i linki maja sie tak do rzeczywistosci jak prawo Archimedesa w kuble piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 03:18 obrat odczep sie ode mnie. Ja tylko wojtulkowi foto tekturowego domu zapodac chcialem ale zlamalem na tym noge. Ale tak na marginesie to moze powiesz gdzie wyczytales, ze to rzadowe pieniadze? A jesli masz tlok na drogach to znaczy, ze jezdzi nimi wiecej samochodow. prawda? A Haliburton po trzech latach strat w tym roku osiagnal zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 03:30 felusiak1 napisała: > A jesli masz tlok na drogach to znaczy, ze jezdzi nimi wiecej samochodow. prawda? ------------------------------------------------- A jeśli masz potężne kolejki przed sklepami, to znaczy, że ludzie się wzbogacili. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 wojtek, wojtek 04.01.06, 03:57 znowu bedziesz wycofywal. nie wojtus, to oznacza jedynie, ze przed sklepami jest wiecej ludzi w identyczny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 03:51 Felusiak gdzie ty mieszkasz?Znaczy sie w piwnicy pate pieter e dol czyl na iglicy Empire State Bldg?. W mojkej okolicy przybylo samochodow a wiesz dlaczego?Duzo ludzi ucieka z metropoli najwiekszych i najdrozszych bo nie moga sobie z podatkami i kosztami zycia poradzic.Za drogo-jakbys jeszcze nie wiedzial o czym pisze.Ja z tego samego powodu sie tutaj znalazlem. Co prawda moglem kupic wiecej za to co tam sprzedalem ale jak tak dalej ten wzrost(cen) sie utrzyma to nastepny wyjazd to Chiny. Felusiak idz juz spac bo tylko czlowieka wqoorwiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 04:24 gdzie mieszkam? Bayside, NY. Przed 15 laty mozna bylo zaparkowac w dowolnym miejscu. Przecietnie przy kazdej chalupie stal jeden samochod, przewaznie na drivewayu. Dzisiaj przy kazdej xhalupie stoja trzy samochody. Nie pisze, ze to w wyniku poprawy lecz z prostego powodu, ze dzieci dorosly i teraz tez maja auta. jesli cie wku...m to nie czytaj moich wypotow i tym samym zachowasz zdrpwie psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 04:46 Czytam bo jestes w sekwencji.Musze powiedziec ze mnie wq-asz swoimi rewelacjami ale sobie z tym radze.Z chwila kiedy ci to pisze juz mi ulzy. Poprostu operujemy na roznych biegunach.Ja mam dwa samochody i co to ma znaczyc ze jestem dziany?0j chyba zes juz calkiem zwariowal albo sie nudzisz i ludzi denerwujesz jkbys nie mial nic innego do roboty. Czy ty sobie zdajesz sprawe ile amerykanie maja na hipotece?Nie zamydlaj oczu bo ja tu zyje i na cukierkowe fotki sie nabrac nie dam i wielu innych tez. Krystian ci napisal co w trawie piszczy choc w Stanach nie mieszka. Z Ameryka jak wiesz to jest tak jak z lekarzem.Dlug kreci ekonomia amerykanska a choroba ekonomia lekarska.Trzeba wiedziec kiedy i jak sie zadluzyc. Bylem lata temu u lekarza na badania generalne.Jak zapytalem ?.Doktor;jakbym mial takich pacjentow to bym z torbami poszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 05:03 czy tobie cos dolega, ze rzucasz sie z jednego tematu w drugi? Czy ja ci mowie, ze posiadanie samochodu jest miernikiem zamoznosci i czy ty potrafisz zrozumiec co czytasz. Zastanow sie co oznacza to zdanie ktore napisalem w poprzednim poscie:"Nie pisze, ze to w wyniku poprawy lecz z prostego powodu, ze dzieci dorosly i teraz tez maja auta." Nie tylko zdaje sobie sprawe ile amerykanie maja na hipotece ale tez wiem iz nie jest to dlug za wypita wodke lecz za dom, w ktorym mieszkaja. A krystian to moze te dyrdymaly polakow w Sokolce opowiadac a nie mnie. Szkoda jedynie, ze kieruja toba emocje a nie logika i chociaz szczatkowa wiedza w temacie ekonomia i finanse. I na koniec doradzam ci ponowne zapoznanie sie z tym co w tym watku napisalem gdyz wydaje mi sie, ze mnie z kims mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
club66 Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 05:25 Mozna miec ubaw po pachy czytajac wypociny tych ktorzy twierdza, ze domy powinno sie kupowac za gotowke. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 17:44 Tez tak zrobilem i do dzis nie zaluje w czym problem ? Nie lubie na kogos pracowac :(. Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 18:04 Tow.Felusiak tez nie lubi i dlatego dostal mieszkanie z przydzialu ZSMP dla mlodych malzenstw! Odpowiedz Link Zgłoś