Dodaj do ulubionych

Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie "sł...

• ryckus Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:03
      I tak wylazło szydło z worka, pieniądze to dziś w Kościele sprawa naj
      najważniejsza, a miód płynący z kazań to tylko tumanienie !!!
      • meritum3 Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:07
        Benek XVI z niemiecką precyzją i żydowską smykałką zabrał się do "dzieła"
        Dobra stara szkoła HJ - pogratulować smykałki.
    • emeryt21 Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:15
      Firma Watykan z o.o.,wyjatkowo ograniczona odpowiedzialnoscia.Ciekawe czy placi
      podatki do skarbu wloskiego?
    • renya wkrótce za błogosławieństwa też? 24.01.06, 10:15
      Przypomina mi to średniowiecze, konkretnie kupowanie odpustów.. Niedługo
      błogosławieństwa również nie będą ot tak za darmo. Wszak czytanie
      transkrypcyjne tak wiele kosztuje... trudu. GDZIE SIĘ PODZIAŁ UNIWERSALIZM
      KOŚCIOŁA? .. (no bo nie w Toruniu)
    • jakubzieba Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:19
      Kosciół jest to największa instytucja która ma na celu zarabianie pieniedzy.
      Jakie oni maja prawa do słów ( nauk ) naszego papierza. KASA KASA KASA.
    • the.bill1 MAM POMYSł NA KRZYZ CHRZESCIJAN 24.01.06, 10:24
      Proponuję, aby krzyż zastrzez jako znak towarowy. Po prostu logo i jego
      wykorzystanie bez pozwolenia karać.
      Skończyłoby sie bezczeszczenie krzyża, bo .... stałoby się LOGO..
      Jest to też sposób na prześmiewców z Rodziny Gazety WYborczej.
    • adijos89 Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:27
      NO cóż! Szkoda. Czyżby Watykan miał problemy finansowe? Niedługo pewnie pojawią
      się opłaty za czytanie Biblii
    • piwi77 Nie slucham papieza, nawet gdyby MNIE placil 24.01.06, 10:32
      Moj czas jest zbyt cenny a moja stawka za godzine zbyt wysoka...
    • bydgosc Radio Maryja powinno placic Rydzykowi za ... 24.01.06, 10:33
      jego slowa. A co? A to ze to jego radio w jakims %-cie? To nic - dywidendy.
    • bydgosc za texty na forum niech mi placi Gazeta 24.01.06, 10:34
    • bydgosc zanzcy ceny ksiazek z tematyki wzrosna ... 24.01.06, 10:36
      ... albo autorzy nie beda cytowac glowy kosciola.... pieknie
    • antonioni1 Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:36
      Wszelkiego rodzaju tantiemy, zabezpieczanie nagrań muzyki przed piratami,
      zabezpieczanie programów komputerowych przed ich kopiowaniem i sprzedawaniem na
      czarnym rynku to wszystko jest normalne, podobnie jak publikowanie tekstów
      Biblii i sprzedawanie ich, jak publikowanie modlitewników, jak publikowanie
      poezji ks. Jana Twardowskiego, jak publikowanie rozpraw naukowych,
      które "dobrze się sprzedają". Trzeba pamiętać, że wydawnictwo wielkie czy małe
      to biznes, który przynosi dochody. Często początkujący naukowiec, zanim wedrze
      się na falę poczytności sam musi zapłacić za wydanie swojej rozprawy, a wydawca
      na jego ciężkiej pracy będzie miał zysk. Każde wydawnictwo to przemysł. Szuka
      się rzeczy chodliwych i na czasie. A jaka jest pewność, że pirackie wydawnictwo
      nie zniekształci słów papieża? Słowa papieży to materiał "chodliwy". Można na
      nich zrobić dobry biznes. Wcale nie trzeba być katolikiem, żeby to robić. Może
      to również robić ateista jak i jehowita. Wystarczy mieć nosa do tego, co
      dzisiaj się chętnie czyta, wydawnictwo z szeroko rozbudowaną dystrybucją i
      pieniądze same przyjdą do kasy. Dlaczego Watykan nie miałby mieć nad tym
      wszystkim kontroli? W cywilizowanym świecie taką kontrolą są prawa autorskie, o
      które zainteresowane wydawnictwo powinno zabiegać. Przynajmniej będzie wiadomo,
      kto chce publikować słowa papieży i w jakim celu. Jeśli wydawnictwa nie chcą
      się temu podporządkować, to niech wydają np. dzieła zebrana W. I. Lenina,
      oprawiają je w baranią skórę i sprzedają po dolarze. Na świecie jest kilka
      miliardów ludzi, na pewno na tym zarobią, bo każdy chętnie je kupi.
    • mieszko27 Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:40
      O naiwności ludzka. W innej sprawie (decyzji prymasa o pochówku ks.
      Twardowskiego w ŚOB) zatroskany czytelnik dzwoni do GW z pytaniem: '"a gdzie
      szacunek dla woli księdza?" A czy ten czytelnik słyszał kiedy, że hierarchowie,
      mając na uwadze wyłacznie własny interes, troszczyli się kiedy losem tłumów
      swoich wiernych, dbając o szacunek do nich? Światem, zwłaszcza tych
      popaprańców, rządzi przecież wyłącznie pecunia.
    • piwi77 Bogu dzieki mamy wolny rynek i bubla nikt nie kupi 24.01.06, 10:41
      Potrzebne szybko, panie Benedykt, nowe przykazanie (Boskie oczywiscie): XI.
      Codziennie bedziesz sluchal slowa papieza twego.
    • rogerja Od Rydzyka sie nauczyli. Ale kupi to kto? 24.01.06, 10:44
    • ola_su Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:47
      Kto w Watykanie zapomniał o słowach : DARMO OTRZYMALIŚCIE, DARMO DAWAJCIE ?
      • piwi77 Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 11:09
        A czyje to slowa?
    • mcguirre I dobrze. 24.01.06, 10:48
      Proponuję wprowadzenie podatku kościelnego i wtedy zobaczymy ilu mamy w Polsce
      prawdziwych Polaków-katolików, którzy zadeklarują że będą płacić na utrzymanie
      kościoła. Wprowadźmy cennik, opodatkujmy i wszystko będzie jasne.
      • rogerja Powrot Swiatowida? 24.01.06, 10:50
        mcguirre napisał:

