Dodaj do ulubionych

USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listopadzie

03.01.06, 21:35
Coraz gorzej w tym kraju :))))

www.nytimes.com/aponline/business/AP-Economy.html
WASHINGTON (AP)
Obserwuj wątek
    • karbat Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 03.01.06, 21:47
      troche zawieje i musza na nowo stawiac swoje domy z desek i patykow :( / ;)
      • jan.kram Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 03.01.06, 23:24
        Teraz tylko pozary i powodzie, ale wiatry znowu beda w lecie ... a tak powaznie, to bez
        budownictwa domkow z tektury to Stany leza i kwicza!
        • liroj Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 20:43
          To nie tektura - to sklejka!
    • kosciol.mlodziezy.psychicznej Buduja te domki dla polaczkowskich naiwniaków? 03.01.06, 23:25
    • explicit Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 03.01.06, 23:59
      Ya , captain , zadluzenie wlascicieli domow zwiekszylo sie 6-cio krotnie od
      1990, mimo najnizszego interest rate na pozyczki od 30-tu lat , czesc , ktorych
      Amerykanie splacaja zadluzajac sie na Credit Cards na kilkanascie procent ,
      liczac na lepsze jutro ,... O creative financing tez nie slyszales ,...

Obudzisz sie kiedys z reka w nocniku , idiotow nie siejom ,...

przysiad
      • puls.usa Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 00:12
        explicit napisał:

> Ya , captain , zadluzenie wlascicieli domow zwiekszylo sie 6-cio krotnie od
        > 1990, mimo najnizszego interest rate na pozyczki od 30-tu lat , czesc ,
        ktorych
        >
        > Amerykanie splacaja zadluzajac sie na Credit Cards na kilkanascie procent ,
        > liczac na lepsze jutro ,... O creative financing tez nie slyszales ,...
        >
        > Obudzisz sie kiedys z reka w nocniku , idiotow nie siejom ,...
        >
        > przysiad

captain ma mieszkanie sluzbowe w fort bragg
        zarcie dostaje w 82nd air...
        ( to wszystko sie dzieje jak krasula
        nap..li sie jabolem w pcimiu dolnym)
        coz on moze wiedziec o zadluzeniu
        wlascicieli domow czy o credit cards

zaden przysiad ,niech sie kladzie
        • liroj Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 21:16
          To Felusiak mu strawe donosi w menazce!
    • w_ojciech a jak tam w USA 04.01.06, 00:07
      sianokosy w południowych stanach? Też były tak dobre?
      • borrek Re: a jak tam w USA 04.01.06, 00:35
        Chcesz ograbic amerykanski dom?
        Nie mecz sie z drzwiami.Wejdz przez sciane.
        To ulubiona metoda amerykanskich wlamywaczy.Powaznie.
        Nie rozumiez?
        Obejrzyj zdjecia z budowy.
        www.envirocustomhomes.com/eva_home.html
        • w_ojciech Re: a jak tam w USA 04.01.06, 01:09
          To te domy są z tektury. W Polsce to jest przemysł
          papierniczy.
          • felusiak1 tu masz wojtulek dom z dykty 04.01.06, 01:45
            <a href=
            "www.realtor.com/FindHome/HomeListing.asp?snum=27&mlsttl=
            &frm=bymap&pgnum=3&mls=xmls&js=on&target=&ct=Forest+Hills&st=NY&sbint=
            &sbls=&sblo=&stype=&areaid=86503&mnsqft=&fid=so&vtsort=&mnprice=0&mxprice=
            99999999&mnbed=0&mnbath=0&typ=1&poe=realtor&x=11&y=12&sid=
            05ED079C75DBC&snumxlid=1053667548&lnksrc=00003">Dom z dykty</a>
            • felusiak1 Re: tu masz wojtulek dom z dykty drugie podejscie 04.01.06, 01:50
              <a href="www.realtor.com/FindHome/HomeListing.asp?snum=27&mlsttl=
              &frm=bymap&pgnum=3&mls=xmls&js=on&target=&ct=Forest+Hills&st=NY&sbint=&sbls=
              &sblo=&stype=&areaid=86503&mnsqft=&fid=so&vtsort=&mnprice=0&mxprice=
              99999999&mnbed=0&mnbath=0&typ=1&poe=realtor&x=11&y=12&sid=
              05ED079C75DBC&snumxlid=1053667548&lnksrc=00003">Domek z dykty</a>
              • w_ojciech no i widzisz ofiaro 04.01.06, 02:03
                komputer strajkuje i nie chce wykonać tego co zamierzasz.
                Poddaj się.
                • w_ojciech Re: no i widzisz ofiaro 04.01.06, 02:48
                  Domek z dykty<a href="http://tiny.pl/x8xh">Domek z dykty</a>
                  • w_ojciech Re: no i widzisz ofiaro 04.01.06, 03:01
                    link ładniej
                    Domek z dykty
              • w_ojciech zasadnicze pytanie 04.01.06, 03:20
                Powiedz Felusiak
                dlaczego ta tektura taka droga w USA? Nigdy bym nie dał za dom
                z tektury 1.5 mln $.
                • felusiak1 Re: zasadnicze pytanie 04.01.06, 04:31
                  dalbys wojtus, dalbys. Nie wazne z czego jest chalupa. wazne gdzie stoi.
                  ten dom za poltora miliona jeszcze przed 15 laty kosztowal nie wiecej niz 400 tys.
                  Gdzie pomnozysz swoje pieniadze szybciej?
                  popatrz tylko. wplacasz 100 tys a 300 tys na raty. splacasz w ciagu 15 lat okolo
                  100 tys pozyczki, sprzedajesz chalupe za 1.5 mln, zwracasz wiszace 200 i zostaje
                  ci 1.3 mln. Wyjezdzasz na poludnie, kupujesz tam palac za 300 tys a milion
                  inwestujesz na 7% rocznie. Ciagniesz 70 tys nie pracujac. Zycie jest piekne jak
                  sobie poscielesz.
                  • maczacz Re: zasadnicze pytanie 04.01.06, 15:10
                    Felusiak, na goscia co ma takie zajebiste pomysly jak Ty, to troche dziwne ze
                    nie potrafisz nawet podac linku ...
                    • liroj Re: zasadnicze pytanie 04.01.06, 21:17
                      Pomysly to on ma, ze ... hoho!
        • maczacz Re: a jak tam w USA 04.01.06, 01:44
          "This view, taken from the hillside above, shows construction half-way through the first floor."

To jakis dowcip chyba? Niemozliwe zeby budowac domy ze sklejki ... satyra!
          • w_ojciech Re: a jak tam w USA 04.01.06, 02:13
            Bo to są git arki Noego.
          • liroj Re: a jak tam w USA 04.01.06, 15:23
            maczacz napisał:

> To jakis dowcip chyba? Niemozliwe zeby budowac domy ze sklejki ... satyra!

Domy ze sklejki, kawa ze styropianowego kubka i buty z Chin!
    • o_brother Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 02:55
      "The Commerce Department reported that total building activity rose to a record
      $1.146 trillion at an annual rate in November, up 0.2 percent from the October
      pace."

Felusiak nie udawaj glupka.Chyba ze nim jestes ale nie sadze.Ty myslisz ze
      ludzie nie potrafia obserwowac i wyciagac wnioskow?
      Rzad wydal tryliony podajesz w tym linku co moze oznaczac wydanie trylionow
      a w rzeczywistosci nie ma co zaliczyc za te wydatki.Ten rzad lubi wydawac

Napisz lub podaj link gdzie te budowy byly i ile taka szkole budowano i za ile
      i ile na prozno wydano pieniedzy bo jak przejezdzam kolo takich budow i widze
      ze jest trzech superwajzorow a dwoch pracuje to faktycznie mogli te tryliony
      wydac.Z budowa drog to samo.Haliburtony sie zbogacily a w mojej okolicy tlok na
      austostradzie jak w puszce z sardynkami.Juz tak od trzech lat.

Felusiak twoje nawiedzone watki i linki maja sie tak do rzeczywistosci jak
      prawo Archimedesa w kuble piasku.

• felusiak1 Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 03:18
        obrat odczep sie ode mnie.
        Ja tylko wojtulkowi foto tekturowego domu zapodac chcialem ale zlamalem na tym noge.
        Ale tak na marginesie to moze powiesz gdzie wyczytales, ze to rzadowe pieniadze?
        A jesli masz tlok na drogach to znaczy, ze jezdzi nimi wiecej samochodow. prawda?
        A Haliburton po trzech latach strat w tym roku osiagnal zysk.
        • w_ojciech Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 03:30
          felusiak1 napisała:
          > A jesli masz tlok na drogach to znaczy, ze jezdzi nimi wiecej samochodow. prawda?
          -------------------------------------------------
          A jeśli masz potężne kolejki przed sklepami, to znaczy, że ludzie się wzbogacili. Prawda?
          • felusiak1 wojtek, wojtek 04.01.06, 03:57
            znowu bedziesz wycofywal.
            nie wojtus, to oznacza jedynie, ze przed sklepami jest wiecej ludzi w identyczny
            sposob.
        • o_brother Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 03:51
          Felusiak gdzie ty mieszkasz?Znaczy sie w piwnicy pate pieter e dol czyl na
          iglicy Empire State Bldg?.
          W mojkej okolicy przybylo samochodow a wiesz dlaczego?Duzo ludzi ucieka z
          metropoli najwiekszych i najdrozszych bo nie moga sobie z podatkami i kosztami
          zycia poradzic.Za drogo-jakbys jeszcze nie wiedzial o czym pisze.Ja z tego
          samego powodu sie tutaj znalazlem.
          Co prawda moglem kupic wiecej za to co tam sprzedalem ale jak tak dalej ten
          wzrost(cen) sie utrzyma to nastepny wyjazd to Chiny.
          Felusiak idz juz spac bo tylko czlowieka wqoorwiasz.
          • felusiak1 Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 04:24
            gdzie mieszkam? Bayside, NY. Przed 15 laty mozna bylo zaparkowac w dowolnym
            miejscu. Przecietnie przy kazdej chalupie stal jeden samochod, przewaznie na
            drivewayu. Dzisiaj przy kazdej xhalupie stoja trzy samochody. Nie pisze, ze to w
            wyniku poprawy lecz z prostego powodu, ze dzieci dorosly i teraz tez maja auta.
            jesli cie wku...m to nie czytaj moich wypotow i tym samym zachowasz zdrpwie
            psychiczne.
            • o_brother Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 04:46
              Czytam bo jestes w sekwencji.Musze powiedziec ze mnie wq-asz swoimi rewelacjami
              ale sobie z tym radze.Z chwila kiedy ci to pisze juz mi ulzy.
              Poprostu operujemy na roznych biegunach.Ja mam dwa samochody i co to ma znaczyc
              ze jestem dziany?0j chyba zes juz calkiem zwariowal albo sie nudzisz i ludzi
              denerwujesz jkbys nie mial nic innego do roboty.
              Czy ty sobie zdajesz sprawe ile amerykanie maja na hipotece?Nie zamydlaj oczu
              bo ja tu zyje i na cukierkowe fotki sie nabrac nie dam i wielu innych tez.
              Krystian ci napisal co w trawie piszczy choc w Stanach nie mieszka.

Z Ameryka jak wiesz to jest tak jak z lekarzem.Dlug kreci ekonomia amerykanska
              a choroba ekonomia lekarska.Trzeba wiedziec kiedy i jak sie zadluzyc.
              Bylem lata temu u lekarza na badania generalne.Jak zapytalem ?.Doktor;jakbym
              mial takich pacjentow to bym z torbami poszedl.

• felusiak1 Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 05:03
                czy tobie cos dolega, ze rzucasz sie z jednego tematu w drugi?
                Czy ja ci mowie, ze posiadanie samochodu jest miernikiem zamoznosci i czy ty
                potrafisz zrozumiec co czytasz. Zastanow sie co oznacza to zdanie ktore
                napisalem w poprzednim poscie:"Nie pisze, ze to w wyniku poprawy lecz z prostego
                powodu, ze dzieci dorosly i teraz tez maja auta."
                Nie tylko zdaje sobie sprawe ile amerykanie maja na hipotece ale tez wiem iz nie
                jest to dlug za wypita wodke lecz za dom, w ktorym mieszkaja.
                A krystian to moze te dyrdymaly polakow w Sokolce opowiadac a nie mnie.
                Szkoda jedynie, ze kieruja toba emocje a nie logika i chociaz szczatkowa wiedza
                w temacie ekonomia i finanse.
                I na koniec doradzam ci ponowne zapoznanie sie z tym co w tym watku napisalem
                gdyz wydaje mi sie, ze mnie z kims mylisz.
                • club66 Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 05:25
                  Mozna miec ubaw po pachy czytajac wypociny tych ktorzy twierdza, ze domy powinno
                  sie kupowac za gotowke.
                  • karbat Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 17:44

Tez tak zrobilem i do dzis nie zaluje w czym problem ?
                    Nie lubie na kogos pracowac :(.
                    • liroj Re: USA:rekordowe wydatki na budownictwo w listop 04.01.06, 18:04
                      Tow.Felusiak tez nie lubi i dlatego dostal mieszkanie z przydzialu ZSMP dla
                      mlodych malzenstw!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka