lolo_de_bolo 05.01.06, 11:28 Zbrodniarz wojenny winy smierci tysiecy Palestynczykow ale rowniez i Zydow w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolo_de_bolo terroryzm Sharona 05.01.06, 12:11 Za jego rzadow znaczaco wzrosly ataki samobojcze walczacych z okupacja Izraela Palestynczykow. Spojrz na statystyki ile bylo przed jego rzadami zamachow a ile za jego polityka terroru. Na szczescie dla Bliskiego Wschodu koniec "rzeznika z Libanu", tworcy programu rozbudowy nielegalnych osiedli zydowskich w Palestynie, jest juz bliski! Dobrze, ze po sylwestrze zostalo mi troche fajerwerkow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amir Re: terroryzm Sharona 05.01.06, 12:24 statystyki wskazują matołku, że liczba ofiar znacznie się zmniejszyła. Za Baraka, alr takze Rabina I Natanyahu ofiar w wyniku suisaide bombers było znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: terroryzm Sharona 05.01.06, 12:40 moze w ostatnim okresie ale patrzac na czas przed 2000 a po 2000 okazuje sie,ze Sharon przyczynil sie znacznie do smierci nie tylko Palestynczykow ale rowniez Zydow. Szczekaj sobie dalej - dni tego zbrodniarza sa policzone. Bog go osadzi sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
sidi1 Re: terroryzm Sharona 05.01.06, 12:59 Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę, ale rok 2000 i 2001 to okres w którym zginęła najwięcej osób po obu stronach. To okres sprawowania władzy przez Baraka i największego wpływu Arafata na bojówki Fatahu i eskalacji działań Hamasu. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: terroryzm Sharona 05.01.06, 13:00 chodzi mi o czas po Baraku. Jak zajde link do statystyk podziele sie nim na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: terroryzm Sharona 05.01.06, 14:23 Ciesz się, ciesz. Hamas też przeżywa okres radosći. I Osama też. I 'cała postępowa ludzkość' pewnie też. A w Libanie (1982) Arabscy chrześcijanie wymordowali Arabów muzułmanów jako odwet zarzezie palestyńsko-syryjskie na maronitach (Arabach, ale jakby 'mniej postępowych' bo chrześcijańskich...). Ale i tak wszystkiemu winni Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
chram7 przedziwna to logika !! 07.01.06, 11:11 Kupiłem żonie samochód i wpadł na nią pijany kierowca. To ja jestem temu winien,bo kupiłem ten samochód? Skąd ci przyszło do głowy,ze bez szarona tych zamachów byłoby mniej? I czy byłoby mniej jakby nie zabijał terrorystów? I czy byłoby ich mniej jakby nie wybudował muru? I czy byłoby ich mniej jakby nie opuscił strefy Gazy? Powiedzmy szczerze,jakbysmy byli na miejscu Izraelczyków to taki przywódca ,jak Szaron,to skarb z którego można byc dumnym. Ale dobrze że nie jesteśmy na ich miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: przedziwna to logika !! 07.01.06, 22:20 Jezeli sledzisz przebieg wydarzen w Izraelu i na okupowanych terenach to latwo zauwazysz ze prawie kazda akcja Palestynczykow jest i byla odpowiedzia na prowokacyjne dzialania Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przedziwna to logika !! 07.01.06, 23:21 rzeczywiscie? kto rozpoczynal intifady? kto zrobil pierwszy zamach? lubisz przekrecac fakty, ale to moze przekonac tylko ciebie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: przedziwna to logika !! 08.01.06, 09:13 rzeczywiscie? A kto kogo okupuje ? Kto nielegalnie zajmuje Zachodni Brzeg. Kto dopiero co wycofal sie z Gazy. Kto buduje nielegalny mur na palestynskiej ziemi? Kto nielegalnie zaanektowal Jerozolime i buduje tam nielegalne osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przedziwna to logika !! 08.01.06, 18:20 hahaha...... nu, koneser, nie bede tutaj sie dlugo rozwodzic..... ziemie nie sa okupowane tylko zdobyte przez nas w wojnach, ktore arabowie rozpoczeli. w gazie nas nie ma, bo tak MY postanowilismy. jak wiesz, wyjscie z gazy bylo jednostronne, bez zadnego porozumienia sie z arabami. mur jest jaknajbardziej legalny, i spelnia swoja role doskonale: 70% zamachow mniej. jerozolima byla rowniez zdobyta przez nas, a nie zaanektowana. no i zebys sie douczyl: przed wojna 67 roku gaza nalezala do egiptu, a zachodni brzeg i wschodnia jerozolima do jordanii. ani jordania ani egipt nie zadali od nas nigdy tych ziem spowrotem. to ze je oddajemy tzw. palestynczykom, to nasza decyzja. nie musimy naprawde nic im oddawac. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: przedziwna to logika !! 09.01.06, 00:16 hahaha, droga dano coz za pokretna logika przebija z twojej wypowiedzi. Albo jestescie panstwem prawa, ktore przestrzega ustalonego miedzynarodowego porzadku albo polegacie na sadach rabinackich i Starym Testamencie. rozbawilas mnie stwierdzeniem nie okupowane a zdobyte........ zalosna to doprawdy logika. Mur jest nielegalny - wypowiedzial sie w tej sprawie Trybunal Miedzynarodowy z Hagi. Jerozolima zostala przez was zdobyta ale nadal nie jest legalnie czescia panstwa Izrael - napisz nam prosze jakie poza bodajze USA panstwo ma swoja ambasade w Jerozolimie ? To co napisalas to doskonaly przyklad totalnego kretactwa i kpiny w zywe oczy - nie okupowane a zdobyte. rownie dobrze moglas napisac nie skradzione a pozyskane..... I pamietaj zlo, ktore zadajecie Palestynczykom do was wroci.....i nie pomoze zaden mur. W konflikcie z Palestyczykami jestescie agresorem i trudno sie dziwic, ze was Palestyczycy nie lubia i z wami walcza...... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: przedziwna to logika !! 10.01.06, 06:41 Odpowiadasz na : dana33 napisała: > rzeczywiscie? kto rozpoczynal intifady? kto zrobil pierwszy zamach? > lubisz przekrecac fakty, ale to moze przekonac tylko ciebie sama.------------- ------------------------------------------------------------------------- Intifady rzeczywiscie rozpoczeli Palestynczycy, tylko czyzbys zapomniala kto ich do tego sprowokowal? Prowokacje zawsze sluzyly do wszczecia pozadanego konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
chram7 marysiu 57 !! 08.01.06, 20:34 ja to pamietam tak -jakis terrorysta rozrywa się w Hajfie czy Tel-Avivie. Badają szczatki i po DNA dochodza gdzie mieszkał. Wpada tam armia izraelska i wysadza (po ewakuacji rodziny) chałupę. A ty widzisz to inaczej. Zapewne tak - armia izraelska wpada i wysadza pierwszą z brzegu chałupę. Jeden z cudem ocalonych postanawia się zemścić - lezie do punktu hamasu ,dostaje pasek pełen dynamitu, potem kombinuje jak się dostac do Izraela. Schodzi mu na tym ze 3 miesiące, bo o praće trudno. Jak juz ją ma to przemyca pasek i robi bum w jakimś kinie pełnym małolatów. To ważne by to były małolaty , bowiem nic tak nie boli jak smierć dzieci. I tyle by było ,jak chodzi o twą spostrzegawczość. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: marysiu 57 !! 18.01.06, 05:33 Masz racje ze nic tak nie boli jak smierc dzieci. Mam nadzieje ze jestes na tyle "spostrzegawczy" ze zauwazyles ze 90% dzieci ktore zginely lub zostaly kalekami z powodu okupacji Izraelskiej to dzieci PALESTYNSKIE. Bolacy jest tez fakt ze dzieci Palestynskie z POWODU OKUPACJI gloduja , nie maja normalnego dziecinstwa i pozbawione sa edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rosolma Szaron 08.01.06, 12:10 Smutny świat, w którym ktoś robiąc coś dla swego państwa musi narażac się innym. Nie kaceptuje metod, ale myślę, że Pan szaron jest Salomonem współczesnego Izraela, że będzie inspirował innych do rozwiajania myśli państwowtwórczej, czy to się komus podoba czy nie. Każdy ma prawo żyć i pracować dla swego państwa. Maria Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Szaron 10.01.06, 06:47 MARIO!!!!!!!Wedlug twojej analizy wyglada na to ze Hitler tez mial prawo do tego co nawyrabial, poniewaz tak jak Szaron"pracowal dla swego panstwa" Bron Boze zeby jeszcze inspirowal innych. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Opasly watazka bohaterem Wyborczej 05.01.06, 11:52 SWiecej o nim pisza niz o polskim rzadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy puknij sie w leb jelopie 05.01.06, 12:01 Szarona mozna okreslic jako polityka tragicznego ktory wyrosl na meza stanu, (tylko u nas na mianem meza stanu okresla sie konformistow pokroju A.Kwasniewskiego), natomiast Szaron kiedys jastrzab zaczal podejmowac trudne i niepopularne decyzje, ktore faktycznie moga choc troche przyblizyc pokoj pomiedzy Palestyna a Izraelem Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Szaron - zydowski bandzior, morderca, okupant 05.01.06, 12:38 my, to kto? czy wystepujesz w imieniu wszystkich polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: Szaron - zydowski bandzior, morderca, okupant 05.01.06, 12:41 wiekszosc Europejczykow w tym i Polacy uwazaja Izrael za najwieksze zagrozenie dla pokoju na swiecie. Myslisz, ze kochaja tu rzeznika z Libanu? Odpowiedz Link Zgłoś
dupcsyjon Re: Szaron - zydowski bandzior, morderca, okupant 05.01.06, 12:51 Caly swiat go uwaza za najwieksze zagrozenie dla pokoju!!! Faktem jest, ze on wprowadzil tyle zmian w strategii IDF (bombardowanie gesto zaludnionych terenow i morderstwa liderow palestynskich nie liczacymi sie ze stratami cywilnymi a szczegolnie kobiet i dzieci), ze nie wiele sie zmieni po jego smierci. Nastapi tylko zaostrzenie konfliktu. lolo_de_bolo napisała: > wiekszosc Europejczykow w tym i Polacy uwazaja Izrael za najwieksze zagrozenie > dla pokoju na swiecie. Myslisz, ze kochaja tu rzeznika z Libanu? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo ultranacjonalisci zydowscy 05.01.06, 12:55 tego tez sie boje... wole nie myslec gdy Sharona zastapi Benito Natanjachu lub inny faszysta z ultranacjonalistycznych partii zydowskich. Wtedy moze okaze sie, ze rzeznik z Libanu byl przy nastepcy aniolkiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ultranacjonalisci zydowscy 05.01.06, 13:08 aha, rozumiem. widac, zescie znawcy bliskiego wschodu. tak trzymac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: ultranacjonalisci zydowscy 05.01.06, 13:10 mozesz sie okreslic kto to "my" ? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ultranacjonalisci zydowscy 05.01.06, 13:12 ja? to ty napisales "my", nie ja. ty wystepujesz w roli "my krol polski" albo "my krol europejski". ja wystepuje tylko we wlasnym imieniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: ultranacjonalisci zydowscy 05.01.06, 13:15 hmm nie bardzo rozumiem. Nie pisalem tu nigdzie "my" - popatrz moze na loginy oki? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: ultranacjonalisci zydowscy 06.01.06, 05:14 Odpowiadasz na : lolo_de_bolo napisała: > tego tez sie boje... wole nie myslec gdy Sharona zastapi Benito Natanjachu lub > inny faszysta z ultranacjonalistycznych partii zydowskich. -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
cztan Re: Szaron - zydowski bandzior, morderca, okupant 05.01.06, 14:51 my napisalem ja, tylko cenzor - jakis zydowski slugus - wywalil mojego posta, zydzi od czasow nkwd, kbb, ub i tem podobnych zawsze garneli sie do tego typu organizacji, taka juz ich natura :) Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Szaron - zydowski bandzior, morderca, okupant 05.01.06, 23:38 droga dano33 - pisanie Polacy z malej litery jest albo oznaka braku szacunku jaki probujesz nam Polakom okazac lub zwyczajnie dowodem slabej znajomosci jezyka polskiego. Mozesz nam wyjasnic, co mialas na mysli ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Swietny dowodca i polityk. Zasluzyl na szacunek 05.01.06, 12:59 jego przeciwnicy - milosnicy arabskich terrorystow i sami terrorysci zas to raczej smiecie a nie rowni jemu przeciwnicy. Szaron byl skuteczny - podjal trudne decyzje, Izrael jest bezpieczne od zamachow bombowych. dlatego lewicowe smieci oraz milosnicy terrorystow oddaj sie z luboscia zajeciom takim jak chocby wykrzykiwanie "szaron do hagi" tyle ze prawda jest taka - szaron do hagi nie trafi, politykiem jest wielkiego formatu i takim go zapamieta historia a idole jego wrogow jak Jassin gryza juz ziemie do ktorej wyslaly ich izraelskie rakiety. to jest rzeczywistosc Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo zydowski antysemityzm 05.01.06, 13:07 rzeczywistosc jest taka, ze nie raz odwolal swoja wizyte w Europie w obawie o aresztowanie go za zbrodnie przeciwko ludzkosci. Zacytuje tu Isarela Shamira - wielkiego i odwaznego Zyda: "Byliśmy przeciwko gettom, ale tylko wtedy, gdy sami zostaliśmy w nie wepchnięci. Teraz najbardziej liberalny żydowski plan proponuje stworzenie szeregu gett dla gojów, ogrodzonych drutem kolczastym, otoczonych przez żydowskie czołgi, z żydowskimi fabrykami u wejścia. W nich Arbeit uczyni gojów Frei. Oczywiście damy temu gettu pełną niepodległość, odcinając mu najpierw wszelkie źródła zarobku i utrzymania." Całość (polecam): viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=felietony/000185.info Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus wiesz co to jest getto glupku? 05.01.06, 13:11 otoz getto to cos takiego co jest ogrodzone i jest w srodku. na razie izrael jedynie te druty buduje WOKOL SIEBIE. TO SIE NAZYWA MUR A NIE GETTO jedyny kto w nim bedzie zamkniety to sami zydzi - na mape spojrz biedaku. to izrael jest WEWNATRZ MURU a ci "biedacy" sa NA ZEWNATRZ. chyba ze oni z jakiegos powodu tak bardzo chca WEJSC DO IZRAELA. tylko ze gospodarzem izraela sa Zydzi - i oni decydowac beda kto wchodzi a kto nie. A jak ktos nie lubi izraela to niech sie tam nie pcha. jak ja kogos nie lubie to usilnie do niego nie pukam i nie probuje sie wladowac. jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: wiesz co to jest getto glupku? 05.01.06, 13:17 nie wazne z czego jest zbudowane...getto to getto. Zydzi zamykaja owszem i siebie (patrz Hebron czy nielegalne osiedla) ale i Palestynczykow (patrz Kalandja, ostatnio Betlejem oraz ogolnie Zachodni Brzeg odciety od granicy z Jordania, Morza Martwego etc...). przestan chrzanic glupoty Marcussie. Przez twoja slepa faszystowska nienawisc do Arabow trudniej jest ci chyba skupic. Ten fragment to text ZYDA z IZRAELA a nie moj. Wiec jesli masz jakies pretensje to pisz do niego cwaniaczku... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: wiesz co to jest getto glupku? 05.01.06, 13:24 a co mnie obchodzi ze to zyda z izraela?? Jakie maja zydzi zdanie o szaronie latwo zobaczyc ogladajac sondaze izraelskie. Jakie maja poglady Polacy np co do naszej postawy w wielu sprawach tez latwo zobaczyc. fakt ze sie jakies pajace przytrafia w kazdym kraju to norma. Wyjatek potwierdza regule. palestynczycy mieli swoja szanse w 1948. ale wybrali droge wojny. potem wybrali droge wojny jeszcze w 67 i 73. czemuz to tacy pokojowi sie zrobili teraz? bo droga wojny nie wyszla? to trzeba taktyke zmienic?? -****************************************************************************** napisz cos o zdaniu braci arabow o biednych palestynczykach. jordania - proba wywolania rewolty konczy sie masakra pokojowych palestynczykow przez wojska jordanii - wielkokrotnie wiecej zabitych niz przez wszystkie lata przez izrael. kuwejt - lata 90 te - 300 tysiecy palestynczykow wywalonych z kraju za kolaboracje z najezdzca (husajnem) dzis - strzelanina na grnicy z egiptem. zlituj sie, przestan tutaj bredzic. izrael robi to co musi. palestynczycy mogli miec wszystko w 1948.l nie chcieli. oni dokonali wyboru. i maja to co sami wybrali. jakbym mial sasiada ktory 3 razy chcial mi podpalic dom - nie ustapil bym ani na jote. Brawo Szaron Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: wiesz co to jest getto glupku? 05.01.06, 13:28 oj slepy a w dodatku pseudo-inteligent z ciebie... ciekawe jak bys sie zachowal gdyby ktos Cie z domu wyrzucil i potem kazal mieszkac obok w stodole. Takie porownanie jest w tym przypadku najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: zydowski antysemityzm 05.01.06, 13:13 viva palestyna...... mirmilek pod nowym nikiem??? nu, podskakuj dalej, blaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: zydowski antysemityzm 05.01.06, 13:19 Nie mam nic wspolnego z wymieniona osoba. Na forum swiat malo kiedy sie udzielam ale dzis jest wyjatkowy dzien. Ciesze sie, ze Bliski Wschod bedzie mal jednego terrorysty mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
upierdliwy Re: zydowski antysemityzm 05.01.06, 13:14 p....sz jak potłuczony. I nie występuj w imieniu Polaków.Na szczeście wiekszość myśli inaczej niż tacy zasrańcy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: zydowski antysemityzm 05.01.06, 13:19 chciales napisac wiekszosc w rzadzie... ale tam akurat Polakow malo. Odpowiedz Link Zgłoś
henricus Re: zydowski antysemityzm 15.01.06, 14:21 Juz wszystko rozumiem... Jak ktos podaje link "viva palestina..." - to juz wiem jaki smiec tu pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
sidi1 Re: Swietny dowodca i polityk. Zasluzyl na szacun 05.01.06, 13:20 najbardziej lubię ataki na niego za Bejrut, tak jakby to on spowodował całe zdarzenie. Politycznie zapewne jest winny, gdyż powinien był przewidzieć niewawiść pomiędzy szyitami, palestyńczykami i maronitami w zajętym Bejrucie. Zatem powinien - jako urzędnik, a nie osoba stojąca na straży (proszę o tym pamiętać) - był wprowadzić większa ochronę w opanowanym chaosem wojennym Bejrucie. Jednak nie można go winnić za postępowanie falangi - chrześcijańskiej bojówki (o czym w Polsce mało kto pamięta), która doprowadziła do mordu. W każdym razie niesprawiedliwa jest skierowanie całej nienawiści na osobę Szarona, ale niektórzy muszą spersynifikować swoją nieokiełzaną głupotę i sfrustowanie. A jassin - niech mu będzie ziemia ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 13:27 nienawidza go za to ze nie ustapil terrorystom. Jassin i Rantisi pragneli zabijac cywilow - dosiegla ich sprawiedliwosc. Szaron stworzyl mur - nie ma juz plonacych autobusow. Szaron wygral izraelska wojne z intifada i terroryzmem. Sympatycy terroryzmu i Ci ktorzy nienawidza zydow nie moga juz wiele zrobic. Zostalo im tylko plucie na szarona. Tak robi kazdy slaby i przegrany bez honoru. Przegra walke, idzie do domu. Nie mogac juz skrzywdzic zwyciezcy pluje na jego zdjecie. jakie to zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 13:33 zalosny to jestes ty. Akurat kilka miesiecy temu w Beer Shevie byl zamach a Intifada wciaz trwa tylko na innym poziomie. Widac,ze pojecia o Palestynie i zyciu tam zbyt wielkiej nie masz. Bylem w tym gettcie z kilkoma znajomymi w wakacje i wierz mi, ze nie chcialbys zyc tak jak oni. Europejczycy nie sa w stanie sobie wyobrazic jak to jest zyc pod zydowskim butem. Na szczescie jest internet, kamery video i aparaty cyfrowe - zbrodni tak latwo ukryc sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
sidi1 Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 13:44 zamacg w beer Shevie jedynie dowodzi, że trzeba na odcinku południowym przyspieszyc budowę muru (niewątpliwie skutecznej ochrony ludności cywilnej przed islamskimi fanatykami). Nie chciałbym żyć tak jak większość Palestynczyków, ale czy to wina Izraelczków, czy może Państw sąsiednich i samych Palesyńczyków, którzy nie starają się zmienić swojego statusu materialnego i wyglądu sąsiedztwa, bo im pasuje tak jak jest. Przejeźdzając kawałek świata widziałem na tyle wystarczjąco, że nie ruszają mnie kawałki o ich sytuacji. W Jerozolimie Palestyńczykom wcale nie przeszkadza, że w ich ogródku zamiast trawnika mają śmietnik na którym pasie się koza. To jest ogromna róznica cywilizacyjna i mentalna i to ona jest źródłem położenia Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 13:48 jest ogromna roznica i masz racje, ze wine za cala te chora sytuacje nie ponosi tylko Izrael ale rozniez rzady sasiednich panstw arabskich. Zydzi zamiast inwestowac w bomby i mur, ktory runie wkrotce powinni zajac sie edukacja Palestynczykow. To duzo lepsza bron. Malo tego urosli by w oczach swiata. W palestynie budowanych jest obecnie kilka szkol wyzszych m.in. w Hebronie - inwestuje Europa i Japonia. Dlaczego Izrael do takich obiektow stzela ? - patrz gaza / rafah ? A mur... niech sobie Zydzi go buduja ale na Green Line. Wtedy protestow nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
upierdliwy Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 13:46 Lolusiu, oni tak żyją, bo tak chcą żyć, a także ich braciszkom zza miedzy zależy aby tak żyli. To świetna propaganda. Oni nawet gdybyś im dał coś lepszego, to w krótkim czasie zamieniliby w gnojowisko. Niech Europa popatrzy jacy my biedni - to jest to czego oni chca. A teraz czego chca? Wlaśnie sie morduja sami ze sobą. Dlaczego nikt z ich braci zza miedzy ich nie chce? Nawetkrewni w Izraelu. Bo wiedzą, że to chodząca zaraza. Tylko wpuścić, a się rozprzestrzeni. Prawie 100% Arabów izraelskich myśli tak jak ja. No może nie 100%, a 99% Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 13:50 powinienes miec login "faszysta". Jak mozesz nazywac ludzi tylko dlatego,ze sa Palestynczykami "zaraza"? Bylem goszczonych przez te 'zaraze" jak to ujales i sa to naprawde wspanali i ciepli ludzie. Starsznie duzo wycierpieli i sa zdesperowani. Odpowiedz Link Zgłoś
upierdliwy Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 13:59 Nie rozśmieszaj mnie. Ciepli to oni są kiedy moczą rece we wnętrznościach jakiegoś trupa, bo robią to również kiedy niosą swojego kumpla. Mili, kiedy biegaja z karabinami i strzelają w powietrze z byle jakiej okazji i po drodze zabija kilku swoich. Im wolno. Milutko też potrafia się rozrywać wśród cywili i dla takiej rozrywki gotowi pojść do loża z 72 dziewicami. Po wojnie (wygranej) Izrael chcial zwrócić Gazę Egiptowi. Ten się bronił rękami i nogami, aby nie dostać ich z powrotem. Jordania wolała zostawić te tereny Izraelowi, byle tylko nie powrócili Palestyńczycy do Jordanii, a przeciez byli obywatelami jordańskimi. Dlaczego tych milusińskich nigdzie nie chcą. Powiem ci; bo to są rozrywkowi chłopcy, ale bawią się inaczej niż cywilizowany świat. To są dzikie bestie i zwyrodnialcy. lolo_de_bolo napisała: > powinienes miec login "faszysta". Jak mozesz nazywac ludzi tylko dlatego,ze sa > Palestynczykami "zaraza"? Bylem goszczonych przez te 'zaraze" jak to ujales i s > a > to naprawde wspanali i ciepli ludzie. Starsznie duzo wycierpieli i sa zdesperow > ani. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 14:04 Jestes albo bardzo naiwny, albo jestes Zydem, ktoremu zrobiono w szkole wode z mozgu albo rasista. Twoje okreslenia sa tak samo glupie jak takie, w ktorym wierzy sie,ze Cyganie porywaja w workach dzieci lub Zydzi lubuja sie w macy namaczanej krwia dzieci... puknij sie lepiej mocno w glowe! Idz stad! Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Przeczytaj, pełen młodzieńczej, 05.01.06, 14:09 terrorystycznej pasji kretynie: ...Z wielu krajów, także z Egiptu i Jordanii, nadeszły życzenia powrotu do zdrowia dla Szarona. Przedstawiciel Autonomii Palestyńskiej oświadczył, że Palestyńczycy poruszeni są stanem przywódcy Izraela. Natomiast członek skrajnego ugrupowania Hamasu w Strefie Gazy powiedział, że Bliski Wschód bez Ariela Szarona będzie lepszy.... Skądinąd lepiej, że produkujesz się tu, na forum, zamiast smarować swoje brednie na murach. Strzel se piwko, koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Przeczytaj, pełen młodzieńczej, 05.01.06, 14:28 lepiej jeszcze antos..... wczoraj w nocy jihad powiedzial, ze bardzo dobrze, ze sharon w ciezkim stanie i zycza mu skonczenia w piekle, zywm lub martwym... doslownie tak sie wyrazil. no i juz zaczynaja tanczyc na ulicach.... Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Re: Przeczytaj, pełen młodzieńczej, 05.01.06, 14:41 Więc czym różni się od dżihadowca terrorysty taki gó..arz jak autor tego wątku, który na wieść o ciężkiej chorobie kogoś, kto potrafi w łapie utrzymać cały ten bajzel fika z radości nóżkami, bredzi o faszyźmie, ludobójstwie, apartheidzie i co tam jeszcze? Terrorystyczna międzynarodówka głupoty, inaczej tego nie idzie nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
dupcsyjon Przeczytaj pełen młodzieńczej pasji specjalisto 06.01.06, 03:51 od zaciemniania. Może to ci trochę rozjaśni ale wątpię czy potrafisz czytać po angielsku lub znasz hebrajski. Zapewne jedyne co czytasz to Eurojihad. The First Stroke Dec. 19 Prime Minister Sharon shares drinks with Shimon Peres in the Knesset. Within half an hour, Sharon is driven to hospital unconscious. It took him a day before he could even spell his own name. He was brought into the hospital by his bodyguard, Yoram Rubin. As a good chunk of Israel knows today, it was the Peres-Rubin team that murdered Yitzhak Rabin. When Rubin was shown on television news accompanying Sharon's stretcher, suspicions spread throughout the country.For two days, Sharon remained in hospital where he underwent intensive tests. We may ask, how did they miss the blood clot that struck Sharon barely two weeks later?The timing of Sharon's latest stroke is uncanny. It occurred one day after he was implicated in an enormous scandal. For those unaware of the background to the scandal, peruse the following: www.barrychamish.com/html/wayne_owens.html www.jewishsf.com/content.... www.barrychamish.com/ In the 1970s, Hamas was built up by Israeli occupying forces as a "countergang" to the Palestine Liberation Organization (PLO) of Yasser Arafat. Individuals who later emerged as Hamas leaders were granted licenses by Israeli authorities to set up food kitchens, clinics, schools, and day-care centers, to create a governing structure alternative to Arafat's Fatah. www.globalresearch.ca/articles/STE204A.html antek_cukierman napisał: > terrorystycznej pasji kretynie: > > ...Z wielu krajów, także z Egiptu i Jordanii, nadeszły życzenia powrotu do > zdrowia dla Szarona. Przedstawiciel Autonomii Palestyńskiej oświadczył, że > Palestyńczycy poruszeni są stanem przywódcy Izraela. Natomiast członek > skrajnego ugrupowania Hamasu w Strefie Gazy powiedział, że Bliski Wschód bez > Ariela Szarona będzie lepszy.... > > > Skądinąd lepiej, że produkujesz się tu, na forum, zamiast smarować swoje > brednie na murach. Strzel se piwko, koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
upierdliwy Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 14:18 :))) zaraz sobie pójdę. Lolusiu, Zydzi i Cyganie mają kulturę europejską. Cyganie nie mordują i nie wysadzają autobusów. To chrześcijanie i dobrzy ludzie. Mają swoją kulturę ( bardzo zresztą piękną)i swoje wady. Zydzi też nie wysadzają się w powietrze, a judaizm , to religia życia, czyli życie jest wartością największą, tak jak u Cyganów. U Palestyńczyków zgodnie z religią życie nie jest największą wartością, a raczej śmierć w imię Allaha. Więc nie porównuj Zydów i Cyganów do Arabów. lolo_de_bolo napisała: > > Idz stad! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 05.01.06, 23:49 co do Zydow to zapomniales napisac, ze owszem zycie jest dla nich najwazniejsze o ile jest to zycie nie-goja..... byl juz taki facet z wasikiem, ktory mial pomysl na unter-menchow i uber- menschow..... warto czasem posluchac roznych 'madrych' rabinow bredzacych cos o wartosci zycia Zyda i goja...... Odpowiedz Link Zgłoś
dupcsyjon Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 06.01.06, 03:26 Ciekawe, ze przed przybyciem "wybrańców boga" na Ziemi Świętej nie było rozlewu krwi a Palestyńczycy żyli we względnym dobrobycie. Ty też piszesz te bzdurne posty po to: …”Niech Europa popatrzy jacy my” skretyniali kompletnie idioci. upierdliwy napisał: > Lolusiu, oni tak żyją, bo tak chcą żyć, a także ich braciszkom zza miedzy > zależy aby tak żyli. To świetna propaganda. Oni nawet gdybyś im dał coś > lepszego, to w krótkim czasie zamieniliby w gnojowisko. Niech Europa popatrzy > jacy my biedni - to jest to czego oni chca. > A teraz czego chca? Wlaśnie sie morduja sami ze sobą. Dlaczego nikt z ich braci > > zza miedzy ich nie chce? Nawetkrewni w Izraelu. Bo wiedzą, że to chodząca > zaraza. Tylko wpuścić, a się rozprzestrzeni. Prawie 100% Arabów izraelskich > myśli tak jak ja. No może nie 100%, a 99% Odpowiedz Link Zgłoś
eizoo Re: nienawidza go bo zwyciezyl i byl skuteczny 06.01.06, 11:22 lolo_de_bolo napisała: > zalosny to jestes ty. Akurat kilka miesiecy temu w Beer Shevie byl zamach a > Intifada wciaz trwa tylko na innym poziomie. Kolego, jak to jest że większość tzw uchodźców Palestyńskich to urodzeni Jordańczycy? Wiesz może dlaczego siedzą w obozach a Jordania szczelnie przed nimi zamknęła granice? Pewnie wciąż pamiętają Czarny Wrzesień - w końcu 20 000 zabitych w ciągu miesiąca to nie przelewki. było nie było te wredne Żydy nie zabiły tylu Palestyńczyków w ciągu 58 lat... A Jordańczycy - rach, ciach.... Odpowiedz Link Zgłoś
mkadosz Re: Swietny dowodca i polityk. Zasluzyl na szacun 05.01.06, 21:52 zgadzam się . To wielki przywódca narodu, przeszedł długą ewolucję, gdyby był zdrowy dokonałby jeszcze zaskakujących posunięć. Żal SzArika Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Swietny dowodca i polityk. Zasluzyl na szacun 05.01.06, 23:50 ta dalej budowalby nielegalny mur na palestynskich ziemiach i stawial nielegalne osiedla na Zachodnim Brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: Swietny dowodca i polityk. Zasluzyl na szacun 06.01.06, 01:54 Zgadzam się z tą opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 05.01.06, 14:44 A jak rozwiazac problem uchodźców? Cz Polska zgodziłaby się na powrót jakichś 5 mln Niemców do Gruenberg, Hirschberg, Breslau czy Allstein? To też 'uchodźcy' z 1945? A Czechy cofną dektry Benesza i też 'rozwiążą problem wysiedlonych z Sudetów w 1946'? A kraje arabskie trzymają obozy dla uchodźców po 50 latach od wojny! I to ma być argument bo jakaś większość w ONZ tak uznała? Nas też przypisano do ZSRR, przegłosowano na wszystkich forach, a efekt..... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 05.01.06, 15:19 Jak rozwiazac problem uchodzcow? Np dajac im odszkodowania (w porozumieniach genewskich palestynczycy zrzekli sie prawa do powrotu), a przede wszystkim dajac im moralne zadoscuczynienie w postaci, powiedzmy, oficjalnych przeprosin ze strony izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 05.01.06, 21:26 Brzmi łagodnie, ale chyba nie po to istnieją obozy uchodźców z czasu wojny 48 żeby dać się 'udobruchać' izraelskim przepraszam. Głównym problemem arabskim jest nieistnienie demokracji, rządy tyranów (Husajn w Iraku) czy tyranków (Syria, Libia, ale i Egipt niedaleko), korupcja i złodziejstwo (Arafat i jego fortuna oparta na złodziejstwie) rządów itp. Tzw opinia światowa to widzi, ale z oburzeniem reaguje na ekscesy (istniejące!) Izraela, a ignorująca np. krwawą wojnę arabsko-arabską w Libanie. No bo jak nie ma armii izraelskiej (jest syryjska, ale to mniej 'boli' postępowców) ani US Army (to oni są rzekomo powodem rzezi szyitów w Iraku) to kogo tak naprawdę to interesuje. Winny Izrael i problemy które stwarza. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 05.01.06, 23:53 ta a Izrael jest normalnym panstwem.... premierem jest opasly byly general armii, ktory zaslynal swymi dokonaniami w Bejrucie. Co do poziomu korupcji w Izrealu - nie tak dawno glosno trabili o skandalu lapowkarskim w jaki byl uwiklany syn Sharona..... Zydzi i Arabowie to to samo - z ta drobna roznica, ze zalozyciele Izrael'a spedzili troche wiecej czasu w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 07:53 taaaaak, polska to miala premierow jeden w jeden..... walesa szczegolnie oznaczal sie inteligencja, trzeba bylo tlumacza z polskiego na polski, zeby zrozumiec, co facet mowi.... no i opasly tez byl, nie? ze nie wymienie wszystkich jego i jego synka aferek finansowych.... znalazl sie krytyk.... Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 10:50 Droga dano33 ponowie swoje pytanie z innego postu - uporczywie piszesz Polska, Polacy z malej litery - czy ma to byc z twej strony oznaka braku szacunku do nas czy raczej zwykle nieuctwo ? BTW, Walesa byl prezydentem a nie premierem. I zapewniam cie - zaden z polskich politykow nie byl tak opasly jak Sharon - no moze jeden - z dosc egzotycznej partii - nazywal sie Witaszek....... Sharon nie ma za grosz inteligencji - posluguje sie jedynie sila. Jego watpliwe osiagniecia to: * inwazja Libanu - skad musial sie koniec koncow wycofac - zostawiajac za soba Hezbollah i Syryjczykow * nielegalna budowa muru na palestynskich terenach - ktory zapewniam cie nie utrzyma sie w obecnym ksztalcie * nielegalna budowa osiedli na Zachodnim Brzegu - z ktorych tez sie koniec koncow wycofacie. Ten grubas byl zreszta bezposrednia przyczyna wybuchu II Intifiady pchajac sie ze swym grubym brzuchem na Wzgorze Swiatynne..... P.S. badz tak dobra i wymien te rzekome afery finansowe Walesy i jego rodziny. Czekam z ciekawoscia. Syn Sharona to lapowkarz i przestepca. Mial proces. A sam Ariel byl umoczony w nielegalne zbieranie pieniedzy na wybory. Blizej wam do Arabow - przeciez wywodzicie sie z tej samej grupy etnicznej....... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 10:54 syn walesy stuknal w samochod jakiejs babki,he,he nie widzisz jaka to wielka afera,nawet proces mial i odszkodowanie musial zaplacic,he,he a jak byli mali to w szkole lobuzowali Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:28 nu krystek, typowe..... to co sie dzieje w polsce zawsze jest przez was bagatelizowane.... jak dobrze pamietam, to pil na umor, uzywal panstwowe pieniadze na wlasne cele, czyli kradl, to odszkodowanie to tez poszlo z kasy panstwa, remont palacu tatusia mlodego walesy, o ktorego excesach rozpisywaly sie wszystkie polskie gazety, tez z kasy panstwa... nu, i jeszcze pare roznych niewinnych historii.... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:42 daj jakies linki na te panstwowe pieniadze na wlasne cele i uwazaj,bo walesa ostanio warczy o byle co do sadu podaje he,he ten palac na Polankach widzialas?przejedz sie kiedys... lubie wszystko,choc nie lubie walesy ,bo rozmienil swe zaslugi na drobne i olal ludzi ,ktorzy mu slepo zawierzyli,ale tymnie mniej w twoich ustach ... no dana spodziewalem sie czegos lepszego.mowimy o korupcji na wielka skale,przez polityka pozostajacego u wladzy ,choc pod respiratorem Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:53 sharon nie byl oskarzony o zadna korupcje. i przy wladzy niestety juz nie jest. linki do walesy? a skad ci wezme po tylu latach? nu, wiesz dobrze o czym mowie, wiec nie pieprz, krystek. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 12:01 nie dalej niz dzien przed tym jak wyladowal w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 10:58 i tak przy okazji - kiedy panstwo Izrael przestanie ochraniac przestepcow z okresu stalinowskiego i wyda Polsce zbrodniarza niejakiego Salomona Morela ? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:31 moze mi najpierw odpowiesz, kiedy polska postawi pod sad zyjacych jeszcze szmalcownikow i mordercow z jedwabnego? wtedy tez israel wyda morela. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:43 a sa tacy? czemu israel nie wystapi o ich extradycje? Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 13:29 znasz takowych ? Izrael wystapil o ich ekstradycje ? Jesli nie to nie wypisuj bzdur. Procesy chocby w sprawie Jedwabnego byly i to w okresie kiedy takie indywidua jak Wolanska i Morel byli w Polsce u wladzy a twoi rodacy stanowili trzon takich zbrodniczych organizacji jak Informacja Wojskowa, KBW, UB itp. Jeszcze raz zapytam jak to mozliwe aby 'praworzadne' panstwo Izrael ochranialo takich zbrodniarzy jak Morel ? Kiedy ekstradycja? To dobra okazja dla Izrael'a aby pokazac, ze prawo jest rowne dla wszystkich....... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:25 drogi koneserze 10. jesli przyjrzysz sie dokladnie, to zobaczysz, ze rowniez israel i israelczycy pisze z malej litery i mozesz byc pewien, ze to nie z powodu braku szacunku do wlasnego kraju i rodakow. ja po prostu pisze wszystko z malej litery: imiona, nazwiska, nazwy geograficzne, wszystko. nie z braku szacunku, ale z wygodnictwa. mam dziwne uczucie, ze nie jestes kompetentny do ustalania poziomu inteligencji sharona. jak i rowniez naszej. my moze jestesmy certified meshugge, ale napewno nie certified idiots i nie wybieramy sobie idiote na premiera kraju. inwazja libanu byla odwetem za dlugoletnie ostrzeliwanie polnocnych granic israela i nikt, nawet ty, nie masz prawa odmawiac zadnemu panstwu, i israelowi juz napewno nie, jego obowiazku obrony granic i obywateli. tak, budowa muru jest nielegalna. wg czyjego prawa? a zamachy na ludnosc cywilna w autobusach i kawiarniach to legalne? i mozesz byc pewien, ze jak dlugo terror bedzie zagrazac obywatelom israela, tak dlugo ten mur bedzie stal. oczywiscie, ze wycofamy sie z zachodniego brzegu. ale wg naszych planow. i ewakuacja gazy i przyszla ewakuacja czesci zachodniego brzegu, to osiagniecie sharona i tylko sharona. ten grubas, jak piszesz, nie byl bezposrednia przyczyna wybuchu II intifady. ta byla zaplanowana juz miesiace wczesniej. syn szarona to moze jest lapowkarz i przestepca. ale tymczasem procesu jeszcze nie bylo i nie zostal skazany, wiec radze ci wstrzymac sie z osadzaniem go, dopoki jego wina nie jest udowodniona. nie wiem, czy jest nam blizej do arabow czy nie, to tez twoje zdanie. natomiast ty jestes w samym srodku glupich antysemitow. maly rozumek, nieduzo wiedzy. ale bardzo duzo hucpy. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 12:22 droga dano33 na jakiej podstawie kwalifikujesz mnie jako antysemite?Zabraklo juz ci lepszych argumentow? Powtorze raz jeszcze - Sharon zadnym wybitnym politykiem nie jest. Jest niezwykle agresywnym grubasem, ktory w calej swojej karierze poslugiwal sie jedynie argumentem sily. 1.Liban - totalna kleska 2.Mur graniczny - nielegalna budowa na palestynskim terytorium 3.Nielegalne osiedla na Zachodnim Brzegu 4.Bombardowania i pacyfikacje cywilnych osiedli palestynskich. 5.Sprowokowanie II Intifady Poczytaj swoje i kilku innych tu obecnych wielbicieli tego rzeznika - toz lepszego dowodu na wasze rasistowskie antyarabskie nastawienie proznby szukac. Taka moralnosc Kalego - byc antysemita zle, byc antyarabskim rasita dobrze...... oj dana, dana lepiej idz pod Sciane Placzu.... I na koniec apropos prawa - wedlug jakiego prawa osiedla i mur sa nielegalne - ano masz wyroki miedzynarodowych trybunalow, sadow i organizacji takich jak ONZ. Ale jak rozumiem ty uznajesz jedynie sady rabinackie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 hahahahaha...... mirmilek ze swoimi starymi 06.01.06, 07:50 sloganami. lata mijaja. sytuacje sie zmieniaja, a mirmilek dalek pieprzy te same idiotyzmy..... Odpowiedz Link Zgłoś
dupcsyjon Nie przejmuj się tylko przygotuj się na powitanie 06.01.06, 04:13 naszych polskich obywateli z Izraela. Nawet potomkowie byłych obywateli polskich mają prawo do polskich paszportów. Moja córka ma polski paszport (pomimo tego że matka nie pochodzi z Polski) a ona nigdy w Polsce nie była. Tymczasem ambasada polska w Tel-Awiwie dziennie wydaje około 200 polskich paszportów Żydom, którzy traktują polskie obywatelstwo jako "asekurację" w obliczu niekończących się walk z Arabami jak również jako łatwy dostęp na teren Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie przejmuj się tylko przygotuj się na powit 06.01.06, 07:55 hahahaha, ale wyobraznia wam pracuje..... akurat do polski beda jechac.... jest jeszcze pare panstw ktore israelczycy wola bardziej niz polske.... ty lepiej pomysl nad tym, dlaczego polacy zwiewaja z polski i szukaja lepszego zycia, a nie poprawiaj sobie samopoczucia piszac, ze ktos z israela wyemigruje do tego "raju" z ktorego wy sami wyjezdzacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Nie przejmuj się tylko przygotuj się na powit 06.01.06, 10:57 200 paszportow dziennie, !!! co za wstydliwa sprawa, biorac pod uwage te marnyvh 5 milionow , ktore zamieszkuje Israel Kto bedzie pracowal na wasze emerytury? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie przejmuj się tylko przygotuj się na powit 06.01.06, 11:29 nie martw sie krystek o nasze emerytury. lepiej martw sie o polskie, bo jak wiem, to zyc za nie nie mozna.... no i jak taka ogromna masa mlodych polakow opuszcza ten polski raj, to lepiej pomysl, kto bedzie pracowal na wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Nie przejmuj się tylko przygotuj się na powit 06.01.06, 12:25 takie zle to one nie sa - kilku zbrodniarzy zydowskiego pochodzenia - Wolanska, Morel niezle sobie za nie zyja..... aj waj Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 05:11 Odpowiadasz na : tpolar1 napisał: > A jak rozwiazac problem uchodźców? > Cz Polska zgodziłaby się na powrót jakichś 5 mln Niemców do Gruenberg, > Hirschberg, Breslau czy Allstein? To też 'uchodźcy' z 1945? > A Czechy cofną dektry Benesza i też 'rozwiążą problem wysiedlonych z Sudetów w > 1946'? ----------------------------------------------------------------------- Twoje porownywanie powrotu "uchodzcow" Niemckich do powrotu uchodzcow Palestynskich to wielka BZDURA.Wymysl cos innego obronco faszystow i okupantow. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 07:51 Możesz mnie nazywać dowolnie. Nie uważam, że akurat Żydzi powinni byc pozbawieni państwa w chwili gdy na świecie istnieje ich jakieś 200. Może to faszyzm. Los ludzi wyrzuconych z własnych domów zwykle bywa podobny. Należy im pomóc, a nie trzymać w obozach jako ew. argument w targach. Tak było w Europie po wojnie,tak się pewnie stanie na Bałkanach żeby jakiś pokój mógł zapanować. Serbowie (Chorwaci) też musieli się wynosić, ale jakoś nikt nie trzyma ich 'na wszelki wypadek' w obozach! A są to kraje MNIEJ zamożne niż kraje arabskie eksportujące ropę. I na koniec: co sądzisz o muzeum wypędzonych w Berlinie? A dlaczego wg. Ciebie taki się szum zrobił w Polsce? I to za sprawą tylko muzeum w Niemczech! Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:13 oni nie byli wyrzuceni, tpolar. "bratnie" panstwa arabskie wmowily im, ze jak powstanie panstwo israel, to zydzi wybijaja ich do nogi i zeby uciekali. co tez zrobili. uciekli do swoich "braci". zostali zamknieci w obozach uchodzcow, pozbawieni prawa do pracy i do dzisiejszego dnia, prawie 60 lat pozniej, nie maja obywatelstwa kraju, w jakim sie znajduja. ci arabowie, ktorzy tu zostali, maja dzisiaj obywatelstwo israelskie i pelne prawa obywatela israela. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:22 Masakra w Deir Jassin Z Wikipedii, wolnej encyklopedii. Jump to: navigation, search Masakra w Deir Jassin odnosi się do zamordowania dziesiątek arabskich mieszkańców wioski Deir Jassin leżącej w pobliżu Jerozolimy przez nieoficjalne żydowskie oddziały wojskowe (Irgun i Lehi) w dniach 9-11 kwietnia, 1948 r. Nastąpiło to w czasie wzrastających napięć arabsko-żydowskich około miesiąc przed wybuchem znacznie większego konfliktu. [Edytuj] Opis wydarzenia Zajście rozpoczęło się 9 kwietnia 1948 od zaatakowania i przejęcia przez uzbrojone oddziały żydowskie osady Deir Jassin. Akcja została przeprowadzona równolegle z próbami przełamania obrony zachodniej Jerozolimy. Według badań opublikowanych w 1998 roku przez Uniwersytet w Beir Zeit w czasie przejmowania i okupacji osady zostało zamordowanych około 107-120 jej mieszkańców. Mordu dokonały dwie nacjonalistyczne żydowskie organizacje militarne. Większość z szacowanych 750 mieszkańców przetrwało atak - uciekli lub zostali siłą usunięci z osady (wszyscy). Wiele źródeł podaje znacznie większą liczbę zabitych (przeważnie około 250) jednak później uznano to za przeszacowanie poczynione w celach politycznych. Nadal istnieje doza kontrowersji otaczająca śmierć osadników. Tym niemniej większość historycznych źródeł, współczesnych raportów i oficjalnych komentarzy traktuje zajście jako masakrę w trakcie której doszło do niepotrzebnych śmierci i innych nadużyć w czasie i po walkach. Względnie duża ilość zabitych w pojedyńczej osadzie, względnie niewielka ilość zabitych po stronie atakującej (czterech lub pięciu) oraz niska liczba rannych (względem dużej liczby zabitych) osadników dodatkowo poświadcza dominujący konsensus "masakry", ludobójstwa na dużą skalę. Inne rzekome okrucieństwa - okaleczenia ciał, gwałty, wystawianie na pokaz schwytanych osadników - były zgłaszane przez rożne źródła i publikowane w tym czasie. Mieszkańcy okolicznych arabskich wiosek Kolonia i Beit-Isla uciekli po ataku Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:42 hm, widze ze duzo argumentow nie macie, bo nic tylko wracacie ciagle do zdarzen sprzed 60 laty..... masakra zydow w hebronie jest ci znana, krystek? poczytaj cos wiecej nowej witryny, to moze znajdziesz cos innego, niz deir yassin regularnie co 3 miesiace na forum walkowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:45 to ty napisalas,ze nikt ich nie wypedzal,tyl;ko sami wyjechali. TY pierwsza nawiazalas do wydarzen sprzed 60 lat. A teraz przypomnienie jak to bylo ci nie lezy? Przeciez wszyscy o tym wiedza, wikipedia nie tylko po polsku wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 11:54 ja odpowiedzialam na idiotyczny zarzut. nu, dosc, glupich dyskusji z kolejnym manipulantem nie mam ochoty prowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: czy nie lepiej bylo list gonczy wkleic? n/t 06.01.06, 12:02 dana33 napisała: > oni nie byli wyrzuceni, tpolar. "bratnie" panstwa arabskie wmowily im, ze jak > powstanie panstwo israel, to zydzi wybijaja ich do nogi i zeby uciekali. co tez > > zrobili. uciekli do swoich "braci". zostali zamknieci w obozach uchodzcow, > pozbawieni prawa do pracy i do dzisiejszego dnia, prawie 60 lat pozniej, nie > maja obywatelstwa kraju, w jakim sie znajduja. ci arabowie, ktorzy tu zostali, > maja dzisiaj obywatelstwo israelskie i pelne prawa obywatela israela. Nie za bardzo wierzę, w 'humanitarną' wojnę i całkowitą niewinność jednej strony, jeśli nawet ta strona się broni, ma słuszność, albo walczy o elementarne przetrwanie. Nawet zakładając, że uchodźcy w wyniku wojny (nie wnikając w szczegóły. To jednak nie Arabowie wysadzili hotel King David w Jerozolimie) znaleźli się po drugiej stronie Jordanu, to Arabscy bracia powinni im pomóc odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Ale na kogo wtedy możnaby wszystko zwalić? Przecież każdemu dyktatorowi (i prezydentowi jakiejś np. Syrii) wróg zewnętrzny potrzebny jak powietrze. Więc uchodźcy i ich rzekomy 'problem powrotu' pozostaną jeszcze z nami... Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Nudzi mnie już kwestia zydowska. 05.01.06, 14:47 Może jakiś temat o Antarktydzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nudzi mnie już kwestia zydowska. 05.01.06, 14:51 nu, jak cie nudzi, to idz na inny watek. tu masz niezly, moze jestes zainteresowany: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=34317634 Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Nudzi mnie już kwestia zydowska. Oj bardzo nudzi. 05.01.06, 23:31 mnie tez nudzi - robienie newsa w Polsce ze spraw izraelskich jest glupia przesada - proponuje przeniesc wzdychania wielbicieli Sharona i panstwa Izrael na odpowiednie forum - polecam prase izraelska. Wrzucanie geby Sharona na pierwszego news'sa w polskiej TV i polskojezycznej prasie to przegiecie - mamy ciekawsze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
fasan66 Re: Sylwetka Ariela Szarona 05.01.06, 17:23 Nie zabieram glosu co do pana Ariela Szarona.Chcialabym wyrazic jednak moje rozczarowanie ,ze sa ludzie ktorzy stoja po stronie terorystow arabskich i nie maja pojecia jakim oni sa zagrozeniem dla swiata.Naprawde przydaloby sie otwarcie szeroko oczu a nie stawanie w obronie arabskich mordercow..... Odpowiedz Link Zgłoś
canadol Rzeznik, agresor i zbrodniarz!!!!!!!! 05.01.06, 18:33 No, ale oficialnie wychwalany jako "wielki maz stanu". A jak traktowani np. Arafata - bojownika o wyzwolenie swoich ludzi? I to jest wlasnie ta hipokryzja i klamstwo, ktore wmowili maluczkim........ Odpowiedz Link Zgłoś
pielgrzym9 shalom Arik 05.01.06, 19:57 Niech Pan będzie z Tobą, da ci miejsce i czas. Shalom dana. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: shalom Arik 05.01.06, 21:40 z twoich ust do uszu boga, pielgrzymie... Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Re: shalom Arik 05.01.06, 21:51 Pare refleksji. www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,393654,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor_inkwizytor Re: shalom Arik 06.01.06, 19:49 Przerazajaca jest glupota i zajadlosc ksenofobow i antysemitow. A niestety wiekszosc wypowiedzi w tym blogu do nich nalezy. W swoim zacietrzewieniu nie zauwazyli nawet, ze ten znienawidzony Sharon - "jastrzab" byl rowniez glownym architektem pokoju z Egiptem. Szkoda dla was slow.... Shalom Arik. Odpowiedz Link Zgłoś
rszarowski1 Re: Sylwetka Ariela Szarona 06.01.06, 03:45 Ty chyba jestes idiota,zajmij sie uprawa czegos co nie wymaga wiedzy historycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
dupcsyjon Re: Sylwetka Ariela Szarona 06.01.06, 04:34 The First Stroke Dec. 19 Prime Minister Sharon shares drinks with Shimon Peres in the Knesset. Within half an hour, Sharon is driven to hospital unconscious. It took him a day before he could even spell his own name. He was brought into the hospital by his bodyguard, Yoram Rubin. As a good chunk of Israel knows today, it was the Peres-Rubin team that murdered Yitzhak Rabin. When Rubin was shown on television news accompanying Sharon's stretcher, suspicions spread throughout the country. For two days, Sharon remained in hospital where he underwent intensive tests. We may ask, how did they miss the blood clot that struck Sharon barely two weeks later? The timing of Sharon's latest stroke is uncanny. It occurred one day after he was implicated in an enormous scandal. For those unaware of the background to the scandal, peruse the following: www.barrychamish.com/html/wayne_owens.html www.jewishsf.com/content.... www.barrychamish.com/ www.rense.com/general58/killins.htm viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=felietony/000185.info Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 dla refleksji - der spiegel 06.01.06, 12:43 www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,393654,00.html Odpowiedz Link Zgłoś