> Proponuję wprowadzenie podatku kościelnego i wtedy zobaczymy ilu mamy w Polsce
        > prawdziwych Polaków-katolików, którzy zadeklarują że będą płacić na utrzymanie
        > kościoła. Wprowadźmy cennik, opodatkujmy i wszystko będzie jasne.

No wiesz? Przeciez natychmiast okaze sie ze mamy tylko wyznawcow Swiatowida!!!
    • betsy12 Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:49
      Bisnes is bisnes.
    • ola_su Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 10:51
      Kto w Watykanie zapomniał o słowach : DARMO OTRZYMALIŚCIE, DARMO DAWAJCIE ?
      Jakie dajesz świadectwo, Stolico Apostolska ? Może ktoś bardziej światły zechce
      mi to wytłumaczyć, bo nie rozumiem? Czy Kościół ma zbyt wielu słuchaczy, ze
      ogranicza w ten sposób dostęp do siebie? Jak to się ma do naszych utyskiwań na
      odchodzenie ludzi od Kościoła?
      A może jeszcze trzeba komuś przypomnieć słowa o służeniu Bogu i mamonie?
    • joanna_mi Ludzie trzba skończyć z tym!! 24.01.06, 11:07
      Jak mam się modlić to nie potrzebuję już obecengo Papieża, NIE CHCA ABY ICH
      CZYTAć to nie będę .....to tak jak bilet do kościoła....Żeby z wiary zrobić
      interes....
      • sumienie.lk Re: Ludzie trzba skończyć z tym!! 24.01.06, 11:27
        A po co z "tym" kończyć? Walka z Kościołem nie ma sensu, bo głupich jest
        znacznie więcej niż mądrych, a to na tych pierwszych Kościół się opiera. Jedyne
        co można robić to działać w takim kierunku, aby ci głupsi stali się nieco
        mądrzejsi... Mądrzejsi sami po pewnym czasie zrozumieją, co to znaczy być
        jeleniem.
    • bronimir A mnie to wisi 24.01.06, 11:22
      mogą nie cytować i tak nic nowego. W Bibli jest wszystko, reszta to plagiat.
      • sumienie.lk Re: A mnie to wisi 24.01.06, 11:29
        A nie powinno ci wisieć. Bo Biblia (w obecnym kształcie) jest przez Kościół
        zafałszowana. A wszystko w tym celu, aby można było ludziom wmawiać, że Kościół
        jest jedynym podmiotem, za pośrednictwem którego ludzie moga rozmawiać z Bogiem.
        • soulworm Re: A mnie to wisi 24.01.06, 12:23
          tylko mi wisi takze oryginalna biblia i bog himself.
    • sumienie.lk Kościół na wszystkim robi kasiorę... 24.01.06, 11:23
      To instytucja nastawiona wyłącznie na zysk. Zawsze taką była, więc dlaczego
      teraz miałoby być inaczej?
    • rom48 Ta korporacja finansowa zostala powolana dorobieni 24.01.06, 11:26
      kasy a nie do gloszenia slow Boga. Czy chrystus kiedykolwiek bral pieniadze za gloszenie ewangelii a podobno to jest namiestnik Crystusa. Z tego wynika, ze to namiestnik antychrysta
      • sumienie.lk Re: Ta korporacja finansowa zostala powolana doro 24.01.06, 11:30
        Sporo jest racji w twoich słowach
    • apokryfy Re: Watykan wprowadza opłaty za wykorzystywanie " 24.01.06, 11:31
      A co z apokryficznymi tekstami Jana Pawła II?
      Czy za słowa przypisywane papieżowi także będą pobierane opłaty.

Apokryfy na stronie: www.geocities.com/goldenorderneocracy/apokryfy

Piszcie: apokryfy@gazeta.pl
    • apokryfy Apokryfy Jana Pawła II 24.01.06, 11:33
      A co z apokryficznymi tekstami Jana Pawła II?
      Czy za słowa przypisywane papieżowi także będą pobierane opłaty.

Apokryfy na stronie: www.geocities.com/goldenorderneocracy/apokryfy

Piszcie: apokryfy@gazeta.pl
    • halfliner Niech dorzucą reklamę piwa i kasa się poleje. 24.01.06, 11:35
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka